CHIRURGIE 2005
- adh2004
- junior

CHIRURGIE 2005
...pentru a avea si cei care dau pe chirurgie topicul lor...sustin ideea lui bbros care initiat topicul "medicale 2005"
- ratzushka
- elder

si cu mine cum ramane?
eu am dat pe chiru si am picat cu brio( sau fara, numai stiu)
momentan nu am reusit sa iua o decizie daca anul asta sa mai incerc pe chiru inca odata sau sa trec la medicale
oricum, citesc cam tot forumul, dar ideea de a desparti topicurile a buna.
ceau
eu am dat pe chiru si am picat cu brio( sau fara, numai stiu)
momentan nu am reusit sa iua o decizie daca anul asta sa mai incerc pe chiru inca odata sau sa trec la medicale
oricum, citesc cam tot forumul, dar ideea de a desparti topicurile a buna.
ceau
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.
- Amphetamine
- newbie

- MORENA
- senior

dar l-ai vazut tu stand frumusel pe raft? l-ai mirosit?l-ai atins cu mana ta? sau vb iar ca panicatii, de cel de pe net care sta acolo de luni de zile, la pretul de 4.999.000????
oricum eu una zic ca si dc se baga swartzul nu e chiar asa bai...o sa fim toti intr-o oala ..dam delete la ce am tocit pana acum si o luam de la capat.
vb aia , nu ne-a pus nimeni sa alegem facultatea asta. asta e!
nu va mai stresati fratilor, sincer acuma, si daca se baga..sa le fie de bine, tot aia e, pana la urma!
oricum eu una zic ca si dc se baga swartzul nu e chiar asa bai...o sa fim toti intr-o oala ..dam delete la ce am tocit pana acum si o luam de la capat.
nu va mai stresati fratilor, sincer acuma, si daca se baga..sa le fie de bine, tot aia e, pana la urma!
- ratzushka
- elder

- Wizzy
- senior

Amphetamine wrote:A aparut Schwartz-ul la editura teora la pretul de 5 mil.......acum ramane de vazut dc se schimba programa........si cand te gandesti ca asta vom afla abia in mai....pana atunci....
... si asa a mai trecut inca un episod din telenovela "iete Shvartzu' nu e Shvartzu'"; oare cate episoade or mai fi?
Poate in februarie or sa stabileasca si ei bibliografia... asa ar fi frumos. Nu am inteles nici anii trecuti ce e atat de greu sa anunti din timp ca se da din cartea aia sau din aialalta si capitolele cutare si cutare.
A man is only as big as the dreams he dares to live!
- MORENA
- senior

- Amphetamine
- newbie

Am venit cu informatii noi......ca sa nu ziceti ca am aruncat zvonul si gata......sunt persoane care deja au cumparat Scwartz-ul in Buc si Craiova(eu personal nu l-am vazut)-dar prieteni de ai mei l-au luat...cumparat direct de la editura,cica e omor pe acolo(se fac liste si nr.de ordine)...de aceea nu au apucat sa livreze si in librarii.......si este la pretul de 5,5 mil...cel afisat pe site-ul Teora nu include TVA....
- Amphetamine
- newbie

Ratzuhsko.......crezi ca mie imi arde de glume/zvonuri???eu am zis ca fac un bine......informatia e exacta nu e zvon/barfa...eu dau pe chirurgie si de asta m-am informat asupra Schwartz-ului,dar dc nu eram sigur nu aruncam un mesaj aiurea ca si eu sunt satul de atatea zvonuri.......Deja se discuta cat de greu e acest tratat,ce prost a fost tradus in romana......deci sa trecem peste partea aparitie lui....
-
mezzo
- junior

Eu consider ca ar fi strigator la cer daca ar schimba iarasi bibliografia, dupa doar doua sesiuni de examen NATIONAL! Asta ar insemna ca isi dau singuri peste gura...recunosc singuri cat au gresit cand au introdus Angelescu.
Si, pe de alta parte, exista Harrison-ul tradus in lb romana cand rezidentiatul se sustinea dupa Gherasim, nu? Cine spune ca este obligatoriu ca rezidentiatul sa fie sustinut dupa Schwartz, chiar daca apare pe piata traducerea in lb romana?
Stiu ca poate nu intereseaza pe nimeni parerea mea, insa eu prefer Angelescu. Si asta doar pt ca am invatat destul de mult, am selectat greselile, am corectat...Mi-a fost destul de greu, insa dupa ce am inceput cu Gherasim (in anul 6) si dupa ce am trecut la Angelescu, timp de aproape 2 ani, ar fi cumplit de greu s-o iau de la capat, mai ales in conditiile unei carti "netestate" de oamenii pe care chiar ii intereseaza.
Si, pe de alta parte, exista Harrison-ul tradus in lb romana cand rezidentiatul se sustinea dupa Gherasim, nu? Cine spune ca este obligatoriu ca rezidentiatul sa fie sustinut dupa Schwartz, chiar daca apare pe piata traducerea in lb romana?
Stiu ca poate nu intereseaza pe nimeni parerea mea, insa eu prefer Angelescu. Si asta doar pt ca am invatat destul de mult, am selectat greselile, am corectat...Mi-a fost destul de greu, insa dupa ce am inceput cu Gherasim (in anul 6) si dupa ce am trecut la Angelescu, timp de aproape 2 ani, ar fi cumplit de greu s-o iau de la capat, mai ales in conditiile unei carti "netestate" de oamenii pe care chiar ii intereseaza.
...una dintre cele mai importante legi ce trebuie cunoscuta este aceea ca,destinul oamenilor depinde de felul cum isi folosesc propriile energii,in ce directie si le indreapta...
- Wizzy
- senior

MORENA wrote:da wizzy chiar asa: as propune un fel de rascoala a studentilor care dau rezi sa ne scoata programa aia o data. pur si simplu sa nu mai stam ca pe jar! ceva o scrisoare catre minister...??? is that such a crazy idea?
Din pacate cu rascoala nu prea merge la noi... au mai incercat altii inaintea noastra si n-a prea iesit nimic... suntem prea dezbinati.
Cu scrisoarea -> nu e o idee deloc rea. Pe site-ul MS se gasesc mai multe adrese de email, poate n-ar fi rau ca fiecare dintre noi sa ne apucam sa le trimitem cate o scrisoare in care sa ne exprimam dorinta de a afla cat mai repede bibliografia pentru rezi 2005.
Am inteles din post-urile lui Victor ca ar urma o intalnire intre reprezentantii studentilor (cei care conduc FASMR acum?) si ministru in februarie. Poate ca ministrului Cinteza o sa-i pese mai mult de noi decat celor dinainte si ne va face lamuri cat mai repede daca se schimba ceva sau nu (si daca se schimba ce anume) in privinta bibliografiei si modului de desfasurare a rezidentiatului. Macar atat.
- elfstone
- senior

- Wizzy
- senior

victor wrote:Sper sa se rezolva in curand deruta, urmasii din FASMR urmeaza sa aiba in curand o intalnire cu dansul si sigur se va discuta si asta - definitivarea (cat se poate) rezidentiatului in termen de 10 luni inainte de examen. Sper ca acest lucru sa fie cat mai curand, ce pot sa mai spun e ca ni s-a reconfirmat deschiderea pentru dialog, va avea loc aceasta intalnire probabil in luna februarie, si sunt convins ca se va lua in calcul parerea participantilor la ex de rezidentiat 2005. Cat de mult - ramane de vazut si cat de mult se doreste "schimbarea".
- ratzushka
- elder

si eu zic ca ar fi bine sa trimitem cat mai multi cate un mail la ms.ro, poate poate va observa cineva ca existam si noi, prin care ii rugam sa ne dea mai repede bibilografia....
ar fi bine sa se ajunga la ceva rezultat in februarie, desi sunt cam sceptica in privinta asta
mai vedem noi
eu oricum sciu un mail la ms
faceti si voi la fel...
ar fi bine sa se ajunga la ceva rezultat in februarie, desi sunt cam sceptica in privinta asta
mai vedem noi
eu oricum sciu un mail la ms
faceti si voi la fel...
- Chingachgook
- addicted

- guvydu
- junior

-
remi
- senior

de ce va tot stresati cu tot felul de intrebari?
adevarul este ca suntem la mana lor si asa vom ramane si noi si altii!
este sigur si clar ca ei stiu ce anume va include noua bibliografie, dar de moment nu au nici un interes sa se afle!
sunt destui cei care trebuie sa stie din timp programa si sa aibe un avans fata de noi! abia apoi o sa aflam!
chiar credeti ca le pasa?
chiar credeti ca tin cont de rascoale si scrisori?
sa fim seriosi!
cu siguranta stiu ca ne punem permanent aceasta pb!
dc chiar doreau, ieseau si spuneau macar dc se chimba sau nu prea!
adevarul este ca suntem la mana lor si asa vom ramane si noi si altii!
este sigur si clar ca ei stiu ce anume va include noua bibliografie, dar de moment nu au nici un interes sa se afle!
sunt destui cei care trebuie sa stie din timp programa si sa aibe un avans fata de noi! abia apoi o sa aflam!
chiar credeti ca le pasa?
chiar credeti ca tin cont de rascoale si scrisori?
sa fim seriosi!
cu siguranta stiu ca ne punem permanent aceasta pb!
dc chiar doreau, ieseau si spuneau macar dc se chimba sau nu prea!
-
pussycat
- newbie

Eu am luat rezi di prima si va spun dragii mei ca am invatat de mi-o iesit capacele . reteta pentru a fi in primii 20 este un atac de panica , o saptamana de tratament cu anxiolitice si somnifere , numeroase insomnii tratate evident . Si sa stiti ca si colegii mei de an ( promotia2004 ) asa si-au luat rezi , cu insomnii cu atacuri de panica si alte dragalasenii . Asa ca suucces si nervii tari!!!!!!!
Si daca merita o sa vedeti la anu'.
Si daca merita o sa vedeti la anu'.- victor
- elder

- guvydu
- junior

-
dma
- junior

- ELFY
- newbie

ELFY wrote:ratzushka wrote:si eu si eu, va rog , subiectele noi
sau macare sursa, pls.
eu am aflat de pe dnm.ro ,gasesti acolo tot ce sa publicat si in viata mediMS a stabilit data actualei editii a concursului de rezidentiat: duminica, 20 noiembrie 2005. Totodata s-au adus unele modificari in tematica si bibliografia de concurs a fiecarei grupe, cu exceptia medicinei dentare.
Precizari la concursul de rezidentiat 2005
Ministerul Sanatatii aduce la cunostinta celor interesati urmatoarele date privind concursul de rezidentiat din sesiunea noiembrie 2005:
1. Ziua de desfasurare a concursului - duminica, 20 noiembrie 2005;
2. Tematicile de concurs la grupele specialitatilor Medicale, Chirurgicale, Medicina de Familie si Medicina de laborator se completeaza cu urmatoarele subiecte si referiri bibliografice:
1. Gusa endemica
2. Sifilisul
3. Genomul uman
4. Celulele suse si hematopoieza
5. Hormon-receptor, relatia structura functie
6. Hemostaza normala
BIBLIOGRAFIE:
Ghiduri de practica medicala, vol II, editor L. Gherasim, Colegiul Medicilor, Bucuresti, 2001, pag.141-151 (subiect 1)
D. Fosea, R. Popescu, C. M. Popescu - Compendiu de dermatologie si venerologie, editura Tehnica, Bucuresti, 1997, pag. 350-367 (subiect 2)
Harrison's Principles of Internal Medicine:
- ed. XV, 2001: pag. 375-396 (subiect 3), pag 653-660 (subiect 4), pag. 2019-2028 (subiect 5), pag. 751-757 (subiect 6); traducerea romaneasca ed. XIV pag. 400-437 (subiect 3), pag.693-698 (subiect 4), pag. 2159-2164 (subiect 5), pag. 373-379 (subiect 6)
3. Se anuleaza din tematicile de concurs la grupele specialitatilor Medicale, Chirurgicale, Medicina de Familie si Medicina de Laborator urmatoarele subiecte:
- sindromul de malabsorbtie;
- cardiopatiile congenitale.
cala
Ce nu te omoara te face mai puternic
- ELFY
- newbie

[7. La concursul de rezidentiat sesiunea 20 noiembrie 2005, testele de concurs vor fi similare, dar nu identice cu cele afisate pe intenet.
8. Metodologia de concurs, publicatia de concurs si numarul de locuri vor fi aduse la cunostinta celor interesati, ulterior, in timp util.
(Sursa: Viata medicala, nr.10, 11 martie 2005, pag.4)
mai era si ceva pt farmacie dar nu cred ca va intereseaza
Spor la invatat !
8. Metodologia de concurs, publicatia de concurs si numarul de locuri vor fi aduse la cunostinta celor interesati, ulterior, in timp util.
(Sursa: Viata medicala, nr.10, 11 martie 2005, pag.4)
mai era si ceva pt farmacie dar nu cred ca va intereseaza
Spor la invatat !
Ce nu te omoara te face mai puternic
-
blue_orchid
- newbie

- ratzushka
- elder

nu,orchid
eu asa am inteles din textul domnilor ca cele 6 sub noi se introduc si la chiru, de scos se scoate de unde este, del a noi nu
nici eu nu prea vad legatura sifilisului si genomului cu materia de chiru, dar fie
cum tare bine zicea bulinuta, ma bucur ca nu au modif angelescu
eu asa am inteles din textul domnilor ca cele 6 sub noi se introduc si la chiru, de scos se scoate de unde este, del a noi nu
nici eu nu prea vad legatura sifilisului si genomului cu materia de chiru, dar fie
cum tare bine zicea bulinuta, ma bucur ca nu au modif angelescu