Intrebari anul 3

Hestia
senior
senior

Re: semio med

Postby Hestia » Sat Oct 21, 2006 9:58 am

doareu_mm wrote:De dr Gurghean de la semio med- Coltea, stie cineva ceva?

cand am facut eu semio in coltea, acum 3 ani cred, ea nu avea grupa de studenti........inseamna ca e mai noua, deci mai neexperimentata in domeniu.......
nu se ocupa deloc de voi?
stiam ca bruckner le cere asistentilor sa-si faca treaba bine :roll:

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Sat Oct 21, 2006 12:10 pm

of! Bruckner e foarte bun ca profesor, dar asistenta de la lp...momentan e la un curs si nu prea ne cunoaste....
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

Heimdallr
junior
junior

Postby Heimdallr » Tue Oct 24, 2006 9:54 pm

Sunt intr-o dilema.
Ce ma sfatuiti: Bruckner sau Georgescu?
Ce carte de semeiologie e mai buna pe termen lung? :?: :?:

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Oct 25, 2006 8:29 am

Semiologia prof. Bruckner prezinta numai partea de semne si simptome si mai putin sindroamele. Dar este f bine scrisa, o placere sa o citesti si iti va ramane utila mult timp de acum incolo. Cartea prof Georgescu mi se pare stufoasa, cu foarte multa informatie, pusa acolo, chiar si schematic. Dar sa gasesti la un anumit sindrom o insiruire de semna si simptome, fara prea multe explicatii, crede-ma ca nu e placut. dupa parerea mea - Bruckner. acum depinde si la ce catedra faci, daca e coltea, trebuie bruckner, sf Ioan parca cere insa Georgescu
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.
pasionat de arta?
pasionat de altceva?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Oct 25, 2006 8:32 am

Semiologia prof. Bruckner prezinta numai partea de semne si simptome si mai putin sindroamele. Dar este f bine scrisa, o placere sa o citesti si iti va ramane utila mult timp de acum incolo. Cartea prof Georgescu mi se pare stufoasa, cu foarte multa informatie, pusa acolo, chiar si schematic. Dar sa gasesti la un anumit sindrom o insiruire de semna si simptome, fara prea multe explicatii, crede-ma ca nu e placut. dupa parerea mea - Bruckner. acum depinde si la ce catedra faci, daca e coltea, trebuie bruckner, sf Ioan parca cere insa Georgescu

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Oct 25, 2006 8:35 am

Sorry, cred ca mozilla si imed vor baga divort la mine

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

Heimdallr
junior
junior

Postby Heimdallr » Wed Oct 25, 2006 8:23 pm

Multumesc dragamaia de raspuns. Din cate imi zici inteleg ca mi-ar fi mai folositoare cartea lui Bruckner, dar de unde iau partea de sindroame? In anul 3 cu siguranta o sa ma ajute pentru fac semeio la Coltea. :D

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Wed Oct 25, 2006 8:32 pm

din cursuri si din alte carti: cele de la biblio, georgescu.

Medex
elder
elder

Postby Medex » Wed Oct 25, 2006 8:53 pm

Heimdallr wrote:Sunt intr-o dilema.
Ce ma sfatuiti: Bruckner sau Georgescu?
Ce carte de semeiologie e mai buna pe termen lung? :?: :?:

Bruckner litografiat si nu cel verde!Acolo gasesti si sindroamele.Oricum mai tarziu fiecare clinica va prezenta sindroamele dintr-un punct de vedere personal.Dar pentru viitor ia un Bruckner.Carti asemanatoare celei lui DG or sa mai apara.

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Oct 25, 2006 10:31 pm

cursurile sunt suficiente, totul e sa te duci la mai toate ( mai ales la Bruckner, Isacoff si Minerva..si Savulescu- casatorita acum, nu stiu cum o cheama, tanara si mare fumatoare, super cursuri facea femeia asta). la noi existau niste variante de cursuri printate, tare bune. oricum, imi amintesc ca la partea de gastro, cardio, cursurile erau facute din partea de semio din Harrison, asta daca vrei ceva mai mult.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Thu Nov 02, 2006 3:12 pm

stie cineva la semio medicala ce materie intra pe semestru 1? de unde incepe sem 2?

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Thu Nov 02, 2006 10:12 pm

Heimdallr wrote:Multumesc dragamaia de raspuns. Din cate imi zici inteleg ca mi-ar fi mai folositoare cartea lui Bruckner, dar de unde iau partea de sindroame? In anul 3 cu siguranta o sa ma ajute pentru fac semeio la Coltea. :D

eu am invatta semnele si simptomele din cartea prof bruckner, aia vernil...
iar sindroamele, din aia veche litografiata... e cam scarboasa, cum arata, asa veche, dar se merita efortul... mai ales ca printre autorii, marea majoritatea a lor , sunt de la coltea!

georgescu e preaa stufoasa.... explika de ex echodopler ala parca e conres de medicina... e mai mult ca un manual pt rezidenti!
oricum bafta!

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Thu Nov 02, 2006 10:15 pm

drabducens wrote:stie cineva la semio medicala ce materie intra pe semestru 1? de unde incepe sem 2?

daca mai tin eu bine minte si sper sa nu incurc borcanele pe aici.... am facut semio generala si semio CV in sem 1....

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Nov 02, 2006 11:02 pm

parca semne, simptome sem I si sindroame II..dar cred ca s-au schimbat multe, nu te lua dupa mine drunken_smilie.gif

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sat Nov 04, 2006 4:53 pm

Poate sa-mi zica si mie cineva ca materie intra la partiale: farmaco cu Fulga, Medicala SUUB, Chirurgie SUUB cu Palade, Morfopat cu Florinel Pop! Multumesc anticipat :lol:

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Sat Nov 04, 2006 6:34 pm

drabducens wrote:Poate sa-mi zica si mie cineva ca materie intra la partiale: farmaco cu Fulga, Medicala SUUB, Chirurgie SUUB cu Palade, Morfopat cu Florinel Pop! Multumesc anticipat :lol:

farma e partial.
semio med si semio kir - nu
morfopat indif cu cine faci, e exam de semestru, se parat de exam de pe sem 2... e ca la anatomie.

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sat Nov 04, 2006 7:32 pm

Bine bine da ce materie intra la partial la farmaco daca la restul nu se da ...la morfopat sunt subiecte afisate, la chirurgie si la medicala care e materia de semestru 1?

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Sun Nov 05, 2006 1:00 am

drabducens wrote:Bine bine da ce materie intra la partial la farmaco daca la restul nu se da ...la morfopat sunt subiecte afisate, la chirurgie si la medicala care e materia de semestru 1?

daca nu ma insel, la farma e pana la hormoni, dar nu mai tin minte, ca eu am dat tot in vara... dar vezi ca e afisat la avizier la catedra ce se face la fiecare lp.. si materia etot aia doara....

la semio, nu stiu daca se face la toate spitalele in aceeasi ordine, dar eu am facut in sem 1 semio generala si semio CV.....

la chirurgie, chiar nu mai stiu pana unde am facut in sem 1....

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sun Nov 05, 2006 1:36 pm

mersi dr_me

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Sun Nov 05, 2006 4:14 pm

np

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Fri Nov 10, 2006 3:39 pm

Dragi colegi, eu inca nu m-am lamurit: ce trebuie sa invat la lp-ul de semiologie medicala? Eu doar ma plimb prin saloane, mai pun un stetoscop pe toracele unui pacient, mai iau un puls, mai fac o anamneza - adica , pe scurt, simt ca ma trezesc dimineata degeaba ca sa merg la Coltea. Asistentul trebuie sa ne invete ceva? Pe voi va invata cineva ceva? Va explica cineva ceva? Trebuie sa invat eu singura? Din ce carti?
De unde? :shock: Sunt un om disperat!

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Fri Nov 10, 2006 4:15 pm

nu stiu pe cine ai tu asist lacoltea... eu am avut pe dr savulescu si ne-a luat frymos cu anamneza,.. cum se face, exact in ce ordine se pun intrebarile si in ce ordine se face ex obiectiv , normal, adaptat la materia la care sunteti....
sigur ati facut capitolul de semio generala, asa ca ia-o si tu frumos cu pacrntu, si dupa ce il intrebi cum il cheama, cati ani are cand si de ce a venit, sigur o s aiti zica ca l-a durut ceva.... deci, inveti fru,os caracterele durerii (le gasesti in cartea prof bruckner f bine facute)... iar daca nu il doare, o fi dispeneic , si tot asa.... intrebi pe pacient din caracterele respectivelor simptome pe care el le zice, din ce ai invatat tu.... (acelasi lucru este si pt ex obiectiv, cu facies, edeme, etc etc) ( nu stiu exact unde sunteti cu materia acuma)
cam asta ar fi... faza cu pusu stetoscopului pe cate un torace, e cam devreme, pt ca si daca auzi nush ce ral sau suflu, tot nu stiti cum sa il deosebiti de un altul sau expresia carei patologii este, pana cand nu incepeti sa faceti respiratorul, respectiv cardiovascularul...
cam asta ar fi asa in mare despre anamneza... oricum tineti-va de asistent sa va invete chestiile astea la inceput, sa stiti cum se face o anamneza klumea, s anu il intrebi pe ala ce operatii a facut acum 25 de ani, iniante sa il intrebi tot ce tine de durerea aia precordiala p-t care el poate s-a internat.... e f important sa stiti toate astea....

bafta!!! :byebye:

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Nov 10, 2006 4:26 pm

Pai, trebuie sa inveti multe. De la bed side manners (de ce or fi asa de neglijate?) la anamneza si examen fizic. Anamneza e o arta, in decursul ei se stabileste relatia cu pacientul, nu numai ca trebuie sa obtii un maximum de informatie, ci trebuie sa faci si un exercitiu de empatie. Se zice ca anamneza in sine poate avea valoare terapeutica.

O carte standard in toata lumea este Bates - Guide to Physical Examination.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

ROSSANA
newbie
newbie

Postby ROSSANA » Thu Nov 30, 2006 7:04 pm

Free_mind110 wrote:Salut. AM si eu o propunere pentru cei interesati din anul 3 seria IV sau VII: Care doreste sa faca un schimb si sa mearga la Sf. Ioan?

Of doamne....daca stiam..imi doream tare mult sa prind Sf Ioan.
Acum m-am linistit e ok Coltea-Coltea...mai departe vedem.
"Anatomia este stiinta formei vii" Prof.Dr.Rainer

ROSSANA
newbie
newbie

Chirurgie Coltea

Postby ROSSANA » Thu Nov 30, 2006 7:14 pm

Nimeni nu mentioneaza nimic de chirurgia din Coltea....Stie cineva cum e?Pina acum totul pare rezonabil,Interesant ,mai putin ingramadeala de la patul pacientului in care risti sa te alegi cu vreo entorsa.
"Anatomia este stiinta formei vii" Prof.Dr.Rainer

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Dec 05, 2006 6:27 pm

La Vlad Stroescu in mahala e tare frumos, pacat... M-a pus pe ganduri cu frumusetea lui...

iris
junior
junior

Re: Chirurgie Coltea

Postby iris » Fri Dec 08, 2006 1:45 am

ROSSANA wrote:Nimeni nu mentioneaza nimic de chirurgia din Coltea....Stie cineva cum e?Pina acum totul pare rezonabil,Interesant ,mai putin ingramadeala de la patul pacientului in care risti sa te alegi cu vreo entorsa.
totul a fost si la noi o ingramadeala , un lasa ma sa te las...cine a vrut a gasit o nisa acolo de invatat ceva, cine nu, sanatate.Exam din cursuri, dr Burcos e un domn after all dar tre sa pui mana sa citesti .Notele au fost dintre cele mari.
rezistent pediatrie fratilor...

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Thu Dec 14, 2006 8:43 pm

Caremen Stoia Djevska - profesor la Fiziopatologie. Ce ati auzit despre acest cadru didactic?

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Thu Dec 14, 2006 8:57 pm

Ce nume ciudat...

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Thu Dec 14, 2006 11:26 pm

In ce tara e asistenta? :D

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Fri Dec 15, 2006 2:15 am

doareu_mm wrote:Caremen Stoia Djevska - profesor la Fiziopatologie. Ce ati auzit despre acest cadru didactic?

eu am facut cu ea lp=ul de fiziopat
de ce?

girasol
junior
junior

Postby girasol » Fri Dec 15, 2006 8:15 pm

dr_me wrote:
doareu_mm wrote:Caremen Stoia Djevska - profesor la Fiziopatologie. Ce ati auzit despre acest cadru didactic?

de ce?

Pentru ca noua ni se pare imposibila si zero ca profesoara.noi facem cursul cu doamna respectiva.si e imposibil...pur si simplu citeste dintr-o carte.fara oprire. :x :(

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Fri Dec 15, 2006 10:12 pm

girasol wrote:
dr_me wrote:

de ce?

Pentru ca noua ni se pare imposibila si zero ca profesoara.noi facem cursul cu doamna respectiva.si e imposibil...pur si simplu citeste dintr-o carte.fara oprire. :x :(

nu stiu ce sa zic despre curs... si la lp la noi citea nooon stoooop... si noi scriam (sau nu) :P apoi la lucrari citea nsh ce carte si noi ne descurcam... de unde si cum puteam (ca doar nu prea scriam nici la lp-uri.... ) si la ex practic ne-a dat sub si a plecat... s-a mai intors cand ne-a ascultat si toti am luat de la 8 in sus... notele de la lucrari si de la lp contau ffffff mult daca nu ma insel 50% din nota finala... important e sa inveti bine pt examen.... eu am facut cu serban... acuma nush ce sa zic daca faceti cu ea cursul.... cum o fi la ex.... dar eu totusi zc ca nu e asa de speriat...
oricum bafta!!!

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sat Dec 23, 2006 12:54 am

stie cineva cum e exam de medicala din SUUB cu Olteanu?...e adevarat ca trebuie sa invatam din Harrison? Georgescu nu e bun?Sau Brukner?Sau una din astea si cursurile? Cum sunt grilele? Noi dam partial in februarie si am auzit ca nu se dau notele pe bune e adevarat?

girasol
junior
junior

Postby girasol » Sat Dec 23, 2006 2:23 am

dr_me wrote:
girasol wrote:
dr_me wrote:

de ce?

nu stiu ce sa zic despre curs... si la lp la noi citea nooon stoooop... si noi scriam (sau nu) :P apoi la lucrari citea nsh ce carte si noi ne descurcam... de unde si cum puteam (ca doar nu prea scriam nici la lp-uri.... ) si la ex practic ne-a dat sub si a plecat... s-a mai intors cand ne-a ascultat si toti am luat de la 8 in sus... notele de la lucrari si de la lp contau ffffff mult daca nu ma insel 50% din nota finala... important e sa inveti bine pt examen.... eu am facut cu serban... acuma nush ce sa zic daca faceti cu ea cursul.... cum o fi la ex.... dar eu totusi zc ca nu e asa de speriat...
oricum bafta!!!

PAI problema nu e examenul ca atare neaparat.sau nota.
problema e ca atat eu cat si majoritatea colegilor aveam o mare nadejde in fiziopatologia asta.pentru ca fiziologie nu am facut cum trebuie, evident...si pe la semio ni se cam cere si ne cam trebuie mecanismul fiziopatologic.
problema noastra e ca nu intelegem.mai nimic.
mersi insa de sfaturi.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Dec 23, 2006 6:37 am

girasol wrote:
dr_me wrote:
girasol wrote:
dr_me wrote:

de ce?

oricum bafta!!!

problema e ca atat eu cat si majoritatea colegilor aveam o mare nadejde in fiziopatologia asta.pentru ca fiziologie nu am facut cum trebuie, evident...si pe la semio ni se cam cere si ne cam trebuie mecanismul fiziopatologic.
mersi insa de sfaturi.

don't worry, marele avantaj in facultatea de medicina e ca orice lucru cat de mic se repeta peste tot pana ajunge sa te bantuie, u;ll see, vei tot auzi de CID de cate zece ori la fiecare stagiu pana la final, and so on

nu vei scapa fara sa absorbi deci marile mecanisme fiz-patologice din materia in sine. so relax:)

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sat Dec 23, 2006 9:51 am

daca inveti din Georgescu, si ajungi sa stii macar jumate, maestru scrie pe tine.

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sat Dec 23, 2006 12:14 pm

Bine bine ajung expert in medicala da iau examenul? adica se pot rezolva grilele daca stii cursul si georgescu ca am citit putin si din Harrison si pe langa faptul ca e mult mai mult e si f greu adica sunt multe lucruri pe care nu le inteleg! mersi oricum pt incurajare :lol:

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Sat Dec 23, 2006 1:14 pm

girasol wrote:
dr_me wrote:
girasol wrote:
dr_me wrote:

de ce?

oricum bafta!!!

mersi insa de sfaturi.

la faza cu intelesul, ai dreptate... si grupele noastre care am facut cu ea, eram cam pe dinafara... e adev ca nu explika prea bine.... :roll: eu, personal, am pus mana si am inv pt fiecare lucrare din cartea aia de fiziopat de la biblioteca si mai citeam si din guyton pt ca si acolo trateaza destul de bine pbl patologice!
otricum sa ai bafta si vacanta placta! :P

Heimdallr
junior
junior

Postby Heimdallr » Sun Jan 07, 2007 7:30 pm

nici nu s-a terminat bine vacanta ca a si inceput sa ma bantuie gandul ca se apropie sesiunea si eu nu am fost la nici un curs de imuno :oops:
Imi poate spune cineva ceva de examenul la imunologie? Am auzit mai multe variante, printre care si aceea ca ar fi mai bine sa il dai in toamna pt ca atunci trece toata lumea cu 9 si 10, pe cand in iarna doar foarte putini iau examenul. E adevarat? Sa ma mai chinui sa invat :?:

Return to “Anii 1-3”