intrebari ANUL I
-
- newbie
Re: intrebari ANUL I
Creditele sunt in felul urmator:
Anato 6+6
Biochimie 5+5
Biocel 7
Fizio 7
Biofizica 6
Genetica 5
Engleza 4
Psihologie 3
Marketing 2
Sport 2
Optional 2
Btw, stie cineva daca maririle se pot da la orice materie vrei sau doar la materiile cu cele mai mici note ? Nu prea mi-ar pica bine sa dau mariri la biofizica si optional (!!!) in loc de anato si biochimie.
Anato 6+6
Biochimie 5+5
Biocel 7
Fizio 7
Biofizica 6
Genetica 5
Engleza 4
Psihologie 3
Marketing 2
Sport 2
Optional 2
Btw, stie cineva daca maririle se pot da la orice materie vrei sau doar la materiile cu cele mai mici note ? Nu prea mi-ar pica bine sa dau mariri la biofizica si optional (!!!) in loc de anato si biochimie.
-
- senior
zukunft24 wrote:Pur si simplu nu imi vine sa cred ca au redus biochimia la doar 5 credite. Atunci unde se duc celelalte 6 credite ? Bine, nu m-as mira daca si engleza acum ar avea credite mai multe decat biochimia.
Poate ca pentru majoritatea celor din anul 1 biochimia nu are nici o logica momentan. Insa odata ce deprinzi metabolismele si modul in care jonglezi cu ele, iti este extrem de usor sa intelegi anumite patologii si efectele lor.
A mai comenta e de prisos
Imi cer scuze, m-am exprimat gresit. Biochimia are 5 credite pe semestru (adica 10 in total) , anatomia a scazut si ea de la 15 credite pe cele doua semestre la 12 credite, si au crescut cele care pana acum aveau cate 5 credite respectiv: fizio si biocel au acum cate 7 credite, biofizica 6 ; in plus au crescut si materiile de umplutura: marketingul are 2, psihologia medicala are 3, optionalul are si el acum credite.
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.
-
- senior
bogdan.n wrote:
Din cate am auzit, ai dreptul la 2 mariri iar acestea trebuie sa fie la cele mai mici note. In cazul in care ai, spre exemplu, 3-4 examene cu aceeasi nota(si nu mai ai nici o nota mai mica decat acestea) iti poti alege 2 materii, pe care le doresti. In rest, te pricopsesti cu materiile cu cele mai mici note.
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.
- Dmndash
- senior
am inteles ca regula asta nu se mai aplica de anu trecut sau de acum 2 ani. Ca poti sa-ti maresti oricare 2 medii
vorbeste mai bine cu secretara sa vezi. Desi mai bine ai ruga seful/sefa de serie sa se intereseze ca e cam aglomerat in perioada asta cu inscrierile.
nu pot sa inteleg de ce atata importanta unor materii de umplutura (marketing. psihologie. in anul 2 informatica cu 5 credite)
vorbeste mai bine cu secretara sa vezi. Desi mai bine ai ruga seful/sefa de serie sa se intereseze ca e cam aglomerat in perioada asta cu inscrierile.
nu pot sa inteleg de ce atata importanta unor materii de umplutura (marketing. psihologie. in anul 2 informatica cu 5 credite)
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- Doddy
- elder
Anul trecut s-a putut da marire la orice materie, indiferent de rezultat!
Sper si anul asta sa se pastreze regula asta!
Sper si anul asta sa se pastreze regula asta!

Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
-
- newbie
Asta voiam sa aud, nu cred sa se fi modificat regulamentul anul asta.
- the_m3ntal1st
- newbie
Despre mariri
Daca nota de la marire este mai mica decat cea de la primul examen, acea "marire" se va transforma intr-o "micsorare" ?
Sau se tine cond de cea mai mare nota si voi ramane cu cea initiala?

- Doddy
- elder
Re: Despre mariri
the_m3ntal1st wrote:Daca nota de la marire este mai mica decat cea de la primul examen, acea "marire" se va transforma intr-o "micsorare" ?Sau se tine cond de cea mai mare nota si voi ramane cu cea initiala?
Ramane nota mai mare, dar e bine inainte sa inceapa examinarea sa discutati lucrul acesta cu profesorul, deoarece unii se fac ca nu stiu aceasta treaba.

Si, e de bine de stiut ca in general profii nu maresc (din cate am observat, pot fi si exceptii) de la o nota foarte mica la una foarte mare. Majoritatea dau 1-3 puncte in plus, daca ai 5, e foarte putin probabil sa-ti dea 10, iti da 7-8...
- the_m3ntal1st
- newbie
-
- junior
Ce stiti de practica de vara pentru anul I? Eu am inteles ca nu mai e obligatorie, dar as vrea totusi sa merg. Cam ce as putea sa invat cu ce cunostinte am pana acum?
- Doddy
- elder
the_m3ntal1st wrote:E vorba de biofizica, unde sunt grile... si sunt destul de inselatoare, de aceea imi e teama pentru ca riscul sa gresesti e mare si as putea lua mai putin. Multumesc pentru sfat, o sa ma interesez la catedra de Biofizica.
Nu poti sa dai la altceva totusi marire? Cred ca la biofizica e destul de naspa (sincer, nu prea am auzit de nimeni sa dea marire la biofizica), iar materia nu-ti face folosinta mai incolo. Daca e singura la care ai avea nevoie de marire (pentru bursa), du-te, dar citeste din timp, parca era destul de naspa materia

ina09 wrote:Ce stiti de practica de vara pentru anul I? Eu am inteles ca nu mai e obligatorie, dar as vrea totusi sa merg. Cam ce as putea sa invat cu ce cunostinte am pana acum?
Cu ce cunostiinte ai pana acum, nu poti invata mai nimic la practica. Eventual daca ai face practica la radiologie, te-ai putea uita pe niste radiografii din cele pe care le-ai studiat la anato, dar nu am auzit pe nimeni sa faca practica acolo. Sincer sa fiu, mie practicile de vara mi se par degeaba, de'abia din anul 3 poti sa zici ca aplici la practica ceva ce ai invatat la facultate, insa eu dupa doua semestre de semio nu prea mai am tragere sa fac practica unde sa aplic ce am invatat la aceasta materie (adica anamneza, examen obiectiv si o mana de manevre), pentru ca am tot facut in timpul anului.
Merita sa faci practica sa inveti sa faci injectii, sa iei tensiunea, sa speli o rana ceva, insa nu prea are sens acum, mai bine vezi-ti de treaba si bucura-te de vacanta. Daca vrei neaparat sa-ti ocupi timpul cu asta, du-te sa inveti sa faci ceva de baza (cum sunt exemplele anterioare), nu te duce la chirurgie sau la cine stie ce supraspecializare, ca pierzi vremea degeaba si nu intelegi mai nimic!

-
- junior
Ok,o sa-ti urmez sfatul. Multumesc, Doddy!
- Dmndash
- senior
eu anul trecut am facut practica la nefrologie sectie de dializa. Foarte frumoasa practica, mi-a placut. Din pacate a fost o alegere foarte nefericita, mai ales cand doctorita imi explica ca dializa retroperitoneala se face in fundul de sac Douglas si eu nu facusem anatomia renala
dar pentru a invata sa faci o injectie, perfuzie, iei o tensiune, faci un ekg orice specializare mai linistita e buna (am un coleg care s-a dus la geriatrie si a fost incantat)
la urgente e destul de interesant dar nu prea va avea timp cineva de tine sa-ti explice ceva.
Orto mi s-ar parea o idee buna. Repeti fix ce anatomie ai facut anul asta

dar pentru a invata sa faci o injectie, perfuzie, iei o tensiune, faci un ekg orice specializare mai linistita e buna (am un coleg care s-a dus la geriatrie si a fost incantat)
la urgente e destul de interesant dar nu prea va avea timp cineva de tine sa-ti explice ceva.
Orto mi s-ar parea o idee buna. Repeti fix ce anatomie ai facut anul asta
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
-
- junior
Am citit pe forum ca Popa Velea ar fi mai indulgent la mariri. Imi poate spune cineva daca subiectele sunt la fel ca in sesiunea din iarna?
- ex_nunc
- junior
stie cineva sigur daca mai este obligatorie practica de vara in anul I?am inteles ca s-ar tine cont de nota de la optional si nu s-ar mai lua in calcul adeverinta de practica . 

- Alfa_omega
- senior
ex_nunc wrote:stie cineva sigur daca mai este obligatorie practica de vara in anul I?am inteles ca s-ar tine cont de nota de la optional si nu s-ar mai lua in calcul adeverinta de practica .
Au fost postate mai sus disciplinele obligatorii ale anului I, fiecare cu numarul de credite corespunzator. Iar practica de vara nu apare, ceea ce inseamna ca nu mai e obligatorie, dar daca vrei, nimeni nu te opreste sa o faci. In fond, daca dai de cineva care sa-ti explice, chiar poti invata cate ceva.
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...
- ex_nunc
- junior
si inca ceva..doar ca idee.mai stie cineva cat a fost ultima medie de bursa anul trecut(pt anul I) ?multumesc
- Alfa_omega
- senior
ex_nunc wrote:si inca ceva..doar ca idee.mai stie cineva cat a fost ultima medie de bursa anul trecut(pt anul I) ?multumesc
9.1x...parca 9.15 sau 9.17...ceva de genul.
-
- senior
Cum e marirea la biochimie 2? Daca a dat cineva, imi puteti spune daca gradul de dificultate este cu mult mai mare decat in examen si daca marirea se desfasoara la fel: grila+sinteza? thanks:D
- Alfa_omega
- senior
XaphanDeumos wrote:Cum e marirea la biochimie 2? Daca a dat cineva, imi puteti spune daca gradul de dificultate este cu mult mai mare decat in examen si daca marirea se desfasoara la fel: grila+sinteza? thanks:D
Abia de anul acesta exista biochimie 1 si biochimie 2. Pana acum la biochimie nu exista examen de iarna, ci partial, ceea ce inseamna ca la finalul anului primeai o singura nota(teoretic media dintre partial si final, practic conta mai mult finalul). Iar daca vroiai sa dai marire, trebuia sa dai din toata materia, insa mergea sa te duci la el si sa-l rogi sa dai doar dintr-un semestru; dar asta doar daca era o diferenta mare intre partial si final(gen 9 si 6), atunci te lasa sa dai pe semestrul cu nota mai mica.
Insa subiectele erau cam aceleasi...tot grila + sinteza, acelasi tip de intrebari si tot atatea intrebari cate au fost la examen.
-
- senior
cum e doamna Mohora la marire 1?
- Oana93
- elder
ok, am și eu o întrebare întrebătoare
prof. Ispas s-a pensionat? Tot aud zvonuri de genul
unii mi-au spus că da, alții.. că nu mai ia serii de anul I.. nu știu ce să cred.

- Alfa_omega
- senior
Oana93 wrote:ok, am și eu o întrebare întrebătoareprof. Ispas s-a pensionat? Tot aud zvonuri de genul
unii mi-au spus că da, alții.. că nu mai ia serii de anul I.. nu știu ce să cred.
A implinit 65 de ani, ceea ce inseamna ca ar trebui sa se pensioneze. Eu din ce am auzit o sa termine seriile pe care le are acum(cele care trec in anul II), insa nu va mai lua serii noi.
- Oana93
- elder
Mersi!
-
- senior
Dna Mohora mareste ceva ? .... ca sa stiu daca ma mai obosesc (eu am 7 la examenul din iarna )
-
- senior
roxitzu wrote:Dna Mohora mareste ceva ? .... ca sa stiu daca ma mai obosesc (eu am 7 la examenul din iarna )
Oboseste te !
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg
Dr A.Rosemberg
-
- senior
bn ... ms ... ma gandeam sa nu ma aleg tot cu 7 in urma maririi
. Dar ma apuc de treaba 

-
- newbie
Stie cineva cum este restanta la biocel : tot oral ? cel mai probabil cu dnul Leabu?
- Lysthenon
- junior
roxitzu wrote:Dna Mohora mareste ceva ? .... ca sa stiu daca ma mai obosesc (eu am 7 la examenul din iarna )
Se mareste nota da, asta daca si inveti.
-
- senior
yep ... ai avut dreptate ... Mohora mareste 

- Oana93
- elder
Poate să-mi spună cineva cum e dl dr. Munteanu Octav - lp anato? Și dacă știți ceva de Țarca (sper că nu am greșit numele) orice informație e binevenită...
- Oana93
- elder
Oana93 wrote:Poate să-mi spună cineva cum e dl dr. Munteanu Octav - lp anato? Și dacă știți ceva de Tarța (sper că nu am greșit numele) orice informație e binevenită...
- Oana93
- elder
Așa, sorry, my bad, am remediat greșeala
)

- ex_nunc
- junior
ai picat cam prost...adica tu probabil faci lp (ipotetic) cu tarta,dar practic el vine de vreo 3-4 ori/an la ore si restul le faceti cu octav (care e mai tinerel
o sa vezi tu la ce ma refer
).si vad ca intrebi de amandoi deci ma gandesc ca deja azi v-a si zis ca ii mai tine loc colegu'
din cand in cand.
in concluzie,voi la lp uri cand faceti,cand nu si de multe ori o sa cam stati singurei sa cititi diverse.sau poate o fi situatie mai diferita la voi anul asta.

in concluzie,voi la lp uri cand faceti,cand nu si de multe ori o sa cam stati singurei sa cititi diverse.sau poate o fi situatie mai diferita la voi anul asta.

- Oana93
- elder
Umm, eu îl am pe Octav la lp și pe încă cineva, tot mai tinerel așa, n-am reținut numele 

- Doddy
- elder
Oana93 wrote:Poate să-mi spună cineva cum e dl dr. Munteanu Octav - lp anato? Și dacă știți ceva de Țarca (sper că nu am greșit numele) orice informație e binevenită...
N-ai nimerit prea bine, sincer!
Colegii mei care au facut cu Dr. Tarta si cu Octav erau extrem de nemultumiti de el (de Tarta). De Octav nu stiu ce spuneau, fiindca venea cand si cand (era student inca sau d'abia intrase la rezi, stiu ca e la ginecologie).
Nu stiu acuma cum o fi, insa sfatul meu e urmatorul: ia-ti lista de subiecte pe semestrul 1 de la xerox si urmareste in ce ritm se fac la LP. Daca cumva vezi ca merg lucrurile prea incet, apuca-te si fa-ti subiectele dinainte, iar pe cele grele (sunt unele criminale mai ales pe semestrul 1), intreaba pe Octav sau pe Tarta insa mai din timp, nu la ultimul LP dinainte de examen.
Stiu ca studentii lui mereu ramaneau cu 1/3 din subiecte nefacute, in timp ce cei ai altor asistenti le parcurgeau pe majoritatea la LP.
La curs cu cine faci? S-a pensionat Ispas cum se auzea?
- Alfa_omega
- senior
Oana93 wrote:Umm, eu îl am pe Octav la lp și pe încă cineva, tot mai tinerel așa, n-am reținut numele
Te referi cumva la Victor Volovici? Pe vremea mea mai veneau inca 2, respectiv Dan Paduraru(care a ajuns anul trecut asistent la fizio I si nu prea a mai dat pe la catedra de anato) si Victor Volovici
D-ul Tarta o sa vina in primul semestru pe la oase si anumite parti ale membrului superior. Iar in semestrul II o sa vina pentru craniu, plamani, pleura si inima(ma rog...daca se poate spune asa...noi am facut doar un lp la inima