Si mai trist este ca am gresit din cauza ca nu am citit cu atentie intrebarea sau raspunsul...dar na, e tipic

obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
De ce e mai trist, greseala e greseala. Cu siguranta ca pe pacient nu-l intereseaza daca ai uitat bisturiul in el din neatentie sau din nestiinta.Ioio wrote:Si mai trist este ca am gresit din cauza ca nu am citit cu atentie intrebarea sau raspunsul...dar na, e tipic
MumaPadurii wrote:De ce e mai trist, greseala e greseala. Cu siguranta ca pe pacient nu-l intereseaza daca ai uitat bisturiul in el din neatentie sau din nestiinta.Ioio wrote:Si mai trist este ca am gresit din cauza ca nu am citit cu atentie intrebarea sau raspunsul...dar na, e tipic
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
anncush wrote:cristinaiorga2008 wrote:Acum dupa ce a trecut ce a fost mai greu , poate scaneaza cineva caietul cu grile si il ataseaza pe forum.
Sigur. Arunc si eu un ochi peste grila master sa duc sadismul pana la capat dupa care ma ocup sa "curat" raspunsurile de pe caietul meu de grile [ceea ce va dura ceva ca am fost cam ... messy)] si il scanez si-l pun mai pe seara pe forum. Asta daca nu e altcineva mai rapid decat mine cu toate treburile astea
anncush wrote:anncush wrote:cristinaiorga2008 wrote:Acum dupa ce a trecut ce a fost mai greu , poate scaneaza cineva caietul cu grile si il ataseaza pe forum.
Sigur. Arunc si eu un ochi peste grila master sa duc sadismul pana la capat dupa care ma ocup sa "curat" raspunsurile de pe caietul meu de grile [ceea ce va dura ceva ca am fost cam ... messy)] si il scanez si-l pun mai pe seara pe forum. Asta daca nu e altcineva mai rapid decat mine cu toate treburile astea
Gata! Am revenit![]()
Am sters raspunsurile mele ca sa puteti rezolva fara sa fiti influentati de insemnarile mele - arata chiar onorabil de curat caietul acum) Este varianta B, iar grila master o gasiti pe rezidentiat.info
http://www.fileshare.ro/12448621145
Spor
gaurav_singh_md wrote:clara_luna wrote:In legatura cu grilele date intr-adevar foarte nasoale,sunt de acord cu Riley,grila cu tratament LMC m-a secat de tot,stiam tema si au dat din afara paginilor aflate in tematica,probabil se va anula,dar nu ne incalzeste cu nimic,am ierdut puncte la ea![]()
Si din tabele la greu,deci la greu
daca stii absolut tot (etio, path, semne/simp, evolutia, factori de prog etc.) despre o boala nu este f. greu sa ghicesti felul in care tratezi boala respectiva.
Riley wrote:nu, nu ai cum sa stii ce ne-a intrebat pe noi decat daca invatai paragraful sau aveai noroc.
Aia cu tratamentul la LMC transplant era evidenta!
In schimb factorii de prognostic favorabili ai transplantului alogenic ori ii stii ori nu. Cu logica si noroc-mai ales noroc!! scoteai grila.
Iar grilele NU au fost in mare masura logice, au incercat ei sa "indulceasca" toceala aia cu pseudo cazuri clinice dar mai rau au facut-te bagau in ceata mai mult.
Riley wrote:gaurav_singh_md wrote:clara_luna wrote:In legatura cu grilele date intr-adevar foarte nasoale,sunt de acord cu Riley,grila cu tratament LMC m-a secat de tot,stiam tema si au dat din afara paginilor aflate in tematica,probabil se va anula,dar nu ne incalzeste cu nimic,am ierdut puncte la ea![]()
Si din tabele la greu,deci la greu
daca stii absolut tot (etio, path, semne/simp, evolutia, factori de prog etc.) despre o boala nu este f. greu sa ghicesti felul in care tratezi boala respectiva.
nu, nu ai cum sa stii ce ne-a intrebat pe noi decat daca invatai paragraful sau aveai noroc.
Aia cu tratamentul la LMC transplant era evidenta!
In schimb factorii de prognostic favorabili ai transplantului alogenic ori ii stii ori nu. Cu logica si noroc-mai ales noroc!! scoteai grila.
Iar grilele NU au fost in mare masura logice, au incercat ei sa "indulceasca" toceala aia cu pseudo cazuri clinice dar mai rau au facut-te bagau in ceata mai mult.
Riley wrote:Sigur ca variantele d si e erau common sense. Dar eu am luat si a si b pt ca poate scria si aia in Harrison-la cate aberatii sunt in tematica aia nu era exclus. De unde sa stiu eu ce scrie si ce nu daca in tematica nu era si tratamentul-asta era ideea.
Riley wrote:daca te referi la intrebarea aia cu pseudo cazul clinic cu CK-MM de fapt se face referire la CK-MM din IRA unde la un moment dat spune cauze de hiperK , hiperPO4, hiperuricemie si cresteri de CK-MM-deci era din tematica.
Riley wrote:bun, si nu inteleg acum de ce ai subliniat P-ul ala: pt ca am scris eu gresit (in limbajul medicilor frecvent se zice CK-MM si nu CPK-MM pt ca e mai usor de pronuntat), pentru ca in Harrison e oricum gresit (creatininkinaza scrie-si de fapt e creatinfosfokinaza), ca in intrebare era CPK-MM cand in Harrison scrie altfel sau ca intrebarea e contestabila pt ca nu e din materie?![]()
gaurav_singh_md wrote:hope i don't lose 9 points on the CML questions.
soricel wrote:gaurav_singh_md wrote:hope i don't lose 9 points on the CML questions.
tu dai rezi in fiecare an? ce specialitate vrei sa prinzi?
Heimdallr wrote:Eu am apreciat totusi pseudo cazurile clinice (cum bine le numeste Riley). Nu prea iti solicitau gandirea clinica dar au fost bine venite, te face sa crezi ca poate poate lucrurile se mai si schimba in ceea ce priveste rezidentiatul asta si formatul lui. Cine stie ? poate or sa schimbe si bibliografia !
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest