intrebari ANUL I

alice18
senior
senior

Postby alice18 » Sat Oct 14, 2006 9:20 am

si pe mine m-a socat cand am vazut un cadavru mai..."proaspat" ca sa zic asa. ma intreb daca dupa faza asta nu am putu sa dorm noaptea ce o sa fac atunci cand o sa trebuiasca sa-i analizez. plus ca mirosul ala e insuportabil.

am o intrebare. eu am ratat sportul vineri (pt seria 7) si alesesem tenis de masa insa profu a zis ca suntem prea multi si trebuie sa faca o selectie. stie cineva ce s-a mai intamplat cu optiunile?

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Oct 14, 2006 11:04 am

s a facut o selectie. cei care au lipsit au fost trecuti la alt sport. oricum , inainte de selectie am fost intrebati daca vrem sa plecam la un alt sport. eu am ales baschetul si nu am mai ramas pt selectie. eu sunt in seria 6 si erau destul de multi cei care au optat pt tenis de masa. daca in seria ta nu au fost atat de multi , e posibil sa nu se fi tinut nici o selectie. si mentionez :destul de multi pt o sala atat de mica.

rimpili
senior
senior

Postby rimpili » Sat Oct 14, 2006 11:05 am

alice18 wrote:si pe mine m-a socat cand am vazut un cadavru mai..."proaspat" ca sa zic asa. ma intreb daca dupa faza asta nu am putu sa dorm noaptea ce o sa fac atunci cand o sa trebuiasca sa-i analizez. plus ca mirosul ala e insuportabil.

am o intrebare. eu am ratat sportul vineri (pt seria 7) si alesesem tenis de masa insa profu a zis ca suntem prea multi si trebuie sa faca o selectie. stie cineva ce s-a mai intamplat cu optiunile?
cauta-te pe la baschet...sau gimnastica...da mai sigur la baschet....

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Oct 14, 2006 11:07 am

sau volei...la baschet era deja destul de aglomerat..

rimpili
senior
senior

Postby rimpili » Sat Oct 14, 2006 2:53 pm

amnezyca wrote:sau volei...la baschet era deja destul de aglomerat..
noi n-avem volei :cry:

medic_pagan
senior
senior

Postby medic_pagan » Sat Oct 14, 2006 3:12 pm

Primele impresii :

Psihologia e super tare !

La anatho lp tipa e super deshisa. Ispas pare ok.

La biochimie par cam prea distante persoanele care ne predau.

Genetica - mi surade ideea ca fac doar un semestru.
morti la tava

scarllet
junior
junior

Postby scarllet » Sun Oct 15, 2006 12:05 am

@alice18: stai linistita cu timpul o sa te obisnuiesti.si eu in anul 1 am avut o mica retinere prima oara cand am vazut cadavrele,dar dupa vreo 2 saptamani nu mai aveam nici o problema.cat despre miros nu e chiar asa de insuportabil,enervant e ca iti face ochii sa ti curga(sa ai un servetel la indemana :wink: ).si inca n ai vazut sectiunile...
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sun Oct 15, 2006 10:21 am

mie mi se face foame :)) :D
si nici nu ma ustura ochii :D

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sun Oct 15, 2006 11:18 am

ink nu ne bagara la mortaciune....ne trim lp-uri p mail :D

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sun Oct 15, 2006 12:03 pm

hai mai cum nu v-au bagat?
ah stai sa ii vezi it's gonna be fun :P :twisted:
de data viitoare incepem disectiile :D d'abia astept :twisted:

rox
elder
elder

Postby rox » Sun Oct 15, 2006 12:06 pm

nu, data viitoare incepe asistentul sa disece, voi va uitati. it's gonna be boring
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sun Oct 15, 2006 12:08 pm

da stiu insa it's our first time:D
nu e boring dc sa fie?
vedem pe live acuma ce ne tot explica :P

rox
elder
elder

Postby rox » Sun Oct 15, 2006 1:10 pm

fiindca partea interesanta incepe abia atunci cand dupa luuungi " vreau si eu sa disec. vreau si eu sa disec. vreeeeaaaau si eu sa disec." " nu." " ba daaaaaa". " bine cand iti aduci instrumentele te las" " le am :D ". " toate?!? " "daaa" .....( stupoare) " bine, hai, treci incoace, uite tii bisturiul asa, ca pe un creion, si faci miscari fine, dar ferme....NU ASA , ca nu tii un topor in mana"...
:lol:
te lasa si pe tine sa diseci. intai pielea de pe membre...apoi palma...apoi torace...poate si ceva cap pe sem 2...atunci e fun. altfel, daca doar stai si te uiti, e" piesa dramatica in 2 acte, fara pauza si cu mult plans" formolul usuca pielea asa ca folositi cu incredere manusile.
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

shad
newbie
newbie

Postby shad » Sun Oct 15, 2006 2:07 pm

Eu la anatomie am asistent pe unul Emil Ungureanu, in seria 8. Stie cineva ce va de el?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Sun Oct 15, 2006 2:55 pm

a fost asistentul meu, tare tanar pe atunci, inca student (am aflat noi ulterior, nu ne-a spus chestia asta) . mi s-a parut un asistent "silitor", care isi facea treaba cu constiinciozitate, desi ii cam lipseau calitatile pedagogice pe atunci. ne dicta destul de mult, mai ales la inceput, numai ca nu stiu de ce ma facea cu greu sa inteleg, ne lasa sa lucram la cadavru...e ok, pe langa multi altii care nu isi faceau treaba. noi mai statea si la cadariu, care desi avea "ciudateniile" lui, explica de minune
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.
pasionat de arta?
pasionat de altceva?

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sun Oct 15, 2006 3:12 pm

asistentu nostru e chiar foarte de treaba si explica bine nu ne dicteaza ca avem dupa ce invata si ne arata deocamdat pe oase si de 10 ori dak le incurcam
a zis ca daca invatam exact ce e prin brosuri ne lasa la disectii
ce trebuie sa contina trusa btw? :?: :P

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Sun Oct 15, 2006 3:20 pm

pensa cu dinti si fara, bisturiu...eu cam atat am folosit. cred ca o mai am inca pe undeva...
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

edvinna11

Postby edvinna11 » Sun Oct 15, 2006 5:21 pm

stie cineva unde este facultatea de farmacie? cu ceva repere,va rog.Am marti curs la genetica si nu stiu cum sa ajung.Thanx

rox
elder
elder

Postby rox » Sun Oct 15, 2006 5:32 pm

monicutza wrote:asistentu nostru e chiar foarte de treaba si explica bine nu ne dicteaza ca avem dupa ce invata si ne arata deocamdat pe oase si de 10 ori dak le incurcam
a zis ca daca invatam exact ce e prin brosuri ne lasa la disectii
ce trebuie sa contina trusa btw? :?: :P

pean, kocher, foarfeca, bisturiu cu lama mobila, eventual 2-3 departatoare
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Oct 15, 2006 5:39 pm

edvinna11 wrote:stie cineva unde este facultatea de farmacie? cu ceva repere,va rog.Am marti curs la genetica si nu stiu cum sa ajung.Thanx

fac de farmacia str traian vuia 11, langa Inter e ambasada americana pe strada aia de langa ea, perpendicular pe batistei.

da, departatoare abdominale. ma indoiesc. trebuie sa contina insa musai un disecarici

edvinna11

Postby edvinna11 » Sun Oct 15, 2006 7:22 pm

multumesc frumos!

terry
senior
senior

Postby terry » Sun Oct 15, 2006 7:43 pm

Corectati-ma daca gresesc dar cursurile de genetica nu se faceau la Amf. Sahia - pe J.L. Calderon?

rox
elder
elder

Postby rox » Sun Oct 15, 2006 7:53 pm

ba da.....cel putin anul trecut
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Oct 15, 2006 11:00 pm

Edvina 11, asa este, cursurile de Genetica se tin la Sahia, care este tot al Farmaciei, de aici confuzia (careia i-am picat si eu victima cand eram in anul I, am bâjbâit pe stradutele ale, pe care totusi le stiam bine, multa vreme).

Amfiteatrul Sahia se afla pe Jean Louis Calderon, aproape de coltul cu Batistei. Deci, ajungi la Universitate, si intri pe Batistei (strada care face dreapta, daca stai cu fata spre nord, adica Romana, imediat dupa Intercontinental), apoi faci a doua la dreapta (Calderon). A doua curte pe dreapta e intrarea la Sahia.

edvinna11

Postby edvinna11 » Mon Oct 16, 2006 9:58 pm

Am fost la Sahia la lp. La intrare era un afis in care scria ca o sa se tine cursul in Aula Facultatii de Farmacie.Oricum nu cred ca ajung maine,ca ma doare o masea ingrozitor.But thanx anyway!

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Tue Oct 17, 2006 9:05 pm

in cazul in care nu ai fost , NU AI PIERDUT NIMIC.
nu prea mi-am dat seama ce s-a intamplat. a venit d l Albu , care a inceput sa vorbeasca incet si suficient de repede ca sa nu reusesti sa iti notezi niste chestii despre care eu nu prea am auzit , pt ca nu am facut deloc genetica.
i am cerut cursurile , dar a refuzat...
ma intreb daca ar accepta un reportofon...ma cam indoiesc...
la lp, alta fericire :nici aici nu am inteles nimic. macar am resuit sa mai notez cate ceva...groaznic!mai pierzi si f mult timp pe drumuri , cu pauze in care nu reusesti sa faci ceva important..
si s a facut la farmacie , nu la sahia. data viitoare nu se stie unde se face..

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Tue Oct 17, 2006 9:06 pm

in cazul in care nu ai fost , NU AI PIERDUT NIMIC.
nu prea mi-am dat seama ce s-a intamplat. a venit d l Albu , care a inceput sa vorbeasca incet si suficient de repede ca sa nu reusesti sa iti notezi niste chestii despre care eu nu prea am auzit , pt ca nu am facut deloc genetica.
i am cerut cursurile , dar a refuzat...
ma intreb daca ar accepta un reportofon...ma cam indoiesc...
la lp, alta fericire :nici aici nu am inteles nimic. macar am resuit sa mai notez cate ceva...groaznic!mai pierzi si f mult timp pe drumuri , cu pauze in care nu reusesti sa faci ceva important..
si s a facut la farmacie , nu la sahia. data viitoare nu se stie unde se face..

alice18
senior
senior

Postby alice18 » Mon Oct 23, 2006 1:53 am

ati auzit ceva de balul nostru? se face sau nu? :roll:

alice18
senior
senior

Postby alice18 » Mon Oct 23, 2006 1:57 am

am citit la alt topic ca noi am avea gratuitate la serviciile medicale in universitar. sau daca nu gratuit macar se da un "bon" cu care obtii o reducere. stiti ceva de asta? din cate stiu eu si ca student ai gratuitate. am auzit ca pe la Cantacuzino se fac gratuite analizele pt studenti. :?:

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Oct 23, 2006 2:55 pm

cred ca n-ai auzit bine. la cantacuzino nu cred ca se face ceva gratuit, decat cu trimitere de la medicul de familie. si oricum, exista trei categorii de analize pe care le fac, una din ele e cea a analizelor care sunt necompensate . uita-te pe situl lor sa vezi care cum e, asta e cel mai sigur. daca ai medic de familie ai oricum gratuit, si retete si analize, da' nu oriunde, ci la laboraoarele cu cae lucreaza el.
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

elddar
senior
senior

Postby elddar » Mon Oct 23, 2006 8:03 pm

mai nus ce-aveti voi cu genetik, k toata lumea se plange de cate ceva ...eu sincer am nimerit bene , fac lp cu o tanti de treba si cursu la fel si nu e deloc plictiseala,( asta se aplik doar in cazu meu ca-mi place genetik sooo kill mee cruel world)
de fapt cred ca am parte de profi/asitesti de treba pana acuma, nus foarte multe despre ei, nu ma plang( chiar nu ma asteptam ca la cate citisem pe forum ,credeam ca o s-o dau in bara hehe)

ps: sooo la anato fac cu lupu iar la lp cu dan state( oke amandoi d pct meu de vedere)
la biochineza fac cu mohora( in afar de faptul ca preda reeeeeeeeepede e iarashi oke)
sportu il fac cu paunescu nus cum( tenis de masa) si era sa uit psihomed fac cu iamandescu si lp cu zgarbura sau cam asa ceva( btw iamandescu rocks)
ce credeti e de bene ? :D
,,[..]I walk to the horizon
And there I find another[...]"

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Oct 23, 2006 8:39 pm

elddar wrote:mai nus ce-aveti voi cu genetik, k toata lumea se plange de cate ceva ...eu sincer am nimerit bene , fac lp cu o tanti de treba si cursu la fel si nu e deloc plictiseala,( asta se aplik doar in cazu meu ca-mi place genetik sooo kill mee cruel world)
de fapt cred ca am parte de profi/asitesti de treba pana acuma, nus foarte multe despre ei, nu ma plang( chiar nu ma asteptam ca la cate citisem pe forum ,credeam ca o s-o dau in bara hehe)

ps: sooo la anato fac cu lupu iar la lp cu dan state( oke amandoi d pct meu de vedere)
la biochineza fac cu mohora( in afar de faptul ca preda reeeeeeeeepede e iarashi oke)
sportu il fac cu paunescu nus cum( tenis de masa) si era sa uit psihomed fac cu iamandescu si lp cu zgarbura sau cam asa ceva( btw iamandescu rocks)
ce credeti e de bene ? :D

1. lupu da, state...sa zicem, e ...glumet si putiiin mai misogin asa
2. da
3. da+ iamandescu=da+ olivia= DA ( prietenii stiu de ce :D )
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Heimdallr
junior
junior

Postby Heimdallr » Mon Oct 23, 2006 10:12 pm

Daca tie ti se pare Lupu misogin ar fi trebuit sa dai un examen cu Ispas pentru comparatie.
Eu am facut cu Ispas dar in anul 2 m-am dus la cursurile lui Lupu care mi s-au parut mai organizate si nr mare de desene a reprezentat un atu.
So , elddar, profita de cursurile predate de Lupu si nu iti face griji la exam pt ca pune si note mari destul de usor.

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Oct 23, 2006 10:30 pm

rox wrote:
elddar wrote:1. lupu da, state...sa zicem, e ...glumet si putiiin mai misogin asa
2. da
3. da+ iamandescu=da+ olivia= DA ( prietenii stiu de ce :D )

aloo, eu am zis de state ca e cam misogin, nu de lupu . si fac cu ispas, nu-l vad misogin deloc. ma rog, mai tre' s asi intelegi ce scrie lumea inainte sa apesi butonu' de reply :!:
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

terry
senior
senior

Postby terry » Mon Oct 23, 2006 10:32 pm

Scuza-ma dar nu sunt de acord cu tine. Cand am facut eu anato' Dr. Lupu era asistentul prof Ispas. Super ok dr. Lupu dar prof Ispas este un mare om. Este profesorul pe care l-am admirat cel mai mult in facultate si nu are nici cea mai mica urma de misoginism. La el, daca inveti iei nota pe care o meriti si nu cauta deloc sa te incurce. Mie una mi-a placut f mult si cred ca daca toti profii ar fi ca el.... ar fi super.

elddar
senior
senior

Postby elddar » Mon Oct 23, 2006 10:34 pm

e de bene atunci, lol maine am seminar(glucide) la biochineza cu tanti asistenta....mai exact ce se face la orele astea/ ne da lucrare sau ce? din cate stiu eu de lucrare nu poate fi vorba ca aia o avem peste o saptamana -doua...( celebrele lucrari care-tzi asigura accesul la partial sau cam asa ceva)
am inteles eu ceva greshit in toata chestia asta sau ce? :D

terry
senior
senior

Postby terry » Mon Oct 23, 2006 10:35 pm

asta ca replica la cele scrise de heim...

scarllet
junior
junior

Postby scarllet » Tue Oct 24, 2006 2:12 pm

la seminarii in general o sa va faca un rezumat al cursului si sa va puna sa faceti experimente.de obicei asistentii se mai asteapta sa stii cursul respectiv.mie lp urile de biokimie mi s au parut cele mai plictisitoare.nu vreau sa te demoralizez,dar chiar nu mi au placut.cat despre lucrari,alea sunt anuntate si poti sa faci rost de subiecte de la cei care au dat inainta ta.ideea e sa iei note cat mai mari la lp uri pt ca s ar putea sa te ajute la examenul final.
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits.

bobocu'
junior
junior

Postby bobocu' » Tue Oct 24, 2006 4:27 pm

@scarllet : de curiozitate cu cine ai facut LP de biokimie?

elddar
senior
senior

Postby elddar » Tue Oct 24, 2006 6:13 pm

eu fac cu o tanti de treaba carmen dutza park ii zice :D iar in legatura cu plictisul la lp cred ca depinde mult de tot si de asitent, mie unul chiar imi place felul in care explik, face din biochimie o materie mai putin arida...(pana acuma) hehe

nu va crucitzi s=ar putea sa-mi treaca dupa sesiune :D

Return to “Anii 1-3”