Germania - rezidențiatul

Dr_PAM
junior
junior

Re: Germania - rezidențiatul

Postby Dr_PAM » Mon Jan 03, 2011 7:17 pm

vmc wrote:de ce nu te duci intr-o zona unde e nevoie de medici? cu b1 curat iti gasesti de lucru pe orice specialitate

nu pot pleca pt ca am venit aici cu sotul care are de lucru aici...:(...asa ca trebuie sa gasesc si eu ceva aici...

Dr_PAM
junior
junior

Postby Dr_PAM » Mon Jan 03, 2011 7:18 pm

marius86 wrote:Dr_PAM dupa ce ai primit aprobbation ti au zis ca nivelul tau de limba nu e suficient? ... si in ce zona mai exact ai fost ?

pai nu am approbation...nu imi trebuie pt asta si un job intai?...
in bayern sunt...:-s

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sun Jan 09, 2011 1:12 pm

pai scuza-ma dar tu nu stiai de dinainte sa vii cu sotul ca iti trebuie un anumit nivel de limba ca sa obtii drept de munca ? si nu ai nevoie de dialectul bavarez pt el, certificatul de limba il obtii dand examenul in germana literara, si nici la interviu nu am auzit pana acum sa se vorbeasca in dialect... cred ca mai bine te apuci de invatat sa dai B2-ul; ma gandesc ca poti sa lipsesti o saptamana din Germania si poti da examenul si in Romania, la Fides sau la Brittania, variante mai simple decat sa-l obtii la Goethe...
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

Dr_PAM
junior
junior

Postby Dr_PAM » Sun Jan 09, 2011 10:27 pm

darksunrise wrote:pai scuza-ma dar tu nu stiai de dinainte sa vii cu sotul ca iti trebuie un anumit nivel de limba ca sa obtii drept de munca ? si nu ai nevoie de dialectul bavarez pt el, certificatul de limba il obtii dand examenul in germana literara, si nici la interviu nu am auzit pana acum sa se vorbeasca in dialect... cred ca mai bine te apuci de invatat sa dai B2-ul; ma gandesc ca poti sa lipsesti o saptamana din Germania si poti da examenul si in Romania, la Fides sau la Brittania, variante mai simple decat sa-l obtii la Goethe...

eu nu am spus ca la interviu a vorbit cineva in dialect..spuneam de pacienti si de faptul ca o sa fie f greu aici din cauza asta...
cat despre certificatul de limba da stiam inainte sa plec ca imi trebuie, dar tu crezi ca daca eu ma duc la interviu ma intreaba cineva de certificatul de B2?...daca o sa imi gasesc job vin in tara si dau si B2-ul.

yookah
junior
junior

Postby yookah » Tue Jan 11, 2011 10:25 pm

Cam ce program de lucru are un rezident in Germania? Si cate garzi trebuie sa faca pe luna?
Multumesc!

andreutza85

Postby andreutza85 » Tue Jan 11, 2011 10:26 pm

Salut!
Mai merge careva la cursul organizat de Permedex la Gera pe 24 ianuarie ?

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Wed Jan 12, 2011 11:38 am

Intrebare pt cei care au dat interviu la Detmond pt Approbation: Cat timp mai dureaza dupa interviu pana primesti Approbation? :D
everybody lies...

Davilescu
newbie
newbie

Postby Davilescu » Wed Jan 12, 2011 10:59 pm

raul007 wrote:Intrebare pt cei care au dat interviu la Detmond pt Approbation: Cat timp mai dureaza dupa interviu pana primesti Approbation? :D

Banuiesc ca e vorba de Detmold. O saptamana maxim. Ti-o trimit prin posta la adresa indicata de tine.

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Wed Jan 12, 2011 11:57 pm

Davilescu wrote:
raul007 wrote:Intrebare pt cei care au dat interviu la Detmond pt Approbation: Cat timp mai dureaza dupa interviu pana primesti Approbation? :D

Banuiesc ca e vorba de Detmold. O saptamana maxim. Ti-o trimit prin posta la adresa indicata de tine.

Mersi mult pentru informatie!
everybody lies...

dremy
junior
junior

Postby dremy » Thu Jan 13, 2011 1:36 am

@vmc

care sunt acele zone cu deficit de medici ? exista vreun site unde pot afla asta ? sau cum trebuie sa procedez ?

vmc
elite
elite

Postby vmc » Thu Jan 13, 2011 6:45 am

Iti spun eu: est
nicht wahr?

dremy
junior
junior

Postby dremy » Thu Jan 13, 2011 11:13 am

danke vmc !
banuiam, dar credeam ca te referi strict la anumite landuri

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jan 14, 2011 12:07 am

si in vest sunt o gramada de locuri
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior

Postby ProfDrMedGigiBecali » Sun Jan 16, 2011 8:40 pm

io mai stu cateva zone cu deficit de medici : peninsula kamceatka, siberia, alaska, northern territories, si am aflat de curand , deci e stire ferbinte, ca in burkina fasu sunt doar 9 medici oftalmologi !! asta e din surse sigure asa ca ia vezi cum emigrezi spre burkina :D

dremy
junior
junior

Postby dremy » Sun Jan 16, 2011 10:00 pm

nu nu !
multumesc dom` prof. gigi
momentan mai raman pe aici sa dau un examen de legala, dupa care ma mai gandesc, dar tot la germania raman :)

alesia
newbie
newbie

Postby alesia » Tue Jan 18, 2011 3:28 pm

andreutza85 wrote:Salut!
Mai merge careva la cursul organizat de Permedex la Gera pe 24 ianuarie ?

Buna!!

Sunt medic si invat si eu la germana, in limita timpului disponibil, sa plec si eu........am citit postul tau apropo de permedex; am si eu cateva intrebari:

-esti la nivel B1 si pleci pentru B2 la curs??
- cum se face cu plata cursului?? cat costa si ce conditii a impus Permedex- plata in cat timp sau cum....?
- cat dureaza cursul??
- iti ofera si cazare si mancare??

Multumesc anticipat!

ps: din ce oras esti?

Am vrut sa trimit pm, insa, deocamdata nu se poate......

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Jan 18, 2011 7:55 pm

este cineva care a fost hospitant? am nevoie si eu de niste informatii. multumesc pentru orice raspuns!

Cristi_cj
senior
senior

Postby Cristi_cj » Tue Jan 18, 2011 8:24 pm

citeste posturile mai vechi.
dr_arm wrote:este cineva care a fost hospitant? am nevoie si eu de niste informatii. multumesc pentru orice raspuns!

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Jan 18, 2011 9:42 pm

Cristi_cj wrote:citeste posturile mai vechi

le-am citit, am scris pe pm catorva dintre cei care spun ca au fost hospitant, dar nu mi-a raspuns nimeni, exceptie facand vmc, careia ii multumesc pentru amabilitate!
doream sa aflu niste raspunsuri concrete...

alesia
newbie
newbie

Postby alesia » Wed Jan 19, 2011 2:05 pm

Andreutza 85: sper sa-mi iasa mesajul din outbox ( ti-am trimis pm); suntem rezidente "cam" pe aceeasi specialitate; da-mi, te rog, daca vrei, un pm cu telefonul tau si te sun eu....

Multumesc mult pentru raspuns!!!

dr.Luz
junior
junior

Postby dr.Luz » Wed Jan 19, 2011 6:33 pm

Salut,

am obtinut si eu un post in Germania.Zilele trecute am primit si contractul pe mail.Spre surprinderea mea nu gasesc mare lucru legat de salariu si concediu.La interviu mi s-a spus ca voi avea 3800euro brutul si 26 zile de concediu.Tot ce am gasit in contract legat de salariu sunt urmatoarele:

"§ 9 Abtretungs- and Verpfandungsverbot

(1) Abtretungen and Verpfandungen von Gehaltsanspruchen and sonstigen Anspruchen auf Vergutung sind ohne vorherige Zustimmung des Arbeitgebers unzulassig.
(2) Die durch eine erfolgte Pfandung, Verpfandung oder Abtretung des Arbeitgebers erwachsenden Kosten hat in jedem Falle der Arbeitnehmer zu tragen. Sie werden pauschaliert mit 5 EUR pro Pfandung, Abtretung and Verpfandung, sowie ggf. zusatzlich 2,50 EUR Fur jedes Schreiben sowie I EUR pro Uberweisung. Bei Nachweis hoherer Kosten 1st der Arbeitgeber berechtigt, diese in Ansatz zu bringen."

Nu inteleg mai nimic.Acum e la tradus...mai astept 2 zile.
Contractul e facut cu una din clinicile Helios.A mai lucrat cineva pt. o clinica Helios?
Nu mai stiu ce sa cred.In contractele voastre ce scrie?

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Wed Jan 19, 2011 6:53 pm

poate sa imi spuna si mie cineva clar cam cat costa toate actele necesare plecarii si respectiv angajarii (cheltuiala din Germania)? Am auzit mai multe variante si vreau sa ma lamuresc si eu odata. va multumesc

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jan 19, 2011 9:25 pm

@lutz o sa iei 2000 si ceva in mana, fara garzi

@arm minim 2000-2500 de euro
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

vmc
elite
elite

Postby vmc » Wed Jan 19, 2011 9:42 pm

dr.arm: acum trei ani pana la primul salariu cam 1000 euro. intre timp ori a crescut coeficientul de inflatie, ori a scazut cel de inteligenta. keine ahnung
nicht wahr?

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Wed Jan 19, 2011 10:29 pm

Dr_arm, costurile sunt extrem de variabile, in functie de cum pleci.
Vmc a plecat direct la un post obtinut din Ro, fara sa mearga la interviu in DE. Aici avea deja aranjat de clinica un apartament pentru inchiriere, si actele s-au facut relativ repede, deci si costurile au fost reduse.

Eu am venit intai la interviuri (4, adica), am stat insa 5 zile la vmc, deci m-a costat numai transportul catre si prin Germania. Venirea la post a fost insa cu mult cantec. Din cauza ca nenea de la Approbation era in concediu medical cu durata nedeterminata, a trebuit sa stau practic de pe 1 oct pana pe 16 noiembrie fara sa am contract, dar platind inca un drum in DE, cazare, mancare, acte, internet, telefon. Primul salariu a venit practic pe 30 nov, 1000 euro. Cheltuisem pana in momentul respectiv aproape 3000.

Kooksee a venit intai o luna ca Hospitant, a platit chirie, (mancarea i-a fost asigurata de spital pt pranz, si-a cumparat singur seara). In luna aia a batut si drumurile pe la interviuri. A trebuit sa mearga din nou acasa dupa acte, cumparand bilet de avion cu 2 zile mai devreme, deci scump. A revenit in De, a trebuit sa isi inchirieze apartament (spitalul neoferind ceva temporar), si sa plateasca la randul lui acte, mancare, telefon, internet si j#de mii de bilete de autobuz. De unde costurile lui ceva mai mari.

Asa ca sumele pe care le putem spune noi sunt cel mult orientative. Depinde ce bafta ai.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Wed Jan 19, 2011 10:34 pm

Ah, si sa nu uitam actele din Romania, la care costurile variaza in plaje largi. Sunt unii care au facut traduceri simple si au fost acceptate prin est. Eu am apostilat actele originale, am tradus, am legalizat si supraapostilat traducerile. Costa mult toate astea. Din ce in ce mai mult, ca in Romania doar notarii si traducatorii mai sunt prosperi.
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jan 19, 2011 10:38 pm

+ daca nu ai acte legalizate sub 500 de euro nu cred ca scapi.
sunt o gramada si trebuie, apostilate, traduse, legalizate si supraapostilate

sa nu te duci la aia cu allinclusive ca te jumulesc rau

alesia
newbie
newbie

Postby alesia » Thu Jan 20, 2011 12:12 pm

ciresar, n-am intrebat eu, insa multumim pentru lamuriri-foarte pertinente; asa e,tine de norocul fiecaruia...

alesia
newbie
newbie

Postby alesia » Thu Jan 20, 2011 12:22 pm

De-alungul timpului ( rezidentiatului-arhiva) am tot urmarit pe cineva pe pediatrie-se mai trezea "un ametit" care tot intreba dc e cineva pe pedi si nici un raspuns "on line"....sper sa fi fost PM-uri, macar; sunt "unu' dintre ametiti"...

E cineva plecat in Germania pe pediatrie? Help!!

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Fri Jan 21, 2011 11:23 am

multumesc mult pentru toate raspunsurile! prietena maea a cheltuit aprox 5000 euro...

dr_coimu
senior
senior

Postby dr_coimu » Fri Jan 21, 2011 12:19 pm

5000? Cu tot cu shopping sau?
Eu am cheltuit max 1500 de euro in care intra drumul pana in germania, traduceri in germania, aprobation, un drum la Berlin la ambasada, chiria in prima luna.

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Fri Jan 21, 2011 6:15 pm

Ha ha ha ha ! D'aia cereai tu asa insistent lamuriri? Ti-a mancat banii si ti-a zis ca i-a investit in viitorul ei de medic german ?
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

dr_coimu
senior
senior

Postby dr_coimu » Fri Jan 21, 2011 11:25 pm

ciresar1988 wrote:Ha ha ha ha ! D'aia cereai tu asa insistent lamuriri? Ti-a mancat banii si ti-a zis ca i-a investit in viitorul ei de medic german ?

:peace: :peace: :peace:

dremy
junior
junior

Postby dremy » Fri Jan 21, 2011 11:59 pm

zilele trecute, pe radio deutsches-welle a fost un reportaj, in care un Prof. Dr. med. spunea ca germania se confrunta cu un deficit serios de medici...nimic nou pana aici
dar ce mi s-a parut foarte tare, a fost replica de incheiere a doctorului: pana la urma asta nu e o problema asa de mare, pentru ca avem multi romani care vor sa faca rezidentiat la noi :))

das ist erstaunlich !

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sat Jan 22, 2011 10:19 am

5000 euro- 3 drumui in De, 5 interviuri, etc... are bani, nu-i plang de mila... eu nu am banii astia, de aceea am intrebat...

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Sat Jan 22, 2011 1:27 pm

Atunci tu incearca sa iti aranjezi de casa cat mai multe. Daca nu reusesti, mergi printr-o firma, constient ca vei merge la un spital mai prost. Ai grija sa nu semnezi vreun contract care sa te oblige sa stai 2 ani acolo. Dupa cateva luni o sa ai si bani, si Approbation, si o sa gasesti singur ceva mai bun.
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Jan 22, 2011 3:37 pm

Si daca se poate prin firma mea :P
nicht wahr?

dr.Luz
junior
junior

Postby dr.Luz » Tue Jan 25, 2011 2:07 pm

Salut,

In martie incep si eu sa lucrez la una din clinicile Helios din Sachsen.

La ce sa ma astept in prima luna?

Cristi_cj
senior
senior

Postby Cristi_cj » Tue Jan 25, 2011 8:15 pm

dr.Luz wrote:Salut,

In martie incep si eu sa lucrez la una din clinicile Helios din Sachsen.

La ce sa ma astept in prima luna?

La primul salariu. Si sa te astepti sa ai mult de lucru :)

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Tue Jan 25, 2011 10:28 pm

o intrebare pt cei care lucreaza deja in Germania: Cum e faza cu garzile? Am citit pe undeva ca ar fi 22.5 euro pe ora sau ceva de genul asta. Aceasta suma se impoziteaza? Pt. ca am primit oferte de genu 4600 cu 4 garzi incluse pe luna. E mai bine asa sau cu garzile separat?Mersi
everybody lies...

Return to “Germania”