cristina1986 wrote:Am o poveste mai amuzanta decat teoria ta, o sa incerc sa fiu scurta. Inainte cu o seara de examen m-a sunat un coleg de facultate care urma sa stea la rezidentiat langa mine. El a concurat pe un post iar eu m-am inscris pe loc....Long story short m-a rugat sa-l las sa copieze dupa mine, i-am explicat ca nu imi doresc sa fiu data afara din examen si prin urmare nu-l las sa se inspire din grila mea chiar daca nu concuram pe acelasi loc/post. Nu s-a inspirat a pus la plesneala majoritatea grilelor. Rezultatul 680pct. Nu generalizez si nu spun ca toata lumea a obtinut un punctaj mai mare in acest fel dar, totusi... Oricum sunt convinsa ca si tu ai putea sa indici printre colegii tai exemple de oameni care nu sunt capabili sa completeze o fisa dar cu toate astea au avut un punctaj mai mare decat la al tau. Nu inteleg tendinata de a uita nemultumirea ca viitorul tau se bazeaza pe o grila sireata necontand stradania din facultate si abilitatile dobandite in 6 ani, exceptand capacitatea de a toci o bibliografie de toata jena plina de greseli.
PS am reusit sa obtin mai mult de 60% din prima nota chiar daca nu m-am preocupat cum este mai avantajos sa completez grila
Felicitarile mele sincere pentru reusita
Cristina, am colegi care in facultate mi-au lasat impresia de paralelism cu medicina si acum au luat punctaj mai mare decat mine si decat alte colege bune care au invatat. Asta e unul din motivele pt. care am spus ca nu i se pare bun examenul asta de rezidentiat. daca o pun pe mama-mea care n-are nici o legatura cu medicina, sa faca grilele de pe rezitests 2 luni garantez ca ia pste 750 de puncte. Am mai spus in discutiile de aici ca din pacate grilele astea nu unt facute de un om care se ocupa cu evaluarea altora, ci de niste oameni ca mine, ca tine care pun intrebari de detaliu, implicit de toceala.
Nu poti lua nota mar fara sa nu tocesti cate ceva.
Eu personal urasc partea asta, prin urmare am invatat strict ce mi-a placut si ce mi se parea ca trebuie sa stiu, plus cateva date care mi-au ramas in memorie aiurea, doar citindu-le.
Cred ca singura modalitate corecta de a evalua cine a invatat in facultate este un examen practic.
A, mi se mai pare aiurea ca o colega de-a mea care stia ce vrea sa faca de multi ani nu a prins specialitatea aceea dar au luat-o altii care habar n-au despre ce e vorba, doar asa ca faci bani sau suna bine.
Eu as fi incantata daca s-ar aplica si la noi sistemul din Germania, Elvetia.