additzu wrote::?: Am citit si eu metodologia de admitere si vroiam sa stiu cum se face cu diploma de bac...daca trebuie adusa la inscriere la admitere fiindca sunt anul 1 la alta fac si o am acolo

.
O alta intrebare, daca pot intra pe locurile de buget si abia dupa admitere sa ma retrag de la cealalta fac si sa platesc anul care l-am facut la buget acolo ca am inteles ca abia prin sept e inscrierea la med buc.
Sau daca intru la taxa se poate trece in anul 2 la buget (cu top 400) avand in vedere ca am facut doar un an de buget ? Iar in leg cu plata taxei am inteles ca e in 2 transe. 2 transe inseamna jumatate din suma la o transa si cealalta jumatate la a 2a transa sau oricat la prima si restul la a 2a?
În primul rând trebuie să iei o
adeverinţă de la prima facultate că diploma de bac în original se află la ei şi să o depui la secretariat pentru înscriere în concursul de admitere. O să fie totul în regulă. Dacă intri şi în toamnă te decizi că vrei să o faci şi pe prima (dintr-un oarecare motiv), poţi să declari pe proprie răspundere şi având respectiva adeverinţă la dosar, că actele tale în original sunt la prima facultate,
nu este obligatoriu să le ai depuse în original la UMF dacă mai urmezi şi cursurile unei alte facultăţi (
repet, atâta timp cât ai acea adeverinţă la dosar). Dacă nu vrei să o mai faci şi pe prima, atunci te duci frumos după ce te vezi admis şi îţi retragi actele în original de acolo şi le depui la UMF, dar în cazul acesta va trebui să te mişti repede până în octombrie, la începutul efectiv al anului şcolar.
Pentru copie legalizată, cam orice facultate îţi permite să îţi retragi temporar actele (în schimbul cărţii de identitate pe care o vei lăsa la secretariat). Vorbeşte cu secretarele şi ar trebui să fie totul în regulă.
Dacă ai făcut un an la buget la altă facultate, primul an este obligatoriu cu taxă, urmând ca în anii următori
să poţi trece la buget dacă te încadrezi în Top 400. Îţi va trebui o adeverinţă de la facultatea precedentă că ai completat un an la buget la ei.
Cu o
amânare de taxă (posibilă, dar
FOARTE greu de obţinut şi cu multă bătaie de cap), poţi să îţi amâni anul pe care trebuie să îl plăteşti chiar şi până în anul VI, presupunând că ai intrat direct la buget şi vrei să rămâi acolo. Nu îţi recomand, mai bine îl plăteşti pe primul şi scapi de o grijă, nu merită bătaia de cap.
Plata taxei se poate face integral sau în două rate. Prima rată trebuie să fie de
minim 3000RON, iar a doua trebuie să cuprindă restul sumei până la 6000RON.
Truly they lie, they talk utter nonsense...