bibliografia 2005

...noi crestem odata cu tara...
187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Mar 14, 2005 7:36 pm

lenea e mare rau. si nici macar nu zice pe ce, med/chir...
brava

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Mon Mar 14, 2005 7:54 pm

io vorbeam serios. Chiar cred ca e nevoie sa-i traga cineva de maneca, poate cu ajutorul televiziunii(poate are cineva cunostiinte), poate cu o scrisoare la minister sau prim-ministru, oricum, ceva ar trebui facut, ca astia nu au limite la nesimtire.
Si degeaba facem haz de necaz, ca nu ne ia nimeni in seama. Io zic sa incepem sa ne unim si sa elaboram o strategie, ca nu se mai poate. Ce s-a publicat acum(vineri) e flegma-n ochisori obositi de invatat. poate ar trebui facut un topic in care sa sarim cu idei, ca iar dam rezidentiat de ***.

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Mon Mar 14, 2005 7:58 pm

tematica pt rezidentiatul 2004. pt 2005 se cumuleaza cu ce a apartut in VMR.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

dma
junior
junior

Postby dma » Mon Mar 14, 2005 10:39 pm

sunt de acord cu joao_tt.

ar trebui sa apelam la presa sau televiziune ca sa facem agitatie. nu mai rezist sa dau rezidentiate de ***. poate sunt pe forum colegi care au prieteni care lucreaza la diferite ziare centrale. poate incercam sa demonstram lipsurile pe care le are acest examen, de batjocura prin care trecem noi, tinerii medici, de numarul foarte mic de locuri pe care domnii de la minister le scot si care nu acopera cererea.de bibliografia care nu acopera specialitatile pentru care concuram la acest rezidentiat(ma gandesc acum la chirurgicale). probabil ca mai sunt si alte motive.

dar banuiesc ca o sa stam fiecare in patul lui si o sa invatam tot ce ni se serveste pentru ca asa suntem noi obisnuiti.

spor la invatat tuturor!!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Mar 15, 2005 6:42 am

si eu vbeam serios, astept sa vad cum arata o scrisoare "de-aia" (aviz joao & dma)
semnez, am mai zis.

remi
senior
senior

Postby remi » Tue Mar 15, 2005 3:13 pm

Treziti-va traim in Romania!
Sunt absolut sigur ca in momentele in care cei de la minister si de la MSF, se gandesc profund la absolut nimic, vor fi miscati se eventualele noastre proteste.
Deja se zdruncina scaunele sub ei cand se gandesc cum noi, tinerii medici vom marsalui triumfatori si le vom impune noi reguli!

Voi nu va dati seama ca astia sunt niste hodorogi sclerozati? Nu ei sunt de vina, ci aceia care i-au plantat acolo!

De ce nu au loc acolo unii ca Sorin Oprescu, Irinel Popescu, Sinescu, etc?
Pt ca ar face ce trebuie si loazele lor (ale actualilor), ar ajunge pe drumuri!

Mai bine s-ar lua legatura cu careva dintre cei mentionati! Cu siguranta stiu mai multe decat noi si au si parghiile necesare sa faca ceva

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Mar 15, 2005 4:58 pm

pai sa se ia!
am zis, eu semnez

harry
senior
senior

Postby harry » Tue Mar 15, 2005 10:53 pm

am si eu o mica propunere- domnii profesori sa fie examinati psihiatric macar o data pe an - cine imi garanteaza mie ca cei ce iau decizii in legatuta cu rezidentiatul sunt sanatosi la cap?( examinati pe bune si nu cu PCR=pile cunostinte relatii)

harry
senior
senior

Postby harry » Tue Mar 15, 2005 10:56 pm

si sa se bage si proba sportiva-ca de-minte sanatoasa in corp sanatos nu?

harry
senior
senior

Postby harry » Tue Mar 15, 2005 11:10 pm

ce se intampla cu MF? Se da separat sau e valabila treaba cu jumatate plus 1?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 15, 2005 11:24 pm

nu stie nimeni pana acum

k.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

morticia
junior
junior

Postby morticia » Wed Mar 16, 2005 1:27 am

Eu zic sa ii propunem lui Dan Diaconescu (la OTV) sa invite unul din creierele luminate ale comisiei de rezi.. ca si asa discuta vrute si nevrute pe acolo..
si poate ne lamuresc si pe noi..
[/i]

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Mar 16, 2005 2:32 am

sper ca ai zis la misto.
eu stiu ca multi dintre colegii mei cumpara libertatea dar chiar sa vizioneze otv...

eu am sperat o vreme ca astia de fapt au o idee despre cum o sa fie dar ne tin pe noi in tensiune.
cred ca de fapt sunt de o incompetenta crasa. (domnu coculescu, despre dumneavoastra vorbesc)

hai liberare.

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Gongul
senior
senior

?????????

Postby Gongul » Wed Mar 16, 2005 12:49 pm

Un coleg mai sus imi spunea ca diferenta la nr de pagini intre ed XV si XIV vine din aranjatul paginii, font si altelele!
eu ramana laparerea mea ca la genomul uman diferenta de 16 pagini e inexplicabila! de ce nu e asa de mare si la celelalte capitole?
plus de asta am un coleg care mi-a spus ca le-a citit din ambele parti si nu e acelasi lucru
eu cred ca in ed XIV paginatia este 400-431(si nu 437)
cred ca tre' sa facem ceva ca astia iar ne calca in picioare
sa scriem la astia la minister sau la centru de perfectionare
ganditi-va
numai bine!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

Gongul
senior
senior

paginatie

Postby Gongul » Wed Mar 16, 2005 12:58 pm

Am primit mai multe pm-uri care imi cer paginatia!
Eu o postez...asta nu inseamna ca asta e paginatia 100%...cine vrea o ia si o foloseste, cine nu , nu!
Numai bine!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

morticia
junior
junior

Postby morticia » Wed Mar 16, 2005 4:31 pm

eu chiar vb foarte serios cu OTV.. cat de curand va fi invitat Cinteza sa discute despre problema lipsei medicamentelor pentru diabetici.. Ma gandeam ca ar fi o oportunitate pentru noi..
NU vreau sa se inteleaga ca imi place foarte mult OTV.. numai ca acolo se discuta pe sleau, fara ca producatorul emisiunii sa cenzureze ceva sau sa impuna o lista de intrebari si raspunsuri..
Puteti voi sa scrieti milioane de reclamatii la minister, pentru ca nu veti primi niciodata raspuns.
Pt Victor: De ce nu mai intri pe forum? Vrem sa stim si parerea ta despre ce se intampla!! Aceasta pseudo tematica publicata este de fapt o batjocora..
Este mai degraba o ciorna pe care probabil cineva a publicat-o de buna..
Iar cei de la minister ar fi trebuit deja sa se autosesizeze de aberatiile astea..
Imi pare rau ca nu stau in Bucuresti dar sincer ca m-as fi dus la un ziar cotidian national sau la o televiziune//
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

crisulici
newbie
newbie

Contati si pe mine!

Postby crisulici » Wed Mar 16, 2005 7:21 pm

Ma alatur si eu parerilor voastre cu privire la modificarile din tematica pentru Rez. Se pare ca marilor capete nu li s-a parut ca era destul de imbecila si au facut prostia si mai mare.
Daca se va face ceva in aceasta privinta contati si pe semnatura mea si voi convinge si alti colegi de necesitatea luarii unei atitudini!
Abia azi m-am alaturat grupului vostru si sper ca ma voi simti bine printre voi! :) :) :)

morticia
junior
junior

Postby morticia » Wed Mar 16, 2005 7:49 pm

victor wrote:Ce stiu eu (sau am impresia ca stiu): la minister se incearca sa se definitiveze cat mai repede treaba cu rezi. Prof. Coculescu din punctul asta de vedere este foarte responsabil, nu cred sa lase ceva nefacut daca se poate face (impresia mea). Prof. Cinteza in schimb este extraordinar de ocupat - si la cat vad ca presa vuieste in fiecare zi cu cate un scandal in sanatate, fie asigurari, fie medicamente, fie firma lu' Beraru, fie euromedicu' lui nastase, fie informatizarea din cnsas, fie demisia lui celea - nu cred ca are prea mult timp pentru rezi. Pe de alta parte, decanul Cocora de la Sibiu (actualul pres. CMR) este si fosta persoana de legatura a CMR cu MS pe probleme de rezidentiat, si practic stie foarte bine ce se poate face si ar putea face. Probabil in februarie se va stii ce si cum - dar ca si anul trecut va mai dura ceva pana se va publica in Viata medicala... sau poate or merge lucrurile mai repede... nu stiu. De intalniri ale stud cu ministerul - asa era vorba, bazele sunt puse - dar concret... 'om vedea cand, cum. Nu stiu ce s-a discutat la intalnirea de la cluj.

ps. toata lumea crede ca exista o lege care obliga definitivarea examenului cu 6 luni inainte. Fals - nu exista si nu a existat o astfel de lege, nu mai repetati folclorul ca o sa ajugeti sa credeti asta.

sa nu ma luati in suturi ca am mai scris inca o data.. am gresit topicul..
deci... ma repet...
S-a vazut cat de priceputi si responabili au fost.
Q.E.D.

harry
senior
senior

Postby harry » Thu Mar 17, 2005 5:37 pm

si sa inteleg ca la noi in tara a scazut incidenta cazurilor de malnutritie-atunci inseamna ca avem un nivel de trai si de educatie atat de ridicat incat ne perimite sa spunem ca nu mai avem nici tuberculoza si nici sifilis, nu? sa se scoata si tuberculoza si sifilisul din tematica!! Dar vai!!!!!!! Sifilisul abia a fost introdus....... Ceva e putred in regatul Danemarcei!!! Sau al coculestilor......

chichiutza
junior
junior

Postby chichiutza » Fri Mar 18, 2005 1:11 pm

hehe! hey! i'm new here! trebuie sa recunosc ca baietii ''coculesti'' au maaaare imaginatie! cine nu stie cum e treaba cu genomu' uman... :lol:
mdam...hmmm...

chichiutza
junior
junior

Postby chichiutza » Fri Mar 18, 2005 1:16 pm

...si treaba cu sifilisul la fel! cine are sa dea si la altii, cine n-are sa faca rost! io zik ca trebuie!
a! daca stau bine sa ma gandesc, poate , dat fiind ca exista o noua clinica de hematologie la municipal, a stim noi cui, trebuie sa fim muuuult mai bine pregatiti in domeniu ! :twisted: (vezi noile akizitzii ale bibliografiei!!!) who knows?!
mdam...hmmm...

cebinee
junior
junior

Postby cebinee » Fri Mar 18, 2005 2:34 pm

nu stiam ca s-a deschis clinica de hemato la municipal; n-am mai trecut de mult timp prin spitalul asta!
cine e "stim noi cine"? :?: adica pentru cine s-a infiintat clinica de hemato?
in afara de bolnavi la care la binele lor se gindeste (hic!) toti doctorii care este, evident! :D

chichiutza
junior
junior

Postby chichiutza » Fri Mar 18, 2005 4:56 pm

siiiigur ca da! totul pentru binele pacientilor! s-a deskis o clinika de hamato pentru...d-na dr Gherasim, fiica. S-a mutat de la coltea! ei? ce zici? Ca doar tati n-o s-o lase asa...
Doar n-o sa ia hemato un imbecil care nu shtie treaba cu celulele susha! hmm...
Asta e treaba lor pana la urma! ideea e ca daca noi n-o sa facem ceva, o sa stam linistiti intr-un colt si-o sa tocim cat ni se da! Poate ne-om urni odata :?
mdam...hmmm...

snow-white
junior
junior

Postby snow-white » Fri Mar 18, 2005 6:31 pm

Si eu am auzit un zvon ca d-na doctor Vladareanu-fiica s-a mutat cu tot cu hemato la municipal..
pana la urma cum ramane cu malabsorbtia? ce s-a scos de fapt?

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Sat Mar 19, 2005 4:25 pm

Am atasat Gusa endemica scanata cu OCR din ghiduri, pentru cei interesati.

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Sat Mar 19, 2005 5:48 pm

multumim simona. Poate aduce cineva si dermatologia lui forsea, pun si eu ce am. Cine vrea sa sara cu copyrightu sa faca bine sa taca cata vreme tace la altele mai cu cantec.

Flying_Snow
newbie
newbie

Postby Flying_Snow » Sat Mar 19, 2005 5:54 pm

Merci! 8)

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Sat Mar 19, 2005 6:00 pm

sa fii sanatoasa!

si genomul cu dedicatie pentru kooksee - sa nu uite la ce s-a gandit si de unde a inceput :twisted:

tzukmik
senior
senior

Postby tzukmik » Sat Mar 19, 2005 9:40 pm

si sifilisu?
Eu chiar nu am deloc aceste carti :(
Whatever

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Sat Mar 19, 2005 10:05 pm

O sa incerc luni sa fac rost si de Forsea, scanez capitolul si il pun pe forum.

chrislove
senior
senior

Postby chrislove » Sat Mar 19, 2005 10:55 pm

Multumim mult!

dma
junior
junior

Postby dma » Sat Mar 19, 2005 11:13 pm

Multumim celor 2 colegi - ndsimona & mihaij !

alina202
newbie
newbie

Postby alina202 » Sat Mar 19, 2005 11:34 pm

poate pune cineva si subiectele cu sarcina si complicatiile nasterii,din Ancar

ar fi dragut! :)

Tomcat
newbie
newbie

Postby Tomcat » Sun Mar 20, 2005 9:02 am

Salutari
Vreau si eu sa multumesc celor 2 COLEGI care au postat subiectele noi din tematica.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Mar 20, 2005 9:08 am

multumiri (mii de).
nu credeam ca cineva ar face asha ceva.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Mar 20, 2005 6:59 pm

sa nu va mai aud ca medicinistii sunt egoisti.

kooksee

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Mar 20, 2005 7:06 pm

sa nu exageram. exista si exceptii, da.
sa traiasca exceptiile:)

Tosca
newbie
newbie

Postby Tosca » Sun Mar 20, 2005 8:19 pm

ndsimona wrote:Am atasat Gusa endemica scanata cu OCR din ghiduri, pentru cei interesati.

Mie imi da eroare cand incerc sa download-ez fisierul, aveti idee de ce ?
"La vita e bella"

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Mar 20, 2005 8:39 pm

asa mi-a dat si mie.. incearca click dreapta pe "download" si apoi selecteaza "sava target as..". merge asha.

crisulici
newbie
newbie

Multumiri!

Postby crisulici » Mon Mar 21, 2005 12:54 pm

:) :) :) Vreau sa lu multumesc si eu celor doi colegi ai nostrii: ndsimona si mihaij, care ne-au pus la dispozitie intr-un timp atat de scurt materialele noi aparute in programa de Rez.
A fost o surpriza placuta sa le gasesc pe forum, mai ales ca imi faceam griji in privinta lor, deoarece colegii mei de facultate sunt putin mai indiferenti, asta ca sa nu spun zgarciti. :?
Imi place sa gasesc printre studentii la medicina si oameni altruisti! :rightblinky:
VA MULTUMESC!

Return to “Rezidentiat 2005”