Numar de inscrisi pe centre

next generation
Rasurbo
senior
senior

Re: Numar de inscrisi pe centre

Postby Rasurbo » Tue Nov 01, 2011 8:39 am

Ideea descentralizarii e clara. NU se mai pot face transferuri. punct. Dixie degeaba te dai cu capu de ziduri ca oricum nu se poate. Intrebarea e alta totusi... daca transferurile vor ramane valabile pentru rezidentii de an 2 sau mai mare, care au dat rezu in anii trecuti si nu ar trebui sa fie inclusi in faza asta cu descentralizarea. Are cineva vreo informatie in legatura cu asta@??

canci
elder
elder

Postby canci » Tue Nov 01, 2011 8:48 am

Cat optimism. :D Pe cat punem pariu ca vor mai exista transferuri si de acum inainte? Poate nu pt unii ca mine sau ca tine, poate...

dr_miky
senior
senior

Postby dr_miky » Tue Nov 01, 2011 8:50 am

canci wrote:Cat optimism. :D Pe cat punem pariu ca vor mai exista transferuri si de acum inainte? Poate nu pt unii ca mine sau ca tine, poate...

transferurile nu vor disparea

canci
elder
elder

Postby canci » Tue Nov 01, 2011 8:54 am

Poti sa mai explici si tu odata...eu am obosit. :roll:
Ma duc sa ma "racoresc" cu ceva tep si ic.

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Tue Nov 01, 2011 9:06 am

dr_miky wrote:
canci wrote:Cat optimism. :D Pe cat punem pariu ca vor mai exista transferuri si de acum inainte? Poate nu pt unii ca mine sau ca tine, poate...

transferurile nu vor disparea

Subscriu. Pentru unii intotdeauna se va gasi o cale. :devil:

Radonne
senior
senior

Postby Radonne » Tue Nov 01, 2011 9:15 am

Trensferurile se faceau mai greu greu si pana acum. Era nevoie de pile mari sau de noroc si bunavointa unora. Dar detasari, pana anul acesta, s-au facut lejer si ma gandesc ca se vor mai face. Mai ales de ex: iei cardio Constanta ai terminat UMF Bucuresti si ai domiciliu in Bucuresti - eu zic ca va fi un fel de "piece of cake" detasarea. Si dupa 2-3 ani de detasari vine si transferul.

ana_oi
junior
junior

Postby ana_oi » Tue Nov 01, 2011 9:24 am

cand onor ministerul sune n lucruri, si pe toate n nu le respecta, cum sa mai crezi ca al n+1-lea lucru va fi respectat?
ma refer la faza cu transferurile...si in plus cum Dumnezeu sa nu mai permiti transferuri? ca doar nu suntem pe plantatie..cica traim in democratie...aa...sa nu mai fie facute transferuri aiurea in tramvai, fara un motiv obiectiv, da..asta poate fi un deziderat dar o sa ramana doar in stadiul asta..stiu destui care au vanat posturi pe la cuca macaii anul asta, pentru ca apoi sa vrea sa se transfere..si se vor transfera fain frumos...
dupa mine sa se transfere care unde vrea si unde poate.. mi se cam rupe de faza cu transferurile...vai ce nedrept este...ne treziram acum ca traim in nedreptate...stiu ca e neplacut si frustrant sa inveti, sa nu prinzi ce vrei sau si mai rau sa pici si un semioligofren sa fie singur pe post, sa ia postul si apoi sa se transfere..c'est la vie, asa-i in vie :))
in fine..mi-e lene sa ma apuc de IC :)) de-aia scrisai romane..
spor la toata lumea

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Tue Nov 01, 2011 9:58 am

cine ma lamureste si pe mine ce inseamna "transfer" si ce inseamna "detasare" ? ... ca ma simt offtopic, am o vaga idee, doar ca-n capul meu pana acum ceva timp in urma intre cele 2 exista un semn de egalitate... si se pare ca m-am inselat. :help:

spre exemplu, dau rezi in mures. iau chirurgie . in 2012 in iulie ma casatoresc. sotul sta in timisoara. ce fac? el sta singurel acolo, si eu stau singurica in mures? cum se cheama mutarea asta a mea din mures in timisoara? transfer sau detasare?

fiti buni si explicati-mi fara sa aruncati cu rosii in mine... :peace: :peace: :peace:
Inteligenta mea sclipitoare incepe sa devina o povara . ~ Dr. House

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Tue Nov 01, 2011 10:00 am

Din cate stiu eu , detasarea se face pentru unul/mai multe stagii. Cand ai terminat stagiile respective te duci inapoi unde ai tu repartitia. Transferul este definitiv.

wasd_alex
junior
junior

Postby wasd_alex » Tue Nov 01, 2011 10:01 am

Dixie wrote:spre exemplu, dau rezi in mures. iau chirurgie . in 2012 in iulie ma casatoresc. sotul sta in timisoara. ce fac? el sta singurel acolo, si eu stau singurica in mures? cum se cheama mutarea asta a mea din mures in timisoara? transfer sau detasare?

TRANSFER

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Tue Nov 01, 2011 10:06 am

wasd_alex wrote:
Dixie wrote:spre exemplu, dau rezi in mures. iau chirurgie . in 2012 in iulie ma casatoresc. sotul sta in timisoara. ce fac? el sta singurel acolo, si eu stau singurica in mures? cum se cheama mutarea asta a mea din mures in timisoara? transfer sau detasare?

TRANSFER

aha.... merci alex.... si deci sa-nteleg ca treburile astea se rezolva greu, cu pile multe si relatii... :twisted:

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Tue Nov 01, 2011 10:08 am

Dixie wrote:cine ma lamureste si pe mine ce inseamna "transfer" si ce inseamna "detasare" ? ... ca ma simt offtopic, am o vaga idee, doar ca-n capul meu pana acum ceva timp in urma intre cele 2 exista un semn de egalitate... si se pare ca m-am inselat. :help:

spre exemplu, dau rezi in mures. iau chirurgie . in 2012 in iulie ma casatoresc. sotul sta in timisoara. ce fac? el sta singurel acolo, si eu stau singurica in mures? cum se cheama mutarea asta a mea din mures in timisoara? transfer sau detasare?

fiti buni si explicati-mi fara sa aruncati cu rosii in mine... :peace: :peace: :peace:

Ca sa simplific mult povestea :) detasarea= muti stagiul in alt centru pentru maxim un 1 an apoi daca vrei mai depui acte pentru o alta tura de "detasare' ... transferul pe de alta parte inseamna o "detasare permanenta" daca vrei :D dar transferul se obtine mai greu, ai nevoie de mai multe acte, se decide un anumit numar de locuri disponibile pt transfer pe fiecare centru etc... In mare asta e marea "invarteala" :peace: eu nu stiu de ce se impotriveste lumea transferului dar nu se cramponeaza deloc de detasare caci din punctul meu de vedere in afara de un mic inconvenient (respectiv drumuri centru rezidentiat unde ai luat si centru universitar unde vrei sa faci) nu e nicio diferenta

In alta ordine de ideei a reusit cineva sa afle ceva de la UMFCj? ca eu mi-am sfaramat neuronul cu doamnele de acolo care ridica din umeri la orice intrebare sau ma indruma catre nr de telefon unde ar trebui sa raspunda cineva dar nimeni nu o face... poate ne trezim si noi cu surprize ca in tm :help:

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Tue Nov 01, 2011 10:18 am

aaaa, merci merci pt raspunsuri. s-a facut lumina in capul meu...

intrebare: ce s-a intamplat in tm? nu am citit stirile... deci ce "greseli" s-au petrecut pe-acolo? :P

zunthor
junior
junior

Postby zunthor » Tue Nov 01, 2011 10:28 am

eu nu inteleg cum astia de la timisoara pot updata listele iin fiecare zi, si mai nou lista updatata azi sa contina si codul fecarui post pentru care au concurat cei inscrsi acolo, si la bucuresti nici macar sa afiseze o amarata de lista, sa vedem daca suntem trecuti pe ea, sau sa faca site-ul ala penbil sa mearga intr-un fel.........

Radonne
senior
senior

Postby Radonne » Tue Nov 01, 2011 10:29 am

Un alt dezavantaj al detasariilor. Asa am inteles ca sta treaba: ai terminat la Timisoara, ai luat loc pe Arad, Oradea... iti faci detasarea pe module/an la Timisoara, detasare pe care o tot reinnoiesti cu fiecare inceput de modul/an. Daca se scoate pe specialitatea ta post pe UMF nu poti concura pentru ca nu tii de centrul universitar respectiv.

ana_oi
junior
junior

Postby ana_oi » Tue Nov 01, 2011 10:38 am

Dixie wrote:aaaa, merci merci pt raspunsuri. s-a facut lumina in capul meu...

intrebare: ce s-a intamplat in tm? nu am citit stirile... deci ce "greseli" s-au petrecut pe-acolo? :P

in liste au trecut din candidatii pe post, pe loc,..dar cred ca au remediat..updatasera listele de dimineata.
ma tot felicit singura ca am ales centru asta sa dau rezi :)) desi nu sunt din timisoara

airamana
junior
junior

Postby airamana » Tue Nov 01, 2011 10:43 am

Oare Cluju` nu are de gand sa afiseze listele??? :evil:

nelly_ct
junior
junior

Postby nelly_ct » Tue Nov 01, 2011 11:00 am

Mai e o diferenta intre transfer sau detasare.
Ca sa ti se dea detasare trebuie sa ai indrumator (conf sau prof) pe stagiile pe care te detasezi si poti sa faci asta incepand cu ce data ai tu chef, pe o perioada de maxim 1 an.
Ca sa ti se dea transfer trebuie sa ai indrumator de rezidentiat (conf sau prof) pe specialitatea de baza, se face numai intr-o anumita perioada publicata pe site-ul ministerului, si numai daca mai sunt locuri disponibile in centrul in care vrei sa mergi. (asta tot pe site-ul MS se publica.)
Cu alte cuvinte, in centrele mici CT, GL,etc, daca nu exista profi sau confi pe hematologie, demato, ati, neonat, de exemplu, nu poti sa-ti iei transfer. Dar poti sa-ti iei detasari pe stagiile mici: medicina interna... si ce-o mai fi la fiecare, conform curiculei de rezidentiat. Iar stagiul de baza il faci musai in centrul mare, in care ai luat.
Deci problema e daca vrei sa pleci de la Buc la Ct pe specialitati care nu au profi, nu invers, de la Ct la Buc.

Sper ca am explicat bine, ca sunt cam obosita si logica mea nu e tocmai optima.
Orice shut in fund e un pas inainte!

nelly_ct
junior
junior

Postby nelly_ct » Tue Nov 01, 2011 11:04 am

si inca ceva: detasarile se dau de la centrul de perfectionare, iar transferurile sunt aprobate de minister, in sesiuni speciale ( martie, iunie, etc)
Orice shut in fund e un pas inainte!

ada33
junior
junior

Postby ada33 » Tue Nov 01, 2011 11:05 am

nu degeaba se zice ca Banatu-i fruntea.................de ce nu afiseaza si celalalte liste?? :( vreau sa invat linistita, vreau sa ma vad pe listeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Tue Nov 01, 2011 11:15 am

airamana wrote:Oare Cluju` nu are de gand sa afiseze listele??? :evil:

am sunta eu la Dna Rusu si Dna Abrudan ( aici le-am gasit http://www.umfcluj.ro/Detaliu.aspx?t=Re ... edecontact) dar cica ele nu se ocupa de rezidentiat in faza asta ci dupa ce il luam (abia astept :lol: ) si se pare ca rectoratul se ocupa prin urmare am luat toate nr la sunat de la secretar pana la rector nimeni nu raspunde. am sunat si la dps cluj-habar n-au nimic; dsp-ul unde m-am inscris cica umf-ul sau ms-ul ar trebui sa aiba aceste date; ms-ul nu raspunde/nu se ocupa si tind eu sa cred ca nici nu-i intereseaza :evil:

ca sa nu spun ca le-am explicat la toti cu metodologia in fata la modul: stimata doamna, in cap3 art 15 al 1 spune ca..... raspuns: serios? nu stim domnisoara sunati la dsp/umf/ms!!! :hate:

Mie imi vine sa sun la pagina medicala, libertatea, can can sau la firmele alea de recrutari medici catre tari mai frumose cu imprimate si acces internet si cu secretare care stiu si altceva in afara de cand e pauza de tigara si cafea

ana_oi
junior
junior

Postby ana_oi » Tue Nov 01, 2011 11:21 am

cristina1986 wrote:
airamana wrote:Oare Cluju` nu are de gand sa afiseze listele??? :evil:

recrutari medici catre tari mai frumose cu imprimate si acces internet si cu secretare care stiu si altceva in afara de cand e pauza de tigara si cafea

:)) tare

airamana
junior
junior

Postby airamana » Tue Nov 01, 2011 11:28 am

Am vazut ca au pus ieri pe site-ul de la umf cluj ceva regulament de desfasurare al examenului , in care specifica ceva de genul ca in 16 se va afisa la ei pe site distribuirea in amfiteatre, deci pana atunci....liniste si pace :evil:

canci
elder
elder

Postby canci » Tue Nov 01, 2011 11:36 am

In Buc la fel, pe 16...daaaar cum nici pana acum datele nu au fost respectate ma astept sa vad repartitia pe sali si implicit lista, pe care colegii din Timisoara o au deja, pe 18-19. Ei, si daca sunt pe loc in loc sa fiu pe post sau chiar nu sunt pe lista, asta e, detalii nesemnificative la o adica...umf-ul sa traiasca!

LE: am uitat sa zic, am sunat si la umf, la 2 tel nu a raspuns nimeni la al 3-lea mi s-a inchis telefonul in nas. :hate:
Last edited by canci on Tue Nov 01, 2011 11:42 am, edited 1 time in total.

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Tue Nov 01, 2011 11:42 am

am asa o senzatie ca ma apuc sa sarbatoresc daca apar listele si descopar ca au reusit sa inteleaga in ce centru dau si daca dau pe loc/post :D si cand ma gandesc cate am de citit astazi si cum nu imi sta mintea la ele ci la dat refresh pe tot felul de site-uri :(

adrianastroescu
junior
junior

Postby adrianastroescu » Tue Nov 01, 2011 11:46 am

"prostectomia totala duce la vindecarea prostatitei cronice" :grab:

adrianastroescu
junior
junior

Postby adrianastroescu » Tue Nov 01, 2011 11:47 am

:peace:
prostatectomia totala duce la vindecarea prostatitei cronice

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Tue Nov 01, 2011 11:49 am

ce smart esti... pfoai... apropo exista buton de edit, poate nu l-ai vazut jos in dreapta

DrG
junior
junior

Postby DrG » Tue Nov 01, 2011 11:49 am

mda..si eu decat sa invat, stau si dau refresh :peace:

airamana
junior
junior

Postby airamana » Tue Nov 01, 2011 12:34 pm

intrebare intrebatoare...din tulburari de ritm si conducere avem de invatat strict doar ce e in paranteza , fara tratament si alte treburi? hmmmm

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Tue Nov 01, 2011 12:35 pm

teoretic doar ce e in paranteza, normal... apropo is singurul care detesta capitolul ala? l-am citit si nu prea am inteles mare lucru...

procust
senior
senior

Postby procust » Tue Nov 01, 2011 12:45 pm

nici eu nu am inteles mare lucru, am zis totusi macar sa-l citesc poate imi voi aminti ceva

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Tue Nov 01, 2011 12:47 pm

exact... capitolele modificate is cam stufoase, la detalii ma refer,sunt mai complicate decat cele vechi, grile nu prea sunt pt ele, ramanem doar cu cititul si poate rasare ceva la examen :))

sms_mihai
senior
senior

Postby sms_mihai » Tue Nov 01, 2011 12:51 pm

Dixie wrote:
canci wrote:Normal ca nu se poate...insa transferurile si detasarile vor merge ca unse, nu? :hate: mi-e din ce in ce mai sila de circul asta numit rezidentiat.

pai daca transferurile si detasarile vor merge ca unse, atunci chiar ca ma dau cu capu de pereti... mai bine ma inscriam in mures de exemplu, luam ce vroiam si apoi..... ma transferam in buc. uffff :hammer: :hammer: :hammer:

Si asa ajungem unde prevedeam:
Concurenta mult mai mare in Buc (plus de asta dau si multi de anii trecuti, care deja sunt foarte buni).
Nea Pruna care e din Bucuresti, dar da la Cluj/Iasi, ia cardio, gastro (la care in Bucuresti nu visa) si apoi hop-top se transfera.

Ar trebui pus stop (absolut) transferurilor, pt ca la cum se procedeaza in Romania, nu poti fi sigur ce inseamna motive intemeiate sau nu. Daca sunt din Bucuresti si dau la Iasi, apoi "imi fac" mama bolnva de ceva (doamne fereste), astea probabil ca vor fi motive suficiente pt a se aproba un transfer.
Aberanta de-a dreptul ideea cu examene diferite. Trebnuia stabilit un numitor comun de la inceput, plus reguli clare de transfer. Nu sa ne trezim ca unii sunt mai smecheri.

Si nu uitati ca la ce salarii avem, lipsa banilor de chirie, gazda, intretinere e un motiv real si intemeiat pt a nu-ti putea plati viata. Chiar si un drum pe luna cu trenul e foarte scump pt noi.
Last edited by sms_mihai on Tue Nov 01, 2011 12:54 pm, edited 1 time in total.

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Tue Nov 01, 2011 12:54 pm

Cum spuneam mai sus( si am fost contrazis de vreo 4 persoane), totusi anu asta nu cred ca se vor mai permite transferuri si detasari, adica a fost anuntata chestia asta in mod express, odata cu descentralizarea. Ca vor fi cativa cu pile si in tampon bagate, care se vor transfera, asta nu contest. Dar ca idee, articolele din presa referitoare la descentralizare subliniaza imposibilitatea transferurilor anul asta...

sms_mihai
senior
senior

Postby sms_mihai » Tue Nov 01, 2011 12:59 pm

Rasurbo wrote:Cum spuneam mai sus( si am fost contrazis de vreo 4 persoane), totusi anu asta nu cred ca se vor mai permite transferuri si detasari, adica a fost anuntata chestia asta in mod express, odata cu descentralizarea. Ca vor fi cativa cu pile si in tampon bagate, care se vor transfera, asta nu contest. Dar ca idee, articolele din presa referitoare la descentralizare subliniaza imposibilitatea transferurilor anul asta...

Scrie undeva intr-un regulament?

In presa? No offense, daca ar fi dupa presa, in 2011 medicii rezidenti ar fi trebuit sa aiba crescut salariul. Ministrul chiar a spus (realuat) asta prin aprilie 2011 (de data asta pt 2012)(cautati pe net, toata presa plina). Acum ministrul nu mai este in functie si ma indoiesc profund ca vor creste salariile rezidentilor cu 30-70% sau cat spunea. Presa ia o vorba si o raspandeste...

Vorba aia, sa fi stiut si noi unde ne inscriem, ce drumuri avem de facut. Poate parea o gluma, dar pt unii chiar conteaza.

Sim0n3l
senior
senior

Postby Sim0n3l » Tue Nov 01, 2011 1:16 pm

Cata activitate p-aici domne'! :dizzy:
Hai nu va mai stresati, toata lumea la invatat :) :D
Eu am facut ciroza si hivul pana acum :peace: si ma apuc de tiroida!
:byebye: :byebye: :byebye: :byebye: :byebye:

latte
senior
senior

Postby latte » Tue Nov 01, 2011 2:01 pm

Sim0n3l wrote:Cata activitate p-aici domne'! :dizzy:
Hai nu va mai stresati, toata lumea la invatat :) :D
Eu am facut ciroza si hivul pana acum :peace: si ma apuc de tiroida!
:byebye: :byebye: :byebye: :byebye: :byebye:

wwwowww mamica de cand te-ai apucat? de asnoapte? le-ai repetat sau chiar le-ai invatat?
spune-ne si nou cum reusesti?
:help:

Sim0n3l
senior
senior

Postby Sim0n3l » Tue Nov 01, 2011 2:33 pm

Le-am repetat.
Pe la 9.30 cred ca m-am apucat!
Ce mi-a ramas nefacut niciodata e AVCul, BCI, prostata. Peste hernii si traumatisme abdominale m-am uitat vag asa...dar nu cred ca insist cu ele.
Mai am inf resp la copil, apendicita si cancer de san, pe care cred ca le fac maine.
Si apoi iau a treia oara materia la puricat :)
Stau singura acasa toata ziua, de asta reusesc. Fetita e la gradi pana la 4, la 4 o preiau socrii/parintii si mi-o aduc seara la 7. Sotul pleaca si el si eu raman cu cartea in mana :). Fiind si gravida nu prea sunt tentata sa ies din casa ca nu am de ce. Ies doar cand e strict necesar.
La pranz, in loc de somn, fac cate o baie cu saruri si alte porcarii pe care personal ma relaxeaza la maxim. Evident ca in timpul baitei citesc cate un capitol. Cam asta e rutina mea zilnica. :)

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Tue Nov 01, 2011 2:49 pm

pfff.... eu tocmai am facut un test din 8 teme si am scos 842 .... :hammer: :hammer: :hammer:

Return to “Rezidentiat 2011”