Comunicare intre candidatii USMLE

...ca nu se mai poate
nairamo
junior
junior

Postby nairamo » Wed Jul 13, 2005 8:33 am

eu cred ca se refera la timpul de invatat. ca stagiar ti se permit ceva mai multe absente... :wink:
“Ce anotimp e azi?
Nu stiu, de aici nu se vede.”

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Wed Jul 13, 2005 11:13 am

Banuiesc ca n-ar fi trebuit sa intreb asa ceva. Am intrat pe site-ul oficial si la conditii de eligibilitate scria ca trebuie sa fiu absolvent de facultate sau medic, dar nu se preciza ca rezident fiind, nu as avea voie sa sustin USMLE. Deh, am fost dezinformata, si m-am panicat....

andalaura

Help!!!

Postby andalaura » Tue Jul 19, 2005 10:43 am

Tocmai m-am hotarit ca vreau sa dau stepurile si sint cam pierduta. Nu stiu din ce carti sa invat, nu am vazut in viata mea cum arata una si nici nu stiu de unde sa le cumpar... Daca are cineva materiale care nu ii mai trebuiesc sau poate sa imi traga la xerox vreo carte din care a invatat, ar fi super! Totodata daca e cineva din Timisoara, poate stii de unde se obtin carti local?! Sint pierduta, ajutati-ma va rog! :cry:

Adriana
junior
junior

Postby Adriana » Mon Jul 25, 2005 6:38 pm

de unde ati facut rost de formulare ca sa le trimiti pt a stii daca esti eligibil?

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Tue Jul 26, 2005 12:21 am

Poti fi mai explicita, te rog? Despre ce eligibilitate vorbesti? Daca e vorba despre USMLE, trebuie sa fii studenta sau absolventa la o facultate listata aici. (UMF-CD si multe alte facultati din Ro sunt cu toatele eligibile). Nestiind la ce formulare te referi, tot ce pot zice e ca orice formular necesar pentru USMLE e disponibil pe site-ul ECFMG. (Daca aplici electronic, formularul de inscriere efectiv poate fi printat abia dupa ce termini de completat si platesti).
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

andreea03
newbie
newbie

...

Postby andreea03 » Wed Jul 27, 2005 5:54 am

hi!

poate sa-mi spuna si mie cineva care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a obtine acel PERMIT...din partea ECFMG?? Din cate am intzeles eu e vorba de complentarea unui formular on-line si dup-aia trebuie sa trimiti nishet copii dupa niste documente (care?!!?) via mail...Dupa care ei verifica cu facultatea ta..veridicitatea lor...dupa care iti trimit acel "permit"?!?!?!...So! despre ce documente e vorba? cand plateshti taxa? e $150?
daca eu vreau sa dau step 1 anul viitor (2006) sa zicem prin Mai....pot sa Apply de pe acuma....dar sa-mi aleg perioada de trei luni (aprile-mai-iunie)..atunci cand vreau (in 2006)??....Cat dureaza pana obtii acel EXAM.
PERMIT??(cu tot cu trimisul documentelor cu tot)...

multumesc..!!!!
...

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Wed Jul 27, 2005 12:44 pm

Adriana
junior
junior

Postby Adriana » Wed Jul 27, 2005 1:04 pm

aceleasi nelamuriri le am si eu.da. am intrat deja pe situl lor ca de altfel si pe situl dr. marchidann. dar nu prea corespund datele sau nu am inteles eu destul de bine. as aprecia niste lamuriri directe fara trimitere pe site. multumesc mult!

laurad
junior
junior

Postby laurad » Wed Jul 27, 2005 2:23 pm

va rog sa cititi site-ul mentionat de elfstone, chiar daca v-ati plictisit si ati renuntat, pentru ca fiecare din noi a facut acest lucru si alta solutie nu exista. Eu una nu m-as baza pe ce-si aduce aminte fiecare stepist ca a facut la timpul lui si, in plus, mai apar mici modificari de la an la an.
Va asigur ca nimeni nu a ramas in ceata daca a citit cap-coada, totul e sa nu te enervezi, informatiile se tot repeta, procesul in sine nu e chiar complicat, o sa vedeti.
Cine vrea 2006, trebuie sa astepte formularele de 2006, care apar luna viitoare. Nu e nici o graba, ca poti trimite aplicatia in sept 2005 si sa-ti alegi perioada de eligibilitate oricand in 2006, deci e timp berechet. Ideea e sa nu trimiti nici prea devreme, ca poti constata ca ai evaluat gresit timpul necesar invatatului ptr step si vei dori sa amani examenul, ceea ce, in unele situatii, costa bani in plus. Ideea e sa fi vazut cartile si chiar sa fi trecut o data prin materie ca sa faci aceasta evaluare.

Eu am aplicat si pe formulare 2004 si pe 2005 si acestea contineau toate informatiile necesare: cat costa, cate poze, ce traduceri, cate exemplare din fiecare......deci trebuie citit acolo, eu am uitat amanuntele astea, le veti uita si voi dupa ce intrati mai serios in proces.

De cand trimiti aplicatia si pana primesti permisul dureaza cam 2,5-3 luni.

Procesul de aplicatie la examen si primire de permis e diferit, mai ales ca durata, de cel de verificare a documentelor cu facultatea. E bine sa trimiteti diploma, transcriptul, traducerile si copiile indicate de ei o data cu prima aplicatie sau cat mai repede, pentru ca verificarea poate dura si 6 luni si e cam imprevizibila, depinde de prea multi factori.
Daca nu esti verificat, poti, cu examenele toate date si luate, sa nu primesti certificatul, sa nu te poti inscrie la step 3, sa nu poti aplica pentru viza H, sa ratezi deadline-urile din anul respectiv.
Cam atat acum, bafta tuturor.

nairamo
junior
junior

Postby nairamo » Tue Aug 09, 2005 7:15 pm

e cineva care are medical school transcript / foaia matricola deja tradusa? ma refer la cei care se pregatesc sa trimita documentele (lor, dean's letter etc) la ecfmg pt eras.
“Ce anotimp e azi?

Nu stiu, de aici nu se vede.”

laurad
junior
junior

Postby laurad » Tue Aug 09, 2005 7:51 pm

Da, de ce?

usmle1009

Postby usmle1009 » Mon Aug 15, 2005 1:12 pm

Salut

caut si eu DVDurile de la Kaplan pt step 2.Am inteles ca ar fi vreo 9.
Daca poate sa ma ajute cineva.
Pls

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Thu Aug 25, 2005 3:28 am

Damn... abia acum?! :lol: :lol: Eu nu mai am nici una de trimis (SPER!!!!)

ECFMG wrote:The first enhancement will allow medical school graduates to complete
the IWA application on-line, without submitting a paper certification
form for each application. This new, simplified process will replace the
current process that requires all applicants who apply for examination
using IWA to complete the on-line portion of the application and then
submit a paper Certification Statement (Form 183) to complete their
applications.

After this change takes effect, medical school graduates who apply using
IWA will first complete the on-line portion of the application and then
complete and return a paper Certification of Identification Form (Form
186) that will remain valid for five years. Once ECFMG has received and
accepted Form 186, the entire exam application process can be completed
on-line during the five-year period that the Form 186 is valid.

Get firefox

lupi
junior
junior

Postby lupi » Fri Sep 23, 2005 3:57 am

Stie cineva cate dintre cele 350 de intrebari ar cam trebui sa fie corecte ca sa iei la Step1 in jur de 90.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Fri Sep 23, 2005 4:17 am

Zvonul general este, pentu three-digit: (Intrebari corecte x 300) / 350 (s-a postat si pe aici). "Consensul absolut" din cate mi s-a parut mie este oricum ca pentru 90 (two-digit) e nevoie de cam 70%.

Mie mi s-a parut cam greu (i.e. imposibil) sa imi stiu numarul de intrebari corecte cu precizie. Din cate se pare, procentajul efectiv ar putea fi diferit de la test la test, in functie de anumite ponderi pe care le-ar avea intrebarile (oricum USMLE avertizeaza ca performantele defalcate pe domenii nu sunt absolut deloc comparabile intre testati).

Get firefox

laurapopescu
junior
junior

study partner for Step2CS

Postby laurapopescu » Tue Nov 15, 2005 10:22 am

Intamplator este cineva din Pitesti care se pregateste acum pt. CSA si cu care as putea sa repet si eu cazurile?

alx111111
newbie
newbie

Postby alx111111 » Thu Nov 17, 2005 10:37 pm

cumpar materiale step 1 si 2
...am inteles caci kaplan sunt cele mai bune...
are cineva? lasati pm/mail

cristina.md
newbie
newbie

Postby cristina.md » Fri Nov 25, 2005 10:14 am

salutare la toata lumea!
vreau si io din suflet sa vorbesc cu cineva care a dat s1 de curand...si am intereseaza cum s-a inscris...ca io cu cate persoane vorbesc atatea variante mi se dau ...si sa-mi spuna asa ca pentru tonti ..nene uite m-am dus prima data colo dupa care ...am facut si am dres.Sincer daca e dispus cineva sa-mi explice si mie detaliat as ramane profund indatorata pt ca io nici pana acuma (dupa 3 sapt de citit forumuri dupa forumuri si site-uri dupa site-uri)...nu stiu exact cu cate luni inainte de per de eligibilitate trebuie sa aplic ...daca trebuie sa trimit si o parte din documente prin plic sau nu...la cat timp imi soseste permisul cu care sa ma duc la examen!
cu multumiri sincere si anticipate!
... caci nimic din ceea ce e uman nu imi este necunoscut....

lupi
junior
junior

Postby lupi » Mon Nov 28, 2005 6:13 am

Am incercat sa ma inscriu pt step 1 si vad ca numele trebuie sa se potriveasca adica cel de pe diploma cu cel din buletin sa zicem. Pe diploma este trecuta si initiala tatalui.
Poate sa imi spuna cineva dc o scriu si pe aia sau nu?
Chiar dc o scriu sau nu tot va fi o inadvertenta la mijloc nu!
Merci.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Dec 07, 2005 6:03 am

eu am trimis fara sa scriu initiala tatalui si a mers fara sa ma mai intrebe nimic.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

lupi
junior
junior

Postby lupi » Wed Dec 07, 2005 6:11 am

merci. oricum si eu a trimis la fel caci nu puteam modifica diploma, si astept.

vivisor
newbie
newbie

Postby vivisor » Fri Dec 09, 2005 8:59 pm

buna
eu sunt noua pe aici desi citesc acest forum de ceva vreme
am si eu o intrebare - dc stie cineva cum se poate pleca pe cercetare?????

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Mon Dec 12, 2005 11:32 pm

Pe cercetare se poate pleca de exemplu asa: te apuci si cauti pe site-urile univ americane profi care sa faca cercetare pe ceva pe care sa te pricepi si tu un piculet, cat de cat acolo (de exemplu, daca abia ai terminat facultatea, sa aiba legatura cu teza de licenta, sa zicem, sau daca mai ai ceva lucrari, sa aiba legatura cu alea). Ei, si cand gasesti, trimiti e-mail cu cover letter si CV si spui ca vrei sa lucrezi ca si postdoctoral researcher (la ei merge pt ca MD e considerat la nivel de doctorat). Daca ai norocul sa dai peste cineva care sa te accepte, ti se va spune in continuare ce ai de facut (scrisori de recomandare, posibil interviu de obicei telefonic, letter of intent, ... depinde de la caz la caz).
Alta posibilitate e sa mergi pe site-urile univ sau alte site-uri consacrate unde se pun anunturi pt postdoc si sa cauti acolo, insa din ce am observat eu, pe posturile alea se cam cere calificare serioasa - dar nu stii niciodata cum ti-e norocul.
Si alta posibilitate, daca zici de cercetare, e cu masterat sau doctorat, dar aici ii las sa iti explice pe cei care au trecut prin asta si stiu mai multe.
Succes!

iuliu

Postby iuliu » Wed Dec 14, 2005 11:57 pm

salut tuturor!
as vrea sa stiu ce specialitate au obtinut cei care au intrat la match si cu ce punctaj.
si eu vreau sa dau stepurile si as vrea sa vad ce se ia cu un anumit punctaj, orientativ.
mersi anticipat.

vivisor
newbie
newbie

Postby vivisor » Tue Dec 20, 2005 1:59 am

multumesc pt informatii, cathage

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Dec 21, 2005 12:59 am

din nefericire (pt unii) punctajul este departe de a fi totul, acceptarea intr-o pozitie de rezidentiat depinde de multi alti factori, cum ar fi personalitatea sau background-ul.
Poti sa ai 99,99 dar daca nu te place PD degeaba, dupa cum poti sa ai punctaje medii dar daca te place PD poti sa ajungi intr-un program universitar.

LAN
senior
senior

Postby LAN » Wed Dec 21, 2005 1:05 am

faza asta chiar e trista...inveti ca disperatu' sa elimini factorul "nepravazut "din ecuatie ca sa ajungi sa realizezi ca nu il poti elimina.. :cry:

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Dec 21, 2005 1:12 am

nu-l poti elimina, dar il poti reduce.
- inveti sa ai scoruri bune (cu toate ca in ziua de azi se scot scoruri mari)
- selectezi programele realist
- iti pregatesti dosarul pe cat de bine poti (personal statement, ceva scrisori de recomandare,articole, etc)
- iti pregatesti interviul

Debbie

I NEED SOME ANSWErs

Postby Debbie » Thu Dec 29, 2005 11:04 pm

Salut...am o intrebare la cei care...au dat sau vor da in curand ex...step 1...unde se da ex. in romania...cum se fac inscrierea pt ex... :?: :?:
PLZZZZZZ REPLYY...im really into these detailssss...i need reply just from those who intend to take the ex. soon/as i said already took it..nd mayb a few infos about how tough the ex was???????????thanxxxxxxxxxxx :wink:

digital
junior
junior

Postby digital » Sun Jan 01, 2006 8:26 pm

tare! :lol:

doctorpieleanu
senior
senior

Cazare in Chicago

Postby doctorpieleanu » Mon Jan 02, 2006 5:00 am

Pentru cei care veniti la Chicago pentru examene, interviuri sau chiar in vacanta: va pot oferi cazare si masa. Preturile sunt "studentesti", la casa de 6 camere, si parcare gratuita.
Locuinta e aproape de aeroport si de centrul USMLE-CS.
Telefon:1-847-962-9070 (Mihai)

laura petrescu
newbie
newbie

Postby laura petrescu » Tue Jan 24, 2006 11:28 am

Stie cineva pe bune ce viza tre' sa obtii pt. stepuri? Am posibilitatea sa obtin viza j prin sotul meu dar am inteles ca e foarte paguboasa....Ma poate ajuta cineva cu mai multa informatii?
dr laura petrescu

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Jan 25, 2006 9:10 am

daca sotul tau are J1 tu poti sa iei J2 care parca e diferita, nu se supune waiverului si poti sa o schimbi mai tarziu.
Vezi ce zice si cerbu

alex555
newbie
newbie

Kaplan

Postby alex555 » Thu Jan 26, 2006 5:05 pm

Poate cineva sa ma ajute cu Kaplan's USMLE Step 1 Home Study Program vol1,2,3,4.Sunt disperat.Ma chinui de cateva luni si nu pot sa fac rost.Scrieti la alexjuvsch@yahoo.com

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Thu Jan 26, 2006 11:37 pm

sanste168

Traduceri foaie matricola si diploma de licenta

Postby sanste168 » Sat Feb 18, 2006 4:35 pm

TRADUCATOR AUTORIZAT DE MINISTERUL JUSTIEI pentru FOI MATRICOLE SI DIPLOME DE LICENTA pentru ECFMG. 100 pagina!!! 0745.137.089-Florin Ciobanu

dac
senior
senior

Postby dac » Wed Feb 22, 2006 8:12 pm

Eu vin in Chicago in mai pt. step 2 cs si te-as contacta dr.pieleanu.
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33

shrink-to-be
newbie
newbie

psihiatrie in state

Postby shrink-to-be » Sun Feb 26, 2006 9:33 pm

Buna ... citesc forumul de mult timp si acum ca ma apropii vertiginos de stepul 1 mi-a venit si mie randul sa intreb cate ceva ... e cineva de aici matchuit pe psihiatrie ? Sau are careva de gand sa incerce psihiatrie in State ? Ma intereseaza cam ce scoruri iti trebuie ..ce dosar da bine la interviu ..care are fi cele mai fmg friendly ... dar mai multe detalii decat am gasit pe http://www.fmgamerica.com
Pentru multe specialitati stiu ca mai intai majoritatea dau pe Internal Medicine si apoi incearca un transfer ... e necesara treaba asta si pe psihiatrie sau se prinde usor si de catre fmg-isti ?
The greatest mistake in the treatment of diseases is that there are physicians for the body and physicians for the soul, although the two cannot be separated. ~Plato

bibamania1981
newbie
newbie

Postby bibamania1981 » Thu Mar 23, 2006 9:06 pm

Salutare!
Va rog sa ma lamuriti careva si pe mine cum sta treaba cu stagiul de Biostatistica ( pe care eu nu l-am facut la vremea lui, adica in an II). M-ar interesa daca e "a must" pentru STEP-uri intre materiile din timpul facultatii, sau e suficient ca am facut SPM in anul IV? Adica se cere explicit sa fi facut in facultate Biostatistica? :?
Apreciez orice urma de informatie.
Multumesc.
Bafta!

laura petrescu
newbie
newbie

Postby laura petrescu » Fri Mar 24, 2006 12:09 am

Sunt in plin proces de aplicare pt. stepul 1 si am o nelamurire: foaia matricola pot sa o trimit eu impreuna cu celelalte formuri si acte cerute! Am inteles de pe site ca o cer ei de la facultate cand verifica diploma si numai daca nu o obtin asa te instiinteaza sa o trimiti tu. De ce sa nu o trimit eu de la bun inceput?! Poate n-am inteles eu bine! Ma poate lamuri cineva?
dr laura petrescu

Return to “Cum pleci din tara”