schimbare specialitate in timpul rezidentiatului

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
chris0500
senior
senior

Postby chris0500 » Tue Apr 18, 2006 3:59 pm

[quote="iriss"]:lol: :lol: :lol: mor de ras.stai linistit,ca nu sunt pe radiologie,am avut chiar o pozitie buna la rezi!!!
auzi mai kooksee,da tu pe ce specialitate esti,asa de curiozitate?pe derma cumva?quote]

cred ca vb cu danhia de radio :wink: , de fapt, mai mult ca sigur vb cu ea
“EVERYTHING THAT HAPPENS HAS A REASON BEHIND”

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Tue Apr 18, 2006 5:24 pm

iriss wrote:auzi mai kooksee,da tu pe ce specialitate esti,asa de curiozitate?pe derma cumva?

Auuuu...te-ai luat de kooksee. Pregateste-te pt ce e mai rau.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Apr 18, 2006 10:37 pm

@iriss
vezi ca ma gandeam sa ma schimb pe psihiatrie. pare mult mai amuzant. si pacienti vad garla.
@kooksee
e frumoasa si radiologia dar mi-am calculat venitu' pe urm 5 ani si nu cred ca strang nici cu credit ipotecar de un RMN. zo.....
desigur ca la alegerea specialitatii am pierdut asta din vedere. nu vad de ce conteaza pe ce e kooksee rezident. sau cumva tre sa ai o anume specialitate ca sa-ti spui parerea? sa inteleg ca excludem dermatologii? sau radiologii...vezi. si ajungem la psihi.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Tue Apr 18, 2006 10:39 pm

danhia wrote:vezi ca ma gandeam sa ma schimb pe psihiatrie. pare mult mai amuzant.
:shock: :shock: :shock:
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Apr 18, 2006 10:40 pm

scuze , vlad:d . ok, mai interactiv. inca nu m-am invatat cu cuvintele. :o

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Tue Apr 18, 2006 10:50 pm

kooksee wrote:
chilly-willy wrote: lasand modestia la o parte am dovedit amandoi am demonstrat ca poate exista o discutie polemica civilizata pe acest forum fara injurii epitete si altele asemenea.

:D :D

nasol daca in acceptiunea voastra o discutie polemica civilizata se duce cu argumente lacrimogene "crescut in puf, nu a a vut nimeni grija de mine, sindrom anxios, purtat singur de grija". SO WHAT?
Pana acum nu a fost nimeni capabil sa aduca un motiv serios pentru transfer.

kooksee

ps, sa nu uit

iriss wrote:ti-a fost putin frica cand ai fost la repartitii sa iti alegi o spec.mai solicitanta sa zicem,pt ca pur si simplu erai prea obosi

alegerea specializarilor s-a facut la ceva distanta dupa examen.

kooksee

Stiu ca o sa inceapa noi injurii din partea ta ca indraznesc sa-ti replic si sa am alta parere decat tine, dar mie unul nu mi s-a parut prea mult o saptamana intre examen si rezi si in orice caz nu de saptamana aia m-am agatat eu cand am pus problema.
Motivele mele de transfer sunt bine intemeiate dar am precizat ca nu le scriu pe net.
Acuma,vorba Melaniei, am indraznit sa-ti zic ceva tie,parca vad ce-o sa-mi aud. Altfel, asa cum ai vazut, nu m-a deranjat sa fiu contrazis, dar tu o faci intr-un fel superior si condescendent(ca sa nu zic arogant), considerandu-te probabil un fel de instanta suprema. Poate inainte sa-i improsti pe altii de pe forum, n-ar strica sa-ti faci o introspectie,ce zici? Dar cum ziceam prevad noi indignari si acuze.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Apr 18, 2006 11:05 pm

ce sa-i faci, daca m-a crescut mama in puf, imi permit sa fiu arogant.
sunt mefist pentru ca asa am vrut (nu stiu daca poti sa concepi asta) si daca o sa vreau vreodata sa fiu altceva o sa mai fac un rezi.
eu tot nu reusesc sa vad motive serioase pentru transfer (altele decat cel perfect plauzibil ca "nu imi place"). da-mi tu exemple.

kooksee arogantu'
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Apr 18, 2006 11:16 pm

imi sugera careva sa zic ca vreau sa renunt la radiologie pe motiv ca vreau sa raman insarcinata. ceea ce nu am priceput eu e de ce ar fi asta o chestie plauzibila, unless mi-as propune sa fac copii pe banda, un fel de perpetuum graviduum. ala se numeste concediu de maternitate si se paote lua in orice specialit.
still daca stie cineva cumva motive oficiale de transfer care sa tzina va rog sa ne anuntati.
ideea de a ma duce cu tupeu la cocu sa-i explic cum ca io nu mai vreau sa fiu radiolog mi se pare oarecum...amuzanta. deocamdata.

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Tue Apr 18, 2006 11:19 pm

kooksee wrote:ce sa-i faci, daca m-a crescut mama in puf, imi permit sa fiu arogant.
sunt mefist pentru ca asa am vrut (nu stiu daca poti sa concepi asta) si daca o sa vreau vreodata sa fiu altceva o sa mai fac un rezi.
eu tot nu reusesc sa vad motive serioase pentru transfer (altele decat cel perfect plauzibil ca "nu imi place"). da-mi tu exemple.

kooksee arogantu'

Pot sa concep ca vrei MF,sunt mai flexibil decat pari tu,dar atunci se pune o intrebare simpla: de ce ai dat pe medicale si nu pe MF direct??Eu te asigur ca am motive serioase(din pacate), dar tocmai fiindca sunt mai delicate nu le expun in spatiul public, daca vrei, o sa-ti spun in private, desi nu te cunosc si la stilul tau mai expansiv mi-e teama sa nu expui public motivele mai ales daca te supar cu ceva(ceea ce vad ca din pacate nu e foarte greu :) ).Eu o sa lipsesc cateva zile,numai bine iti doresc si mult spor!

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Tue Apr 18, 2006 11:25 pm

Chiar in conditiile date, kooksee,imi cer scuze daca te-am jignit,nu asta a fost intentia mea. Crescutul in puf n-a fost expresia mea, e drept insa ca am plagiat-o pentru argumentatie. :)

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Apr 18, 2006 11:33 pm

mda. daca schimbi specialitatea, in jos nu in sus decat dupa ce dai rezi din nou pierzi un an aiurea facand ceva ce nu iti place, care nu-ti va folosi la mai nimic. sigur unele stagii se pot echivala. cred ca te poti razgandi , mi se pare ok. oricum , garantat ca cei ce au luat rezi il vor lua si a"n"-a oara si chair mai sus ca prima data.
cat despre chestii ca trac de examen m dureri de masele si alte alea mi se apr copilaresti. daca pana acum nu ai invatat cum sa te prezinti la un examen nu e de bine. daca ar fi ca in strainatate unde interviul sta de multe ori la baza acceptarii tale pe un post , probabil ca multi ar claca imediat, factorul emotional fiind si mai mare.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Apr 18, 2006 11:38 pm

lasa ca stiu eu ca si tu ai crescut in puf
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Tue Apr 18, 2006 11:44 pm

danhia wrote:mda. daca schimbi specialitatea, in jos nu in sus decat dupa ce dai rezi din nou pierzi un an aiurea facand ceva ce nu iti place, care nu-ti va folosi la mai nimic. sigur unele stagii se pot echivala. cred ca te poti razgandi , mi se pare ok. oricum , garantat ca cei ce au luat rezi il vor lua si a"n"-a oara si chair mai sus ca prima data.
cat despre chestii ca trac de examen m dureri de masele si alte alea mi se apr copilaresti. daca pana acum nu ai invatat cum sa te prezinti la un examen nu e de bine. daca ar fi ca in strainatate unde interviul sta de multe ori la baza acceptarii tale pe un post , probabil ca multi ar claca imediat, factorul emotional fiind si mai mare.

Eu n-am zis nimic de tracul de examen(poate i-ai replicat altcuiva),dar mai mult e ca din cauza problemelor de sanatate fac fata greu la serviciu chiar si pana in toamna.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Apr 18, 2006 11:47 pm

exista un caz care a dezvoltat alergie la latexul din manusi. e pe chir.

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Tue Apr 18, 2006 11:55 pm

kooksee wrote:lasa ca stiu eu ca si tu ai crescut in puf

Hai ca-mi place ca ai umor dupa stilul in care formulezi, am scris pe forum de ce n-am trait in puf! Dar ca ai umor se vedea si dupa motto, e super!Dupa cum vezi,incerc sa nu fiu subiectiv si sa vad omul si cu calitati si cu defecte,ori ca sa nu crezi ca-ti introduc doar de vina, putem sa ne amintim ca simtul umorului e secondat de un IQ ridicat, dar sa nu mai insist ca am impresia ca pot sa primesc vreun sut devenind off-topic.

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Tue Apr 18, 2006 11:55 pm

Hai ca-mi place ca ai umor dupa stilul in care formulezi, am scris pe forum de ce n-am trait in puf! Dar ca ai umor se vedea si dupa motto, e super!Dupa cum vezi,incerc sa nu fiu subiectiv si sa vad omul si cu calitati si cu defecte,ori ca sa nu crezi ca-ti introduc doar de vina, putem sa ne amintim ca simtul umorului e secondat de un IQ ridicat, dar sa nu mai insist ca am impresia ca pot sa primesc vreun sut devenind off-topic. :)

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Wed Apr 19, 2006 12:08 am

Scuze pentru postul dublu,tehnica asta ne omoara!

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Apr 19, 2006 7:45 am

kooksee wrote:sunt mefist
ofeles
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

nea Marin
newbie
newbie

Postby nea Marin » Wed Apr 19, 2006 10:46 am

daca ai probleme de sanatate, du-te si explica-i lui cocu; eu zic ca o sa te inteleaga, mai ales daca ii aduci si dovezi. stiu o tipa care s-a mutat de pe anatomie patol pe alta spec, pe motiv ca nu mai suporta mirosu de formol :wink: (a facut 4 luni pe anat pat si dupa s-a mutat pe alta spec, luata sub punctajul ei)
Sunt fun robu' viliams!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Apr 19, 2006 1:05 pm

nea Marin wrote:mai ales daca ii aduci si dovezi.

fata aia a mers la el cu borcanu cu formol si a exemplificat, dar catzi din noi putem face ata?

blackgirl0
junior
junior

Postby blackgirl0 » Wed Apr 19, 2006 5:20 pm

oare-i deja folclor cum cineva s-a transferat pe OG, rezident fiind pe ORL, cu motivatia ca nu vede bine prin orificiile alea mici si ca are nevoie de unele mai mari?... :lol:
Sic tibi terra levis!

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Thu Apr 20, 2006 1:44 am

Vad ca v-a placut asta cu puful, ma bucur :D

Bun, deci sa ne lamurim: cred ca nu intra in discutie cazurile de afectiuni medicale. Aia insa cu "n-am stiut ca nu imi place, am fost obosit, m-am surmenat invatand, etc, etc"... se pare ca aici uitati un aspect: toti au facut aia 6 ani de faculta asa si pe dincolo si fara practica si vai de mama lor, toti au fost al dreac de obositi, toti au fost surmenati dupa concurs, etc etc etc. Medicina, in general, e un razboi de nervi, iar concursul de rezi, cu tot ce implica el, in special. Cel mai pregatit inclusiv psihic razbeste. Asa e peste tot, nu numai in Romania, asa ca lasati ministerul in pace. Daca vreti sa ne legam de minister, ne putem lega pt ca sunt atat de dobitoci incat pretind absolventilor de facultate sa invete pt rezi direct din tratate.

Iar argumentul adus aici de cineva impotriva schimbarii in jos mi se pare foarte pertinent: ai ocupat postul cuiva care poate dorea specialitatea aia si n-a mai prins-o de tine, la asta v-ati gandit? Un alt nefericit care a nimerit, in final, pe ceva ce nu ii place, si care ar vrea sa schimbe, nu?...

Daca e sa se schimbe ceva, in mod evident ar trebui sa se schimbe sistemul asta cu "iei ce (mai) prinzi" si sa se dea rezi tintit pe specialitate din capul locului. Atunci nu ar mai exista genul asta de probleme. Intre timp insa, pe astia ii avem, cu astia defilam. De la pa'zopt incoace, numa' generatii "de sacrificiu", deh!! :twisted:

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Thu Apr 20, 2006 11:53 am

uite ca suntem de acord in chestiunea asta: rezidentiatui TINTIT pe specialitate. Pour le reste, exista mereu circumstante atenuante, explicatii, scuze, variatiuni.
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Thu Apr 20, 2006 1:33 pm

Tintit pe specialitate. Si cine ar mai da la radioterapie si epidemiologie? :) Si chiar si la pneumologie. Sau picatii de la cardio ar ajunge automat unde au ramas locuri? Pai atunci, am ajunge de unde am plecat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Thu Apr 20, 2006 3:51 pm

Ar fi care ar da, fii sigur. Daca nu pasionatii, ar da aia care cauta o specialitate pe care e concurenta mai mica. De altfel, si in Franta si in SUA se merge pe sistemul asta, si nu am auzit sa fi ramas specialitati fara concurenti.

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Thu Apr 20, 2006 4:58 pm

P.S. Daca ne uitam bine, chiar pe forumul asta, in paralel cu acest subiect merge unul pe tema "ce specialitati au posturi sigure dupa rezi" - cred ca asta spune multe. Pasiunea pt o anumita bucatica (in cazul in care exista) nu e chiar singurul criteriu dupa care se orienteaza toata lumea.

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Thu Apr 20, 2006 7:12 pm

eu as face epidemio, mi se pare interesant. oricum, nu cea de acum e solutia buna fiindca in mare parte candidatii nu lucreaza si invata ce si-au dorit.
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Apr 21, 2006 9:58 am

acu' stii cum e...old habits die hard... :lol: :lol:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Apr 21, 2006 11:06 am

lulutza wrote:eu as face epidemio, mi se pare interesant.

hai sa fim si noi interesanti.
vreau sa te vad la anul in ianuarie cu 900 de pct si sa iei epidemio sau spm

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Fri Apr 21, 2006 11:10 am

Daca nu se bate nimeni pe ea, inseamna ca e o tampenie???
Care-i problema?!
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Fri Apr 21, 2006 11:11 am

kooks, n-am spus ca e prima mea alegere, doar ca as prefera sa fac mai degraba epidemio decat igiena, sau dermato, de exemplu.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Apr 21, 2006 1:09 pm

eu nu imi aduc nimic nimic aminte din epidemiologia aia. de luat examenul sigur l-am luat . o fi asa interesanta cand nu stii nimic depsre ea, probbail. inr est aviare de combatut, statistici de facut, proiecte de preventie de intocmit si care lancezesc fara aprobabri , sponsorizari.. exciting asa, nu?

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Fri Apr 21, 2006 1:29 pm

"exciting" variaza de la om la om :).

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Apr 21, 2006 1:40 pm

imona12 ce an esti? ce am facut noi in facultate (o saptamana pe la infectiose) e o tampenie.

nu zic ca nu e exciting, cred ca e misto sa faci statistici prin delta etc.
totusi ultimi ani au cam demonstrat cine ia epidemio.

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Fri Apr 21, 2006 1:55 pm

Sunt anul 6.
Sunt de acord ca sapt aia de epidemio a fost o tampenie. Totusi intr-o sapt nu-ti dai seama cu ce se mananca.
Eu nu m-am referit strict la epidemio, dar mai sunt si alte specializari care se iau printre ultimele si nu inteleg de ce sunt desconsiderate: anatomie patologica, medicina muncii, chiar SPM.... :roll:
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Fri Apr 21, 2006 2:54 pm

ooo, anatomia patologica mi se pare foarte interesanta. chiar, cu ce punctaj s-a luat anul trecut ?

brigaela
junior
junior

Postby brigaela » Fri Apr 21, 2006 3:26 pm

Acum doi ani, in 2004, primul post de anatomie patologica s-a luat pe la pozitia 250 si ultimul undeva in ultimii 50. Intre timp salariile au mai crescut asa ca e posibil sa se termine ceva mai repede. Nu mult mai repede, insa.
"If He died to make men holy
Let us die to make men free"

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Fri Apr 21, 2006 8:25 pm

la morfopat au crescut salariille ,daa, true, si se da si un litru de lapte pe zi, neimpozabil :D !!!

brigaela
junior
junior

Postby brigaela » Fri Apr 21, 2006 8:28 pm

Noua litrul de lapte nu ni-l da, dar salariul chiar e mare. Si vad ca rezidenti de pe specialitati mult mai bine cotate se gandesc serios sa treaca pe anapat.
"If He died to make men holy

Let us die to make men free"

adamaria
senior
senior

Postby adamaria » Sat Apr 22, 2006 7:46 am

brigaela wrote:Acum doi ani, in 2004, primul post de anatomie patologica s-a luat pe la pozitia 250 si ultimul undeva in ultimii 50. Intre timp salariile au mai crescut asa ca e posibil sa se termine ceva mai repede. Nu mult mai repede, insa.

acum doi ani in 2004 primul loc de anatomopat s-a luat sigur de pe pozitia 40 :twisted:

Return to “Viata in spital”