Admitere 2011

Voi ce intrati lasati orice speranta
stoica_paul91
junior
junior

Re: Admitere 2011

Postby stoica_paul91 » Mon Apr 18, 2011 8:27 am

Oana93 wrote:
MrStud wrote:Salut,

pentru cei care dati admitere acum sau la anul m-am gandit sa va fac un cadou inainte de Paste, asa ca va atasez la linkul de mai jos o arhiva auto-extractiva cu cartile pt admitere si subiectele.
http://www.4shared.com/get/t-4eEeb_/2011.html
parola este paulescu

Foarte dragut din partea ta. Multumesc!

stoica_paul91 wrote:Cum credeti ca va fi concurenta in acest an ??? Astept pareri .

hmm...nu stiu ce sa zic.. mi se pare ca sunt f multi care vor sa dea la medicina anul asta si sunt si f bine pregatiti (din cate imi dau eu seama) :)

mda asa am auzit si eu nu stiu ce sa zic . Dar sunt sigur ca or sa vina si foarte multi habarnisti .
No one becomes a good doctor before he fills a churchyard

Oana93
elder
elder

Postby Oana93 » Mon Apr 18, 2011 8:38 am

dap, asta asa-i :D

stoica_paul91
junior
junior

Postby stoica_paul91 » Tue Apr 19, 2011 8:43 am

Oana93 wrote:dap, asta asa-i :D

ms de sustinere :D .

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Wed Apr 27, 2011 8:16 am

Ce palarie smechera ai, Paul 91. Poti sa te duci direct la Royal Ascot.

stoica_paul91
junior
junior

Postby stoica_paul91 » Wed Apr 27, 2011 12:45 pm

Melania wrote:Ce palarie smechera ai, Paul 91. Poti sa te duci direct la Royal Ascot.

la cine te refereai???

>Ash<
newbie
newbie

Postby >Ash< » Sat Apr 30, 2011 5:31 pm

Salutari!
Cati dintre voi veniti la simulare pe 21? Si cam cum stati cu materia, ati terminat la ambele obiecte?

Eu aproape am terminat chimia, iar la biologie sunt mai am vreo trei capitole. Din fericire la bio am mai trecut prin materie de doua ori, insa mi-e frica la chimie. Stau si foarte prost cu timpul, dar sper sa fie totul bine.

Voi cum va descurcati?
In nothing do men more nearly approach the gods than in giving health to men. (Cicero)

iulia92
junior
junior

Postby iulia92 » Sat Apr 30, 2011 6:01 pm

Si eu vin la simulare; la fizica imi va mai ramane optica ondulatorie (fiindca sigur nu o voi termina pana la simulare), iar la bio mai am de repetat SN (care imi scoate peri albi :shock: :devil: :| )

p.s. cu timpul si eu stau prost; m-am hotarat destul de tarziu sa dau la medicina si acum s-au aglomerat o gramada de chestii. sper sa ma descurc pana la urma (si tie iti doresc acelsi lucru).
Is there a tumour in your humour?!

Kay Scarpetta
junior
junior

Postby Kay Scarpetta » Sat Apr 30, 2011 9:42 pm

Cum bine zicea cineva, optica ondulatorie mai bine ar fi întinsă cu placa...

Nu ştiu exact ce se cere la Medicină din ea, dar ştiu că ce se face la şcoală e... nu imposibil de învăţat,
dar destul de naşpa. XXbuzzsaw.gif Sau, cine ştie, o fi în funcţie de preferinţe. Fizica (adevărată) e pentru mine un fel de terra incognita. Noroc cu chimia.

stoica_paul91
junior
junior

Postby stoica_paul91 » Sun May 01, 2011 9:03 pm

>Ash< wrote:Salutari!
Cati dintre voi veniti la simulare pe 21? Si cam cum stati cu materia, ati terminat la ambele obiecte?

Eu aproape am terminat chimia, iar la biologie sunt mai am vreo trei capitole. Din fericire la bio am mai trecut prin materie de doua ori, insa mi-e frica la chimie. Stau si foarte prost cu timpul, dar sper sa fie totul bine.

Voi cum va descurcati?

nush daca sa vin sau nu ! dar stau nasol la chimie la bio sunt ok am mai trecut prin materie :D
Si cu timpul nu prea bine ca toata lumea ... adica destul de nasol .
Stateam si ma gandeam daca sa merg sa ma intorc dezamagit sa pierd si o zi sau sa stau in ziua aia sa invat :D greu de zis :)))

Oana93
elder
elder

Postby Oana93 » Fri May 13, 2011 2:52 pm

ehe...legat de simulare. 1057 participanti. ce parere aveti?

iulia92
junior
junior

Postby iulia92 » Fri May 13, 2011 3:36 pm

suficienti; ma asteptam la un asemenea numar avand in vedere "mediatizarea evenimentului" (let's say). :lol:
Is there a tumour in your humour?!

stoica_paul91
junior
junior

Postby stoica_paul91 » Sat May 14, 2011 12:16 pm

Oana93 wrote:ehe...legat de simulare. 1057 participanti. ce parere aveti?

Da intr-adevar sunt foarte multi . Eu cred ca medicina a devenit o moda :D cum era ASE-ul akm cativa ani . Unii parinti aveau ideea : Imi trimit copilul la ASE sa ajunga manager patron sau mai stiu eu ce . Akm e schimbat putin imi trimit copilul la medicina sa plece in afara sa faca bani :))) Kestiile astea din punctul meu de vedere sunt aiurea . Kred ca fiecare parinte ar trebuii sa-si lase copilul sa-si aleaga facultatea singur .

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat May 14, 2011 12:31 pm

acum vreo 10 ani erau 1300 de candidati pe 400 de locuri.

nu inteleg de ce zici ca " a devenit" o moda. moda a fost de la inceput. prin anii 80 erau 20 pe loc.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Im
elite
elite

Postby Im » Sat May 14, 2011 3:07 pm

stoica_paul91 wrote:Akm e schimbat putin imi trimit copilul la medicina sa plece in afara sa faca bani :))) Kestiile astea din punctul meu de vedere sunt aiurea . Kred ca fiecare parinte ar trebuii sa-si lase copilul sa-si aleaga facultatea singur .

Eu cred ca fiecare parinte ar trebui sa supravegheze mai atent la ce nivel îi scrie odrasla. Nu stiu de ce un parinte normal ar insista ca odrasla cu scris de cocalar sa faca o facultate, chiar si de drept la particular.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat May 14, 2011 3:13 pm

da, dar cine o sa fie neurochirurg?

ideea e sa iti mearga mana sa nu te incurci cu scalpelul, chirurgii nu prea se omoara cu scrisul.

aa, si sa iubesti oamenii, normal.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sat May 14, 2011 8:10 pm

stoica_paul91 wrote:Da intr-adevar sunt foarte multi . Eu cred ca medicina a devenit o moda cum era ASE-ul akm cativa ani . Unii parinti aveau ideea : Imi trimit copilul la ASE sa ajunga manager patron sau mai stiu eu ce . Akm e schimbat putin imi trimit copilul la medicina sa plece in afara sa faca bani )) Kestiile astea din punctul meu de vedere sunt aiurea . Kred ca fiecare parinte ar trebuii sa-si lase copilul sa-si aleaga facultatea singur .

Adica e rau ca sunt multi candidati, pentru ca asta inseamna ca fac medicina pentru ca e "la moda" si nu din pasiune? In trecut cand erau nu stiu cati candidati pe loc si era o mare mandrie sa ai odrasla la medicina (adica era foarte "la moda"), nivelul studentilor era mult mai ridicat. Cel putin asa se zice. Cu cat concurenta e mai mare, cu atat generatia de medici va fi mai buna.

A, si eu nu cred ca exista vreun parinte care sa-si trimita copil la medicina ca sa plece in afara sa faca bani. Crezi ca e un ideal pentru parinti sa le plece copilul din tara, departe de ei? Ca ei se gandesc "hm, unde ar fi bine sa dea Gigel? stiu, la medicina, ca dup-aia poate sa plece in Germania si sa ma lase singur la batranete"?

stoica_paul91
junior
junior

Postby stoica_paul91 » Thu May 19, 2011 3:01 pm

MumaPadurii wrote:
stoica_paul91 wrote:Da intr-adevar sunt foarte multi . Eu cred ca medicina a devenit o moda cum era ASE-ul akm cativa ani . Unii parinti aveau ideea : Imi trimit copilul la ASE sa ajunga manager patron sau mai stiu eu ce . Akm e schimbat putin imi trimit copilul la medicina sa plece in afara sa faca bani )) Kestiile astea din punctul meu de vedere sunt aiurea . Kred ca fiecare parinte ar trebuii sa-si lase copilul sa-si aleaga facultatea singur .

Adica e rau ca sunt multi candidati, pentru ca asta inseamna ca fac medicina pentru ca e "la moda" si nu din pasiune? In trecut cand erau nu stiu cati candidati pe loc si era o mare mandrie sa ai odrasla la medicina (adica era foarte "la moda"), nivelul studentilor era mult mai ridicat. Cel putin asa se zice. Cu cat concurenta e mai mare, cu atat generatia de medici va fi mai buna.

A, si eu nu cred ca exista vreun parinte care sa-si trimita copil la medicina ca sa plece in afara sa faca bani. Crezi ca e un ideal pentru parinti sa le plece copilul din tara, departe de ei? Ca ei se gandesc "hm, unde ar fi bine sa dea Gigel? stiu, la medicina, ca dup-aia poate sa plece in Germania si sa ma lase singur la batranete"?

LOL si tu crezi ca vin toti la medicina din pasiune hai frate ma lasi . ..... eu krek majoritatea vin pentru bani. Ideea asta ca ii lasa copii singuri la batranete e aiurea e invechita toti se gandesc la ce e mai bine pentru copil akm lumea e mai modernizata :D

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Thu May 19, 2011 3:59 pm

Nu cred ca da aproape nimeni la medicina pentru bani.
As numi-o mai mult o iluzie adolescentina acum... cand esti inca la liceu, parintii iti asigura cam tot ce ai nevoie, nu ai nevoie sa cheltui chiar atat de multi bani, deci totul e frumos. Cu cat cresti insa, ai din ce in ce mai multa nevoie de bani...
La realitate ne trezim o buna parte din noi prin anul 3, cand ne dam seama ca prietenii din liceu aproape termina facultatea, o buna parte din ei au job si castiga, mai auzi ca unul s-a logodit, altul pleaca afara, altul si-a deschis o afacere si tu esti d'abia la jumatea drumului, indreptandu-te spre un salariu pe care l-ai putea obtine si fara studii superioare. Si e nasol.

Si legat de ce zice Paul... nu cred totusi ca sunt atat de multi care dau la medi pentru bani. Orice student trebuie sa fie constient de faptul ca s-ar putea sa nu poata sa plece in afara, iar atunci se va bucura de marele salar de 700-800 lei / luna la varsta de 26 de ani (adica cand inca mai esti tanar si inca mai ai pofte si dorinte... care 99% se indeplinesc cu bani), dupa 6 ani de facultate (sacaietoare)...

Bine, eu inca sper... acum 3 ani, speram ca situatia medicilor sa fie din ce in ce mai buna, acum sper sa revina la cum era acum 3 ani (ma refer strict la raportul salariu in mana / preturi)... sper ca de la anu' sa am timp de un job minuscul (nu in domeniu, ca imi dau seama ca nu se poate inca), din care sa mai strang si eu un minim de banuti... sper sa-mi pot alege o specialitate care sa imi placa, care sa aiba un raport cat mai bun munca depusa / timp liber / castig si sa fiu happy cu ea... si inca sper sa nu sper degeaba desi...

Imi place insa ca gasesc pe aici opinii ale liceenilor si ganduri la fel ca ale mele acum 4-5 ani, cand ma indreptam plin de entuziasm spre aceasta facultate.

Am mai zis eu, inca nu imi pare rau ca am dat la medicina, insa imi este teama ca peste 3 ani imi va parea.
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

denyel0123
junior
junior

Postby denyel0123 » Thu May 19, 2011 4:26 pm

intrebare in legatura cu simularea:amfiteatrul 5 este localizat in amfiteatru mare la etaj? din pozele de pe site asa reiese,insa nu vreau sa stau atunci si sa alerg intre cele 3 cladiri.multumesc anticipat ! :rightblinky:
UMF CAROL DAVILA FMAM-ASISTENTA MEDICALA AN I 2011-2012

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Thu May 19, 2011 4:46 pm

care 3 cladiri :? ?
e la etaj. In capatul opus intrarii cum ar veni. Scrie pe usa amfiteatru 5 :P
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Watcher
newbie
newbie

Postby Watcher » Thu May 19, 2011 6:52 pm

stoica_paul91 wrote:
MumaPadurii wrote:

LOL si tu crezi ca vin toti la medicina din pasiune hai frate ma lasi . ..... eu krek majoritatea vin pentru bani. Ideea asta ca ii lasa copiii singuri la batranete, e aiurea e invechita. toti se gandesc la ce e mai bine pentru copil akm. lumea e mai modernizata :D

Ma plictiseam si am zis sa mai scap audienta de suferinta.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sat May 21, 2011 9:40 pm

Mda, toti parintii se gandesc la ce e mai bine pentru copil. Si desigur ca asta include o cariera in care sa ai un salariu de *** si optiuni de promovare bazate doar pe pile, o situatie atat de "misto" incat jumate din rezidenti sunt nevoiti sa emigreze.

Sunt sigura ca parintii "moderni" din ziua de azi se gandesc ca cel mai bine pentru copilul lor e sa plece departe de ei, eventual sa le faca si un nepot pe care sa-l aduca in tara o data la un an si care sa nu stie sa vorbeasca bine romaneste. Da, de-asta vor parintii romani sa le fie copiii doctori, ca sa poata sa plece mai usor din tara. :)

Eu nu-mi imaginez cat de tampit ar trebui sa fie un parinte care ar judeca asa.

stoica_paul91
junior
junior

Postby stoica_paul91 » Sun May 22, 2011 11:20 am

MumaPadurii wrote:Mda, toti parintii se gandesc la ce e mai bine pentru copil. Si desigur ca asta include o cariera in care sa ai un salariu de *** si optiuni de promovare bazate doar pe pile, o situatie atat de "misto" incat jumate din rezidenti sunt nevoiti sa emigreze.

Sunt sigura ca parintii "moderni" din ziua de azi se gandesc ca cel mai bine pentru copilul lor e sa plece departe de ei, eventual sa le faca si un nepot pe care sa-l aduca in tara o data la un an si care sa nu stie sa vorbeasca bine romaneste. Da, de-asta vor parintii romani sa le fie copiii doctori, ca sa poata sa plece mai usor din tara. :)

Eu nu-mi imaginez cat de tampit ar trebui sa fie un parinte care ar judeca asa.

:))) Nu stiu ce sa zic esti cam acid in comentarii . Ideea e ca avem puncte de vedere diametral opuse nu cred ca mai are sens sa discutam pe aceasta tema . Pana la urma fiecare cu treaba lui . :D

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun May 22, 2011 11:31 am

adica pe tine te incurajeaza parintii sa dai la medicina si sa pleci din ro?

Mihaela.T
junior
junior

Postby Mihaela.T » Thu Jun 02, 2011 6:03 pm

hei....stie cineva daca s-a afisat metodologia admiterii la avizierul facultatii? pe site nu am vazut nimic, e doar cea din 2010.

Oana93
elder
elder

Postby Oana93 » Fri Jun 03, 2011 6:00 am

cand am fost la simulare nu era nimic la avizier...

mamaluluca
newbie
newbie

Postby mamaluluca » Fri Jun 03, 2011 12:17 pm

:peace: :peace: tadam tadam doamnelor si domnilor a aparut pe situl umf data examenului si toate celelalte informatii....20 -07-2011-ora 9... :allright: ...gata se apropie ziua cea mare ....ce pot sa va doresc decat bafta multa ...si spor la invatat....

additzu

Postby additzu » Sun Jun 05, 2011 11:08 am

:?: Am citit si eu metodologia de admitere si vroiam sa stiu cum se face cu diploma de bac...daca trebuie adusa la inscriere la admitere fiindca sunt anul 1 la alta fac si o am acolo :) .
O alta intrebare, daca pot intra pe locurile de buget si abia dupa admitere sa ma retrag de la cealalta fac si sa platesc anul care l-am facut la buget acolo ca am inteles ca abia prin sept e inscrierea la med buc.
Sau daca intru la taxa se poate trece in anul 2 la buget (cu top 400) avand in vedere ca am facut doar un an de buget ? Iar in leg cu plata taxei am inteles ca e in 2 transe. 2 transe inseamna jumatate din suma la o transa si cealalta jumatate la a 2a transa sau oricat la prima si restul la a 2a?

începătorul
elder
elder

Postby începătorul » Mon Jun 06, 2011 7:34 pm

Păi ori ceri o adeverință de la liceu ori mergi la prima facultate, mituiești o secretară să te lase să faci o copie legalizată după ea. E musai să depui originalul prin septembrie pare-mi-se.

Cel mai bine e să mergi la secretariatul de la prima facultate și întrebi acolo ce și cum. Dar, din câte știu eu, cică ai plăti primul an la prima facultate și astfel candidezi în iulie pentru un loc bugetat la Davila. Într-un fel ieși si mai avantajat, un an de studiu la celelalte facultăți te duce la 3-4000 ron, în timp ce la medicină se apropie vertiginos de 8000 ron.

Referitor la ultima întrebare, statul îți dă dreptul la 6 ani bugetați, deci teoretic din anul 2 începând - dacă treci în top 400 poți beneficia de ani bugetați pana în anul 6 inclusiv.

Baftă la admitere!
Contemplarea propriei tale inimi este un fapt profund emoţionant şi tulburător. Contemplarea propriului tău suflet este o perpetuă, dureroasă tulburare.

Nichita Stănescu, Fiziologia poeziei

bica77
newbie
newbie

Re:

Postby bica77 » Tue Jun 07, 2011 11:11 am

Im wrote:
stoica_paul91 wrote:Akm e schimbat putin imi trimit copilul la medicina sa plece in afara sa faca bani :))) Kestiile astea din punctul meu de vedere sunt aiurea . Kred ca fiecare parinte ar trebuii sa-si lase copilul sa-si aleaga facultatea singur .

Eu cred ca fiecare parinte ar trebui sa supravegheze mai atent la ce nivel îi scrie odrasla. Nu stiu de ce un parinte normal ar insista ca odrasla cu scris de cocalar sa faca o facultate, chiar si de drept la particular.

ptr ca orice parinte, indiferent ca e normal sau nu, isi doreste ca odrasla sa sa fac ceva in viata ,e logic.cand o sa ai copil vei vedea cum e ,pana atunci nu-i mai judeca pe parinti sa nu fi si tu judecat[a] la fel .

alin.olaru
junior
junior

Postby alin.olaru » Tue Jun 07, 2011 11:29 am

additzu wrote::?: Am citit si eu metodologia de admitere si vroiam sa stiu cum se face cu diploma de bac...daca trebuie adusa la inscriere la admitere fiindca sunt anul 1 la alta fac si o am acolo :) .
O alta intrebare, daca pot intra pe locurile de buget si abia dupa admitere sa ma retrag de la cealalta fac si sa platesc anul care l-am facut la buget acolo ca am inteles ca abia prin sept e inscrierea la med buc.
Sau daca intru la taxa se poate trece in anul 2 la buget (cu top 400) avand in vedere ca am facut doar un an de buget ? Iar in leg cu plata taxei am inteles ca e in 2 transe. 2 transe inseamna jumatate din suma la o transa si cealalta jumatate la a 2a transa sau oricat la prima si restul la a 2a?

În primul rând trebuie să iei o adeverinţă de la prima facultate că diploma de bac în original se află la ei şi să o depui la secretariat pentru înscriere în concursul de admitere. O să fie totul în regulă. Dacă intri şi în toamnă te decizi că vrei să o faci şi pe prima (dintr-un oarecare motiv), poţi să declari pe proprie răspundere şi având respectiva adeverinţă la dosar, că actele tale în original sunt la prima facultate, nu este obligatoriu să le ai depuse în original la UMF dacă mai urmezi şi cursurile unei alte facultăţi (repet, atâta timp cât ai acea adeverinţă la dosar). Dacă nu vrei să o mai faci şi pe prima, atunci te duci frumos după ce te vezi admis şi îţi retragi actele în original de acolo şi le depui la UMF, dar în cazul acesta va trebui să te mişti repede până în octombrie, la începutul efectiv al anului şcolar.

Pentru copie legalizată, cam orice facultate îţi permite să îţi retragi temporar actele (în schimbul cărţii de identitate pe care o vei lăsa la secretariat). Vorbeşte cu secretarele şi ar trebui să fie totul în regulă.

Dacă ai făcut un an la buget la altă facultate, primul an este obligatoriu cu taxă, urmând ca în anii următori să poţi trece la buget dacă te încadrezi în Top 400. Îţi va trebui o adeverinţă de la facultatea precedentă că ai completat un an la buget la ei.

Cu o amânare de taxă (posibilă, dar FOARTE greu de obţinut şi cu multă bătaie de cap), poţi să îţi amâni anul pe care trebuie să îl plăteşti chiar şi până în anul VI, presupunând că ai intrat direct la buget şi vrei să rămâi acolo. Nu îţi recomand, mai bine îl plăteşti pe primul şi scapi de o grijă, nu merită bătaia de cap.

Plata taxei se poate face integral sau în două rate. Prima rată trebuie să fie de minim 3000RON, iar a doua trebuie să cuprindă restul sumei până la 6000RON.
Truly they lie, they talk utter nonsense...

Neal
senior
senior

Postby Neal » Tue Jun 07, 2011 8:01 pm

Cartea cu grile pentru chimie de anu asta e la fel ca cea de anul trecut?

Kay Scarpetta
junior
junior

Postby Kay Scarpetta » Tue Jun 07, 2011 8:43 pm

Neal wrote:Cartea cu grile pentru chimie de anu asta e la fel ca cea de anul trecut?

Da.

jeesh_teh_drama
newbie
newbie

Postby jeesh_teh_drama » Thu Jun 09, 2011 7:02 am

Hi,

I have a question for the geniuses:
Daca am terminat deja o facultate, unde am facut doar 1 an la buget si unde nu stiau ce sa imi treaca pe foaie de incheiere a anului (a fost sau nu la buget...limbi straine...aiureala totala), la inscriere pot sa ma trec ca si candidata la fara taxa? Si inca ceva, daca intru la fara taxa, la cine trebuie sa ma duc ca sa aman plata anului obligatoriu de studiu?
Si fiindca anul asta mi-am luat deja dosarul de la prima facultate mai trebuie sa aduc vreo adeverinta ca am facut doar 1 an la taxa...sau pot sa ma inscriu normal si sa alerg dupa acte dupa ce am fost admisa?

p.s.
umbla vorba la un moment dat ca in anul 6 s-au lasat deja de facultate atat de multi incat li se face mila de tine si te lasa la fara taxa daca ai medie mare.

tnx!

stoica_paul91
junior
junior

Re: Re:

Postby stoica_paul91 » Thu Jun 09, 2011 7:09 am

bica77 wrote:
Im wrote:

ptr ca orice parinte, indiferent ca e normal sau nu, isi doreste ca odrasla sa sa fac ceva in viata ,e logic.cand o sa ai copil vei vedea cum e ,pana atunci nu-i mai judeca pe parinti sa nu fi si tu judecat[a] la fel .

Eu nu judec pe mine . Eu spuneam doar ce am observar ca se intampla in jurul meu

Anto

Postby Anto » Sat Jun 18, 2011 7:23 am

Kay Scarpetta wrote:
Neal wrote:Cartea cu grile pentru chimie de anu asta e la fel ca cea de anul trecut?

Da.

Singura diferenta este aceea ca sunt incluse si subiectele date la admitere in 2010

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Tue Jun 21, 2011 11:06 pm

jeesh_teh_drama wrote:Hi,

I have a question for the geniuses:
Daca am terminat deja o facultate, unde am facut doar 1 an la buget si unde nu stiau ce sa imi treaca pe foaie de incheiere a anului (a fost sau nu la buget...limbi straine...aiureala totala), la inscriere pot sa ma trec ca si candidata la fara taxa? Si inca ceva, daca intru la fara taxa, la cine trebuie sa ma duc ca sa aman plata anului obligatoriu de studiu?
Si fiindca anul asta mi-am luat deja dosarul de la prima facultate mai trebuie sa aduc vreo adeverinta ca am facut doar 1 an la taxa...sau pot sa ma inscriu normal si sa alerg dupa acte dupa ce am fost admisa?

p.s.
umbla vorba la un moment dat ca in anul 6 s-au lasat deja de facultate atat de multi incat li se face mila de tine si te lasa la fara taxa daca ai medie mare.

tnx!

Cred ca sunteti putin prost informati. Suntem acum in anul 6 vreo 700 si ceva de studenti care terminam facultatea. Nu s-a lasat mai nimeni, decat cine nu a vrut sa invete. Repetenti vreo 5-6, dar fac parte din categoria cu pricina. Iar la discutia cu taxa fara taxa e foarte simplu, esti in top ala 400 sau 430 aprox esti la buget, nu esti, esti la taxa. Inainte sau dupa ce s-a tras linia, nu e cale de mijloc.
Ca idee, anul asta (eu sunt anul 6, deci calculat pe mediile anului 5) s-a trecut la taxa cu aproximativ 8,24. Acolo s-a tras linia, cine a fost sub a trecut la taxa.. deci nu conteaza, ca e admitere, ca e clasament pe media anului, cine e sub linie plateste taxa si asta e. Nu i se face nimanui mila de tine daca esti sub linie, ghinion, asa e-n viata.

Cat despre intrebarea ta, stiu pe cineva cu problema asta. Atunci (adica acum 6 ani) raspunsul a fost urmatorul: "Da, este posibil. Dar anii deja "consumati" la buget la prima facultate se vor scadea din anii de la a doua facultate. Cu alte cuvinte, cati ani ai fost la buget pana acum, va trebui sa platesti la a doua facultate, chiar daca ai medie de buget toti anii."

Si apropo de "geniuses", gaseai informatia asta si daca ai fi cautat pe google. E chiar intre primele linkuri afisate, doar sa te intereseze si sa dai un search. Dar fie.

Bafta la admitere !
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

jeesh_teh_drama
newbie
newbie

Postby jeesh_teh_drama » Thu Jun 23, 2011 8:38 pm

Daca nu esti in stare sa citesti si altceva decat ultimele 2 fraze, pleaca acasa.
Am intrebat la cine trebuie sa ma duc sa aman plata primului an daca intru la buget.
Tu nu esti un geniu, tu esti un inutil si un ingamfat.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Fri Jun 24, 2011 10:41 am

Trecem peste, oricum mi se pare de prost gust sa zici ca ne-am lasat de facultate. Pana una alta eu am trecut de 6 ani, de admitere, tu nu, asa ca nu te mai da superioara fata de cei care iti ofera sfaturi.

Ca idee, nu are rost sa alergi dupa acte acum. Prima parte a taxei oricum se poate plati in anul I pana la sesiune, deci ai tot timpul. Dupa admitere vezi cum sta treaba, te duci la secretara de an si o sa iti spuna cum se procedeaza. N-are rost sa te stresezi acum cu asta.

Bafta la invatat si la admitere, la toata lumea.
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

jeesh_teh_drama
newbie
newbie

Postby jeesh_teh_drama » Fri Jun 24, 2011 8:28 pm

pentru a 3-a oara.
ca sa poti intra la buget, trebuie sa te inscrii pe cerere ca fiind candidat pentru locul la buget, daca ai absolvit deja o facultate, iti trebuie niste acte doveditoare ca nu ai fost la buget, pe care facultatea nu le face publice.
In mod evident e vorba despre o adeverinta, insa mai tarziu vor fi nevoie si de alte acte de aceea as vrea sa stiu de dinainte ce mi se mai cere ca nu imi place sa ma plimb de nspe mii de ori

Respectul se castiga nu se pretinde. Pe langa faptul ca nu mi-ai oferit absolut nici o informatie folositoare sau care nu se putea gasi pe internet, mi-ai mai vorbit si de sus asa ca iti vorbesc la fel.
Nu am de ce sa te cred ca ai trecut de 6 ani de facultate, iar daca ai trecut nu am de unde sa stiu cum ai trecut de ei.
Mi se pare de prost gust sa vorbesti in numele a 700 de oameni fara sa te nominalizeze nimeni.

Return to “Pre-med”