rezidentiat 2006?

...nimeni n-a spus ca va fi usor
claudya
senior
senior

rez 2006

Postby claudya » Tue Nov 15, 2005 4:22 pm

schwartz...conform zvonurilor. :shock: sa speram (eu cel putin) ca asa va fi

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue Nov 15, 2005 8:53 pm

yva wrote:m-am mai linistit oleaca...nici eu nu m-as apuca de harrison in engleza... :o abia trag de mine sa ma apuc de cel in romana... :?

eu ma gandesc ca pana la anu' o sa se traduca editia 15 in romana...plus ca traducerea in romana e asa cum e si prefer sa invat corect si sa "adaptez" decat sa inteleg aiurea si sa mi se incurce toate in cap. oricum, in ritmul in care invat, mi-e ca m-am apucat prea tarziu !!! mai mult de o ora nu am chef sa stau cu nasul in carte :cry:
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

yva
senior
senior

Postby yva » Tue Nov 15, 2005 11:11 pm

asat e doar pt tine -faza cu intelesul si invatatul corect-pt ca grilele tot din ce se va traduce vor fi facute si tot idioate vor fi... :?
Yeah...right!

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Wed Nov 16, 2005 12:04 am

yva, ai dreptate, dar parca nici nu-mi vine sa invat aberatii... :(
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Wed Nov 16, 2005 10:58 am

buna
si eu dau pe chir si am auzit de schwartz ca se da la anul.cica era vb de anu trecut dar era o lege prin care pt ca o carte sa fie trecuta in bibliografie tb sa fi aparut pe piata de cel putin un an .acum atrecut tp asa ca...si la fel cred ca ed teora nu scotea o carte pe care sa nu o poata vinde
io deocamdata o sa incep din ancar si harri ed 14 cele 7,8 sub apoi mai vad..
dc mai aflati voi ceva....

poate sa-mi spuna cineva unde gasesc schwartzul xerox de cumparat?ca am fost in regie si nu am gasit nimik

pa
spor la invatat

claudya
senior
senior

rez 2006

Postby claudya » Fri Nov 18, 2005 12:20 am

incearca pe http://www.lucraridiploma.as.ro/despre_trat.html.
eu mi l-am luat de la cineva gata listat si am dat 1.200.000 lei.
poate este si mai ieftin dar...nush ce sa zic :?:

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Sun Nov 20, 2005 1:58 pm

NU A APARUT HARRISON 15 TRADUS !!!!!!!!!!!!!!!
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

yva
senior
senior

Postby yva » Sun Nov 20, 2005 2:36 pm

well...stie cineva daca este in traducere la vreo editura???TEORA sau alta??? :roll:
Yeah...right!

Andreuca
newbie
newbie

Postby Andreuca » Sun Nov 20, 2005 5:59 pm

Eu mi-am cumparat harrison-ul, ed 14 la sfarsitul lui septembrie de la libraria teora de la piata romana( ca doar acolo l-am mai gasit).Am intrebat vanzatoarea daca nu cumva il iau degeaba si apare ed 15.Mi s-a spus ca datorita faptului ca in engleza a parut ed 16 cand se va incepe sa se traduca in romana,se va incepe direct cu ed 16 si se va sari peste 15. Si ca in orice caz traducerea ed 16 va lua mai mult de un an,deci pt rezi din 2006 va ramane tot ed 14.Acum, cine stie? ca vorba aia, nu aduce anul,ce aduce ceasul :x

stoianerna
newbie
newbie

vand material de pregatire pentru rezi

Postby stoianerna » Mon Nov 21, 2005 1:09 pm

vand angelescu pt rezi (printat)
se vede f bine
am si restul de materiale pe medicala, genomul, ancar....
email : ernastoian@gmail.com

YY
senior
senior

Postby YY » Mon Nov 21, 2005 1:27 pm

stoianerna pune si tu anuntul la rubrica "Okazii".
ÃŽnvăţatul dăunează grav sănătaţii !

Redrose
junior
junior

Postby Redrose » Mon Nov 21, 2005 8:18 pm

Ce-am putea face sa avem programa mai repede?Ne sfatuieste cineva?

rowana
junior
junior

Postby rowana » Mon Nov 21, 2005 11:09 pm

Salut!!
Vreau si eu te rog Ancar,sifilisul-Forsea,Abdomenul acut-Angelescu.
Cum facem?
drch3@yahoo.com
Multumesc

gine
junior
junior

Postby gine » Mon Nov 21, 2005 11:10 pm

Eu dau pe chiru si ma intereseaza si pe mine sa stiu de biblio.Va dati seama.La medicale e mai simplu ca e cam acelasi lucru da-o in colo ca e aceeasi carte.La chiru e mai nasol.Si am citit nu mai stiu pe unde ca putem sa facem niste demersuri pe la ms ca nicolaescu e deschis la discutii.Asta ar trebui facut de reprezentantii nostrii,nu?Oricum eu m-am apucat de invatat de 1 luna si nu merge mai deloc.Voi ce faceti:invatati sb si faceti si grila ca eu nu mai stiu ce sa fac.Dati-mi si mie un sfat.Sunt SUPER stresata.Va dati seama daca am inceput de acum.DOAMNE AJUTA.

yva
senior
senior

Postby yva » Tue Nov 22, 2005 1:17 am

...nu stiu de ce cere rowana aici ancar si abdomenul acut... :shock: a zis cineva ceva?ca si eu le-as vrea... :roll:
Yeah...right!

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue Nov 22, 2005 1:58 am

gine wrote:Oricum eu m-am apucat de invatat de 1 luna si nu merge mai deloc.Va dati seama daca am inceput de acum.DOAMNE AJUTA.

Si eu cam tot de o luna m-am apucat dar cu intreruperi. Merge greu...Pe cine intreb, dintre colegi, zic ca nu s-au apucat inca. Doar 2-3 recunosc ca invata pt rezi, da io stiu mai multi care "rup" cartea. Asa ca parerea mea este ca daca ne apucam acum este TAMAN la timp. Mai tarziu ar fi cam tarziu, iar pt cine s-a apucat mai devreme...ca sa zic...bravo lor ca au rabdare. Bafta si Doamne-ajuta, sa fie bine si pt noi! Ma tot gandesc la bietii candidati de duminica, prin ce emotii trebuie sa fi trecut....tz tz tz. Vorbeam azi cu o colega despre rezi si ne gandeam ca gata, asta e...intre noi si urmatorul rezidentiat nu mai e nimeni. We're next !!

claudya
senior
senior

rez 2006

Postby claudya » Tue Nov 22, 2005 10:11 am

din ce inveti,gine, pt chiru? schwartz sau angelescu?

lulutza
senior
senior

Re: rez 2006

Postby lulutza » Tue Nov 22, 2005 2:05 pm

Da, si eu as vrea sa stiu din ce invatati...ca n-o fi secret :D

adamaria
senior
senior

Postby adamaria » Tue Nov 22, 2005 2:17 pm

Harrison 14... si colegele mele de serie care s-au apucat de inv tot din asta invata
hai sa fim seriosi....harri 15 nici macar nu a aparut...mi se pare un pic cam hazardat sa inveti din harri 15 ...nu mai stiu cine zicea pe aici ca citeste din harri 15, sorry , nu vreau sa te superi, dar asta e parerea mea
Oricum...toti cei pe care ii cunosc eu invata din harrison 14...deci daca se schimba ceva o sa fim toti in aceeasi oala

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue Nov 22, 2005 2:51 pm

Eu pe asta il am acasa, e o carte excelenta, adusa la zi..sper sa nu imi fie greu sa fac "switch" pe Harrison 14 daca o fi cazul. Teoretic, nu ar trebui sa fie nici o problema. Bafta la treaba! :D

gine
junior
junior

Postby gine » Tue Nov 22, 2005 6:24 pm

Draguta , eu invat din angelescu.Si colegii mei care recunosc ca s-au apucat de invatat tot din angelescu.Eu totusi sper sa nu se schimbe cu toate ca daca s-ar schimba am cam avea aproape toti sanse egale.Ramene de vazut daca astia or sa se deranjeze sa ne publice si noua mai repede biblio.Voi ati auzit ceva de reziul de anul viitor?Voi din ce invatati? (cei de pe chiru)

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Tue Nov 22, 2005 8:55 pm

gine wrote:

Si colegii mei care recunosc ca s-au apucat de invatat tot din angelescu.(cei de pe chiru)

mai, eu nu pricep faza asta nici in ruptu' capului...ce naiba e chestia asta cu recunoscutul ca inveti? adica de ce sa trombonesti lumea? care-i faza? ce mare secret ca inveti pt rezi???? :shock:

on topic: si eu tot hari 14 (pt medicale)

cookyy
senior
senior

Postby cookyy » Wed Nov 23, 2005 3:52 pm

pe medicale --harri 14...credeti ca se va schimba cu 15?adica il vor traduce pt noi? :pila: ... si chiar...care-i faza ca la mine in serie sunt multi care s-au apucat de inv si sunt sunt luati la misto ca cica e prea devreme...pai daca sunt mai grea de cap eu ce sa fac???? :silly: dontknow.gif

claudya
senior
senior

rez 2006

Postby claudya » Wed Nov 23, 2005 7:27 pm

mai copii cat e gluma e gluma dar cei de anul acesta au cam terminat-o cu rez-ul asa ca...NOI SUNTEM URMATORII :twisted: eu zic sa incepem sa ne agitam pt bibliografie. macar o informatie cat de mica. bucuresti-ul nu zice nimic? voi sunteti ceva mai aproape de sursa de informare :) poate se mai aude pe la voi cate ceva.

Redrose
junior
junior

Postby Redrose » Wed Nov 23, 2005 10:10 pm

Schwartz a fost tradus de profesori de la brasov...va avea importanta in luarea deciziei?Nu putem face nimic pt a afla bibliografia mai repede?

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Wed Nov 23, 2005 10:21 pm

da ce sa facem sa vedem bibliografia mai repede?eu kiar nu stiu ce sa fac...am citi doar cele 2 subiecte din ancar care cred ca o sa ramana,si acum nu stiu dc sa-mi cumpar schwartz sau sa iau angelescu...nici nu ne putem apuca asa de invatat dintr-o carte si apoi ei sa se suceasca ca in capul nostru va fi varza totala...basca ca mai avem si sesiune si licenta anu asta...asa ca fratilor care stiti ce se poate face postati rapid sa nu mai pierdem timpul

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Thu Nov 24, 2005 1:32 pm

as vrea sa stiu si eu o chestie, apropo de corectarea grilelor de rezi: la cela cu raspunsuri multiple, cum se corecteaza? de ex daca eu am pus ABC si corect era AB? dar daca era ABCE? banuiesc ca nu e "totul sau nimic", nu? cum e mai "avantajos" sa gresesti? in plus sau in minus?

adamaria
senior
senior

Postby adamaria » Thu Nov 24, 2005 1:56 pm

magdutz sigur nu e totul sau nimic si e la fel de DEZAVANTAJOS sa pui in plus ca si in minus :cry:
e pe undeva regulamentul pe rezidentiat2005...nu stiu sa-ti zic exact la ce sectiune... :roll:

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Thu Nov 24, 2005 6:40 pm

cica la brasov se aude ca se da schwartz....la chir...asta e tot ce stiu...dc mai auziti scrieti si voi ca gata acu we're next..numai e nimeni intre noi si rezi

Redrose
junior
junior

Postby Redrose » Thu Nov 24, 2005 8:10 pm

Cristian la bucuresti se aude altceva.Se invata dupa angelescu aici pt ca ...sunt multe nume sonore la carte care inca mai traiesc si sunt factori de decizie importanti...si mai e si orgoliu..cica daca Schwartz ar fi fost tradus la buc ...posibil sa se fi introdus dar s-a tradus la brasov...intelegi?..neoficial of course.

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Fri Nov 25, 2005 10:07 am

da, la asta nu m-am gandit...deci sa inteleg ca voi v-ati apucat dupa angelescu?....dar si gherasim traia si s-a bagat totusi hari la medicala,dar nu stiu ce sa zic..probabil ca ai dreptate. deci sa-mi cumpar si io angelescu si apoi mai vedem nu asa?

terry
senior
senior

Postby terry » Fri Nov 25, 2005 10:52 am

Magdutz, o sa incerc sa-ti explic cum se corecteaza exact pt exemplul pe care l-ai dat tu. Sa presupunem ca e vorba de o intrebare care are ca raspunsuri corecte A,B iar tu ai pus A,B,C. O sa ai 1 pct pentru ca ai recunoscut raspunsul A-corect ,plus 1 pct ca ai recunoscut raspunsul B - corect, plus 0 pct ca nu ai recunoscut ca raspunsul C nu e corect, plus 1 pct ca ai recunoscut ca raspunsul D nu e corect, plus 1 pct ca ai recunoscut ca raspunsul E nu e corect. Deci o sa ai 4 pct din 5 la aceasta intrebare.
Nu stiu cum e mai bine... sa iei mai multe raspunsuri... sau mai putine... depinde... ca daca e o grila cu 4 raspunsuri corecte de ex. iar tu pui doar 2 pierzi 2 pct (deci ai numai 3 pct la grila asta, presupunand ca cele 2 raspunsuri date de tine sunt printre cele 4 corecte).
"Totul sau nimic" se aplica pentru intrebarile cu un singur raspuns corect: il nimeresti - 4 pct, nu - 0 pct...
Nu stiu cat de clara am fost. Mai pe scurt - se puncteaza atat raspunsurile pe care le-ai recunoscut ca sunt corecte si le-ai bifat cat si cele pe care le-ai recunoscut ca gresite si nu le-ai bifat.

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Fri Nov 25, 2005 2:26 pm

mersi, TERRY, foarte clara explicatia!
bafta si spor tuturor!

Werewolf
newbie
newbie

Postby Werewolf » Sun Nov 27, 2005 6:40 pm

Oameni buni!
Nu stiu ce ati invatat voi in sase ani de medicina dar cel mai important lucru pe care l-am invatat eu este ca nu e bine sa crezi in zvonuri, asa ca suntem pusi in fata unei lupte inca inexistente ANGELESCU vs. SCHWARTZ :).Ok a aparut Schwartz-ul pe piata dar asta nu e inca un motiv sa ne agitam atat de mult.Exista tematica de anul trecut care este din Angelescu si dupa care s-a mai dat rezi-ul pe cand din Schwartz ... ? Nu este exclus sa ni se pregateasca o surpriza dar ce pot sa va spun eu este ca si eu dau pe chiru si invat din Angelescu , am inceput cu subiectele din Harry , Ancar si brosura fantastica si o sa continui cu Angelescu pana o sa aflu ceva concret.Si inca ceva ... nu va mai stresati inca de pe acum atat, ce o sa faceti in vara atunci :)))?

crisa_s
senior
senior

Postby crisa_s » Sun Nov 27, 2005 8:32 pm

daca ar fi sa schimbe bibilografia pentru medicale, parerea mea este ca cu siguranta va fi harri 16 si spun asta pentru ca anul asta noi am avut faimoasele subiecte cu genomul et co. traduse din 16, desi initial au scris ca vor fi din 15, asa ca.... :evil:

rontzy
senior
senior

Postby rontzy » Sun Nov 27, 2005 9:38 pm

Nu stiu ce ati invatat voi in sase ani de medicina dar cel mai important lucru pe care l-am invatat eu este ca nu e bine sa crezi in zvonuri, asa ca suntem pusi in fata unei lupte inca inexistente ANGELESCU vs. SCHWARTZ

De acord cu tine!!!! Nu va mai luati dupa toate zvonurile pe care le auziti. S-ar putea ca cei de la care ;le auziti sa nu fie asa de bine intentionati. Mergeti dupa ceva ce stiti sigura!!! Am dat anul asta si am stat si am asteptat bibliografia oficiala, tocmai din cauza acestor zvonuri .....
Si.... bineinteles ca nu am luat anul asta!!!! Asa ca ma mai chinui inca un an!!!
NU FACE GRESELI DIN ASTEA!!! E mare pacat!!!!!
Este pacat ca singurul lucru pe care un om il poate face opt ore este sa munceasca. Nu poate sa manance opt ore; nu poate sa bea opt ore; nu poate sa faca dragoste opt ore.

ralu_anto
senior
senior

Postby ralu_anto » Sun Nov 27, 2005 10:50 pm

Si eu ma facut la fel ca rontzy..adica am asteptat pana in februarie can au aparut informatii oficiale...dupa care am zis ca e prea devreme...si am pierdut startul...asta ma costat 10 puncte sub linia de la medicale de anul asta...asa ca explicatia e prea devreme nu are temei....chiar daca acum ii atentionez pe viitorii mei concurenti :P :P :twisted:

bella
newbie
newbie

Postby bella » Fri Dec 02, 2005 11:57 pm

Dragii mei colegi mai mici....(eu am devenit rezidenta anul asta.), e adevarat ca nu prea stiti din ce sa cititi, (ca totul e in ceata si ca in egala masura s-ar putea sau NU sa se schimbe bibliografia...asa este mereu si incertitudinea e neplacuta) - dar daca aveti timp, printre cursuri si stagii de anul 6, incercati sa cititi cate ceva pt rezi chiar daca vi se spune ca e devreme. Nu e deloc devreme !!! Fiecare face cum si cat poate...Important e sa fiti increzatori in voi, sa va mobilizati fortele, sa invatati cat puteti si....sa speram ca va fi bine !!! Mult succes !!!
Anger is a thief who steals away nice moments.

Humor, you can't exist without it. You have to be able to laugh at yourself. Otherwise, you suffer.

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Sat Dec 03, 2005 12:07 am

felicitari, bella!!! si multumim de sfaturi! oricum am impresia ca majoritatea studentilor de anul 6 s-au apucat de citit pt rezi!

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Sat Dec 03, 2005 12:19 pm

ma alatur celor care va sfatuiesc sa incepeti sa va stressati. daca incepeti sa invatati materia acum o sa aveti surpriza ca prin primavara...cand poate unii au terminat materia...sa se uite in urma si sa afle cu stupoare :shock: :shock: ca nu mai tin minte o iota . cel mai bun mod de a invata este dupa parerea mea toceala..da :twisted: :twisted: -toceala-adik nu treci la pagina urmatoare pana nu stii foarte bine ce scrie pe ultima, iar in fiecare seara de repetat rapid un subiect din urma . Altfel informatiile din capitolele anterioare se pierd si la ce va foloseste sa stiti ca ati terminat o data materia daca nu va amintiti mare lucru :o :o
si inca ceva :!: nu va luati dupa colegii vostri. fiecare invata in stilul lui si poate sa treaca si de cinci ori prin materie si sa nu stie ce stiti voi. In nici un caz invatatul pt rezi nu se compara cu invatatul din sesiune :evil: :evil:

eu voi da din nou la anul ca sa aleg alta specializare si ma voi apuca de invatat din ianuarie( mi-am invatat lectia anul asta)

daca cititi faceti-o ca si cum nu mai este ziua de maine.
in realitate timpul zboara fantastic si nu se poate da inapoi :(

Spor la citit si fruntea sus :wink: :wink:
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

Return to “Rezidentiat 2006”