Intrebari noi

Lii
elite
elite

Re: Intrebari noi

Postby Lii » Tue Oct 16, 2012 9:21 pm

Ce posturi cautati?
Fără profesie

stinguv
newbie
newbie

Postby stinguv » Wed Oct 17, 2012 10:19 am

Eu si prietena mea vrem cardiologie si psihiatrie. Ceilalti doi vor psihiatrie si pediatrie psihiatrie pediatrica/psihiatrie. Tocmai am gasit ieir vreo 6 posturi libere pe o arie foarte restransa. Cred ca am uitata sa mentionez ca 2 dintre noi avem diplome de limba eu b2, unul dintre colegi c1, iar restul nu. Se poate preciza in scrisoarea de intentie ca ai vrea o practica la ei, ca sa te ajute sa-ti dezvolti limba si ca ai vrea sa faci si un curs de germana ca pana cand ar veni certificatul de conformitate sa poata da examenul de limba? sau oare ar fi mai bine ca cei fara b2 sa aplice doar pentru o practica sau direct pentru job ?

Lii
elite
elite

Postby Lii » Wed Oct 17, 2012 12:19 pm

stinguv wrote:Eu si prietena mea vrem cardiologie si psihiatrie. Ceilalti doi vor psihiatrie si pediatrie psihiatrie pediatrica/psihiatrie. Tocmai am gasit ieir vreo 6 posturi libere pe o arie foarte restransa. Cred ca am uitata sa mentionez ca 2 dintre noi avem diplome de limba eu b2, unul dintre colegi c1, iar restul nu. Se poate preciza in scrisoarea de intentie ca ai vrea o practica la ei, ca sa te ajute sa-ti dezvolti limba si ca ai vrea sa faci si un curs de germana ca pana cand ar veni certificatul de conformitate sa poata da examenul de limba? sau oare ar fi mai bine ca cei fara b2 sa aplice doar pentru o practica sau direct pentru job ?

Pai care e prioritatea voastra/ta? Sa faceti cariera sau sa va tineti de manuta?
Daca am dedus bine gagicile vor psihiatrie. Nu mi se pare f realist sa vrei sa faci psihi si sa fii la A2. Sa stii ca pe aici nu e Kindergarten. Asta cu "ajutatul" dezvoltarii limbii... Esti aruncat in ape reci si se asteapta de la tine sa prestezi, in contrast cu rezidentii din Ro :)
In primele luni, esti oricum bulversat. Sfatul meu este sa va feriti de spitalele f mici, unde trebuie sa faci de toate.
Proaspat absolventi, fara certif de conf, fara Approbation, nu e o idee rea sa hospitati pe undeva, mai ales pretena. Si nu trebuie sa hospitati exact pe specialitatile dorite. Gasiti un spital care are nevoie de medici, preferabil si cu un gasthaus. In cazul asta, e mai bine sa fie un spital mai mic, sa aveti voie sa faceti una-alta.
Eu m-as mai gandi si la un alt aspect, posturile astea nu sunt batute in cuie, ai o perioada de proba, te lamuresti daca-ti place spitalul/colectivul etc. Sistemul e f permisiv aici. Nu-ti convine, pleci.
Eu nu as putea sa-mi raportez viata la altii, dar e induiosator ca sunteti prieteni asa buni. Va puteti oricand vizita (in alta ordine de idei).
Fără profesie

lassirr
junior
junior

Postby lassirr » Wed Oct 17, 2012 2:41 pm

stie cineva daca klinika St.agnes din Bocholt ofera cazare:ma refr daca ofera apartamente sore inchiriere rezidentilor sau trebuie sa caut singur?Daca da ,poate sa imi spuna cineva cat e chiria si ce suprafata au apartamentele?Eventual ce au:baie,bucatarie?

stinguv
newbie
newbie

Postby stinguv » Wed Oct 17, 2012 3:16 pm

summer19 wrote:
stinguv wrote:Eu si prietena mea vrem cardiologie si psihiatrie. Ceilalti doi vor psihiatrie si pediatrie psihiatrie pediatrica/psihiatrie. Tocmai am gasit ieir vreo 6 posturi libere pe o arie foarte restransa. Cred ca am uitata sa mentionez ca 2 dintre noi avem diplome de limba eu b2, unul dintre colegi c1, iar restul nu. Se poate preciza in scrisoarea de intentie ca ai vrea o practica la ei, ca sa te ajute sa-ti dezvolti limba si ca ai vrea sa faci si un curs de germana ca pana cand ar veni certificatul de conformitate sa poata da examenul de limba? sau oare ar fi mai bine ca cei fara b2 sa aplice doar pentru o practica sau direct pentru job ?

Pai care e prioritatea voastra/ta? Sa faceti cariera sau sa va tineti de manuta?
Daca am dedus bine gagicile vor psihiatrie. Nu mi se pare f realist sa vrei sa faci psihi si sa fii la A2. Sa stii ca pe aici nu e Kindergarten. Asta cu "ajutatul" dezvoltarii limbii... Esti aruncat in ape reci si se asteapta de la tine sa prestezi, in contrast cu rezidentii din Ro :)
In primele luni, esti oricum bulversat. Sfatul meu este sa va feriti de spitalele f mici, unde trebuie sa faci de toate.
Proaspat absolventi, fara certif de conf, fara Approbation, nu e o idee rea sa hospitati pe undeva, mai ales pretena. Si nu trebuie sa hospitati exact pe specialitatile dorite. Gasiti un spital care are nevoie de medici, preferabil si cu un gasthaus. In cazul asta, e mai bine sa fie un spital mai mic, sa aveti voie sa faceti una-alta.
Eu m-as mai gandi si la un alt aspect, posturile astea nu sunt batute in cuie, ai o perioada de proba, te lamuresti daca-ti place spitalul/colectivul etc. Sistemul e f permisiv aici. Nu-ti convine, pleci.
Eu nu as putea sa-mi raportez viata la altii, dar e induiosator ca sunteti prieteni asa buni. Va puteti oricand vizita (in alta ordine de idei).

Ideea e urmatoarea: decat sa ne grabim sa ne gasim care pe colo vreun job, mai bine incercam sa gasim ceva convenabil de la inceput. Ca nu e usor sa pelci singuri, sa stai singur, si daca avem ocazia si sansa sa ne gasim impreuna de ce sa nu o facem. Cat despre prietenie, eu sunt prieten si coleg din Clasa 1 cu "the dude". De ce sa beau o bere si sa ma uit la meci singur ( dau un exemplu aleator) cand pot sa ma uit cu cineva cunoscut. Sunt constient ca urmeaza o perioada in viata in care va conta implinirea/satisfactia profesionala si familia dar sunt constient ca periada de acomodare va fi grea, si nu cred ca strica sa ai pe cineva cunoscut aproape. Cat despre cariera, e importanta, dar nu foarte, din moment ce salariile sunt cam la fel in toate spitalele/specializarile, si nu vreau sa fiu vreun "rocket scientist".Singurele pretentii sunt sa nimeresc intr-un colectiv ok, sa nu am un sef cretin, si sa am un "ober" competent si de treaba(sper ca nu cer prea multe)
Ce as vrea sa te mai intreb ar fi:
1. ai nevoie acum de diploma c1 pentru psihiatrie?(sau depinde de la land la land)
2. acum, in 2012 are sens sa aplici pentru un job fara b2(sau mai bine sa aplici pt hospitation la un spital cu post disponibil)?
3. stiam ca e flexibil sistemul, dar din cate am inteles semnezi un contract la angajare.din ce am inteles cam poti sa pleci cand vrei dar"tonul " scrisorii de recomandare depinde de cat de multumit a fost oberul de serviciile prestate . sau tu te refereai in caz de hospitation poti pleca cand vrei?
4.In caz ca te accepta ca si hospitant, in principiu(daca esti harnic, bun..bla) iti ofera un post la ei in clinica dupa ce termini cu actele?
5.Din ce am citit pe diferite situri scrisoare de intentie trebuie sa fie cat mai personalizata posibil in funtie de spital/ceea ce le poti oferi tu. dar nu stiu cum dar toate au cam acelasi format. Are rost sa ma chinui sau inca e destul de acuta criza de medici si ajunge o scrisoare nu ofarte sofisticata? (asta o spun deoarece postase vmc scrisoarea ei de intentie care dupa spusele ei a ma ifost folosita de inca "douajsi" de pesrsoane care au fost angajate cu toate ca mi s-a parut foarte ... simpluta sa-i spunem.)
Iti multumesc pentru sfaturile date. Sunt de mare folos.
PS:scuze pentru eventualele greseli de orto/sintaxa dar, ich bin sehr mude und gestresst :shock:

cris08
junior
junior

Postby cris08 » Thu Oct 18, 2012 6:36 pm

stinguv wrote:
summer19 wrote:

Ideea e urmatoarea: decat sa ne grabim sa ne gasim care pe colo vreun job, mai bine incercam sa gasim ceva convenabil de la inceput. Ca nu e usor sa pelci singuri, sa stai singur, si daca avem ocazia si sansa sa ne gasim impreuna de ce sa nu o facem. Cat despre prietenie, eu sunt prieten si coleg din Clasa 1 cu "the dude". De ce sa beau o bere si sa ma uit la meci singur ( dau un exemplu aleator) cand pot sa ma uit cu cineva cunoscut. Sunt constient ca urmeaza o perioada in viata in care va conta implinirea/satisfactia profesionala si familia dar sunt constient ca periada de acomodare va fi grea, si nu cred ca strica sa ai pe cineva cunoscut aproape. Cat despre cariera, e importanta, dar nu foarte, din moment ce salariile sunt cam la fel in toate spitalele/specializarile, si nu vreau sa fiu vreun "rocket scientist".Singurele pretentii sunt sa nimeresc intr-un colectiv ok, sa nu am un sef cretin, si sa am un "ober" competent si de treaba(sper ca nu cer prea multe)
Ce as vrea sa te mai intreb ar fi:
1. ai nevoie acum de diploma c1 pentru psihiatrie?(sau depinde de la land la land)
2. acum, in 2012 are sens sa aplici pentru un job fara b2(sau mai bine sa aplici pt hospitation la un spital cu post disponibil)?
3. stiam ca e flexibil sistemul, dar din cate am inteles semnezi un contract la angajare.din ce am inteles cam poti sa pleci cand vrei dar"tonul " scrisorii de recomandare depinde de cat de multumit a fost oberul de serviciile prestate . sau tu te refereai in caz de hospitation poti pleca cand vrei?
4.In caz ca te accepta ca si hospitant, in principiu(daca esti harnic, bun..bla) iti ofera un post la ei in clinica dupa ce termini cu actele?
5.Din ce am citit pe diferite situri scrisoare de intentie trebuie sa fie cat mai personalizata posibil in funtie de spital/ceea ce le poti oferi tu. dar nu stiu cum dar toate au cam acelasi format. Are rost sa ma chinui sau inca e destul de acuta criza de medici si ajunge o scrisoare nu ofarte sofisticata? (asta o spun deoarece postase vmc scrisoarea ei de intentie care dupa spusele ei a ma ifost folosita de inca "douajsi" de pesrsoane care au fost angajate cu toate ca mi s-a parut foarte ... simpluta sa-i spunem.)
Iti multumesc pentru sfaturile date. Sunt de mare folos.
PS:scuze pentru eventualele greseli de orto/sintaxa dar, ich bin sehr mude und gestresst :shock:

Da, nu ceri multe chiar deloc :roll: . Cine nu vrea ceva convenabil de la inceput, cine nu vrea niste prieteni "prin preajma"? Merita incercat, macar pe o raza de cativa km. Faza cu colectivul, seful: cine nu vre aun colectiv ok, un sef ok si tot asa? Faza e ca nu tot timpul e asa. Oricum ii vei cunoaste cat de cat pe parcurs, dupa un anumit timp, insa uneori sau de multe ori ( depinde de situatie) mai trebuie sa mai si inghiti. Cine vrea asta? Pai cred ca nimeni, insa.... Da, pt cei care au Approb luat, vb si inteleg germana bine, au ceva experienta si pot face fata cu brio la ceea ce se intampla pe sectie, chiar ca nu merita sa inghiti, dar dc nu e asa ...

1. Nu stiu
2. Din pct meu de vedere nu, doar daca pers respectiva vorbeste minim de B1 plus, la modul cel mai serios nu ceva de genu': cred ca sunt de B1, inteleg ceva de germana, leg cateva propozitii
3. E cu dus si intors. Am cunoscut colegi dati la propriu afara de sef ( iti dai seama ce scrisoare de recom. de ridicat in slavi) si primit cu bratele deschise in alt spital si ok dupa ( atata timp cat au nevoie de om, l-au gasit, are App in mana...) . Pan ala urma cred ca imp. e cata germana stii, ce stii sa faci si paoet cum te faci placut.
4. Nu neaparat. Iti pot promite marea cu sarea si dupa pa, sau sa-ti promita putine sua nimic si sa ai surp, mai ales daca ramane vreo colega insar sau mai multe :mrgreen: , sau pleaca cineva. In principiu, te-ai gandi ca ce vb la inceput asa ramane, insa uneori, nu
5. eu personal n-am scris nici o scrisoare de intentie, am scris direct un mail si atasat CV. Depinde de spital/zona cat de 'stransi cu usa" in cautarea de medici. Nu cred ca o scris. de intentie poate schimba ceva sau poate fi un cristeriu ca X a scris intr-un fel si Y in alt fel

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Oct 20, 2012 12:10 pm

Ioio wrote:Pai cand scrii la un spital scrie in scrisoarea ai de intentie ca ai vrea cu prietena ta in aelasi spital.Firma cu care am fost le-a gasit unor colegi in acelasi spital, cateodata si pe aceeasi sectie.

e maxima prostie sa lucrezi cu sotul/concubinul pe aceeasi sectie.

lassir aia de la bocholt au camin. sigur. nu stiu exact cum e cu locurile libere.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Oct 20, 2012 7:12 pm

Di ce?
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Oct 21, 2012 3:46 am

pentru ca nu o sa fiti niciodata simultan acasa. cand are el garda tu esti acasa. cand ai tu e el.
si cand fiecare face cate 7 garzi...
apoi doar nu iti inchipui ca va acorda seful concediul simultan. ii destabilizati sectia.
sau nu prea tii la el si vrei sa pleci singura in concedii?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

cris08
junior
junior

Postby cris08 » Sun Oct 21, 2012 10:38 pm

Sunt de acord cu Kookse. Pluusss, daca sa zicem ca unu' vrea sa plece de al serviciu ca si-a gasit sau vrea altceva, sau daca e dat afara sau are pur sis implu probleme la serviciu, situatia se complica. Cred ca e bine ca sa 'fiti agatati" in locuri diferite :rightblinky:

lassirr
junior
junior

Postby lassirr » Sat Oct 27, 2012 3:04 pm

si la camin la bocholt

poate sa imi spuna cat e de mare camera/camerele si au baie si bucatarie pt fiecare camera?

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Oct 27, 2012 4:08 pm

tu te-ai angajat deja acolo? daca da, de ce nu intrebi la personal? daca nu, de ce nu intrebi la personal?
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

Lii
elite
elite

Postby Lii » Sat Oct 27, 2012 4:09 pm

si in orice caz, de ce e asa de important?! se presupune ca stai temporar intr-o camera de genul
Fără profesie

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Oct 27, 2012 5:06 pm

Si mie mi se pare ca pui putin boii inaintea carutzei.
Stai sa treci interviul cu seful de sectie, nu caminul e problema ta.
Camerele sunt relativ mari, evident cu baie si bucatarie proprie.
Daca esti singur se poate sta lejer acolo.

lassirr
junior
junior

Postby lassirr » Fri Nov 02, 2012 10:38 am

Dupa cum stiu eu 'temporarul' e cam lung cateva luni bune cateodata chiar un an ,ar fi cineva asa dragut/a sa imi spuna cam cati mp are camera sau camerele si cam cat e de mare bucataria?Eventual daca exista balcon.

Multumesc anticipat! :)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Nov 02, 2012 11:22 am

Te-au chemat aia la interviu macar?

De3a
senior
senior

Postby De3a » Sun Nov 04, 2012 1:07 pm

buna! as vrea sa stiu si eu cateva chestii cu plecatul in germania:
1. care este termenul limita de trimitere a cv-ului, scrisorii de intentie?
2. ce nivel de limba trebuie sa ai in momentul cand ai trimis cv-ul?
3. in ce luna ar trebui sa pleci?
4.a plecat cineva prin firma de recrutare?

multumesc!

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Sun Nov 04, 2012 1:44 pm

XXbazooka.gif XXbazooka.gif XXbazooka.gif XXbazooka.gif XXbazooka.gif

Poate fi adevarat ca pe aici sunt oameni artagosi, dar intrebarea mea este: tu ai citit vreun pic pe aici pe forum?
1. Cum ar putea exista termen limita pt trimiterea unui CV? Daca stii sigur ca este un post liber intr-o clinica atunci in anunt scrie eventual pana cand trebuie trimis CV-ul sau de cand ai putea incepe munca. Oricum clinicile iti raspund si iti spun daca anuntul/postul mai este sau nu valabil. Daca trimiti pur si simplu orb, in speranta ca poate au posturi libere, iar ti se raspunde: avem sau nu posturi libere.

2. Cand trimiti CV-ul trebuie sa ai un nivel care sa iti permita sa te intelegi telefonic sau face2face la interviu. asta inseamna macar B1.

3. Poate cea mai stupida intrebare: pleci cand vrei. Aici rezid nu incepe la data fixa ca in RO.

4. Juma din cei de pe forum au plecat prin firme de rucrutare. Exista chiar topic special.

Am pierdut 5 min ca sa iti raspund. Nu e mult, dar in puii mei daca tot esti interesat/a sa pleci citeste macar titlurile topicelor si 10 posturi in diagonala si tot aflai raspunsul la intrebari.

Lii
elite
elite

Postby Lii » Sun Nov 04, 2012 10:30 pm

mama, ce gargaritza agresiva
Fără profesie

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Sun Nov 04, 2012 10:36 pm

Summer Kat wrote:mama, ce gargaritza agresiva

Du-te fai de-aicisea viespe, de parca nu te-as cunoaste! :lol:
Cate zile nu am pierdut fiecare din noi pe forum citind mai intai si apoi aruncand cu intrebarile...

harciogu
senior
senior

Postby harciogu » Mon Nov 05, 2012 3:49 am

tinerii din ziua de azi... of-of :P

LE:mie imi place extrem intrebarea cu marimea si dotarile camerei de camin. culmea ar fi sa-i spui CA ca daca nu ai microunde si PlayStation te tirezi instant de la el. eu am dat 250eur/luna pe 12m2, cu baie, cu bucatarie la 3 etaje ce trebuia impartita cu notarztii, garda de sala, de anestezie.
Last edited by harciogu on Mon Nov 05, 2012 3:53 am, edited 1 time in total.
Ceasul meu cu cuc, patentul si-un cutit de paine.

"[...]scartzaiala aia latrata care se cheama nemtzeste." © Tasha

Renault - Créateur du malheur.

Lii
elite
elite

Postby Lii » Mon Nov 05, 2012 3:52 am

bzz....bzzz...
Fără profesie

Lii
elite
elite

Postby Lii » Mon Nov 05, 2012 3:59 am

da, dar asa sunt harciogii, au instinct de supravietuire.
mie-mi plac intrebarile De3ei, ca sunt NOI
Fără profesie

De3a
senior
senior

Postby De3a » Sat Nov 10, 2012 1:42 pm

frate voi la urma urmei sunteti niste amarati de rezidenti si va comportati ca medici primar " cel putin"..treziti-va..am pus o intrebare..nu eram la curent care e pb? iar tu gazo..nu ti-a cerut nimeni sa raspunzi daca timpul tau era atat de important desi ma indoiesc..nu am de gand sa tolerez frustrarile voastre..raspunzi daca vrei.. NU E OBLIGATIE...imi vine sa vomit sa constat ca sunt astfel de pers..helloo..ati fost studenti..ma c.. pe informatiiile voastre

De3a
senior
senior

Postby De3a » Sat Nov 10, 2012 1:45 pm

si app..nu am citit nimic de pe forum...deci am iesit mai castigata decat tn..avand in vedere ca ai fost asa fraiera sa imi rasp..eu macar nu am pierdut ore/zile

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Nov 10, 2012 4:22 pm

De3a wrote:frate voi la urma urmei sunteti niste amarati de rezidenti si va comportati ca medici primar " cel putin"..treziti-va..am pus o intrebare..nu eram la curent care e pb? iar tu gazo..nu ti-a cerut nimeni sa raspunzi daca timpul tau era atat de important desi ma indoiesc..nu am de gand sa tolerez frustrarile voastre..raspunzi daca vrei.. NU E OBLIGATIE...imi vine sa vomit sa constat ca sunt astfel de pers..helloo..ati fost studenti..ma c.. pe informatiiile voastre

Acum sigur o sa primesti raspunsuri
Asa trebuia sa zici de la inceput. Si daca imi permiti o remarca personala o sa ai mare succes in germania cu atitudinea asta

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Sat Nov 10, 2012 5:03 pm

...imi vine sa vomit

Pentru "starea ta de voma" iti recomand un antiemetic. Ar trebui sa stii ce ie alea...Abia ce ai invatat nu demult la Farmacologie...

..ma c.. pe informatiiile voastre

Deja miroase.... :devil:

De3a wrote:si app..nu am citit nimic de pe forum...deci am iesit mai castigata decat tn..avand in vedere ca ai fost asa fraiera sa imi rasp..eu macar nu am pierdut ore/zile

Rog moderatorii sa nu streaga posturile fetei. Mi-ar placea sa le mai pot reciti din cand in cand...Si nici ban sa nu ii dea caci fatuca e prea amuzanta...Eu una i-as simti lipsa.. :roll:

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Nov 10, 2012 5:31 pm

Deea, scuza-mi curiozitatea, dar daca tu ai scris aici ca sa afli un raspuns pe care nu l-ai aflat si te-ai si inflamat, cum anume esti tu mai castigata?

De3a
senior
senior

Postby De3a » Sat Nov 10, 2012 7:08 pm

le-am aflat draga Ioio, cda o frustrata si-a luat 5 min din timp sa raspunda..stiu ce e ala un antiemetic draga tu nu te crede prea destepta;)...faptul ca esti babaciune nu inseamna ca ai mai multe cunostinte;)..puteti sa imi dati ban sau ce vrei sau tu poti sa te amuzi daca ai timp..

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Sat Nov 10, 2012 7:29 pm

le-am aflat draga Ioio, cda o frustrata si-a luat 5 min din timp sa raspunda..stiu ce e ala un antiemetic draga tu nu te crede prea destepta;)...faptul ca esti babaciune nu inseamna ca ai mai multe cunostinte;)..puteti sa imi dati ban sau ce vrei sau tu poti sa te amuzi daca ai timp..

Sprachlosigkeit :( :( :( :( :(

Care sunteti ma pe aicisea pe Geriarie?...Aveti vreun loc liber la voi in clinica? Subsemnata, o babaciune plina de frustrari, are nevoie de asistenta medicala de specialitate. Erkrankung: fac pe desteapta. Achtung!: am prea multe cunostinte si vreau sa fiu tratata de medici cu adevarat medici. Nu vreau sa fiu tratata de niste medici rezidenti amarati care se cred medici primari, cu atat mai mult emigrati din Romanica...

Daca nici unuia dintre voi nu ii este mila de mine sau daca nu aveti freie Betten, o astept pe De3a sa vina in Germanica, cu precizarea ca sper sa nu o lasati prea mult sa astepte raspunsurile la intrebarile pe care le are. Se grabeste sa ajunga si ea in DE, nu are timp sa citeasca forumul...

A propos De3a, ca o completare la raspunsul intrebarii nr 2 puse de tine, vezi ca au inceput sa circule zvonuri cum ca vor sa ceara nivel de limba C1 pe viitor. In Spania se pare ca deja se cere C1. Bafta la invatat! Poate intre timp de dezinflamezi totusi si citesti informatiile legate de rezidentiatul in DE.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Nov 10, 2012 7:42 pm

Deea,eu nu prea vad motive pt Gargaritza sa fie frustrata:e medic rezident in Germania de ceva vreme.
Tu esti o proaspata absolventa sau inca studenta si vrei sa ajungi medic rezident in Germania.
cam care crezi ca 'sta' mai bine dintre voi 2?
te asteapta un drum nu simplu cel putin dpdv al birocratiei, asa ca te sfatuiesc sa te inarmezi cu rabdare, bun simt si sa incetezi sa te caci pe unde poti, ca e nasol dupa aia sa trebuiasca sa pupi tot acolo.. sau poate esti scatofila si atunci e de inteles, am interpretat noi gresit..(Daca intelegi ce vreau sa spun). :rightblinky:

CristianM
senior
senior

Postby CristianM » Sun Nov 11, 2012 1:00 am

Posturile pe Innere sau cardio necesita de obicei 1-2 ani de experienta de aici?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Nov 11, 2012 1:02 am

pe innere nu
poti sa incepi direct

CristianM
senior
senior

Postby CristianM » Sun Nov 11, 2012 1:07 am

Mersi
Din cate am intels cardio are primii 3 ani doar de Innere. Se poate face transfer de pe Innere pe cardio dupa 3 ani?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Nov 11, 2012 1:08 am

pai nu
faci 3 ani de innere, dai un fel de examen si apoi cauti inca 3 ani numai de cardio

CristianM
senior
senior

Postby CristianM » Sun Nov 11, 2012 1:09 am

Am inteles. Mersi frumos

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Nov 11, 2012 10:31 am

Nu este nici un examen intermediar, exista o curricula, trebuie respectata, poti face kardio de la inceput

Greu...
http://www.aerztekammer-berlin.de/10arz ... chtrag.pdf
nicht wahr?

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Sat Nov 24, 2012 1:16 pm

@vmc:
Te rog încearcă sa separi topicul pe specialități. Ar fi mult mai ușor de urmărit, mai ales de către cei care abia au venit pe forum, repeta aceleași întrebări și ne provoacă buna-dispoziție.

@stinguv:
Nu toti iti cer C1 pentru psihiatrie. Pe mine m-au primit doar cu B2. Daca insiști, taxa pentru examen de la B2 la C1 costa 250 euro.

i_dig_gaudi
newbie
newbie

Postby i_dig_gaudi » Wed Nov 28, 2012 1:48 pm

Aici un student anul 6 care s-a apucat de curand de B2, nehotarat daca mai are rost sa-si mai strufoce creierii si pt gluma de examen care a devenit rezidentiatul nostru, in conditiile in care vrea Deutschland cat se poate de repede nach meinem Abschluss? Sunt convins ca la interviuri esti privit altfel daca vii deja rezident cu ceva experienta sau embrion de pe bancile facultatii si exista probabil alte asteptari, da chiar nu m-as mai lega la cap si cu invatatul din das Buch von dem Teufel, ECN..
Was denken Sie daran?
Tchuess

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Wed Nov 28, 2012 4:12 pm

Nu esti privit altfel.Poate e un avantaj in sala de operatii ca stii ce sa faci si ce sa nu faci, la ecografii si radiografii, EKG interpretare, chestii de-astea, dar in rest nu intereseaza pe nimeni, ca oricum ti se explica si ti se arata si faci cum si ce se face la spitalul respectiv.

Return to “Germania”