intrebari ANUL I

elddar
senior
senior

Postby elddar » Sat Sep 09, 2006 10:14 am

cartile alea sunt destule pentru toti, depinde de cat de bine te intelegi cu tanti jeni, altfel sta la coada de la 3 dimineata
stai asa sa-nteleg, noua astia ne dau cartzi...?(nici nu stiam si nici n-am auzit, mai ales pt astia oropsitzii de la cu taxa) eu credeam k o sa cumpart carti pana o seca dambovitza si cre ca am dreptate
,,[..]I walk to the horizon
And there I find another[...]"

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Sep 09, 2006 10:50 am

si eu m-am gandit ca se vor cumpara cartile(mai ales dupa experienta liceu...).am crezut ca vor fi foarte multi bani de investit...ar fi frumos sa primim carti , desi ma cam indoiesc.

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Sep 09, 2006 10:51 am

si eu m-am gandit ca se vor cumpara cartile(mai ales dupa experienta liceu...).am crezut ca vor fi foarte multi bani de investit...ar fi frumos sa primim carti , desi ma cam indoiesc.

emilia_med
junior
junior

Postby emilia_med » Sat Sep 09, 2006 11:14 am

:P Carti se dau si sunt pt toata lumea...dar sunt intr-o stare,plus k sunt de prin anii '80.In multe din ele informatia e depasita.Singurele mai importante sunt cele de anatomie,de Ranga...faceti rost de toate volumele.
Ah,vedeti k se vor face liste in fiecare dimineata, de la 3 o sa fie coada :lol: tinand cont k se dau carti numai pt 50pers/zi...n-are rost sa veniti prea devreme.Don't worry,carti sunt pt toti..oricum cei de anul II trebuie sa aduca si ei cartile si n-o sa stea nici unul la coada de la 3 dimineata k sa le dea(eu una n-am de gand :evil: ?)Asa k puteti sa veniti si dupa 2-3 sapt k sigur gasiti.Sau puteti incerca si pe la sf programului,pe la 2-3 dupa-amiaza,poate aveti noroc ( :wink: eu asa am facut).Mai puteti veni si in timpul anului sa cereti cartile care va mai trebuie,asta dak mai exista la biblioteca.Dar repet..in afara de anatomia de Ranga nu va mai trebuie altceva...poate doar dak sunt editii ceva mai noi,dar ma indoiesc.

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Sep 09, 2006 11:22 am

merci!
totusi, s-ar putea sa ne foloseasca si cartile de prin '80.istoria medicinei e fascinanta. :)

emilia_med
junior
junior

Postby emilia_med » Sat Sep 09, 2006 11:26 am

E fascinanta :P dak zici tu.Nu cred k are rost sa cari un teanc de carti in anul I numai pt a-l cara inapoi in anul II.Crede-ma k te vei uita de max 2 ori pe toate cartile,si asta din curiozitate :?:

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Sep 09, 2006 11:43 am

glumeam :) . ai dreptate!oricum e bine sa-ti spuna cineva ce e util si ce nu .
e f bine.
thx again!

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sat Sep 09, 2006 11:51 am

se plateste la taxa prima rata adica jumate din 35/37 milioane :D
si de ce se schimba grupele? ca nu inteleg oraru da inteleg ca asa e peste tot dar grupele e sens are? :?: :twisted:

No More
senior
senior

Postby No More » Sat Sep 09, 2006 12:40 pm

Io nici acum n-am dus cartile de anu' I inapoi :lol:

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Sat Sep 09, 2006 12:43 pm

pai sa le duci , ca vrem si noi :arrow:

rox
elder
elder

Postby rox » Sat Sep 09, 2006 1:07 pm

nici eu, haha, luni ma duc sa ma "conversez" cu tanti jeni.... :D
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sat Sep 09, 2006 1:14 pm

merita sa stai la coada pt cartile alea? :?:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Sep 09, 2006 1:23 pm

pai de pe ce vrei sa inveti?
nu de asta ai venit la facultate?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sat Sep 09, 2006 2:49 pm

ma refeream la faptul ca le folosesti cu adevarat sau iti cumperi tu altele care ti le cer profii?

daca stiam nu mai intrebam sa stii :P

filhiol86
junior
junior

Postby filhiol86 » Sat Sep 09, 2006 7:35 pm

emilia_med wrote::P Carti se dau si sunt pt toata lumea...dar sunt intr-o stare,plus k sunt de prin anii '80.In multe din ele informatia e depasita.Singurele mai importante sunt cele de anatomie,de Ranga...faceti rost de toate volumele.
Ah,vedeti k se vor face liste in fiecare dimineata, de la 3 o sa fie coada :lol: tinand cont k se dau carti numai pt 50pers/zi...n-are rost sa veniti prea devreme.Don't worry,carti sunt pt toti..oricum cei de anul II trebuie sa aduca si ei cartile si n-o sa stea nici unul la coada de la 3 dimineata k sa le dea(eu una n-am de gand :evil: ?)Asa k puteti sa veniti si dupa 2-3 sapt k sigur gasiti.Sau puteti incerca si pe la sf programului,pe la 2-3 dupa-amiaza,poate aveti noroc ( :wink: eu asa am facut).Mai puteti veni si in timpul anului sa cereti cartile care va mai trebuie,asta dak mai exista la biblioteca.Dar repet..in afara de anatomia de Ranga nu va mai trebuie altceva...poate doar dak sunt editii ceva mai noi,dar ma indoiesc.

Intreb si eu (ca un necunoscator): anatomia de Ranga e mai buna decat Papilian sau nu au nimic in comun?

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Sun Sep 10, 2006 2:01 am

monicutza wrote:merita sa stai la coada pt cartile alea? :?:

NU! Nu merita. Peste vreo luna oricum ai sa le gasesti fara coada. Singura chestie e ca la primul colocviu de anatomie poate o sa inveti dupa notite, sau poate sa mergi pe la sala de lectura. Cum au spus si ceilalti in afara de anatomie nici vorba sa-ti foloseasca ceva. Eu pana in anul 4 le caram la inceputul anului acasa si la sfarsit inapoi. Majoritatea nedeschise. Sala de lectura, notitele si internetul bat de departe cartile acelea. Si daca nu-ti ajunge BCU e deschisa pentru toata lumea :)

Cel mai placut e sa te duci sa-ti ei ce carte ai nevoie, cand ai nevoie. Adica dupa ce se termina cozile alea infernale :D
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Sep 10, 2006 11:21 am

eu zic ca in anul I merita sa iei macar vreo cateva carti de la biblioteca. imi placea sa vad manualele alea pe care atatia altii se chinuisera sa le invete, ma amuzau completarile de pe margine, si mai ales cugetarrile studentului stresat de examen. e nice asa, parca ai un pic de istorie sub ochi.

No More
senior
senior

Postby No More » Sun Sep 10, 2006 1:17 pm

filhiol86 wrote:Intreb si eu (ca un necunoscator): anatomia de Ranga e mai buna decat Papilian sau nu au nimic in comun?

papilian se face la Cluj. In Bucuresti, ranga inca domneste. N-am lecturat prea mult din papilian (mi se pare ca doar la nervii mb inferior)... Ranga cred ca e mai dificil putin, dar e de baza la Buc.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 10, 2006 3:52 pm

merita

aia_sweet
newbie
newbie

carti

Postby aia_sweet » Mon Sep 11, 2006 12:19 am

mie nu mi se pare ca merita. doar pt ranga. dar poti sa vb cu un student ce a trecut anu 2 si sa va duceti la biblioteca atunci cand le predau ei. si le treceti direct pe numele voastre.
eu am niste carti de bio cel cu informatie depasita. daca ziceam asa ceva la examen sigur picam... trageti si voi concluzia singuri!:)
o sa fie tare amunzant la inceput!:P

rox
elder
elder

Re: carti

Postby rox » Mon Sep 11, 2006 9:07 am

aia_sweet wrote:mie nu mi se pare ca merita. doar pt ranga. dar poti sa vb cu un student ce a trecut anu 2 si sa va duceti la biblioteca atunci cand le predau ei. si le treceti direct pe numele voastre.
eu am niste carti de bio cel cu informatie depasita. daca ziceam asa ceva la examen sigur picam... trageti si voi concluzia singuri!:)
o sa fie tare amunzant la inceput!:P

si o sa ajungeti acolo, si tanti jeni n-o s avrea sa-i dea nimic aluia muahahahaha
asa face la anul I: ori vii recomandat de un prof, ori trebuie sa cari chestii substantiale...
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Mon Sep 11, 2006 11:05 am

ca sa inteleg care e procedura cu imprumutatul cartilor?
am citi te duci iti ieipermisul il platesti si dupa te duci la sectiile de imprumut la facultatea la care studiezi corect? :?: :P si stai la coada si ce ati mai zis voi pe acolo? :twisted:

elddar
senior
senior

Postby elddar » Mon Sep 11, 2006 2:04 pm

se mai aude ceva de acea repartizare in grupe? ca nus cine zicea ca azi s-ar afisha ceva pe la umf :D

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Mon Sep 11, 2006 2:19 pm

te hotarashi sa ramai la mg? :lol:
pei monica tre sa stie k a fo la facult azi..la stoma.

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Mon Sep 11, 2006 2:26 pm

m-as duce eu...e sigur ca se afiseaza?nu e pe 1 sept?

amnezyca
senior
senior

Postby amnezyca » Mon Sep 11, 2006 2:27 pm

sry, 1 oct

elddar
senior
senior

Postby elddar » Mon Sep 11, 2006 2:53 pm

cosmina-gabriela wrote:te hotarashi sa ramai la mg? :lol:
pei monica tre sa stie k a fo la facult azi..la stoma.

aham , am hotarat sa raman, nu de alta dar nu-mi place sa las lucrurile neterminate si nici sa ma intorc inapoi :P
poate cine stie, o ieshi ceva in afar de nervi, stress,anxietatzi, iar stress, iar nervi, lacrimi, crize, stress stress iar nervi, poa iese ceva bun d'aci hehe ( vaaaii ce optimist sunt :)) )

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Mon Sep 11, 2006 3:03 pm

forumul studentilor medicinisti iti ureaza facultate usoara! :P

elddar
senior
senior

Postby elddar » Mon Sep 11, 2006 3:19 pm

cosmina-gabriela wrote:forumul studentilor medicinisti iti ureaza facultate usoara! :P

sarna' ms pt incurajare sper sa fuck fatza, ushora nu cred ca va fi, dar cel putin sa fie una placuta :D

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Mon Sep 11, 2006 4:41 pm

gata ca vad ca ma solicitati am fost nu se afiseaza inca ci pe 29-30 odata cu oraru cosmina:d

pp k si la gen e la fel:d
la stoma s-a intrat pana la urma cu 19 puncte :x ceea ce mi se pare extrem de putin la generala stie cineva?

apropo acu sunt a 63-a si inainte eram a 99-a :twisted: :P si culmea e ca am luat 63 de puncte :P

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Sep 11, 2006 7:14 pm

pentru anul II, de fapt pentru cei ce inca sunt anul I ca n-au dat inca restantele:
seriile 3 si 4:
biochimie: 19 sau 27, orele 10-14, la alegere una din date sau ambele, dupa caz. eu ma duc pe 27, am doar sem 2
fiziologie: 21, nu mai exista "sansa a doua", deci ne vedem acolo, probabil la ora 8
biofizica: 25 si 26, parca...oricum, 26 sigur, n-am, nu ne vedem
anatomie: dupa 20, nu se stie inca ( nimic la avizier, nu ma intereseaza)
informatica: de azi se fac refaceri, asa ca jump in pipal daca n-ati luat
sport: am vazut destui oameni la sala azi, probabil la restante, deci treceti p-acolo sa va interesati
se vizeaza permisele de biblioteca, 5 ron, la tanti jeni
s-a deschis cafeneaua de la subsol
a, "cica" se pleaca primii 3 din fiecare grupa,seriile 1-4 lupu, restul la cergan ( nu pot sa introduc mana in foc pt asta, sursa proprie semi-oficiala). nu va bazati ca pleaca studentii straini, aia raman acolo, tre' sa fie 2 in fiecare grupa
cam atat despre "pulsul multimii" la 11.09.2006, umf cd
over and out
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

aia_sweet
newbie
newbie

Postby aia_sweet » Mon Sep 11, 2006 9:54 pm

cica e indicat ca la biochimie sa te duci de la prima restanta... asa zic gurile bune... :? bafta tuturor! si faza cu grupele! nasol rau de tot!:(

elddar
senior
senior

Postby elddar » Mon Sep 11, 2006 10:02 pm

aia_sweet wrote:cica e indicat ca la biochimie sa te duci de la prima restanta... asa zic gurile bune... :? bafta tuturor! si faza cu grupele! nasol rau de tot!:(

:o mai chiar asa de criminala e biochimia asta? de toata lumea se plange? ce se invatza la biochimie de e asa imposibila?si in ce consta examenu?

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Sep 11, 2006 10:19 pm

aia_sweet wrote:cica e indicat ca la biochimie sa te duci de la prima restanta... asa zic gurile bune... :? bafta tuturor! si faza cu grupele! nasol rau de tot!:(

cica n-am cum sa ma duc pe 19. te duci pe 19 ca sa fii sigur ca daca nu iei atunci mai ai o sansa. o sa iau pe 27, same shit, a week later. prefer sa invat mai mult si mai bine la fiziologie decat sa ma bulucesc cu 2 examene in 3 zile
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Tue Sep 12, 2006 8:26 am

elddar wrote:

:o mai chiar asa de criminala e biochimia asta? de toata lumea se plange? ce se invatza la biochimie de e asa imposibila?si in ce consta examenu?

da chiar sunt curioasa si eu ca tot vad plangeri :twisted:

MedBoy

Postby MedBoy » Tue Sep 12, 2006 3:20 pm

Buna...as avea si eu o intrebare...Cum sunt de obicei cursurile in anul 1?...ma refer daca exista pauze lungi de ore intregi intre cursuri...si inca o intrebare...sunt multi de obicei cei care fac naveta, adica nu stau in bucuresti dar fac naveta zilnic la facultate...mersi mult! :lol:

Abisia
junior
junior

Postby Abisia » Wed Sep 13, 2006 4:50 am

Cum memoria mea este lifo la ora asta (nu pot sa dorm...) incep sa-ti raspund la intrebarea cu naveta...eu una stiam de o tipa din ploiesti care a facut naveta la inceput dar am impresia ca si-a gasit pana la urma unde sa stea..cred ca e cam nasol totusi sa te tarasti in fiecare zi prin tren si sa mai dai si randament...era altceva la liceu.
Anul trecut am avut pauze destul de lungi intre cursuri si/sau lp-uri si asta s-a intamplat cu precadere in primul semestru. Spre exemplu aveam lunea pauza de vreo 2 ore intre un curs si sport, iar in sem 2 aveam pauza tot lunea dar intre curs si engleza...eh...iar in sem 2 mi-am cam facut eu pauzele, ca am mai rarit prezenta pe la cursuri :D. Presupun ca si pe voi va asteapta acelasi lucru;)
Bafta oricum.

sebi21

se poate trece in anul 2 fara fizio si anato2?

Postby sebi21 » Thu Sep 14, 2006 12:26 pm

stie cineva daca se poate trece in anul 2 la medicina bucuresti fara anotomie de pe semestrul 2 si fara fiziologie?
am auzit k se pot pierde maxim 12 credite !?la alte facultati se poate face o cerere si poti trece dak nu ai minimul de acredite necesare pt a promova !oare la noi se poate???sa ma anunte cineva !

rox
elder
elder

Postby rox » Thu Sep 14, 2006 2:53 pm

flash news: nu se mai da pe 27, datorita congresului francofoniei. :P $%#& uf ce *****....m-am apucat de chimie acuma. sper s aiau
nu ba nu poti sa pierzi decat 10 credite. fizio are 5 si anato nush cate, 8 parca. asa ca pune mana si invata la una din ele .
oh mighty god let us mortals pass our failed exams
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

elddar
senior
senior

Postby elddar » Thu Sep 14, 2006 3:34 pm

elddar wrote:

revin cu aceeashi intrebare poa' ishi aduce cineva aminte si-mi raspunde :P , chiar asa de criminale sunt examenele la chimie/biochimie etc de pik lumea pe capete?

Return to “Anii 1-3”