Intrebari anul 3

goosey
junior
junior

Postby goosey » Sat Jul 01, 2006 12:40 pm

Carpantier wrote:mandache?

da :( . e o carte mare , rosie scrisa de mandache, prodescu, kover, oprescu, etc
faza e ca e e de prin '81
nush cat de buna e d-asta intreb....... :!:
a very remarkable creature...

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jul 01, 2006 9:41 pm

daca a fost cineva la toate cursurile de farmacologie, poate sa-mi completeze lista de titluri ?

curs 16 - tonice cardiace
17 - antiaritmice
18 - antianginoase
19 - hipertensive
20 - diuretice
21 - antianemice
22 - anticoagulante
23 - antiulceroase
24 - laxativele, antiemetice etc..
25 ????
26...

si la ultimele 3 mai exact despre ce cursuri de antibiotice e vorba, ca in carte sunt multe chestii :)

multumesc
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jul 01, 2006 9:42 pm

crippy - mutat wrote:Buna!Stie cineva cum este ex da fiziopat cu dna dr Ion Daniela :?: Ni s-a spus ca va fi scris.Daca ati dat cumva cu ea spune-ti-mi si mie cam ce subiecte da ,daca sunt grele,stiti voi...

tripleX - mutat wrote:relax...
la d-na dr ion daniela examen greu... nu prea cred... o sa fie bine (dc citesti materia :lol: )
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

goosey
junior
junior

Postby goosey » Sun Jul 02, 2006 10:30 am

exam de fiziopat cu dr daniela ion este oral, si nu e greu. a luat... aproape toata lumea ; adica de ex a picat una care nu stia cu circula sangele... te pica doar daca te vede o cauza pierduta.

intrebare pt cei mai mari. pe ce se pune mai mult accent la chirurgie?? subiectele mi se par cam alandala. fac in municipal la etajul 7 si de unde m-asteptam sa dea mai mult din abdomen am constatat cu stupoare ca din abdomen nu e decat un ulcer amarat si un cancer ; in rest sb de genul, anestezie, tiroida, shoc, traumatisme, arsuri etc

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Mon Jul 03, 2006 5:56 pm

salutare!

se duse si anul 3.. hm.. ma rog.. cica suntem juam de dr-i.....

sa va zic de coltea, asta ce arede pe toate lumea.. :)
am avut asistenta pe dr. savulescu... sincer, jos palaria ... e ditai salaonul, fiecare cu pacientul lui, nu ca la alte saloane, fiecare cu anamneza lui... cu o ora inainte sa se termine stagiu, statea si explik cazurile... dpdv pedagogic - nota 20... prost sa fii, si tot inteelgi d c e ala dispneic, desi are boala de inima....
la examn.. aici e dupa cum inveti....
la practic, am dat eu cu prof. muraru... asculta anamneza.... si in timpul anamnezei t inrteaba d c are simtomatologia respectiva.... fiziopat curat... dupa -> o manevra si gata... daca stii iei si 9-10...
notele sunt pe merit dar te intoarce pe toate partile.... mie mi-a dat 9 si m-a ascultat cam 45 de minute....

prof brukner da note mari... asculta anmnza si ex obiectiv frumos...

conf isakoff.... hehehehhe da note asa si asa.. depinde daca te stie de student bun sau nu in timpul anului... pt ca el trece ff des prin saloane in timpul anului si asculta... nici la ex practic nu=l intereseaza anamneza.. vea direct dg si sa ii zici pe ce baza ai pus dg ala...
daca stii, nu ai cum sa pici nici macar la iakoff... si credeti-ma pe cuvat, nu e asa de negru dracu.... cine stie, nu are probleme ci el, mai ales daca vede ca gandesti semiologia aia si o corelezi mult cu fizpat...

insa in mare, daca compari studentii, unu a luat 7-8 la prof brukner si altu 7-8 la prof moraru, ideea e ca nu-s pe acelasi "picior".... nu prea sunt subiective notele d la practic.... (nu-s mai deloc defapt)...

la scris, cine invata trece... asta e clar... cine invata oin timpu anului, nu fiecare zi, da rmacar pt lucrarile alea de dupa fiecare capitol, eu zic ca in vara nu are probleme...
intr-adevar sunt 15 intrebari, din acre ddaca gresesti mai mut de 1, bye bye...
dar sa fim seriosi, e ceva de genul suflul din stenoza Ao, sau cum e durerea din atrita sau ce e ala semnul harzer... adica intr-un cuvant lucruri banale... dupa aia alte 10 inbtrebari, tot simple, de acelasi gen ca si primele 15... si dupa aia 25 de cazuri clinice, s ale zici dg, sau ce auci la ausc card, sau ce anlize le prescrii... sincer, nu e cine stie ce... plus ca multe le-ai vazut pe la stagiu...
daca vii de la bar la examen, si nu citesti, clar nu treci, insa nu mi se pare insuportabil examenul...
cam asta e cu examenu....

bineinteles ca enooooorm conteaza asistentul..... pt ca din pacte sunt si la coltea care nu fac NIMIK cu studentii.... unii care vin o data la 2-3 saptamani, altii care nu vin deloc,.. nu-s multi, dar sunt (nu dau nume, logic nu e frumos)

sincer., dupa un an de coltea, pot sa zic ca am plecat cu ceva in cap ce tine de medicala .. stiu sa zic unui om daca are probleme cu inima sau cu rinichii...

ca si carti , eu am invatta semio generala si ex obiectiv din cartea profului, cea noua, verde, iar sdr din cea veche, dactilografiata, invata tata dupa ea acum 25 de ani (e pe bune, nu fac mishto..) ... mai e ok cartea lui georgescu .. e una mare, cat un trotuar, insa are multe, f multe lucruri peste.... chestii care tin de clina pura.... e mai mutl o carte pt rezidenti... dar e ok, mai ales ca e ok structurata.. cu paragrafe, tabele, etc etc.. nu e ca o revista (cum e cartea de farmaco spre exemplu... )...

cam asta e despre semio la coltea.. sincer: vreti sa invatati, mergeti acolo.... invatati pt teste sa aveti habar de medicina asta cu ce se mananca, sa aveti noroc de asist ok, si no problem la examen...

oricum bafta!!!

orice inform vreti, pm to me!
bye!

goosey
junior
junior

Postby goosey » Mon Jul 03, 2006 6:10 pm

:yel:
am si eu nevoie de ajutorul unui student care a dat examenul de chirurgie in municipal la etajul 7 sa-mi spuna si mie ce subiecte au dat anul trecut :help: :help: :help:
subiectele propuse de ei mi se par numai aberatii si nu stiu ce vor ei mai mult si mai mult sa stii. mentionez ca sunt anul 3, nu 4
multumesc

dark_mind
junior
junior

Postby dark_mind » Tue Jul 04, 2006 8:18 pm

cum e examenul de semiologie la Pantelimon

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 05, 2006 2:09 am

dr_me wrote: daca vii de la bar la examen, si nu citesti, clar nu treci, insa nu mi se pare insuportabil examenul...

Atitudinea asta in randul medicinistilor (si a profilor!) pe mine una ma omoara. "Dom'ne daca citesti cat de cat iei examenu'" , "numai prostii nu iau examenu'", "daca vii de la bar clar nu treci".

Nu, dom'ne, poti sa inveti, sa citesti toata cartea, sa citesti cursurile, dar fara sa le memorezi, pur si simplu sa citesti O DATA cartea si cursurile, ceea ce la alte facultati sau examene la medicina ar fi de ajuns si la unele examene sa nu fie de ajuns. Pentru ca se da mai la amanunt la examen, se cer definitii. Si sa pici un examen pentru care 5 nopti in sesiune n-ai dormit, ai fost la aproape toate cursurile si laboratoarele, ai luat notite, ai mai citit pentru lucrari. Se poate. Pentru ca atunci cand se corecteaza nu conteaza ce-ai facut tu in tp anului, nu se uita nimeni nici la prezente, nici la notele de la lucrari, nici la nota de la practic cand iti corecteaza, se uita doar la ce-ai scris la exam. Si daca nu ti-ai amintit definitia bine.. ala esti.

Vorbesc pe caz general, dar e valabil si la Coltea.. mai putin partea cu notele din tp anului si practicul, la astea cica s-au uitat la Coltea, nu stiu ce sa zic.

N-am picat semio la Coltea, pentru cine se intreaba :lol: zic doar ca faza cu "daca vii de la bar clar pici" nu e singura varianta valabila. :evil: Nu zic ca e trebuie sa iei 10 cu 5 (x) zile de invatat in sesiune, prezentza (si psihica! :D) la cursuri si lpuri si citit din cand in cand in tp anului, dar ar trebui sa iei macar 5, nu ?

Sunt total de acord insa cu partea cu asistentul. conteaza ENORM ! si din pacate la Coltea nu toti asistentii se ocupa de studenti. Si nu sunt 1-2, sunt mai multi. Cei care se ocupa sunt exceptionali in schimb, ai ce invatza de la ei.

Pentru mine, semio in Coltea a fost cea mai mare dezamagire de pana acum. Asistenta nu s-a ocupat aproape deloc, o vedeam 30 de minute o data la 2 lpuri, era ocupata cu munca de doctor in spital in rest (si atunci de ce si-a mai luat grupa ?), in alea 30 de min venea si isi vedea pacientii si ne zicea si noua ce are pacientul dar fara sa intre in multe detalii, mai mult ne punea sa auscultam (si auzea fiecare ce auzea..) si apoi ne zicea dg. Daca avea vreun coleg intrebari raspundea dar cam plictisita.. Am iesit de maxim 10 ori (intr-un an intreg!!) din salonul nostru sa vedem pacienti si din alte saloane, si cum eram la un salon unde erau mai mult cardiaci alte patologii n-am prea vazut. Concluzie: patologie vazuta in tp anului foarte slab, am invatzat din carti..
Alta mare buba: nu ne-a arata cum se face examen obiectiv cap-coada si ne-a ars profu' la practic pentru ca nu stiam sa-i prezentam exam clinic "frumos" (mai mult s-a enervat, notele au fost relativ corecte). Problema e ca nici nu ne-a spus el cum ar fi trebuit sa facem, asa ca eu nici acum nu stiu cum ar trebui sa prezint un caz :(
Iar cursurile sunt 50% bune, 50% slabe.. depinde cine le tine.

In concluzie: nu stiu cum e semio in alte parti dar in Coltea e bine daca ai asistent care se ocupa de tine. Daca nu, iti dai seama de-abia la examen ca ai irosit un an degeaba (asta in cazul in care esti genul care te astepti sa te invetze doctorii ceva :evil: si nu esti adeptul cititului cartilor si atat - metoda poate gresita, corect, dar eu inteleg mai bine si mai usor cand mi se prezinta ceva decat daca stau si citesc.. plus ca dupa ce veneam acasa la pranz, toata dimineata stand in picioare in spital si asteptandu-mi asistenta, dupa o luna deja ma plictisisem si de facut anamneze ca nu le discutam decat foarte rar cu ea, nu mai aveam nici un chef sa deschid cartea si sa citesc :( )

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Wed Jul 05, 2006 2:46 am

Mare pacat cu semiologia asta. Te ajuta enorm. Dar stii ca nici noi nu am avut o asistenta care sa se ocupe, insa faptul ca am fost la cursurile profului a fost important. Ai sa vezi in anul urmator cat te-a ajutat semiologia la Coltea in momentul in care vor veni colegi din alte serii. Crezi ca tu nu stii mare lucru sa-i vezi pe ei :lol: . Plus ca si pe la chirurgie ar mai fi trebuit sa faceti una alta. Semiologia chirurgicala nu e prea departe de astalalta si examenul obiectiv e in mare acelasi. Nici acolo nu v-a aratat nimeni? Acum 3 ani stateau lucrurile complet altfel. cel putin in Caritas se facea chirurgie. Si se mai luau si note bune.

Majoritatea profilor zic despre cei ce ne urmeaza noua ca sunt mai slab pegatiti ca noi, dar se pare ca nici ei nu-si dau silinta sa-i destepte. Pacat :(
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Wed Jul 05, 2006 4:10 am

b3 wrote:
dr_me wrote: daca vii de la bar la examen, si nu citesti, clar nu treci, insa nu mi se pare insuportabil examenul...

Atitudinea asta in randul medicinistilor (si a profilor!) pe mine una ma omoara. "Dom'ne daca citesti cat de cat iei examenu'" , "numai prostii nu iau examenu'", "daca vii de la bar clar nu treci".

Nu, dom'ne, poti sa inveti, sa citesti toata cartea, sa citesti cursurile, dar fara sa le memorezi, pur si simplu sa citesti O DATA cartea si cursurile, ceea ce la alte facultati sau examene la medicina ar fi de ajuns si la unele examene sa nu fie de ajuns. Pentru ca se da mai la amanunt la examen, se cer definitii. Si sa pici un examen pentru care 5 nopti in sesiune n-ai dormit, ai fost la aproape toate cursurile si laboratoarele, ai luat notite, ai mai citit pentru lucrari. Se poate. Pentru ca atunci cand se corecteaza nu conteaza ce-ai facut tu in tp anului, nu se uita nimeni nici la prezente, nici la notele de la lucrari, nici la nota de la practic cand iti corecteaza, se uita doar la ce-ai scris la exam. Si daca nu ti-ai amintit definitia bine.. ala esti.

Vorbesc pe caz general, dar e valabil si la Coltea.. mai putin partea cu notele din tp anului si practicul, la astea cica s-au uitat la Coltea, nu stiu ce sa zic.

N-am picat semio la Coltea, pentru cine se intreaba :lol: zic doar ca faza cu "daca vii de la bar clar pici" nu e singura varianta valabila. :evil: Nu zic ca e trebuie sa iei 10 cu 5 (x) zile de invatat in sesiune, prezentza (si psihica! :D) la cursuri si lpuri si citit din cand in cand in tp anului, dar ar trebui sa iei macar 5, nu ?
)

stii.. daca faci medicina (nu vb strict de tine, ci in general) numai de dragul de a te numi dr, sau ca te forteaza parintii sau mai stiu eu ce alte cauze, numai din propria ta dorinta si placere, nu, atunci nici nu stai sa te preocupe semio din anul 3....
sunt deacord cu tine ca daca ai pierdut 5 nopti inainte de examen e ceva in capul tau... si ca meriti 5 -ul la examen....
dar hai sa fim sinceri unii cu altii: daca inveti cat de cat constant (si nu zice nimeni de ore intregi in fiecare zi), esti mult mai castigat decat daca inveti ca nebunu'' 5 zile non-stop inainte de examen... plus ca peste 3-4 luni, nu mai stii materia asa cum ai fi stiut-o daca invatai constant... repet, nu vb strict de tine, ci de oricare din noi studentii.
si serios, important e pt noi la anu' cand le luam pe toate de la inceput sa avem habar despre ce e vb, si chiar daca e un amanunt, o definitie de nu stiu ce sindrom, sa nu ne uitam lung ca habar nuu avem despre ce e vorba...
parerea mea personala ca in anul 3 , semio e cea mai importanta... uite, iti dau un exemplu: am fcat un test pe o persoana mai mare decat noi cu un an, si la inceputul anului 4 al lui, l-am intrebat de FACIESUL MITRAL.... nu numai ca nu a stiut sa-l caracterizeze, dar mi-a zis ca se intalneste in INSUFICIENTA MITRALA.... e drept ca in anul 3 facuse semio la municipal unde stim cu totii cum se face... insa cred ca e inadmisibil...
asa ca una peste alta, vrei sa fii medic , d orice specialiate vrei tu, haideti fratilor sa stim si noi o BAZA....
ca sa nu mai vb dupa aia d cam ce e pe "afara" ca acolo se rupe cartea... si asta cam peste tot...
o fi romania de calitate dpdv al invatamantului, dar e pt ala care vrea... pt ala care nu vrea, tot e greu... insa totusi trece... si sa nu uitam: toti suntem nepotii tuturor in tara asta...
haideti ca am deviat d la subiect... :P :P :P

sa ne intoarcem la coltea..
au contat cam 50-50 notele sa stii... asta e sigur dat fiind ca am vazut lucrarea mea cu ochii mei care a fost notata cu 7 si cum am avut nota finala pusa la avizier 8, si in practic am avut 9, deci clar a contat.... iar notele d p la lucrari, si asa , o impresie a asistentului au contat atunci cand ti s-a dat nota la practic....

si intr-adevar despre ex obiectiv, tine de fiecare asist sa arate cum se face... eu am zis: la mine la FIECARE ora se asculta anamneza de la cap la coada plus ex obiectiv pana la materia de zi... apoi se explika cazul...

parerea mea e ca una peste alta e ok ... sau mai bine zis raul cel mai bun dintre tot raul - semio de la alte spitale, si sunt sigura ca la anul se va cunoaste cine a facut la coltea si cine a sprijinit peretii municipalului sau mai stiu eu pe unde....

alona
senior
senior

Postby alona » Wed Jul 05, 2006 10:29 am

Eu am facut anul trecut semio in Municipal si n-a avut nimeni timp de sprijinit peretii. Asa ca voi astia cu semio la Coltea sa nu credeti ca doar acolo se invata :wink:
:)

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 05, 2006 2:24 pm

Lady-bug wrote:Mare pacat cu semiologia asta. Te ajuta enorm. Dar stii ca nici noi nu am avut o asistenta care sa se ocupe, insa faptul ca am fost la cursurile profului a fost important. Ai sa vezi in anul urmator cat te-a ajutat semiologia la Coltea in momentul in care vor veni colegi din alte serii. Crezi ca tu nu stii mare lucru sa-i vezi pe ei :lol: . Plus ca si pe la chirurgie ar mai fi trebuit sa faceti una alta. Semiologia chirurgicala nu e prea departe de astalalta si examenul obiectiv e in mare acelasi. Nici acolo nu v-a aratat nimeni? Acum 3 ani stateau lucrurile complet altfel. cel putin in Caritas se facea chirurgie. Si se mai luau si note bune.

Majoritatea profilor zic despre cei ce ne urmeaza noua ca sunt mai slab pegatiti ca noi, dar se pare ca nici ei nu-si dau silinta sa-i destepte. Pacat :(

Pentru ca s-au plictisit si ei, si in inteleg, dar totusi un profesor cand a ales calea asta, a pedagogului, ar trebui sa aiba mai multa rabdare si sa traga si de loaze macar un pic, aia inseamna pedagog. Sau nici macar sa traga, sa-si predea materia bine si cu talent, ar fi destul. Profesorul Steriu de la Parazitologie din anul 2 are una din cele mai neatragatoare materii, de multi din paraziti aia nici nu o sa ne lovim in practica noastra medicala si totusi cu cata placere m-am dus la cursurile lui si ce usor am invatat pentru examen, practic stiam tot de la cursuri..

Chirurgia in Sf. Maria.. sa nu intram in detalii :roll: Se poate spune ca am avut ghinion anul asta, putea fi asa frumos :cry:

dr_me wrote:stii.. daca faci medicina (nu vb strict de tine, ci in general) numai de dragul de a te numi dr, sau ca te forteaza parintii sau mai stiu eu ce alte cauze, numai din propria ta dorinta si placere, nu, atunci nici nu stai sa te preocupe semio din anul 3....
sunt deacord cu tine ca daca ai pierdut 5 nopti inainte de examen e ceva in capul tau... si ca meriti 5 -ul la examen....
dar hai sa fim sinceri unii cu altii: daca inveti cat de cat constant (si nu zice nimeni de ore intregi in fiecare zi), esti mult mai castigat decat daca inveti ca nebunu'' 5 zile non-stop inainte de examen... plus ca peste 3-4 luni, nu mai stii materia asa cum ai fi stiut-o daca invatai constant... repet, nu vb strict de tine, ci de oricare din noi studentii.

De acord cu tine, am si zis ca nu e normal sa invetzi semiologia in 5 zile in sesiune :) Dar am mai zis si ca vorbeam pe caz general, deci despre orice examen, si am mai zis ca in afara de alea 5 zile ar fi si prezenta la aproape toate cursurile si laboratoarele si deschis cartea din cand in cand, deci cineva care si-a dat interesul dar nu total, nu la capacitate maxima. Si totusi asta, uneori, nu e destul pentru nota 5. Era doar o obiectie la frazele "daca vii de la bar la examen..", "trebuie sa fii prost sa pici examenul.." :)

Si vorbesc si din proprie experienta si nu prea. Adica la unul din examenele de anatomie am facut ca mai sus si l-am picat. La semio nu, am inceput sa invat serios cu 3 saptamani inainte sa inceapa sesiunea, dar asta nu inseamna ca citeam chestii la prima vedere, citisem si in timpul anului, ce nu intelegeam pe la cursuri (mai ales la cele mai slabe). Obiectia mea e, repet, lipsa de interes a asistentei mele. Eu prefer sa vad pacientii cu diverse patologii si sa-mi spuna cineva la ce sa ma uit, urmand ca apoi cand citesc in carte sa "vad" in fata ochilor cazul respectiv si sa se sedimentez bine ce citesc decat sa citesc din carte noutati si sa ma uit pe pereti incercand sa-mi imaginez cum arata un pacient cu boala respectiva. Daca vroiam sa fac studiu individual acasa faceam medicina la fara frecventa. Ah, dar stai, "medicina nu se face la fara frecventa" :x Sa le-o spuna cineva si unor asistenti.

Corect, fata de alte clinici poate noi in Coltea am facut mai mult si mai bine, dar parca nu trebuie sa ne multumim cu atat, "lasa ca noi suntem mai buni ca altii". Puteam sa invatam si mai multe. Si, dupa parerea mea, notele de la examen arata cata carte se face in Coltea, au urmat o curba perfecta a lui Gauss. In conditiile in care in seria mea se invata pe rupte, daca toata lumea si-ar fi facut treaba cum trebuie, eu zic ca ar fi trebuit sa fie note majoritar de la 7 in sus, multi de 9 si 10 si evident cativa picati si cateva note de 5 si 6 ca avem toti falitii nostri.

ROSSANA
newbie
newbie

Postby ROSSANA » Thu Jul 06, 2006 7:55 pm

Vreau si eu sa aflu daca se poate trece in anul 3 avind o restanta in limita celor 10 credite...ca circula tot felul de zvonuri :twisted: si pe la secretariat inca nu am ajuns.
"Anatomia este stiinta formei vii" Prof.Dr.Rainer

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Thu Jul 06, 2006 8:05 pm

Teoretic se poate. Si dai examenul in prima sesiune din anul 3. Dar cel mai bine ar fi sa treci pe la secretara. Ea stie regulamentul cu creditele mai bine.
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

Flavia
newbie
newbie

Postby Flavia » Sun Jul 09, 2006 2:30 pm

Si totusi este cineva care ar putea completa lista de cursuri la farmaco pe care a scris-o b3?plsss :(

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jul 11, 2006 11:36 am

la seriile de pana acum n-au fost intrebari din antivirale, antifungice, antiparazitare. Au fost din antibiotice (chestii importante, mari, nu detalii absurde) si foarte putine din anticanceroase. Deci presupun ca doar astea s-au predat.. Au fost si din medicatia uterina.

Flavia
newbie
newbie

Postby Flavia » Tue Jul 11, 2006 12:47 pm

Merci b3,chiar nu stiam ca am facut si medicatia uterina... :D

runik88
newbie
newbie

Postby runik88 » Tue Jul 11, 2006 4:35 pm

A dat careva LP-ul cu dna dr Cristescu la farma? Si dak da, cum a fost?
( ma intereseaza partea asta de semestru II) . Mersi mult
Memento mori

Flavia
newbie
newbie

Postby Flavia » Tue Jul 11, 2006 4:58 pm

si pe mine! si mai ales ce se da,retetele din timpul anului?

Zina
newbie
newbie

Postby Zina » Wed Jul 12, 2006 6:30 pm

ce carte e buna pentru imunologie? nu ma intereseaza pentru examen ci pentru mai departe. de preferat autori straini. multumesc

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Jul 12, 2006 11:05 pm

acu vreo 3 ani ultimul practic cu dr Cristescu a fost surprinzator de usor fata de exigenta din timpul anului. A fost f ingaduitoare cu noi si notele au fost mari..se si copiaza :P . Stiu ca imi facusem pe foi toate retetele date inainte de examen si le-am bagat sub mapa. Chiar cum ti s-a parut farma cu ea?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Jul 12, 2006 11:06 pm

aaa..noua ne daduse o lista cu retele. DAr in mare erau TOATE pe care le facuseram la lp-uri

Flavia
newbie
newbie

Postby Flavia » Sun Jul 16, 2006 12:27 pm

Semestrul asta nu a mai dat nici o lista si de copiat era cam riscant tinand cont ca am stat la aceiasi masa cu ea..Semestrul 1 a fost destul de stresanta,au fost destui care nu au intrat in partial,Sem 2 s-a mai calmat.Oricum dc inveti cat de cat si esti activ la orele ei nu ai probleme...

alabalaportocala
junior
junior

Postby alabalaportocala » Mon Sep 11, 2006 5:00 pm

Poate fiecare sa scrie ce asistenti au avut in anul 3 si cat de buni au fost?? Poate reusim si noi sa facem o lista cu MOST WANTED.

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Mon Sep 11, 2006 6:57 pm

semio coltea- isacoff :D

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Mon Sep 11, 2006 10:09 pm

hestia draga, completeaza si tu, bun de prof de sport, flotari si alte alea, regim fascist :lol: . la semio am fost f incantata de dr negrila care era in acelasi salon cu dr Spataru. Tare minunat explica omul asta, calm, cu rabdare si voce inceata. Serios, merita ca asistent. La farma, dr Cristescu, scoate untul din voi, dar invatati tare bine farma si va va prinde bine apoi. La fiziopat nu prea conteaza, schimbati asistentii la vreo 3 luni, pt impartialitate.

alexxxandru
senior
senior

Postby alexxxandru » Tue Sep 12, 2006 2:46 am

salut.

la coltea am avut-o ca asistenta pe d-na dr. Caruntu. mie mi s-a parut super de treaba, ne-a aratat multe cazuri(nu numai pe cardiologie la salonul 8 parca unde am stat, ci de peste tot inclusiv chirurgie, hemato, etc). a stat cu noi aprox 90 % din timp in comparatie cu alte grupe care nu-si vedeau asistentii cu saptamanile. am invatat destule de acolo. oricum asistenti buni sunt destui(adica care stau si iti arata, explica etc) insa nu toti. la ex practic prof. Bruckner rulzzz. prof. Isacoff si prof. Minerva depinde de dispozitie. scrisul 15 raspunsuri eliminatorii(max 2 raspunsuri gresite din primele 15) + inca 10 + 25 cazuri clinice(destul de imbarligate, insa fac diferenta). oralul conteaza destul de mult, parerea mea.

chirurgie la prof. Palade. asistent dr. Tomescu. spre surprinderea mea (si nu numai) fata de ce auzisem de la alti colegi din alti ani, a stat cu noi si chiar am discutat destule notiuni de teorie. insa nu te obliga nimeni sa stai. dupa prezenta(care de altfel nu prea a contat deloc-erau pers cu 20 abs care tot au intrat in ex) puteai fara probleme sa pleci. la ex ne-a cam ars. 10 subiecte scris, strictete mare, unele subiecte destul de tembele.

farmacologie. la practic un asistent care nu ne-a frecat prea mult. nu-i mai stiu numele. scrisul nu mi s-a parut f greu(insa sem II niste grile ciudate). oricum merita sa te dusi la partial. te ajuta enorm sem II cand noi am avut vreo 6 ex. iar semiologia toata(seria mea nu a dat partial)

fiziopatologia. noi am facut tot anu cu acelasi asistent d-na dr. Gheorghiu parca. a explicat super bine tot ce-a predat si am inteles destul de bine fizio(una din cele mai importante materii parerea mea). am facut cate 3 module de 7 sapt, dupa fiecare lucrare. au contat la noi notele ptr practic. faza e ca si nota finala de la practic a contat 50% din nota finala. scrisul destul de lejer insa fiecare a avut cate 3 subiecte.

morfopatologie. prof Becheanu da niste subiecte mai mult decat rezonabile. majoritatea de 10.

daca imi mai aduc aminte mai scriu.
hai bafta.

Lex
senior
senior

Postby Lex » Tue Sep 12, 2006 2:28 pm

Sa vedeti voi ce se mai sprijina peretii si in anul IV. :(

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Sep 12, 2006 2:38 pm

HELP!
Am auzit ca anu asta as face semio in SUUB (ambele), ce carte exista pe piata sa o iau, eu plec cu bursa anu asta si s-ar putea sa am ghinionu sa nu fac semio, asa k trebuie sa ma pregatesc si eu cumva.
Si mai am ceva, cum se face in SUUB?
e de bine,e de rau, ce credeti?
Mersi mult

alabalaportocala
junior
junior

Postby alabalaportocala » Tue Sep 12, 2006 2:49 pm

Stie cineva din Bucuresti(pt ca poate sa mearga mai repede) care sunt spitalele pt fiecare serie din anul 3?

studenta
elder
elder

Postby studenta » Wed Sep 13, 2006 10:38 pm

cum e semio si chirurgie in municipal?
Today I saw somebody/Who looked just like you/He walked like you do/I thought it was you/As he turned the corner/I called out your name/I felt so ashamed/When it wasn't you

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Wed Sep 13, 2006 11:20 pm

numai bune pentru tine!

studenta
elder
elder

Postby studenta » Wed Sep 13, 2006 11:42 pm

Hestia wrote:numai bune pentru tine!

bune pt m... sunt, si alta treaba nu ai, si nu ma stii si nu mai fa comentarii fara temei, cand vei stii ce pers sunt atunci sa comentezi
Today I saw somebody/Who looked just like you/He walked like you do/I thought it was you/As he turned the corner/I called out your name/I felt so ashamed/When it wasn't you

alabalaportocala
junior
junior

Postby alabalaportocala » Thu Sep 14, 2006 1:18 pm

Dar despre Semio - Sf. Ioan si Chirurgie Floreasca poate cineva sa imi spuna ceva?

goosey
junior
junior

Postby goosey » Fri Sep 15, 2006 5:03 pm

in legatura cu examenul de farmaco........ poate cineva sa-mi spuna cum este in toamna, pe ce se pune mai mult accent, trece lumea nu trece...... am inteles pe de o parte ca in toamna trece toata lumea ca fulga nu are nervi de prelungite si credite; pe de alta parte am inteles ca examenul s-a prelungit in anii trecuti pana in martie........
voi ce stiti de farmaco in toamna?

MissMe
newbie
newbie

Postby MissMe » Fri Sep 15, 2006 8:15 pm

Despre chirurgie Floreasca: este bine, se ocupa de tine, adica intri in sala, faci anamneze destul de multe . La sfarsit trebui sa ai un caiet cu cat mai multe cazuri clinice pe care le-ai vazut si cu instrumentarul (care va fi aratat cam in ultimele sapt).Examenul consta in practic cu prof. Beuran unde te intreaba ceva despre un instrument si cate ceva despre un caz clinic (aaa...si trebui arata caietul), apoi urmeaza scrisul unde se dau 10 subiecte destul de usoare( de obicei nume de capitole).

No More
senior
senior

Postby No More » Sat Sep 16, 2006 6:24 pm

goosey wrote:voi ce stiti de farmaco in toamna?

Io: m-am dus fara sa fi citit nimic. Am picat cu 4.85. Ce e sub 5, nu rotunjeste.
Dup-aia m-am dus la ReRe tot bata ... dar in spatele meu a stat o fata care venise la marire si mi-a zis... ca-s intrebarile aceleasi, doar ordinea difera... si mi-a zis ea vreo 6-7, am mai nimerit eu cateva si l-am luat :lol:
El ar cam trece... sincer, nu stiu sa spun din ce da, ca nici n-am deschis cartea aia...

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Sat Sep 16, 2006 6:34 pm

:shock: si tu vei trata si vindeca pacienti mai tarziu?

No More
senior
senior

Postby No More » Sat Sep 16, 2006 6:45 pm

:lol: Se pare ca da.
Si tu mai tii minte ceva? De la Anato? mai stii traseul nervului brahial?
Mai stii ce face methadona sau cand se da? Mai stii ce se da si ce nu in HTA la gravide? poate-mi scrii si ciclul Krebs p-acia...
Am timp sa le-nvat... tu sa nu vii la mine, da? Daca tot o arzi pe sectie ca rezident, le-neveti fara sa vrei :wink:

Si apropo: La farmaco am invatat methadona, cocaina, l-dopa, romparkin, astea...
Last edited by No More on Sat Sep 16, 2006 6:47 pm, edited 1 time in total.

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sat Sep 16, 2006 6:47 pm

shi mai stii ceva?

Return to “Anii 1-3”