Intrebari anul 3

cebinee
junior
junior

Postby cebinee » Sun Apr 17, 2005 9:37 am

SUUB este Municipalul (Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti)
SUB este Floreasca (Spitalul de Urgenta Bucuresti)
SUUB II este o clinica de medicala din Municipal (nu mai stiu sigur care, cred ca clinica de medicale de la etajul 12, dar, repet, nu stiu mai stiu exact)
eu am facut semio (acum vreo 6 ani) la Municipal, la etajul 13, cu dna. dr. Rizescu (EXCEPTIONALA!!!!, si ca medic si ca om si ca asistent universitar!), cind profesor era Ioan Costica. intre timp profu s-a schimbat, dar cred ca dr. Rizescu inca este acolo; in general, pe vremea mea, semio se facea bine in Municipal, la etajul 13.
de la colegi am auzit ca si in coltea se face bine semio, si in sf. ioan (dar asta e foarte departe si aia sint cam maniaci cu prezenta la prima ora).

in municipal, chirurgia e frectie! (iar eu acolo am facut, si la etajul 6 si la 7).
am auzit ca s-ar face bine la floreasca; in rest, nu stiu!

bafta!

jethro
junior
junior

Postby jethro » Wed Apr 20, 2005 8:13 am

SUUB I este clinica dr. Palade de la et. 6.
SUUB II este clinica dr. Oprescu de la et. 7 (titularul de curs este dr. Neagu).
Tomorrow is another day...

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jul 19, 2005 10:28 pm

candidatii wrote:Salut

Ce se aude despre impartirea pe grupe si serii pt anul viitor :?:

Se pare ca cetatenii de buna credinta sunt pe dinafara, tot la varf ?? se fac socotelile ...Sheful de serie nu pare sa fi consultat pe cineva si pana acum nu stim nimic in cazul in care s-ar fi hotarat ceva...

:?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jul 26, 2005 8:08 pm

Opinii proaspete despre Semio in Coltzea ? Am auzit ca au picat foarte multi, s-a schimbat profesorul sau ce ? Ca pana acum auzeam numai de bine, adica se invata bine si se luau note pe masura..

Si unde e chirurgia ok, in afara de Floreasca ?

Astept raspunsuri si pe PM daca nu sufera monitorul duritatea exprimarii in public :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Aug 23, 2005 2:24 pm

La semio si chirurgie si apoi in anii clinici sunt cerute haine de spital, adica set halat + pantaloni si papuci/incaltaminte oarecum sterila, adica nu cea de orash ? Halat mi se pare logic, dar restul ?

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Tue Aug 23, 2005 8:44 pm

Doar la specialitatile chirurgicale, mai ales daca vreti sa intrati in sala va trebuie costum de sala si papuci;in rest, halat si stetoscop.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Sep 10, 2005 1:33 pm

multumesc pt raspuns Simona :)

stie cineva cum e chirurgia la Sf. Maria ?

Lex
senior
senior

Postby Lex » Sun Sep 11, 2005 3:00 pm

stie cineva cum e chirurgia la Sf. Maria ?[/quote]

Din cate stiu eu (nu am facut acolo), e cea mai urata chirurgie din anul III.Nu se face mare lucru, exista condica, examenul e greu si notele sunt mici.Cele mai misto pt anul III sunt:Cantacuzino,Coltea,Urgenta,Caritas.Restul...

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Sep 12, 2005 12:21 am

N-o fi dracu' asa negru mai Lex :)

Lex
senior
senior

Postby Lex » Mon Sep 12, 2005 5:55 pm

deja ai picat acolo?Sau te gandeai la combinatia Coltea-Sf Maria? :P .Ti-o recomand pe cealalta daca vrei Coltea 8)

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue Sep 13, 2005 12:10 pm

Semio in Coltea este Exceptional!! Se face carte, notele sunt dupa merit, prof Bruckner tine cursuri frumoase, in care informatiile medicale se "impletesc" cu sfaturi practice de comportare si deontologie. Prof Bruckner face parte din scoala veche de medicina, limbajul lui poate parea un pic desuet, dar cursurile sunt complete si au un farmec aparte. Asistentii sunt majoritatea preocupati de studentii lor. Eu am facut cu Spataru si Ancuta Negrila. Pot spune ca tot ce am invatat de la ei am retinut si mi-a fost foarte folositor mai tarziu. In plus, "Semiologia in Coltea" e ca o carte de vizita. In anii mai mari, cand eram intrebati, unde am facut Semio, raspunsul nostru ii "impresiona" pe toti ("aaaa...bravo!!!").

In schimb, chirurgia in Caritas....lasa mult de dorit! In afara de 1-2 asistenti mai constiinciosi, restul isi ignora studentii. Spitalul arata jalnic, profesorul Bratucu e de treaba, dar e foarte ocupat! Notele la sfarsit au fost maricele, dar nu pot spune ca am facut cine stie ce carte. Si cea mai neplacuta parte a Caritasului este biroul secretarei...cine o cunoaste stie despre ce vorbesc (o persoana bizara...si sunt draguta cand ii zic asa)

Asadar, pentru cei ce intra in anul III, sfatul meu este sa nu fuga de Coltea, in pofida a tot ce se spune rau despre aceasta clinica. Intr-adevar,notele nu au fost numai 9 si 10, dar ideea este sa se faca carte.
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Sep 13, 2005 3:57 pm

Lex, fac cercetari :)

lulutza, nu sunt doua catedre la Coltea ? Una a prof. Bruckner si una a altcuiva ?

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue Sep 13, 2005 8:49 pm

Eu nu am auzit sa fie pe Semiologie altcineva decat Bruckner...poate ca se refera la alte catedre (chir, orl)
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

Lex
senior
senior

Postby Lex » Fri Sep 16, 2005 3:23 pm

B3, nu sunt 2 catedere, sunt 2 serii care fac la aceeasi catedra.

droopy
elder
elder

Postby droopy » Fri Sep 16, 2005 4:10 pm

e o singura catedra de semiologie in coltea si aia e a lu' Bruckner.
examenul practic se poate da cu unul din trei oameni :
Bruckner
Isacof
Minerva

teoreticul e scris compus din intrebari cu raspuns de 1-2 randuri - intrebari eliminatorii, adica nu poti gresi mai mult de 5 parca din vre-o 25; plus alte intrebadi din cazuri clinice cu raspunsul grila.

PS - eu va sfatuiesc sa va feriti de semio in coltea si asta o spun din experienta proprie.
RTFM=Read The la naiba Manual
UTFG=Use The la naiba Google
STFW=Search The la naiba Web
RTFA=Read The la naiba Article

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Fri Sep 16, 2005 4:57 pm

droopy wrote:e o singura catedra de semiologie in coltea si aia e a lu' Bruckner.
examenul practic se poate da cu unul din trei oameni :
Bruckner
Isacof
Minerva

teoreticul e scris compus din intrebari cu raspuns de 1-2 randuri - intrebari eliminatorii, adica nu poti gresi mai mult de 5 parca din vre-o 25; plus alte intrebadi din cazuri clinice cu raspunsul grila.

PS - eu va sfatuiesc sa va feriti de semio in coltea si asta o spun din experienta proprie.

Experienta trista la examenul practic?... :lol:

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Sep 17, 2005 11:14 pm

ginaenache02 wrote:se gaseste undeva pe net datele cu examene?

sau va trebui sa ma duc la fiecare spital sa aflu?

ginaenache02
newbie
newbie

Postby ginaenache02 » Sat Sep 24, 2005 4:26 pm

cum e profu de chirurgie de la SUUB? Cam cat trebuie sa scriu pt a lua exam (restanta).

candidatii
junior
junior

Postby candidatii » Mon Sep 26, 2005 10:31 pm

Stie cineva ceva despre semiologia in Sf Ioan (asistenti,curs) ?

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Oct 05, 2005 3:39 pm

Ce carti recomandati pentru anul 3 ?

alona
senior
senior

Postby alona » Wed Oct 05, 2005 11:08 pm

b3 wrote:Ce carti recomandati pentru anul 3 ?

La semio si chirurgie depinde de spital. La semio poti sa faci rost de un xerox dupa Dan Georgescu.
La farmaco un xerox dupa cartea profului.
Morfopat si fiziopat - mie mi-au ajuns cursurile.
:)

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Oct 06, 2005 10:21 pm

Cea a lui Bruckner nu e buna la semio ? Daca preda bine in Coltea ma gandesc ca e si cartea bine scrisa..

La fiziopat nu exista carte a catedrei ?

alona
senior
senior

Postby alona » Thu Oct 06, 2005 10:27 pm

Nu stiu despre cartea de semio din Coltea.
La fiziopat cred ca depinde cu cine faci cursul. Eu am facut cu o tipa si la sfarsit ne-a dat cursurile xeroxate.

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Oct 07, 2005 1:41 am

alona wrote:Nu stiu despre cartea de semio din Coltea.
La fiziopat cred ca depinde cu cine faci cursul. Eu am facut cu o tipa si la sfarsit ne-a dat cursurile xeroxate.

Conf Serban parca, la fiziopat.
Mersi de raspunsuri :)

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Fri Oct 07, 2005 8:58 am

Conf. Serban preda niste cursuri destul de stufoase si nu mai este nevoie sa citesti si din carte. Dar nu preda numai el; preda si tipa aia si intr-adevar da niste cursuri scrise . Exista si o carte a catedrei (cel putin cand am facut eu), dar nu am citit prea mult pentru examen de acolo.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

pinky
senior
senior

cantacuzino

Postby pinky » Sat Oct 08, 2005 2:57 pm

Ce stiti despre dr. Hanta Crenguta de la Sf. Ioan? Dar de dr. Iulian Brezean de la Cantacuzino?......

YY
senior
senior

Postby YY » Sat Oct 08, 2005 4:22 pm

Am facut chir in anul 4 la Cantacuzino. Nu l-am avut pe Brezean ca asistent, dar ne-a mai tinut cateva cursuri. Mi s-au parut super, radeai non-stop. Pt cineva cu simtul umorului dezvoltat e excelent sa ai un asemena asistent la grupa, parerea mea.
ÃŽnvăţatul dăunează grav sănătaţii !

pinky
senior
senior

Postby pinky » Sat Oct 08, 2005 7:52 pm

asa e, profu' e super amuzant si te face sa fii atent prin glume...e degajat tipu'. Ma intrebam doar daca e de treaba si la examen.

YY
senior
senior

Postby YY » Sat Oct 08, 2005 8:25 pm

Pai examenul practic se da ori cu prof Vereanu, ori cu Conf Patrascu(de preferat cu acesta, are stilul oarecum apropiat de a lui Brezean, bine dar e mai serios). Iar scrisul se da in amfiteatru, grila.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Oct 09, 2005 8:39 pm

elencalota wrote:Despre examenul de semio in SUUB poate sa imi spuna cineva ceva? Cum sunt grilele? Si dupa ce se corecteaza? (dupa cursuri sau nu?) :?:

alona
senior
senior

Postby alona » Sun Oct 09, 2005 8:43 pm

Grilele sunt facute dupa cursuri, dar unele dintre ele sunt chiar ciudate (si din afara cursului). E bine sa iei cursurile cum trebuie(sa te duci la curs), desi cand vine dr. Rizescu e chiar aiurea pt ca nu e sistematizat ceea ce spune. Cele mai misto cursuri le tine proful si dr. Radu.

stefan_georgescu
senior
senior

farmaco

Postby stefan_georgescu » Wed Oct 12, 2005 8:09 pm

Caut cartea de farmaco de Fulga, vreau s-o xeroxez ca nu pot s-o cumpar ca e 500.000!
Poate cineva sa ma ajute?Please! :( :( :(
Nu ne vindem tara!
O dam pe gratis!

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Oct 12, 2005 8:24 pm

nush cine ar da-o la xerox pe aia... creq se rupe la prima atingere dupa cum e facuta...

vezi poate o gasesti la xerox la eroilor, eu mi-am gasit semio acolo..

stefan_georgescu
senior
senior

Postby stefan_georgescu » Fri Oct 21, 2005 1:02 am

Ce se aude cu caietele de stagiu la semio?
E o nebuloasa totala!
Nu ne vindem tara!

O dam pe gratis!

yva
senior
senior

Postby yva » Thu Oct 27, 2005 3:12 pm

Despre examenul de semio in SUUB poate sa imi spuna cineva ceva? Cum sunt grilele? Si dupa ce se corecteaza? (dupa cursuri sau nu?)
Sfatul meu este ca ar trebui sa mergi la cursuri si (mai ales!) sa sa iei cursuri complete (sau sa te straduiesti cel putin,desi cand vine Rizescu le face varza-vezi aritmiile si nu mai stiu ce preda el)!Sau daca nu prea treci pe la cursuri asigura-te ca ai niste colegi binevoitori care (vor si) ti le pot imprumuta sa le xeroxezi! :lol: Grilele sint exclusiv din cursuri (sau...erau) si nu e nevoie sa citesti pe langa (decat daca vrei tu :) ) pentru ca se aduna destul de multa materie pana la sfarsitul semestrului (vreo 30 de cursuri)!Se dau grile de superamanunt,though,de aceea nu e nevoie sa te stresezi sa citesti si de prin alte carti!Eu am avut numai cursurile (dar,repet,luate corect si complet de mine sau de colegi) din care am invatat si am luat 10 si nu am intalnit intrebari din afara cursurilor!Asa ca sfatul meu este sa te concentrezi exclusiv pe cursuri daca esti aspirant/a la bursa si vrei nota maxima! :) Bafta!
Yeah...right!

alona
senior
senior

Postby alona » Mon Oct 31, 2005 6:50 pm

Nu e chiar asa la semio in SUUB. De exemplu pe primul semestru au fost grile din cursurile pe care le-am facut in sem 2. Si s-au schimbat titularii la unele cursuri din sem2, grilele ramanand aceleasi. Daca inveti doar din curs nu e garantat sa iei 10.

keyra
senior
senior

Postby keyra » Tue Nov 01, 2005 9:27 pm

Noua la semio suub ne-a facut majorit cursurilor prof.olteanu si erau suficiente pt grile...erau dupa partea initiala din harrison... dr. rizescu a tinut partea de hemato si primele cursuri de semio generala si erau foarte structurate, am primit si niste foi cu acele cursuri, deci a fost ok...pt stagiu: barbara bates ( o gasiti si la sala de lectura) e misto. Pe primul sem e mai greu ca e mai multa materie ( adica mult cardio mai degraba dacat respirator in grile). Per total, a fost unul din cele mai placute stagii ever. enjoy.
un jour la tendresse s'etendra sur le monde

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Nov 04, 2005 5:27 pm

Are cineva cartea conferentiarului de fiziopat ? A scos-o la editura Carol Davila si evident ca e out of print si de negasit :?

Carcotashul
junior
junior

Postby Carcotashul » Tue Nov 15, 2005 3:49 pm

dar n-a facut kiar nimeni la pantelimon sa ne spuie si noua de semio si kirurgie cum sta treaba cand termin cu baba . ceva examene acolo si daca baza e cursu sau cartea .
de morfopat cu costache la cantacuzino stiti ceva ?

YY
senior
senior

Postby YY » Tue Nov 15, 2005 3:52 pm

Opa, o materie noua in faculatate: "kirurgia". Cum e materia asta ?
Se pare ca o materie numita "lb. romana" ar fi f indicata la medicina (si nu ma refer pt studentii straini, ca aia chiar au asa ceva).

Return to “Anii 1-3”