Metilcobalamina reface mielina pe nervi

stiri medicale; cazuri clinice
M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby M_Dan » Sun Feb 23, 2020 12:53 pm

Am ingrijit (tratat) mai multi porumbei bolnavi de paramixoviroza (POV). Boala respectiva afecteaza sistemul nervos (nervii periferici si creierul), probabil prin demielinizarea conexiunilor nervoase. Nervii sunt "scurtcircuitati" si pasarea bolnava nu-si mai coordoneaza miscarile, nu poate sa inghita (are limba amortita) si moare de foame sau de sete, eventual este mancata de pisici. Hraniti cu seminte pe cioc si hidratati pot sa fie salvati in proportie de 100%, daca nu au si alte boli.
https://www.youtube.com/watch?v=WPThrr7QMAg
https://www.youtube.com/watch?v=UWC58llOBzQ
https://www.youtube.com/watch?v=PVKjDyvO5P8
Trebuie sa fie ingrijiti mult timp, aproape o jumatate de an sau chiar mai mult. In primele 2-3 luni evoleaza infectia virala, care in final este eliminata de sistemul imunitar. Inca 2-3 luni dureaza recuperarea, astfel incat sa poata sa manance singuri si sa zboare. Unii porumbei raman cu sechele dupa paramixoviroza, nu isi revin 100%, dar sunt capabili sa supravietuiasca singuri. Altii nu isi mai revin, raman handicapati, cu greu pot sa manance singuri si nu zboara, tin capul rotit (torticolis). Acestia pot fi pastrati de iubitorii de animalute, ca pasari de curte. Pot fi tinuti si in casa, ca pisiceii, in incapere cu gresie pe jos (fara covoare).

Am observat ca porumbeii carora le-am administrat metilcobalamina in cantitate mare (200-500 ug) la interval de doua zile, timp de o luna, si-au revenit mult mai repede si aproape ca nu au sechele. Faza virala dureaza tot 2-3 luni, dar se reduce timpul de recuperare. Metilcobalamina este substanta cu efect trofic pentru toate tipurile de celule, inclusiv pentru bacteriile patogene din intestine, asa ca trebuie si ceva antibiotic (la unii porumbei, nu la toti). Trebuie ca metilcobalamina sa fie data inca din timpul fazei virale, pentru ca demielimizarea nervilor sa nu fie grava, Are efect si administrarea la porumbeii ramasi cu sechele, dar nu foarte pronuntat.

Ma gandesc ca tratamentul cu doze mari de metilcobalamina este util si in cazul bolnavilor de poliomielita sau de alte boli care afecteaza nervii. Porumbeii au intre 350 - 500 grame, asa ca puteti sa calculati cat ar fi doza in cazul oamenilor.

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14546
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby Melania » Sun Feb 23, 2020 11:41 pm

iti place sa maltratezi animale mici?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby M_Dan » Mon Jan 25, 2021 12:13 pm

Am mai tratat cu metilcobalamina cativa porumbei bolnavi de paramixoviroza (POV). Daca le dai din timpul fazei virale a bolii, nu fac paralizie grava si isi revin mai repede si complet (dar nu mai devreme de 4-5 luni de la debutul bolii). Se produce recadere (neurologica) daca le administrezi metilcobalamina pentru un timp scurt, inainte ca sistemul imunitar al porumbelului sa elimine virusul. Initial isi revin rapid, tin capul sus, merg bine, dar virusul lucreaza in continuare si iar stau cu gatul rasucit si cu capul jos. Efecte pozitive se obtin si la cei netratati in faza initiala cu metilcobalanina, dar evolutia este lenta si recuperarea este partiala. Am o porumbita care este la mine acasa (in bucatarie) de mai bine de doi ani. Abia acum a inceput sa zboare din nou, dupa ce i-am dat doua luni metilcobalamina. Initial nu i-am dat nimic, pentru ca nu mai cumparasem metilcobalamina si pentru ca am crezut ca isi revine si fara tratament. Se numeste Roscalica (este roscata) si este foarte desteapta. Daca le dai si B-complex, evolutia este mai buna.

Ma gandesc ca administrarea de doze mari de metilcobalamina ar putea avea efect pozitiv si la bolnavii de turbare. Trebuie incercat, evident ca pe animale la inceput, desi metilcobalamina este netoxica si poate fi administrata fara riscuri si la oameni. In mod curent se dau 30 mg pe zi la pacientii cu probleme neurologice.

M_Dan_L
senior
senior
Posts: 124
Joined: Thu Apr 29, 2021 10:27 am

Re: Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby M_Dan_L » Thu May 13, 2021 10:47 am

Se trag tepe si cu metilcobalamina care se vinde pe Internet. Initial am folosit metilcobalamina fabricata de Organika, in flacon cu 90 de comprimate de 1mg. A fost de buna calitate. Magazinul online de unde am comparat-o (tratamente.ca) a disparut, asa ca am fost nevoit sa cumpar de la alta firma, cu comprimate de 5mg (aparent mai puternica). A avut efect si asta, dar mult mai slab, desi le-am dat porumbeilor un comprimat pe zi. Cand le-am dat vitamina de la Organika, doar un sfert de comprimat pe zi, timp de doua ore nu se miscau, ziceai ca sunt gata sa moara, pentru ca metilcobalamina are si efect anestezic.
Ma asteptam ca atunci cand le-am dat metilcobalamina de 5mg, sa fie cel putin la fel de linistiti ca in primul caz. N-a fost asa, nu s-a simtit efectul anestezic. Culoarea si mirosul (aroma de zmeura sau de capsuni - nu-mi dau seama) a fost la fel la cele doua tipuri de comprimate. Substanta activa a fost diferita.

User avatar
jolly joker
elder
elder
Posts: 1643
Joined: Fri Apr 10, 2020 6:05 pm
Location: unknown

Re: Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby jolly joker » Thu May 13, 2021 12:59 pm

Doctor de porumbei.

M_Dan_L
senior
senior
Posts: 124
Joined: Thu Apr 29, 2021 10:27 am

Re: Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby M_Dan_L » Thu May 13, 2021 1:23 pm

Eu le dau cititorilor informatii utile, sper ca ati remarcat. Doctorii se tin de mistouri, bruiaza.


Return to “Medical news”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest