cum luam 900 pct?
-
romanasa
- junior

cum luam 900 pct?
care credeti ca e cea mai buna strategie pt un punctaj maxim?
- Melania
- addicted

Re: cum luam 900 pct?
vezi ca e unul trident care a brevetat o tehnica. ca bonus iti da si o lotiune pentru chelie
- 187.92a
- addicted

strategia mea nu era pentru puctaj maxim. pentru punctaj maxim trebuie sa inveti tot. fara abatere.romanasa wrote:care credeti ca e cea mai buna strategie pt un punctaj maxim?
si sa ai noroc, dar pt asta nu prea exista strategie.
iti doresc mult succes si punctaj maxim
- Calico
- addicted

Bine, e usor sa spui "sa invat tot". Teoretic asta ar fi strategia cea mai buna: sa invat tot perfect. Dar practic e o utopie, cum e comunismul. Eu, care am mai trecut deja printr-un rezidentiat (chiar doua, daca numar mai bine), stiu despre ce vorbesc.
Strategia mea e sa incep sa invat intens cu cateva luni inainte (nu mai mult de 5-6, ca ma tampesc) si sa fac multe grile. A, si strategia tridentiana, dar cum n-am drept de autor il las pe el sa dezvolte daca vrea.
Strategia mea e sa incep sa invat intens cu cateva luni inainte (nu mai mult de 5-6, ca ma tampesc) si sa fac multe grile. A, si strategia tridentiana, dar cum n-am drept de autor il las pe el sa dezvolte daca vrea.
- Melania
- addicted

trident, dezamagire totala
sper ca asta nu te opreste sa ii dai totuis lotiunea pentru chelie
sper ca asta nu te opreste sa ii dai totuis lotiunea pentru chelie
- Melania
- addicted

Melania wrote:trident, dezamagire totala
sper ca asta nu te opreste sa ii dai totusi lotiunea ta secreta pentru chelie
- Riley
- elder

Cu multa munca si determinare.
Cum zicea si Muma mai sus, incepi sa tragi tare cam cu 5-6 luni inainte, altfel daca incepi tare prea devreme nu mai ai energie la sfarsit. Nu trebuie neglijate nici pauzele, sunt binevenite, cate o aerisire a neuronului din cand in cand e foarte necesara. Faci si grile, vezi ce nu tii minte, repeti. La sfarsit totul va fi fost doar un vis urat din care raman din ce in ce mai putine amintiri. Spor si bafta!
Cum zicea si Muma mai sus, incepi sa tragi tare cam cu 5-6 luni inainte, altfel daca incepi tare prea devreme nu mai ai energie la sfarsit. Nu trebuie neglijate nici pauzele, sunt binevenite, cate o aerisire a neuronului din cand in cand e foarte necesara. Faci si grile, vezi ce nu tii minte, repeti. La sfarsit totul va fi fost doar un vis urat din care raman din ce in ce mai putine amintiri. Spor si bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- 187.92a
- addicted

Si eu sunt de acord, trebuie sa te apuci de invatat in ultimile 2 luni de rezidentiat, sau 3 daca esti genul care invata mai lent.
poti dezvolta, eu nu cred ca se mai aplica, cu atat mai mult cu cat nu se adresa celor care voiau punctajul maxim.
era o chestie de probabilitate ca sa obtii un punctaj de genul 7-800 ceva pe acolo, cum sa iei rezi cu doar 200 de pagini citite
MumaPadurii wrote: A, si strategia tridentiana, dar cum n-am drept de autor il las pe el sa dezvolte daca vrea.
poti dezvolta, eu nu cred ca se mai aplica, cu atat mai mult cu cat nu se adresa celor care voiau punctajul maxim.
era o chestie de probabilitate ca sa obtii un punctaj de genul 7-800 ceva pe acolo, cum sa iei rezi cu doar 200 de pagini citite
-
romanasa
- junior

cred ca e cam tarziu sa te apuci de invatat in ultimile 2-3 luni
pentru a face in jur de 800 cam de 3 ori tot trebuie trecut prin materie
pentru a face in jur de 800 cam de 3 ori tot trebuie trecut prin materie
- Riley
- elder

ti-am raspuns pe Bucuresti in topicul anterior. Acum la nivel national in jur de pozitia 1930 la Oradea (uite-te si tu dupa punctaj pe rezidentiat.info)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
-
Saddman
Punctaj maxim ii foarte greu de luat. Oricum din experienta examenului de anul trecut pot sa zic ca nu are rost sa va luati dupa nimeni. Fiecare trebuie sa isi cunoasca limitele si daca vrea puncatj bun de tot are nevoie determinare si autodepasire. Sunt unii care citesc asa fugitiv si au capacitatea de concentrare, intelegere si memorare mai buna decat unii care au nevoie sa citeasca un subiect de 4. Plus ca dupa razboi is multi viteji care zic "eu numai 3 luni am citit" sau "eu am facut numei grile"... La examen intervine si forma de moment a fiecaruia si norocul. Un candidat care ia 800, daca da dupa o saptamana exact acelasi examen, ori ia mai mult ori mai putin. Ii un examen foarte stupid care sub nici o forma nu te clasifica pe viitor in a fi un doctor bun sau rau. Dar daca suntem nationalisti si vrem sa ramanem in tara trebuie sa ne caram crucea. Spor la invatat si multa bafta tuturor.
-
Saddman
Scuze de greseli am postat foarte fugitiv 
- Chingachgook
- addicted

Saddman wrote:P Ii un examen foarte stupid care sub nici o forma nu te clasifica pe viitor in a fi un doctor bun sau rau.
here we go again
este un examen care pune candidatii intr-o ordine.
si b. cand vei fi medic deadevaratelea timpul si metoda de invatat va fi tot aia. daca aici nu poti sa inveti sa faci niste grile ce garanatii exista ca peste 5 ani o sa citesti sa il tratezi pe nea gheorghe.
se vede ca esti anul 1 si inca nu stii, dar iti imaginezi cu succes. toti colegii mei care au luat sus rezi sunt buni medici. (sociopati, urati, cu sau fara viata personala).
in schimb, din aia care au luat mai jos, doar o parte au ajuns de incredere. repereul meu e daca eu le-as cere sfatul in specialitatea lor.
cand esti mai lepra si nu shtudiezi pentru rezi ca garantie e ca mai incolo, unde nu mai e nici macar amenintarea examenului o sa citesti?
in schimb aia care tocesc pentru rezi au o anumita conformatie intelectuala care le permite sa invete in continuare. si un medic bun e ala care citeste mult, nu aiureli cu fler, sange rece pentru chirurgie, inteligenta etc
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- 187.92a
- addicted

imi cer scuze
, dar:
nu stiu daca stii, dar exo9sta medici care au picat reziul de nenumarate ori si totusi acum sunte medici de succes, si nu oriunde, ci taman in germania (medicina facuta nemteste, stiinta, precizie). asadar nu se verifica teoria ta!
eu cred ca sa iei aici reziul te descalifica ca si medic, asta este parerea mea.
pentru cele 900 de puncte insa trebuie sa inveti cu sarg si sa ai nu bafta sau ce ziceti voi, ci o anumta inclinatie asa, o inclinare spre invatat pe de rost.
deci nu tine de voi/ de strategie, ci pur si simplu e in voi: cine e sa ia peste 900 ia, cine nu, nu. este vorba despre memorie fotografica, speculat grile, lucruri pe care nu le inveti din carti,. deci iarasi nu sunt de acord cu antevorbitorul.
, dar:
kooksee wrote:daca aici nu poti sa inveti sa faci niste grile ce garanatii exista ca peste 5 ani o sa citesti sa il tratezi pe nea gheorghe.
nu stiu daca stii, dar exo9sta medici care au picat reziul de nenumarate ori si totusi acum sunte medici de succes, si nu oriunde, ci taman in germania (medicina facuta nemteste, stiinta, precizie). asadar nu se verifica teoria ta!
eu cred ca sa iei aici reziul te descalifica ca si medic, asta este parerea mea.
pentru cele 900 de puncte insa trebuie sa inveti cu sarg si sa ai nu bafta sau ce ziceti voi, ci o anumta inclinatie asa, o inclinare spre invatat pe de rost.
deci nu tine de voi/ de strategie, ci pur si simplu e in voi: cine e sa ia peste 900 ia, cine nu, nu. este vorba despre memorie fotografica, speculat grile, lucruri pe care nu le inveti din carti,. deci iarasi nu sunt de acord cu antevorbitorul.
- Chingachgook
- addicted

cateva consideratiuni
3 nu inseamna nenumarate
poate sunt prin germania pe la vreo clinica mica unde sunt aia megadisperati.
aici la noi in elvetia nu s-ar fi intamplat niciodata asa ceva
referitor la ex de rezi eu mai cred ca pentru a lua 900 trebuie sa suprapui studiul pentru rezi cu studiul din facultate. nu e totu doar memorie fotografica. mai trebuie sa si integrezi
e ca si cum ai merge sa cumperi un ferari si intrebi cat consuma la suta de kilometri.
3 nu inseamna nenumarate
poate sunt prin germania pe la vreo clinica mica unde sunt aia megadisperati.
aici la noi in elvetia nu s-ar fi intamplat niciodata asa ceva
referitor la ex de rezi eu mai cred ca pentru a lua 900 trebuie sa suprapui studiul pentru rezi cu studiul din facultate. nu e totu doar memorie fotografica. mai trebuie sa si integrezi
e ca si cum ai merge sa cumperi un ferari si intrebi cat consuma la suta de kilometri.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
Saddman
@ kooksee
Sunt perfect de acord cu tine ca trebuie sa inveti mult ca sa ajungi un doctor bun. Trebuie sa inveti toata viata. Eu ma refer ca examenul in sine din Romania ii stupid si nu tine numai de capacitatea de invatare a unui absolvent. Eu zic ca, cam 30% din metrie e aberanta. Sa nu mai zic de modul in care sunt traduse si aranjate sau sitetizate subiectele din Harrison. Nu cred ca este un singur om care sa fi dat rezi si care sa zica ca lui i-o facut placere sa citeasca din Harrsion.
Ca sa iti dau un exemplu ca nu tine numai de candidati, anul trecut comisia de examen a anulat 5 grile (doua cu complement simplu si 3 cu complement multimplu, total 23 de pct daca le faceai corect toate). Dar o scazut punctele care le-o o facut fiecare pe cele 5 grile. Adica daca unul nu o facut nici un pct pe cele 5 grile i-o ramas neschimbat punctajul iar mie, care am facut 18 puncte, mi-o scazut 18 puncte si am cazut undeva intre 60-70 de pozitii in clasament. Punctele or fost scauzte dupa ce fiecare candidat in parte o semnat un proces verbal, semnat de 3 martori dintre candidati si de seful de sala, ca ii de acord cu punctajul primit la examen.
Sunt perfect de acord cu tine ca trebuie sa inveti mult ca sa ajungi un doctor bun. Trebuie sa inveti toata viata. Eu ma refer ca examenul in sine din Romania ii stupid si nu tine numai de capacitatea de invatare a unui absolvent. Eu zic ca, cam 30% din metrie e aberanta. Sa nu mai zic de modul in care sunt traduse si aranjate sau sitetizate subiectele din Harrison. Nu cred ca este un singur om care sa fi dat rezi si care sa zica ca lui i-o facut placere sa citeasca din Harrsion.
Ca sa iti dau un exemplu ca nu tine numai de candidati, anul trecut comisia de examen a anulat 5 grile (doua cu complement simplu si 3 cu complement multimplu, total 23 de pct daca le faceai corect toate). Dar o scazut punctele care le-o o facut fiecare pe cele 5 grile. Adica daca unul nu o facut nici un pct pe cele 5 grile i-o ramas neschimbat punctajul iar mie, care am facut 18 puncte, mi-o scazut 18 puncte si am cazut undeva intre 60-70 de pozitii in clasament. Punctele or fost scauzte dupa ce fiecare candidat in parte o semnat un proces verbal, semnat de 3 martori dintre candidati si de seful de sala, ca ii de acord cu punctajul primit la examen.
- canci
- elder

Yo mou, da' tu de unde esti fratioare? Din cluuuj?
Si eu zic la fel, e nasol rau Harri asta, nu-mi imaginez de ce ar vrea cineva sa se tortureze in halul asta si sa invete pt 900 de pct, da' no... stii cum e, fiecare...
- Chingachgook
- addicted

examenul e stupid, dar nu cu mult mai stupid ca alte examene.
crezi ca usmle e un galop de sanatate? sau mir?
inteleg ce spui tu cu grile gresite si anulate dar e totusi un aspect secundar.
oricum tineti minte ca examenul de rezi e cel mai corect lucru din toata cariera voastra de rezidenti.
crezi ca usmle e un galop de sanatate? sau mir?
inteleg ce spui tu cu grile gresite si anulate dar e totusi un aspect secundar.
oricum tineti minte ca examenul de rezi e cel mai corect lucru din toata cariera voastra de rezidenti.
-
Saddman
Si ca sa iti mai spun ca depinde si de alti factori pe langa invatat, am avut colegi care or invatat din noiembrie-decembrie 2009, cam cu un an inainte, or invatat bine si in facultate, si-or conspectat materia, or facut de cateva ori grilele si or luat 700-720 pct si nu or prins ce si-or dorit. Unul din ei vroia cardio si la cat o invatat si cat de pasionat o fost in facultate avea toate avantajele sa ajunga un medic foarte bun. Si din cauza punctajului nu o prins cardio.
- Chingachgook
- addicted

nu mai veni cu argumente "am avut colegi care..."
toti de pe forumul asta am avut colegi care au invatat si au luat puncatje mici, sau au frecat-o toata vara (si erau eventual si prosti) si au luat puncatje ok. nu inseamna nimic, nu asta e regula. regula e ca aia care tocesc (fie ca ne place noua sau nu de ei) iau puncatje mai mari.
toti de pe forumul asta am avut colegi care au invatat si au luat puncatje mici, sau au frecat-o toata vara (si erau eventual si prosti) si au luat puncatje ok. nu inseamna nimic, nu asta e regula. regula e ca aia care tocesc (fie ca ne place noua sau nu de ei) iau puncatje mai mari.
- Calico
- addicted

Unu:
Nu se zice "o facut, o scazut, or fost scazute, o semnat, ii de acord, or invatat, or conspectat, or prins, or dorit, vroia, o invatat, o fost, o prins", ci "a facut, a scazut, au fost scazute, a semnat, e de acord, au invatat, au conspectat, au prins, au dorit, voia, a invatat, a fost si a prins".
Iti spun asta pentru ca te vad interesat sa devii un medic bun si daca mie imi vine sa plang cand iti citesc posturile, imagineaza-ti ce simte un pacient cand iti va citi biletul de externare sau cand ii vei explica nu stiu ce chestie. Fara gluma, in medicina e foarta importanta impresia pe care le-o lasi pacientilor si asta nu tine in principal de cat stii, ci de alte lucruri mult mai superficiale, cum ar fi si exprimarea.
Doi:
Faptul ca s-au anulat grile anul trecut nu are nicio legatura cu discutia. Daca erau gresite sau interpretabile trebuiau sa fie anulate si a fost corect atat faptul ca s-au anulat, cat si modul in care s-a facut anularea. Daca tu ai raspuns bine la o grila care nu era din materie sau care era gresita, atunci foarte bine ca ti s-au scazut acele puncte, pentru ca n-ar fi fost corect ca departajarea dintre tine si altul sa se faca pe baza unei grile gresite sau a unei intrebari care nu era din bibliografie.
Trei:
Daca acel coleg care voia cardio nu a prins, poate sa dea la anul. Daca e pasionat si muncitor (cum il descrii), sigur va reusi. Cum au zis si antevorbitorii, un exemplu nu inseamna totusi nimic. In general oamenii pasionati si muncitori pe care ii stiu au luat ce-au vrut.
Nu se zice "o facut, o scazut, or fost scazute, o semnat, ii de acord, or invatat, or conspectat, or prins, or dorit, vroia, o invatat, o fost, o prins", ci "a facut, a scazut, au fost scazute, a semnat, e de acord, au invatat, au conspectat, au prins, au dorit, voia, a invatat, a fost si a prins".
Iti spun asta pentru ca te vad interesat sa devii un medic bun si daca mie imi vine sa plang cand iti citesc posturile, imagineaza-ti ce simte un pacient cand iti va citi biletul de externare sau cand ii vei explica nu stiu ce chestie. Fara gluma, in medicina e foarta importanta impresia pe care le-o lasi pacientilor si asta nu tine in principal de cat stii, ci de alte lucruri mult mai superficiale, cum ar fi si exprimarea.
Doi:
Faptul ca s-au anulat grile anul trecut nu are nicio legatura cu discutia. Daca erau gresite sau interpretabile trebuiau sa fie anulate si a fost corect atat faptul ca s-au anulat, cat si modul in care s-a facut anularea. Daca tu ai raspuns bine la o grila care nu era din materie sau care era gresita, atunci foarte bine ca ti s-au scazut acele puncte, pentru ca n-ar fi fost corect ca departajarea dintre tine si altul sa se faca pe baza unei grile gresite sau a unei intrebari care nu era din bibliografie.
Trei:
Daca acel coleg care voia cardio nu a prins, poate sa dea la anul. Daca e pasionat si muncitor (cum il descrii), sigur va reusi. Cum au zis si antevorbitorii, un exemplu nu inseamna totusi nimic. In general oamenii pasionati si muncitori pe care ii stiu au luat ce-au vrut.
-
d1ana
faptul ca s-au anulat grile, la nivelul asta, mie mi se pare important. de ce e vina cuiva ca a raspuns corect la niste grile aiurea? el ar fi putut raspunde corect la acele 5 intrebari, si daca ele erau corecte, dar nu a avut sansa asta. i s-a anulat din start dreptul de a raspunde la toate intrebarile. chiar nu e nimic de laudat in faptul ca s-au anulat grile!
- Calico
- addicted

Nu e nimic de laudat, dar nu inteleg care e marea problema cu asta. Nu este neindreptatit nimeni. Tuturor li s-au anulat aceste grile, deci tuturor li s-a anulat dreptul de a raspunde la toate intrebarile. Poate si cei care au raspuns gresit la grilele astea aiurea ar fi putut respunde corect la cele 5 intrebari daca ele ar fi fost corecte. Asa, toti au sansa de a fi departajati pe baza unor intrebari corecte. E ca si cum in loc sa fi fost x intrebari la concurs, ar fi fost x-5.d1ana wrote: de ce e vina cuiva ca a raspuns corect la niste grile aiurea? el ar fi putut raspunde corect la acele 5 intrebari, si daca ele erau corecte, dar nu a avut sansa asta. i s-a anulat din start dreptul de a raspunde la toate intrebarile. chiar nu e nimic de laudat in faptul ca s-au anulat grile!
-
freexander
- junior

pai o problema care poate deriva din anularea acestor grile poate sa fie la cei care le-au facut corect si teoretic au pierdut mai mult timp decat cei care nu le-au rezolvat sau au trecut superficial peste ele, pus la noroc etc ... timp care ar fi putut fi folosit pt rezolvarea/verificarea altor grile mai bine ... iar asta in conditiile in care distanta dintre 2 candidati in clasamentul final poate sa fie si de cateva sute de pozitii la o diferenta mica de punctaj rezulta implicit ca unul dintre ei prinde un loc pe specialitatea dorita iar celalalt e nevoit sa aleaga altceva
deci nu poti sa zici ca nu e nimeni neindreptatit ... iar grilele anulate din cate imi aduc eu aminte nu erau gresite ci erau doar din afara tematicii
deci nu poti sa zici ca nu e nimeni neindreptatit ... iar grilele anulate din cate imi aduc eu aminte nu erau gresite ci erau doar din afara tematicii
- Riley
- elder

Erau din afara tematicii doar 2 parca iar una din ele era de bun simt (parca aia cu tramanetul de electie in LMC).
Oricum se intampla si la case mai mari (in Franta de exemplu) unde acum e un scandal monstru cu anularea unei probe de la rezidentiatul lor de anul acesta http://www.liberation.fr/societe/010123 ... replancher . Asa ca ce sa ne mai mire.
Oricum se intampla si la case mai mari (in Franta de exemplu) unde acum e un scandal monstru cu anularea unei probe de la rezidentiatul lor de anul acesta http://www.liberation.fr/societe/010123 ... replancher . Asa ca ce sa ne mai mire.
- Calico
- addicted

Teoretic. Insa practic tu presupui foarte multe chestii. E foarte greu de crezut ca cineva care trece superficial peste grile sau pune raspunsurile la noroc va fi in situatia de a-i lua locul unuia care le rezolva pe toate. Pentru ca daca a trecut superficial peste alea 5, inseamna ca a trecut superficial peste toate. Nu poti sa zici ca a trecut repede, repede tocmai peste alea care s-au anulat si ca la restul s-a gandit bine si le-a verificat, astfel fiind avantajat din punct de vedere al timpului fata de cineva care s-a gandit bine la toate.freexander wrote:pai o problema care poate deriva din anularea acestor grile poate sa fie la cei care le-au facut corect si teoretic au pierdut mai mult timp decat cei care nu le-au rezolvat sau au trecut superficial peste ele, pus la noroc etc ... timp care ar fi putut fi folosit pt rezolvarea/verificarea altor grile mai bine ...
Asa ca anularea grilelor in sine nu ridica din punctul meu de vedere intrebari in privinta corectitudinii clasamentului final. Insa faptul ca s-a ajuns sa se dea la rezi grile care nu sunt din materie mi se pare jenant ca idee. Hai sa zic ca greseli face oricine, dar materia macar ai putea s-o nimeresti.
-
adhishor
- newbie

- Location: sorry, but this is confidential. Ask for permission :))
trebuie sa inveti tot.. asta e tehnica