In 3 saptamani a sosit.
marius86 wrote:nu...e vorba de un pr de al meu care a depus ~sapt trecuta nu eu..eu urmeaza in toamna... si eu am trimis mailu la Frau Holzwarth ca sa nu fie el...deci lui i a zis ca e ungeeignet de la fides...(si asta dupa 1 sapt si ceva dupa ce primise el raspuns)
marius86 wrote:darksunrise - ai inteles exact ce trebuia ! asta incercam sa le explic si eu..spre ca de la tine au inteles. ms
dremy wrote:erycy wrote:Are cineva si CD-ul de la cartea Deutsch fur Arzten und Arztinnen ?
Multumesc mult!!!
http://uploading.com/files/63fdd2f2/Deu ... Arzte.nrg/
dias75 wrote:dremy wrote:erycy wrote:Are cineva si CD-ul de la cartea Deutsch fur Arzten und Arztinnen ?
Multumesc mult!!!
http://uploading.com/files/63fdd2f2/Deu ... Arzte.nrg/
Hier gibt es nur die Audio-Dateien. Hat jemand das EBOOK "Deutsch fur Arzten und Arztinnen" ?
Multumesc mult!
marmotul wrote:eurocor incepator= a1
au mai scos si nivelul mediu, si cam atit. mie mi s-a parut extrem de plictisitor
metalu wrote:un sfat pt cei ce vin in Baden. nu mai incercati cu Fides ca va respinge diploma ... poate in alte landuri merge, dar aici nu .. incercati ori la Goethe ori gasiti altceva... bafta
Cum e limba germana?
Melania wrote:Cum e limba germana?
Freiburg.
blackdeceneu wrote:sa ma explic, nu cred ca am fost destul de clar. adevarul e ca sunt un pic stresat. am fost la un interviu in stuttgart in decembrie, am fost acceptat si ei au zis sa incep la 1 feb. Eu am Fides. Am dat mail ieri dar dna Holzwarth e in concediu pana pe 1 feb. Asta inseamna prob ca nu pot depune actele pana nu se intoarce din concediu. Intrebarea mea era urmatoarea. Daca nu imi accepta certificatul Fides trebuie sa dau doar acel interviu medical in Freibourg sau trebuie sa iau diploma de la Goethe dupa care trebuie sa dau iarasi acel interviu medical. Asta nu inteleg eu. Cineva spunea mai sus ca daca ai Goethe nu mai dai Sprachtestul la Freibourg. Problema e ca, desi o sa dau exameul luni pe 16, rezultatele vin cam intr-o luna (cu noroc), asta insemnand cel mai devreme jumatatea lui februarie. Asa ca oricum ma voi duce acolo cu diploma de la Fides, nu de altceva dar expira cazierul din germania, care e valabil 1 luna, vizita medicala, care dupa multe intrebari si lamuriri, o voi face in Romania, contraparafata de medicul ambasadei. Mie imi este frica sa nu imi respinga dosarul din cauza diplomei si sa ma puna sa dau cine stie pe unde alt examen de limba. Nu mi-e frica de examenul in sine, am tot invatat germana de 1 an si jumatate, problema este ca trece prea mult timp si nu stiu cate intelegere voi primi din partea clinicii care ma va angaja.
multumesc anticipat pt raspuns.
shinkeigaku wrote:@dr.maximus,
Daca esti acum la nivelul zero, pentru B2 ai nevoie de un vocabular de minim 2000 cuvinte, bine ar fi de 3000 cuvinte-titlu (din care fireste, scoti altele prin substantivizarea verbelor sau prin alte reguli de gramatica, de exemplu mai poti adauga aici adverbe sau adjective din participiul trecut al unora din verbele invatate). In acest bagaj de cuvinte invatate, ar trebui sa predomine verbele (minim 50 % din cuvintele invatate ar trebui sa fie verbele). Un calcul simplu iti arata ca daca inveti 10 cuvinte zilnic, iti trebuie aproape 200-300 zile, deci 6-10 luni. Ai putea la inceput sa incerci si cu 20 cuvinte zilnic, dar urmeaza partea de recapitulare cand se aduna pe lista tot mai multe cuvinte si atunci nu e sigur ca mai poti tine ritmul acesta. De pe la 1000 cuvinte incepi sa te descurci conversational, asa, mai simplu.
Toata povestea asta e utila doar daca, in paralel, inveti si ceva reguli de gramatica si pronuntie, altfel e degeaba.
Sunt doar indicatii asa, grosiere, sa ai idee daca te tii sau nu de planificare cu invatarea limbii.
Cand stii ceva mai bine si incepi sa visezi teste B2 la concret, cauta pe site-ul institutului Goethe din Bucuresti, pentru ca acolo au simulari de teste si gasesti de descarcat gratis inclusiv fisiere audio cu Hörverstehen, se afla in pereche cu fisierele text corespunzatoare *.pdf sau *.doc (adica, la urma, dupa ce te-ai distrat sa intelegi ce vorbesc indivizii aceia din fisierul audio, poti vedea in text ce au vrut sa spuna). Conteaza foarte mult, ca sa stii la ce sa fii atent cand sunt puse intrebarile la proba aceasta a testului. La asemenea teste poti pierde foarte multe puncte si din neatentie si ar fi pacat...
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests