Discutii generale rezidentiat 2003
- MadManiacMan
- junior
-
Salut! Sunt printre cei care au luat 949 de puncte la chirurgie la acest examen si nu stiu unde am gresit.....probabil pentru ca m-am prezentat....
Nu mi se pare normal ca se incearca ascunderea adevarului de catre cei responabili.......Adevarul este unul clar si ar trebui sa fie pentru toata lumea:acest examen a fost un fiasco total si acest lucru ar trebui aratat in presa si corectat prin organizarea unui nou rezidentiat peste cateva luni...
Nu este posibil ca un concurs national sa aiba atatea punctaje maxime, acest lucru dovedeste incompetenta celor ce l-au organizat si pentru asta cineva trebuie sa plateasca si nu cred ca suntem noi aceia...
Nu mi se pare normal sa ni se uniformizeze sansele in mod comunist, si nu vorbesc pt. ca am facut "doar 949" de puncte....daca am avea toti putina maturitate am recunoaste ca examenul a fost un esec total si nu si-a atins scopul: departajarea clara, fara echivoc a noastra....
Daca vrem sa schimbam ceva ar trebui sa protestam organizat, si sa informam mijloacele media.
Am inteles ca unii dintre noi se in talnesc la ministerul sanatatii astaziUnde este MS si cu ce se poate ajunge acolo? Scuze, nu prea stiu Bucurestiul.....
Nu mi se pare normal ca se incearca ascunderea adevarului de catre cei responabili.......Adevarul este unul clar si ar trebui sa fie pentru toata lumea:acest examen a fost un fiasco total si acest lucru ar trebui aratat in presa si corectat prin organizarea unui nou rezidentiat peste cateva luni...
Nu este posibil ca un concurs national sa aiba atatea punctaje maxime, acest lucru dovedeste incompetenta celor ce l-au organizat si pentru asta cineva trebuie sa plateasca si nu cred ca suntem noi aceia...
Nu mi se pare normal sa ni se uniformizeze sansele in mod comunist, si nu vorbesc pt. ca am facut "doar 949" de puncte....daca am avea toti putina maturitate am recunoaste ca examenul a fost un esec total si nu si-a atins scopul: departajarea clara, fara echivoc a noastra....
Daca vrem sa schimbam ceva ar trebui sa protestam organizat, si sa informam mijloacele media.
Am inteles ca unii dintre noi se in talnesc la ministerul sanatatii astaziUnde este MS si cu ce se poate ajunge acolo? Scuze, nu prea stiu Bucurestiul.....
- acydbabe
- newbie
Am luat 950 de puncte pe chirurgie.
Am inceput sa invat la inceputul lui octombrie, dupa ce am petrecut o vacanta de vis si am luat licenta in conditiile pe care cu totii le cunoastem. Am rasfoit cam jumatate din subiecte, am realizat ca nu e timp de citit materia si am facut o luna de zile grile. La examen am avut NOROCUL sa recunosc toate grilele si sa am punctaj maxim. Am fost extrem de relaxata, practic m-am vazut fara nici o sansa inainte de examen. Va urma barajul. Daca ceilalti care au primit 950 de puncte au citit toata materia eu voi fi pe ultimul loc (traiasca neurochirurgia ca e buna si aceasta in loc de nimic).
Cand am vazut razboiul imbecil dintre voi am decis sa scriu. Ii rog pe cei cu 950 de puncte sa se abtina de la rautati si jigniri adresate colegilor lor. Cati dintre voi au procedat ca mine? Cati au avut sansa in ziua examenului sa recunoasca toate intrebarile si sa imbulineze intr-o veselie? Asta niciodata nu se va spune si niciodata nu se va recunoaste.
Am un coleg care a stat 6 luni, 12-14 ore pe zi la birou si a reusit 948. Daca am fi concurat din materie era cu 200 de locuri in fata mea. In conditiile date vor mai urma 6 luni chinuitoare pentru el. Isi imagineaza cineva prin ce trece el?
Iar pentru cei cu 950 de puncte: nu sunteti decat niste tocilari. Am sa v-o demonstrez extrem de simplu. Nu stiu de cand printre factorii exogeni se numara boli cronice ale ficatului…Tot respectul pentru cei cu 949 de puncte care au GANDIT la examen si nu au luat examenul de rezidentiat ca pe un reflex de imbulinat. Daca se contesta intrebarea cati din cei cu 949 vor avea maxim?
Va rog, putina maturitate!
Am inceput sa invat la inceputul lui octombrie, dupa ce am petrecut o vacanta de vis si am luat licenta in conditiile pe care cu totii le cunoastem. Am rasfoit cam jumatate din subiecte, am realizat ca nu e timp de citit materia si am facut o luna de zile grile. La examen am avut NOROCUL sa recunosc toate grilele si sa am punctaj maxim. Am fost extrem de relaxata, practic m-am vazut fara nici o sansa inainte de examen. Va urma barajul. Daca ceilalti care au primit 950 de puncte au citit toata materia eu voi fi pe ultimul loc (traiasca neurochirurgia ca e buna si aceasta in loc de nimic).
Cand am vazut razboiul imbecil dintre voi am decis sa scriu. Ii rog pe cei cu 950 de puncte sa se abtina de la rautati si jigniri adresate colegilor lor. Cati dintre voi au procedat ca mine? Cati au avut sansa in ziua examenului sa recunoasca toate intrebarile si sa imbulineze intr-o veselie? Asta niciodata nu se va spune si niciodata nu se va recunoaste.
Am un coleg care a stat 6 luni, 12-14 ore pe zi la birou si a reusit 948. Daca am fi concurat din materie era cu 200 de locuri in fata mea. In conditiile date vor mai urma 6 luni chinuitoare pentru el. Isi imagineaza cineva prin ce trece el?
Iar pentru cei cu 950 de puncte: nu sunteti decat niste tocilari. Am sa v-o demonstrez extrem de simplu. Nu stiu de cand printre factorii exogeni se numara boli cronice ale ficatului…Tot respectul pentru cei cu 949 de puncte care au GANDIT la examen si nu au luat examenul de rezidentiat ca pe un reflex de imbulinat. Daca se contesta intrebarea cati din cei cu 949 vor avea maxim?
Va rog, putina maturitate!
- MadManiacMan
- junior
- Vic
- junior
acydbabe wrote:Iar pentru cei cu 950 de puncte: nu sunteti decat niste tocilari. Am sa v-o demonstrez extrem de simplu.
Esti lipsit/a de rationament. In cazul asta, pe cei care au facut 949 dar au dat o bulina pe dinafara cum ii cataloghezi? Tocilari neatenti? Si aia cu 948 tocilari cu capul in nori? Give me a break!
- ChrisP
- senior
Sunt intru totul de acord cu tine Scoro !
Si eu am dat tot pe medicale. Acest rezidentiat trebuie anulat ! Este de neconceput sa se introduca baraj ! Daca s-a ajuns in situatia asta trebuie reacordate sanse egale tuturor candidatilor. Sunt convinsa ca in conditiile unui examen cu teste „la prima vedere” pentru TOTI, listele cu rezultatele vor arata cu totul altfel si mult mai aproape de realitate!
Pana si cineva care nu are nimic cu medicina este capabil sa memoreze 3000 de grile ( care nu iti solicita deloc gandirea ) in cateva luni! Este de neconceput sa se realizeze grile absolut idioate, copiate practic din carte, la care sa nu poti raspunde decat daca ai exact cartea respectiva, cu editia corespunzatoare si ai cautat raspunsul la pagina x, paragraful y, randul z.
Macar de-ar fi fost niste grile inteligente ... Dar cunosc multi capabili sa memoreze „Pagini aurii” in 2 luni ...
Nu pot trimite mail la adresa marius@tucashow.ro. Scoro, de ce ? Nu e corecta? Ce se intampla ?
Si eu am dat tot pe medicale. Acest rezidentiat trebuie anulat ! Este de neconceput sa se introduca baraj ! Daca s-a ajuns in situatia asta trebuie reacordate sanse egale tuturor candidatilor. Sunt convinsa ca in conditiile unui examen cu teste „la prima vedere” pentru TOTI, listele cu rezultatele vor arata cu totul altfel si mult mai aproape de realitate!
Pana si cineva care nu are nimic cu medicina este capabil sa memoreze 3000 de grile ( care nu iti solicita deloc gandirea ) in cateva luni! Este de neconceput sa se realizeze grile absolut idioate, copiate practic din carte, la care sa nu poti raspunde decat daca ai exact cartea respectiva, cu editia corespunzatoare si ai cautat raspunsul la pagina x, paragraful y, randul z.
Macar de-ar fi fost niste grile inteligente ... Dar cunosc multi capabili sa memoreze „Pagini aurii” in 2 luni ...
Nu pot trimite mail la adresa marius@tucashow.ro. Scoro, de ce ? Nu e corecta? Ce se intampla ?
- MadManiacMan
- junior
- dange
- junior
eu ma numesc Radbata Daniel am iesit al 7-lea la umf Cluj prom 2003 media generala a anilor 9.60 la licenta 9.91.Eu sunt printre cei ce au inv materie si care s-a opus la sustinerea ex doar din gr de pe net. Mesajul meu si al putinora (ex Irinel-sef de promotie 2003 Cluj) nu a avut nici un ecou ci doar cei care au fost profitori si care au strigat mai tare s-au facut auziti! am inghitit in sec si de 6 sapt tocesc grile ca nebunu(dupa ce am inv 80%) din materia de rezi.Am reusit sa iau 950 din pacate multi oameni mai buni ca mine nu au reusit din varii motive obiective sau subiective dar TOTI NE-AM SUPUS ACELORASI REGULI SI AM JUCAT ACELASI JOC nu este corect si nici moral ca sa ma declari pe mine respins pt vina ca am retinut mai bine ca altii acele grile ACESTEA AU FOST REGULILE SI PT MINE SI PT TINE acest examen nu se mai repeta (moral si legal) pt ca a fost sustinut in conditii legale- departajarea pe specialitati nu e treaba mea si nici nu sunt deacord sa mai dau inca un test de departajare sa se ia nota de la licenta sau a anilor de studiu pt ca in 6 ani fiecare si-a aratat puterile si nu in ultimile luni tocind grile
- Balena
- junior
Tare interesant ce se intampla pe aici!
De vreo 2 zile stau shi ma uit ce se intampla. Cred ca au reusit
! Pe langa faptul ca a fost un examen (sic!) care s-a dovedit mai degraba ceva de genu' "6 din 49" la care a participat cine a vrut, dar la care a iesit cine trebuie (daca aia care au fost "cine trebuie" au fost 5 oameni este suficient) si care mai mult sau mai putin a macinat creierii multora (foarte) a bagat si zanzanie intre participanti (ceva de genu': "ba nesmtitule! ce ma judeci tu pe mine" sau "aia care au facut 950 sunt niste tocilari care..." sau "nu ai luat 950 esti prost").
Daa!?! Tare interesant!
Se pare ca nu ne mai intereseaza ce si cum a fost cu "REZI"; pacat.
Parerea mea ( desi nu cred ca are vreo importanta) e cam asa: se pare ca au intrat (sau vor intra) cei care intrau oricum, pe langa ei inca 2** de oameni si cu asta basta. Cum au realizat asta nu ia interesat, nu le-a pasat dar au reusit. Chiar bine de tot. Trist e ca au resit sa ne invrajbeasca
De vreo 2 zile stau shi ma uit ce se intampla. Cred ca au reusit

Daa!?! Tare interesant!
Se pare ca nu ne mai intereseaza ce si cum a fost cu "REZI"; pacat.
Parerea mea ( desi nu cred ca are vreo importanta) e cam asa: se pare ca au intrat (sau vor intra) cei care intrau oricum, pe langa ei inca 2** de oameni si cu asta basta. Cum au realizat asta nu ia interesat, nu le-a pasat dar au reusit. Chiar bine de tot. Trist e ca au resit sa ne invrajbeasca

Totul este cat se poate de bine in cea mai buna dintre toate lumile posibile!
- ciulipanez
- newbie
Voi ati fi multumiti sa se mai dea o data cu grile la prima vedere? Mie mi se pare ca acest gen de grile este facut de niste dobitoci. Nu exista cazuri clinice, ci doar niste propozitii copiate cuvant cu cuvant din carte. Tot tocilarii ar lua si atunci, doar ca ar fi mai putini.
Cred ca trebuie sa se schimbe ceva profund la examenul asta, si anume modul de redactare a intrebarilor. Altfel, am auzit ca in Noua Zeelanda avem ceva sanse sa profesam.
Cred ca trebuie sa se schimbe ceva profund la examenul asta, si anume modul de redactare a intrebarilor. Altfel, am auzit ca in Noua Zeelanda avem ceva sanse sa profesam.
- dange
- junior
Acest pool nu are cum s a iasa decat intr-un singur sens ACELA DE A SE REPETA PT CA MAJORITATEA (PE CHIR aprox 1300 AU AVUT punctaj mai mic de 950) VA DORI REPETAREA si chiar daca rezi ar fi fost fara nici un fel de umbra ei tot asta ar fi dorit este ca si cum ai intreba societatea romaneasca daca ar dori sa se ia banii de la bogati si sa se dea saracilor pt ca 75% sunt saraci!!! si pe iei nu-i intereseaza ce e corect ci doar ca sa-si umple stomacul(e firesc dar asta nu e reprezentativ) trebuie sa se respecte regulile (cand scoti la licitatie ceva accepti sa vinzi la pretul la care se opreste si nu mai faci alta pt ca tu ai vrea alt pret ASA E CORECT!)
- Vic
- junior
dange wrote:se va da test de departajare !!!!Nota de la licenta sau media anilor de studiu!!! asta este varianta cea mai corecta!!
Amice!!! Wake up!!! Pai vrei sa iti aduc aminte cum ai dat licenta? Ca si aia a fost un rezidentiat mai mic? Sau cum se dau notele in facultate, pe ochi frumosi sau pe papagal? Care e mai descurcaret ala ia nota mare? Ca asa e in Romania, cel mai important e sa te descurci...Ia think again!
-
- newbie
-
- newbie
- dange
- junior
amice daca nu ma cunosti nu vorbi l\pt licenta eu chiar am invata harrisonul si doar in ultima sapt cand era clar ca se da doar di grile am inv doar gr!Nu am fost unul din "descurcareti "ci AM INVATAT IAR DACA VREI EU SUNT GATA SA DAU CU ORICE REZI LA PRIMA VEDERE MAINE DIN ORICE BIBLIOGRAFIE A CELOR 6 ANI daca ai facut la Cj nu cred ca majoritatea notelor mari s-au dat pe simpatii(nu ca nu s-ar fi dat) daca s-a intamplat asta a fost doar o exceptie la 1-2 materii si nu in 6 ani!!! ti-e usor sa improsti cu noroi in cei ce au muncit si acum se vad trisati!!
- PLast
- senior
Imi place ca cei cu 950 de puncte se scandalizeaza in halul asta... Ce sa mai zic de mine (cu 948) sau adyry (cu 949) care am gresit cate o intrebare nu din nestiinta ci din pur ghinion. Cred ca singura solutie corecta ar fi anularea rezidentiatului si repetarea acestuia prin luna ianuarie sau februarie.
Daca totusi vor da acum un examen doar pt departajarea celor cu 950, atunci intervin mai multe probleme. Le dau dreptate celor cu 950 pt ca este cam ilegal, dar alta solutie nu vad sa aiba decat acest tip de departajare sau repetarea rezi cu toti candidatii.
O alta problema ar fi ca, dupa parerea mea, - fara a jigni pe nimeni - jumatate din acesti candidati au invatat doar grilele, iar prin materie daca au trecut o data, e mare lucru. Asa ca se vor face cam de cacao la aceasta departajare. Sunt curios daca se va aplica si la acestia regula de rezi care prevede ca sunt declarati admisi cei care au cel putin jumatate din punctajul maxim. Cum, la aceasta departajare punctajul maxim va fi de 750, eu sunt convins ca marea majoritate vor avea punctaje pe undeva in jur de 300-400. 'Om trai s'om vedea...
Daca totusi vor da acum un examen doar pt departajarea celor cu 950, atunci intervin mai multe probleme. Le dau dreptate celor cu 950 pt ca este cam ilegal, dar alta solutie nu vad sa aiba decat acest tip de departajare sau repetarea rezi cu toti candidatii.
O alta problema ar fi ca, dupa parerea mea, - fara a jigni pe nimeni - jumatate din acesti candidati au invatat doar grilele, iar prin materie daca au trecut o data, e mare lucru. Asa ca se vor face cam de cacao la aceasta departajare. Sunt curios daca se va aplica si la acestia regula de rezi care prevede ca sunt declarati admisi cei care au cel putin jumatate din punctajul maxim. Cum, la aceasta departajare punctajul maxim va fi de 750, eu sunt convins ca marea majoritate vor avea punctaje pe undeva in jur de 300-400. 'Om trai s'om vedea...
-
- newbie
Scoro wrote:Iata o alta reactie a presei:
http://www.expres.ro/social/?news_id=13 ... 3f70ba5556
Deocamdata sunt prea "cuminti", probabil fiindca nu inteleg amploarea fenomenului.
Ce ma enerveaza la culme este ca pt ziaristi toti sunt o apa si un pamant! La medicala nu cred ca ar fi putut memora cineva grilele fara a trece prin materie. Procentul celor cu punctaj maxim la medicalae de 10 ori mai mic decat procentul celor de la chirurgie. Eu zic ca e pacat ca meritul celor caree au luat 950 la medicala sa fie diminuat prin scandalul de la chirurgie. Nu ma laud singur, sunt sot de 950 pe medicala si nu sunt medic, dar am suferit si eu 1 an de zile...
Last edited by dudadee on Tue Nov 25, 2003 11:24 am, edited 1 time in total.
- dange
- junior
Plast sunt deacord cu tine care e diferenta intre mine si tine(la cunstinte di bibliografia de rezi! 0 (zero) pot spune ca a fost un mare ghinion nu ca ai luat 948 ci ca anu asta s-a dat doar din grilele alea tampite _ eu m-am opus constatnt!! dar asta a fost si trebuie luptat sa nu se mai repete!!!
-
incompetenta comisiei de rezidentiat
Este posibil ca examenul de REZIDENTIAT sa nu se anuleze doar din dorinta guvernantilor de a nu-si recunoaste incapacitatea. Cu toate ca este cel mai logic sa anulezi un examen ce nu si-a indeplinit scopul, acela de a face o selectie obiectiva, comisia de rezidentiat poate incerca sa acrediteze ideea ca cei care au luat punctajul maxim au invatat materia si nu grilele. Eu cred ca este pe dos!
Dan
Dan
-
Scrisoare deschisa...intr-o tara inchisa
Stimat CNPPMFAPSSAM,
Cand am auzit anul acesta prin mai ca o sa se schimbe bibliografia la rezidentiat, si mai ales ca o sa se introduca Harrison, am zis fericit ca in sfarsit o sa invat medicina !
Din pacate m-am inselat (nu in legatura cu Harrison !), si tot ceea ce am retinut a fost in zadar pe langa A.B.C.D.E.-urile invatate pe de rost de cei care nu au avut timp suficient sa invete medicina prin conexiuni logice (va reamintesc, ca termenul “conexiuni logice” face parte din definitia procesului de invatare al creierului). Ma refer in special la cei care au terminat anul acesta si din surse sigure va informez ca multi nici macar o data nu au citit materia, ci au rezolvat testele de 20 -30, 50( !oare acea persoana de cand stia ca se vor da grilele din baza de date ?!) sau x ori, incercand sa retina cat mai multe litere din combinatia celor de mai sus. Am auzit chiar de performanta unora, care alegeau variantele de raspuns corecte, FARA SA VADA INTREBAREA, astfel facand exercitii inaintea marelui examen.
In felul acesta multi fosti colegi de facultate care nu erau renumiti de mintea lor ascutita, au ajuns sa exceleze prin punctaje maxime la rezidentiat ; este un fapt explicabil, deoarece se stie ce fel de persoane sunt inzestrate cu hipermnezie compensatorie…
Toate bune si frumoase, mi-a placut organizarea, si sunt multumit de punctajul obtinut de mine si sotia (859 respectiv 858 de puncte), pentru ca acest punctaj reprezinta ceea ce am reusit sa invatam (vezi definitia din paranteza de mai sus) din CARTE.
Am auzit ca pentru cei cu punctaje identice (maxime) s-ar putea sa se organizeze un test cu grile la “prima vedere”.
Eu consider ca toti avem dreptul la acest test nu doar cei care au memorat grilele si au obtinut punctaj maxim.
Daca Dvs. nu considerati la fel, atunci va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
Oare cat timp necesita memorizarea cartii de telefon ?
Cand am auzit anul acesta prin mai ca o sa se schimbe bibliografia la rezidentiat, si mai ales ca o sa se introduca Harrison, am zis fericit ca in sfarsit o sa invat medicina !
Din pacate m-am inselat (nu in legatura cu Harrison !), si tot ceea ce am retinut a fost in zadar pe langa A.B.C.D.E.-urile invatate pe de rost de cei care nu au avut timp suficient sa invete medicina prin conexiuni logice (va reamintesc, ca termenul “conexiuni logice” face parte din definitia procesului de invatare al creierului). Ma refer in special la cei care au terminat anul acesta si din surse sigure va informez ca multi nici macar o data nu au citit materia, ci au rezolvat testele de 20 -30, 50( !oare acea persoana de cand stia ca se vor da grilele din baza de date ?!) sau x ori, incercand sa retina cat mai multe litere din combinatia celor de mai sus. Am auzit chiar de performanta unora, care alegeau variantele de raspuns corecte, FARA SA VADA INTREBAREA, astfel facand exercitii inaintea marelui examen.
In felul acesta multi fosti colegi de facultate care nu erau renumiti de mintea lor ascutita, au ajuns sa exceleze prin punctaje maxime la rezidentiat ; este un fapt explicabil, deoarece se stie ce fel de persoane sunt inzestrate cu hipermnezie compensatorie…
Toate bune si frumoase, mi-a placut organizarea, si sunt multumit de punctajul obtinut de mine si sotia (859 respectiv 858 de puncte), pentru ca acest punctaj reprezinta ceea ce am reusit sa invatam (vezi definitia din paranteza de mai sus) din CARTE.
Am auzit ca pentru cei cu punctaje identice (maxime) s-ar putea sa se organizeze un test cu grile la “prima vedere”.
Eu consider ca toti avem dreptul la acest test nu doar cei care au memorat grilele si au obtinut punctaj maxim.
Daca Dvs. nu considerati la fel, atunci va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
- Vic
- junior
- dange
- junior
Sunt partial deacord cu tine dar toti am fost supusi la aceleasi reguli dece nu ai inv si tu grilele? Eu am inv si cartea si grilele!! o sa se vada la baraj! nu tre sa fii revoltat pt ca un anumit fel de examen te-a dezavantajat! Ci trebuia sa urli inainte asa cum am incercat eu sa fac! daca nu am reusit am acceptat regula si am mers inainte! eu am reusit altii nu! Aceste xam nu a testat cunostintele ci memoria dar daca asa a fost nu sunt eu de vina si nu poti sa ma acuzi sau sa schimbi acum regula in timpul jocului NU e CORECT SI NU E MORAL!
-
- newbie
Re: Scrisoare deschisa...intr-o tara inchisa
gaborone wrote:Am auzit ca pentru cei cu punctaje identice (maxime) s-ar putea sa se organizeze un test cu grile la “prima vedereâ€.
Draga gaborone,
stilul acesta exclusivist, ingust de a aborda problema (vezi incercarea de mai sus de ai cataloga pe cei care nu au aceeasi parere pe un anumit subiect) nu duce la nimic bun.
Nu degeaba se spune ca medicii din Ro nu sunt buni manageri. Anul viitor cand vei mai da o data acest examen, te sfatuiesc sa combini cunostiintele si intelectul cu capacitatea de a fi "goal-oriented". Viata e complexa, daca nu stii sa abordezi toate aspectele ei vei pierde des. Sotia mea a fost intotdeauna in varf, dar cred ca si faptul ca i-am facut un pic de tracking din exterior a ajutat-o. A trecut de 2 ori foarte bine prin materie, dar am oprit-o la timp. I-am prezentat conditiile si obiectivul: cu aceste cunostiinte vreau sa obtii maximum de puncte la GRILE si inca cu o saptamana inainte de examen. Asa ca in ultimele 4-5 saptamani a invatat doar grile. Trebuia sa fii inconstient sa sfidezi realitatea incapatanandu-te. Ai sfarsit prin a stii materia mai bine ca cel care a luat 950, dar ai cazut la alte capitole care sunt si ele extrem de importante pt. a fi un medic bun.
Mult succes la anul.
- sl0bizz
- elder
Bre, stiu pe cineva caruia i s-a cam rupt de medicina si a citit grilele intr-o luna de 7 ori. I-am dat cartea pe CD, dar nu a citit niciodata ca sa nu se confuzeze. A luat 944, ceea ce nu ii garanteaza ca a luat la MA, dar e aproape sigur pe asta.
Examenul este absolut irelevant pentru scopurile pe care si le propunea. Dar medicina e un drog si ne vedem si la anul la "rezi". Nimeni nu va protesta, unii mai buni deja erau hotariti pentru PLUB, USMLE, DIS, asa ca nu e paguba prea mare asta de 3 milioane pe luna. Ceilalti erau masa, poporul roman, oameni ai muncii cu diploma, care vor veni si la anul pina vor lua viata in piept si se vor stabili regeste la un dispensar.
Poporul roman nu a facut niciodata revolutii...sa facem noi?
Examenul este absolut irelevant pentru scopurile pe care si le propunea. Dar medicina e un drog si ne vedem si la anul la "rezi". Nimeni nu va protesta, unii mai buni deja erau hotariti pentru PLUB, USMLE, DIS, asa ca nu e paguba prea mare asta de 3 milioane pe luna. Ceilalti erau masa, poporul roman, oameni ai muncii cu diploma, care vor veni si la anul pina vor lua viata in piept si se vor stabili regeste la un dispensar.
Poporul roman nu a facut niciodata revolutii...sa facem noi?
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.
-
- newbie
-
- newbie
just_a_voice wrote:Sotul meu inca este in fata MS asteptand ceva colegi de breasla sa apara...
dar se pare ca ipocrizie este o calitate mult mai des intalnita in randul medicilor.
Daca va deranjeaza afirmatia mea n-aveti decat sa ripostati. Oricum, vazut din afara tot rezidentiatul asta este o mare cacialma
De ce scrii cu bold? Ma dor ochii! Chestia cu iesitul in strada mi se para primitiva. Oare nu exista si alte metode?
2 greseli s-au facut la organizare:
1. cel putin la chirurgie trebuie facuta o baza de date mai mare de intrebari
2. trebuiau specificate criteriile de departajare din start (mediile anuale +licenta)
In rest a fost un examen corect!
-
- newbie
Nu mi-e frica de baraj.
am invatat harrisonul pina mi-am stricat ochii cu scrisul ala puchinos.
Si am perseverat si dupa marele anunt ca se va da din grilele de pe net. Toti mi-au zic ca sint nebuna daca nu ma apuc de grile asa ca m-am conformat regulilor. pur si simplu nu mai vreau examen. Ma paste ulcerul. Numai cind ma gindesc la imbulinat.. iar cea mai mare problema este ca daca se da baraj se amina repartitia.. deci ne apuca Craciunul nestiind ce va fi.
Vreau ATI
am invatat harrisonul pina mi-am stricat ochii cu scrisul ala puchinos.
Si am perseverat si dupa marele anunt ca se va da din grilele de pe net. Toti mi-au zic ca sint nebuna daca nu ma apuc de grile asa ca m-am conformat regulilor. pur si simplu nu mai vreau examen. Ma paste ulcerul. Numai cind ma gindesc la imbulinat.. iar cea mai mare problema este ca daca se da baraj se amina repartitia.. deci ne apuca Craciunul nestiind ce va fi.
Vreau ATI
-
- senior