Unde se tratează medicii

stiri medicale; cazuri clinice
jomil
elite
elite

Re: Unde se tratează medicii

Postby jomil » Fri Sep 26, 2025 12:01 pm

alimori wrote:Mie mi-a plăcut partea cu dormitul :D Dormi ca un kr? Păi dormi 36 ore in 3 zile și-ți trece :lol:
Când las alcoolul am insomnie o lună, două. Acum cu pilulele alea sper să o fentez, diseară încep.

Cine a zis ca iti trece in 3 zile? Deloc. Tre sa faci asta every la naiba weekend. Cand nu lucrezi, odihna la maxim.

Si sport! pc7 are dreptate. Sportul e excelent, aspir sa fac sport de 20 de ani.cat d ed des alergi? Sincer.
Am auzit multe povesti de indivizi pe care sportul i-a scos din depresie, anxietate, le-a dat claritate, incredere, mantuire etc.
Last edited by jomil on Fri Sep 26, 2025 12:03 pm, edited 1 time in total.
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

https://www.youtube.com/watch?v=YUaxVQPohlU

jomil
elite
elite

Postby jomil » Fri Sep 26, 2025 12:01 pm

Fmm
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

https://www.youtube.com/watch?v=YUaxVQPohlU

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Sep 26, 2025 2:24 pm

pc7 wrote:Alearga de dimineata in weekend uri

Da, mai ales acum ca s-a mai incalzit vremea. Participa la un maraton.
Eu in weekend incerc sa dorm cat mai mult daca mi-ar spune cineva ca trebuie sa ma trezesc devreme si sa mai si alerg i-as spune ca nu e tocmai convenabil.
Ii mai dai lui alimori inca un motiv sa isi distruga increderea in sine. Problema cu sfaturile asta e: nu poti sa faci chestia aia si te mai simti si ca o loserita gandindu-te ca nu esti in stare sa urmezi sfatul. :D
Alimori, eu te sfatuiesc sa gandesti pozitiv.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Sep 26, 2025 3:21 pm

Cum poti sa dormi tu in weekend mai mult, cainele stie ca e weekend?

Pe mine ma trezeste ca un ceas elvetian la 6 jumate in fiecare zi. Iar programul de mancat il stie si mai bine, imi dau seama cat e ceasul cand il vad ca se linge pe bot.
Acum incerc sa-l obisnuiesc mai tarziu, ca vine ora de iarna si parca n-am chef sa ma trezesc la 5 jumate.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Sep 26, 2025 3:38 pm

Eu i-am lasat ad libitum desi nu stiu daca e bine. Cand nu mai are ma anunta.
Da, ma trezeste dimineata la 6-7 din obisnuinta dar in weekend ma culc la loc.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Fri Sep 26, 2025 4:26 pm

Ea nu vede soarele desi e in sp!
Imi pare rau alimori pt sfat, si eu dorm in weekend uri, dar vad soarele de dimineata in timpul saptamanii.
Ma rog, il vedeam, ca a inceput anotimpul gri la noi.
Life's not fair, get used to it

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Fri Sep 26, 2025 4:29 pm

Dar voi cat sport/miscare faceti, de ii tot ziceti lui alimori sa faca sport? Ea e poate cea mai activa la capitolul asta de pe imed.
Eu stau f prost cu pasii, cam 2000-3000 intr-o zi obisnuita, casa+ servici. Incerc sa mai compensez lipsa de miscare exercitii cu greutati sau cardio acasa. Nu imi place sa fac sport in aer liber sau doamne fereste, la sala!
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Sep 26, 2025 4:35 pm

De cand am caine, in jur de 6000-7000 pe zi. Ma mai alerg cu el pe afara, cu mingea - ca nu vine sa mi-o aduca, asteapta sa vin sa i-o iau, apoi fuge cu ea. Daca ma mai duc si pe la vreo plimbare extra, pot ajunge lejer la 10.000.
Exercitii de musculatura ar trebui sa mai adaug, din pacate n-am mai fost pe la sala de ceva timp... Bineinteles ca platesc abonamentul. Mai degraba le fac la sala, decat acasa, mi se pare un mediu mai stimulant. Incerc sa compensez cu plimbarile, dar stiu ca nu-i acelasi lucru.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Sep 26, 2025 4:37 pm

pc7 wrote:Ea nu vede soarele desi e in sp!
Imi pare rau alimori pt sfat, si eu dorm in weekend uri, dar vad soarele de dimineata in timpul saptamanii.
Ma rog, il vedeam, ca a inceput anotimpul gri la noi.

Bine, in UK e si ziua mult mai lunga decat in Spania in timpul verii. Cand il vedem, e drept ca straluceste bine de tot, dar vara rasare mai tarziu si apune mai devreme ca la voi. Adica avem diferenta mai mica intre vara si iarna, pentru ca suntem mai aproape de ecuator.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Sep 26, 2025 5:54 pm

Si eu tot cam 10000; observ ca am crescut anual, anul trecut eram la 8000 si ceva anul asta am trecut de 10000 de pasi.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Fri Sep 26, 2025 6:34 pm

andy gavrilescu wrote:Dar voi cat sport/miscare faceti

Pai despre asta era topicul, ce sfaturi sa-i dam lui alimori, nu ce facem noi! :))
Si in plus, eu sunt foarte buna la dat sfaturi!!!

Mi s-a ftut ecranu la ceas, asa ca nu stiu cati pasi fac. Tel nu e realiable.
Life's not fair, get used to it

alimori
elite
elite

Postby alimori » Fri Sep 26, 2025 7:46 pm

Nu mi-am mai pus ceasul de mult, dar incerc sa merg pe jos cel puțin o oră în fiecare zi, când n-am timp, alerg 30-35 min. Asta cu măcar o ora pe zi e ca spălatul pe dinți, obligatoriu pt sănătate.
Toamna-iarna trecută când n-am mai mers pe jos (dar făceam yoga in casa de câteva ori/sapt) mi-a crescut colesterolul și mi-a scăzut f tare vit D. Asa ca din primăvară ora de mers pe jos e sfântă. De alergat, ba că e cald, ba că apune soarele devreme, am alergat practic doar seara.

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Sat Sep 27, 2025 10:41 am

andy gavrilescu wrote:azelastina

Mersi, Andy! Uite-asa ma mai aduc si eu la zi, ca Bixtonimul, saracul, mi-a salvat nasul si nervii de multe ori, da' nu tine decat 2-3 ore. (Aici numai mizerii si la liber, si cu reteta. Sa-si bage ei oriunde vor, inclusiv in nas, ca tot efectul ala il au, xilometazolinele si mometazonele si fluticazonele lui peste. In ephedrine we trust.)
Bears, beets, Battlestar Galactica.

Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sat Sep 27, 2025 10:46 am

Azelastina ajută în sevrajul de bixtonim? Vară-mea e dependentă.

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Sat Sep 27, 2025 11:14 am

alimori wrote:S-ar zice că m-am simțit mai bine singură în Georgia decât tu cu grupul in China.

Rezonai.
La primavara cica umblu cateva zile prin Europa cu o cunostinta (nu stiu cum procedeaza romana, daca o fi procedand in vreun fel, cu cuvinte gen "prieten/a" pentru persoane non-binare) si mi-e cam frica sa nu se strice prietenia, desi cred ca ambii suntem pe introversiune si anxietate suficienta cat sa dam cu praf de jovialitate in ochii lumii. M-am cam obisnuit sa circul de capul meu.

Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sat Sep 27, 2025 11:28 am

Româna e aia cu familia tradițională, n-avem non binari, intersecși, nici variante :lol: Cred ca daca fiecare are spațiul și timpul lui/ei, o să fie bine.

Știți ca limbile semite conjugă verbul în funcție de genul subiectului? Ma întreb cum s-or descurca tranșii in Israel (ca acolo sunt)? In tarile arabe cred că nu se pune problema.

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Sun Sep 28, 2025 1:02 pm

Ha, vad ca incearca https://forward.com/culture/417978/why- ... o-crucial/

Ma apucase intr-o vreme sa invat arabeste. Cu alfabetul ajunsesem la stadiul in care am sesizat ca pe o sticla de Pepsi scria "bibsi". Uitasem complet ca m-am blocat cand am incercat cuvinte pe bune si am dat peste genuri. Cred ca nu mai revin la studiat, dar "Bibsi" a ramas.

Return to “Medical news”