Oferta medicamente din grupa Enzime Orale Sistemice

aici gasesti ce vrei
littlebrudah
newbie
newbie

Oferta medicamente din grupa Enzime Orale Sistemice

Postby littlebrudah » Wed Jan 11, 2006 3:15 pm

:arrow: Pentru cei cu tromboflebite,varice,edeme posttraumatice,afectiuni inflamatorii articulare,cei ce sufera traumatisme,entorse,luxatii,cei cu infectii,afectiuni ce includ colesterol marit,deficiente imune va recomand doua medicamente ce fac parte din grupa "Enzimoterapie".
Aceste medicamente sunt produse in Germania si au o experienta de administrare de 30 de ani.Se elibereaza fara prescriptie.
Sunt distribuite de depozitul farmaceutic Dita.
Preturi orientative:
Wobenzym N 40 dj = 21.15 RON
N 200 dj = 100.5 RON

Phlogenzym N 100 dj = 150 RON
Sunt unele variatii de pret in plus sau minus intre depozit si farmacii.

Pentru orice informatie puteti sa ma contactati la adresa de mail
reagan@operamail.com

WOBENZYM

Antiinflamator
Antiedematos
Fibrinolitic
Imunomodulator

(MUCOS-Pharma GmbH, Germania)

Componenta:Pancreatina 100 mg, Tripsina 24 mg, Chimotripsina 1 mg, Amilaza 10 mg, Lipaza 10 mg, Papaina 60 mg, Bromelaina 45 mg si Rutozid 50 mg si excipienti.

Prezentare: Drajeuri enterosolubile N 40, N 200.

Particularitati farmacologice: Dupa cum s-a demonstrat in ultimele trei decenii, macromoleculele, inclusiv enzimele digestive, se absorb partial din tractul gastrointestinal єi se distribuie cu sвngele оn tesuturi. Proteazele interactioneaza cu antiproteazele, scindeaza proteinele plasmatice patrunse оn lichidul interstitial al tesuturilor inflamate, inclusiv fibrina formata aici, le faciliteaza eliminarea, scad nivelul mediatorilor inflamatiei. Dispar edemul єi durerea. Rutozida (rutina) micєoreaza permeabilitatea vasculara, fara a afecta transportul substanюelor defensive ale organismului. Оn sange creste activitatea plasminei (fibrinolizinei), se inhiba agregarea plachetara. Descreste nivelul trigliceridelor si colesterolului in decursul a catorva saptamani de tratament. Papaina si tripsina оn concentratii mici altereaza siturile imunoglobulinelor de care se fixeaza proteinele complementului si macrofagele, ceea ce conduce la normalizarea sistemului defensiv imun.

Indicatii:Tromboflebita, flebotromboza, afectiunile inflamatorii acute, subacute si cronice ale diverselor organe єi sisteme - ORL (otita medie si externa, sinusita), organelor digestive (pancreas, ficat, intestin), tractului urogenital, bolile reumatice, contuziile, fracturile, distorsiunile, traumele sportive, taieturile (inclusiv chirurgicale), ulcerele varicoase, inflamatiile postactinice, edemul de origine inflamatorie, afectiunile circulatorii. Pentru intensificarea absorbtiei si cresterea concentratiei serice a antibioticelor.

Utilizare: Cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi. Doza poate fi dublata sau triplata in cazuri deosebite. Preparatul se ia cu 30 min inainte de masa cu multa apa (200 ml).

Efecte adverse: Greata, flatulenta (dozele mari). Intervin modificari in consistenta, culoarea si mirosul scaunului datorita activitatii enzimatice.

Contraindicatii: Contraindicatii absolute nu exista. Cu o deosebita atentie se va administra, prin monitorizare, pacientilor cu afectiuni ale coagularii sangelui (hemofilie, insuficienta hepatica, hemodializa). In timpul operatiilor chirurgicale se va lua in consideratie efectul fibrinolitic.

Interactiuni: Incompatibilitati nu se cunosc. Preparatul creєte absorbtia intestinala a antibioticelor si concentratia lor sangvina.

Precautii: Sarcina.

Termen de valabilitate: 2,5 ani.

Conditii de pastrare:Ferit de lumina si umiditate, temperatura camerei.

Statutul legal:Se elibereaza fara prescriptie.Pentru orice efect nedorit adresati-va medicului,sau farmacistului d-voastra.

PHLOGENZYM

comprimate filmate gastro- rezistente
Compoziţie
Un comprimat filmat gastro-rezistent conţine rutozid trihidrat 100 mg, bromelina 90 mg (echivalent cu 450 U-FIP), tripsina 48 mg (echivalent cu 24 µkat) şi excipienţi.
Proprietaţi
Grupa farmacoterapeutica: enzime litice si rutozid, de uz sistemic, alte medicamente pentru tratamentul afecţiunilor sistemului musculo- scheletic. Cod ATC: M09AB52.
Phlogenzym® este un preparat destinat uzului intern care asociaza diferite enzime litice – mai ales enzime proteolitice (tripsina, bromelina) si rutozid.
Cercetari experimentale si clinice referitoare la diferite enzime proteolitice administrate sistemic au evidenţiat efect antiinflamator, antiedematos, antiagregant plachetar, anticoagulant si imunomodulator.
Rutozidul, un derivat flavonoidic din grupa vitaminelor P, mareste rezistenţa capilara, efect aparut, îndeosebi, în caz de fragilitate capilara.
Indicaţii terapeutice
Phlogenzym® este indicat ca tratament adjuvant în:
- edeme şi inflamaţii posttraumatice (în traumatologie, medicina sportiva, dupa intervenţii chirurgicale sau extracţii dentare);
- boli reumatice: reumatism abarticular, boala artozica activata;
- boli inflamatorii vasculare: tromboflebita etc.
Phlogenzym® a fost propus ca tratament adjuvant în alte boli inflamatorii localizate la nivel uro-genital, buco-maxilo-facial, otorinolaringologic, respirator, digestiv, cutanat.
Contraindicaţii
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Precauţii
Utilizarea Phlogenzym® obliga la prudenta în caz de deficit de coagulare congenital (de ex. hemofilie) sau dobândit. ÃŽnainte de intervenţii chirurgicale planificate trebuie avut în vedere efectul fibrinolitic.
Atenţionare pentru diabetici: conţinutul în carbohidraţi pentru un comprimat corespunde la 0,015 unitaţi de pâine.
Interacţiuni
Administrarea concomitenta de Phlogenzym® si antibiotice poate creşte concentraţia plasmatica a acestora.
Atenţionari speciale
Utilizarea Phlogenzym® obliga la prudenţa în caz de insuficienţa hepatica avansata şi insufienţa renalǎ gravǎ care necesitǎ dializǎ.
Sarcina si alaptarea
ÃŽn absenţa unor date complete , administrarea Phlogenzym în timpul sarcinii si alaptarii se va face cu prudenţa.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Phlogenzym nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare
Doza uzuala este de 3 comprimate Phogenzym® pe zi. La nevoie, doza poate fi crescuta pâna la 6 comprimate pe zi. Comprimatele pot fi administrate fie într-o priza, fie în mai multe prize; comprimatele trebuie administrate între mese, fara a fi mestecate şi cu mult lichid. Tratamentul trebuie continuat pâna la dispariţia simptomelor.
Reacţii adverse
ÃŽn general, Phlogenzym® este bine tolerat; nu s-au observat reacţii adverse severe, chiar şi după un tratament îndelungat, cu doze mari.
Dozele mari de Phlogenzym® pot provoca senzaţia de plenitudine, flutulenţa; ocazional poate să apară greaţă; consistenţa, culoarea si mirosul scaunelor pot fi modificate (fară semnificaţie clinică).
Rareori se produc reacţii alergice, care dispar repede la întreruperea tratamentului.
Supradozaj
La om, pana în prezent, chiar în cazul administrării unor doze mari timp îndelungat, nu s-au semnalat efecte toxice; dozele mari pot provoca diaree uşoară, care dispare după întreruperea administrării produsului, fără a necesita alte măsuri terapeutice.
Pastrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Cutie cu 5 blistere conţinând câte 20 comprimate filmate gastro-rezistente.
Producător
MUCOS Pharma GmbH&Co., Germania
Deţinǎtorul Autorizaţiei de punere pe piaţa
MUCOS Pharma GmbH&Co., Malvenweg 2,D-82524 Geretsried, Germania
Primum non nocere

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jan 11, 2006 10:32 pm

ma bucur ca pastilele tale merg si in deficiente imune. (ai vreo idee ce sunt alea?)
in al doilea rand afirmi ca "pretul variaza in plus sau minus fata de farmacii"
pai daca variaza in plus de ce ar cumpara cineva de la tine?

kooksee

eu sincer banuiesc ca esti un distribuitor ratat care dupa ce si-a exasperat rudele si prietenii, i s-a dat cu flit pe la diverse clinici. spune-mi ca ma insel.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

excristi
senior
senior

Postby excristi » Thu Jan 12, 2006 1:31 am

iar esti gica contra kooksee.. ca de obicei...lasa omu sa-si faca treaba... :) :) :)
www.AdmitereMedicina.ro

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Thu Jan 12, 2006 11:35 am

Ce sunt deficientele imnune?Pai daca esti student la medicina ar trebui sa stii.Dupa cum scrie,wobenzymul si phlogenzymul sunt medicamente,asa ca nu le vand eu si nici nu le prepar in debara.Mai vb pe temele date de voi,da acum ma grabesc.
Eu doar am prezentat produsele si sunt deschis discutiilor,insa daca voi abordati pb din pct de vedere al ratarii mele ca distribuitor ma intreb daca sa va conving cat de neratat sunt,sau sa-mi vad de treaba.
Ma gandesc ca aveti notiuni in ceea ce priveste mecanismele inflamatiilor.Si o sa postez,daca va intereseaza,mecanismele de actiune ale enzimelor.
Sa spunem ca ma intereseaza mai intai sa se stie de medicament si cum actioneaza,apoi vb si de preturi etc.

Medice,cura te ipsum!
Primum non nocere

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Thu Jan 12, 2006 2:12 pm

1.deficiente primare:sindrom Wisckott-Aldrich,deficit de anticorpi (A,M,G),deficiente de MHC,imunodeficiente combinate,anemia Fanconi,sindro Bloom,defecte metebolice ereditare cum ar fi deficienta de transcobalamina;progeria,xeroderma pigmentosa si multe altele.

2.deficiente dobandite:SIDA

Am enumerat doar cateva,daca nu esti multumit cu lista,pentru tine,fac un efort si o completez.

Sistemul imun da semne de epuizare in afectiuni infectioase,in tratamente cu corticosteroizi,dupa banala gripa si in perioade de stress prelungit cand este suprasolicitat lantul adrenocorticosuprarenalian.Exemplele pot continua,dar eu sunt convins ca putin te intereseaza.Mai interesant pt. tine ar fi prilejul sa gasesti un motiv sa arati ca esti interesant.
Pune intrebari pertinente si-ti raspund cu cea mai mare placere.
Primum non nocere

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jan 12, 2006 2:45 pm

o intrebare cat se poate de serioasa.
in acceptiunea ta anemia Fanconi si sdr Bloom ( ca sa nu zic de sida) se trateaza cu Wobenzym? eventual acasa, de fiecare pacient in parte?

intrebarea mea cu daca stii ce sunt alea era retorica. un search pe google nu denota stiinta.

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Thu Jan 12, 2006 7:31 pm

Eu zic s-o lasam balta.
Zi-mi si mie,ca rezident pe medicina de familie in centrul universitar targoviste ce salariu ai?
Primum non nocere

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jan 12, 2006 11:53 pm

4.200.000
acuma urmeaza sa-mi scuipi seminte in cap, nu?

k

latvia
elder
elder

Postby latvia » Fri Jan 13, 2006 12:46 am

ce inseamna asta?
ce legatura are salariul?

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Fri Jan 13, 2006 10:55 am

Pai si nu e bataie de joc,cand inveti 6 ani,faci stagiul un an,te mai si pregatesti pentru unul dintre cele mai sadice examene,sa fii tratat asa?Sa nu mai vb ca rezident fiind mai ai nevoie de multe cele...
Nu ti s-a luat,macar asa putin?
Primum non nocere

latvia
elder
elder

Postby latvia » Fri Jan 13, 2006 11:02 am

eu cred ca fiecare dintre noi alege pt el.
si totusi ce legatura are salariul?

apropos kooks ,sporuri nu ai? :lol:
baga,de ce esti modest? :lol: :D :P

ps:cred ca m-am amestecat aiurea intr-o discutie atat de ....cu atata substanta,sorry,nu se va mai intampla.
pps:ce legatura avea totusi salariul? :roll: :lol: :P

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Fri Jan 13, 2006 12:00 pm

Fie vorba-ntre noi tot medic rezident sunt si tot cu aceeasi mizerie de salariu sunt platit.

Da' halatul,doamna,halatul!Cat e,doamna,halatul?
Primum non nocere

latvia
elder
elder

Postby latvia » Fri Jan 13, 2006 6:20 pm

ma speriati....
mai ales ca NU sunt medic rezident si NU stiu care-i faza cu mizeria si cu salariul.
ma rog....

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Fri Jan 13, 2006 6:54 pm

MECANISM ANTIINFLAMATOR:
MECANISM DIRECT:
DESCOMPUNEREA PEPTIDELOR CU GREUTATE MOLECULARA JOASA-KININE,DEICOKININE, INTERLEUKINE-ACESTEA FIIND MEDIATORI DE BAZA AI INFLAMATIEI;
MECANISM INDIRECT:
INTERACTIUNEA FORMEI ACTIVE ALFA 2 MACROGLOBULINA CU RECEPTORI DE NATURA PROTEICA
1.RECEPTORI ENDOCITAZICI DE TIPUL CELOR CE LEAGA LDL SITUATI PE MACROFAGE,FIBROBLASTI,HEPATOCITE,CELULE MUSCULARE NETEDE;
2.RECEPTORI DE SEMNAL LEGATI DE PROTEINA G SI CARE SE AFLA PE MONOCITE .
EFECTELE ISI AU EXPRESIA IN INTERACTIUNEA CU UNELE CITOKINE INFLAMATORII SI ELIMINAREA ACESTORA DIN FOCARUL INFLAMATOR
WOBENZYM REDUCE SINTEZA TGF BETA 2 CARE ARE CA EXPRESIE PRODUCEREA IN EXCES DE PROTEINE MATRICEALE EXTRACELULARE (COLAGEN,FIBRINA,PROTEOGLICANI) SI PROLIFERAREA FIBROBLASTELOR FINALIZAREA FIIND FIBROZAREA TESUTURILOR SI DISTRUCTIA LOR IREVERSIBILA;
COMPLEXUL ALFA 2 MACROGLOBULINA PARTICIPA LA FORMAREA OXIDULUI NITRIC,FACTORUL CITOTOXIC CEL MAI IMPORTANT AL MACROFAGELOR,FIIND UN STIMULANT AL LIZEI MICROBIENE;
COMPUSII ENZIMATICI PREZENTI IN WOBENZYM AU CAPACITATEA DE LIZA A FIBRINOGENULUI ,UN PRODUS IMPORTANT AL PROCESELOR INFLAMATORII,MODULAND ASTFEL PROPRIETATILE REOLOGICE ALE SANGELUI SI IN ACELASI TIMP SCAZAND RISCUL DE INFARCT MIOCARDIC.SE STIE CA RISCUL DE INFARCT MIOCARDIC CRESTE DE 6 ORI LA PACIENTII CU CONCENTRATIA PLASMATICA A FIBRINOGENULUI MAI MARE DE 3.5 G/L.
IN PREZENTA PROTEAZELOR ARE CRESTEREA DE 7 ORI A ACTIVITATII MACROFAGELOR ,ACTIVITATEA CELULELOR N KILLER CRESTE DE 13 ORI IN ACELASI TIMP AVAND LOC O CRESTERE A PRODUCTIEI DE TNF ALFA SI IL 1 BETA - CITOKINE INFLAMATORII CU ROL IN APARAREA ORGANISMULUI IN PRIMA FAZA A PROCESULUI INFLAMATOR ACUT;
WOBENZYM PRIN PRODUSII PE CARE II CONTINE ACTIONEAZA IN TIMPUL PROCESELOR INFLAMATORII LA NIVEL ENDOTELIAL,ASUPRA CITOKINELOR MEDIATOARE (TNF ALFA ,IL 1 BETA ,TGF BETA 2, PDGF, VEGF, NGF) ,A MACROFAGELOR,CELULELOR N-KILLER,ASUPRA TROMBOCITELOR,DETERMINA ACTIVAREA UNOR CELULE PRIN FIXAREA PE RECEPTORII SPECIFICI LDL,CRESTE PRODUCTIA DE OXID NITRIC CRESCAND POTENTIALUL DE LIZA MICROBIANA, REDUCE CONCENTRATIA PLASMATICA A FIBRINOGENULUI,REDUCE PROCESUL DE FIBROZA - PRIN TOATE ACESTE EFECTE AVAND UN ROL BENEFIC IN PRIMELE STADII ALE INFLAMATIEI PRIN GRABIREA ELIMINARII MICROBIENE SI IN ACELASI TIMP IMPIEDICA PERPETUAREA UNOR PROCESE AUTODISTRUCTIVE.

MECANISM ANTIEDEMATOS:
DIMINUAREA TRECERII MASTOCITELOR DIN PATUL VASCULAR IN CEL EXTRAVASCULAR;
DIMINUAREA INFILTRARII SPATIULUI VASCULAR CU CELULE PLASMATICE;
ELIMINAREA DIN FOCARUL INFLAMATOR A DETRISURILOR PROTEICE SI A DEPOZITELOR DE FIBRINA;
AMELIORAREA MICROCIRCULATIEI LA NIVELUL TESUTULUI AFECTAT;
LIMITAREA EXUDARII PRIN RESORBTIA PRECOCE A EDEMELOR.

MECANISM IMUNOMODULATOR:
LIZEAZA COMLEXELE IMUNE CIRCULANTE SI DIMINUEAZA ACTIVAREA COMLPEMENTULUI;
RESTABILESTE ACTIVITATEA MACROFAGELOR “HIPERREACTIVATE” DE CANTITATEA MARE DE COMLPEXE AC-AG LA CARE SE LEAGA COMPLEMENTUL;
INTERACTIONEAZA CU MOLECULELE DE ADEZIUNE DE PE SUPRAFATA CELULARA MAI EXACT SCADE EXPRESIA ACESTORA INFLUIENTAND ACTIVAREA CELULELOR T;
SCADE ACTIVITATEA CELULELOR PREZENTATOARE DE ANTIGEN:(CELULE DENDRITICE LANGERHANS,MACROFAGE,LIMFOCITE B) SI VENIREA ACESTORA IN CONTACT CU LIMFOCITELE T NATIVE ASTFEL IMPIEDICAND DECLANSAREA PROCESELOR AUTOIMUNE;
DIMINUA PROCESUL DE METASTAZARE TOT PRIN DIMINUAREA UNOR MOLECULE DE ADEZIUNE (CD 44)PREZENTE PE CELULELE TUMORALE SI IMPIEDICA ANGIOGENEZA PRIN ELIMINAREA DIN FOCARE A FACTORILOR DE CRESTERE(TGF BETA 2 SI EGF).

MECANISM TROMBOLITIC SI FIBRINOLITIC:
CRESTE SINTEZA SI ELIBERAREA DIN CELULELE ENDOTELIALE A ACTIVATORULUI TISULAR AL PLASMINOGENULUI SI SCADE SINTEZA INHIBITORULUI ACTIVATORULUI TISULAR AL PLASMINOGENULUI;
ACTIONEAZA PE CALEA EXTRINSECA DE FORMARE A PLASMINEI IN INTERIORUL CHEAGULUI DE SANGE SI SPRE DEOSEBIRE DE ALTI ACTIVATORI AI PTCA NU SE ELIMINA RAPID CI ARE ACTIUNE INDELUNGATA;
ACCELEREAZA FORMAREA PLASMINEI SI LIZA CHEAGULUI;
DIMINUEAZA AGREGAREA PLACHETARA.
Primum non nocere

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jan 13, 2006 7:46 pm

dupa ce ca dai copy-paste, mai dai si ca de la tzara cu caps cu tot.
explicabil de ce ti-ai luat flit.
du-te si vinde in alta parte.
si, neaparat, fa-ti un ecuson pe care sa scrie doctor ca altfel nu reiese.

kooksee

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Fri Jan 13, 2006 9:50 pm

ba tu ai o problema cu copy&paste si cu google-ul, serios

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Fri Jan 13, 2006 10:11 pm

Bre dar cum ajung enzimele alea din matz la locul bubei? :?
Singurul medicament oral (de care imi aduc aminte) si care contine enzime e Creonul dar nu am auzit ca amilaza aia ar ajunge sa unga articulatiile. Exista un studiu care demonstreaza ca enzimele pancreatice nu ajung in sange din intestin dupa administrare de doze mamut de Creon, nici macar ca urme fine.

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Sat Jan 14, 2006 1:10 am

Sunt drajeuri gastrorezistente,se inghit intregi si se absorb intestinal.Din cauza ca multe enzime nu pot fi inmagazinate intr-un dj fara sa existe riscul ca ele sa fie distruse de bariera acida sunt stocate in cantitati mici si de aceea doza medicamentoasa este crescuta.Sunt studii prin care s-a demonstrat ca proteazele se cupleaza cu antiproteazele din singe in special cu alfa 2 macroglobulina(acest complex neavand proprietati antigenice).Alfa 2 macroglobulina se leaga de receptori de natura proteica-endocitazici care leaga LDL,de pe macrofage, receptori de pe fibroblasti,hepatocite,receptori de semnal
de pe monocite samd,(am mai spus la mecanisme) si
acest complex are efectele pe care le-am descris anterior.
Tot ce va zic eu nu gasiti pe internet,nu va mai prostiti cu google si alte balarii,sunt informatii pe care le-am scos din prezentarea Power Point pe care medicul Jaroslav VETVICKA ,medicul coordonator al medicilor federatilor sportive din Cehia a avut-o la congresul de medicina sportiva din octombrie anul trecut la Bucuresti si din bibliografia pe care v-o dau mai jos.Asa se explica scrisul cu CAPS.Iar eu stiu ca o informatie stiintifica se da ordonat si nu intr-un limbaj obscur.Mai cititi si voi o carte,o revista medicala.Vreti sa vi le dau eu?

Optimization of reactive arthritis treatment using enzyme therapy-Mazurov V I,Lila A.M.Medical Academy of postgraduate Studies,St.Petersburg
International journal o experimental and clinical chemoterapy
Healing sports injuries naturally-Michael Loes,M D
Systemic Enzyme Therapy in Sport Medicine-Michael W. Kleine

Despre enzime s-a scris inca de acum 30 de ani.Cand Max Wolf le descoperea mecanismele si punea bazele terapiei enzimatice sistemice...nu mai zic nimic.
Mucos Pharma e liderul de necontestat in productia de enzime orale sistemice cu reprezentante din SUA pana in India.
O rugaminte:
Nu va mai aberati.
Primum non nocere

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Sat Jan 14, 2006 2:28 am

Nu ma aberez.
Intrebarea era clara. Reiau: dupa Mucos enzimele respective isi exercita efectul prin:
1. absorbtia sistemica, dupa cum sustii tu SAU
2. ajutarea digestiei, efect similar cu cel al medicamentelor bazate pe extracte pancreatice si au deci un rol adjuvant
Nu trebuie sa imi insiri receptori si alte minuni, sunt convins ca odata ajunse in sange enzimele proteolitice nu stau ca proastele. Nu inteleg daca enzimele ajung sau nu in circulatia sistemica.
Btw nu stiai ca poti sa tratezi si cancerul cu enzimele astea? Care ar fi explicatia? Sunt enzime proteolitice, deci dizolva tumorile, care sunt facute din proteine. Simplu.
http://home.bluegrass.net/~jclark/enzyme_therapy.htm

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Sat Jan 14, 2006 4:27 pm

Nu ziceam de tine.Tu pui intrebari pertinente.Absorbtia ar fi o problema si sunt studii in care se demonstreaza ca nu se absorb si altele in care da.Concluzia e ca se absorb in sange in cantitati mici dar depistabile prin niste metode de inalta fidelitate,ele depistand complexul alfa 2 macroglobulina-proteaza.Nu se depisteaza enzimele separat ci cuplate cu structuri proteice din sange.Nu stiu exact descrierea metodei.Sunt suficiente sa diminueze unele etape ale inflamatiei si sa le exagereze pe altele.Rolul digestiv e infim,cel putin din ce am citit si din discutiile la care am asistat.
Concluzia e ca se absorb sistemic.E adevarat ca nu inlocuiesc AINS decat daca se administreaza in doze mari-10 dj X 3 pe zi.
Insa dupa 3 zile de AINS cu enzime 3 dj X 3 se poate continua numai cu enzime.Efectele sunt durabile si de notat dupa 4 saptamani de tratament si de aceea sunt indicate in afectiunile cronice cand AINS deja au efecte adverse.
Despre tumori si alte afectiuni cum ar fi fibroza chistica si LES sunt pareri impartite cu efectele benefice.Nu inlocuiesc tratamentul acestor afectiuni dar pot diminua simptomatologia si sa diminueze componenta inflamatorie.
Si de asemeni exista studii prin care s-a demonstrat liza tumorala.Enzimele acestea au efect de liza microproteica.Nu lizeaza structruri proteice mari.

E deranjant,nu din partea ta,sa mi se puna etichete si sa fiu tratat ca si cum eu le produc si scriu despre ele din ce aud pe la altii,iar acesti altii sunt terchea berchea.
Nici nu le produc si nici nu sunt avizat sa-mi dau cu parerea despre ele.Scriu din ce am citit in diverse carti si publicatii.
Despre ele au studii nemtii,rusii si americanii.
Primum non nocere

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Sat Jan 14, 2006 4:52 pm

Alfa 2 macroglobulina fixeaza proteazele si nu e surprinzator ca sa gasesti in sange complexe alfa2-macroglobulina-proteaze in cazurile de inflamatie in care enzima respectiva e inactiva. Chiar la individul sanatos exista in sange complexe detectabile de proteaze-alfa2macroglobulina.
Proteinele (asta e lucru stiut din clasa a 7) se absorb din tubul digestiv sub forma de aminoacizi sau cel mult di si tripeptide. Proteinele care care se absorb accidental, in anumite conditii, sunt infime si pot da cel mult alergii. Eu cred ca daca exista un efect al suplimenteleor alimentare de care vorbesti (medicamente nu sunt) el ar trebui sa fie legat de efectul lor asupra digestiei.

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Sat Jan 14, 2006 9:12 pm

mai fratilor, dintrun topic de okazii a ajuns un topic de flaming.....
poate ar trebui mutat in alta parte...
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Sat Jan 14, 2006 10:03 pm

Unde vezi matale flaming? Noi discutam oferta.

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Sat Jan 14, 2006 11:55 pm

Da,probabil ca ar da alergie daca nu s-ar cupla cu antiproteazele.Si ma gandesc ca tu te referi la enzime,nu la polipeptide,care intradevar se absorb sau scindate in aminoacizi sau in mono,di,tri peptide.Enzimele se absorb nescindate si complexul asta proteaza-antiproteaza format dupa absorbtie este stabil si nu e alergenic,are specificitate limitata si prezinta sectoare cunoscute de receptori celulari,facilitand transferul enzimelor catre tesuturi.E normal ca acestea sa ajunga in tesuturi,altfel cum ar mai actiona.Lucrul asta e demonstrat de experienta.In nici un caz nu sunt alergenice.S-a mai speculat ca fiind enzime in intestin s-ar pune pancreasul in repaus ducand astfel la insufucienta hepatica.Rolul lor in digestie e aproape nul.
Si nu e supliment nutritiv,e medicament.Vezi Site ANM.
Primum non nocere

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Sun Jan 15, 2006 7:15 pm

Am impresia ca nu vorbim aceeasi limba.

pinky
senior
senior

Postby pinky » Sun Jan 15, 2006 7:39 pm

toate ca toate, dar de examenul la farmaco ce stiti? si de lucrarea de dinainte?

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Sun Jan 15, 2006 10:15 pm

Eu am inteles ca tu contesti,(sau ca nu esti convins):
rolul lor (al enzimelor) antiinflamator;
ca se absorb in sange din intestin;
in cazul in care s-ar absorbi ar fi non alergice;

Mai spui ca au doar rol digestiv,de scindare al structurilor specifice lor si sa inteleg ca atunci tu sustii ca actiunea lor e doar locala (in intestin),sau si in singe?
Eu vorbeam de enzime insa tu ai adus in discutie proteinele.
Nu la enzime te referi?
Primum non nocere

Madi
elder
elder

Postby Madi » Sun Jan 15, 2006 10:41 pm

Enzimele iashte proteine, stimabile.
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Mon Jan 16, 2006 1:38 am

si proteinele nu trece in sange decat scindate in aminoacizi...
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Mon Jan 16, 2006 12:30 pm

he he...
mda,am priceput,contestati faptul ca se absorb inegral si probabil ca si in cazul celorlalte enzime,lipaza etc aveti aceeasi neincredere.
O sa caut metoda prin care s-au decelat in sange.
Primum non nocere

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Mon Jan 16, 2006 8:54 pm

Enzimele se absorb la nivelul marginii in perie,prin endocitoza la nivelul enterocitelor si la nivelul celulelor M care formeaza placa Peyer.De asemenea sunt absorbite si de lymfocitele circulante.Procesele de absorbtie variaza de la individ la individ.
Metodele prin care s-a incercat decelarea enzimelor in sange sunt imunoelectroforeza si marcarea cu radioizotopi.Dupa o administrare orala rata absorbtiei variaza de la sub 1% prin metode immune de decelare ,pana la 30-40 % prin marcarea cu radioizotopi.
Folosirea fermenţilor marcaţi pentru studierea activităţii enzimelor în sîngele circulant are neajunsul că unele proteaze marcate cu iod radioactiv se pot distruge în intestin, formînd iod şi fermentul liber sau un fragment al său.Prin această metodă se determină, de asemenea, şi produsele degradării proteinei-ferment şi alte substanţe care alipesc „markerul” după eliberarea sa. Metodele imunologice, inclusiv cele imunoferment – de sensibilitate înaltă - permit determinarea proteinei imunoreactive sau a fragmentelor sale şi nu activitatea enzimatică specifică. Determinantele imunogene ale enzimelor sunt ‚”ascunse”de inhibitorii sîngelui cu care se cupleaza, de aceea nu pot fi apreciate cu ajutorul anticorpilor.
Demonstratia cea mai relevanta a absorbţiei enzimelor este depistarea activităţii lor specifice în sînge după administrare interna.Efectuarea unui mare număr de experimente cu utilizarea substraturilor proteice şi sintetice nu a permis depistarea în sîngele circulant a unei cantităţi măsurabile de fermenţi după administrarea interna din cauza sensibilităţii joase a metodelor folosite. Din această cauză s-a pus problema elaborarii unei metode sensibile de determinare a activităţii preparatelor polienzimatice în sînge.
Cu ajutorul protamin sulfatului şi unui substrat specific cromogen pentru proteinazele cisteinice vegetale -( Suc-Lei-Lei – (Benz) – Cis – p –nitroanilida)- s-a reusit determinarea cantităţii nanogramice de tripsină, bromelaină şi papaină, de asemenea şi a amestecurilor lor polienzimatice în sîngele circulant. Experienţele s-au efectuat pe iepuri, cărora intern li s-a administrat Phlogenzym, ce conţine tripsină şi bromelaină, şi Wobe-Mugos E, ce conţine tripsină, chimotripsină şi papaină.
Rezultatele experienţelor au demonstrat că după administrarea interna de Phlogenzym şi Wobe-Mugos E, peste 2–3 ore, în sîngele circulant se depistează activitate specifică tripsinei, bromelainei şi papainei.
Ulterior s-a urmarit activitatea preparatelor polifermente în sînge, în special interacţiunea lor cu inhibitorii proteici. ÃŽn plasmă exista în jur de 10% inhibitori, care controlează activitatea proteinazelor cu specificitate diversă. Legîndu-se de fermenţi, ele blochează activitatea lor complet sau parţial. Pentru studierea activităţii proteolitice ale fracţiilor proteice plasmatice se adauga in plasma tripsină şi amestecul se supune filtrării în gel cu sefadex G-200. S-a stabilit că activitatea proteolitică se depisteaza în fracţia globulinelor macromoleculare.Prin metoda ultracentrifugării s-a reuşit demonstrarea faptului că acest complex -tripsina-inhibitor plasmatic-are constanta sedimentării identica inhibitorului plasmatic – α2 – macroglobulinei.
Primum non nocere

littlebrudah
newbie
newbie

Postby littlebrudah » Tue Jan 24, 2006 11:48 pm

Primum non nocere

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Sat Feb 04, 2006 1:27 am

quote : ".De asemenea sunt absorbite si de lymfocitele circulante"
hmmm....... :?: :?: :?: :?: :?: :?:
ale draq limfocite... ce zburda ele prin intestin :D
just asking...

littlebrudah
newbie
newbie

daca circula inseamna ca le gasesti in mai multe locuri

Postby littlebrudah » Mon Feb 06, 2006 8:46 pm

citind cu atentie o sa vezi exact cam pe unde cred eu ca circula lymfocitele.
Primum non nocere

Return to “Okazii”