schimbare specialitate in timpul rezidentiatului
-
schimbare specialitate in timpul rezidentiatului

-
- junior
- bulina
- senior
- Chingachgook
- addicted
-
- junior
kooksee wrote:stie cineva cum se poate trece de pe mefe pe gineco?
Dar nici nu vrei mult...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
- Albert Einstein
- Albert Einstein
- C.M
- senior
Eu am auzit de un caz....nici acum nu-mi vine sa cred,dar ma rog...a trecut de pe medicina de familie pe med.de urgenta...ok sa zicem...si acum fiti atenti.... aceeasi persoana ,de pe urgente trece pe cardiologie....
Motiv: DISMENOREE...
Traim in romania.............
Motiv: DISMENOREE...

Traim in romania.............
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!
- Chingachgook
- addicted
vreau si eu know-how-ul.
vreau sa trec de pe mefe direct pe cardio, nu ma mai incurc cu urgenta.
kooksee
nu am inca dismenoree, dar daca trebuie, fac rost
vreau sa trec de pe mefe direct pe cardio, nu ma mai incurc cu urgenta.
kooksee
nu am inca dismenoree, dar daca trebuie, fac rost
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Chingachgook
- addicted
- grasshopper
- elder
- Chingachgook
- addicted
- Chingachgook
- addicted
luiza sper ca nu vorbesti serios cu dat bani pentru schimbarea specialitatii.....
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- senior
chris0500 wrote:kooksee wrote:luiza sper ca nu vorbesti serios cu dat bani pentru schimbarea specialitatii.....
de ce nu ar vb serios? nu asa se face? toata lumea stie ca asa se rezolva
Nu, nu asa se face... Mai sunt printre noi si tembeli care chiar au invatat de au cazut in cap ca sa prinda o specialitate buna. In plus, din cate am inteles anul asta nici nu a mai fost porcaria de anul trecut, cel putin pe aici nu am vazut pe nimeni plangandu-se... asa ca sa mai stea fiecare si in banca lui, si sa se bucure de "roadele" muncii sale...
P.S. Chris0500, am inteles ca ai scris la modul ironic, da' tre' sa ma defulez si io ca imi creste tensiunea cand aud de mizerii din astea!!

-
- newbie
TU DE UNDE STI CA EU N-AM INVATAT CA "UN TEMBEL"? CREZI CA E O DIFERENTA FOARTE MARE INTRE CINEVA CARE A "PRINS" ULTIMUL LOC PE SPECIALITATEA DORITA SI URMATORUL PE LISTA CARE VREA ACEEASI SPECIALITATE DAR NU MAI ARE DE UNDE SA ALEAGA? EU CHIAR MA BUCUR DE ROADELE MUNCII MELE, DAR AM O SANSA SA OBTIN CEVA MAI BUN SI VREAU SA PROFIT DE EA.EU AM VRUT IN PRIMUL RIND SA STIU DACA EXISTA UN REGULAMENT OFICIAL IN CE PRIVESTE SCHIMBAREA SPECIALITATII PENTRU CA AM FOARTE MULTE CUNOSTINTE CARE AU REUSIT ACEST LUCRU, DAR NIMENI NU VREA SA SPUNA CUM.
A PROPOS, CATAGHE CINE CHIAR FACE "MIZERII" DE ASTEA CUM LE SPUI TU NU ARE NEVOIE DE SFATURI - PUR SI SIMPLU FACE SI TACE.
INTERESANT CUM TOTI VIITORII MEDICI SINT DE-A DREPTUL SCIRBITI DE TOATE "MIZERIILE" ASTEA, DAR TOTI MEDICII CU PUTERE DE DECIZIE SINT MAI MULT DECIT DORNICI SA LE FACA.
A PROPOS, CATAGHE CINE CHIAR FACE "MIZERII" DE ASTEA CUM LE SPUI TU NU ARE NEVOIE DE SFATURI - PUR SI SIMPLU FACE SI TACE.
INTERESANT CUM TOTI VIITORII MEDICI SINT DE-A DREPTUL SCIRBITI DE TOATE "MIZERIILE" ASTEA, DAR TOTI MEDICII CU PUTERE DE DECIZIE SINT MAI MULT DECIT DORNICI SA LE FACA.
-
- senior
Pai, draga mea, diferenta intre ala care a prins ultimul loc pe o anumita specialitate si urmatorul este exact diferenta intre ala care a luat examenul si ala care nu a luat. Daca nu ma insel, aceeasi situatie a fost si cand am dat admitere la facultate, si la fel ar trebui sa fie si pentru cine va da concurs pe post. Cel mai bun trebuie sa razbata, asa e regula.
Mie imi pare rau pt tine daca ti-ai dorit ceva si nu ai reusit, insa sa iti schimbi specialitatea (nu tu personal, vorbesc in general acum) cu una pt care nu ai fost suficient de bun mi se pare o nesimtire fara margini si o nedreptate crunta pt ala care a luat specialitatea aia pe drept. Astea sunt regulile jocului, le accepti bine, nu le accepti, cauti alt joc sau militezi ca sa se schimbe pt toata lumea.
Cu aia cu "viitorii medici" nu am inteles ce ai vrut sa spui, ca eu personal am depasit "stadiul" asta in urma cu vreo cinci ani.
Mie imi pare rau pt tine daca ti-ai dorit ceva si nu ai reusit, insa sa iti schimbi specialitatea (nu tu personal, vorbesc in general acum) cu una pt care nu ai fost suficient de bun mi se pare o nesimtire fara margini si o nedreptate crunta pt ala care a luat specialitatea aia pe drept. Astea sunt regulile jocului, le accepti bine, nu le accepti, cauti alt joc sau militezi ca sa se schimbe pt toata lumea.
Cu aia cu "viitorii medici" nu am inteles ce ai vrut sa spui, ca eu personal am depasit "stadiul" asta in urma cu vreo cinci ani.
-
Re: schimbare specialitate in timpul rezidentiatului
vorbim discutii, daca chiar aveti cunostinte certe va rog trimiteti un pm. multumirile, masa "spaga" si dansul de rigoare !
-
- newbie
si eu m-am gandit sa schimb specialitatea. E adevarat, pe ceva care s-a terminat dupa media mea si in cazul asta e mai simplu. Am mai intrebat si eu si trebuie sa ai un motiv medical, care iti ingreuneaza munca pe respectiva specialitate si media mai mare ca a ultimului care a luat specialitatea care o doresti. Apoi mergi la DSP, acolo primesti restul indicatiilor, iti face dosar, il trimite la minister si astepti....ei te cheama (sau poate nu), se face un fel de expertiza si poate sa accepte transferul sau nu. Mai mult nici eu nu stiu. Tot ce am aflat este de la DSP i cativa colegi care asa au procedat anul trecut si i s-a aprobat. Trist este ca, foarte multi dintre noi (la fel si eu) nu prea am stiut cu ce se mananca unele specialitati. Stagile din timpul facultatii sunt foarte subtiri, vedem numai cateva cazuri standard si....cand vine vorba de alegeri, optiunile le schimbi in fiecare minut. Sa nu se supere cei superhotarati care stiu ca au vrut inca din primii ani de fac
- radu_vasile
- junior
Asa-i cu schimbarile de specialitate, in cadrul aceleasi ramuri (chir sau med), cum a zis Macko. Ca sa schimbi "in sus" sau pe alta ramura se chiama ca ai bani/pile/pedigree. Altfel nu se poate. Motivul medicale, daca exista, trebuie sa fie serios ca sa accepte (in cadrul aceleasi ramuri), mai rar se da la nehotaratii initiali, p emotiv ca daca ai fost nehotarat si ai lita ceva ce apoi nu-ti place, ai anulat sansa celor de sub tine sa ia specialitatea ta, care poate o doreau din toata inima. Bafta la schimburi, dar e greu a dreaq.
Nu uitati ca cei multi sunt afara...
- Chingachgook
- addicted
e adevarat ca din facultate nu ai idee despre multe stagii. si e normal ca daca nu iti place sa se poata un schimb, ceva. dar cand vad mentalitati ca a luizei pe mine ma apuca scarba.
k
k
-
- senior
kooksee wrote:e adevarat ca din facultate nu ai idee despre multe stagii. si e normal ca daca nu iti place sa se poata un schimb, ceva. dar cand vad mentalitati ca a luizei pe mine ma apuca scarba.
k
Subscriu. Daca chiar ai o problema schimbi "in jos", nu "in sus"! In jos e dreptul tau, in sus e inselaciune.
-
- newbie
schimbare specialitate
pana la urma a aflat cineva mai multe detalii despre cum se poate schimba specialitatea aleasa? in jos?
"There is no turning back from this unending path of mine, serpentine and black it stands before my eyes..."
- Tutza
- elder
fratilor solutia este simpla si evidenta
TREBUIE SA DATI DIN NOU EXAMENUL DE REZIDENTIAT SI SA LUATI NOTA CARE TREBUIE.
acuma pe bune eu asa am de gand sa fac
si dupa asta va echivalati ce stagii puteti si treceti direct in anul 2.

acuma pe bune eu asa am de gand sa fac

si dupa asta va echivalati ce stagii puteti si treceti direct in anul 2.
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.
- andrada
- junior
- Chingachgook
- addicted
cum nu stiati?
nu ati facut modulul cu zanateca aia cu colanti roz? (astia din bucuresti)
k
nu ati facut modulul cu zanateca aia cu colanti roz? (astia din bucuresti)
k
- andrada
- junior
-
- junior
Macko wrote:si eu m-am gandit sa schimb specialitatea. E adevarat, pe ceva care s-a terminat dupa media mea si in cazul asta e mai simplu. Am mai intrebat si eu si trebuie sa ai un motiv medical, care iti ingreuneaza munca pe respectiva specialitate si media mai mare ca a ultimului care a luat specialitatea care o doresti. Apoi mergi la DSP, acolo primesti restul indicatiilor, iti face dosar, il trimite la minister si astepti....ei te cheama (sau poate nu), se face un fel de expertiza si poate sa accepte transferul sau nu. Mai mult nici eu nu stiu. Tot ce am aflat este de la DSP i cativa colegi care asa au procedat anul trecut si i s-a aprobat. Trist este ca, foarte multi dintre noi (la fel si eu) nu prea am stiut cu ce se mananca unele specialitati. Stagile din timpul facultatii sunt foarte subtiri, vedem numai cateva cazuri standard si....cand vine vorba de alegeri, optiunile le schimbi in fiecare minut. Sa nu se supere cei superhotarati care stiu ca au vrut inca din primii ani de fac
Eu subscriu foarte mult la ce-ai scris, parca mi-ai fi citit gandurile,ai sintetizat in cateva randuri angoasele multor (cred) rezidenti. Multumesc si pentru informatii, voiam doar sa te mai intreb pe tine sau pe cine ar mai putea sti daca exista niste perioade anume din an pentru schimbarea specialitatii sau se poate oricand(mentionez ca si eu vreau sa schimb tot "in jos"). Multumesc pentru eventuale informatii!