Numar de inscrisi pe centre

next generation
Dixie
senior
senior

Re: Numar de inscrisi pe centre

Postby Dixie » Thu Nov 03, 2011 6:29 pm

pfff, habar nu am unde am citit sau unde am auzit faza cu 1 CS si 3 CM ... dar o sa-ncerc sa-mi amintesc. si de cumva e scris negru pe alb pe undeva, o sa revin cu "dovada".... pana atunci, ma termin psihic cu infectiile. nush cum o reusit DrG sa termine cele 54 de pagini, da eu .... parca stau pe loc.... :hammer: :hammer:
pierd vremea cu ele in loc sa fac alte teme .... pff, asa-mi trebuie. da nu le las , numa de ciuda ca am pierdut de pe la 4 timp cu ele.... :reject: :hrr:
Inteligenta mea sclipitoare incepe sa devina o povara . ~ Dr. House

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Thu Nov 03, 2011 6:31 pm

canci wrote:Eu nu m-as baza pe asta, la rezi se pot intampla multe, ai emotii, carioci :)) etc. Nu vreau sa te descurajez dar nu cred ca e ok nici sa fii prea relaxat. Si eu fac in jur de 740-750 pe rezitests mai nou, am crescut un pic :D dar cu toate astea iau in considerare toate posibilitatile...inclusiv ca s-ar putea sa lesin. :lol:

haha, hai ca ai fost comica... la faza cu lesinatu... :mrgreen: :P :lol:

740-750 din toata materia? ooo, stai bineee... :allright:

drkano
junior
junior

Postby drkano » Thu Nov 03, 2011 6:33 pm

:)) la lesin nu m-am gandit,dar eu zic totusi ca e un impuls 750. e subiectiva nota,dar adujvanta. :P

drkano
junior
junior

Postby drkano » Thu Nov 03, 2011 6:36 pm

eu l-as da maine rezi sa scap odata,ma ia cu palpitatii deja zilnic,mi frica sa nu dau intr-o angina silentioasa....:))

adrianastroescu
junior
junior

Postby adrianastroescu » Thu Nov 03, 2011 6:39 pm

canci wrote:Eu nu m-as baza pe asta, la rezi se pot intampla multe, ai emotii, carioci :)) etc. Nu vreau sa te descurajez dar nu cred ca e ok nici sa fii prea relaxat. Si eu fac in jur de 740-750 pe rezitests mai nou, am crescut un pic :D dar cu toate astea iau in considerare toate posibilitatile...inclusiv ca s-ar putea sa lesin. :lol:

exista posibilitati nelimitate :lol: aia cu lesinul :angel: :shocked!:
dar si lesinul dureaza cateva secunde, dupa care la treaba :D

elena_
newbie
newbie

Postby elena_ » Thu Nov 03, 2011 6:42 pm

Hello! Am o mare dilema, de fapt vreo doua…
Fenitoina se poate dilua sau nu?
Care este primul simptom al apendicitei acute, durerea sau anorexia?

procust
senior
senior

Postby procust » Thu Nov 03, 2011 6:47 pm

durerea e primul simptom conform primului rand,( la ultimul rand scrie ca in 95% apare initial) , anorexia insoteste simptomele

canci
elder
elder

Postby canci » Thu Nov 03, 2011 6:50 pm

Zuntor, tin sa te anunt ca merge site-ul rezi umf Buc, adica merge cu ghilimelele de rigoare pt ca, in continuare, e nefunctional. :lol:

In alta ordine de idei, eu in 25 de ani n-am lesinat nici macar o data si cu toate astea... :lol: am inteles ca rezi scoate la iveala multe necunoscute din om...si la propriu si la figurat. :D
Eu va las, spor la ce vreti voi, ma introduc la diaree :D adica da, am lasat adenomul, am zis sa nu o fortez :D am trecut pe ceva "mai usor". :))

Primul simptom al apendicitei: anorexia. Aia cu fenitoina recunosc ca-mi scapa, cred ca da. :roll:

Later edit: Procust, anorexia este, acolo unde zici tu cu 95% de fapt ei dau anorexia ca prim simptom, succesiunea anorexie, durere, voma. La grile am vazut ca tot anorexia este luata prima.

elena_
newbie
newbie

Postby elena_ » Thu Nov 03, 2011 7:01 pm

Epilepsii pagina 515: “se face precizarea ca Solutia din fiola nu se poate dilua, astfel ca se va administra in ritm mai lent de 0,5 mg/kg"
Pagina 518: “se va dilua cu ser fiziologic si se va supraveghea tensiunea arteriala , deoarece in tp inj iv poate surveni hTA"

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Thu Nov 03, 2011 7:03 pm

elena_ wrote:Epilepsii pagina 515: “se face precizarea ca Solutia din fiola nu se poate dilua, astfel ca se va administra in ritm mai lent de 0,5 mg/kg"
Pagina 518: “se va dilua cu ser fiziologic si se va supraveghea tensiunea arteriala , deoarece in tp inj iv poate surveni hTA"

aaaa, ori eu am o problema, ori nush .... insa elena, te-ntreb, ai de gand sa retii amanuntele astea??? crezi ca o sa primesti o intrebare din aceste 2 informatii ce se bat cap in cap la rezi?... intreb si eu. sa stiu daca trebuia sa retin amanunte de genu.... :dizzy: :ohmamma:

elena_
newbie
newbie

Postby elena_ » Thu Nov 03, 2011 7:08 pm

Nu stiu daca o sa retin sau nu, dar le-am citit si am vazut ca se bat cap in cap. Plus ca intrebarea cu fenitoina se poate preta la grila, macar CM :D.
Multumesc!

DrG
junior
junior

Postby DrG » Thu Nov 03, 2011 7:12 pm

dr_miky wrote:
Dixie wrote:eu parca retin ca am citit pe undeva ca sunt cate 4 intrebari din fiecare tema: o intrebare CS si 3 intrebari CM...

unde ai citit ca se dau 4 intrebari din fiecare tema: o intrebare CS si 3 intrebari CM ?

dar pt tine ce inseamna 25 % CS si 75% CM?cand dai pe rezitests nu tot asa iti genereaza? 1 CS si 3 CM din fiecare tema?

airamana
junior
junior

Postby airamana » Thu Nov 03, 2011 7:13 pm

da , dar intrebarile cu raspunsuri inexacte sau incorecte ( ma refer daca se da grila la rezi ) sunt anulate dupa examen

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Thu Nov 03, 2011 7:16 pm

DrG wrote:
dr_miky wrote:
Dixie wrote:eu parca retin ca am citit pe undeva ca sunt cate 4 intrebari din fiecare tema: o intrebare CS si 3 intrebari CM...

unde ai citit ca se dau 4 intrebari din fiecare tema: o intrebare CS si 3 intrebari CM ?

dar pt tine ce inseamna 25 % CS si 75% CM?cand dai pe rezitests nu tot asa iti genereaza? 1 CS si 3 CM din fiecare tema?

inseamna 50 de intrebari CS si 150 CM :D dar daca te linisteste cu ceva in general asta e ponderea (4 intrebari/tema) pot sa-ti confirme si colegii mai mari care au mai dat :)

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Thu Nov 03, 2011 7:20 pm

pai daca e sa gandim logic, sunt 50 de teme, 200 de intrebari, ar rezulta dupa un calcul simplu 4 intrebari pe tema. adica, de ce o tema ar primi 10 intrebari si alta doar 1 intrebare? de ce ar favoriza o tema in defavoarea alteia? ca sa para ei mai smecheri? mda, ei pot parea oricum ... :P :evil: :twisted:

DrG
junior
junior

Postby DrG » Thu Nov 03, 2011 7:21 pm

pe mine nici nu ma linisteste nici nu ma nelinisteste.spuneam si eu ce am auzit.oricum trebuie citite toate. :)

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Thu Nov 03, 2011 7:24 pm

DrG wrote:pe mine nici nu ma linisteste nici nu ma nelinisteste.spuneam si eu ce am auzit.oricum trebuie citite toate. :)

eu nush cum ai reusit tu sa parcurgi cele 54 de pagini de la infectii, ca eu.... abia ma apropii de juma din ele.... :hammer:
nu ai citit tot? sau care e secretul? :what:

DrG
junior
junior

Postby DrG » Thu Nov 03, 2011 7:25 pm

daca tot favorizeaza unele subiecte, sper sa le favorizeze pe cele usoare notworthy.gif notworthy.gif

DrG
junior
junior

Postby DrG » Thu Nov 03, 2011 7:27 pm

le-am terminat Dixie dar ti-am zis ca de la jumatate incolo....varza...n-am mai retinut mare lucru.asta e!eu una nu il mai reiau nici sa mor.

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Thu Nov 03, 2011 7:28 pm

DrG wrote:le-am terminat Dixie dar ti-am zis ca de la jumatate incolo....varza...n-am mai retinut mare lucru.asta e!eu una nu il mai reiau nici sa mor.

pffff, eu is mai cazuta-n cap se pare, ca nu mai inaintez deloc... :hammer:

ana_oi
junior
junior

Postby ana_oi » Thu Nov 03, 2011 7:29 pm

procust wrote:durerea e primul simptom conform primului rand,( la ultimul rand scrie ca in 95% apare initial) , anorexia insoteste simptomele

au tradus prost..in angelescu in engleza spunea de durere ca e "prime"..adica principal..
anorexia este primul, durerea principalul
acum la grile ne orientam :))

DrG
junior
junior

Postby DrG » Thu Nov 03, 2011 7:30 pm

asa aveam si eu impresia.termina-l si lasa-l :allright:

ana_oi
junior
junior

Postby ana_oi » Thu Nov 03, 2011 7:32 pm

schwartz..m-am tampit :))
tot fac la cancere..si numai angelescu visez

Suntmuci
junior
junior

Postby Suntmuci » Thu Nov 03, 2011 8:06 pm

sunt 4 intrebari din fiecare tema in total 200 intrebari.
1 CS X 50
3 CM X 50

Anorexia este primul simptom in apendicita acuta.
Arbeit macht frei !

kathalinna
junior
junior

Postby kathalinna » Thu Nov 03, 2011 8:40 pm

(1) Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel:
a) 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5; se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; dacă la aceste întrebări candidaţii marchează mai mult sau mai puţin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0);
b) 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu cu 2 - 4 răspunsuri corecte; fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte; dacă la aceste întrebări candidatul marchează mai puţin de două sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0).
(2) În caietul de concurs se precizează întrebările de tip complement simplu şi întrebările de tip complement multiplu
25 % din 200 = 50 intrebari CS
75 % din 200 = 150 intrebari CM

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 2:50 am

Neatzaaaaaaaa imed!!!! :D
Se cere o cafelutza si la treaba. :peace:
Cuuum? Dixie, tu care esti cea mai matinala de obicei, nu te-ai trezit? :shock: Hmmm....aproximez ca in max 2 ore faci prezenta! :D

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 04, 2011 4:20 am

neataaaa alex... ha ha, la 6 ma trezesc de obicei.... LOL, hai ca ai fost comica de dimineataaa.... :allright: :allright:

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 4:25 am

Te asteptam! :D Neatza si tie! Ce-ai facut aseara, ai reusit sa termini infectiile?

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 04, 2011 4:29 am

wasd_alex wrote:Te asteptam! :D Neatza si tie! Ce-ai facut aseara, ai reusit sa termini infectiile?

nuuuu, logic. eu is melc. deci cum as fi putut termina cele 54 de pagini ??? :hammer: :hammer: :hammer:
am facut fix juma din ele. azi mai citesc vreo 2 ore la ele, si le las... le reiau sambata seara. mai bine ma pun pe ceva mai "scurt" si sa mai apuc sa introduc si-un test cu 200 de intrebari. :shocked!:
tu ce faci azi?

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 4:34 am

mie oricum mi se par infernale, deci daca macar reusesti sa le citesti cap-coada si tot meriti felicitari.
Eu am abandonat ieri insuf renala, am facut grile din toata materia (ca nu ma simteam in stare de altceva) si m-am bagat la somnik devreme.
Asa ca acum m-am trezit direct cu IRA in brate :D. Sper pana la pranz sa o termin si eu.

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 04, 2011 4:40 am

wasd_alex wrote:mie oricum mi se par infernale, deci daca macar reusesti sa le citesti cap-coada si tot meriti felicitari.
Eu am abandonat ieri insuf renala, am facut grile din toata materia (ca nu ma simteam in stare de altceva) si m-am bagat la somnik devreme.
Asa ca acum m-am trezit direct cu IRA in brate :D. Sper pana la pranz sa o termin si eu.

spor mult iti doresc.... ai facut test din ala contra timp cu 200 de intrebari din toata materia? ... ce pct ai facut?
pfff, eu nu reusesc sa-mi fac curaj inca sa fac un test din tot, pt ca.... mi-e teama de rezultat... :spinning: :dizzy:
insa bravo tie ca ai curajul asta....tre in curand sa ma apuc si eu de facut teste din toata materia... :help:

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 4:47 am

Dixie wrote:spor mult iti doresc.... ai facut test din ala contra timp cu 200 de intrebari din toata materia? ... ce pct ai facut?
pfff, eu nu reusesc sa-mi fac curaj inca sa fac un test din tot, pt ca.... mi-e teama de raspuns... :spinning: :dizzy:
insa bravo tie ca ai curajul asta....tre in curand sa ma apuc si eu de facut teste din toata materia... :help:

Am facut cateva pana acum. Nu are de ce sa-ti fie frica, rezultatele la testele din toata materia sunt cel mult orientative. Mi s-a intamplat in aceeasi zi sa fac 2 teste, la primul am scos 769 pcte, la al doilea 796 , adica diferenta de la cer la pamant.
La testul de ieri am scos 803, dar nu m-ar surprinde deloc daca azi as face un test si as scoate 760. :hammer:

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 4:50 am

Aaa, si in plus pe rezitests intrebarile se repeta,si chiar daca gresesti o data, a doua oara o nimeresti pt ca-ti suna cunoscut.
De-asta eu continui sa cred ca punctajul de la rezi o sa fie usor mai scazut fata de rezitest

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 04, 2011 4:57 am

pffff, nush ce sa zic... unii zic ca cica la rezi scoti mai mult decat pe rezitests. habar n-am. o sa vedem noi cum o sa fie...

tu scoti pct fff bune, bravooo !!! daca faci asa si la rezi, e bine...

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Fri Nov 04, 2011 5:07 am

Dixie om trai si om vedea ce o sa fie. Pana atunci doar presupuneri.
Tinta mea e 780-800pcte, si daca ma incadrez in intervalul asta o sa fiu fericita. Daca nu...... :cry: nici nu vreau sa ma gandesc.
Gata cu vorba ca de o ora frec menta, ma duc la IRA.
Spor la treaba Dixie!

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 04, 2011 5:09 am

wasd_alex wrote:Dixie om trai si om vedea ce o sa fie. Pana atunci doar presupuneri.
Tinta mea e 780-800pcte, si daca ma incadrez in intervalul asta o sa fiu fericita. Daca nu...... :cry: nici nu vreau sa ma gandesc.
Gata cu vorba ca de o ora frec menta, ma duc la IRA.
Spor la treaba Dixie!

merci merci... tu parca concurai pe loc, nu? daca vrei asa punctaj mare, inseamna ca vrei chirurgie/cardio? sau ce specialitate?... :roll:
spor si tie la IRA... :peace:

bobi13
senior
senior

Postby bobi13 » Fri Nov 04, 2011 5:25 am

neatza la toata lumea.... hello2.gif ...ce repede s-au trezit unii... :peace: ...vreau sa fac azi pneumonii, bronsite, peritonite, inf tract urinar...spor la toti.. :peace:

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Nov 04, 2011 5:52 am

Neatza, neatza!
intr-adevar unii dintre noi sunt chiar f matinali :allright: eu mai devreme de 7 jumate nu ma pot trezi, si cafeaua imi ia cam vreo ora, intre timp rasfoiesc si imedul :peace: ma apuc de treaba in jur de 8 juma.
bobi ce coincidenta si eu mi-am propus aceleasi teme pt azi homework.gif poate reusim sa ne tinem la curent in functie de cum evoluam...
spor la treaba tuturor, si tie dixie...mare curaj cu infectiile alea...mai mai k vroiam sa le fac si eu, da nu, nu nu nu :priest:

bobi13
senior
senior

Postby bobi13 » Fri Nov 04, 2011 5:55 am

sa speram ca terminam ce am zis...acum vreau sa termin ciroza inceputa aseara...si apoi sa iau temele propuse... :allright:

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 04, 2011 5:59 am

latte wrote:Neatza, neatza!

spor la treaba tuturor, si tie dixie...mare curaj cu infectiile alea...mai mai k vroiam sa le fac si eu, da nu, nu nu nu :priest:

neata si tie latte.... neata si tie bobi....

latte, nu nu, nu te lua de infectii, ca nu meritaaa... e o mare porcarie subiectul asta. o sa-ti spun dupa ce fac grilele de pe rezitest de la el, daca mi-a ajutat la ceva citirea lui, sau puteam " ghici " raspunsul la intrebari si fara sa citesc cele 54 de pagini.... :hammer:
inca ... mai am. mai stau pana pe la 9 juma pe ele.... dupa le las, si poate le reiau sambata searaaaa... poate !!! :hate: :hate: :hate:

Return to “Rezidentiat 2011”