bonuri de masa

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
b3
elite
elite

Re: nu mai primim bonuri de masa??????????

Postby b3 » Thu Jul 29, 2010 2:18 pm

altii arata ca le pasa schimband spitalul platitor :o Mie imi place mai mult metoda asta cu hartii. Ar trebui una si la minister, la directia organizare si politici salariale.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

mony221
senior
senior

Postby mony221 » Sat Jul 31, 2010 8:53 pm

A primit cineva bonurile pe luna iulie mai exact cate sunt?? sau s-a diminuat doar suma si au ramas tot 20 valoarea lor este???

rezident rim
newbie
newbie

Postby rezident rim » Sun Aug 01, 2010 12:33 pm

am luat bonurile pe iulie - tot 20 si cu aceeasi valoare - sp.Pantelimon

rezident rim
newbie
newbie

Postby rezident rim » Sun Aug 01, 2010 12:34 pm

scz, pe iunie erau - am citit gresit ce-ai scris. cred k nimeni nu a luat pe iulie, nu avem cum inca

dale
newbie
newbie

Postby dale » Mon Aug 02, 2010 10:27 am

noi astia de la SUUB, pentru ca suntem mai cu mot, nu primim bonurile de masa nici pe luna iunie...asa ca salariile noastre nu scad cu 25%, ci cu 35-40%...Sa traiti bine!...
Eu am facut o cerere la manager pentru eliberarea bonurilor de masa, dar nu am primit niciun raspuns...
Dintre rezidentii platiti/ batjocoriti de SUUB , mai stie cineva unde ne putem adresa pentru eliberarea bonurilor?

llcrisll
newbie
newbie

Postby llcrisll » Mon Aug 02, 2010 2:35 pm

dale, cred ca in primul rand ar trebui ca cererea sa fie facuta/semnata de mai multi oameni si sa faca referire la legi care stabilesc cine/cum plateste pt bonurile de masa (vezi OUG 115/2004), in felul asta poate va atarna mai greu; si apoi, daca nu primim niciun raspuns, cred ca urmatorul pas este Ministerul Sanatatii.
Mie nu-mi este foarte clar cum e cu semnatura electronica,...asa ca daca stie vreunul dintre voi, hai sa ne apucam de cerere
Viata nu inseamna sa supravietuiesti fiecarei furtuni, ci sa inveti sa dansezi in ploaie

VoxEgo
senior
senior

Postby VoxEgo » Mon Aug 02, 2010 7:48 pm

La Socola s-au dat bonurile de masa pe iulie. 20, cu aceiasi valoare. Probabil la fluturas vom afla daca cei 16% din valoarea bonurilor ni se scad pur si simplu din salariu.
the Earth is flat

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Aug 03, 2010 12:20 am

llcrisll wrote:Mie nu-mi este foarte clar cum e cu semnatura electronica,...asa ca daca stie vreunul dintre voi, hai sa ne apucam de cerere

Ce legatura are semnatura electronica ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Wed Aug 04, 2010 4:31 pm

dale wrote:noi astia de la SUUB, pentru ca suntem mai cu mot, nu primim bonurile de masa nici pe luna iunie...asa ca salariile noastre nu scad cu 25%, ci cu 35-40%...Sa traiti bine!...
Eu am facut o cerere la manager pentru eliberarea bonurilor de masa, dar nu am primit niciun raspuns...
Dintre rezidentii platiti/ batjocoriti de SUUB , mai stie cineva unde ne putem adresa pentru eliberarea bonurilor?

S-a facut un memoriu ce a fost depus martea trecuta la minister. Saptamana asta ar trebui sa primim raspunsul ministerului.
Joi, 29 iunie, am fost un grup de rezidenti in audienta la managerul SUUB, cu acleasi memoriu si cu aceeasi problema: bonurile. La o ora dupa audienta, managerul ne-a dat un raspuns telefonic: a gasit o solutie la problema noastra, vom primi bonurile si pe mai si pe iunie si in continuare, dar ne roaga sa avem "un pic de rabdare".
Nu stiu ce inseamna "un pic de rabdare".... Am cerut sa ni se raspunda in scris la memoriul depus la SUUB.
"Poti zidi o lume-ntreaga, poti s-o sfarmi, orice ai spune, peste toate o lopata de tarana se depune..."

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Wed Aug 04, 2010 4:49 pm

dannao082 wrote:Buna,
acum vreo 2 sapt am sunat la secretariat sa intreb ce se intampla cu bonurile noastre si secretara mi-a spus ca deocmadata nu primim bonuri si ca ar tb sa facem noi rezidentii scandal pt ca ele secretarele sunt prea putine ca sa le asculte cineva. Tb sa facem si noi ce au facut colegii nostri de la floreasca. am inteles ca un rezident s-a dus frumos si le-a aratat legea conform careia e ilegal sa nu mai primim bonuri si s-a rezolvat problema. Poate ne spune si noua cineva cu spital platitor floreasca care e legea aia si unde tb sa ne ducem cu ea.

Legea: Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului, Capitolul I, art. 12 care spune:
"(1) Cheltuielile de personal ale rezidentilor pe perioada pregatirii in rezidentiat se suporta in
totalitate de la bugetul de stat, cu exceptia rezidentiatului cu timp partial."

si O.U.G nr 23 din 31 ianuarie 2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar
Art. 41^1. - (1) Beneficiază în continuare de tichete de masa în conformitate cu prevederile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificările ulterioare, personalul contractual din unităţile şi subunitatile sanitare care, începând cu anul 2007, se finanţează de la bugetul de stat, precum şi medicii, farmaciştii şi medicii dentisti pe perioada anilor I-VII de rezidentiat.

Si nu mai trebuie mers, ca am fost si la MS si la SUUB. Acum asteptam raspunsul.
"Poti zidi o lume-ntreaga, poti s-o sfarmi, orice ai spune, peste toate o lopata de tarana se depune..."

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Wed Aug 04, 2010 5:01 pm

alina_ok wrote:Revenind la tema bonurilor, a avut cineva curiozitatea sa ceara un raspuns scris, cu baza legala, la intrebarea de ce unele spitale nu mai vor sa dea bonuri ?

revin eu cu un raspuns. bonurile se dau din veniturile proprii ale spitalelor. si pot hotara cui dau si cui nu. ministerul nu va poate ajuta. am patit pe propria mea piele anul trecut.dar incercati, cine stie poate s-au mai schimbat lucrurile.[/quote]

Bonurile pt rezidenti se dau de la bugetul de stat, nu din fondurile spitalului. Sunt 2 lucruri total diferite! Si mai cititi legea inainte sa postati ceva! MS ne poate ajuta obligand spitalul sa ne dea ce ne-a luat fara sa ne intrebe! Banii pt noi (pt salarii si bonuri) se aproba de la inceputul anului si se trimit spitalului platitor, asa stiu, asa mi s-a spus.

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Wed Aug 04, 2010 5:11 pm

drzuzu wrote:
alina_ok wrote:Revenind la tema bonurilor, a avut cineva curiozitatea sa ceara un raspuns scris, cu baza legala, la intrebarea de ce unele spitale nu mai vor sa dea bonuri ?

revin eu cu un raspuns. bonurile se dau din veniturile proprii ale spitalelor. si pot hotara cui dau si cui nu. ministerul nu va poate ajuta. am patit pe propria mea piele anul trecut.dar incercati, cine stie poate s-au mai schimbat lucrurile.

Bonurile pt rezidenti se dau de la bugetul de stat, nu din fondurile spitalului. Sunt 2 lucruri total diferite! Si mai cititi legea inainte sa postati ceva! MS ne poate ajuta obligand spitalul sa ne dea ce ne-a luat fara sa ne intrebe! Banii pt noi (pt salarii si bonuri) se aproba de la inceputul anului si se trimit spitalului platitor, asa stiu, asa mi s-a spus.[/quote]

P.S. alina_ok: Anul trecut, probabil erai stagiar, iar ca stagiar nu scrie pe nicaieri ca beneficiezi de bonuri, nu exista nici o lege unde sa scrie asa ceva si atunci ti le poate da spitalul din fondurile proprii, numai daca vrea.

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Wed Aug 04, 2010 5:51 pm

drzuzu wrote:
dannao082 wrote:Buna,
acum vreo 2 sapt am sunat la secretariat sa intreb ce se intampla cu bonurile noastre si secretara mi-a spus ca deocmadata nu primim bonuri si ca ar tb sa facem noi rezidentii scandal pt ca ele secretarele sunt prea putine ca sa le asculte cineva. Tb sa facem si noi ce au facut colegii nostri de la floreasca. am inteles ca un rezident s-a dus frumos si le-a aratat legea conform careia e ilegal sa nu mai primim bonuri si s-a rezolvat problema. Poate ne spune si noua cineva cu spital platitor floreasca care e legea aia si unde tb sa ne ducem cu ea.

Legea: Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului, Capitolul I, art. 12 care spune:
"(1) Cheltuielile de personal ale rezidentilor pe perioada pregatirii in rezidentiat se suporta in
totalitate de la bugetul de stat, cu exceptia rezidentiatului cu timp partial."

si O.U.G nr 23 din 31 ianuarie 2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar
Art. 41^1. - (1) Beneficiază în continuare de tichete de masa în conformitate cu prevederile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificările ulterioare, personalul contractual din unităţile şi subunitatile sanitare care, începând cu anul 2007, se finanţează de la bugetul de stat, precum şi medicii, farmaciştii şi medicii dentisti pe perioada anilor I-VII de rezidentiat.
(3) Cheltuielile prevăzute la alin. (1) se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii Publice.

Si nu mai trebuie mers, ca am fost si la MS si la SUUB. Acum asteptam raspunsul.

Scuze pt postarile multiple, uitasem un alineat de adaugat.

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Wed Aug 04, 2010 7:13 pm

Si apropos de aceasta problema...

La SUUB sunt aproximativ 1000 de rezidenti care nu au primit bonurile. Fiecare, probabil, a incercat sa rezolve ceva pe cont propriu. De cand sunt in sistem, eu am invatat un lucru: niciodata sa nu faci nimic singur! Sa te duci insotit chiar daca tu tii discursul, cu legile in mana!
Probabil daca as fi postat pe imed, s-ar fi facut un "comitet" ad-hoc care sa mearga la MS si la managerul SUUB (ce-i drept, la manager am fost vreo 10 persoane), dar nu am vrut sa postez pe imed deoarece mi-e scarba de rautatile unora...
Toti suntem medici, indiferent pe ce specialitate suntem si ar trebui sa ne ajutam intre noi, sa fim uniti, nu sa fim rai si sa ne "batem" cu vorbe urate si rautacioase... Tocmai de asta cred ca se profita de noi, ca nu suntem uniti... Se stie ca medicii au fost mereu docili, nu au iesit in fata, cum se spune si tocmai de asta ei profita... Daca exista unitate se pot face multe, se pot schimba multe...

In fine, nu stau sa "dau lectii", important este ca problema noastra, a celor de la SUUB, va fi rezolvata.

gheonoaiaio

bonuri pe luna iunie

Postby gheonoaiaio » Wed Aug 04, 2010 10:05 pm

salut. sunt rezidenta anul 1 pe loc nu pe post, MF, platita de sp jud Sibiu si pe luna iunie am luat 10 bonuri in conditiile in care nu mi-am luat nici o zi de concediu. numai eu sau mai e cineva in aceeasi situatie? cei din cluj au luat 20 de bonuri. directiunea spitalului spune ca s-a redus numarul de bonuri.

soricel
elder
elder

Postby soricel » Wed Aug 04, 2010 10:13 pm

nu stiu cat de mic rezident esti, dar in viata reala poti sa ai parte de rautati adevarate, nu floricele ca joaca celor de pe imed. ca sa fii in tema.

mony221
senior
senior

Postby mony221 » Thu Aug 05, 2010 10:36 am

Cei 16 % impozitati la tichetele de masa adika fix 28 lei si ceva vor fi scazuti din salariu!

drzuzu
senior
senior

Re: bonuri pe luna iunie

Postby drzuzu » Thu Aug 05, 2010 12:43 pm

gheonoaiaio wrote:salut. sunt rezidenta anul 1 pe loc nu pe post, MF, platita de sp jud Sibiu si pe luna iunie am luat 10 bonuri in conditiile in care nu mi-am luat nici o zi de concediu. numai eu sau mai e cineva in aceeasi situatie? cei din cluj au luat 20 de bonuri. directiunea spitalului spune ca s-a redus numarul de bonuri.

Din cate am inteles, incepand cu luna august vom simti taierile si vom primi 17 bonuri, in loc de 20.

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Thu Aug 05, 2010 12:52 pm

soricel wrote:nu stiu cat de mic rezident esti, dar in viata reala poti sa ai parte de rautati adevarate, nu floricele ca joaca celor de pe imed. ca sa fii in tema.

M-am confruntat si cu rautatile adevarate din viata reala. O fi o "joaca" a celor de pe imed, dar cateodata e suficient de dura. Eu vorbeam in general, ca nu prea exista unitate...si cred ca asta se intampla peste tot, in orice domeniu... E foarte greu sa strangi cativa oameni ca sa faci ceva, iar daca ai face singur, iti vor sari in cap ca nu au stiut, ca nu au fost consultati...etc. M-am obisnuit cu situatia asta...dar perseverez :) si pun in tema pe cei cu care ma vad des.

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Thu Aug 05, 2010 1:31 pm

drzuzu, felicitari pentru initiativa si multumim!..din partea mea toata admiratia! :allright:

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Fri Aug 06, 2010 4:26 pm

magdutz wrote:drzuzu, felicitari pentru initiativa si multumim!..din partea mea toata admiratia! :allright:

Multumesc. Nu vreau multumiri sau laude nici eu si nici colegii care au fost la MS si la managerul SUUB. Am facut asta pentru ca este un drept ce ni se cuvine. Cum o sa avem un raspuns scris si de la MS si de la SUUB, o sa va anunt.

ovidiu99
junior
junior

Postby ovidiu99 » Fri Aug 13, 2010 8:28 am

Se dau bonurile pe iulie la sf ioan buc; toate 20 (impozitul pe ele e scazut din salariu)

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Fri Aug 13, 2010 11:19 am

Pt rezidentii de la SUUB:
-pt luna iulie vom lua bonurile, dar pt lunile mai si iunie nu se stie, desi managerul ne-a comunicat verbal ca le vom primi....

Ma gandeam sa ne strangem si sa mai mergem peste manager pe la inceputul lui septembrie (1-2 sept) si sa-i cerem socoteala pt bonurile pe mai si iunie si mergem cu un avocat si cu televiziunea si amenintam cu datul in judecata. De la MS nu am primit inca raspuns. Poate pana pe 30 august vom primi raspunsul de la MS. Ce ziceti? Facem o "adunare" pe 1 septembrie pe la ora 12 in fata SUUB? Sa ne cerem drepturile!

P.S.: Daca ne primim bonurile pe mai si iunie, "adunarea" de pe 1 sept. din fata SUUB, nu va mai avea loc.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Fri Aug 13, 2010 10:34 pm

sunt curioasa daca a luat cineva fluturasul, ca sa ne spunasinoua ce inseamna 25%, si ce mai ramane.
khabi kushi khabie gham...

salmonela
junior
junior

Postby salmonela » Sat Aug 14, 2010 8:02 am

rezident psihiatrie anul 4...pe fluturas 1484 roni

llcrisll
newbie
newbie

Postby llcrisll » Mon Aug 16, 2010 2:14 pm

Drzuzu, de ce asteptam pana pe 1 sept? Poate mergem inainte, si in acest fel primim si bonurile pe mai si iunie luna asta; ce ziceti?
Viata nu inseamna sa supravietuiesti fiecarei furtuni, ci sa inveti sa dansezi in ploaie

yrys
senior
senior

Postby yrys » Mon Aug 16, 2010 2:50 pm

alina_ok wrote:sunt curioasa daca a luat cineva fluturasul, ca sa ne spunasinoua ce inseamna 25%, si ce mai ramane.

682 ron....asta a mai ramas din faimosul salariu de rezident

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Tue Aug 17, 2010 10:37 pm

yrys wrote:
alina_ok wrote:sunt curioasa daca a luat cineva fluturasul, ca sa ne spunasinoua ce inseamna 25%, si ce mai ramane.

682 ron....asta a mai ramas din faimosul salariu de rezident

esti pe mf? pe ce modul? Doamne...mai bine stam acasa, cu ajutor social, la fel ca si tiganii.

yrys
senior
senior

Postby yrys » Wed Aug 18, 2010 1:03 pm

este salariul de pe ultima luna de MF...gigant nu???

flowermint
junior
junior

Postby flowermint » Wed Aug 18, 2010 1:12 pm

stie cineva ce se intampla cu bonurile de la spit. pantelimon, ar fi tb sa le primim pana acum!!

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Aug 18, 2010 1:14 pm

yrys wrote:este salariul de pe ultima luna de MF...gigant nu???

daaa. maree! ma intrebau niste studenti care fac practica la spitalul unde lucrez eu, cat ia un medic rezident de pe mf salar. le-am spus ca 940 de lei luam inainte de taiere. au inceput sa rada si unul a zis ca banii astia nu ii ajung nici de chiloti.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Aug 18, 2010 1:15 pm

flowermint wrote:stie cineva ce se intampla cu bonurile de la spit. pantelimon, ar fi tb sa le primim pana acum!!

nici bani nisi bonuri nu mai dau astia? s-au tampit?

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Thu Aug 19, 2010 12:05 pm

llcrisll wrote:Drzuzu, de ce asteptam pana pe 1 sept? Poate mergem inainte, si in acest fel primim si bonurile pe mai si iunie luna asta; ce ziceti?

Deoarece pe fluturasul de salariu apar 20 de bonuri si doamnele de la contabilitate au zis ca dupa 20 august primim bonurile (nu se stie pe ce luna) si ziceam sa asteptam pana pe 1-2 sept ca sa vedem cate bonuri primim (ar trebui sa primim 60).

La SUUB salariul dupa taieri 730 lei. Asta stiu de la o colega care ii ia in mana de la casierie, mie inca nu mi-au intrat banii pe card...

llcrisll
newbie
newbie

Postby llcrisll » Thu Aug 19, 2010 7:01 pm

Ok, atunci,..presupun ca putem sa asteptam, desi nu ma astept la nimic bun spontan din partea lor.
Salariul - 1400 cu spor 75% (an III, stagiu de ATI) loool

terminter

Postby terminter » Fri Aug 20, 2010 5:19 am

la SUUB se dau bonurile pe 3 luni

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Fri Aug 20, 2010 9:38 am

de azi sau de cand?
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

terminter

Postby terminter » Fri Aug 20, 2010 3:07 pm

de pe 19

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Sat Aug 21, 2010 8:35 am

mersi de raspuns
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Mon Aug 23, 2010 12:03 pm

Deci...a meritat asteptarea!
Am luat bonurile de la SUUB, pe 3 luni: 60 de bonuri!
Iar salariul dupa taieri, fara vechime, fara sporuri, este 680 lei.

alexxxandru
senior
senior

Postby alexxxandru » Mon Aug 23, 2010 12:21 pm

Se dau si la Floreasca de azi bonurile pentru iulie.

Return to “Viata in spital”