intrebari ANUL I
-
- newbie
Re: intrebari ANUL I
sincer, pe toane. daca ai invatat, e ok
- Dmndash
- senior
ca sa-l citez pe Doddy..toata catedra de histo e cam dubioasa
Hinescu nu te lasa sa scrii (ceea ce mi s-a parut traumatizant) la noi cel putin l-a lasat pe asistent mai mult sa ne intrebe si mai punea si el intrebari daca vedea ca te incurci/lungesti aiurea. La noi s-a picat mai mult de jumatate (bine e si din cauza ca histo era la 2 zile dupa grile la fizio si o zi inaintea oralului de fizio...poate eram noi prost pregatiti)
Bausic...fix pe toane! N-am ce sa-ti zic mai mult de atat. Pe mine m-a ascultat prima, era calma, mi-a dat 10. Au mai iesit vreo 3 studenti dupa mine cu 9 si 10 si dupa aceea cu cat trecea timpul cu cat scadeau notele. Ultima fata a fost picata. La alta serie a dat mai multi de 10 (desi tind sa cred ca prefera baietii
)
Ah neaparat sa nu fumati inainte de examen. Bausic a prins-o pe-o colega fumand pe hol si i-a dat 6 fara drept de apel
Hinescu nu te lasa sa scrii (ceea ce mi s-a parut traumatizant) la noi cel putin l-a lasat pe asistent mai mult sa ne intrebe si mai punea si el intrebari daca vedea ca te incurci/lungesti aiurea. La noi s-a picat mai mult de jumatate (bine e si din cauza ca histo era la 2 zile dupa grile la fizio si o zi inaintea oralului de fizio...poate eram noi prost pregatiti)
Bausic...fix pe toane! N-am ce sa-ti zic mai mult de atat. Pe mine m-a ascultat prima, era calma, mi-a dat 10. Au mai iesit vreo 3 studenti dupa mine cu 9 si 10 si dupa aceea cu cat trecea timpul cu cat scadeau notele. Ultima fata a fost picata. La alta serie a dat mai multi de 10 (desi tind sa cred ca prefera baietii

Ah neaparat sa nu fumati inainte de examen. Bausic a prins-o pe-o colega fumand pe hol si i-a dat 6 fara drept de apel
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
-
- junior
Stie cineva daca s-au schimbat subiectele la biocel fata de cele de anul trecut?
-
- senior
am dat pana la urma cu dr. bausic
... mi-a dat 10 ... intr-adevar era cam intepata tipa ... dar daca stiai era corecta si iti dadea 10

-
- newbie
ceva sfaturi pt examenul de biocel?:)please
-
- junior
Cum e Diana Ionescu la biofizica? Grilele sunt numai din prezentarile power point?
-
- junior
Isi mai aminteste cineva daca Atanasiu a dat vreodata la examen formule din eicosanoizi?
N-as vrea sa pierd mult timp cu partea asta si sa am surpriza sa nu dea. Multumesc!
N-as vrea sa pierd mult timp cu partea asta si sa am surpriza sa nu dea. Multumesc!
-
- junior
Din ce imi amintesc eu nu se dadeau formule la biochimie la Atanasiu, dar au trecut 2 ani de atunci...
- ex_nunc
- junior
semestrul trecut a dat formule,nu pe toate numerele,dar a dat.deci...nu poti sa stii sigur.
-
- junior
Stiu ca semestrul trecut a cerut formule, ca doar am dat si eu examen. Vroiam sa aflu de la cei mai mari daca isi mai amintesc sa fi avut subiect din eicosanoizi.
- furcu
- junior
am picat biofizica. am avut subiecte usoare dar nu am invatat. vreau sa stiu daca in toamna tot profa de la curs o sa faca subiectele. damn im fucked
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toată lumea presupune că sunt pacient.
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor
- Doddy
- elder
furcu wrote:am picat biofizica. am avut subiecte usoare dar nu am invatat. vreau sa stiu daca in toamna tot profa de la curs o sa faca subiectele. damn im fucked
Voi ati dat subiecte?
"pe vremea mea" acum doi ani se dadeau numai grile pt toate seriile, niste grile destul de nenorocite cu cauza-efect toate.
Nu e o rusine restanta la biofizica, foarte multa lume a avut, ideea e pentru toamna sa inveti bine de tot, ca biofizica este una din materiile la care se baga in re-uri.
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- mika arina
Salut! Poate cineva să mă lămurească și pe mine câte credite au materiile din primul an? Am găsit pe site-ul SSMB asta: http://ssmb.ro/images/stories/avizier/plan_agenda.pdf
dar din câte știu eu, lucrurile s-au schimbat pe la unele materii, așa că sunt în imposibilitatea de a-mi face media. Mulțu. 

-
hei ma lamureste si pe mine cineva cum e cu absenta la examen? care e diferenta dintre 4 si absenta? mai poti da marire la altceva in caz ca ai absenta la un examen?
- Calico
- addicted
Teoretic, daca ai absenta te duci in sesiunea de absente din vara si daca pici la asta te mai poti duce in toamna la restanta, daca ai restante te duci direct in sesiunea de restante din toamna.
Asa am auzit, ca eu n-am avut nici absenta, nici restanta.
Asa am auzit, ca eu n-am avut nici absenta, nici restanta.
-
cred ca cel mai bine e sa intreb la secretariat multumesc oricum.totusi pana ajung acolo in caz ca cineva stie care e situatia cu absentele ,sa posteze ceva
- Dmndash
- senior
daca ai absenta ai dreptul in toamna sa dai de 2 ori examenul cum ar veni. daca il pici prima oara se considera "restanta" si mai ai dreptul sa il mai dai cu statutul de restanta
daca ai 4 deci restanta il dai o data in toamna. l-ai picat -> intre in re-examinare -> pierzi automat dreptul la top 400
insa indiferent ce este, nota 4 sau absenta tot restanta se considera si pierzi dreptul la marire
nu toate catedrele au sesiune de restante in vara. asta trebuie sa intrebi tu in mod specific catedra (anato I, genetica stiu ca mai organizau restante in vara...)
daca ai 4 deci restanta il dai o data in toamna. l-ai picat -> intre in re-examinare -> pierzi automat dreptul la top 400
insa indiferent ce este, nota 4 sau absenta tot restanta se considera si pierzi dreptul la marire
nu toate catedrele au sesiune de restante in vara. asta trebuie sa intrebi tu in mod specific catedra (anato I, genetica stiu ca mai organizau restante in vara...)
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- Alfa_omega
- senior
e.med wrote:Stiu ca semestrul trecut a cerut formule, ca doar am dat si eu examen. Vroiam sa aflu de la cei mai mari daca isi mai amintesc sa fi avut subiect din eicosanoizi.
Da...la noi anul trecut a fost un subiect in care trebuia sa scrii formula unui compus din clasa eicosanoizilor, dar nu mai stiu exact care din ei.
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...
-
- junior
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, a cerut sinteza prostaglandinelor sau ceva asemanator. Nu la numarul meu, dar colegi de-ai mei au avut asta. Oricum, am avut prea putin timp (doar 45 min) pentru sinteza. Sunt dezamagita. Sper sa ma descurc mai bine la marire.
-
- junior
Si inca ceva. As avea voie sa dau marire pentru ambele semestre la biochimie?
- Dmndash
- senior
trebuie sa vorbesti cu profesorul asta
pana in anu tau biochimia se dadea cu partial...deci nu stim raspunsul (stiu ca la voi e examen de semestru)
pana in anu tau biochimia se dadea cu partial...deci nu stim raspunsul (stiu ca la voi e examen de semestru)
- Alfa_omega
- senior
e.med wrote:Si inca ceva. As avea voie sa dau marire pentru ambele semestre la biochimie?
De vreme ce poti sa dai maxim 2 mariri, iar la biochimie exista 2 examene(cate unul pentru fiecare semestru), cred ca poti, dar nu vei mai putea da la altceva marire. Si vezi ca nu poti sa dai marire, cel putin conform regulamentului, decat la materiile cu cele mai mici medii, asa ca daca ai sa zicem 6 si 8 la biochimie, dar mai ai un 7 la alta materie, poti sa dai doar pentru 6 si 7.
-
- junior
De anul asta poti da 2 mariri, indiferent ce nota ai la materiile respective. Asa se tot aude. Nu stiu sigur daca s-a afisat pe undeva. O sa-l mai intreb pe seful de serie. Dar sunt mai mult ca sigura ca asa e. Eu cred ca imi ajunge toata materia la biochimie pentru vara asta. Nu mai vreau si altceva
)

- ex_nunc
- junior
e.med wrote:Stiu ca semestrul trecut a cerut formule, ca doar am dat si eu examen. Vroiam sa aflu de la cei mai mari daca isi mai amintesc sa fi avut subiect din eicosanoizi.
eu deduceam ceva logic;adica daca a dat sem trecut formule la ac biliari exista posibilitatea sa dea si acum(cum s-a si intamplat cu PG).mai ales ca e prima data cand se da examen pe fiecare sem si subiectele sunt mai de amanunt si mai scurte e foarte probabil sa dea o formula acolo.pana acum era altfel normal ca nu prea dadeau formule,ci subiecte mai mari.
-
- junior
Presupun ca daca luai partialul in iarna, in vara dadeai doar materia corespunzatoare semestrului II. Si subiectele ar fi fost mai mult decat asemanatoare cu cele de anul asta. Corect?
- ex_nunc
- junior
pai nu neaparat.fiindca la examenul mare se dadeau doar 5 subiecte (daca nu ma insel) in mod sigur mai mari.nu ca la noi scrieti reactia catalizata de...sau formula...
-
- junior
Nu cred ca dadea Atanasiu doar 5 subiecte la sinteza. Asa am dat la lucrarile din timpul semestrului. Ar fi prea putin. Poate daca dadeai toata materia in vara primeai 5+5 pentru fiecare semestru. Zic si eu..
- Alfa_omega
- senior
e.med wrote:Nu cred ca dadea Atanasiu doar 5 subiecte la sinteza. Asa am dat la lucrarile din timpul semestrului. Ar fi prea putin. Poate daca dadeai toata materia in vara primeai 5+5 pentru fiecare semestru. Zic si eu..
Nu dadea 5+5. Aveai pentru fiecare examen cate 10 grile si 10 sinteze. Si da...subiectele de sinteza au fost in general mari, dar mai erau si subiecte de genul: scrieti cutare formula sau scrieti structura compusului x.
-
- junior
Greseala mea. M-am exprimat prost. Vroiam sa zic 5 subiecte de sinteza din biochimie I si 5 subiecte de sinteza din biochimie II.
- Alfa_omega
- senior
e.med wrote:Greseala mea. M-am exprimat prost. Vroiam sa zic 5 subiecte de sinteza din biochimie I si 5 subiecte de sinteza din biochimie II.
Nu...nu te-ai exprimat prost...am inteles ce-ai vrut sa zici. S-ar putea ca eu in ultimul post sa ma fi exprimat gresit. Am vrut sa spun ca nu a dat 5+5, ci 10+10(adica 10 subiecte de sinteza din biochimie I si 10 subiecte de sinteza din biochimie II).
-
- junior
Si dadeai in aceeasi zi toate cele 20 de subiecte si grilele? 

- Alfa_omega
- senior
e.med wrote:Si dadeai in aceeasi zi toate cele 20 de subiecte si grilele?
Daca nu aveai partialul dat...da. Mai intai dadeai materia din semestrul II impreuna cu cei care aveau partialul dat, iar apoi mai ramaneau cei cu semestrul I, ca sa-l dea si pe acela.
-
- junior
Oare de la ce medie primesti bursa in anul 2? Stiu ca difera de la an la an, dar macar ca fapt divers..
- Alfa_omega
- senior
e.med wrote:Oare de la ce medie primesti bursa in anul 2? Stiu ca difera de la an la an, dar macar ca fapt divers..
Anul acesta nu mai imi amintesc exact de la cat s-a dat, dar a fost in jur de 9.15-9.18.
-
- senior
Hey guys! Poate sa-mi spuna cineva in cum e marirea la Biofizica? La marire mai conteaza notele din Lp si lucrari, se calculeaza la fel sau ramane doar nota din grila? Alte impresii? Merci
PS: o vacanta cat mai lunga va urez

PS: o vacanta cat mai lunga va urez
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.
- Dmndash
- senior
oamenii in general incearca sa evite marirea la biofizica. E un examen destul de uratel si dificil, marirea dandu-se tot grila
Eu zic ca se merita mai mult sa te duci la ceva unde ponderea e mai mare (anatomie, biochimie)
Eu zic ca se merita mai mult sa te duci la ceva unde ponderea e mai mare (anatomie, biochimie)
-
- senior
Acum biofizica are 6 credite, mai mult decat biochimia(5) si la fel ca anatomia. Mi se pare ca la biofizica, catedra e mai corecta si nu e loc de "interpretare" . Merci de raspuns! 

Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.
- Dmndash
- senior
biochimia are doar 5???
avea mai mult anu trecut.mult mai mult
nu e vorba doar de corectitudine ci de..cat de mult merita acel punct in plus comparativ cu efortul depus si cu gradul de risc.
de aceea spuneam ca poate merita una din anatomii marita
daca esti hotarata pe biofizica, mult noroc

nu e vorba doar de corectitudine ci de..cat de mult merita acel punct in plus comparativ cu efortul depus si cu gradul de risc.
de aceea spuneam ca poate merita una din anatomii marita
daca esti hotarata pe biofizica, mult noroc

-
- newbie
Pur si simplu nu imi vine sa cred ca au redus biochimia la doar 5 credite. Atunci unde se duc celelalte 6 credite ? Bine, nu m-as mira daca si engleza acum ar avea credite mai multe decat biochimia.
Poate ca pentru majoritatea celor din anul 1 biochimia nu are nici o logica momentan. Insa odata ce deprinzi metabolismele si modul in care jonglezi cu ele, iti este extrem de usor sa intelegi anumite patologii si efectele lor.
A mai comenta e de prisos
Poate ca pentru majoritatea celor din anul 1 biochimia nu are nici o logica momentan. Insa odata ce deprinzi metabolismele si modul in care jonglezi cu ele, iti este extrem de usor sa intelegi anumite patologii si efectele lor.

- Alfa_omega
- senior
zukunft24 wrote:Pur si simplu nu imi vine sa cred ca au redus biochimia la doar 5 credite. Atunci unde se duc celelalte 6 credite ? Bine, nu m-as mira daca si engleza acum ar avea credite mai multe decat biochimia.
Presupun ca se refera la faptul ca la biochimie exista acum 2 examene, si fiecare ar putea avea astfel cate 5 credite(in total 10). Anul trecut avea 11, insa daca s-a marit biofizica la 6 credite(inainte avand 5), inseamna ca acolo s-a dus acel credit.
Si totusi, anatomia avea 16 credite(8+8). Daca acum fiecare examen are cat biofizica, respectiv 6+6, atunci ma intreb unde s-au dus celelalte 4.