intrebari ANUL I

roxitzu
senior
senior

Re: intrebari ANUL I

Postby roxitzu » Tue Nov 30, 2010 8:34 pm

in anul 2 se pastreaza seriile si grupele ? adica daca in anul I un asistent are o anumita gr in anul 2 va avea aceeasi gr .... la anatomie ma refer .... si dc da mai pot sa ma mut in anul 2 la alta grupa?

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Wed Dec 01, 2010 10:10 am

roxitzu wrote:in anul 2 se pastreaza seriile si grupele ? adica daca in anul I un asistent are o anumita gr in anul 2 va avea aceeasi gr .... la anatomie ma refer .... si dc da mai pot sa ma mut in anul 2 la alta grupa?

da, se pastreaza
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg

ionutz_1185
senior
senior

Postby ionutz_1185 » Sun Dec 12, 2010 11:37 pm

roxitzu wrote:in anul 2 se pastreaza seriile si grupele ? adica daca in anul I un asistent are o anumita gr in anul 2 va avea aceeasi gr .... la anatomie ma refer .... si dc da mai pot sa ma mut in anul 2 la alta grupa?

Deobicei se mai formeaza o noua grupa la sfarsitul seriei si va pune secretara pe voi sa maziliti pe cineva...sub pretextul, ma rog orice tampenie. deobicei cei care sunt cam slabi
iar la anatomie va fi o grupa la ultimul asistent

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Dec 13, 2010 10:12 pm

interesant ... nu ma gandeam la asta :lol: ... oricum mi se pare ca trebuie sa insisti destul la secretara ca sa fii sigur ca o sa fi in grupa p care o vrei pt ca te noteaza pe niste foi p care apoi le pierd sau uita acasa. Aaa si vroiam sa mai intreb cum se face media generala si daca din punctul asta de vedere e sanatoasa gandirea gen "invat la anato ca are cele mai multe credite si la restu vad eu" :peace:

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Dec 13, 2010 10:17 pm

Daca esti acum anul I aveti o super secretara-am avut-o si noi pe dna Irina si a fost mai mult decat ok si intotdeauna draguta :allright: :allright:
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Dec 13, 2010 10:23 pm

dap asa e ... si mereu daca ii ceri o informatie sta si iti explica chiar daca in spatele tau s-a format dita mai coada :D

XaphanDeumos
senior
senior

Postby XaphanDeumos » Wed Dec 29, 2010 3:59 pm

Buna, imi poate spune cineva in ce consta examenul de biofizica? Am inteles ca ar fi doar subiecte tip grila. Nu am prea ajuns pe la cursuri ( prea devreme, profi nu prea entuziasmati de propria lor materie) si nu prea stiu la ce sa ma astept de la acest examen :?
Ps : Va urez sarbatori fericite in continuare! :wink:
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Wed Dec 29, 2010 6:46 pm

examenul de biofizica nu mi s-a parut asa complicat...e un pic ciudat, dar conteaza foarte mult cu cine faci la lp si ce note va da in timpul semestrului pt ca nota finala se calc facandu-se o medie intre grile,practic,lucrarea de control si activitate. Noi am avut bafta sa facem cu Jean Vinersan care e un super om si care ne-a dat numai 10. Grilele sunt foarte asemanatoare cu cele din carte, dar e foarte important sa inveti cursurile lor pt ca grilele vor fi mot-a-mot din curs...aa... si nu trebuie sa inveti formulele alea.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Dec 29, 2010 10:18 pm

a renuntat pana la urma la formule???acum niste ani buni eu am nimerit la ex un test cu muuulte muuulte formule :shock: :shock:
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Wed Dec 29, 2010 10:43 pm

XaphanDeumos wrote:Buna, imi poate spune cineva in ce consta examenul de biofizica? Am inteles ca ar fi doar subiecte tip grila. Nu am prea ajuns pe la cursuri ( prea devreme, profi nu prea entuziasmati de propria lor materie) si nu prea stiu la ce sa ma astept de la acest examen :?
Ps : Va urez sarbatori fericite in continuare! :wink:

Va trebui sa te obisnuiesti cu chestia asta, sincer.
In 2 ani jumate de facultate, nu am vazut foarte multi profi entuziasti sau care sa predea realmente cu placere materia (majoritatea cat de cat buni mi se par astia din anul 3, pot zice ca am noroc in sfarsit de profi mai ok). Insa foooarte multi predau in doru' lelii "asa, ca sa fie"

Cat despre biofizica, e o materie naspa, cu un examen destul de naspa, care are o probabilitate maricica de picabilitate.
Sunt vreo 30 de grile cauza-efect... iti da 2 propozitii si tu pui ABCD in functie de regula aia cu cauza-efect. Nu mai tin minte insa cum erau intrebarile sau pe ce a insistat... daca erau de detaliu sau de ansamblu. Cert e ca nu dadea prea multe formule... Tin doar minte ca va baga pe fiecare grupa intr-o sala din aia mica de LP si fiecare student are grilele lui. Nu se poate vorbi/copia... sau cel putin eu nu am auzit.
Eu unul nu am invatat pentru examen decat foarte putin, insa am avut noroc si l-am luat din prima, alti colegi s-au chinuit cu el pana in noembrie in anul 2. Un sfat bun ar fi sa citesti cursurile alea de la xerox (se aude ca sunt bune pentru examen).

Nu stiu altii cum cred, dar mie biofizica mi s-a parut una din cele mai inutile materii din toata facultatea...

Bafta si sarbatori fericite in continuare!
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

DarkComy
senior
senior

Postby DarkComy » Thu Dec 30, 2010 1:01 am

pai vedeti mai daca nu ati dat si fizica la admitere, nu erau oamenii nebuni de cereau 3 materii. acum 6-7 ani biofizica mi s-a parut mai simpla decat materia de admitere, poate si pentru ca in mare era vorba de aceeasi materie pe care o stiam :D nici examenul nu mi s-a parut SF, chiar a fost decent.

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Thu Dec 30, 2010 1:25 am

Da, a fost decent fata de ceea ce se auzea despre el cand am dat eu.
Trebuie sa inveti cursurile alea de pe siteul lor.
Oricum, mie mi s-a parut o materie mai uratica si cam fara rost, dar asta e, trebuie invatata.
Spor!

XaphanDeumos
senior
senior

Postby XaphanDeumos » Thu Dec 30, 2010 6:38 pm

multumesc pentru raspunsuri :allright:
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Jan 03, 2011 4:56 pm

poate ca e un pic off topic .. da daca tot a venit vorba de biofizica stie cineva despre Onu Mihaela d la lp ... cum e la note? ... pune accentul mai mult pe detalii sau chestii generale, de bun simt :D

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Tue Jan 04, 2011 9:57 pm

stie cineva cum e dr.Ioana Rusu la embriologie lp?Examenul la embrio in ce consta, doar o lama? Se dau si articulatii?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Tue Jan 04, 2011 11:24 pm

ina09 wrote:stie cineva cum e dr.Ioana Rusu la embriologie lp?Examenul la embrio in ce consta, doar o lama? Se dau si articulatii?

E foarte ok. Te pune sa tragi o lama, apoi trebuie sa zici despre ea din ce v-a predat ea, si dupa aia o sa va mai intrebe ea niste chestii din curs. Se pot lua usor note mari si nu pica pe nimeni. Nu se dau articulatii! Bafta! :wink:

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Jan 10, 2011 10:05 pm

la cergan trebuie si raporturi la muschi? .... unii asistenti le-au zis ca da altii ca nu .... :roll:

alin.olaru
junior
junior

Postby alin.olaru » Tue Jan 11, 2011 8:16 am

Şi, mai ales, dacă a mai făcut cineva cu Cergan, cam cum este la examen? Este ceva ce ar trebui să ştim în mod special? (Pe principiul know thy enemy...)
Truly they lie, they talk utter nonsense...

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Fri Jan 28, 2011 8:53 pm

a dat cineva examen la genetic pana acum? S-au mai produs ceva modificari de subiecte?

ctnalexandra
newbie
newbie

Postby ctnalexandra » Sun Jan 30, 2011 10:29 pm

Poate cineva sa imi ofere informatii despre examenul de psihologie cu dnl Iamandescu? Am vazut grilele de pe site si sunt ciudateleee..

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Mon Jan 31, 2011 12:13 pm

din experienta anului trecut pot spune asa:
notele la Iamandescu sunt mai mari fata de cele la Popa Velea
examenul de psihologie e foarte ciudatel. Raspunsurile la grile chiar daca stii materia tot cam dupa ureche le pui. Nu stiu, eu cel putin asa am facut, pentru ca aveam senzatia ca multe sunt adevarate.
Important e sa ii raspunzi la subiectele din carte/cursuri (numarul meu a avut 2 subiecte scris...bine...subiecte, 2 intrebari pe care le rezolvai in cateva randuri) si la intrebarile legate de cazul clinic
Citeste cartea cu atentie, mai ales la sfarsit unde prezinta cazurile clinice
Daca ai primit foi la lp citeste si din ele.
Eu am invatat din foile de la lp si am citit o data cartea si am luat 9 (si n-am rezolvat nicio grila dinainte :lol: )
ah si mai ales. sa iti alegi subiectele de nota 10

p.s. ni s-a zis ca tine cont de prezenta si de notele la lp
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

ctnalexandra
newbie
newbie

Postby ctnalexandra » Mon Jan 31, 2011 12:32 pm

Mersi frumos , problema este ca profa mea de lp-uri Alexandra Mihailescu nu ne-a comunicat notele..nici macar daca am luat peste 5 :shock: incep sa invat despre sindromul garajului si "sotul uscat"! Mulumesc inca o data :D

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Mon Jan 31, 2011 1:00 pm

daca aveti 8 la lp aveti un punct in plus la examenul mare
9 1.5 puncte
10 2 puncte
parca asa erau :lol:
dar se aplicau doar daca nu era diferenta mare intre laborator si practic.gen nu poti sa iei 10 la laborator si 5 la examenul mare si sa-ti dea 2 puncte

uitasem de astea :P
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

ctnalexandra
newbie
newbie

Postby ctnalexandra » Sat Feb 05, 2011 10:53 am

Are cineva habar de examenul de biochimie, an 1, sem.1? L-a dat cineva pana acum? Grilele au fost din carte? Subiectele din lista? Eu fac cu dna. prof. Carmen Duta :)

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Feb 07, 2011 1:20 pm

examenul de biofizica presupune chestii amanuntite din cursurile alea ? .... gen admitere sa conteze fiecare detaliu .... sau e mai mult o chestie d intelegere a fenomenelor .... in linii mari:D

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Tue Feb 08, 2011 1:45 pm

examenul de biofizica...in primul rand,presupune intelegerea anumitor lucruri.daca nu intelegi,in linii mari,dupa ce citesti o data nu incerca sa tocesti fiindca ei nu o sa dea intrebari exact dintr un paragraf anume de ex.intr o singura grile o sa fie nevoie sa faci niste conexiuni cu mai multe notiuni din mai multe cursuri.
insa,nu trebuie sa pleci cu ideea preconceputa ca e greu si nu o sa faci.intr adevar la noi(am dat pe 25 ianuarie) s-au luat note destul de mici,multi au picat sau nu s -au prezentat.dar,per total,nu mi s-a parut un examen atat de greu pe cat se spunea.
vor fi intrebari din toate cursurile insa nu neaparat chestii generale.vor fi si intrebari de amanunt.dar si asa,cum am spus,conteaza sa intelegi tot ce se intampla pe acolo..mecanisme de transport,receptori citind atent fiecare curs.
:rightblinky:
aaa si inca ceva pe site ul catedrei sunt niste exmple de grile (nu cele rezolvate,ci alea care nu au barem de raspuns cred ca sunt vreo 160 nu mai stiu exact) eu nu le-am facut inainte dar am inteles ca multe din intrebarile de la examen au fost reformulate din exemplele alea.si cartea de grile te va ajuta mult daca o faci dar nu vor fi intrebari de acolo mot-a-mot. :allright:

furcu
junior
junior

Postby furcu » Tue Feb 08, 2011 11:17 pm

ce gen de intrebari pune ARM Chirculescu in plus in functie de subiectele care iti cad? practic...pe ce are el boala? :D
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toată lumea presupune că sunt pacient.
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Feb 08, 2011 11:23 pm

Anatomia comparata (detalii spuse de el la curs-ciudatenii :shock: :shock: ) canal inghinal, tabachera anatomica si pe partea de embrio (asta din ce imi amintesc eu). Pe sem I an II pe mine m-a luat la intrebari din fosetele alea paraduodenale, sigmoidiene si mai stiu eu ce repliuri peritoneale. BAFTA si mai ales rabdare!

furcu
junior
junior

Postby furcu » Tue Feb 08, 2011 11:27 pm

Riley wrote:Anatomia comparata (detalii spuse de el la curs-ciudatenii :shock: :shock: ) canal inghinal, tabachera anatomica si pe partea de embrio. BAFTA si mai ales rabdare!

astea: cotul pisicii, femurul strutului, dezvoltarea embrionului de cimpanzeu??? stiu ca la inceputul anului mi s-a spus sa notez tot ce zice de animale...

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Feb 08, 2011 11:29 pm

Da, ceva de genul asta....... pe mine m-a intrebat de carena de la pasari si a ramas socat ca am stiut sa ii raspund :)). Dar asta din pura intamplare ca stiam de la bio nu ca mi-as fi notat eu ceva in mod special. De fapt nu prea reuseam sa imi pastrez atentia la curs mai mult de 10 minute :shock:

furcu
junior
junior

Postby furcu » Tue Feb 08, 2011 11:33 pm

Riley wrote:Da, ceva de genul asta....... pe mine m-a intrebat de carena de la pasari si a ramas socat ca am stiut sa ii raspund :)). Dar asta din pura intamplare ca stiam de la bio nu ca mi-as fi notat eu ceva in mod special. De fapt nu prea reuseam sa imi pastrez atentia la curs mai mult de 10 minute :shock:

nu mi s-au parut asa plictisitoare...mai ales la articulatii a fost ok.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Feb 08, 2011 11:34 pm

Imagineaza-ti ca noua nu a ajuns sa ne tina niciun curs de articulatii...... :shocked!: :shocked!: Si ghici cine a stat sa le rumege in sesiune din Ranga?

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Fri Feb 11, 2011 2:38 pm

pana la urma a fost bine la biofizica ... am luat 7 ..... nush dc e chiar atat de bn dar eu la marire la materia asta nu ma duc sigur :D :peace:

furcu
junior
junior

Postby furcu » Fri Feb 11, 2011 6:31 pm

Riley wrote:Imagineaza-ti ca noua nu a ajuns sa ne tina niciun curs de articulatii...... :shocked!: :shocked!: Si ghici cine a stat sa le rumege in sesiune din Ranga?

Chircu a fost foarte de treaba azi ;a examen cu aia care au ramas...nu a picat pe nimeni...sper sa raman in toanele astea pana marti

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Feb 11, 2011 7:41 pm

:) ohoo, l-ati prins in toane super inseamna :D.

Probabil ca v-ati dus multi la curs si nu faceati Sudoku sau cascati din 5 in 5 min sau poate s-a mai imblanzit :). De obicei e mai dur la prima sesiune, dupa nu mai e la fel.
BAFTA!

furcu
junior
junior

Postby furcu » Fri Feb 11, 2011 8:49 pm

Riley wrote::) ohoo, l-ati prins in toane super inseamna :D.

Probabil ca v-ati dus multi la curs si nu faceati Sudoku sau cascati din 5 in 5 min sau poate s-a mai imblanzit :). De obicei e mai dur la prima sesiune, dupa nu mai e la fel.
BAFTA!

da. cica a fost foarte ok....daca ii vedea ca nu stiu ii tragea de limba si cica ii facea sa scoata acolo un 5...pacat ca multi s-au speriat cand a vazut ca a mai adaugat subiecte in plus si s-au retras destui

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Feb 11, 2011 9:15 pm

furcu wrote:
Riley wrote::) ohoo, l-ati prins in toane super inseamna :D.

BAFTA!

daca ii vedea ca nu stiu ii tragea de limba si cica ii facea sa scoata acolo un 5

hai ca asta e o noutate... la noi a fost teroare in prima zi. Dupa ce ca i-a tinut nu stiu cate ore majoritatea au iesit picati :shocked!: :shocked!: si dupa au inceput retragerile in masa. Amintiri din cripta...........

RCG
newbie
newbie

Pentru cei din Anul I

Postby RCG » Sat Feb 12, 2011 6:40 pm

Ati terminat sesiunea? :D

Cum a fost?

Examenele au fost toate grila? Sau ati avut si ex. oral?

Care a fost cel mai greu examen si la ce disciplina?

Daca nu ati terminat, va urez bafta! :)

Astept impresii! :allright:
"We all make mistakes, and we all pay a price." Dr. Greg House

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Tue Feb 15, 2011 8:38 am

Cum a fost examenul la psihologie pentru cei care ati dat deja? A fost suficient sa cititi din cartea lui Iamandescu pentru ca m-am uitat la modelul de subiecte postat pe site si la foarte multe nu am gasit raspunsul in carte... Am vazut ca la bibliografia recomandata pentru examen sunt trecute 2 carti, una din 2005 si una din 2008, iar noua ni s-a dat editia cea mai noua, din 2010. E cazul sa le caut pe celelalte? Multumesc anticipat!

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Tue Feb 15, 2011 12:33 pm

ina09 wrote:Cum a fost examenul la psihologie pentru cei care ati dat deja? A fost suficient sa cititi din cartea lui Iamandescu pentru ca m-am uitat la modelul de subiecte postat pe site si la foarte multe nu am gasit raspunsul in carte... Am vazut ca la bibliografia recomandata pentru examen sunt trecute 2 carti, una din 2005 si una din 2008, iar noua ni s-a dat editia cea mai noua, din 2010. E cazul sa le caut pe celelalte? Multumesc anticipat!

examenul la psihologie..cam ciudat in sensul ca dureaza 45 min ai 30 de grile (cauza-efect,raspuns dublu simplu sau toate combinatiile posibile) +caz clinic sau din ce am auzit la unele nr un subiect de teorie.cazul clinic e usurel in schimb la grile e problema mai mare unele sunt accesibile unele ...mai complicate.grilele acopera absolut toata materia.n-ar fi asta singura problema dar in momentul in care iesi de la examen habar n-ai daca ai facut sau nu.eu am dat ieri (popa velea) dar am avut norocul ca ne-a dat rezultatele in aceeasi zi.noroc-avand in vedere ca am stat pana la 10 seara la sahia dar asta e mai bine asa decat sa stam o saptamana.notele..variatii de la 5 la 10.eu am luat 10 dar cand asteptam rezultatele nu stiam daca trec,bine cred ca sentimentul asta il avea aproape toata lumea :D .picati au fost cativa in special straini cred.
in ceea ce priveste manualele eu am citi cartea din 2008 a lui popa velea si cea noua din 2010.m-am uitat putin pe cartea lui iamandescu din 2008.acum ce sa zic..probabil subiectele la seriile 5-8 le face iamandescu deci trebuie citite cartile respective.

Return to “Anii 1-3”