contra numerus clausus

care ne mananca zilele
lokren
Posts: 3
Joined: Mon May 17, 2004 10:25 pm

contra numerus clausus

Postby lokren » Wed May 19, 2004 11:28 am

eu prefer examenul de admitere in facultate. E mai sigur. Numerus clausus ar insemna sa am incredere in notele pe care le dau profii la examene si nu am. Va dati seama in Romania, in conditiile in care s-ar infiinta numerus clausus cine ar fi in prima 100 la sfirsitul anului 1?
Oricum in Franta se discuta desfiintarea numerus clausus. De ce trebuie noi tot timpul sa introducem ceva tocmai cind vestul renunta la el?
Pai daca ne e frica de pile atunci ce vrem numerus clausus? ca sa fim siguri ca facem un an de facultate degeaba. cel putin asa terminam toti o facultate si chiar daca sunt tot felul de temeri in legatura cu rezidentiatul trebuie a recunoastem ca daca inveti tot il iei. Ca doar nu sunt toate 500-600 locurile aranjate (ma refer la primele500-600 pe medicala). Si ca sa nu-mi sariti in cap ca n-am experenta precizez ca fratele meu si sotul meu au dat rezidentiatul si l-au luat fara pile si au avut pozitii bune.

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Wed May 19, 2004 12:03 pm

lokren wrote:eu prefer examenul de admitere in facultate. E mai sigur. Numerus clausus ar insemna sa am incredere in notele pe care le dau profii la examene si nu am. Va dati seama in Romania, in conditiile in care s-ar infiinta numerus clausus cine ar fi in prima 100 la sfirsitul anului 1?

Pai examenul de admitere ar decide acest numerus clausus, nu clasamentul la sfârsitul unui anumit an. Pleci din start de la o ipoteza gresita.

Oricum in Franta se discuta desfiintarea numerus clausus. De ce trebuie noi tot timpul sa introducem ceva tocmai cind vestul renunta la el?

Aici minti cu nerusinare. Sau aberezi dezinformata.

Pai daca ne e frica de pile atunci ce vrem numerus clausus? ca sa fim siguri ca facem un an de facultate degeaba. cel putin asa terminam toti o facultate

Deja aberatia devine regula. Una e sa pierzi un an degeaba (cel de pregatire pentru examenul de admitere), alta e sa pierzi sase ani degeaba. Toate astea pe banii contribuabililor.

si chiar daca sunt tot felul de temeri in legatura cu rezidentiatul trebuie a recunoastem ca daca inveti tot il iei.

E din ce în ce mai grav. Cum dracului "tot îl iei" daca sunt 4 absolventi pe loc ???

Macar daca nu te duce mintea, stai cuminte în banca ta si nu mai împrosca cu porumbei putreziti.

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Wed May 19, 2004 3:58 pm

Lokren

Nu stiu de unde ai scos chestia asta , ca dupa primul an de facultate. Se vrea coordonarea numarului de locuri scoase la admitere cu necesarul de specialisti , sa nu mai fie mii de absolventi pe an pe sute de locuri de rezident si apoi pe zeci de posturi de specialist.

docktorelul
junior
junior
Posts: 33
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:38 am

Postby docktorelul » Wed May 19, 2004 10:15 pm

pt cei care au postat dupa lokren!!! PRECIZEZ am citit intamplator rubrica pt ca lokren e numele unui medicament pe care il ia tatal meu!deci pe langa faptul ca unii dintre noi nu stiu sau au uitat ce inseamna bunul simt sunt total dezinformati!!! voi nu stiti ce inseamna N.C.!!!! nu inseamna admitere, ci "intra cine vrea,iese cine poate".si daca asta v-ar da o satisfactie, sa stiti ca nr celor care ar termina anul 1 intr-un anumit procent prestabilit si ar primi dreptul sa continue urmatorii ani s-ar suprapune cu nr de admisi de acum,asa ca...! NC nu scoate mai putini absolventi ci ii cerne altfel!!! dar se pare ca exista o doza de inconstienta la unii dintre noi...sa presupunem ca s-ar inscrie pe un nr de 500 de locuri 2500 de candidati,care urmeaza a face anul 1...ei in ce camine ii cazezi? sau ii obligi sa cheltuiasca bani cu cazarea!!! ESTE O ABERATIE!!! ca sa nu mai vb de "pilele" care ar urma acestui sistem...!si mai stiti ceva? nu ai avea suficiente sali de curs,laboratoare etc!!!daca sunteti asa tupeisti luptati-va cu concurenta de la rezidentiat!!! DAR sa nu aveti cumva curajul sa va plangeti de pile...pt ca altfel va contrazice-ti si apoi cadeti (si) mai adanc in derizoriu!!!

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Wed May 19, 2004 10:41 pm

docktorelul wrote:voi nu stiti ce inseamna N.C.!!!! nu inseamna admitere, ci [...]

Nu, te-ai aruncat si tu cu capul înainte degeaba. N.C. e input-ul definitiv care va deveni output al facultatii (cu pierderi pe parcurs, prevazute). Poti regla acest N.C. printr-o mie de cai, nu neaparat prin admitere dupa anul I (cum e în Franta), ci prin admitere înainte de anul I (cum e acum doar ca nr. de locuri e de 4 ori prea mare), sau în oricare an vrei tu. Repet, printr-o varietate de mijloace.

sa presupunem ca s-ar inscrie pe un nr de 500 de locuri 2500 de candidati,care urmeaza a face anul 1...ei in ce camine ii cazezi? sau ii obligi sa cheltuiasca bani cu cazarea!!! ESTE O ABERATIE!!!

De ce te cramponezi de asta, nu a zis nimeni ca va fi ca în Franta. In plus, în prezent sistemul trebuie sa cazeze de 4x mai multi studenti în TOTI cei 6 ani de facultate. Asta nu ti se mai pare aberant ? Vad ca nu. Si sa stii ca daca urli din gura de sarpe "Aberatie", cu argumentele pe care le-ai adus, doar îti pui singur pecetea.

La ora asta, neoficial dar real, N.C. e dat de ... rezidentiat. 3/4 din absolventi au facut facultatea doar ca sa ramâna someri, adica fix degeaba.

Dar eu cred ca tu nu prea esti un user obisnuit, si nu reprezinti decât camarila de la putere, sunt curios cine esti tu în realitate de apari ici si colo tintit, cu spume la gura, sa "demasti" si sa denigrezi orice efort de progres al învatamântului medical.

docktorelul
junior
junior
Posts: 33
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:38 am

Postby docktorelul » Thu May 20, 2004 2:41 pm

draga im trebuie sa recunosc ca ai reusit sa ma demasti...sunt un user mai mult decat obisnuit,ba mai mult sunt un student obisnuit pe cand tu ,si din pacate mai sunt multi ca tine , sunteti niste frustrati din mai multe motive: 1)nu ai voie sa ai o opnie pt ca brusc inseamna ca esti omul conducerii,ceea ce este aberant 2)recunoasteti, faceti toata tevatura cu nc pt ca va este frica de exam de rezidentiat si pt ca ati putea ramane pe dinafara(mai bine am invata cu totii decat sa pierdem timpul cu lucruri fara sens) 3)de cand studentii la medicina trebuie ei sa hotarasca totul, sa aiba reprezentanti peste tot? in plus metoda pumnului in gura nu are nici o legatura cu democratia , iar tu drag prieten esti cel care denigrezi(daca nu iti amintesti reciteste ce ai postat)oare nu stii ca anul trecut studentii din franta, mai precis studentii la medicina au facut grava impotriva sist lor? sistemul actual mi se pare extrem de fiabil, poate lasa studenti pe drum (eu cunosc cazuri de repetenta)!

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Thu May 20, 2004 2:52 pm

Ai un stil particular de a îndemna lumea sa suporte starea actuala. De fapt, ce e rau în ea ? Mai nimic, doar se agita unii de pomana.
docktorelul wrote:sistemul actual mi se pare extrem de fiabil, poate lasa studenti pe drum (eu cunosc cazuri de repetenta)!

Deja NC nu-i va afecta pe actualii "speriati" de rezidentiat (cum le spui tu amical), ci va organiza mai bine învatamântul pentru cei ce vor urma scoala de medicina. Lumea plateste impozite în mare parte degeaba, ca sa produca someri cu 6 ani de facultate. De ce sa nu plateasca mai putin impozit si sa selectioneze exact cât e necesarul de viitori medici ?

Desi repede simulezi victima, ca se ia lumea de tine, tu nu faci decât sa încurajezi sistematic ramânerea la starea actuala. Inutil sa desenezi cui serveste ea. Cam asta e pecetea ta, acum da-i bataie înainte, nu te opri în cei care ar dori sa schimbe tara în bine.

Ce legatura are mascarada din sistemul de învatamânt medical din România cu o greva studenteasca din Franta ? Poate o sa ne explici tu pe larg într-un viitor post.

docktorelul
junior
junior
Posts: 33
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:38 am

Postby docktorelul » Thu May 20, 2004 3:02 pm

mai bine in loc sa ma acuzi ai incerca sa ma convingi (bineinteles daca vrei)de utilitatea nc!!! dar cu argumente!!ce cerem:de fapt ca toti care termina medicina sa aiba unde lucra!!!asta normal ca este un lucru extrem de bun!!!seamana oarecum cu vechea metoda comunista de egalitate!! problema mea este ca nu mi-e frica de concurenta in conditiile unei examinari corecte!!! dar in schimb mi-ar fi extrem de teama de un sistem care s-ar baza pe mai multe examene(zeci practic) acolo unde pilele unora si-ar realiza mult mai usor scopul!!!stim fff bine amandoi cum obtin unii note in facultate!mai vb!!!

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Thu May 20, 2004 3:29 pm

docktorelul wrote:mai bine in loc sa ma acuzi ai incerca sa ma convingi (bineinteles daca vrei)de utilitatea nc!!! dar cu argumente!!

Ok, hai sa încercam.

ce cerem:de fapt ca toti care termina medicina sa aiba unde lucra!!!asta normal ca este un lucru extrem de bun!!!seamana oarecum cu vechea metoda comunista de egalitate!!

Vezi, e destul de greu ca eu sa te "conving" ca o organizare buna a sistemului de învatamânt, fara risipa inutila de fonduri, fara interese paralele de a tine artificial posturi de profesori, fara a exploata fara jena credulitatea unor tineri care orice ar face, 3/4 din ei vor ramâne pe drumuri, fara a da nastere la atâtea drame, e mai buna.

Daca tu zici ca e comunism o gestiune înteleapta a statului, m-ai lasat fara replica. In schimb, încurajezi pastrarea actualei stari de fapt, absurda din toate punctele de vedere. No comments.

problema mea este ca nu mi-e frica de concurenta in conditiile unei examinari corecte!!!

Felicitari ! Si atunci, având în vedere ca NC e o examinare, de ce ti-ar fi frica ? Fii linistit, va fi concurenta mare pe NC. Ai trecut cu succes de examenul de admitere în facultate, nu ? Pai vezi ? Trebuie doar redus numarul de locuri în anul I si gata. Examinare corecta, cei bine pregatiti merg mai departe. Unde-i baiul ? Unde-i comunismul ?

dar in schimb mi-ar fi extrem de teama de un sistem care s-ar baza pe mai multe examene(zeci practic) acolo unde pilele unora si-ar realiza mult mai usor scopul!!!

Pai n-a spus nimeni ca NC se va baza pe 25 de examene, la date diferite, cu diferiti profesori în diferite toane si cu diferite liste de pile. Repet, ia de exemplu examenul de admitere pe care l-ai trecut cu succes, dar cu mai putine locuri. Si culmea e ca NC-ul va aduce si conditii de finantare mai bune pentru fiecare student, economii bugetare, conditii de cazare decente prin degrevare, mai putini studenti pe cap de asistent, crescând astfel randamentul învatamântului. Numai avantaje în loc de doar dezavantaje.

stim fff bine amandoi cum obtin unii note in facultate!mai vb!!!

Adineauri îmi explicai ca sistemul e fiabil asa cum e acum, iar acum descoperi brusc ca sunt probleme mari. Oricum, deci, pentru a treia oara, NC e un examen de admitere, nu un examen (sau mai multe) de modul.

NC-ul actual exista deja, si se cheama examen de rezidentiat (de care tie nu ti-e frica). Numai ca e cu 5-6 ani prea târziu situat (nu rezidentiatul, ci NC-ul).

E adevarat si faptul ca e corect ca aceia care nu sunt capabili sa ia rezidentiatul sa ramâna pe dinafara, asta e o regula elementara a concursului profesional, dar statul nu are rost sa faca pe masochistul cu el însusi (pe banii populatiei) si pe sadicul cu câteva mii de naivi (care au sperat 6 ani ca doar-doar nu ei vor pica de fraieri la sfârsit), când poate transa problema la fel de corect, profesional, cu multi ani mai repede.

Nu uita ca NC nu înseamna desfiintarea concursului de rezidentiat, el va ramâne, iar cei mai putini capabili se vor trezi cu specialitati mai proaste urmate acolo unde nu vor altii sa mearga. Si eventual vor mai ramâne si pe dinafara, dar nu în proportiile caricaturale din prezent.

docktorelul
junior
junior
Posts: 33
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:38 am

Postby docktorelul » Thu May 20, 2004 3:59 pm

cand ma refeream la fiabilitatea sistemului ma gandeam la exam de rez de dupa fac.insa eu cred ca in romania nu exista excedent de doctori, insa sistemul legislativ nu permite angajarea abslov fara specialitate de exemplu ca medic la tara.aici e cheia problemei(cadrul legislativ), asa cum in sistemul de invatamant exista suplinitorii la fel ar trebui si in sist medical.dar iti mai spun ceva:la vedea , langa pitesti exista un spital de psihiatrie unde de cativa ani buni sunt libere 9 posturi (in prezent activand 1 SINGUR DOCTOR in loc de 10).asta ce iti spune despre colegii nostri care au terminat ? si ne mai plangem de posturi!!! pt cei care nu sunt in stare sa ia rez exista unele zone defavorizate(de ex vedea sau extrem de multe posturi la tara,dar trebuie creata o lege pt chestia asta,care am inteles ca este in pregatire...a zis-o florian popa la intalnirea cu stud de anul 6 alaltaieri...

User avatar
Berilah
junior
junior
Posts: 80
Joined: Fri Jul 11, 2003 12:12 am
Contact:

Postby Berilah » Thu May 20, 2004 8:33 pm

O parere:

1.NC nu inseamna "cernerea" dupa anul 1 dupa medii ci dupa un examen la fel ca si cel de admitere. Ca un fel de "treapta".

2.E ridicol sa crezi ca vor veni 2500 de candidati la medicina, se poate cu 500 si dupa anul 1 sa ramana 100.

Iar cat despre sistemul actual...domnu docktorelul tot incearca de muuult timp sa ne zica un lucru: stati calmi si invatati, nu va bagati, vedeti-va de treaba etc. Un singur lucru sa-i spun si eu: LASA-NEEEEEEE LASA-NEEEEEE!
Take it or leave it...

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Thu May 20, 2004 8:48 pm

Chiar asa , du-te si te culca un pic si mai vorbim cand ajungi in anul 6 , cu familie care nu mai poate sa te tina, insurat, poate si cu copii, fara multe perspective daca nu iei rezi (oricat de mult ai sta tu cu burta pe carte, sunt multi mai buni ca tine , toti sunt motivati , toti disperati, toti dornici sa faca ce si-au dorit, adica medicina).
Zi tu, daca esti asa de open minded, ce alta solutie intrevezi pentru aceasta problema spinoasa. E mai bine sa fie mii de someri "de lux" ca sa le zic asa, in care statul investeste bani si in timpul facultatii si dupa aceea cand le da somaj? Vezi ca se preconizeaza sa se scoata si stagiatura, asa ca nici stagiar cu parlitul ala de salariu nu o sa mai poti fi. Iar in ceea ce priveste nr. necesar de medici, o fi mare necesarul la tara , dar in orasele mari vor sa reduca numarul de paturi la cateva la o mie de locuitori. Crezi ca o sa poata fi 10 medici la un pat?
Apropo , in ce an esti?

sava
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Sun Jul 20, 2003 12:36 am

Postby sava » Thu May 20, 2004 9:03 pm

in privinta numerus clausus:
1. cei care au postat pina acum pro NC au dat dovada clara de egoism si lasitate. Egoism, pt ca s-au vazut intrati la facultate si aku vor conditii drastice de admitere, pt ceilalti, asa incat ei sa ramana printre putinii medici din Romania (si asa putini!), eventual candidati la rezidentiat 1 om pe 1 loc, adica toata lumea specialist, eventual cardiolog sau chirurg plastician, eventual toti in Bucuresti. Deci voi vreti de fapt, mai putine locuri la admitere.
Lasitate, pt ca tot infierand sistemul de acum si salivand dupa numerus clausus (pe care l-ati dori un numerus clausus pur romanesc, cu examen de admitere pe locuri putine ---- in europa si sua NC nu inseamna doar un ex de admitere pe 3 locuri, ci un sir de examene), Dvs nu faceti decat sa va descarcati frica si frustrarile legate de concursul de rezidentiat propriu-zis. RECUNOASTETI CA TOATA LUMEA DIN ANUL 6 MOARE DE FRICA REZIDENTIATULUI !!!!

2. Teoria somerilor scosi pe banda din medicina e falsa, pt ca tara are mare nevoie de medici, dar de medici de medicina primara. Locuri sint garla, dar in cabinete scolare, intreprinderi, ambulanta, inclusiv in Bucuresti.
\De ce dezinformati spunand ca cel care termina stagiul e somer daca nu ia rezidentiatul ?!...... Nu va fi, intr-adevar, mare specialist, dar dobandeste drept de libera practica, cu care iata ce poate face:

-----------------------------
\ordinul ministrului sanatatii nr 418 / 2001 privind statutul medicului, stomatologului şi farmacistului, absolvenţi ai facultăţilor de medicină, stomatologie şi farmacie cu licenţă şi cu minimum un an de pregătire practică modificat prin omsf 645 / 2001:
\
\Art. 1. - (1) Absolvenţii facultăţilor de medicină cu licenţă şi cu stagiu de un an de pregătire practică sunt medici de medicină generală cu drept de liberă practică.
(2) Medicii de medicină generală cu drept de liberă practică:
a) pot susţine concurs şi pot promova ca rezidenţi în orice specialitate din nomenclator;
b) pot fi încadraţi ca medici de medicină generală, astfel:
- angajaţi la medici de familie sau în unităţi de primire a urgenţelor;
- cu contract pe durată determinată de asistenţă medicală primară cu casele de asigurări de sănătate în cabinete pentru care s-au organizat două concursuri succesive şi nu au existat candidaţi;
- medici şcolari sau/şi angajaţi în sectorul de medicină preventivă, echipe sportive, întreprinderi, port, frontieră, unităţi militare;
- unităţi tip ambulanţă, salvamont, salvamar sau similare;
c) pot practica liberal medicina, conform legislaţiei în vigoare.
(3) Medicul de medicină generală cu drept de liberă practică are obligaţia, indiferent de vârstă, să participe la formele de pregătire medicală continuă şi poate obţine prin programe de pregătire organizate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei, competenţele prevăzute în anexa nr. 1.
Art. 2. - (1) Absolvenţii facultăţilor de stomatologie cu licenţă şi stagiu de un an de pregătire practică sunt medici stomatologi cu drept de liberă practică.
(2) Medicii stomatologi cu drept de liberă practică:
a) până la vârsta de 35 de ani pot susţine concurs şi pot promova ca rezidenţi în orice specialitate din nomenclator; după vârsta de 35 de ani se pot prezenta în continuare numai la concursuri de rezidenţiat pe post în specialitatea Stomatologie generală;
b) pot fi încadraţi în cabinete stomatologice publice şi în cabinete stomatologice private.
(3) Medicii stomatologi cu drept de liberă practică pot obţine prin programe de pregătire competenţele prevăzute în anexa nr. 2.
Art. 3. - (1) Absolvenţii facultăţilor de farmacie cu licenţă şi cu stagiu de un an de pregătire practică sunt farmacişti cu drept de liberă practică.
(2) Farmaciştii cu drept de liberă practică:
a) până la vârsta de 35 de ani pot susţine concurs şi pot promova ca rezidenţi în orice specialitate din nomenclator; după vârsta de 35 de ani se pot prezenta în continuare numai la concursuri de rezidenţiat pe post în specialitatea Farmacie generală;
b) pot deschide farmacii în mediul rural;
c) pot fi încadraţi în orice farmacie comunitară, de spital din mediul rural, sanatorii şi unităţi izolate.
(3) Farmaciştii cu drept de liberă practică pot obţine prin programe de pregătire competenţele prevăzute în anexa nr. 3.
Art. 4. - Absolvenţii facultăţilor de medicină, stomatologie şi farmacie cu examen de stat sau licenţă, care practică medicina generală, stomatologia, respectiv farmacia, cu respectarea prevederilor legale la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, sunt medici de medicină generală, stomatologi şi, respectiv, farmacişti cu drept de liberă practică şi beneficiază de prevederile art. 1, 2 şi 3.
-------------

plus ca nu mai exista limita de 35 de ani pt dat rezidentiatul, asa ca puteti da linistit concursul asta pana iesiti la pensie. POate luati!

\Daca nu luati, ce, e o rusine sa fii medic generalist?? Sunteti totusi oameni cu studii superiaore de lunga durata. Nu fiti orgoliosi inutil! E pacat!
\
Ganditi-va ca in alte tari nu ai voie sa dai rez decat de doua ori!! (vezi Franta) O sa fiti mult mai veseli!


SUCCES !!!

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Thu May 20, 2004 9:14 pm

pai sa-tzi spunde ce nu vreau sa ma fac generalist....PENTRU CA NU POT TRAI DIN 4 MIL/LUNA. Tu potzi?
De aia ma fack specialist, kirurg de preferintza, in 4 ani ma abrutizez, iar in urmatorii 5 imi iau mashina, kasa, nevasta shi 2 amante...
Capsci?
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Thu May 20, 2004 9:59 pm

Egoism, pt ca s-au vazut intrati la facultate si aku vor conditii drastice de admitere, pt ceilalti, asa incat ei sa ramana printre putinii medici din Romania

Ia te rog frumos, cand am intrat eu la medicina era examenul nasol si 3,5-4 pe loc. Multi incercau ani multi pana intrau. Acum nu mai este asa, nici concurenta si nici nivelul de dificultate al examenului.
Si stii ceva, daca zici ca avem de ales atatea "oportunitati" ca medici de scoala si medici de intreprindere si nu le vrem, foarte bine, nu aveti decat sa le ocupati voi! Daca tu , pentru a fi medic de scoala generala sa cantaresti si sa masori niste kinderi, ai dat la medicina, be my guest , iti cedez orice post de genul asta!
Care e mai egoist :noi ca ne gandim la generatii care vin dupa noi, sau voi care nici nu stiti pe ce lume santeti deocamdata. Pana se introduce numerus clausus (in nici un caz anul asta)...ahaha..noi vom fi deja rezidenti, specialisti sau plecati pe afara, sau reprofilati sau someri sau medici de tara etc .

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Thu May 20, 2004 10:01 pm

Pardon, de nervi s-a intamplat asta.
Lasa ca intelegeti voi ce-am scris.

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Fri May 21, 2004 12:41 am

sava wrote:1. cei care au postat pina acum pro NC au dat dovada clara de egoism si lasitate. Egoism, pt ca s-au vazut intrati la facultate si aku vor conditii drastice de admitere, pt ceilalti

De ce s-o dam în teoria conspiratiei ? In primul rând nu de NOI cei de aici depinde aceasta masura, nu noi o vom decreta personal. Apoi, mai rar un student de anul VI sa se teama de un elev în clasa a XII-a care vrea sa dea la medicina. Si în ultimul rând, eu sunt pro-NC fara sa fiu în România, sa ma simt amenintat de ceva. Il sustin pentru ca este o masura de bun-simt cu efecte benefice pentru toata lumea, o chestie de normalitate elementara. NC exista în toate tarile civilizate în care învatamântul e patronat de stat, si daca stai sa compari consecintele lui din vest (normalitatea) cu efectele absentei lui din România [...], te apuci cu mâinile de cap. Ca la noi la nimeni. O gramada de oameni, care se saboteaza singuri de dimineata pâna seara, cu sârg, si nici nu ar putea gândi sa înceteze vreodata. Totul orhestrat finutz din umbra de o gashca de profitori.

asa incat ei sa ramana printre putinii medici din Romania (si asa putini!)

Tu si Doktorelul când nu mai aveti argumente, scoateti povesti din palarie. Fazele cu "putinii medici din România" sunt BASME pentru creduli servite de profitorii sistemului care nu vor în ruptul capului sa schimbe nimic. Treziti-va, nici vorba de medici putini, repartitia acestora e proasta, dar asta nu mai depinde de învatamânt ci de alte domenii.

eventual candidati la rezidentiat 1 om pe 1 loc, adica toata lumea specialist, eventual cardiolog sau chirurg plastician, eventual toti in Bucuresti.

Doar cei mai buni candidati la concursul de rezidentiat îsi aleg locul si specialitatea asa cum au visat. Degeaba faci bascalie.

Deci voi vreti de fapt, mai putine locuri la admitere.
Lasitate

Zicea altul ca e comunism. Whatever. Or fi prosti toti francezii si nemtii si englezii de nu scot absolventi de medicina de patru ori mai multi ca sa n-aibe ce face cu ei dupa aia. Dar românii sunt dejtepti, bre, nu sunt lasi nici comunisti.

Dvs nu faceti decat sa va descarcati frica si frustrarile legate de concursul de rezidentiat propriu-zis. RECUNOASTETI CA TOATA LUMEA DIN ANUL 6 MOARE DE FRICA REZIDENTIATULUI !!!!

Omuletz, linisteste-te, îti dau doua motive : oricât ar dori, cei care se streseaza de rezidentiatul respectiv somajul iminent nu vor fi salvati de un numar mai redus de actuali elevi de clasa a XII-a. In al doilea rând, nu-s în anul VI si n-am treaba cu rezidentiatul, nu am de ce sa-mi descarc vreo frustrare (nu l-am dat niciodata), doar relatez de pe alte meleaguri unde absurdul mioritic n-a reusit sa ajunga, si prezint avantajele lui NC, mai ales în fata deraierii actuale complete si fara nici o logica sau utilitate a învatamântului medical din România.

2. Teoria somerilor scosi pe banda din medicina e falsa, pt ca tara are mare nevoie de medici

Ca zici tu. Mare nevoie de medici. Uite-asa am scos-o din palarie, ce mai conteaza realitatea, conteaza ce decretam noi.

De ce dezinformati spunand ca cel care termina stagiul e somer daca nu ia rezidentiatul ?!...... Nu va fi, intr-adevar, mare specialist, dar dobandeste drept de libera practica, cu care iata ce poate face:[...]

Dreptul asta de libera practica cerut de cei fara specializare, e o mare prostie. Abia daca s-ar aplica culpa medicala la sânge s-ar trezi lumea sa-l refuze, ca n-are nevoie sa faca puscarie. De ce oare un rezident francez sau neamt îsi primeste diploma de medic (si dreptul de practica) DUPA rezidentiat ? Si nici nu face galagie ? Ca la noi la nimeni, goana orbeasca dupa titluri inutile si periculoase.

Ganditi-va ca in alte tari nu ai voie sa dai rez decat de doua ori!! (vezi Franta) O sa fiti mult mai veseli!

Ai ramas în urma cu informatia. Asta era valabil pâna în 2003 când cei ce nu luau specialitate separata aveau alternativa specializarii în MG (numit la noi MF). Atentie, rezultau specialisti MG (dupa 3 ani), nu absolventi MG. Acum alternativa MG a disparut inclusa în restul specialitatilor si se da examen de rezidentiat pentru toate specializarile de sus pâna jos. Iar acum ai voie sa dai rezi pâna îmbatrânesti daca ai chef, ideea e ca între doi ani si doua examene ai un post, ai de munca în meseria ta, si poti trai decent. Daca povestesti unui francez sau unui neamt ca la noi exista absolventi de medicina someri, zice ca faci misto de el.

SUCCES !!!

Si tie !

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Fri May 21, 2004 12:55 am

OLIGOFRENIA SALVEAZA ROMANIA DE KRUNTA POVARA A CIVILIZATZIEI SAVA!
tzine-o tot asha shi in trei saptamani itzi garantez ka ai sa kautzi 2 buckatzi de kremene pe Magheru sa-tzi aprinzi un fock mick in peshtera din Gradina Ickoanei...
Nu te lasa!
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Fri May 21, 2004 1:07 am

Daca povestesti unui francez sau unui neamt ca la noi exista absolventi de medicina someri, zice ca faci misto de el.


Situatzia reala este mult mai komplexa shi, implicit, mai dureroasa.
Romania are 184medici/100 000 locuitori, Frantza are vreo 350/100 000 locuitori, iar vecina noastra Bulgaria are 250/100 000 locuitori.
Ia punetzi-va voi intrebarea :

Kum dracku de suntem totushi prea multzi kand defapt suntem prea putzini?

Raspunsul e simplu: banii din bugetul de sanatate se duck in salariile kompensatorii ale muncitorilor de la Tracktorul, in autostrada Bechtel de 8 miliarde de dolari(de 3 ori mai sckumpa deckat proiecktul propus de UE!!!) shi in alte manarii d'a lu' konu Nastase&Co.

Dacka vrem sa ajungem la nivelul Bulgariei trebuie sa introducem in sistem aprox 14 000 de medici

Nu suntem prea multzi! Este insa mai konvenabil sa shtim asta deckat sa ne bagam picioarele intr-o buna zi shi sa cerem sockoteala lotrilor...

Ganditzi-va kata lipsa de moralitate, ce inckalckare flagranta a juramantului lui Hypockrat komit "formatorii de shkoala", "marii profesori" kare se erijeaza in modele pentru cei ce le vin din urma, prin simpla areacktivitate privitor la aceste probleme...

Nu e revoltator domnilor?

Eu kred ka e...

Insa gasesck ka e shi mai revoltator faptul ka PUR SHI SIMPLU STATZI KU MAINILE IN SAN!

...la asha profesori...asha elevi
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Fri May 21, 2004 2:04 am

Thorr wrote:Kum dracku de suntem totushi prea multzi kand defapt suntem prea putzini?

Buna întrebare. Nu pretind ca as fi specialist în epidemio/sp, dar tare ma tem ca noi comparam cifre brute, si mai ales uitam de situatia de pe teren.

De exemplu :
Romania are 184medici/100 000 locuitori, Frantza are vreo 350/100 000 locuitori, iar vecina noastra Bulgaria are 250/100 000 locuitori.

Nu are relevanta ca în link-ul (oficial) :
http://www.mie.ro/Pdr/Romana/mdp_mie_ro ... atatea.pdf
în România ar fi 210 medici/100.000 locuitori si nu 180, ca tot o cifra mica e.

Insa daca te compari cu Franta sau alta tara dezvoltata din UE, nu poti decât sa aproximezi, altfel compari pere cu magari.

De exemplu la ei speranta de viata la nastere e cu peste 10 ani mai mare decât la noi, de unde rezulta un efectiv suplimentar de medici care sa aiba grija de acest segment ce înghite resurse ca nici un altul (boli gârla, tratamente gârla).

Apoi, ei îsi permit specializari, sau ma rog, activitati, care la noi nu exista si nu vor exista prea repede. Alte efective, alta distractie. Nimic nu ne va opri ca atunci când va veni vremea si la noi, sa jonglezi cu NC si sa-ti produci specialistii necesari.

Cine a fost prin spitalele din vest, poate a observat ca numarul de medici/pat de pacient e mai redus ca la noi. De ce, daca statisticile spun invers ? Sunt o gramada de diferente care ne scapa, poate medicina preventiva la ei are cu totul alte efective, poate ambulatorul e altfel organizat, nu neaparat mai eficient ca la noi ci mai adaptat conditiilor lor, care nu sunt cele de la noi. Nu poti cere copierea structurii lor sanitare si a numarului lor de medici pe sistemul nostru, nu ar servi la nimic, sistemul prin evolutie îsi ajusteaza structura, dar mai întâi sa evolueze. Nu poti sa ceri absolventilor someri de azi sa rabde 15 ani pâna când sistemul va avea nevoie de ei.

Raspunsul e simplu: banii din bugetul de sanatate se duck in salariile kompensatorii ale muncitorilor de la Tracktorul, in autostrada Bechtel de 8 miliarde de dolari(de 3 ori mai sckumpa deckat proiecktul propus de UE!!!) shi in alte manarii d'a lu' konu Nastase&Co.

Corect, si acelasi kon Nastase&Co. se foloseste de numarul prea mare de absolventi (generat tot de el) ca sa nu creasca salariile, doar nu o sa fii fraier sa cresti leafa angajatilor, când la usa se omoara de trei ori mai multi someri gata sa accepte un post fara sa puna nici o conditie. Nastase&Co. iese câstigator pe toata linia.

Nu suntem prea multzi! Este insa mai konvenabil sa shtim asta deckat sa ne bagam picioarele intr-o buna zi shi sa cerem sockoteala lotrilor...

Nu suntem prea multi doar pe hârtie si în comparatii brute. Altceva îti va spune un rezident în an terminal. Cine are astfel de contacte, presupun ca stie deja ca sistemul (stat + privat) nu-i poate absorbi nici pe actualii. Asta e realitatea de pe teren, bate la fund orice statistica (din pacate).

Uite alta statistica oarecum interesanta :
http://www.vmr.ro/pg1-3103.htm
Este inadmisibil ca în mediul urban sã existe 301 medici la 100.000 de locuitori, în timp ce în mediul rural sã existe doar 58 de medici la acelasi numãr de locuitori.

Deja se pare ca la orase putem sa ne comparam cu Franta, nu ? Din pacate nu, am citat câteva surse de eroare. Apoi mai rezulta din citat ca ar trebui urgent trimisi mai multi medici la sate (e de bun simt). Problema e ca daca în 14 ani nu s-au dus mai multi, nu poti sa-i duci mâine cu arcanul. Trebuie sa creezi conditiile sa se duca de bunavoie, adica sa faci sa progreseze sistemul. Asta ia timp, iar miile de absolventi someri de azi nu prea se încalzesc cu remarca bine plasata ca au dat la medicina cu zece ani prea devreme.

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Fri May 21, 2004 2:18 am

este posibil ka in 2004 sa fie 210
Statisticile pe care le-am dat sunt din 1998. http://www3.who.int/whosis/health_personnel/health_personnel.cfm
Intr-adevar, kam toata suflarea medickala romaneascka e polarizata in mediul urban. De ce? Pentru ka la orash iei shpaga mare.
Situatzia se va inrautatzi pentru ka vin tare preparatorii din urma shi probabil ka vom ajunge Frantza in katziva ani (in mediul urban).
Dacka aceasta politicka tampita va kontinua, sunt kurios sa aflu cine va munci in mediul rural peste katziva ani...Pentru ka eu nu ma duck la tzara, shi nici kolegii mei, atat timp kat Oprescku se face preparator pe barba legii lui tacksu...

Insa judeckata de apoi e aproape. dacka Romania adera in 2007 vor veni firme de asigurari private, dupa ele vor veni medici iar ashtia barosani de acku vor muri de foame, pentru ka 1) sunt inckapabili sa presteze servicii medickale la standarde europene, 2) sunt inckompetentzi, shi deci ineficientzi...
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Fri May 21, 2004 2:29 am

De exemplu la ei speranta de viata la nastere e cu peste 10 ani mai mare decât la noi, de unde rezulta un efectiv suplimentar de medici care sa aiba grija de acest segment ce înghite resurse ca nici un altul (boli gârla, tratamente gârla).


Ka sa gaseshti raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa raportezi numarul absolut al personalului medickal la EFICIENTZA. Ka sa fii eficient 1) trebuie sa shtii karte, 2) trebuie sa te kontroleze cineva. In Romania eficientza este un kuvant al karui sens este incka strain, iar kontrolul... :D "kior imparat in tzara orbilor".

Cine a fost prin spitalele din vest, poate a observat ca numarul de medici/pat de pacient e mai redus ca la noi. De ce, daca statisticile spun invers ? Sunt o gramada de diferente care ne scapa, poate medicina preventiva la ei are cu totul alte efective, poate ambulatorul e altfel organizat, nu neaparat mai eficient ca la noi ci mai adaptat conditiilor lor, care nu sunt cele de la noi.


Nr de medici/pat este redus din kauza eficientzei (vezi mai sus). In plus, unitatzile spitaliceshti sund distribuite mult mai uniform shi mai intzelept (shi in mod sigur sunt shi mai numeroase) deckat in Rou.
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Fri May 21, 2004 2:35 am

Thorr wrote:Intr-adevar, kam toata suflarea medickala romaneascka e polarizata in mediul urban. De ce? Pentru ka la orash iei shpaga mare.

Era sa spun ca un medic prefera sa se spele cu apa la *** decât sa se stearga cu frunze, dar m-am abtinut. :P

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Fri May 21, 2004 2:39 am

ackum sa nu kadem in extreme...o fi rau la tzara...da dacka ash avea un salariu de 1000 de parai mi-ash permite sa kumpar o Dacie in rate, shi, ku benzina platita de Primarie sa fack naveta din orash la kabinet...
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Fri May 21, 2004 2:41 am

buba-i mare...TREBUIE TZIPAT!
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

sava
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Sun Jul 20, 2003 12:36 am

Postby sava » Sat May 22, 2004 2:35 pm

Pentru Thorr:

Salutari! Nu gandesti rau! Sper ca esti de acord si cu ideea ca, totusi, in viata daca doresti mult, trebuie sa si poti mult. Inclusiv in medicina.

Mizeria materiala a celor care raman generalisti este inacceptabila, sper ca vor veni si vremuri in care medicul (simplul medic cu drept de libera practica, fara specializare, oriunde ar lucra - la tara,in vreun cabinet din ambulator etc -) sa aiba un salariu ultrasuficient pt a-si asigura confortul lui si familiei lui, caci este totusi o persoana su studii superioare si cu responsabilitati destul de mari.
Dar - pentru a dori mult ("ultra-confort") cred ca este, insa, nevoie sa muncesti (concursuri luate, pacienti multi, garzi multe, reclama multa, viata sociala bogata-multi prieteni etc).


Pentru ndsimona care zice ca sunt pe dinafara:
Draga frustrato,
am 27 de ani (cred ca si tu la fel)
am luat rez din prima, in primii 300, iar sotia mea in primii 50 (o data cu mine). Pe medicala. Iti dai seama ca avem specializari super-bune.
Nu m-ar deranja sa cantaresc si sa masor copii, ce, ei nu sunt oameni? Nu imi doresc ca 100% din pacientii mei sa fie la costum si sa vina doar pt o gripa. Sunt un om normal, cred ca nu sunt lacom. Sper ca eu si sotia mea suntem pur si simplu niste oameni decenti, f.bine pregatiti, care ne facem cu placere meseria. Salariul e f. mic, de aceea ne dorim sa lucram in privat.
Deci, tu chiar iti doresti NC pt ca astfel, tu crezi ca o sa ai sanse mai mare de reusita. Mi-e greata de tine.
Oricum, pun pariu ca ai dat rez cel putin o data si ai picat. M-a deranjat faza cu:



Ia te rog frumos, cand am intrat eu la medicina era examenul nasol si 3,5-4 pe loc. Multi incercau ani multi pana intrau. Acum nu mai este asa, nici concurenta si nici nivelul de dificultate al examenului.
Si stii ceva, daca zici ca avem de ales atatea "oportunitati" ca medici de scoala si medici de intreprindere si nu le vrem, foarte bine, nu aveti decat sa le ocupati voi! Daca tu , pentru a fi medic de scoala generala sa cantaresti si sa masori niste kinderi, ai dat la medicina, be my guest , iti cedez orice post de genul asta!
... voi care nici nu stiti pe ce lume santeti deocamdata.
"



Chiar te crezi superioara?.. Chiar ii crezi pe toti niste studenti naivi, si doar tu esti absolventa frustrata, cu experienta, super-inteligenta si cu ghinion in viata?
Ori n-ai lucrat niciodata cu pacienti, ori esti rea la suflet, daca nu stii ca un medic, indiferent unde ar fi (la scoala, la tara, la intreprindere), este asaltat de oameni mari sau de copii care au nevoie de un ajutor cat de mic, de un sfat.
Daca esti asa de "neegoista" (altruista) si te gandesti la generatiile urmatoare, ce te deranjeaza sa lucrezi la un cabinet de scoala, cu copii carora parinti needucati le neglijeaza sanatatea, si pe care de multe ori ii poti ajuta efectiv? Exista cazuri cand copii au murit pt ca nu era medic in scoala (sau cind exista, dar era o doctorita frustrata ca tine, care lipsea de la munca, pt ca se considera superioara unui post de medic de scoala - tu desigur, poti face doar transplantologie sau cardio la USTIC Floreasca)
De fapt, thorr are dreptate: exista in Romania NC - el este stabilit prin rezidentiat. Pacat ca a venit legea 173 cu preparatorii, pt ca mi se parea un rez f. f. corect.
Nu intelegi, draga ndsimona (adica draga frustrato), ca ai picat la NC?
Asta e. (Presupunand, cum spuneam, ca ai dat si ai picat :P )
Succes in continuare.
Dar vezi-ti de problemele tale si lasa generatiile viitoare. Si pe mine.pa. succes

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Sat May 22, 2004 4:23 pm

Deci: nu am 27 de ani, nu am mai dat rezidentiatul, nu sunt "frustrata".
Ne-am inselat amandoi, eu presupunand ca esti mai mic si tu ca eu sunt mai mare. Te las in pace cu placere, desi eu am combatut ce ai spus tu si nu pe tine ca persoana, asa cum mi se pare ca faci tu. Dar constat ca asa iti demonstrezi tu "superioritatea" . Nu mi-am permis sa vorbesc in halul asta la adresa ta , asa ca am pretentia sa-ti masori vorbele. In fond nu sti nimic despre mine, nici cat de buna sau rea sunt, nici cata experienta cu pacientii am , nici ce-mi doresc, nici cat invat.... Hai sa nu facem psihanaliza gratuita! Si consider ca am voie sa-mi dau cu parerea pe orice subiect vreau , asa cum ai facut-o si tu , dealtfel.
Multumesc pentru urare si eu iti doresc la fel in continuare .

User avatar
alex-n
junior
junior
Posts: 70
Joined: Sun Dec 07, 2003 3:17 pm

Postby alex-n » Sat May 22, 2004 4:32 pm

Pentru ndsimona care zice ca sunt pe dinafara:
Draga frustrato,
am 27 de ani (cred ca si tu la fel)
am luat rez din prima, in primii 300, iar sotia mea in primii 50 (o data cu mine). Pe medicala. Iti dai seama ca avem specializari super-bune.
Nu m-ar deranja sa cantaresc si sa masor copii, ce, ei nu sunt oameni? Nu imi doresc ca 100% din pacientii mei sa fie la costum si sa vina doar pt o gripa. Sunt un om normal, cred ca nu sunt lacom. Sper ca eu si sotia mea suntem pur si simplu niste oameni decenti, f.bine pregatiti, care ne facem cu placere meseria. Salariul e f. mic, de aceea ne dorim sa lucram in privat.
Deci, tu chiar iti doresti NC pt ca astfel, tu crezi ca o sa ai sanse mai mare de reusita. Mi-e greata de tine.
Oricum, pun pariu ca ai dat rez cel putin o data si ai picat

Pt sava :

Felicitarile mele! Trebuia sa postezi la rubrica cu CV-uri deschisa de BOP, nu aici!

Taticule, esti as la presupuneri! Daca esti atat de smecher precum zici, de ce nu te-ai dus la scoli sa-i masori pe oameni si ai mai dat rezidentiatul.
Daca tu esti gata sa accepti un salariu de c***t este problema ta. Eu unul nu sunt. Si voi da rezidentiatul pina il voi lua (pe chirurgie) pt aceleasi motive pe care le-a spus si thorr (eu sunt anul VI si nu sunt frustrat deloc).

Am inteles ca esti medic rezident. Am si eu o intrebare : dupa rezidentiat cand va trebui sa dai examenul de specialist si nu vor fi posturi scoase la concurs, ce vei face? Cand vei vedea ca ai facut atatia ani de scoala de pomana? Dar, nu, tu te gandesti la generatiile urmatoare, care si asa intra la facultate cu medii sub 5 pe o droaie de locuri.

Daca tie ti se pare anormal ceea ce in toata lumea este de mult timp un lucru de bun simt, inseamna prin definitie ca esti nesimtit (asta ca sa vezi ca nu e frumos sa ataci persoanele care scriu pe forum ci IDEILE).

Te sfatuiesc sa vii cu argumente si sa scrii cand iti mai trec ideile de grandoare!

sava
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Sun Jul 20, 2003 12:36 am

Postby sava » Sat May 22, 2004 6:01 pm

O sa renunt sa mai scriu aici.

Am inteles ca "obisnuitii casei", adica cei care sustin aici numerus clausus, au doua caracteristici de baza:
1. studenti de an 6, lesinati de frica rez-ului care-i asteapta, dar care in loc sa stea sa invete, se sparg p-aici in figuri
2. se viseaza f.f.mari , f.f.cunoscuti si bogati (chirurgi, alea alea), fara sa constientizeze ca in prezent sunt doar niste oameni cu o diploma de bac si cu o facultate inca neterminata, care au de parcurs in continuare ani multi de cariera, in care se vor opri la niveluri mai joase sau mai inalte.

O combinatie nefasta de frustrare si agresivitate. PERSONAL, CONSIDER CU TARIE CA FRUSTRATII DE AZI SUNT SPAGARII SI NESIMTITII DE MAINE, CEI CARE VOR UITA COMPLET DE PACIENTI (DE "OBIECTUL MUNCII") SI VOR FI PREOCUPATI EXCLUSIV DE MAREA LOR VALOARE. UN NARCISISM SINISTRU SI FARA JUSTIFICARE.

pacat!


Pana una-alta, trimiteti o petitie presedintelui si primului-ministru, ca poate or sa introduca vreun numerus clausus si la gimnaziu, mai bine si la gradinita.
Ganditi-va! Aveti la ce.

Va spun la revedere, mahnit.

User avatar
alex-n
junior
junior
Posts: 70
Joined: Sun Dec 07, 2003 3:17 pm

Postby alex-n » Sat May 22, 2004 6:31 pm

Se pare ca ideile de grandoare si autostima nu ti s-au risipit!

Pina una alta, ceea ce ne desparte pe noi doi este o cacealma de examen de licenta (apropo de diplome). Dar ai dreptate : daca continui stilul tau de cacao de a te lua de lume, mai bine nu mai posta.
Oricum nu am nevoie de sfaturile intelepte ale unui c***cios de rezident de an I cu atata experienta vasta, care a luat rezi pe locul 300, pe medicala, in anul 2003, cand stim cu totii cum au luat unii rezidentiatul! Asa ca ciocu' mic si scuteste-ma de intelepciunea ta.

User avatar
Berilah
junior
junior
Posts: 80
Joined: Fri Jul 11, 2003 12:12 am
Contact:

Postby Berilah » Sun May 23, 2004 11:51 am

Pentru domnu SAVA as avea cam aceleasi 2 cuvinte pe care i le-am adresat docktorelului. Mai domnu student, singurul frustrat si speriat se pare ca esti tu. Eu am muncit 5 ani ca sa intru la medicina...adik am fost la Olimpiada :P. Sa nu-ti fie frica de mine ca pe locurile alea de care zici tu nu o sa concurez. Sunt in anul 6 iar rezidentiatul imi provoaca atata frica incat nu pot sa ma trezesc dimineata inainte de 10:00 (cosmaruri evident...), nu m-am hotarat pe ce dau sau dak dau. Dupa ardoarea cu care combati, nu NC, ci pe cei care sustin NC, cred ca ai fi primul "reprofilat" in caz de introducere a NC.

Tinem legatura.
Take it or leave it...

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Sun May 23, 2004 4:21 pm

alex-n wrote:Se pare ca ideile de grandoare si autostima nu ti s-au risipit!

Pina una alta, ceea ce ne desparte pe noi doi este o cacealma de examen de licenta (apropo de diplome). Dar ai dreptate : daca continui stilul tau de cacao de a te lua de lume, mai bine nu mai posta.
Oricum nu am nevoie de sfaturile intelepte ale unui c***cios de rezident de an I cu atata experienta vasta, care a luat rezi pe locul 300, pe medicala, in anul 2003, cand stim cu totii cum au luat unii rezidentiatul! Asa ca ciocu' mic si scuteste-ma de intelepciunea ta.


subsckriu!
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

Expert
Posts: 2
Joined: Thu May 20, 2004 10:40 pm

Postby Expert » Sun May 23, 2004 9:13 pm

Am impresia ca Thorr si cu cativa altii de pe forum nu au altceva de facut decat s aduca tot felul de injurii, cred ca fiecare are dreptul la opinie si daca sava asta crede despre NC este strict treaba lui. Va certati degeaba fiindca nici in 5 ani nu se va baga NC, decat poate daca scrieti memorii peste memorii si daca cineva se va obosi sa le citeasca.

Cam asa.......

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Sun May 23, 2004 10:51 pm

Expert wrote:Am impresia ca Thorr si cu cativa altii de pe forum nu au altceva de facut decat s aduca tot felul de injurii, cred ca fiecare are dreptul la opinie si daca sava asta crede despre NC este strict treaba lui. Va certati degeaba fiindca nici in 5 ani nu se va baga NC, decat poate daca scrieti memorii peste memorii si daca cineva se va obosi sa le citeasca.

Cam asa.......


Atat timp kat vor exista kreaturi ka tine, kare ishi sckuza areacktivitatea ku "nu are rost", nu se va sckimba nimick. ba mai mult, situatzia va tinde katre nivelul de entropie minima, iar singurii kare vor mai agita "partickulele" in interesul lor, vor fi cei 260 de deputatzi nesimtzitzi ce vor propune shi shi vota.
Intr-adevar, ceea ce fack ackum, eu shi incka vreo 4 oameni e nebunie kurata, shi in mod sigur asta suntem. 5 oameni au shanse minime de a sckimba shi a readuce in simtziri o natzie a karei nesimtzire a fost kultivata (ku sukces se pare) timp de 50 de ani...

Packat...

Insa prefer sa ma konsideratzi VOI nebun, iar eu sa pot trai ku mine insumi....
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Sun May 23, 2004 11:16 pm

Expert wrote:

"Va certati degeaba fiindca nici in 5 ani nu se va baga NC, decat poate daca scrieti memorii peste memorii si daca cineva se va obosi sa le citeasca. "

De aici nu se intelege foarte bine opinia ta: crezi ca opiniile noastre nu conteaza pentru "cei de sus", sau speri asta fiindca esti contra NC?

Un sfat: citeste mai bine ce si cum s-a postat si apoi vei vedea cine a inceput cu injuriile si apoi vino si "trage-ne de urechi".
Iar daca ai postat doar ca sa ne spui ca ne agitam degeaba, mai bine iti vedeai de treaba ta. Asa cum chiar tu ai spus avem dreptul la o opinie, chiar si neconforma cu a ta.

User avatar
Berilah
junior
junior
Posts: 80
Joined: Fri Jul 11, 2003 12:12 am
Contact:

Postby Berilah » Mon May 24, 2004 1:50 am

Injuriile nu ar avea ce cauta pe acest forum, intr-adevar...dak nu ar exista cateva persoane (care curios, s-au inmultit foarte dupa 14 martie...adik de la inceputul scandalului alegerilor) care, ori ca au promisiuni clare, ori ca au o viziune mai ingusta...fac pe Gica Contra pe aici. Pai cine s-ar fi legat de domnu SAVA dak el ar fi venit cu idei propuneri si nu denigrari la adresa sustinatorilor?!

Deh...

Thorr tata...nu sunt atat de treaz ca tine dar sunt de aceeasi parere apropos de "somnul cultivat al (r)/(n)atiunii. Monstrii sunt printre noi!!!
Take it or leave it...

User avatar
mister
senior
senior
Posts: 162
Joined: Sun Apr 08, 2007 3:35 am

Postby mister » Thu Jul 12, 2007 11:53 am

O combinatie nefasta de frustrare si agresivitate.

acu scapa cine poate.

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Postby b3 » Sun Jul 15, 2007 2:30 am

motivul pentru care ai reinviat un topic mort de 3 ani este... ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara


Return to “Facultatea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests