intrebari ANUL I
- sabynutza_shuby
- newbie

Re: intrebari... anul 1
hi everybody!am si eu o scurta intrebare...cum este la fitness?se lucreaza la aparate sau e gimnastica?flotari, abdomene, chestii?sau e lejer?k sa stiu sa ma schimb din timp:)
Le secret du bonheur est de regarder toutes les merveilles du monde, mais sans jamais oublier les gouttes d'huile qui sont dans la cuillère.
- dr.ruxy
- senior

fitness? la noi nu a fost varianta asta
stiu ca exista niste aparate fitness... dar acolo mergeau cei care sunt la gimnastica medicala
stiu ca exista niste aparate fitness... dar acolo mergeau cei care sunt la gimnastica medicala

Nu exita esec, exista feedback!
-
mannoroth
biochimie lp
am si eu o intrebare...am cam uitat sa intreb azi unde se face biochimie lp si maine am de la 8...deci...ar putea cineva sa`mi spuna cam unde trebuie sa ma duc maine?
multumesc
- dr.ruxy
- senior

Re: biochimie lp
laboratoarele de biokimie sunt la parter in capatul culoarului... vis-a-vis de toaleta fetelor. acolo este catedra si acolo se afla si lab
- shamaya
- newbie

la noi exista aerobic... poate la asta te referi. am auzit ca e crima, iti dai sufletul acolo.
- dr.ruxy
- senior

de ce sa iti dai sufletul? in fine... depinde de fiecare 
- alice18
- senior

Re: Anul I - sa facem cunostinta
cred ca Dogaru e cea mai tare profa pe care am cunoscut-o vreodata. si ca om, si ca metoda de predare si ca doctor. e o placere sa stai la ora ei, inveti de placere. eu una dupa cata chimie am invatat pentru admitere si bac nu am mai putut sa invat biochimie dar am ramas cu niste notiuni de baza pe care le retii repede. da ca exemple cazuri clinice, nu insira pe tabla niste formule interminabile la care te uiti crucis.
- alice18
- senior

Bex, intr-adevar, daca dai la medicina nu poti tine si un loc de munca. Si part time e foarte greu. Se poate dar cu eforturi mari dupa parerea mea. Mai ales ca acum am inteles ca prezenta e obligatorie si la cursuri. Deci e foarte greu sa gasesti ceva care sa se muleze pe un orara atat de tampita ca cel de la medicina. Cel putin in primii doi ani e crima. Ai ore imprastiate in toata ziua, pana la 18-20. E un haos. Din anul 3 incepe sa fie mai compact 8-14, 8-16 max. Cel putin din cate am observat si din proprie experienta. Cand imi zicea cineva in anul 1 ca materiile nu le poti invata in sesiune ziceam ca e nebun. Am intins coarda pana in sesiune si nu mai stiam pe unde sa fug. Asa ca trebuie mai mereu sa fii in priza, la curent macar cu ce se face la curs, sa inveti pt lucrarile din timpul anului. Ajuta foarte mult. Si eu eram entuziasmata, ca dau la medicina sa ajut oameni. Asa e in mare parte numai ca sistemul asta te face sa-ti fie scarba de tot ce inseamna UMF Bucuresti cel putin. Esti bombardat cu informatii la ore, pe care nu le retii si multe nu-ti folosesc atat de mult. Iar despre ce se intampla in facultate, optiuni, schimbari nu esti informat deloc. Te trezesti ca stii una si ei fac alta. Aroganta medicilor (in special a celor care se razbuna pe studenti din cauza frustrarilor lor, ca nu se pot da mari si tari in fata altora mai sus ca ei) e cam greu de suportat, cel putin din privinta mea si a multor colegi de-ai mei. Dar daca ai rabdare in anii mai mari intri in spital, se mai schimba lucrurile. In primii doi ani e pura toceala fara sens, apoi inveti lucruri palpabile, logice, exemplificate pe pacienti. E altceva.
In incheiere medicina e frumoasa, dar trebuie sa fii tare sa rezisti psihic sistemului si gandului ca poate vei face bani, poate nu vei face...Depinde de perseverenta si 80% de noroc sau pile. In majoritatea cazurilor, sa nu generalizam... Parerile sunt foarte impartite, asta e realitatea vazuta de mine. Nu e totul roz, dar nici negru. Succes
In incheiere medicina e frumoasa, dar trebuie sa fii tare sa rezisti psihic sistemului si gandului ca poate vei face bani, poate nu vei face...Depinde de perseverenta si 80% de noroc sau pile. In majoritatea cazurilor, sa nu generalizam... Parerile sunt foarte impartite, asta e realitatea vazuta de mine. Nu e totul roz, dar nici negru. Succes
- Doddy
- elder

La engleza trece cineva la examene?
La biochimie, se mai dau probleme, sau trebe invatat manualul lui Anastasiu?
La sport de ce nu e fotbal pt baieti?
Numai bine!
La biochimie, se mai dau probleme, sau trebe invatat manualul lui Anastasiu?
La sport de ce nu e fotbal pt baieti?
Numai bine!
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- lazarosa
- senior

asa departe au ajuns barfele ?
normal ca se trece la engleza..inca nu s-a ajuns asa departe.
la biochimie se dau vreo 20-30 grile parca si 3 subiecte de sinteza. si idn cate stiu, unii colegi faceau si fotbal..deci se face
la biochimie se dau vreo 20-30 grile parca si 3 subiecte de sinteza. si idn cate stiu, unii colegi faceau si fotbal..deci se face
.
- dr.ruxy
- senior

- lazarosa
- senior

- dr.ruxy
- senior

- lazarosa
- senior

- dr.ruxy
- senior

Doddy wrote:La engleza trece cineva la examene?
la engleza nu am auzit totusi de picati... desi oameni care nu iau punctaj de tracere la prim lucrare sunt destui
- monicutza
- elder

nush cum o fi la voi dar la md erau si picati si catedra e aceeasi so 
-
durere de cap
- senior

dr.ruxy wrote:Doddy wrote:La engleza trece cineva la examene?
la engleza nu am auzit totusi de picati... desi oameni care nu iau punctaj de tracere la prim lucrare sunt destui
n-ai auzit,dar au fost!totul e sa n-o enervati pe sfetea
- alice18
- senior

Sfetea cred ca e persoana cea mai crizata pe care am cunoscut-o. Pt ea studentii sunt un stres, sunt niste idioti. La lucrari va terorizeaza, va strica tot cheful dar toata ideea e sa o ignorati. Latra la luna! Trebuie sa promovati cele doua lucrari, sa nu lipsiti. Eu nu am facut la lp cu ea asa ca nu ma pronunt, dar cu ceilalti asistenti n-am auzit sa fie probleme, decat daca ai mai mult de 10 absente parca pe an nu intri in examen. O sa dati de latina la lucrarile astea cum nu v-ati imaginat. Plurale etc in latina. Deci uitati-va peste regulile de la latina. Sinonime, termeni medicali, antonime. Cam asta se da la lucrari. Si sa completezi fraze cu un cuvant, sau sa gasesti cuvantul/forma verbala gresita. Nu e o tragedie engleza asta, dar e stresanta si pt mine inutila. Pierdere de vreme.
- dorutzu
- senior

dar nu stiam ca mai sunt obligatorii. adica nu au fost semne pe la cursuri pana acum ca ar fi asa. nu a facut nimeni prezenta.
"Ce nu te omoara te face mai puternic!"
- monicutza
- elder

pai daca nu e loc in amfiteatru adica nu sunt suf locuri pt cati studenti trebuie sa vina nu e obligatoriu
cel putin asa e la noi...dar am inteles ca regula ar fi pe tot umf
- Doddy
- elder

Nu-i vorba de barfa... a venit aia de care ziceati voi, Sfetea cu scandalul la noi si ne-am speriat... Oricum, am noroc ca nu fac cu ea, fac cu o asistenta, parea de treaba (si am si auzit ca e foaarte ok), insa examenele am inteles ca se dau numai cu sfetea si d'aia am intrebat... E suficient ca avem biochimie si biofizica, nu vreau sa imi mai fac si alte griji... 
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
-
sussigkeit
- junior

examenele la engleza sunt scrise, vine si sfetea pe acolo sa supravegheze dar vin si ceilalti asistenti. oralul din vara in general se da cu asist tau, dc ai ghinion si mai e si ea pe acolo si are chef sa te asculte asta e altceva 
- lazarosa
- senior

sa fim seriosi, sunt 50 de oameni la curs si pe foaia de prezenta apar 100 ...si nu cred ca sta nimeni sa ne strige.nu e o metoda buna
.
- monicutza
- elder

- dr.ruxy
- senior

au incercat si la noi, fara niciun efect... au spus ca pana la urma noi suntem foarte inventivi 
- dr.ruxy
- senior

sussigkeit wrote:examenele la engleza sunt scrise, vine si sfetea pe acolo sa supravegheze dar vin si ceilalti asistenti. oralul din vara in general se da cu asist tau, dc ai ghinion si mai e si ea pe acolo si are chef sa te asculte asta e altceva
sincer nu cred ca e asa un mare ghinion sa te asculte ea... la noi a fost foarte ok... plus ca mai baga o gluma.. mai radeai, in schimb la ceilalti stateai constipat si spuneai plurale in latina

- b3
- elite

Am combinat topicul "Anul I - sa facem cunostinta" cu topicul asta ca deja incepuseti sa puneti si acolo intrebari.
Legat de engleza: get real, Sfetea nu e sperietoarea facultatii, la engleza nu se pica ! Decat daca o enerveaza cineva rau de tot si totusi cred ca nici atunci, scopul ei in viata nu e sa aiba restantieri in toamna. Are un stil mai aparte, asta da, dar va face un bine, daca poti sa zici asa, pt ca va obisnuieste cu el din anul 1, e mic copil pe langa ce o sa indurati in anii mai mari de la mari-doctori-de-spital-din-capitala-profesori-universitari-doctori-in-medicina. Sau sa speram ca voi n-o sa indurati, la cat tupeu/personalitate aveti pe forum sper sa aveti si in real life cu magariile din facultate
.
Luati aminte de la cineva din anul 6 care va spune ca Sfetea este una dintre cele mai marfa profe din universitate (ca om, zic) si ca o sa va fie dor de ea si o sa va duceti in anul 4 la optionalul de engleza de drag.
In plus, chestiile pe care le zice, daca reusiti sa nu va ofuscati cand zice ca unii studenti la medicina sunt idioti (si de fapt o sa va convingeti si voi de asta si o s-o ziceti si voi
), sunt adevarate si foarte utile, daca ascultati. Mi se pare o mare pierdere sa faci engleza cu altcineva decat Sfetea. Cursul se adreseaza unora care stiu engleza bine spre foarte bine si la sfarsitul lui aveti niste foi cu cuvinte din engleza medicala care va vor fi mai mult sau mai putin utile (le gasesti pe internet, in dictionare, ca de altfel toate informatiile care ti se predau in facultate, la orice materie. La LP/stagii, daca ai un asistent bun, te duci mai mult pt tips&tricks, ascultati aici iar pe cineva de anul 6: INVATATI SINGURI, s-a terminat cu d-na profesoara din scoala/liceu care va dicta lectia!). Daca nu stii deloc engleza si te astepti ca la cursul asta sa inveti de la zero.. tough luck, nu e asta scopul lui
Du-te si fa un curs sau invata singur pt ca fara engleza in medicina e mai greu.
Legat de engleza: get real, Sfetea nu e sperietoarea facultatii, la engleza nu se pica ! Decat daca o enerveaza cineva rau de tot si totusi cred ca nici atunci, scopul ei in viata nu e sa aiba restantieri in toamna. Are un stil mai aparte, asta da, dar va face un bine, daca poti sa zici asa, pt ca va obisnuieste cu el din anul 1, e mic copil pe langa ce o sa indurati in anii mai mari de la mari-doctori-de-spital-din-capitala-profesori-universitari-doctori-in-medicina. Sau sa speram ca voi n-o sa indurati, la cat tupeu/personalitate aveti pe forum sper sa aveti si in real life cu magariile din facultate
Luati aminte de la cineva din anul 6 care va spune ca Sfetea este una dintre cele mai marfa profe din universitate (ca om, zic) si ca o sa va fie dor de ea si o sa va duceti in anul 4 la optionalul de engleza de drag.
In plus, chestiile pe care le zice, daca reusiti sa nu va ofuscati cand zice ca unii studenti la medicina sunt idioti (si de fapt o sa va convingeti si voi de asta si o s-o ziceti si voi
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- aztecul_dilit
- senior

Re: intrebari ANUL I
stie cineva creditele aferente fiecarei materii d an I?
- Cammy88
- junior

Anatomie-15
Biochimie-11
Biofizica-5
Genetica-5
Fiziologie-5
Biologie celulara-5
Sport-4
Engleza-4
Psihologie-2
Marketing-1
Practica-3
...cel putin asa era anul trecut...
Biochimie-11
Biofizica-5
Genetica-5
Fiziologie-5
Biologie celulara-5
Sport-4
Engleza-4
Psihologie-2
Marketing-1
Practica-3
...cel putin asa era anul trecut...
- aztecul_dilit
- senior

thnx.am aflat intre timp 
- Virgin.Black
- junior

You know, we're living in a SOCIETY!!!
- DNCF
- junior

Nu conteaza decat lucrarea pe care o veti da cu totii pe la mijlocul semestrului, care are doar rol orientativ (adica daca ai o nota buna la lucrare o sa-ti dea un punct in plus la grile).
Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)
- daby
- senior

si eu dau in fiecare ora lasa k e mai bine k ne motiveaza sa invatam numai sa nu le treaca;))faci cu nea jean nu?
- Virgin.Black
- junior

daby wrote:si eu dau in fiecare ora lasa k e mai bine k ne motiveaza sa invatam numai sa nu le treaca;))faci cu nea jean nu?
cu el fac. si din cate am vazut, le-a trecut in caietul lui
nici nu zic ce nota am luat
deci per total nu conteaza, nu?
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- daby
- senior

si eu cred k am tot nota aia care ai luat-o si u 
- lazarosa
- senior

ar trebui sa va speriem, ca lucrarile alea conteaza f mult...ca sa mai invatati si voi 
.
-
mia madalina
- junior

exista cumva optionale in anul I?

- Cammy88
- junior

Nu, abia din anul 2 sunt incluse optionalele...desi din cate am auzit nu prea inteleg rostul de ce ar trebui sa le faci pentru ca nu te ajuta cu nimic la medie, poate doar pt cultura generala...
- monicutza
- elder

pentru ca trebuie pana la sf fac sa ai un an nr de optionale facut 
- i_love_chipmunks
- senior

la stoma, anul2, de unde este indicat sa invatam ? cursuri sau carti ? am gasit unele carti la xerox in p20, dar nu stiu ce sa cred si anume de unde sa invat...la parazitologie invat clar din cursul predat, este mult mai simplificat decat in carte...dar la restul?
aaa..si sa nu mai zic ca se pune prezenta , se striga lista
aaa..si sa nu mai zic ca se pune prezenta , se striga lista
I'm a real bitch sometimes and I have a hard time saying sorry. Should I change myself ?