bibliografia 2005
-
Kamomille
- newbie

Nu stiu daca s-a discutat pana acu - Harrison 14 sau Harrison 15? this is my question. Vreau sa-mi cumpar cartulia si nu stiu care editie. Invat momentan dupa niste xeroxuri de la U 5 din care mie imi lipsesc capitolase, asa ca e momentul sa fac o investitie. Si alta intrebare: aveti idee de unde se poate cumpara mai ieftin si cam la cat duce?
-
LordGod
- senior

- C.M
- senior

- cebinee
- junior

Kamomille, daca ai o parte din xeroxurile dupa harrison, parerea mea este ca mai bine ai face rost si de restul capitolelor care iti lipsesc (de la colegi, de la xeroxurile din regie) decit sa dai banii pe editia romaneasca de la Teora.
Si asta din 2 motive.
Primul ar fi ca inca nu este sigura bibliografia pentru anul acesta si s-ar putea sa te pacalesti cu harrisonul in conditiile in care s-ar putea schimba radical bibliografia! Daca urmaresti discutiile de pe forum probabil ai vazut ca se vehiculeaza si varianta ca se scoate harrisonul si se baga carti romanesti.
Al doilea motiv ar fi acesta: chiar daca ramine harrisonul, editia tradusa in romaneste este o investitie paguboasa (in conditiile in care, presupun, stii limba engleza). Editia 14 costa 5 milioane daca o iei de noua (si mai putin cu 2-3 milioane daca o iei de la colegi care deja au dat si luat rezy si vor sa vinda harrisonul), iar pentru editia 15 (daca apare anul asta pe piata) cineva a zis la un moment dat, pe forum, ca auzise de 8 milioane (si chiar daca nu o sa fie 8 milioane, mai putin de 5 tot nu o sa coste)! Asta in conditiile in care deja a aparut editia 16 in engleza, editie care se gaseste si la noi. Eu am vazut-o la Municipal cu 6 milioane iar la editura Callisto cu 4 milioane jumate. Asa ca daca ai bani si vrei sa faci o investitie buna, mai bine iti iei editia 16 in engleza iar pentru rezidentiat invata xeroxurile.
Bafta!
Si asta din 2 motive.
Primul ar fi ca inca nu este sigura bibliografia pentru anul acesta si s-ar putea sa te pacalesti cu harrisonul in conditiile in care s-ar putea schimba radical bibliografia! Daca urmaresti discutiile de pe forum probabil ai vazut ca se vehiculeaza si varianta ca se scoate harrisonul si se baga carti romanesti.
Al doilea motiv ar fi acesta: chiar daca ramine harrisonul, editia tradusa in romaneste este o investitie paguboasa (in conditiile in care, presupun, stii limba engleza). Editia 14 costa 5 milioane daca o iei de noua (si mai putin cu 2-3 milioane daca o iei de la colegi care deja au dat si luat rezy si vor sa vinda harrisonul), iar pentru editia 15 (daca apare anul asta pe piata) cineva a zis la un moment dat, pe forum, ca auzise de 8 milioane (si chiar daca nu o sa fie 8 milioane, mai putin de 5 tot nu o sa coste)! Asta in conditiile in care deja a aparut editia 16 in engleza, editie care se gaseste si la noi. Eu am vazut-o la Municipal cu 6 milioane iar la editura Callisto cu 4 milioane jumate. Asa ca daca ai bani si vrei sa faci o investitie buna, mai bine iti iei editia 16 in engleza iar pentru rezidentiat invata xeroxurile.
Bafta!
- C.M
- senior

Va era dor de un zvon?
Haideti sa va zic si eu unul...ca deh...n-am mai avut parte de mult de zvonuri
Decanul targului nostru de provincie (respectiv C-ta) ar fi spus unor colegi de-ai mei,ca anul asta nu se va schimba Harri si respectiv bibliografia,nu ca mai marii nostrii n-ar vrea,ci pt ca nu este timpul fizic pt. a se face schimbari de natura radicala,asa cum le vad ei.
Si ca aceste schimbari ,care vor fi neaparat radicale (incluzand si teme din preclinic) ,sigur se vor face de la anul!
Ce parere aveti? Sigur,pana nu aflam ceva oficial,introducem si zvonul asta la speculatii...dar,in acelasi timp eu sper ca acest zvon sa se adevereasca! Si asta cat mai repede!
Spor!
Haideti sa va zic si eu unul...ca deh...n-am mai avut parte de mult de zvonuri
Decanul targului nostru de provincie (respectiv C-ta) ar fi spus unor colegi de-ai mei,ca anul asta nu se va schimba Harri si respectiv bibliografia,nu ca mai marii nostrii n-ar vrea,ci pt ca nu este timpul fizic pt. a se face schimbari de natura radicala,asa cum le vad ei.
Si ca aceste schimbari ,care vor fi neaparat radicale (incluzand si teme din preclinic) ,sigur se vor face de la anul!
Ce parere aveti? Sigur,pana nu aflam ceva oficial,introducem si zvonul asta la speculatii...dar,in acelasi timp eu sper ca acest zvon sa se adevereasca! Si asta cat mai repede!
Spor!
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!
- darkside
- senior

Dupa o discutie cu dl. Prof. Dr. Coculescu , noul director al Centrului de Perfectionare am aflat urmatoarele: in urma unei intalniri intre rectorii UMF din toata tara si cei 2 ministrii s-a ajuns la concluzia ca schimbarea bibliografiei nu poate fi facuta radical pentru rezidentiatul din 2005, datorita lipsei de timp. Dar modificari vor apare prin extinderea bibliografiei existente in limita unui procent de 20%. Este vorba de introducerea in bibliografie a materiilor de preclinic (imunologie, genetica) prin introducerea unor noi capitole din Harrison, fie in masura in care aceste materii nu se gasesc in acest tratat, introducerea unor noi carti.
De asemeni, ideea de baza de date de grile puse la dispozitia concurentilor nu mai este agreeata, urmand ca grilele din examenul de rezidentiat din 2005 sa nu mai contina un procent de grile din baza de date stransa pana acum. Acestea din urma fiind cel mult orientative.
Ca plan de viitor, dar care nu va fi pus in practica incepand cu acest an, se incearca testarea unui sistem asemanator STEP-urilor - 2 examene, din care primul sa contina materia din preclinic si sa poata fi dat de studenti incepand cu anul 3; iar cel de-al doilea la sfarsitul anului 6.
Domnul Prof. Dr. Coculescu, la rugamintea noastra, si-a exprimat disponibilitatea de a ne acorda un interviu zilele urmatoare care va fi facut public pe site-ul http://www.imed.ro.
De asemeni, ideea de baza de date de grile puse la dispozitia concurentilor nu mai este agreeata, urmand ca grilele din examenul de rezidentiat din 2005 sa nu mai contina un procent de grile din baza de date stransa pana acum. Acestea din urma fiind cel mult orientative.
Ca plan de viitor, dar care nu va fi pus in practica incepand cu acest an, se incearca testarea unui sistem asemanator STEP-urilor - 2 examene, din care primul sa contina materia din preclinic si sa poata fi dat de studenti incepand cu anul 3; iar cel de-al doilea la sfarsitul anului 6.
Domnul Prof. Dr. Coculescu, la rugamintea noastra, si-a exprimat disponibilitatea de a ne acorda un interviu zilele urmatoare care va fi facut public pe site-ul http://www.imed.ro.
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......
- 187.92a
- addicted

- Hawkeye
- senior

Si ce se vrea a fi acest sistem?darkside wrote:Ca plan de viitor, dar care nu va fi pus in practica incepand cu acest an, se incearca testarea unui sistem asemanator STEP-urilor - 2 examene, din care primul sa contina materia din preclinic si sa poata fi dat de studenti incepand cu anul 3; iar cel de-al doilea la sfarsitul anului 6.
My lifestyle determines my deathstyle ! 

- Chingachgook
- addicted

lasa ca stiu ei ce fac..
e o recapitulare finala inainte sa dam stepurile alea adevarate.
kooks
e o recapitulare finala inainte sa dam stepurile alea adevarate.
kooks
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Khaos
- senior

Parerea mea este ca cel putin pe medicale nu o sa se schimbe bibliografia. Din mai multe motive. In primul rind exista tendinta actuala de a incuraja folosirea bibliografiei internationale, "pt a intra in rind cu Europa"...etc. In al doilea rind din bibliografia asta exista deja grile. Toata lumea vrea grile, s-au chinuit mult sale scoata si pe alea asa ca adaca schimba bibliografia trebuie sa o ia de la capat. P e chirurgie nu cred ca se va schimba pt ca deocamdata nu exista o alternativa viabila la Angelescu cu care sa cada toti de comun acord.
×›×™ ×”×¢×•×œ× ×”×•× ×¨×§ ×ª×—× ×” של זמן
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
- 187.92a
- addicted

- cebinee
- junior

Pai, ce, nu-i asa? Mai putin "recte"!
Acum vorbesc de centrul universitar medical Bucuresti!
Cu citeva exceptii “descoperite†pina acum, majoritatea cartilor medicale romanesti editate aici (si care mi-au trecut mie prin mina) sint junkuri!
Fie sint “scrise†dupa metoda Beuran, caz in care se impart in doua: bine traduse si prost/foarte prost traduse (a se vedea, de exemplu, Hematologia Deliei Mut Popescu si Neurologia de Popa – Popa, daca va inchipuiti, foloseste cuvintul “imagerieâ€, ca sa fie clar de unde se inspira!).
Fie sint productie proprie sau compilate dupa alte carti romanesti si atunci abunda in informatie invechita (eventual din editiile anterioare ale cartii, ca doar cartea e un best-seller medical ajuns la a enspea editie tot cu informatia din prima – a se vedea Genetica lui Isvoranu, daca e posibil ca acum sa se mai invete dupa un astfel de “manual†de genetica!) sau sint ingrozitor de prost formulate sau structurate sau pline de greseli de tipar (a se vedea Dermatologia lui Dimitrescu - aici, lipsa de profesionalism a multor edituri isi spune cuvintul, dar nu este o scuza!).
Ca un exemplu strict personal, eu am facut imunologia cu Bara, pe vremea cind nu era inca profesor. Cursurile lui au fost, fara sa exagerez, cele mai bune din facultate. I-am cumparat si cartea, Imunologie fundamentala, dar surpriza! In timp ce cursurile sint excelente, cartea este destul de incilcita si greu de citit.
O doamna doctor neurolog de la Urgenta spunea ca ea nu citeste si nu invata dupa carti romanesti! Si, credeti-ma, nu spune asta din snobism cultural (sau cum vreti sa-i ziceti); este un om si un medic excelent, format la “scoala†tratatelor si revistelor medicale internationale!
Si, ca incheiere, cum va explicati ca pina acum, in Romania, nu s-a editat un tratat de genul Harrisonului, care sa implice mai multe centre universitare din tara (si de ce nu chiar toate, ca nu sint asa de multe) si care sa vina cu informatie proaspata, mereu imbogatita si adusa la zi cu fiecare noua editie ce apare? Cum de americanii au putut o astfel de colaboare (si pot in continuare) la ditamai tara si numeroasele centre universitare de prestigiu, iar in “biata noastra tarisoara†nu e posibil acest lucru?
Parerile mele despre acest subiect sint mult prea acide si nu vreau sa ma deprim insirindu-le aici!
Acum vorbesc de centrul universitar medical Bucuresti!
Cu citeva exceptii “descoperite†pina acum, majoritatea cartilor medicale romanesti editate aici (si care mi-au trecut mie prin mina) sint junkuri!
Fie sint “scrise†dupa metoda Beuran, caz in care se impart in doua: bine traduse si prost/foarte prost traduse (a se vedea, de exemplu, Hematologia Deliei Mut Popescu si Neurologia de Popa – Popa, daca va inchipuiti, foloseste cuvintul “imagerieâ€, ca sa fie clar de unde se inspira!).
Fie sint productie proprie sau compilate dupa alte carti romanesti si atunci abunda in informatie invechita (eventual din editiile anterioare ale cartii, ca doar cartea e un best-seller medical ajuns la a enspea editie tot cu informatia din prima – a se vedea Genetica lui Isvoranu, daca e posibil ca acum sa se mai invete dupa un astfel de “manual†de genetica!) sau sint ingrozitor de prost formulate sau structurate sau pline de greseli de tipar (a se vedea Dermatologia lui Dimitrescu - aici, lipsa de profesionalism a multor edituri isi spune cuvintul, dar nu este o scuza!).
Ca un exemplu strict personal, eu am facut imunologia cu Bara, pe vremea cind nu era inca profesor. Cursurile lui au fost, fara sa exagerez, cele mai bune din facultate. I-am cumparat si cartea, Imunologie fundamentala, dar surpriza! In timp ce cursurile sint excelente, cartea este destul de incilcita si greu de citit.
O doamna doctor neurolog de la Urgenta spunea ca ea nu citeste si nu invata dupa carti romanesti! Si, credeti-ma, nu spune asta din snobism cultural (sau cum vreti sa-i ziceti); este un om si un medic excelent, format la “scoala†tratatelor si revistelor medicale internationale!
Si, ca incheiere, cum va explicati ca pina acum, in Romania, nu s-a editat un tratat de genul Harrisonului, care sa implice mai multe centre universitare din tara (si de ce nu chiar toate, ca nu sint asa de multe) si care sa vina cu informatie proaspata, mereu imbogatita si adusa la zi cu fiecare noua editie ce apare? Cum de americanii au putut o astfel de colaboare (si pot in continuare) la ditamai tara si numeroasele centre universitare de prestigiu, iar in “biata noastra tarisoara†nu e posibil acest lucru?
Parerile mele despre acest subiect sint mult prea acide si nu vreau sa ma deprim insirindu-le aici!
- Hawkeye
- senior

Prof. Cinteza, intr-una din prelegerile de la Legislatie Medicala, a dat o explicatie referitor la aceasta problema. El a spus ca, in State, de exemplu, daca unui profesor i se cere sa scrie un capitol pentru o anumita publicatie de referinta, el este "scos" din activitatea clinica si "pus" doar sa scrie. Pt asta, lui ii sunt oferiti cel putin aceiasi bani pe care i-ar fi castigat daca ar fi lucrat in clinica. La noi, nimeni nu-si permite sa renunte la venitul pe care i-l aduce clinica si sa traiasca doar din salariu, ca sa scrie un capitol/o carte, care sa fie intr-adevar de valoare. Asa ca, pana nu se va investi si la noi in "productia de carte medicala" (inclusiv studii), vom avea doar copy/paste traduse din literatura straina.cebinee wrote:Si, ca incheiere, cum va explicati ca pina acum, in Romania, nu s-a editat un tratat de genul Harrisonului, care sa implice mai multe centre universitare din tara (si de ce nu chiar toate, ca nu sint asa de multe) si care sa vina cu informatie proaspata, mereu imbogatita si adusa la zi cu fiecare noua editie ce apare? Cum de americanii au putut o astfel de colaboare (si pot in continuare) la ditamai tara si numeroasele centre universitare de prestigiu, iar in “biata noastra tarisoara†nu e posibil acest lucru?
My lifestyle determines my deathstyle ! 

- cebinee
- junior

hawkeye wrote
decit saracii rezidenti (ma rog, in marea lor majoritate) care traiesc din salarii de mizerie, sint la inceput de drum atit in viata profesionala cit si in cea de familie si mai sint si pusi sa "scrie" carti in locul profesorilor.
in schimb domnii profesori universitari (care oricum au salarii mult mai mari decit amaritii de rezidenti) s-au dedulcit la spagaraia la greu pe care o iau si nu se pot rupe 2-3 luni de ea ca sa scrie o carte valoroasa, mai ales ca acum ar fi timpul, dupa ce au acumulat destula experienta in clinica.
La noi, nimeni nu-si permite sa renunte la venitul pe care i-l aduce clinica si sa traiasca doar din salariu, ca sa scrie un capitol/o carte, care sa fie intr-adevar de valoare.
decit saracii rezidenti (ma rog, in marea lor majoritate) care traiesc din salarii de mizerie, sint la inceput de drum atit in viata profesionala cit si in cea de familie si mai sint si pusi sa "scrie" carti in locul profesorilor.
in schimb domnii profesori universitari (care oricum au salarii mult mai mari decit amaritii de rezidenti) s-au dedulcit la spagaraia la greu pe care o iau si nu se pot rupe 2-3 luni de ea ca sa scrie o carte valoroasa, mai ales ca acum ar fi timpul, dupa ce au acumulat destula experienta in clinica.
- 187.92a
- addicted

- cebinee
- junior

- dac
- senior

-
chrislove
- senior

Ce se mai stie de interviul cu dnul Cinteza??? Mi-am cam pierdut speranta si timpul in incertitudini. Sau ei ar cam vrea sa schimbe bibliografia si spera ca in 1-2 luni sa fie gata, si de aceea nu dau nici un comunicat oficial? daca au timp schimba, daca nu lasa pe anul viitor. Asta e criminal pt. noi, nu suntem cobaii nimanui. Pot macar sa spuna o singura propozitie oficiala : SCHIMBAM/ NU SCHIMBAM BIBLIOGRAFIA.
Astept vesti bune!
Astept vesti bune!
- 187.92a
- addicted

nu prea inteleg eu de ce se poate crede ca "nu exista timp fizic" sa schimbi programa. dureaza 2-3 minute sa t hotarasti ce carte vrei si inca 2-3 ore sa incropeshti o programa, ca nu pun de obicei si paginatzia, nu?:)) apoi renuntza la ideea de baza de date, si ete totul gata.
asta ca am tot auzit in toate partile ca "nu exista timp".
asta ca am tot auzit in toate partile ca "nu exista timp".
- grasshopper
- elder

Rezidentiat 2005
intrebare intrebareatza......oamenii aia mari de pe la bucuresti...pana cand au voie sa se gandeasca cum sa ne fenteze anul asta?
- 187.92a
- addicted

- grasshopper
- elder

bibliografia 2005
ain't that cute!
si atunci care is obligatiilor lor? ca tre sa aiba si ei ceva impus....sau nu? oricum...si chestiile aseta "oficiale" daca ar fi sa caut dupa ele, tre sa caut in monitorul oficial sau unde sunt publicate?....sau pe site la minister?
si atunci care is obligatiilor lor? ca tre sa aiba si ei ceva impus....sau nu? oricum...si chestiile aseta "oficiale" daca ar fi sa caut dupa ele, tre sa caut in monitorul oficial sau unde sunt publicate?....sau pe site la minister?
Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
- victor
- elder

Dupa lege - este obligatia ministerului sanatatii ca impreuna cu ministerul educatiei sa organizeze odata pe an concurs de admitere in rezidentiat - si cam atat. De obicei (cutuma) se defineste tematica si bibliografia si eventualele modificari la acestea cu cel putin 6 luni inainte - si probabil ca si anul acesta va fi tot asa - sau nu prea departe, dar legal nu exista nimic sa oblige la asa ceva, sa poti zice ca nu respecta legea daca nu anunta cu 1 luna inainte de rezidentiat schimbari majore. Nu e etic, dar e perfect legal - posibil, dar putin probabil. Exista doar un protocol semant de cateva organizatii studentesti cu ministerul educatiei prin care se cerea ca ministerule educatiei sa incerce sa sprijine demersurile "studentesti" de definire a rezidentiatului cu 10 luni inainte de examen, dar hartia asta a ramas la nivel de edu - sanatatea nu prea a vrut sa auda de ea si probabil pana la proteste tintite contra ministerului santatii nici nu o va face. Ramane ca in caz de nevoie sa se incerce sa se creeze obligatii suplimentare miniterului sanatatii - protocoale, legi, proteste, presa etc. Pana atunci - legal - atata e obligat ms: sa organizeze anual rezidentiat, in conditiile legii.
Pe masura ce o sa defineasca rezidentiatul o sa mai apara alte "acte" - hotarari de minsitru - care de principiu ar trbeui sa fie nemodificabile, dar sunt oricand modificabile la nivel de minister (de pilda data rezidentiatului anul trecut). Se publica in monitorul oficial ceea ce prevede legea (taxa de rezidentiat, pe baza careia se face bugetul de organizare a concursului) - si - daca se vrea - metodologia. Viata medicala are rost de completare semioficiala, organ de presa al ministerului sanatatii - rezidentiatul in general nu prea capteaza atentia presei centrale sau de specialitate decat in zilele proxime de examen.
Pe masura ce o sa defineasca rezidentiatul o sa mai apara alte "acte" - hotarari de minsitru - care de principiu ar trbeui sa fie nemodificabile, dar sunt oricand modificabile la nivel de minister (de pilda data rezidentiatului anul trecut). Se publica in monitorul oficial ceea ce prevede legea (taxa de rezidentiat, pe baza careia se face bugetul de organizare a concursului) - si - daca se vrea - metodologia. Viata medicala are rost de completare semioficiala, organ de presa al ministerului sanatatii - rezidentiatul in general nu prea capteaza atentia presei centrale sau de specialitate decat in zilele proxime de examen.
- guvydu
- junior

mai stati linistiti ca astia in primul rand nici nu sau trezit din betia, pardon bucuria, ca au fost investiti in functii ca sa reuseasca sa incropeasca si ei o organizare mai acatarii a examenelor plus ca mai pui la socoteala ca Domn Presedinte ii tot ameninta cu "anticipatele" dupa care zboara din functie. Asa ca nu sunt impulsionati de nimic. Noi candidatii vom ramine ca intotdeauna in ceata (bezna) pana la sfarsit ca in ceilalti ani, si ne vom toci nervii, degetele si tastele pe forumuri pana va aparea intr-un mare tarziu BIBLIOGRAFIA in Viata Medicala (vai de ea) care va starni iar un val de nemultumiri si vociferari. Dar asta e, a fost si va fi in continuare pentru ca tot romani suntem si tot in Romania traim, inca.
Sfatul meu este sa mai cititi cate ceva, chiar din cartile astea facute cu zona posterioara pentru a mentine antrenamentul iar cand ziua va veni, si se va sti cu siguranta si oficial BIBLIOGRAFIA atunci sa incepeti maratonul incalziti. Mult spor si multa bafta.
Sfatul meu este sa mai cititi cate ceva, chiar din cartile astea facute cu zona posterioara pentru a mentine antrenamentul iar cand ziua va veni, si se va sti cu siguranta si oficial BIBLIOGRAFIA atunci sa incepeti maratonul incalziti. Mult spor si multa bafta.
Mda asta e!!!!!!!
- grasshopper
- elder

apai acuma numa de invatzat nu-mi mai arde....n-au decat sa scoata cate programe si cate grile vor.....pe mine ma arede acuma ca in Cluj s-au decis sa evacueze doua camine(adik asta unde stau si unde am net in camera si toate celea)....se renoveaza si la 25 martie trebuie sa fie caminul gol golutz..unul de fete si unul de baietzi.
Daca am comentat ca is anu 6 si ca parca am rezi si n-am unde sa ma mut or zis ca ne opunem progresului....
Si dreq s-o uitat pe contractul de anu asta sa vada ca nu e trecuta data expirarii....Or stiut-o de la bun inceput de asta vara cand au tiparit contractele numa nu or zis nimik....s-or gandit ca e mai palpitant sa ne anuntze pe 7 martie ca pana pe 25 martie am zburat de aici....
asha ca, voi cei care nu suntetzi homelss punetzi mana si buchisitzi...io ma duc sa-mi caut o cutie de carton si niste ziare,e o gura de canal super mishto chiar langa decanat.
Daca am comentat ca is anu 6 si ca parca am rezi si n-am unde sa ma mut or zis ca ne opunem progresului....
Si dreq s-o uitat pe contractul de anu asta sa vada ca nu e trecuta data expirarii....Or stiut-o de la bun inceput de asta vara cand au tiparit contractele numa nu or zis nimik....s-or gandit ca e mai palpitant sa ne anuntze pe 7 martie ca pana pe 25 martie am zburat de aici....
asha ca, voi cei care nu suntetzi homelss punetzi mana si buchisitzi...io ma duc sa-mi caut o cutie de carton si niste ziare,e o gura de canal super mishto chiar langa decanat.
Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
- guvydu
- junior

- victor
- elder

In Viata medicala de vineri urmeaza sa apara bibliografia pentru rezidentiat 2005, medicale si chirurgicale. Farmacologie o sa apara peste inca o sapatamana.
Modificarile nu sunt mari, se mai adauga 5 capitole (hemostaza, genomul, ceva de imunologie,... ), la medicala se scot 2 subiecte (cardiopatii congetiale) si se introduce gusa endemica... la chirugicale nu se modifica partea de angelescu - nu am retinut mai multe detalii.
Sursa: prof. Coculescu
Modificarile nu sunt mari, se mai adauga 5 capitole (hemostaza, genomul, ceva de imunologie,... ), la medicala se scot 2 subiecte (cardiopatii congetiale) si se introduce gusa endemica... la chirugicale nu se modifica partea de angelescu - nu am retinut mai multe detalii.
Sursa: prof. Coculescu
- grasshopper
- elder

-
LordGod
- senior

- deep_shadow
- junior