intrebari ANUL I

furcu
junior
junior

Re: intrebari ANUL I

Postby furcu » Sun Oct 16, 2011 9:29 am

Jolie wrote:Buna,

Cum e cu Dr. Vlad la anatomie? Ca vad ca toata lumea vrea sa-si ia talpasita din seria 5. E dracu' chiar atat de negru sau n-ai probleme daca iti vezi de treaba ta?

hello, in primu rand nu cred ca o sa va mai mute doamna secretara. in plus, crede-ma ca nu anatomia e marele bai an primului an. vlad e un pic ciudatel insa dracu nu e asa de negru. eu sunt TOT seria 5 insa anul 2 si am avut norocul sa dau de chirculescu la anato, un nene mai cu toane decat vlad insa am tot respectul pentru el. ma rog...hai sa nu deviez de la subiect. oricum merge cu vlad la anato si gandeste-te ca daca se pastreaza aceeasi distributie a profilo da biofizica, biochimie, fiziologie o sa ai printre cei mai de treaba profi pe care cel putin eu i-a avut pana acu in facultate(ma refer la cursuri dnelor Raluca Papacocea, Irina Stoian si Diana ionescu - fizio, biochim, biofiz)
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toată lumea presupune că sunt pacient.
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor

Jolie

Postby Jolie » Sun Oct 16, 2011 9:34 am

Da, am vazut ca la biochimie e ft tare tipa - Irina Stoian, iar la anatomie am o super asistenta, o tipa Giuvarasteanu care chiar se ocupa de noi. Nu imi doream sa ma mut si sa renunt la profii astia, dar vroiam sa stiu de ce sunt toti atat de disperati sa plece de la Vlad. Iti multumesc pt raspuns!

furcu
junior
junior

Postby furcu » Sun Oct 16, 2011 11:06 pm

Jolie wrote:Da, am vazut ca la biochimie e ft tare tipa - Irina Stoian, iar la anatomie am o super asistenta, o tipa Giuvarasteanu care chiar se ocupa de noi. Nu imi doream sa ma mut si sa renunt la profii astia, dar vroiam sa stiu de ce sunt toti atat de disperati sa plece de la Vlad. Iti multumesc pt raspuns!

probabil pentru ca au auzit ca e mai dificil la examen si in plus are si niste cursuri care nu sunt prea atractive.

Jolie

Postby Jolie » Mon Oct 17, 2011 3:57 pm

Da, probabil, si unde mai adaugi ca vbeste incet, repede si plat si are niste desene de te doare capul. Dar asta e, o sa supravietuiesc cumva :) (sper)

Oana93
elder
elder

Postby Oana93 » Mon Oct 17, 2011 4:45 pm

Cum e Iurie Paraico la biofizica lp?

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Oct 17, 2011 7:28 pm

Oana93 wrote:Cum e Iurie Paraico la biofizica lp?

:shock: Parca era la biocel / histo, si-o fi schimbat materia de predat. Oh well, daca cumva e un tip tinerel, slabut, inalt, cu ochelari, care vorbeste usor pe nas, oarecum arogant, iti pot spune ceva despre el de la biocel.
Daca e ca la biocel, el explica foarte bine si ramai cu anumite lucruri de la el, insa la examenul de LP este destul de rau, pica daca nu stii si da note mici; da si note ok, insa trebuie sa stii bine pentru ele, si avand in vedere ca e un examen de lucrari practice, la care alti profesori nu dau mai putin de 8 in nici o situatie, e posibil sa va dezavantajeze. S-ar putea ca din toata inutilitatea aia de biofizica sa reuseasca sa va explice cateva chestii care chiar au legatura cu medicina (totusi nu introduc mana in foc, mi-a placut atat de mult biofizica incat nici nu mai stiu ce se studia la ea :lol: ) Avand in vedere ca biofizica este probabil prima materie la care vei sustine un examen de LP, s-ar putea ca experienta sa fie usor traumatizanta in final. Daca nu e ca la biocel, atunci norocul tau. :)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

Oana93
elder
elder

Postby Oana93 » Mon Oct 17, 2011 8:06 pm

Yep, that's him.

Ehh, ms de raspuns, o sa aflu eu pe parcurs cum e :))

andrei.n
newbie
newbie

Postby andrei.n » Fri Oct 21, 2011 1:57 pm

Cum e doamna Rodica la genetica lp? La examen e ok? :D

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Mon Oct 24, 2011 7:31 pm

Se mai poate da partial la biochimie in primul an?
sau s-a schimbat ceva?

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Mon Oct 24, 2011 8:05 pm

Karla2 wrote:Se mai poate da partial la biochimie in primul an?
sau s-a schimbat ceva?

Din cate stiu, acum se da examen pe fiecare semestru.
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...

onix13
newbie
newbie

Postby onix13 » Tue Oct 25, 2011 4:07 pm

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?? :) Cine face cu Domnul Iamandescu psihologia, poate sa-mi spuna cand si unde are curs cu acest profesor?? Ms.

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Tue Oct 25, 2011 4:12 pm

onix13 wrote:Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?? :) Cine face cu Domnul Iamandescu psihologia, poate sa-mi spuna cand si unde are curs cu acest profesor?? Ms.

Uita-te pe aici: http://healthpsy.activebb.net/ ,iar cursul se face la Sahia.

furcu
junior
junior

Postby furcu » Tue Oct 25, 2011 11:11 pm

onix13 wrote:Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?? :) Cine face cu Domnul Iamandescu psihologia, poate sa-mi spuna cand si unde are curs cu acest profesor?? Ms.

noi am facut la Colentina, dar nu te obosi sa mergi la curs.

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Thu Nov 03, 2011 11:33 am

Imi puteti recomanda o carte buna de genetica ca sa invat cat mai sistematic?
din curs nu prea inteleg mare lucru..

furcu
junior
junior

Postby furcu » Thu Nov 03, 2011 3:06 pm

Karla2 wrote:Imi puteti recomanda o carte buna de genetica ca sa invat cat mai sistematic?
din curs nu prea inteleg mare lucru..

nici nu trebuie sa iti bati capul prea mult cu genetica. intreaba la xerox la eroilor de cursuri.

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Thu Nov 03, 2011 8:58 pm

eh.asa cat sa am o nota de trecere decenta si sa nu ma trezesc in ianuarie ca nu stiu nimic.
:lol: ms de sfat.

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Sun Nov 06, 2011 12:45 pm

as vrea sa stiu cum se desfasoara examenul la engleza?
am auzit ca e greu....
tip grila sau oral?

choux
junior
junior

Postby choux » Sun Nov 06, 2011 2:03 pm

la engleza sunt 3 examene:
-1 din vocabular (trebuiesc invatati termenii medicali din textele pe care le cititi la lp-uri, vi se da un dosar cu texte pe care sa-l xeroxati. veti avea de completat niste propozitii, de match-uit niste coloane cu sinonime, antonime - grila)
-1 de gramatica (stil toefl, completat propozitii, gasit greseala - grila)
-1 oral (care se tine in vara cu subiecte desprinse din textele citite)
nu e greu, trebuie doar sa inveti termenii aia si pt oral sa mai citesti o data textele. engleza nu e o problema.
bafta!

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Nov 06, 2011 3:37 pm

Si sa nu uitam de pluralele latinesti...
De obicei la prima lucrare se ia toata gama de note, la cea de-a doua se ia numai 9 si 10, iar la nota de la oral este oarecum influentata de cele doua lucrari.
Intr-adevar, engleza nu e o problema, insa felul cum se desfasoara este destul de obositor si de stresant (sa vedeti la lucrari ce politie se face).
Si e foarte important sa nu ai absente.

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Sun Nov 06, 2011 8:01 pm

multumesc de lamuriri. Inseamna ca o sa ma descurc,daca invat in sesiune nu cred ca o sa am probleme. Si absente nu am pana acum si nici nu am in plan .

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Tue Nov 08, 2011 7:52 pm

e foarte important sa nu ai absente nu ca ai pati ceva...dar o sa-ti pice mana scriind recuperarile :lol:
ca la clasa intai.o gramada de pagini cu propozitii si cerinte scrise integral...
la oral in general nu o sa ai probleme...dar nici 10 nu iei usor. Tre sa le stii chichinetele lor de materiale
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Wed Nov 09, 2011 12:23 am

Adevarat, dar depinde foarte mult si cu cine dai la oral. Daca ai noroc sa pici la Mirel, iei 10 foarte usor.

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Wed Nov 09, 2011 3:19 pm

poate la voi ciprian...la noi n-a dat mirel 10 nimanui...plus de asta el e inca "mic" in catedra si mai mult ca sigur nu va fi singur in comisie..
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Wed Nov 09, 2011 11:30 pm

Da, la noi asa a fost, s-au luat multi de 10 la Mirel. Si atunci cand am dat noi a fost singur in comisie. Acum nu stiu, imi pare rau ca e inca sub papucul lui Sfetea si nu-l prea respecta nimeni(inclusiv mini-Sfetea alea 2-3 sau cate or mai fi acum), dar el e un tip foarte de gasca.

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Thu Nov 10, 2011 9:21 pm

Ciprian_90 wrote:Da, la noi asa a fost, s-au luat multi de 10 la Mirel. Si atunci cand am dat noi a fost singur in comisie. Acum nu stiu, imi pare rau ca e inca sub papucul lui Sfetea si nu-l prea respecta nimeni(inclusiv mini-Sfetea alea 2-3 sau cate or mai fi acum), dar el e un tip foarte de gasca.

Am uitat sa precizez ca fac cu sfetea
e de rau?
oricum discutam orice,mai putin engleza la ora ei...

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sat Nov 12, 2011 1:16 am

Mie mi-a placut de Sfetea ca persoana. M-a enervat faza cu absentele si politia de la lucrari si oral. Sa stii ca la examenul oral, nu trebuie sa dai neaparat cu ea, ci cu cine se nimereste. Si o sa auziti ca Sfetea pica si e rea de tot la oral(FALS!). Nu pica daca ai un minim de cunostinte si arati un minim respect atat fata de materia predata de ea, cat si fata de ea. In general, la oral o sa va intrebe diferite chestii precum "de ce ai ales medicina"...

geambazu
junior
junior

Postby geambazu » Sat Nov 12, 2011 4:45 am

cum este colocviul la biochimie?in ce consta?din ce dam?(an1,sem1)

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Sat Nov 12, 2011 2:47 pm

geambazu wrote:cum este colocviul la biochimie?in ce consta?din ce dam?(an1,sem1)

eu am dat 4 subiecte ( 10 intrebari grila,si alte 3 subiecte .unul din aminoacizi,proteine,structura lor, imunoglobuline etc.toate lectile pana la enzime)

Ciprian da, are si partile ei bune , in multe privinte are dreptate ( nu stim sa invatam generatia noastra e slab pregatita..etc etc etc) si sper sa fie asa cum spui tu ,corecta la examen.

poesie des enfers
newbie
newbie

Postby poesie des enfers » Sun Nov 13, 2011 5:25 pm

mai are cineva netter de vanzare?nu conteaza editia si limba,dar sa fie un pret acceptabil. astept raspuns:)

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Nov 18, 2011 8:12 pm

Ciprian_90 wrote:Mie mi-a placut de Sfetea ca persoana. M-a enervat faza cu absentele si politia de la lucrari si oral. Sa stii ca la examenul oral, nu trebuie sa dai neaparat cu ea, ci cu cine se nimereste. Si o sa auziti ca Sfetea pica si e rea de tot la oral(FALS!). Nu pica daca ai un minim de cunostinte si arati un minim respect atat fata de materia predata de ea, cat si fata de ea. In general, la oral o sa va intrebe diferite chestii precum "de ce ai ales medicina"...

Hm, imi aduc aminte cum acum multi ani cand eram parca in anul 1 si faceam engleza cu o batranica f draguta (Magdalena-nu-mai-stiu-cum) am luat 10 la examenul din vara, pe care il am si acum in carnet (deh, in primii 2 ani ni se mai cereau carnetele la examene), iar la inceputul anului 2 m-am trezit ca figurez pe lista aia cu mediile cu 8. M-am dus la secretara de an, i-am aratat carnetul, mi-a aratat catalogul si a zis sa ma duc sa vb cu maria sa doamna Sfetea. Si cum "doamna" urla din usa catedrei de engleza la secretara de an care statea la ghiseu ca "pe ea nu o intereseaza ce nota am eu in carnet sau cat am luat la examen, ca nu profa de la seminar- cu care dadusem si examenul, si ala scris si ala oral- a pus notele in catalog, ci ea, ca ea stie mai bine decat oricine cate engleza stim noi". Asta in conditiile in care eu nu o vazusem pe femeia asta decat 10 minute la examenul grila, la supraveghere, si era fizic imposibil sa stie ea "mai bine" cata engleza stiu eu....
Inutil sa precizez ca am ramas cu 8 si secretara a ridicat in umeri, iar "doamna" Sfetea mi-a trantit usa in nas si a zis ca nu o intereseaza nota din carnet, notele de la lucrari sau aia de la examen, ca ea nu modifica nimic. Si ca n-o sa mor ca am luat 8 la engleza, ca 8 e o nota foarte buna pentru cata engleza stiu !!!
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Fri Nov 18, 2011 9:10 pm

Ciprian_90 wrote:Da, la noi asa a fost, s-au luat multi de 10 la Mirel. Si atunci cand am dat noi a fost singur in comisie. Acum nu stiu, imi pare rau ca e inca sub papucul lui Sfetea si nu-l prea respecta nimeni(inclusiv mini-Sfetea alea 2-3 sau cate or mai fi acum), dar el e un tip foarte de gasca.

Ha-ha-ha... ce bine le-ai caracterizat pe doamnele de engleza. Si noi tot mini-Sfetea le ziceam, felul cum incercau sa o imite si sa o copieze erau fenomenale. :lol:

Ciprian_90 wrote:Mie mi-a placut de Sfetea ca persoana. M-a enervat faza cu absentele si politia de la lucrari si oral. Sa stii ca la examenul oral, nu trebuie sa dai neaparat cu ea, ci cu cine se nimereste. Si o sa auziti ca Sfetea pica si e rea de tot la oral(FALS!). Nu pica daca ai un minim de cunostinte si arati un minim respect atat fata de materia predata de ea, cat si fata de ea. In general, la oral o sa va intrebe diferite chestii precum "de ce ai ales medicina"...

Ce ti-a placut man la Sfetea ca persoana? Era bine ca ne tot dadea sfaturi de reorientare profesionala pe motiv ca suntem brain-dead? Ca nu preda nimic si tot dadea sfaturi de viata? Ca fuma in sala de fata cu studentii (excelent exemplu, n-am ce zice)? Ca nu putea sa predea ca lumea o materie paramedicala, insa ii dadea niste valente astronomice prin politia de la lucrarile alea amarate si cu recuperatul de absente?
N-am avut probleme cu engleza, insa a fost o experienta pe care nu as vrea sa o mai repet.

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Sat Nov 19, 2011 1:10 pm

Ha' de fumat nu fumeaza cu noi de fata .. cel putin acum.
Dar la concluzia asta am ajuns si eu Doddy ca nu prea stie sa-si predea materia ,decat sa ne tina morala ..
ori nu vrea mai bine zis..nu se deranjeaza.
Eh asta e . Nu le putem avea pe toate.

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Sat Nov 19, 2011 1:16 pm

Karla2 wrote:Dar la concluzia asta am ajuns si eu Doddy ca nu prea stie sa-si predea materia ,decat sa ne tina morala ..
ori nu vrea mai bine zis..nu se deranjeaza.
.

va caleste pentru viitor :lol:

Karla2
junior
junior

Postby Karla2 » Sat Nov 19, 2011 1:18 pm

daaaaa
Cine stie peste ce mai dam..
:lol:

geambazu
junior
junior

Postby geambazu » Sun Dec 04, 2011 12:29 am

as vrea sa imi sp si mie cineva nr de credite in parte ptr fiecare materie pt anulI.va rog

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Tue Dec 06, 2011 6:19 pm

furcu
junior
junior

Postby furcu » Wed Dec 07, 2011 6:59 pm

Ciprian_90 wrote:Astea sunt de anul trecut: http://ssmb.ro/images/stories/avizier/plan_agenda.pdf

nu mai sunt astea. o sa iti spun din ce imi amintesc:
anatomie: 6+6
biochimie:5+5
fiziologie:7
biocel:7
biofizica:5
genetica:5
engleza:3
sport:3
marketing:2
psiho:2
optional:2

greeny
junior
junior

Postby greeny » Mon Feb 20, 2012 12:00 am

Stie cineva cum decurge contestatia la genetica? Nu prea ma multumeste nota si am inteles ca ar fi posibila o recorectare.

Jolie

Postby Jolie » Fri Mar 02, 2012 2:09 pm

Oana93 wrote:Cum e Iurie Paraico la biofizica lp?

Oana, pana la urma cum a fost cu asistentul asta la biofizica?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Mar 02, 2012 2:14 pm

Asta in vremuri imemoriale era membru aici pe imed.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Return to “Anii 1-3”