strategii de invatare pentru rezidentiat
- tana
- elder
voi puteti sa invatati perfect 2 pagini de harry? da perfect, la virgula
eu nu, de-aia nu nu ma pot risca sa aplic strategia trident, nu as sti in veci 200 de pagini la perfectie, ca sa risc sa nici nu ma uit pe celelalte. si cultura mea generala medicala nu e atat de vasta incat sa zic ca din temele pe care nu le invat pot sa mai nimeresc cate ceva. revin dupa ce restartez calculatorul, ca s-a busit
asa
deci, este adevarat ca e acelasi numar de intrebari din fiecare tema, si daca va uitati pe grile, cele din temele mici sunt mai de amanunt, deci cel mai bine e sa acorzi acelai timp pe tema, si pe cele mici le vei stii mai bine, iar pe cele mari asa si asa
eu nu, de-aia nu nu ma pot risca sa aplic strategia trident, nu as sti in veci 200 de pagini la perfectie, ca sa risc sa nici nu ma uit pe celelalte. si cultura mea generala medicala nu e atat de vasta incat sa zic ca din temele pe care nu le invat pot sa mai nimeresc cate ceva. revin dupa ce restartez calculatorul, ca s-a busit
asa
deci, este adevarat ca e acelasi numar de intrebari din fiecare tema, si daca va uitati pe grile, cele din temele mici sunt mai de amanunt, deci cel mai bine e sa acorzi acelai timp pe tema, si pe cele mici le vei stii mai bine, iar pe cele mari asa si asa
I'm not anti-social. I'm just not user friendly
- corcodusa
- senior
- Chingachgook
- addicted

harisonul are 445 de pagini.
cu pediatria si brosura se mai aduna ceva dar tot nu ajungi la 700 de pagini
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- VARAN / STUDY
- senior
-
- newbie
Trebuie sa treci prin toata materia si sa repeti tot timpul;
eu am avut neplacerea sa constat la rezi ca intrebarile din subiectele pe care le-am considerat dificile, vezi capitolele noi, avc-urile etc. si pe care le-am citit non-stop, au mers f bine, in schimb intrebari din cele pe care am crezut ca le stiu super bine, si nu le-am mai repetat mi-au creat probleme.
Deci concluzia mea e ca trebuie citit tot si repetat de cat mai multe ori.
Bafta maxima!
eu am avut neplacerea sa constat la rezi ca intrebarile din subiectele pe care le-am considerat dificile, vezi capitolele noi, avc-urile etc. si pe care le-am citit non-stop, au mers f bine, in schimb intrebari din cele pe care am crezut ca le stiu super bine, si nu le-am mai repetat mi-au creat probleme.
Bafta maxima!
- corcodusa
- senior
lucicutza wrote:Trebuie sa treci prin toata materia si sa repeti tot timpul;
Bafta maxima!
de acord
nu e neaparat nevoie sa treci de 62 de ori daca treci de 2 ori dar repeti din cand in cand ce ai invatat pana atunci
sau macar sa faci grile din subiectele citite acum o luna
iar intrebarile din avc au fost de bun simt ca si cele din cancer bronsic
inca un macelar in spitale
- faramita
- senior
Salutare! Spuneti-mi va rog, pentru cei care au mai trecut prin "minunatul" examen (pe chir in special), intrebarile din ce capitole vi s-au parut mai dificile la examen? Poate ca nu are relevanta foarte mare intrebarea mea, dar ma macina o curiozitate!
Multumiri celor ce vor raspunde!

Multumiri celor ce vor raspunde!

Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!
- hapciu
- senior
mie intrebarile mi s-au parut rezonabile si mai usoare decat cele de pe net. cred ca daca scoti un punctaj bun la astea de pe net (fara sa le tocesti) iei examenul. in ultima saptamana am facut grilele care s-au dat cu un an inainte si am luat aprox. acelasi punctaj ca la examen
Daca prostia ar durea am avea toti un loc de munca
- simply lost
- junior
cred ca dc treci de 3-4 ori prin materie e suficient, dar conteaza fff mult si cum treci.
iar pentru unii poate fi suficient si de 2ori, pt mine nu a fost
iar pentru unii poate fi suficient si de 2ori, pt mine nu a fost

If all my powers and possesions were to be taken from me with one exception, i would choose the power of speach, for by it I could recover all else
- ares/tm
- elder
intotdeauna vor fi capitole pe care le vei sti mai bine si capitole pe care le vei sti mai putin bine...oricum, ar trebui insistat pe avc-uri, pe brosura si pe subiectele importante...peritonite, cancere.Cred ca anu asta vor fi note mai mari la chirurgie pt ca materia a ramas aceeasi si nici brosura nu e noua...iar concurentii au neuronii excitati la maximum.Slava domnului ca am scapat, ii tin pumnii sotului meu in shimb care nu e satisfacut de MF.Spor la treaba
- 187.92a
- addicted
.ares/tm wrote:oricum, ar trebui insistat pe avc-uri, pe brosura si pe subiectele importante...peritonite, cancere
importante din ce p d v?
Cred ca anu asta vor fi note mai mari la chirurgie pt ca materia a ramas aceeasi si nici brosura nu e noua...iar concurentii au neuronii excitati la maximum.Slava domnului ca am scapat, ii tin pumnii sotului meu in shimb care nu e satisfacut de MF.Spor la treaba
da ce are mf-ul?
am auzit ca exista si neuroni excitati mediu p-aici
- ares/tm
- elder
- DEVIL
- senior
ares/tm wrote:si inca ceva:MF-ul nu are nimica, dar pt cineva care a vrut sa faca chirurgie nu e deloc satisfacator sa scrie retete si sa ia tensiuni la babe
vad ca vrei neaparat ca sotul tau sa stea cat mai departe de babe ! esti geloasa! nu cumva sotul tau are vreo pasiune secreta pentru doamnele de varsta a treia si vrei sa-l tzii cat mai departe de tentatzii

cea mai excitanta specialitate pt sotul tau ar fi cea de ginecolog

-
- senior
tana wrote:pc7 wrote:voi puteti sa invatati perfect 2 pagini de harry? da perfect, la virgula
3d poate
stiu ca poate, dar eu vorbeam de oamenii normali
adica trident e tocilar?... si nu doar incredibil de inteligent?
tz, tz, tz, cum te pot pacali unii oameni...
un pic de on-topic, ca sa aiba si trident trimp sa citeasca: se poa' fara schemele de la avc (da' de loc) si cu (prima) jumatate de la genom, si aia subtire...
- Chingachgook
- addicted
@ tim
s-o fi putand cu ce ai zis tu.
dar ce apuci?
poate oamenii astia vor cardio, endocrine, ceva pe acolo.
s-o fi putand cu ce ai zis tu.
dar ce apuci?
poate oamenii astia vor cardio, endocrine, ceva pe acolo.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- senior
kooksee wrote:poate oamenii astia vor cardio, endocrine, ceva pe acolo.
pai aia sa invete tot frate, eu credeam ca e vorba de luat.
Sfat pentru cei cu aspiratii inalte: tociti tot, inclusiv schemele de la avc si a doua jumatate din genom. plus, preferatul meu, tabelul de la aritmii- ala cu mecanisme de actiune si efecte adverese si ce mai e p-acolo. chestii de genul asta fac diferenta la varf.
- Tutza
- elder
- Tutza
- elder
- codruta_diana21
- junior
- tripleX
- senior
- 187.92a
- addicted
jokero wrote:avea cineva din cei care au dat anul trecut pe chirurgie un tabel cu valori in excel.
il poate serui sau trimite pe mail, daca se poate?
roland_werner_ro@yahoo.com
cu valori??????? mobiliare?
- Tutza
- elder
- myty_miti
- senior
- ratzushka
- elder
defapt chiar intentionam sa deschid un topic la diverse pe tema asta.
eu pur si simplu nu rezist.
poate imi dati ceva idei. voi cum va descurcati cu invatatul sau cu orice altceva pe canicula asta?
si nu genul-bea o bere rece.ci indeed, ce faceti ca sa puteti invata?
sincer, pe mine m-a lasat balta totata mitovatia, dorinta...tot cand am in casa 31 grade.am incercat sa fac dus cu apa rece, frecvent, la 2-3 ore. ma racotresc pana ies de sub apa, apoi distractia incepe din nou.
beau tone de lichid, rece, introduc capul in congelator, trag toate roleltele la toate geamurile, apoi deschid toate geamurile sa fac curent, dar nicicum nu mergwe. nu e bine.
voi cum faceti?

eu pur si simplu nu rezist.
poate imi dati ceva idei. voi cum va descurcati cu invatatul sau cu orice altceva pe canicula asta?
si nu genul-bea o bere rece.ci indeed, ce faceti ca sa puteti invata?
sincer, pe mine m-a lasat balta totata mitovatia, dorinta...tot cand am in casa 31 grade.am incercat sa fac dus cu apa rece, frecvent, la 2-3 ore. ma racotresc pana ies de sub apa, apoi distractia incepe din nou.
beau tone de lichid, rece, introduc capul in congelator, trag toate roleltele la toate geamurile, apoi deschid toate geamurile sa fac curent, dar nicicum nu mergwe. nu e bine.
voi cum faceti?

Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.
-
- elder