care sunt stagiile?
eu luas in iasi si as vrea sa stiu unde se face cel mai bine, intri in sala
si daca exista camine pe acolo
multam
rezidentiat chir generala
- corcodusa
- senior
rezidentiat chir generala
inca un macelar in spitale
- corcodusa
- senior
- Carpantier
- senior
- Chingachgook
- addicted
am eu niste carti de chirurgie electronice.
striga pe messenger
striga pe messenger
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- surgeon
- junior
kooksee wrote:am eu niste carti de chirurgie electronice.
striga pe messenger
dar nu cred ca ai Razesu

si cui draq' ii mai trebe in prezent Razesu, scos in 1985-86, depasit ca si principii si ca tot, pe care il foloseau odinioara "batraniii", cei care au acum 30-40 ani, pt examenul de specialitate, pt prezentarea de caz... si cam atat.... Nu inteleg de ce persistam sa invatam si sa cerem la examene din carti demult depasite, scrise de mari profesori din anii '60-'70 (jos palaria la vremea lor !), dar care nu au vazut in viata lor cum arata un fir de Maxon sau Prolene, un laparoscop sau un CT, care faceau drenaje pt toate rah**-urile (vezi Burlui..) si dadeau antibiotice de asemenea cu viza, asa-zisa profilactica, de asemenea la toata lumea, cate o sapt, chestie ilogica si care nu se mai face azi.....sau nu ar trebui sa se mai faca, ca asta e alta patima a actualilor mari si invechiti profesori....Oare de ce ii ma lasa sa opereze dupa varsta de 50 ani, de ce nu facem si noi ca in US ???....
Of of of of........
m-a dat tata la meserie : m-a facut chirurg !
- 187.92a
- addicted
- surgeon
- junior
she-doc wrote:da.....sint rezident pe geriatro-chirurgie.....
... si beneficiezi de geronto-teaching, din pacate, asa cum am beneficiat noi toti.... Citeste in Schwartz, Oxford surgery, Sabiston, Greenfield sau in Master of Surgery, daca te intereseaza ceva actual.... ma rog, mai actual ca Razesu, ca si unele din cartile astea sunt din 1997, 2002, 2004....
dar tehnica anastomozei intestinale sau colice cu 50 de fire nu cred ca o sa o gasesti, pt ca nu se mai face (exista anastomoze mecanice), nici drenajul dupa Burlui (am eu un fix cu asta...), sau procedeul Gavriliu nu cred ca sunt descrise in cartile astea....Cat despre tehnica Bassini sau McVay, poti sa le uiti (dau recidive, pacientii sufera ++++).... exista Liechtenstein si Shouldice plus plasa/filet pusa prin laparo .... Succes !
m-a dat tata la meserie : m-a facut chirurg !
- 187.92a
- addicted
-
- senior
surgeon wrote:
... si beneficiezi de geronto-teaching, din pacate, asa cum am beneficiat noi toti.... Citeste in Schwartz, Oxford surgery, Sabiston, Greenfield sau in Master of Surgery, daca te intereseaza ceva actual.... ma rog, mai actual ca Razesu, ca si unele din cartile astea sunt din 1997, 2002, 2004....
tu nu intelegi un lucru: chirurgia nu se citeste, se practica. in rest, fiecare decide singur din ce carti citeste, conform preferintelor personale si afinitatilor profesionale (in ro un criteriu important este si posibilitatea financiara)
Dixit
- dr_grumpy
- junior