rezidentiat 2006?

...nimeni n-a spus ca va fi usor
adamaria
senior
senior

Postby adamaria » Thu Jun 08, 2006 10:22 pm

situs wrote:Doua-trei zile pana la publicarea bibliografiei

Precizari. Reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Sanatatii afirma ca tematica si bibliografia pentru examenul de rezidentiat din acest an vor aparea in doua-trei zile. "Ministrul va semna ordinul privind desfasurarea rezidentiatului in scurt timp. Fata de anul trecut, metodologia nu se va schimba", declara Oana Grigore, purtator de cuvant al MS."

2-3 zile...adica sambata -duminica.......sigur ca da, si marmota??

george.nero
senior
senior

Postby george.nero » Thu Jun 08, 2006 10:53 pm

FACEA PLAJA LA BEC !!!!!!!!! :?: :arrow: :arrow: :arrow:

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Fri Jun 09, 2006 12:08 am

Pai cum probabil interviul s-a luat pe marti, miercuri doua trei zile inseamna pana vineri. Adica putem spera la VM de maine? Sau fac brosura separata? Sa vedem ce-o fi maine. Poate se mai intampla si minuni :(
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

lniculaescu
junior
junior

Postby lniculaescu » Fri Jun 09, 2006 12:32 am

Na acum tot ce se mai poate scrie e SPOR LA INVATAT! downtown.gif

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Fri Jun 09, 2006 11:19 am

abandon SCHWARTZ! la atac angelescu!!!! :lol: :lol: :lol:

pe medicale nu cunosc sorry

pushtiu
junior
junior

Postby pushtiu » Fri Jun 09, 2006 11:42 am

situs wrote:Din Ev.Zilei de 9 iunie...
"Reforma lui Nicolaescu tulbura rezidentiatul
9 Iunie 2006
Mihaela Naftanaila

Schimbari substantiale la acest examen ar putea aparea din 2007, anunta oficialii.

Sute de studenti de la Facultatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si din tara sunt ingrijorati ca pana acum nu s-au publicat bibliografia si tematica pentru rezidentiatul din 19 noiembrie. "Pana la aceasta data nu avem nicio lege despre cum se va desfasura rezidentiatul si niciun fel de informatie. Suntem tratati cu cea mai mare indiferenta", se revolta Laurentiu, student la Medicina in ultimul an.

Pentru acest an, modificarile nu vor fi de amploare

In lipsa unor informatii oficiale, viitorii doctori "se multumesc" cu zvonuri. "Am auzit tot felul de lucruri: ca ministrul Eugen Nicolaescu vrea sa schimbe rezidentiatul, ca examenul nu va mai fi comun pentru toate specializarile (n.r. - chirurgie, medicale si medicina de laborator), ca s-ar da rezidentiat pe post, ceea ce ar insemna sa alegem din start specializarea pe care vrem sa o urmam, iar spitalele sa scoata la concurs un anumit numar de locuri", completeaza Cristina. Nesiguranta este amplificata si de pensionara a circa 2.000 de medici in perioada urmatoare.

Mihai Coculescu, seful Comisiei pentru Rezidentiat de anul trecut, indeamna la "calmarea spiritelor" pentru ca, spune el, "din moment ce nu s-a anuntat nimic, logic e ca examenul se va desfasura, in esenta, ca anul trecut". "Tematica si bibliografia vor fi anuntate cu suficient timp inainte, modificarile nu vor fi de amploare. E bine ca macar doi ani sa mentinem acelasi sistem, daca tot s-au tradus niste brosuri anul trecut. Din 2007, probabil ca vor fi schimbari substantiale", completeaza el.

Orasele in care se va sustine examenul sunt, ca si anul trecut: Bucuresti, pentru specializarile chirurgicale si medicina dentara, Cluj pentru cele medicale, Craiova pentru laborator si Targu-Mures, pentru farmacie. Cel putin "in principiu". Studentii si-ar dori totusi sa fie lamuriti oficial. "Locurile la hotel trebuie rezervate din timp pentru ca e o nebunie. Sa mai ai si grija asta cand esti in febra examenului, nu e tocmai placut", spune Cristina.

Studentii spun ca si-ar dori ca locurile unde se sustine examenul sa fie schimbate prin rotatie, de la an la an. "Sa se mai dea medicale si la Bucuresti", sugereaza Cristina.
Mihai Coculescu precizeaza ca examenul de rezidentiat, specializarea medicale, s-a desfasurat, de-a lungul timpului, de mai multe ori si in Capitala: "Doar in ultimii ani s-a dat chirurgia la Bucuresti, pentru ca rectorul de aici (n.r. - Florian Popa) este chirurg".

"Nu mai vrem rezidenti privitori"

Prof. Coculescu infirma si zvonurile potrivit carora rezidentiatul s-ar da "pe post". "Cand studentii vor termina rezidentiatul, vor sustine si examenul pentru post", specifica dr. Coculescu, adaugand ca exista doar intentii pentru o mai buna planificare a locurilor in spitale pentru rezidenti. "Ar fi de dorit sa nu mai avem rezidenti privitori si sa nu mai apara supraaglomerarea in anumite spitale", considera dr. Coculescu.

In Bucuresti, de exemplu, rezidentii sunt platiti numai de patru spitale. Asa se face ca un medic tanar poate lucra intr-un spital, dar salariul il primeste de la alta unitate. "Rezidentii sunt priviti in continuare ca niste studenti, si nu ca angajati ai spitalului in care profeseaza, ceea ce nu e deloc normal. In acest fel si spitalul are un control mai limitat asupra lor", recunoaste dr. Coculescu.

Doua-trei zile pana la publicarea bibliografiei

Precizari. Reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Sanatatii afirma ca tematica si bibliografia pentru examenul de rezidentiat din acest an vor aparea in doua-trei zile. "Ministrul va semna ordinul privind desfasurarea rezidentiatului in scurt timp. Fata de anul trecut, metodologia nu se va schimba", declara Oana Grigore, purtator de cuvant al MS."

Cum naiba infirma Coculescu faptul ca judetul Botosani a scos rezidentiat pe post si tot ce s-a declarat in legatura cu asta.........
PUSHTIU

myty_miti
senior
senior

Postby myty_miti » Fri Jun 09, 2006 12:07 pm

pushtiu........... :lol: :lol: :lol:

tu unde traiesti????????? degeaba se numeste ROMANIA tara asta

spor la invatat tuturor........ :wink: :wink: :wink:
Image
Image

pushtiu
junior
junior

Postby pushtiu » Fri Jun 09, 2006 1:42 pm

Are cineva programa pe medicala?Cica a aparut azi!
PUSHTIU

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Fri Jun 09, 2006 1:43 pm

in VM?

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Fri Jun 09, 2006 1:46 pm

nu a aparut nimic in vm!!!

pushtiu
junior
junior

Postby pushtiu » Fri Jun 09, 2006 1:54 pm

VARAN / STUDY wrote:nu a aparut nimic in vm!!!

Ati cumparat-o voi?
PUSHTIU

giacarangi
junior
junior

Postby giacarangi » Fri Jun 09, 2006 2:00 pm

daca e adevarata faza ca inainte sa apara in Viata Medicala ar trebui sa apara in Monitorul Oficial ordinul lui Nicolaescu cum ca apare bibliografia , atunci sigur n-a aparut azi pt ca in monitor nu e nimic si nici zilele trecute n-a fost nici un anunt.... asa ca probabil mai avem de asteptat :(
...timpul este un copil care muta piesele intr-un joc...

Redrose
junior
junior

Postby Redrose » Fri Jun 09, 2006 2:06 pm

in viata medicala de azi nu a aparut programa.

myky_med
junior
junior

rezidentiat 2006

Postby myky_med » Fri Jun 09, 2006 3:55 pm

Cititi pe http://www.dnm.ro ce se spune despre rezidentiat 2006

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Fri Jun 09, 2006 4:16 pm

Pai si aici e acelasi articol ca cel din evenimentul. De fapt si scrie la sfarsit sursa : EVZ :P

Si totusi pe forum se zvoneste ca va aparea programa luni :shock: Fac editie speciala VM luni? De unde si pana unde tocmai luni? Eh... sa asteptam ca oricum nu putem face altceva.
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

slidy
junior
junior

Comunicat de presa

Postby slidy » Sun Jun 11, 2006 11:02 am

Bucureşti, 6/11/2006 .
.
COMUNICAT DE PRESĂ .
.

Anul acesta Rezidenţiatul se va da pe data de 19 noiembrie, aşa cum deja era cunoscut!
La această dată, Ministerul Sănătăţii Publice va organiza concursul naţional de intrare in rezidenţiat de medicină, medicină dentară si farmacie.

Concursul de anul acesta se va desfăşura după tematicile si bibliografiile pe grupe de specialităţi care au fost valabile şi anul trecut, fără modificări.

Concursul se va organiza pe grupe de specialităţi, după cum urmează:
-grupa specialităţilor medicale;
-grupa specialităţilor chirurgicale;
-grupa medicina de laborator;
-grupa medicina de familie;
-grupa medicina dentara;
-grupa farmacie.

Metodologia desfăşurării concursului, publicaţia de concurs, numărul de locuri pe grupe de specialităţi, specialităţi si centre de pregătire urmează a fi publicate ulterior.

ÃŽn săptămânalul personalului medico-sanitar, „VIAŢA MEDICALĂ”, MSP va republica, în data de 16 iunie a.c., tematicile si bibliografiile de concurs.

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Sun Jun 11, 2006 11:11 am

e,acum ca am aflat si asta,urmeaza sa na lamentam in legatura cu momentul publicarii numarului de locuri pe specialitati!

faramita
senior
senior

Postby faramita » Sun Jun 11, 2006 11:40 am

SAlutare!
Unde a aparut comunicatul de presa respectiv? ms.ro?
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Sun Jun 11, 2006 11:41 am

da

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Sun Jun 11, 2006 11:42 am

Exact
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.

Doll
elder
elder

Postby Doll » Sun Jun 11, 2006 11:42 am

pe http://www.ms.ro

daca nu s-a schimbat nimic nu puteau sa spuna chestia asta din martie?

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Sun Jun 11, 2006 11:44 am

pai,poate in martie inca mai vroiau sa schimbe

faramita
senior
senior

Postby faramita » Sun Jun 11, 2006 11:45 am

Probabil ca erau nehotarati cat de tare nu o sa se schimbe nimic!
Oricum, acum vreo 2 sapt cand au binevoit cei de la VM sa-mi raspunda la un mail, ziceau cum ca minunata comisie care ar trebui sa puna la punct programa NU se intrunise inca argue.gif
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Sun Jun 11, 2006 11:48 am

Oare centrele in care se da rezidentiatul se afiseaza tot pe 16 iunie?
:roll:
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.

Doll
elder
elder

Postby Doll » Sun Jun 11, 2006 11:50 am

anu trecut au afisat centrele prin iulie

agorima
senior
senior

Postby agorima » Sun Jun 11, 2006 12:11 pm

aha! deci anul acesta vor afisa in august, septembrie! :twisted:

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Sun Jun 11, 2006 12:30 pm

asta sa fie singura problema. centrele in care se va da examenul.
eu tot mai speram sa scap de soarecii transgenici, dar se pare ca voi continua sa am cosmare murine. :(

acum ca stim "cu siguranta" ca ramane aceeasi bibliografie sa trecem la atac. spor la toata lumea.

p.s. sa nu ne ia astia prin surprindere cu vreo schimbare de metodologie (puschea pe limba mea) :roll:
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

victor
elder
elder

Postby victor » Sun Jun 11, 2006 12:48 pm

news - http://www.ms.ro/ps_bp/afisez.asp?mm=1034

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
BIROUL DE PRESĂ
.

.

Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Tel: (+4) 021 307 2514; 314 1912; Fax: 307 2513
.

.

Bucureşti, 6/11/2006
.

.

COMUNICAT DE PRESĂ
.

.

Anul acesta Rezidenţiatul se va da pe data de 19 noiembrie, aşa cum deja era cunoscut!
La această dată, Ministerul Sănătăţii Publice va organiza concursul naţional de intrare in rezidenţiat de medicină, medicină dentară si farmacie.

Concursul de anul acesta se va desfăşura după tematicile si bibliografiile pe grupe de specialităţi care au fost valabile şi anul trecut, fără modificări.

Concursul se va organiza pe grupe de specialităţi, după cum urmează:
-grupa specialităţilor medicale;
-grupa specialităţilor chirurgicale;
-grupa medicina de laborator;
-grupa medicina de familie;
-grupa medicina dentara;
-grupa farmacie.

Metodologia desfăşurării concursului, publicaţia de concurs, numărul de locuri pe grupe de specialităţi, specialităţi si centre de pregătire urmează a fi publicate ulterior.

ÃŽn săptămânalul personalului medico-sanitar, „VIAŢA MEDICALĂ”, MSP va republica, în data de 16 iunie a.c., tematicile si bibliografiile de concurs.

Biroul de presă
.

.

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Sun Jun 11, 2006 12:55 pm

de curiozitate intreb? a fost vreun fraier care a citit din schwarz?

e adevarat ca si mie imi trecea la un moment dat sa citesc schwartzul dar m-am abtinut!

pe angelescu...la atac!!!! :lol: :lol: :lol:

ciushka
elder
elder

stiu io

Postby ciushka » Mon Jun 12, 2006 4:54 am

am eu una bucata fost coleg care a zis ca ii place mai mult schwartz.si a tot citit din ianuarie

sa speram ca n u se schimba.

bafta maxima si spor la invatat!!!!!!!!!!! :D
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

lucicutza
newbie
newbie

Re: stiu io

Postby lucicutza » Mon Jun 12, 2006 9:03 am

Acum ca stim din ce sa citim spor la treaba si bafta maxima in toamna;

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Mon Jun 12, 2006 9:27 am

da da..cica ramen la fel..:)
e, sa ramana, dar atunci sa ramana...
cred ca nu mai e timp de lamentari
e timp de invatat
spor voua tuturor
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Jun 12, 2006 12:44 pm

apucati-va de invatat ca trece timpul...cei nesiguri pe zvonuri mai asteapta pana vineri, nu?spor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uxaa
senior
senior

Postby uxaa » Mon Jun 12, 2006 1:44 pm

usurel ca mai este inca sesiune.....si acum i-a apucat profesionalismul pe toti :(

myty_miti
senior
senior

Postby myty_miti » Mon Jun 12, 2006 5:02 pm

:roll: :roll: :roll:

mergeti la mare sa va racoriti ........... sa va doara`n basca de examenul asta :lol: :lol: :lol:
Image

Image

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Mon Jun 12, 2006 5:03 pm

nu de alta dar mai scapam si noi de concurenta :D

any.m
newbie
newbie

Postby any.m » Mon Jun 12, 2006 7:54 pm

Flash national: Masuri pentru acoperirea deficitului de medici

Judetul Vaslui se confrunta cu o lipsa acuta de medici chirurgi, anestezisti si de familie. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca se va face un program special pentru judetele sarace pentru a atrage medicii. „Vom gasi servicii pe care sa le platim suplimentar. Finantarea va trece pe servicii. Pentru a stimula medicii, vom lua o serie de masuri de natura economica si organizatorica, vom introduce rezidentiate pe post in judetele unde exista deficit de medici, dar si criterii foarte dure, draconice chiar, pentru medicii care parasesc postul inainte de cinci ani”, a declarat ministrul Sanatatii.

Articolul l-am gasit pe http://www.presspro-medic.ro/index.php? ... Itemid=299 , se pare ca nu e numai pentru botosani, mai sunt si alte propuneri...:)

Pana atunci, hai cu programa cea veche :lol: :lol: :lol:

ciushka
elder
elder

rezidentiat pe post

Postby ciushka » Tue Jun 13, 2006 2:54 am

am discutat cu medici care au prins perioada cu rezidentiat pe post.multi au avut surpriza ca la sfarsitul rezidentiatului sa se trezeasca far post.ba ca s-a desfiintat postu ,ba spitalu ,ba sectia.asa ca nu e chiar asa.

apropo sper ca va dati seama ca nico numa de noi nu avea timp in timp ce se regula la melodie cu oprescu.

bafta maxima!!!!(mai ales mie :twisted: )
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Tue Jun 13, 2006 5:08 pm

Stie cineva daca va fi la fel ca in 2005 cu Mf-ul pt cei din promotia 2006 ? :?:

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Tue Jun 13, 2006 6:07 pm

i_mona_12 wrote:Stie cineva daca va fi la fel ca in 2005 cu Mf-ul pt cei din promotia 2006 ? :?:

eu am auzit zvonuri ca nu! dar nu introduc mana in foc! cica e un proces pe rol cu cei din celelalte generatii, ce au pretins si ei mf, si nu li s-a aprobat...mie personal faza cu mf mi se pare o prostie sa dai mf la cei ce pica, mai ales la cei ce pica de pe chirurgie...dar cum nu exista chirurgie de familie :lol: ...dau mf

Return to “Rezidentiat 2006”