Punctaje medicale ... concret va rog !!!
-
iulia-c
- simply lost
- junior

- simply lost
- junior

- ana h
- senior

-
mdx
- newbie

- adrian
- junior

anul trecut la repartitii, in Buc s-a luat ultimul loc pe ATI la pozitia 742 si mai erau locuri la tg mures, deci eu cred ca ai sanse la ati...nu mai innebuni....au oamenii nevoie de tine
sa te auda d-zeu! am vazut ca anul trecut s-a terminat la 1015 si ca vreo 10-15 sau luat pe la 9 sute si ceva ca pozitie.....
incredibil ce intorsaturi de situatie cu rezultatele astea. daca dupa ce am iesit de la examen era sigur ca pic( gandindu-ma exclusiv la ce punctaje au fost anul trecut), la cateva ore dupa credeam ca prind ceva la coada....acum am sanse bune sa iau ATI si in ultima instanta cu putin noroc sa prind Buc.... asa ceva.....
- apartinator_disperat
- newbie

- ana h
- senior

tare nu-mi place mie chestia asta cu "capra vecinului"...si in mod normal ar trebui sa fie mai multe pretentii de la niste medici, dar...
ca sa mai lamuresc galceava asta cu doctoratele: eu am facut un doctorat cu frecventa (cu bursa) pe care l-am terminat anul acesta. un doctorat cu frecventa (cu o bursa de 4 mil) presupune in mod legal, deci obligat, munca de cercetare, la patul bolnavului si predare in regim de preparator. am facut acest doctorat fara sa fiu fata sau nepoata nimanui, l-am facut pe bune si anul asta am dat rezi ca toata lumea (l-am mai dat in timpul doctoratului si l-am "promovat" dar in afara locurilor scoase). cei 4 ani de doctorat cu frecventa nu-mi folosesc la nimic. nu pot face specializarea respectiva, ci doar ce o sa iau anu' asta la rezi.
am tot intrebat pe la toate comisiile si ministerele, toate dsp, cmr si altele. nimeni nu mi-a spus altceva.
daca stie cineva ceva in plus, il rog sa-mi spuna si mie
ca sa mai lamuresc galceava asta cu doctoratele: eu am facut un doctorat cu frecventa (cu bursa) pe care l-am terminat anul acesta. un doctorat cu frecventa (cu o bursa de 4 mil) presupune in mod legal, deci obligat, munca de cercetare, la patul bolnavului si predare in regim de preparator. am facut acest doctorat fara sa fiu fata sau nepoata nimanui, l-am facut pe bune si anul asta am dat rezi ca toata lumea (l-am mai dat in timpul doctoratului si l-am "promovat" dar in afara locurilor scoase). cei 4 ani de doctorat cu frecventa nu-mi folosesc la nimic. nu pot face specializarea respectiva, ci doar ce o sa iau anu' asta la rezi.
am tot intrebat pe la toate comisiile si ministerele, toate dsp, cmr si altele. nimeni nu mi-a spus altceva.
daca stie cineva ceva in plus, il rog sa-mi spuna si mie
-
cristinap
- junior

- ana h
- senior

- ana h
- senior

-
cristinap
- junior

-
Flamingo
- ana h
- senior

am vazut comentarii in care oamenii spuneau ca la terminarea doctoratului esti confirmat in spec. respectiva, ca doctoranzii iau locurile celor de la rezi, ca sa nu mai zic de suvoiul de critici vis a vis de ce si cat stie un doctorand cu pile...poate asa o fi , dar nu cred ca e valabil pt marea majoritate. cred ca zvonistica asta referitoare la coruptie e cam umflata.
in ce priveste doctoratul, dau un sfat oricui ar vrea sa-l faca inainte de specializare: nu va lasati convinsi de nimeni ca ar fi mai bine, nu va duce nicaieri (tinand cont de actuala legislatie care nu cred ca se va mai schimba masiv in sensul asta)
in ce priveste doctoratul, dau un sfat oricui ar vrea sa-l faca inainte de specializare: nu va lasati convinsi de nimeni ca ar fi mai bine, nu va duce nicaieri (tinand cont de actuala legislatie care nu cred ca se va mai schimba masiv in sensul asta)
- ana h
- senior

-
lucid
- junior

lucid wrote:si din nou revin.....legat tot de situatia doctoranzilor...in acelas articol 7 care se refera la ei, la ali.4 :"...beneficiaza de contract individual de munca încheiat cu universitatea de medicina si farmacie, fara a fi salarizati ca rezidenti..."....buuun...acu astea 1380 sunt alocate ca locuri bugetate pentru pregatirea in rezidentiat ,nu?cum facem cu locurile pe care intra doctoranzii?ne raman noua , sau raman ciubucul MS care nu mai trebe sa le dea salariu?..io zic sa mearga la astia mai amarati....
mai vede careva lucrurile asa, sau numa in lumea mea mica are sens ce am zis?
- ana h
- senior

nu are treaba cu locurile de rezi.: un doctorand de ex. pe cardio, daca ia ultima medie a celui care a ales cardio e confirmat ca rezident in cardio in afara locurilor , dar daca alege altceva, de ex. radio, alege din locurile de rezi si trece cu doctoratul pe cardio la ff.
ai inteles?, ca ma exprim ca un c..
ai inteles?, ca ma exprim ca un c..
- firstaidkit
- senior

- ana h
- senior

- ana h
- senior

subiectul era daca alegererile doctoranzilor vor avea un efect asupra noastra, adica daca va mai scadea media si vor mai "aluneca" locurile la vale pt. ca ei eventual nu vor putea lua ce au la doctorat.
eu cred ca vor renunta daca nu vor lua medie suficien de mare, si ca am putea aduna nr. doctoranzilor ca locuri libere. nu cred ca vor fi multi cei care vor alege altceva decat doctoratul lor. si doctoranzi dupa cate am vazut in toamna la rectorat, sunt destui, ca nu mai aveai loc sa treci de ei...
eu cred ca vor renunta daca nu vor lua medie suficien de mare, si ca am putea aduna nr. doctoranzilor ca locuri libere. nu cred ca vor fi multi cei care vor alege altceva decat doctoratul lor. si doctoranzi dupa cate am vazut in toamna la rectorat, sunt destui, ca nu mai aveai loc sa treci de ei...
- ana h
- senior

-
lucid
- junior

hai sa zic si io de scuze , daca cineva crede ca ma leg de dreptul cuiva (in spetza cel al doctoranzilor)...nu ma intere , sa ia cat mai multi ..si cat mai multe locuri inafara celor 1380, ca din ce zice ana se pare ca o sa mai fie si din aia...sa mearga linia in jos...stiu ca o sa vorbim de o sa ne saturam de linia aia pana duminica dimineatza...dar cum avem cu totii nevoie sa ne gandim la ceva in orele astea...iaca si io cu ale mele....inca o data scuze daca am tulburat apele cuiva:)..si uite ca trecu si de ora 2..