STRATEGII DE INVATARE PT. REZIDENTIAT 2005

...noi crestem odata cu tara...
deep_shadow
junior
junior

Postby deep_shadow » Thu Jan 27, 2005 6:28 pm

" ha ha"=gluma....gasesc eu...si care-i problema cu prestigiul social? :lol: [/quote]

uca
junior
junior

Postby uca » Thu Jan 27, 2005 7:37 pm

Va multumesc ptr diversele strategii de lupta.Sunt anul 6 si sper sa imi fie de folos sfaturile voastre.M-am mai linistit oarecum,ca eram panicata la gandul ca nu am invatat mai nimic ptr rezi. :oops: m-am apucat cu infarctul miocardic.L-am terminat,m-am simtit foarte bine cand am vazut ca la grile unele le nimeream :D si am zis sa ma leg de aritmii. Proasta idee.M-am obnubilat pe la pagina 3 si am cerut ajutor pe forum.Am primit sfatul: "citeste AVC-urile" .Si ma apuc de ele. AOLEU! Asta a fost primul gand cand am ajuns pe la pagina 5.Acum ma pregatesc sa continui si sper sa mai imi treaca disperarea. Si ma enerveaza si astia la faculta ca ne cheama in fiecare zi,cu prezenta si platirea absentelor( pe bune).

Madi
elder
elder

Postby Madi » Thu Jan 27, 2005 8:26 pm

Un sfat: dupa aritmii si AVC, NU continua cu leucemiile, ca te deprimi complet.
Spor!
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jan 27, 2005 8:33 pm

aia cu AVC-ul era la misto, cred. ia-te de ocluzia arteriala, pneumotorax, spondilita..alea mai mici.

deep shadow, haha era un ..ras amar. pana apare emoticonu cel mai potrivit...:)

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Sun Feb 06, 2005 12:47 am

Va salut pe toti si va doresc ceea ce imi doresc si mie: numai bine. Eu am dat rezidentiatul anul trecut si am sa va scriu si eu citeceva din experientele mele.
1. Hotareste-te de la inceput ce vreti, ce va dorinti, care sint planurile voastre, care este telul.
- in felul asta, avind f clar in minte ceea ce vreti, aveti o motivatie a efortului pe care trebuie sa il faceti (efortul este mare dara daca visul tau este sa fii cardiolog atunci stii ca inveti chestiile astea tocmai ca sa poti ajunge cardiolog, daca un loc de cardiolog este atunci acela este al tau)
- examenul se ia, se ia si de prima data, sa nu te descurajezi nici macar atunci cind simti ca nu mai ai chef, ia o pauza, mergi o seara la discoteca, fa sex...orice iti place, iti vei reveni, aminteste-ti mereu ca faci astea pt tine
2. Imparte-ti materia in asa fel incit sa poti sa o parcurgi in timp util da' tine cont de:
- prima trecere : cel mai greu, materia pare ingrozitoare - nu cauta neaparat sa retii, cauta sa intelegi mecanismele fiziopatologice, ideiile generale ale fiecarui capitol, trebuie sa retii lucrurile mari, sa iti faci o idee asupra a ceea ce ai de retinut; prima trecere este cea mai grea.
- sint topicuri oribile: gen AVC-ul sau cancerele gastrice..etc - citeste-le numai ca sa treci prin ele, incearca sa te axezi pe acele parti din ele care pot fi retinute: de ex la AVC: cauze, mecanisme, clasificare, manifestari, tratamen...astea sint pe maxim 2-3 foi insirate...restul eu nu le-am mai citit a doua oara
- cites-te din mai multe carti, ideea de baza este sa te lamuresti asupra temei respective, eu mi-am scos de pe http://www.emedicine.com aceleasi 54 de teme de la rezidentiat si le-am citit (erau chestii actualizate la zi, bine explicate, cu poze si scheme)
- dupa fiecare tema terminata fa grilele, nu te demoraliza de rezulat dar noteaza grilele pe care le-ai gresit, in viitor acestora le vei da o atentie mai mare
- a doua trecere: acum inveti efectiv, ai facut si grilele si stii cam ce se cere, pe ce se pune accentul, iti subliniezi aspectele importante, care trebuie stiute, iti faci completari, revii asupra unor paragrafe, repeti fragmentele cu enumerari, iti faci scheme, folosesti mult trucuri mnemotehnice (intreaba-i pe cei care au mai dat examenul cum au reusit sa retina enumerarile..de ex criteriilede LES: BRAIN WASH)
- grilele pt a dora oara
- a treia trecere: faci 2-3 teme pe zi, nu le mai citesti in intregime, doar atentie la numere, enumerari din care se pot face grile
- grilele pt a treia oara - numai pe cele care inca le mai gresesti dupa ce le-ai facut de 2 ori
3.Cea mai mare greseala: sa crezi ca nu poti sa il iei din prima (chestii de genul: daca cutarica care era asa si asa nu l-a luat dar eu...)
- in anul 6 am avut in an groaznic: a trebuit sa merg la toate stagiile, certuri cu iubirea vietii mele, m-am certat iremediabil cu parintii care nu au mai vrut sama sustina financiar, mi-a murit bunica
- am trecut prin materie de 3 ori: prima data am citit materie pe metrou/tramvai sau cind asteptam pe undeva sau pe cursurile plictisitoare la care prezenta era obligatorie, a doua ora aam citit-o serios, ca aveam si licenta
- dupa licenta am facut pauza 1 luna si jumatate, practic nu mai aveam chef de nimik, eram sigur ca o s ail pic
- m-am reapucat de invatat dar nu mai avea timp, trebuia s atermin 3-4 teme pe zi, destul de greu, nu am mai avut timp sa fac grilele
- la ex nu am recunoscut nici o grila, pt mine erau toata ca si noi ins arecunosteam textul din carte, intrebarile erau reproductive nu integrative.
- am luat rezidentiatul pe ATI.
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

nimirada
newbie
newbie

Postby nimirada » Sun Feb 06, 2005 1:48 pm

multumesc khaos ca te-ai straduit pentru ca cei nevoiasi ca noi sa poata invata din experienta altora.eu una, la prima trcere prin materie incerc sa buchisesc fiecare subiect cat de mult, iar grile mi-am zis ca voi face doar de la a 2-a citire, ca sa pot repeta materia ce o invat in ziua respectiva,altfel ia prea mult timp.mentionez ca am mers la rezi anul trecut cu materia citita doar o data.in opinia ta,sau a altora e bine sa se inceapa cu grile in paralel cu cititu' de la inceput?
sal'tare tutulor!
nu mor caii cand vor cainii,nu-i asa?...

uca
junior
junior

Postby uca » Sun Feb 06, 2005 6:47 pm

Multumesc Khaos pentru strategie.Sper sa ma ajute.Oricum e singura in care ma regasesc.Si uite asa mi-ai ridicat moralul ca de o saptamana stau ca o leguma si zac(cu ajutorul marii mele iubiri care s-a gandit ca anul 6 e bun ptr despartire-ca el e doctor si nu-l mai afecteaza). Ma duc la imbecilele de stagii vin acasa si stau in pat pana vine noaptea si dorm.Si asa in fiecare zi.Dar dau semne ca imi revin.Asa ca numai bine mi-a prins sfatul tau. :D

cebinee
junior
junior

Postby cebinee » Mon Feb 07, 2005 11:23 am

uca wrote
[Multumesc Khaos pentru strategie.Sper sa ma ajute.Oricum e singura in care ma regasesc.Si uite asa mi-ai ridicat moralul ca de o saptamana stau ca o leguma si zac(cu ajutorul marii mele iubiri care s-a gandit ca anul 6 e bun ptr despartire-ca el e doctor si nu-l mai afecteaza). Ma duc la imbecilele de stagii vin acasa si stau in pat pana vine noaptea si dorm.Si asa in fiecare zi.Dar dau semne ca imi revin.Asa ca numai bine mi-a prins sfatul tau. ]

F**k him!
Daca ti-a facut asa ceva in anul 6, cind ai atita nevoie de sprijin, este un om de nimic!
Nu stiu daca ai sa poti, dar incearca sa nu te mai gindesti la el si la nimic legat de el/voi, invata harrisonul/angelescu ala pina o sa ai impresia ca-l stii ca pe apa si, mai ales, ia rezidentiatul anul asta! Nimic nu face mai bine la moral decit o astfel de victorie! A ta! Doar a ta si fara ajutorul nimanui! Si, mai mult decit atit, o victorie obtinuta in conditii de razboi! Dupa ce un an de zile te-ai concentrat pe scopul asta, s-ar putea sa descoperi dupa rezidentiat ca nici nu te mai gindesti la el! Si o noua etapa se deschide in fata ta!
Si inca ceva! Nu stiu daca se va pune problema, dar daca se va pune, don’t take him back! Nu merita!
Spor la invatat si bafta la rezidentiat![/quote]

sky
senior
senior

Postby sky » Tue Feb 08, 2005 9:57 pm

Multumesc Khaos pentru strategie.Sper sa ma ajute.Oricum e singura in care ma regasesc.Si uite asa mi-ai ridicat moralul ca de o saptamana stau ca o leguma si zac(cu ajutorul marii mele iubiri care s-a gandit ca anul 6 e bun ptr despartire-ca el e doctor si nu-l mai afecteaza). Ma duc la imbecilele de stagii vin acasa si stau in pat pana vine noaptea si dorm.Si asa in fiecare zi.Dar dau semne ca imi revin.Asa ca numai bine mi-a prins sfatul tau.

Sa imi dau si eu cu parerea , ca tot suntem pe un thread de sfaturi, nu?

Ca tot veni vorba. Un element al naibii de important in anul cind inveti la rezi este si sa iti creezi liniste sufleteasca , asta pe plan personal. Evita cu orice pret conflictele si orice lucru care te-ar putea distrage de la scopul nr. 1. Decit un prieten care sa iti toace nervii , mai bine de loc.
Decit sa te toace marunt , mai bine sa te lase in pace. Asta in primul rand.

In al doilea rand nu pot sa nu remarc (pentru a nu stiu cita oara in viata) aceleasi stereotipuri in gandirea feminina. Cu cit baiatul le face mai mari necazuri /isi bate joc/nu il intereseaza , cu atit sunt mai mari sansele ca fata sa se indragosteasca raau de tot. Cu cit baiatul isi da silinta mai mult sa faca pe plac , cu atit mai mult are sansa sa primeasca o eticheta de "bland" si "bleg". M-am saturat sa vad niste tipe pe cinste cum isi maninca nervii pentru tot felul de nulitati. Dar deh , asta-i viata , probabil ca subconstientul le zice ca daca se manifesta ca animalu' probabil cantitatea de testosteron e mare. :)

Pt. uca. Crede-ma pe cuvint , nu el e omul vietii tale. In viata intilnim tot felul de personaje secundare , iar un moment dat il intilnim si pe cel principal. Depinde de fiecare sa il recunoasca corect pe acesta- ca sa fie fericit- si sa nu se lege la cap cu unul din cele secundare .
Baiatul vietii tale o sa fie acela linga care o sa te simti protejata si ocrotita. O sa fie acela care daca o sa "cazi" de 10 ori o sa fie acolo tot de 10 ori sa te "prinda".
Totul e sa il recunosti cind il intilnesti. Bafta. :)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Feb 09, 2005 1:47 am

sky wrote:
Baiatul vietii tale o sa fie acela linga care o sa te simti protejata si ocrotita. O sa fie acela care daca o sa "cazi" de 10 ori o sa fie acolo tot de 10 ori sa te "prinda".

sau macar sa te ridice de jos daca nu te-a prins in cadere
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

lillee
newbie
newbie

Postby lillee » Wed Feb 09, 2005 8:00 pm

ciao,sunt noua pe forum si am citit strategia lui Khaos la care am cateva "....." si anume:
-la prima citire eu urmaresc sa aprofundez cit mai mult subiectul cu toate ca imi ia mai mult timp
- a doua citire devine deja o repetare si abia acum pot face grilele
-scopul meu e sa trec de cit mai multe ori prin materie paralel cu grilele pt ca numai asa poti aprofunda materia
-nu sunt de acord cu axarea pe anumite teme pt ca nu pot stii ce le trazneste anul acesta prin minte.

Domnudoctor
junior
junior

Postby Domnudoctor » Thu Feb 10, 2005 2:48 am

1. la prima citire incepeti cu subiectele scurte, continuati cu cele care sunt mai usoare iar in zilele cand sunteti in forma, "atacati" subiectele mai grele; astfel moralul este ridicat de la bun inceput si motivatia se mentine (mai mult timp). Daca sunteti studenti, ar fi bine sa cititi subiectele legate de modulele pe care le parcurgeti la momentul respectiv (impuscati doua examene dintr-un foc), in plus puteti cere lamuriri profilor iar asistentii de la grupa va pot spune cum au reusit ei sa inteleaga anumite lucruri (se mai intampla). Neaparat trebuie facute grilele corespunzatoare dupa terminarea fiecarui subiect! In felul asta puteti sistematiza oarecum materia si stiti ce se cere in grile (foarte important). Ar fi bine sa cititi toate subiectele inclusiv AVC, Intoxicatii, Nutritie, macar o data.
2. la a doua citire cuplati un subiect mare cu unul mic, in acest fel veti avea o viteza constanta de parcurgere a materiei. De multe ori o sa aveti impresia ca ati uitat complet anumite fragmente; nu va deprimati, e absolut normal. Din nou trebuie facute grilele dupa fiecare subiect si daca aveti rabdare, subliniati fragmentele din materie care apar in grile (foloseste foarte mult la citirile ulterioare).
3. a treia citire se poate face mai rapid si selectiv, unele subiecte pot fi citite numai la fragmentele din care gresiti grilele. Daca a doua citire v/a dezamagit, a treia aduce satisfactii.
4. Viteza de lucru pe zi(6-8-10 ore) : 10-15 pagini harri cel putin (ideal 15-20, sau chiar mai putine dar intelese), oricum depinde mult de subiect si de starea voastra in ziua resp.
grile (pe medicale): inainte cu cateva saptamani de rezi: cel putin 600-700 pe zi (ideal 1000). Performantele se pot obtine usor daca aveti un program (soft) de grile cat de cat istet (care macar sa poata repeta pe loc grilele gresite).
Grilele se fac la inceput pe capitole iar testele random mai tarziu.
De asemenea e bine ca ordinea de citire a suiectelor sa fie cat de cat pe capitole (resp, cardiac, pedi, osteoarticular...) si nu cum sunt aranjate subiectele in tematica (poate le pun in ordinea fireasca anu asta).
am scris deja prea mult
spor la treaba si bafta mare !
Rezimania uimeste Romania !

lily
newbie
newbie

Postby lily » Fri Feb 11, 2005 6:45 pm

sunt de acord cu toti care au dat sfaturi .Parerea mea e ca tb sa stiti nu bine, ci FFFFFF bine materia si intradevar toate chichitele o sa va pice in grile.Tb sa faceti si grile dar eu in ultimele 3 saptamini inainte de rezi am repetat si iar am repetat materia si a contat mai mult dt la alti colegi ce repetau grilele, pt ca am luat rezi pe diabet.Un sfat sa imbinati utilul cu placutul,adica sa va mai si recreati nu numai sa invatati! Tb sa va mai si recreati,ca altfel o sa simtiti ca cedati psihic .Se poate lua rezi din prima!!!!! Important e sa invatati eficient ,sa intelegeti ce tociti si sa aveti motivatia ca e in joc viitorul vostru! MULTA, MULTA BAFTA SI SPOR LA INVATAT!

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Wed Feb 16, 2005 4:20 pm

Vreau sa mai adaug ceva: REZIDENTIATUL NU ESTE TOTUL PE LUMEA ASTA, sa nu uitati niciodata acest lucru. Pe linga rezidentiat mai avem si viata personala, prieteni, colegi, familie...si mai inainte de toate ne avem pe noi: sa nu uitam sa ne facem fericiti, in fiecare zi. Il iei nu il iei din prima, il iei nu il iei deloc....toate astea poate nici nu conteaza, trebuie sa fii multumit si implinit cu tine insuti. Desigur, este mult de invatat, materia este imputita iar examenul este loterie ins atrebuie sa privim aceste lucruri cu detasare.
Am intilnit oameni care au facut in viata si altceva decit medicina si sint fericiti, poate chiar mai fericiti. Am intilnit oamnei care s-au dedicat unor cu totul alte scopuri decit medicina/rezidentiatul si au simtit satisfactia implinirii.
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

pharaguss
newbie
newbie

Postby pharaguss » Mon Mar 14, 2005 7:23 pm

Personal citesc topicul asta pt prima data desi forumul il matur de 1 an jumate. Am trecut de 2 ori pein rezi (medicale) si slava domnului s-a terminat anul trecut,sper sa va ajute sfatul meu:eu am inceput in martie iar pana in iulie am facut doar pedi pe care o lasasem la urma in anul precedent, am invatat-o super bine si apoi am invatat totul in ordine de la 1 la 54 fara abtere fara nici un fel de scuza ca subiectul asta nu im place sau ca azi am chef de lupus si maine de BPOC . Am fcaut materia de 4 ori si grilele in paraleliar ultimele 2 ture de la 1 la 54 si apoi de la 54 la 1 ca sa fie cat de cat egale. am invatat in medie cam 10 ore pe zi (eu invat noaptea asdar de la 2 la 5 sau la 4 evident cu pauze dar in ultima luna am invatat ziua ), am incercat sa dorm cam 8 ore pe zi fara scuze si la final in ultima sapt am incercat sa repet doar chestiile importante si grilele cu probleme am facut si simulari, nu multe , suficient ca sa stiu unde ma situez. Si ca detaliu important cand am invatat prima si a doua oara am incercat sa scriu tot ca asa se retine mai usor si se sedimenteaza desi lumea zice ca iti ia prea mult timp.
in ceea ce priveste examenul in sine pt cei care sunt mai neurovegetativi incercati metoprolol (juma' de tableta inainte de examen ca sa blocati ceva receptor) eu am incercat si la mine a functionat.
Iar la capitolul buline eu personal am imbulinat pe parcurs grila fara sa ma mai intorc, am terminat dupa 3 ore jumatate si am facut 870 depuncte, care mi-a perrmis sa imi aleg ce am vrut eu(de mentionat ca nu am vrut derma gastroentero, diabet sau endocrinologie).
Sper sa va ajute spor la invatat , multa bafta(ca e nevoie)
A avea constiinta curata inseamna a avea memorie proasta.

dr ana
newbie
newbie

Postby dr ana » Wed Apr 13, 2005 5:37 pm

am avut si putin noroc probabil si am luat rezi din prima pe medicale. m-am apucat de citit pe la sfarsitul lui iulie, am trecut cam de 4 ori prin materie si de 3 ori prin teste. la examen nu am recunoscut prea multe grile, dar am facut cam 860 de puncte si m-am plasat in prima jumatate. am luat ce am vrut. am o prietena care vrut cardio, a inceput sa invete de prin nov si a intrat a 14 a, deci se poate si din primul an.
nu incercati metoprololul prima data la examen. s-ar putea sa aveti surprize.spor!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Apr 14, 2005 12:45 am

din noiembrie ala de dinainte de decembrie cu rezi? :twisted:

sky
senior
senior

Postby sky » Thu Apr 14, 2005 10:50 am

Pai cred ca se refera la noiembrie din anul dinainte ...

Nu cred ca cineva se poate apuca sa invete in 1 nov. si in 20 decembrie sa ia al 14-lea la rezi.

dr ana
newbie
newbie

Postby dr ana » Sat Apr 16, 2005 8:50 am

da, din nov cu un an inainte. dar ritmul a fost mai lejer. majoritatea colegilor mei au inceput sa citeasca de prin nov - dec anul 6.

NShadow
newbie
newbie

shi aia mai lenesi au vreo sansa?

Postby NShadow » Sat Apr 16, 2005 2:29 pm

daca tu spui ca te-ai apucat prin iulie...sa te cred nuj..
da faza e ca shi eu am cam lalait-o pana acum shi se cam apropie funia de par.dar e licentza, sesiunea..shi o restantza ca aasa ii sta bine studentului..
oricum regret ca nu m-am apucat de mai devreme ca nu e chiar asha de greu daca ivetzi cu ceva timp inainte..
doar daa te apuci tarziu ti se pare greu, oricum o mare contributie la faptul ca f multi s-au apucat de inavatzat destul de tarziu o au shi mai marii nostrii care nu ne-au dat shi noua ceva sigur, o programa sigura cu un an anainte
shi nici macar acu nu e 100% oficiala..
asha ca..bafta all!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Apr 16, 2005 3:45 pm

bafta Nshadow si keep in mind ca exista membri din clubul "am frecat-o pan'acum, da ne apucam.." peste tot
ei bantuie printre noi, sunt prietenosi si beau multa bere. deci ii poti recunoaste si li te poti alia. :wink:
so dont worry si bafta

dr ana
newbie
newbie

Postby dr ana » Sat Apr 16, 2005 6:41 pm

depinde ce inseamna lenes. cred ca poti sa o mai lalaiesti cum spui tu, pana pe la sfarsitul anului 6, dar vei fi mai stresat cand vei incepe sa citesti. cel putin eu am cam fost.

NShadow
newbie
newbie

Postby NShadow » Sat Apr 16, 2005 10:09 pm

trident wrote:bafta Nshadow si keep in mind ca exista membri din clubul "am frecat-o pan'acum, da ne apucam.." peste tot
ei bantuie printre noi, sunt prietenosi si beau multa bere. deci ii poti recunoaste si li te poti alia. :wink:
so dont worry si bafta

N-am zis ca n-am citit deloc..doar ca n-am invatzat cum as fo dorit, 5-6 ore pe zi...oricum ma miram de cel care zicea ca s-a apucat in iulie..mi se pare imposibil sa il iei doar pe cateva luni de invatzat!

NShadow
newbie
newbie

ps

Postby NShadow » Sat Apr 16, 2005 10:10 pm

Nu imi place berea !!!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Apr 18, 2005 11:31 am

imi place harry
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Tasha_meseriasha
senior
senior

mda

Postby Tasha_meseriasha » Sat May 21, 2005 7:58 pm

eu invat pur si simplu. ce se lipeste, bine, ce nu, ghinion.
A doctor a day keeps the dildo away.

Nu ma urati. Sunt deja urata.

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Thu Jul 07, 2005 11:54 am

cum stati fratilor cu invatatul?
stiu ca e devreme :? inca pentru asta, dar pe mine deja ma apuca dracii cand iau in mana cartea.
stiu ca cei de anul terminal sunt inca preocupati intai de licenta, dar totusi cred ca toata lumea care vrea intradevar ceva s-a pus cu burta pe carte.
imi ziceti si mie cum stati cu subiectele, sa nu fiu asa de disperata ..pls
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jul 07, 2005 4:54 pm

seems like i shoud be getting somewhere, somehow i'm neither here nor there..

MORENA
senior
senior

Postby MORENA » Thu Jul 07, 2005 6:30 pm

NShadow wrote:
trident wrote:bafta Nshadow si keep in mind ca exista membri din clubul "am frecat-o pan'acum, da ne apucam.." peste tot
so dont worry si bafta

N-am zis ca n-am citit deloc..doar ca n-am invatzat cum as fo dorit, 5-6 ore pe zi...oricum ma miram de cel care zicea ca s-a apucat in iulie..mi se pare imposibil sa il iei doar pe cateva luni de invatzat!

aoooleeeu dc e cum spui tu, inseamna ca eu nu am nici o sansa. pentru ca eu de abia acum am reusit sa ma apuc mai serios de invatat. ca in rest m-am poticnit la examenele pentru faculta. :? :?
una peste alta, ca sa raspund si ratzustei...eu stau ca draku cu moralul si cu invatatul si cu licenta si cu tot....
am o stare de nervi continua, ma gandesc ca nu mai e timp pt nimic, nu imi merge bine pe nici un plan...life suks in perioada asta pt mine...
someone join my club?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jul 07, 2005 9:00 pm

me, me, me

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Fri Jul 08, 2005 1:06 am

trident wrote:seems like i shoud be getting somewhere, somehow i'm neither here nor there..

te pregatesti pentru grilele in engleza, nu? :D

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 09, 2005 2:15 am

bogdanescu wrote:[]
te pregatesti pentru grilele in engleza, nu? :D

da, mi-a dat sarcina le coq sa compun grilele anu asta... :lol:

roa_med
elder
elder

Postby roa_med » Tue Jul 19, 2005 6:24 am

Morena, eu abia acum ma apuc de invatat,asa ca fii pe pace,sunt altii mai rau ca tine! :D dar eu nu imi fac griji,sunt optimista,stiu ca in momentul cand ma voi mobiliza,praf las in urma mea Harry ul! :twisted: :twisted: :twisted:
P.S.:AM AVUT SI DESTUL NOROC LA VIATA MEA,SPER SA AM SI LA REZI!
PUPICI TUTUROR SI SPOR :P

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Tue Jul 19, 2005 11:52 am

romanescu_oana wrote:Morena, eu abia acum ma apuc de invatat,asa ca fii pe pace,sunt altii mai rau ca tine!

acei oameni nu sint concurenta adevarata... cei care conteaza cu adevarat au terminat materia pina acum... cel putin o data!

roa_med
elder
elder

Postby roa_med » Tue Jul 19, 2005 12:04 pm

nu fii atat de sigur,sunt oameni care retin foarte repede si care au randament mai bun in conditii de stress;
asa ca te-as sfatui sa nu judeci dupa aparente si dupa cate ori au trecut prin materie! 8)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jul 19, 2005 9:44 pm

parerea mea e ca o sa te deprimi complet cand o sa intri de-adevaratelea in materie.
Mai sunt fix 4 luni. Daca citesti o tema pe zi (ceea ce e iluzoriu) abia treci de 2 ori.
Pe de alta parte e mf-ul care ne salveaza pe toti.

kooksee

vmc
elite
elite

Postby vmc » Tue Jul 19, 2005 9:50 pm

kooksee wrote:Pe de alta parte e mf-ul care ne salveaza pe toti.

pe unii... :cry:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jul 19, 2005 9:54 pm

vmc wrote:pe unii... :cry:

da, asa e.
oricum nu mai sunt momentele jenante de anii trecuti in care picai direct. Acuma poti sa spui ca esti rezident.

kooksee

roa_med
elder
elder

Postby roa_med » Tue Jul 19, 2005 10:31 pm

kooksee wrote:parerea mea e ca o sa te deprimi complet cand o sa intri de-adevaratelea in materie.
Mai sunt fix 4 luni. Daca citesti o tema pe zi (ceea ce e iluzoriu) abia treci de 2 ori.
Pe de alta parte e mf-ul care ne salveaza pe toti.

kooksee

am citit bpoc care e super nasol si totusi nu mi se pare imposibil,apoi mai sunt si teme mici care le faci repede(vezi ocluzia) deci poti sa treci si de 3 ori. :twisted: deci te rog lasa-mi optimismul in pace! :P
in legatura cu MF-ul:pana la urma asa ramane? :?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jul 19, 2005 10:44 pm

acum nu vreau sa te descurajez dar bpoc e una din temele usoare. serios.
ai dreptate cu pneumotoraxul, ocluzia, tromboza, si pleureziile.
dar sa nu uiti de avc, leucemii, aritmii, ima, HTA, diabet, valvulopatii.
eu n'am nimica cu optimismul tau. :D
poate o sa fim colegi de circumscriptie ca mf-isti

kooks

Return to “Rezidentiat 2005”