Eu si rezidentiatul

next generation
Chingachgook
addicted
addicted

Re: Eu si rezidentiatul

Postby Chingachgook » Thu Nov 03, 2011 8:07 pm

Eu si cu muma.
+ prietena mea care nu are cont si citeste peste umarul meu. Suntem deja 3

Vad ca esti complet incapabil sa spui ceva de la tine. Am zis eu cu scoala ajutatoare, gata si tu.

Decat o intrebare mai am

Cum scuipi dejectiile? Le iei intai in gura sau le secreti adhoc?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Thu Nov 03, 2011 8:12 pm

Inca o data neuronu tau face scurt si calci in strachini. Daca te uiti retrospectiv peste posturile mele, o sa constati cu surprindere ca de fapt tu esti papagalul care se inspira de la mine nu invers. Am mentionat mai sus ceva de logoped si copii autisti, gata si bosorogul de kooksee dupa mine cu scoala lui ajutatoare, am mentionat cuvantul dejectii de cel putin 2 ori, boom, gata si tataia kooksee cu el in gura... esti patetic pana in ultima secunda, nu-i asa? :)
eu zic sa-ti dai demisia... iti ajunge pensia, nu mai lua salariu si dupa imed...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Nov 03, 2011 8:16 pm

Am totusi o caruta de posturi. E greu sa fii original mereu. Te-am vazut mai rafinat in postari si m-am inspirat de la tine.
Dintre noi 2 tu o sa fii ala care cedeaza si pleaca.
Si imi pare sincer rau.

Dupa ce salvez vieti toata ziua face bine putin amuzament seara. Esti un fel de program de varietati.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Thu Nov 03, 2011 8:23 pm

Da, probabil ai dreptate, e deja plictisitoare situatia asta, oricum o va inchide b3 probabil, cu un ban pentru mine si un pupic dulce pe buze pt tine, cum de altfel stim ca se intampla de fiecare data...
Dar te rog o chestie, mult de tot... nu mai afirma ca salvezi vieti, poate te mai crede careva si ne faci de ras pe aicea, adica come on... tu salvezi vieti?? TU... geesh, ma las de medicina. Ce specializare ai? daca nu indraznesc prea mult... promit ca nu iti mai vorbesc daca imi spui ;)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Nov 03, 2011 8:27 pm

Cu din astia ca tine am intotdeauna dreptate.

Diferenta dintre noi 2 e ca eu am o diploma pe baza careia chiar tratez oameni si salvez vieti.

Sunt chirurg.

Tu?

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Thu Nov 03, 2011 8:34 pm

da, deci m-ai lasat fara cuvinte... E un paradox... :)
La toata discutia de spaga, toate contrele, toate intepaturile, etc,la care ai participat, si in final sa afirmi ca esti chirurg...
LOL ROFL si care mai sunt etc...
N-are rost. Puct.
Consideri ca esti singuru cu diploma? Iti dau o veste, NU esti. Ca a ta gasesc la orice colt, scuza-mi aroganta temporara.
Hai ca ma duc sa mai fac si altceva,imi cam pierd timpul :) poti vorbi cu sfanta filofteea (muma stafiilor), deja ai pierdut un partener de discutie cu marturisirea ta.
Daca o sa mai postez la vreun topic, din greseala, te rog eu mult nu te baga in seama, pentru ca probabil o sa intreb ceva de interes si n-am nevoie de clabuci si spume din partea fanilor. O seara faina sa ai.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Nov 03, 2011 8:38 pm

Sunt medic in germania si prin asta am dreptul sa iti dau oricand sfaturi despre spaga. Bine, probabil tie as putea sa iti dau sfaturi despre orice, atat esti de dezorientat.
Oricand ai nelamuriri sau probleme de ordin etic manifesta-te. Sunt aici ca sa te ajut.

alimori
elite
elite

Postby alimori » Thu Nov 03, 2011 10:11 pm

Hai ma, ca-s distractivi putzoii astia care-si incep injuraturile cu "ba, bosorogule".

Jerome
elite
elite

Postby Jerome » Thu Nov 03, 2011 10:50 pm

Rasurbo wrote:Depinde care scoala maestre... e clar ca avem terminate scoli diferite, nu-i nici un dubiu in asta...
La 'stagiile' noastre, sau 'lp-uri' ca, module inseamna altceva... cum ziceam la stagiile noastre se cam invata, nu se rosteau bancuri, asa ca e discutabila chestia...

Ciudat, la stagiile la care am invatat cel mai mult se mai si glumea, atmosfera era destinsa.

ametist713
elder
elder

Postby ametist713 » Fri Nov 04, 2011 10:21 am

Jerome wrote:
Rasurbo wrote:Depinde care scoala maestre... e clar ca avem terminate scoli diferite, nu-i nici un dubiu in asta...
La 'stagiile' noastre, sau 'lp-uri' ca, module inseamna altceva... cum ziceam la stagiile noastre se cam invata, nu se rosteau bancuri, asa ca e discutabila chestia...

Ciudat, la stagiile la care am invatat cel mai mult se mai si glumea, atmosfera era destinsa.

Si la noi la fel...cu o gluma parca retii mai bine anumite aspecte :D
things can only get better

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 10:44 am

Kuxy tu nu obosesti niciodata? Lasa omu in pace, stii el e din categoria de oameni stresati si nefericiti la care rezi bate la poarta, la el e de inteles cheful de harta. Dar la tine? Tu nu trebuia sa fii un fel de moderator, adica unul care modereaza, nu care atata lumea la scandal?

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Fri Nov 04, 2011 11:55 am

Ma distreaza notiunea de ''atac la persoana''.
:D

De parca as sti cine ii cu pseudonimul bek99 de ex, care da sfaturi, ce gandeste el de fapt, cum gandeste, cati bani are, si asa mai departe.

Este usor amuzant.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Nov 04, 2011 12:01 pm

atac la persoana virtuala

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Fri Nov 04, 2011 12:06 pm

Oricum nu are noima.

Eu am crezut ca kooksie ii fata, serios, nu demult m-am uitat mai atent la ce gen sunt adjectivele lui, si m-am luminta ca-i barbat.
Ciudat.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Nov 04, 2011 3:30 pm

Sigur ca are noima.

De exmplu: intr-o discutie, in loc sa ataci argumentul: "bai, schnauzer, nu ai dreptate pentru ca grupul la care te referi tu nu ale aceleasi caracteristici cu cel avut in discutie", ataci userul: "bai, schnauzer, iar scrii ineptii cum faci de un an de cand te-ai inregistrat pe imed, nu esti decat o frustrata care arde bitii de pomana, mai bine du-te si ligatureaza niste trompe, ardeleanca intoleranta ce esti". :)

Exemplu teoretic, desigur.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Nov 04, 2011 4:45 pm

schnauzer wrote:Nu stiu cum sa spun, dar eu daca as avea o fata la 30 de ani, as prefera sa se descurce singura.

Nu era mai bine să-ți ligaturezi trompele de la început?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Fri Nov 04, 2011 5:07 pm

Obscur.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Nov 04, 2011 5:22 pm

schnauzer wrote:Oricum nu are noima.

Eu am crezut ca kooksie ii fata, serios, nu demult m-am uitat mai atent la ce gen sunt adjectivele lui, si m-am luminta ca-i barbat.
Ciudat.

Pe undeva ai dreptate. Sunt delicat ca o fata

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Nov 04, 2011 5:26 pm

Ce e obscur?

Constat că în educația profesională a foarte multor colegi există niște lacune uriașe. Nu, ciubucul nu e în regulă în nicio circumstanță, chiar dacă e "după" - și ați fi surprinși să știți că de foarte multe ori NU e după, dacă pacientul nu se simte, i se spune din start. Dacă chiar își imaginează careva că pacientul simte vreo recunoștință, acel cineva visează. Pacientul se simte obligat, deci actul medical e condiționat din oficiu, asta la noi, în România, și e datoria noastră să îl decondiționăm.

Aprob pozitiv posturile:
- mariei_nistor, care susține că nu a luat șpagă. Foarte frumos dacă așa stau lucrurile, chiar dacă maria_nistor e o aeriană pe care o privim cu superioritate
- lui ana_oi, peste care s-a trecut f ușor
.au fost momente cand imi era rusine ca aveam halat alb pe mine pentru ca am asistat la faze "trebuie operat imediat!!unde-s apartinatorii?"..nu-s..aaa "nu mai intram in sala".."taica-i prea putin" .au fost momente cand imi era rusine ca aveam halat alb pe mine pentru ca am asistat la faze "trebuie operat imediat!!unde-s apartinatorii?"..nu-s..aaa "nu mai intram in sala".."taica-i prea putin"

Textele subliniate de mine sunt clasice și reflectă cu mare acuratețe atmosfera de pe multe secții chirurgicale
- lui kooksee, care a spus:
Nu dau nimanui sfaturi sa se martirizeze si sa refuze demn spaga cand efectiv nu ai ce manca.
Imi rezerv dreptul insa de a-i scuipa direct in cap pe aia care nu realizeaza faptul ca e un compromis care trebuie facut cu inima grea. Si care considera spaga ceva normal.

Aprob cu două mâini. Cu mențiunea că șpăgarii mari nu se sfiesc să vină cu gipanele și lănțoacele de haur la serviciu, a propo de moartea de inaniție.

Rasurbo, wasd_alex, repet, aveți niște lacune mari conceptuale. Chiar și așa, să zicem că deocamdată v-ați integra de minune în ciubucăreala generală. Cât o să mai dureze treaba asta cu ciubucul? Care e atât de fantastică, încât la un moment dat SIGUR va sucomba sub propria masă critică, și va sucomba foarte urât, gen flagranturi-în-lanț, drepturi de liberă practică reduse în masă, eventual pușcării, demonizarea breslei în presă, etc. Sincer, nu cred că mai sunt șanse să corectăm lucurile dinăuntru, așa cum trebuia să o facem acu 20 de ani. Și știu că, atunci când rahatul se va izbi de ventilator, cum zice americanu, o să-mi iau și eu o pleașcă peste față, deși nu sunt membru al clubului șpăgarilor. Și dacă nu aș tot repeta ad nauseam chestiile astea, mi-aș și merita-o.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Fri Nov 04, 2011 8:14 pm

Nu o sa se intample chestia asta in RO.

Pentru ca meseria de medic nu este una dorita nici in tari mai rasarite, vezi afluenta de doctori romani ,ca decat nimic, si medicul roman ii mai bun, daramite intr-o tara unde sistemul de stat nu-si permite sa creasca salariile substantial, deci tocmai acest sistem se bucura cel mai mult de existenta spagii.

Ce vreau sa zic ii ca daca nu ar fi spaga s-ar goli UMF urile, adica tu nu crezi ca tanarul de 18 ani cand se viseaza medic nu calculeza spaga in renumeratia ulterioara.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Nov 04, 2011 8:19 pm

schnauzer wrote:sistemul de stat nu-si permite sa creasca salariile substantial

Sigur ca-si permite.
Daca voi va multumiti cu spaga e problema voastra.

Cactus
senior
senior

Postby Cactus » Fri Nov 04, 2011 8:27 pm

MumaPadurii wrote:
schnauzer wrote:sistemul de stat nu-si permite sa creasca salariile substantial

Sigur ca-si permite.
Daca voi va multumiti cu spaga e problema voastra.

exact. nu prea sunt multi medici nici macar in romania care sa moara de foame. sunt suficienti cu masini scumpe, lanturi etc. cand o sa moara de foame poate atunci sa creasca salariile (nu cred ca in urmatorul mileniu). am destui colegi care vor sa isi aleaga cutare specialitate la rezidentiat pentru ca "ies o groaza de bani", si sunt convinsa ca nu din salariu. daca indoctrinarea in vederea luarii de spaga incepe din facultate, care e solutia?

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Fri Nov 04, 2011 8:36 pm

Sistemul in tara este conceput pe ideea de spaga sau ciubuc! Adica toti cei de la putere cred ca un doctor ar munci pt 15 mil pe luna la 45 de ani? Fiti realisti, ei stiu ca doctorii iau spaga sa supravietuiasca, in acelasi mod prin care lasa salariile la acelasi nivel de ***.

Perkele
newbie
newbie

Postby Perkele » Fri Nov 04, 2011 9:03 pm

examenul asta e o mare gluma! intrebari fara sens , fara logica cu o materie invechita. Romania e un fenomen, nu o tara

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Sat Nov 05, 2011 6:12 am

Vlad_s nu cred ca m-ai inteles, nu fac lobby pt spagari. Conceptual, tu ai 100% dreptate si nu te contrazic deloc. Si culmea, este prima data cand chiar si Cuxy le zice pe sufletul meu, doar ca isi pastreaza stilul caracteristic agresiv care ma irita maxim :devil:
Acuma, daca ne oprim un pic din teoretizare si coboram in lumea reala si in Romania zilei de azi, eu imi sustin parerea : a ramane om intr-un sistem de ***** inseamna a nu conditiona actul medical in functie de spaga.
Peste asta....Dumnezeu cu mila. Sunt atatea situatii in care nici voi nici eu nu cred ca ar trebui sa ne permitem sa aruncam cu pietre.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sat Nov 05, 2011 8:08 am

În acest caz, îți cer scuze.

Sigur că-și permite. Primăria, în administrația căreia au trecut multe spitale, și condusă de UN CHIRURG, a construit National Arena și a mai schimbat o dată TOATE BORDURILE din București.

Însă la marii șpăgari poți să le crești salariul cu 1000%, nu se vor lăsa de șpagă. Nu e presupunerea mea gratuită, e experiența cu alte țări, mai civilizate, cum e Ungaria.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Nov 05, 2011 8:14 am

Oamenilor le convine spaga, sa nu credeti ca nu.
Dau un exemplu.
Intr-un spital privat dotat occidental o operatie de varice costa sa zicem 2500 RONI.
Atata costa.
Daca statul ar utila un spital de stat la fel, sigur si acolo ar costa la fel de mult,dar asta nu se intampla pentru ca sa zicem nu are de unde (chiar cred ca nu are de unde, din moment ci o treime din tara nu muncesc nimic, cealalta traime castiga vreo 200 euro n-ai de unde sa scazi mult pt asigurari).
Deci omu' nostr se duce la stat unde faianta-i sparta si nu ai hartie igienica si pentru aceeeasi manopera da o spaga de 150 euro adica vreo 600 RONI si cine iese bine?
Pacientul.

Doctorul insa probabil ia si la privat sa zicem 1/4 din costul operatiei restul fiind in circuitul clinicii private, si ia si in buzunar aceeasi suma, deci consider ca spaga este la fel in interesul pacientului cat si a medicului.

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Nov 05, 2011 8:18 am

Si in Ungaria se da spaga.
O nastere normala ii 100 000 de forinti adica cam 700 RONI.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Nov 05, 2011 9:28 am

schnauzer wrote:deci consider ca spaga este la fel in interesul pacientului cat si a medicului.

Vai steaua ta.

Daca acum nu conditionezi actul medical sunt convins ca in cel mai scurt timp vei ajunge sa o faci. Tu esti convinsa ca ii faci un bine pacientului.

Ala a fost typo sau scrii la fel cum gandesti, ca in pantelimon colt cu socului?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sat Nov 05, 2011 9:30 am

Schnauzer, serviciile la spitalul ăla cu faianța spartă sunt GRATUITE, în baza statutului de asigurat.
Mai mult, dacă chirurgii ăia nu ar lua șpagă, ar pleca în privat, sau în altă țară, etc, sistemul nu s-ar mai adapta la mediu și ar trebui făcut ceva în privința asta, înlocuit faianța, crescut salariile, etc.
Tu nu faci decât să reiterezi ce mecanism minunat de coping e șpaga. E un mecanism de coping, dar nu e minunat, e scârbos.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Sat Nov 05, 2011 10:36 am

Ca o paranteza, din 2004 urmaresc genul asta de discutii, topice peste topice, cam acelasi gen de specialitati (in. ro) care-si dau cu parerea; acum suntem in 2012.

Intre timp au aparut spitale private, se poate pleca usor din tara, salariile oficiale au scazut. Doctorii pot avea si 2-3 locuri de munca in paralel. S-au facut chiar si flagrante (mai putin la chirurgi, inclusiv in stagiul de ML ni s-a zis ca pt 1-2 abateri te scot legistii cu fata curata). S-a incercat "incarcerarea" pentru stat sau privat; nu ambele. Evident ca a picat.

Acelasi gen de discutii ca pe evz.ro unde toti arunca cu ..cu ventilatorul si a doua zi la o adica sunt cu chipiul jos si "dl doctor".

La rezidentiat aceleasi specialitati raman competitive, an de an; oriunde in lume.

Concluziile le trageti singuri.

Im
elite
elite

Postby Im » Sat Nov 05, 2011 10:53 am

hehehe, si daca ar fi doar faza cu spaga.
cum se mai dau posturile, cat de bun trebuie sa fii ?
:)
Singura durere suportabilă e durerea altora.

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sat Nov 05, 2011 10:58 am

Alo, kooksee, care-i problema in pantelimon colt cu socului (bd chisinau, sa am pardon)? :)

Aici la noi in Spania se dau cadouri de multumire; chirurgii primesc vin si jamon, noi care dregem ce-au facut ei (recuperare, adica) primim prajiturele si bomboane; seful primeste de la babele lui vin. Totul se haleste pe sectie sau in garda.
Nimeni nu se simte obligat sa dea, nimeni umilit sa primeasca.

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Nov 05, 2011 11:30 am

cum se mai dau posturile, cat de bun trebuie sa fii ?

Tu ce crezi, cum se dau posturile???
Ia cel mai bun??
Sau ia un membru al celebrei dinastii XY pietrificat in bransa? Sau un anonim generos.
( sunt si spitale cam 10% unde ia postul cel mai bun rezident, dar sa ramanaem la majoritate)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Nov 05, 2011 11:46 am

Cum ai ajuns la procentul ala de 10%?

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Nov 05, 2011 11:56 am

Estimez. Mai mult nu poate fi.

Dar nu am dreptate??
Cum, se obtin posturile bune in spitalele de stat?

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Nov 05, 2011 12:01 pm

Dar restul care sunt de acord cu mine unde sunt?
Ca eu vad numai 6 -7 nickuri constante. Care vin cu ''sa-ti fie rusine''.

Nu le place imed-ul??

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Nov 05, 2011 12:12 pm

Schnautzaritzo asta nu e o discutie din aia cu final incert in care fiecare aduce diverse argumente si balanta se inclina intr-o parte sau in alta.

E clar statuat ca spaga e naspa. Ce ma irita pe mine e ca tu nu intelegi asta si incerci sa dai un parfum de normalitate situatiei. Si sunt convins ca nu iti e rusine absolut deloc.

In alta ordine de idei abia astept peste cativa ani sa citim prin ziare de flagrante organizate unor medici care cer. Din alea cu ridicat direct din cabinet, ca sa fie imaginea mai puternica. Si apoi o sa dezbatem acia pe imed " da bai, il stiu pe medicul ala. Avea cont si pe imed. Mai tineti minte ce naturala i se parea spaga? "

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Nov 05, 2011 12:26 pm

Specialitatea mea nu prea este cu spaga.
La rezi nici nu este foarte ravnita din aceasta cauza.

Cele cu spagi mari sunt specialitati periculoase, specalitati in care ori te ridici pentru ca esti ultratalentat si dedicat, ori ai conexiunile necesare, ori chiar mori de foame daca primele 2 lipsesc. (ma refer la cine vrea sa ramana in orasul universitar neaparat din varii motive)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Nov 05, 2011 12:37 pm

Toate specialitatile se preteaza la spaga daca ai un anumit profil moral.

Si tu il ai.

Return to “Rezidentiat 2011”