intrebari ANUL I

Doddy
elder
elder

Re: intrebari ANUL I

Postby Doddy » Sun Aug 15, 2010 5:27 pm

madaaa wrote:salut! stiti cum este la marire la biochimie cu atanasiu? iar maririle sigur se dau intre 28-30 septembrie? pe afisul de la poarta scria ca se dau si maririle si restantele intre 13-27 septembrie parca...

Buna!
Atanasiu este un profesor groaznic, din toate punctele de vedere, insa la marire am inteles ca este ok (adica cica ar da pe merit si ar fi o idee mai indulgent). Maririle se dau in acelasi timp cu restantele, cam aceleasi subiecte, cam aceleasi grile (oribile) ca cele de la partial / din vara. Chiar 'mnealui mentiona "sa scrieti pe foaie daca aveti marire sau restanta de dat". Cat despre treaba cu semestrele, nu stiu exact cum e, insa cred ca poti da marire doar la un semestru (insa in acest caz, nota probabil ca va fi marita cu 1 punct, maxim 2, depinde cat ai pe celalat semestru, bineinteles)!
Bafta multa!
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

madaaa
senior
senior

Postby madaaa » Sun Aug 15, 2010 9:19 pm

of... urasc biochimia. multumesc pt raspunsuri! >:D<

claudiu21
newbie
newbie

Postby claudiu21 » Tue Aug 17, 2010 8:14 pm

o intrebare : cererea de marire poate fi facuta sau depusa si de altcineva in afara de studentul in cauza ? adica cererea scrisa , semnata etc. de studentul care solicita examen de marire , dar depusa de o alta persoana. as suna la secretariat , dar spunea cineva ca pana pe 1 sept nu ai cu cine vorbi. multumesc !

Bliksem
junior
junior

Postby Bliksem » Wed Aug 18, 2010 2:09 pm

hello ..anul asta am fost admisa la medicina generala la fara taxa si am citit pe site ca trebuie sa duc diploma pana pe 15 august.Din cauza unor probleme personale am ajuns la facultate abia pe data de 12 si cand am ajuns...surpriza : doamnele de la secretariat erau in vacanta pana la inceputul lui septembrie..Se poate intampla sa raman la cu taxa daca nu am depus diploma pana acum ??

tish
senior
senior

Postby tish » Wed Aug 18, 2010 2:54 pm

eu am fost admisa la MD tot la buget. din fericire pt mine am depus diploma in original impreuna cu dosarul la inscriere. nu stiu ce sa iti zic exact, dar la ei pe site spun ca daca pana la data de 1 sept candidatul nu depunde originalul din vina exclusiva a lui este considerat respins....acum nu stiu exact. bafta
MD anul II
Hakuna Matata! What a wonderful phrase
Hakuna Matata! Ain't no passing craze

ralwka
newbie
newbie

Postby ralwka » Wed Aug 18, 2010 3:47 pm

se aude ca la engleza se dau note mici la lucrari. Avand in vedere ca ma bazez pe franceza care oricum nu se face la umf e panica. cum e la engleza? ce trebuie sa stii? gramatica?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Wed Aug 18, 2010 7:58 pm

ralwka wrote:se aude ca la engleza se dau note mici la lucrari. Avand in vedere ca ma bazez pe franceza care oricum nu se face la umf e panica. cum e la engleza? ce trebuie sa stii? gramatica?

La engleza se iau note destul de mici la lucrari. La examenul oral din vara se ia foarte usor 10 in schimb. O sa aveti niste texte date de ei ce tin bineinteles de medicina si din care se vor extrage anumite cuvinte la care vi se vor da sinonime, antonime etc.
O sa mai aveti de invatat niste plurale din latina si o sa mai lucrati si cateva exercitii toefl. Engleza e usurica, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu ea, probleme intalnesti pe la anato,biochimie,fizio.
Nu am auzit pe nimeni sa fi luat nota mica la engleza, nici nu se pune problema de picat decat daca nu te duci la LP sau daca o enervezi foarte tare pe sfetea.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Wed Aug 18, 2010 10:35 pm

Bliksem wrote:hello ..anul asta am fost admisa la medicina generala la fara taxa si am citit pe site ca trebuie sa duc diploma pana pe 15 august.Din cauza unor probleme personale am ajuns la facultate abia pe data de 12 si cand am ajuns...surpriza : doamnele de la secretariat erau in vacanta pana la inceputul lui septembrie..Se poate intampla sa raman la cu taxa daca nu am depus diploma pana acum ??

oho..stai linistit/a sunt in aceeasi situatie dar spre deosebire de tine am facut n drumuri la facultate la cateva zile dupa examen cand -doamnele de acolo nu erau in concediu,dar asteptau cu nerabdare vacanta si nu se sinchiseau sa ia diploma nimanui in original. cica "veniti dupa 20 septembrie.pana atunci suntem in concediu si la inceputul lui septembrie sunt restantele si n-are nimeni timp de voi.si nu va mai faceti draga atatea griji :lol: " :lol:

aaaa,si am citit pe forum cred ca au fost cazuri cand studentii au dus diploma de bac in original si in anul II de facultate :allright:

e.med
junior
junior

Postby e.med » Thu Aug 19, 2010 12:41 am

Din ce-am citit aici pe forum, am inteles ca profesorii isi pastreaza seriile unde predau de la un an la altul. De exemplu, Ispas are seriile 3 si 4 (cred). Daca ar fi asa, ce serie ar fi mai buna din punctul asta de vedere?

De3a
senior
senior

Postby De3a » Thu Aug 19, 2010 1:37 pm

nu stiu cum a fost la tine cu engleza dar anu asta eu am avut cea mai mica nota la engleza ..7..nici la fizio nu am avut nota asta si oralu l-am dat cu sfetea si dadea nota in functie de lucrari si mai exact media de la lucrari..puteai sa ii stii tu oricat la oral

De3a
senior
senior

Postby De3a » Thu Aug 19, 2010 1:39 pm

ps: vorbeam de anu 2...intr-adevar in anu 1 s-au dat note mari am dat cu dna prof. Ionescu si ink o tipa bruneta tanara ..dar cu sfetea e groaznic

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Thu Aug 19, 2010 2:14 pm

e.med wrote:Din ce-am citit aici pe forum, am inteles ca profesorii isi pastreaza seriile unde predau de la un an la altul. De exemplu, Ispas are seriile 3 si 4 (cred). Daca ar fi asa, ce serie ar fi mai buna din punctul asta de vedere?

Nu se pastreaza neaparat. La mine de exemplu Filipoiu avea seria 6, la cei care acum trec anul 2 are seria 8. Ispas de obicei ia seriile 3 si 4, dar nu stiu daca mai ia serii anul asta (se pensioneaza cica... anul asta sau anul viitor).
Nu exista o serie ideala, dar mai bine ar fi sa "prinzi" seria unde predau dl. Filipoiu sau dna. Nanea la anatomie (si unde nu e dl. Atanasiu la biochimie). Treaba cu "Seriile lui Ispas sunt cele mai bune, cele mai avantajate, cele mai cu mot, prind spitalele cele mai bune, profii cei mai buni, devin cu totii chirurgi cardiologi sau cine-stie-ce-specialitate-ultra-ravnita" este un mit. :) Nu are rost sa te agiti pentru acele serii (chiar ar fi mai bine sa le eviti).

rox
elder
elder

Postby rox » Thu Aug 19, 2010 6:46 pm

ei na, sa nu exageram. eu am fost intr-una din seriile respective si pana acum s-a intamplat exact cum ai zis tu, mai putin partea cu "devin cu totii chirurgi cardiologi sau cine-stie-ce-specialitate-ultra-ravnita", dar sper sa se intample si aia in curand, cam intr-un an asa. :D
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Aug 19, 2010 7:49 pm

Doddy wrote:Treaba cu "Seriile lui Ispas sunt cele mai bune, cele mai avantajate, cele mai cu mot, prind spitalele cele mai bune, profii cei mai buni, devin cu totii chirurgi cardiologi sau cine-stie-ce-specialitate-ultra-ravnita" este un mit. :) Nu are rost sa te agiti pentru acele serii (chiar ar fi mai bine sa le eviti).

Nu este neaparat un mit, ci o chestie oarecum logica. Cine ajunge in seriile lui Ispas ? Cei care se intereseaza unde se invata mai bine si care vor sa invete mai bine, examen serios etc. . Apoi isi aleg/schimba spitalele pe aceleasi criterii. E logic ca vor si invata mai bine si vor lua punctaje mai mari la rezi. Dar in nici un caz 100% din serie, asta e utopic.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Aug 19, 2010 8:26 pm

b3 wrote:
Doddy wrote:Treaba cu "Seriile lui Ispas sunt cele mai bune, cele mai avantajate, cele mai cu mot, prind spitalele cele mai bune, profii cei mai buni, devin cu totii chirurgi cardiologi sau cine-stie-ce-specialitate-ultra-ravnita" este un mit. :) Nu are rost sa te agiti pentru acele serii (chiar ar fi mai bine sa le eviti).

Nu este neaparat un mit, ci o chestie oarecum logica. Cine ajunge in seriile lui Ispas ? Cei care se intereseaza unde se invata mai bine si care vor sa invete mai bine, examen serios etc. . Apoi isi aleg/schimba spitalele pe aceleasi criterii. E logic ca vor si invata mai bine si vor lua punctaje mai mari la rezi. Dar in nici un caz 100% din serie, asta e utopic.

Mai exista si varianta "vagabondajului" prin serii care au prins spital mai bun conform criteriilor studentului respectiv. Oricum nu e nimic batut in cuie.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

De3a
senior
senior

Postby De3a » Thu Aug 19, 2010 9:55 pm

anu asta seria 4 a dl. dr.Ispas a prins la semiologie sp.Pantelimon:))) deci nu "chiar" cel mai bun:)))..si daca vrei sa inveti , inveti oriunde ca nu cred eu ca iti baga Ispas materia pe gat si dupa parerea mea e mai importanta fiziologia ,si predau anatomie foarte bine si dr.Filipoiu si am auzit ca si dr.Lupu ,si ce o fi asa important ca mai important e cu cine faci la lp, plus ca am auzit ca nici nu prea vine la cursuri , mi se pare ca deja prea il divinizati pe acest domn doctor

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Thu Aug 19, 2010 11:00 pm

De3a wrote:anu asta seria 4 a dl. dr.Ispas a prins la semiologie sp.Pantelimon:))) deci nu "chiar" cel mai bun:)))..si daca vrei sa inveti , inveti oriunde ca nu cred eu ca iti baga Ispas materia pe gat si dupa parerea mea e mai importanta fiziologia ,si predau anatomie foarte bine si dr.Filipoiu si am auzit ca si dr.Lupu ,si ce o fi asa important ca mai important e cu cine faci la lp, plus ca am auzit ca nici nu prea vine la cursuri , mi se pare ca deja prea il divinizati pe acest domn doctor

Eu tocmai asta spuneam...
Ispas este un prof ok, cu plusuri si cu minusuri. Problema e ca foarte multi (mai ales din alte serii sau din cei care dau admitere) il vad ca pe un zeu al anatomiei, un profesor desavarsit... deja anatomia cu Ispas ia anumite valente mistice, iar singura cale pentru desavarsirea studentului in cariera de medic e considerata apartententa la seriile lui.
Nu fratilor... e un prof ca oricare altul, la o serie (ma rog, doua serii) ca oricare alta (ma rog, altele). Cu plusuri si minusuri. Ca e posibil ca intr-o anumita generatie sa se nimereasca toti profesorii "buni" (populari mai bine zis), la aceasta serie, seria sa prinda spitalele cele mai ravnite si 2 grupe sa aiba norocul sa faca si cu niste asistenti buni la majoritatea LP-urilor se poate... dar NU e o regula.
Fiecare serie are plusurile si minusurile ei, profii ei buni si profii ei rai, asistentii de treaba / seriosi si asistentii nesuferiti / neseriosi... depinde de materie.
Asa ca goana asta cu "care e cea mai buna serie" mi se pare aiurea... fiecare are profi buni la unele materii si profi slabi la alte materii. ;)

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Fri Aug 20, 2010 9:17 pm

la anatomie mi se pare mai important pe cine ai la Lp decat la curs.
Eu ma consider mai norocoasa la dr.Ciomu cu dr Cadariu asistent decat un coleg care il are pe dr Ispas dar e foarte nemultumit de asistenul de lp
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Aug 23, 2010 9:28 pm

eu auzisem ceva si de dr.Lupu .... acum mai mult timp ce-i drept ... se facea chiar o comparatie ispas - Lupu ... deci ar fi frumos daca ati putea sa ne dati cateva informatii si despre acesta. Despre dr.Filipoiu cand am fost la simulare am auzit numai lucruri bune de la un student care ne-a prezentat facultatatea :rightblinky:

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Aug 23, 2010 10:01 pm

roxitzu wrote:eu auzisem ceva si de dr.Lupu .... acum mai mult timp ce-i drept ... se facea chiar o comparatie ispas - Lupu ... deci ar fi frumos daca ati putea sa ne dati cateva informatii si despre acesta. Despre dr.Filipoiu cand am fost la simulare am auzit numai lucruri bune de la un student care ne-a prezentat facultatatea :rightblinky:

La domnul Lupu am inteles ca este foarte ok, insa (trebuie sa fie un insa si aici) examenul la cadavru este dificil. Cel putin la noi anul asta la pe semestrul 2 a picat jumatate de serie (sau ceva de genul) la examenul practic fiindca nu au recunoscut chestii micute la creier (care este destul de dificil). Examenul cu dumnealui in schimb am inteles ca este mai usor decat cu alti profi, si se iau note bune, nu prea se pica, iar cursurile sunt foarte foarte misto (am fost si eu la vreo 3, din curiozitate). Ideea daca vrei la domnul Lupu este sa nimeresti si un asistent bun, care sa se ocupe de voi si sa va arate multe chestii la cadavru.
*Ce ti-am spus mai sus e din auzite de la colegii care au facut cu dumnealui, deci nu garantez 100% ;)

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Tue Aug 24, 2010 11:41 am

Zvonistica umfista...Nu stiu cat de adev e chestia ca ar fi picat lupu jumate din serie la cadavru..mi se pare putin probabil.
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Wed Aug 25, 2010 10:03 pm

am inteles ca ne-ar trebui netter-ul.m-am gandit sa il achizitionez si am cautat,dar am gasit varianta in engleza in jur de 4 mil si cea in romana in jur de 5 mil.acum,nu stiu exact ce sa fac .am inteles ca in engleza ar fi ideal sa il cumpar.aa si ultima editie este a 4 a nu ?

bebecita
newbie
newbie

Postby bebecita » Thu Aug 26, 2010 2:57 am

Stiti cumva daca s-a afisat data restantei la biochimie sem II? Sau umf-ul e tot in vacanta? :mrgreen:
Studenta UMF Bucuresti :)

ionutz_1185
senior
senior

Postby ionutz_1185 » Thu Aug 26, 2010 7:29 am

ex_nunc wrote:am inteles ca ne-ar trebui netter-ul.m-am gandit sa il achizitionez si am cautat,dar am gasit varianta in engleza in jur de 4 mil si cea in romana in jur de 5 mil.acum,nu stiu exact ce sa fac .am inteles ca in engleza ar fi ideal sa il cumpar.aa si ultima editie este a 4 a nu ?

da iti trebuie netter. intra pe www.callisto.ro si vezi acolo ce preturi au.ia netter in romana.la inceput e mai greu pana te obisnuiesti cu volumul de invatat... pff 2 carti pe semestru nu e chiar asa simplu (anu 1).
sediul celor de la callisto era pe sos.colentina parca, inspre ziduri mosi..
bafta

ionutz_1185
senior
senior

Postby ionutz_1185 » Thu Aug 26, 2010 7:30 am

bebecita wrote:Stiti cumva daca s-a afisat data restantei la biochimie sem II? Sau umf-ul e tot in vacanta? :mrgreen:

pai trebuia sa se fi afisat atunci dupa examen, treb sa mergi la catedra sau la avizieru din fata catedrei sa vezi...
insa acu e concediu dupa 6,7 septembrie gasesti pe cineva, sau daca nu la secretara de an intrebi

XaphanDeumos
senior
senior

Postby XaphanDeumos » Thu Aug 26, 2010 7:32 pm

buna! pentru anul I, pe langa Netter, este necesar si Guyton? si pe langa acestea, ne trebuie trusa de disectie individuala?
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Thu Aug 26, 2010 7:58 pm

am si eu o nelamuriere :P ... am tot vazut ca se vorbeste pe aici de Netter si Guyton .... e bine sa ni le achizitionam de pe acum sau ne vor spune profii exact ce si cum ? .... sau astea sunt carti facultative ( daca vrei sa stii te interesezi d carti si le cumperi) ? ... am dat un search p net si pare destul d atractiv atlasul ala d anato :D

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Aug 26, 2010 8:32 pm

Nu va spune nimeni nimic (poate asistentul) dar proful clar nu. Netterul este foarte bun altfel cu desenele din Rangile alea nu prea intelegi mai nimic iar explicatiile sunt extrem de alambicate si ai nevoie de ceva imaginatie ;). Succes!

LE: de Guyton s-ar putea sa va zica la fizio-noua ne-a spus parca sa il avem. Daca Netterul l-am deschis rarisim spre deloc in anii clinici, Guytonul a fost ceva mai utilizat. Asadar pe termen lung Guyton>Netter (dar pe mine nu m-a interesat foarte mult partea de chirurgie implicit anato).
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

XaphanDeumos
senior
senior

Postby XaphanDeumos » Thu Aug 26, 2010 10:13 pm

Riley, merci de lamuriri. Alta intrebare : stiu ca Netter-ul exista si in varianta electronica, mai subtirel in ceea ce priveste fisele, dar e suficient sau sunt doar bani aruncati degeaba?
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.

Kamy
junior
junior

Postby Kamy » Thu Aug 26, 2010 10:45 pm

se apropie toamna si cum se spune ca se numara bobocii am inceput sa ma gandesc mai serios la mariri si m'am hotarat sa dau la biochimie, am facut cu doamna Mohora si am luat 7 la examen ca le'am lasat pe amandoua pe vara, si mai vreau la anatomie semestrul 2 unde am luat 8, fac cu domnul Lupu. as dori din partea celor din anii mai mari daca doresc sa imparta impresii cum este la marire la dansii si mai ales la biochimie daca e tot asa examen scris si dupa cum dansa ne'a spus ca prefera sem 2.

daca tot am intrat pe forum si vad ca toata lumea nou-venita doreste impresii despre profi am sa impartasesc cateva.
dupa cate am spus mai sus, anatomia am facut'o cu domnul profesor Lupu, mie cursurile dansului mi s'au parut foarte tari: ne facea multe desene si chiar reusite, volumul de informatie acceptabila si accesibila si pune accent pe invatarea logica, iar la examene a fost ok, se prindea cand studentul a avut noroc la subiect dar daca stiai si mai ales raspundeai la intrebarile in plus garantat aveai o nota buna; la LP am avut norocul sa o am pe doamna Laura Stroica, o profesoara extraordinara, eu una asteptam cu drag lp-ul de anato ( mai putin partea cu formolul :( ) ne preda foarte bine toata materia ca ranga nici nu mai aveam nevoie de ea, dar mai ales inveselea mereu atmosfera cu un banc bun.
in ceea ce priveste biochimia si aici sunt de parere ca doamna mohora este o alegere buna si rezonabila, cartea dansei are foarte multe scheme iar la cursuri incearca sa surprinda esentialul si din cate imi aduc aminte stiu ca la cursurile noastre veneau studenti de la seriile 3-4. biochimia e multa si cam greuta si daca nu o iei in serios de prima data... revii pe drum cu dificultate.
mi mi s'a parut ca seriile 1 si 2 din promotia mea au avut profesori buni si la lp-uri si la cursuri chiar si cu doamna Artino la fiziologie.

p.s. eu sunt in seria 1 :peace:

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Aug 26, 2010 10:48 pm

XaphanDeumos wrote:Riley, merci de lamuriri. Alta intrebare : stiu ca Netter-ul exista si in varianta electronica, mai subtirel in ceea ce priveste fisele, dar e suficient sau sunt doar bani aruncati degeaba?

Cu placere!
E obositor sa te uiti in monitor atunci cand inveti rapoartele alea afurisite-plus ca citesti din Ranga, te uiti pe poza, reiei pasajul-nu e intotdeauna extrem de inteligibil ce scrie acolo. Initial eu am incercat varianta electronica dar pe la jumatatea sem I mi-am cumparat Netterul, pentru primele 3 semestre e f bun (la SNC mai putin-dar asta e in anul II sem II) pana acolo mai e un pic ;). Acum depinde foarte mult si cu cine faceti la lp si la curs. Noi am prins un asistent unde trebuia sa fim autodidacti, adica nu ne-a predat niciodata nimic, aveam asa o discutie "in mare" si ca sa acoperim subiectele alea citeam singuri din Ranga. Altii au avut asistenti care explicau destul de bine dar ii vedeam si pe ei cu Netterul in brate. Oricum un atlas nu strica niciodata-parerea mea ;).

LE : tocmai ce am vazut postul lui Kamy-dupa cum se vede unii asistenti predau ATAT de bine si punctual la subiect incat nici nu mai e nevoie sa iti bati capul cu Ranga ;)-fiecare cu norocul lui :D

Si nu va trebuie trusa de disectie individuala ;)

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Aug 26, 2010 11:16 pm

da' macar o pensa acolo e buna, sa nu stai sa te rogi de colegi cand vrei sa te uiti la cadavru

eu zic ca e bine sa va luati carti straine si sa cititi din ele in paralel cu ce se preda. Nu pt note, ci pt voi. In lipsa de bani e buna si Wikipedia sau ce siteuri straine gasiti, eventual de la universitati americane, de obicei astea au diverse chestii pt studenti pe net. De multe ori intelegi mai bine si e totul mai logic cand studiezi din mai multe surse.

o resursa buna romaneasca este si www.medicalstudent.ro , mai ales si anii 2-3, are niste atlase frumoase.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sun Aug 29, 2010 4:32 pm

Stie cineva ceva de datele restantelor?

zukunft24
newbie
newbie

Postby zukunft24 » Sun Aug 29, 2010 5:21 pm

b3 wrote:da' macar o pensa acolo e buna, sa nu stai sa te rogi de colegi cand vrei sa te uiti la cadavru

eu zic ca e bine sa va luati carti straine si sa cititi din ele in paralel cu ce se preda. Nu pt note, ci pt voi. In lipsa de bani e buna si Wikipedia sau ce siteuri straine gasiti, eventual de la universitati americane, de obicei astea au diverse chestii pt studenti pe net. De multe ori intelegi mai bine si e totul mai logic cand studiezi din mai multe surse.

o resursa buna romaneasca este si http://www.medicalstudent.ro , mai ales si anii 2-3, are niste atlase frumoase.

Subscriu pentru http://www.medicalstudent.ro ! are si articole feine pentru studenti, realizate de studenti. :D In facultate este important sa stii si lucruri aditionale cursurilor, care ulterior se vor lega intre ele.
Gesundheit! :peace:

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Aug 29, 2010 10:18 pm

Ciprian_90 wrote:Stie cineva ceva de datele restantelor?

Vor fi dupa 13 septembrie (sau mai bine zis, incepand cu 13 septembrie). Datele exacte cred ca 'or sa se afiseze dupa ce se deschide secretariatul (peste o saptamana, pe 6 septembrie). La unele materii se stabilesc doua date pentru restante, la altele nu.
La ce ai ?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sun Aug 29, 2010 11:22 pm

Anato 2 si Biochimie 2

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Aug 30, 2010 12:31 am

Ciprian_90 wrote:Anato 2 si Biochimie 2

Destul de nasol, dar o sa te descurci tu, am incredere :). Anato2 e oke, biochimia in schimb e mai chinuitoare (pentru mine a fost un mare cosmar, am avut ambele biochimii pe toamna... imi vine sa plang cand imi amintesc de materia aia... depinde mult cu cine faci, daca nu te "bucuri" de neica Atanasiu in general nu cred ca or sa fie probleme in toamna).
Bafta multa sa ai! 8)

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Mon Aug 30, 2010 12:15 pm

Doddy wrote:

Destul de nasol, dar o sa te descurci tu, am incredere :). Anato2 e oke, biochimia in schimb e mai chinuitoare (pentru mine a fost un mare cosmar, am avut ambele biochimii pe toamna... imi vine sa plang cand imi amintesc de materia aia... depinde mult cu cine faci, daca nu te "bucuri" de neica Atanasiu in general nu cred ca or sa fie probleme in toamna).
Bafta multa sa ai! 8)

Da, stiu ca e destul de nasol, dar sper sa ma descurc. Fac biochimie cu Virgolici, deci nu cred ca o sa fie probleme, oricum o materie mult mult prea urata pt mine :)). Mc de raspuns si de urare. Si tie la fel!

me_c
newbie
newbie

Postby me_c » Mon Aug 30, 2010 1:46 pm

Doddy wrote:

Bafta multa sa ai! 8)

eu am biochimie 2 ..si daaaa "ma bucur" de domnul Atanasiu .. sfaturi ceva? :)) invat, invat :^)

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Aug 30, 2010 8:49 pm

me_c wrote:eu am biochimie 2 ..si daaaa "ma bucur" de domnul Atanasiu .. sfaturi ceva? :)) invat, invat :^)

Pai, asteapta-te sa fie cam ca in vara (ma refer la grile / subiecte) ;).

Return to “Anii 1-3”