Admitere 2010

Voi ce intrati lasati orice speranta
andreea23

Re: Admitere 2010

Postby andreea23 » Sun Mar 07, 2010 8:45 pm

sincer..sunt mai bune de n ori cartile de admitere la biologie din anii trecuti...de trei zile tot lucrez la testele din cartea noua si sunt ffffffffffff multe greseli(la raspunsuri ma refer)... eu una nu imi fac griji pentru ca stapanesc materia foarte bine si profa mea de bio ma ajuta cand am nelamuriri... dar sunt multi care sunt derutati de raspunsurile gresite...
cartea de fizica nu are asa multe greseli... app cine mai da admiterea la fizica?si cum stati cu materia?

dark1one
newbie
newbie

Postby dark1one » Sun Mar 07, 2010 9:40 pm

Sal're
Am si eu o intrebare: Cat % conteaza subiectele de la fizica/chimie din total? A si inca una: La ce recomandati sa dau fizica sau chimie( la fizica stiu bn materia , iar la chimie sunt cam bata, ideea e ca as putea sa invat ca lumea la chimie insa nu sunt sigur ca din cate am auzit la fizica e ceva mai greu)

dorianff2

Postby dorianff2 » Mon Mar 08, 2010 6:33 pm

Din cate am observat, primul test de la sistemul nervos are destule greseli. Oare si la admitere va trebui sa ne invartim printre ele?

dark1one
newbie
newbie

Postby dark1one » Mon Mar 08, 2010 6:48 pm

Am si eu o intrebare in legatura cu admiterea: Cat la % conteaza punctajul la chimie/fizica din total?
A da si inca ceva ... La ce recomandati sa dau la chimie sau la fizica? Am auzit ca la chimie e mai usor decat la fizica, dar la fizica stiu materia destul de bn , iar la chimie ---> 0 (pana la urma nu e problema ca as putea sa invat si la chimie dar inca nu's sigur ce sa aleg)

XaphanDeumos
senior
senior

Postby XaphanDeumos » Tue Mar 09, 2010 6:56 pm

dark1one wrote:Am si eu o intrebare in legatura cu admiterea: Cat la % conteaza punctajul la chimie/fizica din total?
A da si inca ceva ... La ce recomandati sa dau la chimie sau la fizica? Am auzit ca la chimie e mai usor decat la fizica, dar la fizica stiu materia destul de bn , iar la chimie ---> 0 (pana la urma nu e problema ca as putea sa invat si la chimie dar inca nu's sigur ce sa aleg)

e cam tarziu sa te apuci de chimie acum, nu e mai usor la chimie, e mai usor unde stii materia mai bine. daca stii materia de fizica, iti recomand sa te scutesti de o bataie de cap si sa ramai la fizica...e mult mai usor sa aprofundezi ceva ce stii decat sa o iei de la 0 cu chimia
succes :allright:
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Tue Mar 09, 2010 8:46 pm

dark1one wrote:Am si eu o intrebare in legatura cu admiterea: Cat la % conteaza punctajul la chimie/fizica din total?

40%. Da clar la fizica!

renatandissa
newbie
newbie

Postby renatandissa » Tue Mar 09, 2010 10:49 pm

important e ca la examen sa te duci bine pregatit!la examen iti dai seama ca nu or sa fie greseli in grila :P ...cine merge la seminariile de bio? :D

excristi
senior
senior

Postby excristi » Wed Mar 10, 2010 11:35 am

Au inceput inscrierile pentru Seminarii si Examinari pentru Admiterea la Medicina.

Intrati pe www.admiteremedicina.wordpress.com pentru mai multe detalii.
www.AdmitereMedicina.ro

pensionaru
junior
junior

Postby pensionaru » Wed Mar 10, 2010 2:58 pm

Dap..sunt multe greseli si la sistemul nervos si nu numai...si sunt sio foarte multe intrebari fara nicio logica...au scos-o ca sa fie... eu dau admiterea la fizica si am terminat electricitatea si termo..mai am optica! :)

excristi
senior
senior

Postby excristi » Wed Mar 10, 2010 5:18 pm

Din experienta a 4 ani de lucrat cu elevi care vor sa dea admitere la medicina, cel mai usor e la fizica. Sunt mai putine capitole iar materia e mai palpabila.... La chimie daca ai uitat o formula nu mai poti sa rezolvi problema.
www.AdmitereMedicina.ro

deeana
newbie
newbie

Postby deeana » Wed Mar 10, 2010 9:20 pm

si-a cumparat cineva cartea de grile la chimie ? contine modificari fata de cea de anul trecut ?
mersi

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Thu Mar 11, 2010 11:32 am

Dar vreo simulare ceva nu se da??!!

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Thu Mar 11, 2010 4:45 pm

i_gabriel wrote:Dar vreo simulare ceva nu se da??!!

Nu cred...anul trecut nu s-a dat.

excristi
senior
senior

Postby excristi » Thu Mar 11, 2010 5:56 pm

La sfarsitul seminariilor pe care le organizam va avea loc o simulare din toata materia de biologie, iar daca se vor arata elevi interesati de simulare din toata materia de admitere (biologi si chimie/fizica) vor organiza si asa ceva...

Mai multe detalii pe AdmitereMedicina
www.AdmitereMedicina.ro

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Mar 12, 2010 1:39 am

Intrebare pentru candidati : se mai poarta acum meditatiile la fizica/chimie/biologie în particular, pentru admitere ?
Sau se merge pe cursuri de pregatire si examene de simulare organizate de facultati ? Sau alte entitati private ? Sau doar studiu individual ?
Ex pentru UMF Cluj : http://www.umfcluj.ro/Detaliu.aspx?t=Ad ... xamen-2009
Eram curios care mai e mobilizarea pre-examen, în conditiile de concurenta redusa din ultimii ani.
Pâna prin '90 admiterea la medicina era cea mai grea admitere, cu ~15 concurenti pe loc. Se pregateau bietii candidati ani buni înainte de examen, meditatii sistematice cu profesor la toate trei materiile. Examenul era o sursa inepuizabila de legende, în cei 14 picati din 15, uneori în repetate rânduri, aflându-se inevitabil si copii de mari personalitati. Cei care picau dadeau sistematic vina pe "pile". Examenul era de tip redactional (!), trebuiau scrise cuvintele-cheie din grila pentru a lua puncte iar foile erau corectate de enspe ori de tot atâtia profesori, si se scoteau din calcul notele maxime si minime ca sa se elimine subiectivismul.
Pe la mijlocul anilor '90 concurenta scazuse pe la ~4 pe loc iar examenul devenise de tip grila.
Pâna prin anul 2000 s-a redus numarul materiilor de la trei la doua, au aparut locurile cu taxa, iar concurenta a scazut pe la 2 (?) pe loc.
In doar zece ani, nivelul de selectie s-a prabusit. Firava batalie, daca se mai da, e pe locurile bugetate.
In aceste conditii, cum se mai pregateste lumea ? Mai exista pregatirea prin "meditatii" ca pe vremuri ? Iar daca exista, mai are vreun sens ?

anncush
senior
senior

Postby anncush » Fri Mar 12, 2010 4:58 pm

i_gabriel wrote:Dar vreo simulare ceva nu se da??!!

Se pare ca se da.

De pe grupul SSMB, in urma Biroului de Senat etc:

4) SIMULARE DE ADMITERE: SSMB are deosebita onoare sa organizeze anul acesta, cu voia Rectorului, simularea oficiala a admiterii la Facultatea de Medicina. Aceasta va avea loc sambata 15 mai 2010, taxa de inscriere fiind de 50 RON. Catedrele de Anatomie, Biochimie si Biofizica vor organiza de asemenea, cu girul Decantului si a Rectorului, un set de cursuri pregatitoare pentru examenul de admitere, contra cost, in weekend. Pretul va fi de 250RON / set de cursuri (5 saptamani). Candidatul va putea opta sa sustina doar simularea, fara setul de cursuri, sau vice-versa. Informatiile despre organizarea simularii vor aparea curand pe grupuri, SSMB avand nevoie de ajutorul vostru, dragi colegi, in aceasta fara precedent campanie a studentilor medicinisti.

Spor la invatat deci si multa bafta :allright:
Slowly getting less stupid :)

vladandrei

Postby vladandrei » Fri Mar 12, 2010 5:33 pm

Salutare

Foarte interesant acest forum...

ma simt cu un pas mai aproape de facultatea de medicina..

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Fri Mar 12, 2010 6:41 pm

Mulţumesc anncush. Păcat că nu anunţă şi pe site că doar pentru asta îl au.

anncush
senior
senior

Postby anncush » Fri Mar 12, 2010 6:45 pm

i_gabriel wrote:Mulţumesc anncush. Păcat că nu anunţă şi pe site că doar pentru asta îl au.

Pt putin. Probabil vor afisa si pe site, decizia asta este destul de fresh (ieri a fost Biroul de Senat) si probabil ca nu au apucat inca sa reactualizeze informatiile de acolo.

Bafta multa ;)
Slowly getting less stupid :)

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Fri Mar 12, 2010 9:42 pm

multumim pt anunt :allright: sa speram ca vor afisa cat mai repede si pe site..
sa stim si noi cu cat timp inainte trebuie sa ne inscriem :o

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Fri Mar 12, 2010 9:48 pm

andreea23 wrote:sincer..sunt mai bune de n ori cartile de admitere la biologie din anii trecuti...de trei zile tot lucrez la testele din cartea noua si sunt ffffffffffff multe greseli(la raspunsuri ma refer)... eu una nu imi fac griji pentru ca stapanesc materia foarte bine si profa mea de bio ma ajuta cand am nelamuriri... dar sunt multi care sunt derutati de raspunsurile gresite...
cartea de fizica nu are asa multe greseli... app cine mai da admiterea la fizica?si cum stati cu materia?

mie mi se par cam toate cartile(din anii trecuti) la bio la fel de varza :roll: .toate au n greseli.nici una nu-i stralucita.. iar asta n-avea cum sa fie o exceptie :D dar totusi. daca stii materia le poti corecta.asta e.probabil nu o sa dea intrebari gresite la examen asa ca..

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Fri Mar 12, 2010 10:32 pm

ex_nunc wrote:
andreea23 wrote:sincer..sunt mai bune de n ori cartile de admitere la biologie din anii trecuti...de trei zile tot lucrez la testele din cartea noua si sunt ffffffffffff multe greseli(la raspunsuri ma refer)... eu una nu imi fac griji pentru ca stapanesc materia foarte bine si profa mea de bio ma ajuta cand am nelamuriri... dar sunt multi care sunt derutati de raspunsurile gresite...

mie mi se par cam toate cartile(din anii trecuti) la bio la fel de varza :roll: .toate au n greseli.nici una nu-i stralucita.. iar asta n-avea cum sa fie o exceptie :D dar totusi. daca stii materia le poti corecta.asta e.probabil nu o sa dea intrebari gresite la examen asa ca..

SIGUR nu o sa fie grile gresite la examen, stati linistiti!

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Sat Mar 13, 2010 2:33 am

Sper sa afiseze si cand este inscrierea pentru simulare. Asa vom vedea fiecare la ce nivel ne aflam si daca mai trebuie sa invatam sau nu.

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sat Mar 13, 2010 9:32 pm

ADMITERE: Taxa pentru anul I, 2010-2011, va fi de 6000RON. Taxa de inscriere la examenul de admitere va fi de 250RON, iar taxa de inmatriculare de 80RON. Studentii din UE care opteaza sa fie admisi pe baza de dosar vor plati 5000EUR/an si o taxa de evaluare a dosarului de 250EUR. Toate aceaste cerinte vor fi supuse votului Senatului Universitar.

vladandrei

Postby vladandrei » Mon Mar 15, 2010 1:33 pm

Salutare... foarte interesant forumul...

cum merge invatatul??

MaVeriK
senior
senior

Postby MaVeriK » Thu Mar 18, 2010 10:46 pm

merge cam prost ... la bio mai e cum mai e ... dar la chimie pfff " e multe si e grele "
Sa cumparam de undeva oglinzi in care sa ne vedem cum suntem visati de ceilalti

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Fri Mar 19, 2010 6:41 am

Dar cei care invatati la fizica, dupa ce carti invatati?

Ca cele doua care sunt in tematica nu se gasesc.

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Fri Mar 19, 2010 7:16 am

Cele 3 carti am vrut sa zic. Vad ca doar cea de cls a XI a se mai gaseste prin librarii.

vladandrei

Postby vladandrei » Fri Mar 19, 2010 12:16 pm

M-am inscris la meditatiile alea de la anatomie/biologie ... mai vine cineva??

andreea23

Postby andreea23 » Fri Mar 19, 2010 8:42 pm

i_gabriel wrote:Dar cei care invatati la fizica, dupa ce carti invatati?

Ca cele doua care sunt in tematica nu se gasesc.

si eu dau la fizica...mai am optica si gata :D
am cautat suuuper mult un manul bun care sa cuprinda cat mai mult din materia ceruta...am cautat pe net...la librarii...in biblioteci... si l-am gasit pe cel de la niculescu de cls a X-a de Cleopatra Gherbanovschi si Nicolae Gherbanovschi(il am de la profu de fizica)...e din 2005 deci nu stiu unde poti sa il gasesti.incerca sa vorbesti cu profesorul/profesoara ta de fizica...trebuie sa te ajute sa faci rost de unul.

excristi
senior
senior

Postby excristi » Sun Mar 21, 2010 1:05 pm

Pe Admitere Medicina[url][/url] au inceput inscrierile pentru seminarul si examinarea Sistemul Nervos - Maduva spinarii, care vor avea loc pe data de 27 si 28 martie 2010.

Persoanele care si-au exprimat intentia de a achizitiona un pachet sunt inscrise automat.

Elevul care obtine cel mai mare punctaj la Examinare va primi din partea organizatorilor un stetoscop.

Va asteptam.
www.AdmitereMedicina.ro

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Sun Mar 21, 2010 3:18 pm

Nu s-au modificat criteriile de admitere nu? ... am unii profesori care ne spun ca nu se stie ... si ca s-ar putea sa ne trebuiasca si calificative mari la competentele alea din timpul anului ... dar la medicina sper ca nu e cazul :D

pensionaru
junior
junior

Postby pensionaru » Sun Mar 21, 2010 5:40 pm

Sincer sa fiu ma scot din sarite astia cu admiterea lor! La fizica sunt bagate 999999 de capitole la tematica,dar multe dintre ele nici nu sunt aprobate de ministerul invatamantului!SI cartile cu grila contin o gramada de intrebari de acolo..niste rupti!

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sun Mar 21, 2010 6:27 pm

roxitzu wrote:Nu s-au modificat criteriile de admitere nu? ... am unii profesori care ne spun ca nu se stie ... si ca s-ar putea sa ne trebuiasca si calificative mari la competentele alea din timpul anului ... dar la medicina sper ca nu e cazul :D

Nu am auzit absolut nimic legat de acele competente, nu cred ca se va tine cont de ele, cum nici de media de bac nu s-a tinut cont anul trecut.

Ioana_a_s
newbie
newbie

Postby Ioana_a_s » Sun Mar 21, 2010 9:21 pm

Ciprian_90 wrote:
roxitzu wrote:Nu s-au modificat criteriile de admitere nu? ... am unii profesori care ne spun ca nu se stie ... si ca s-ar putea sa ne trebuiasca si calificative mari la competentele alea din timpul anului ... dar la medicina sper ca nu e cazul :D

Nu am auzit absolut nimic legat de acele competente, nu cred ca se va tine cont de ele, cum nici de media de bac nu s-a tinut cont anul trecut.

Media de la bac parca trebuia numai la departajarea a2a..dupa nota de la bio parca,nu?!
^_^ -_-" o_O ~_#

renatandissa
newbie
newbie

Postby renatandissa » Sun Mar 21, 2010 10:36 pm

buna... cei care au fost seminarii ne pot da mai multe detalii?despre cum a fost?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sun Mar 21, 2010 11:30 pm

Ioana_a_s wrote:
Ciprian_90 wrote:

Media de la bac parca trebuia numai la departajarea a2a..dupa nota de la bio parca,nu?!

Departajarea se face intai dupa nota de la chimie/fizica si abia apoi dupa nota de la bac...deci nu prea conteaza.

renatandissa
newbie
newbie

Postby renatandissa » Mon Mar 22, 2010 8:15 am

gresit....departajarea se face mai intai dupa materia de baza..adica biologia!dupa aceea se face dupa media de la bac!

peyton
senior
senior

Postby peyton » Mon Mar 22, 2010 2:02 pm

gresit... departajarea se face intai dupa media de la admitere( bio + chimie/fizica, adica maxim 100 puncte).
in cazul in care este egalitate aici, se ia dupa punctajul de la biologie( ala de maxim 60 puncte) si daca si astea sunt egale atunci intra si media de la bac in discutie.

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Mon Mar 22, 2010 6:39 pm

asta e bine .... ar fi fost complicat sa mai ne stresam si cu competenta la informatica spre exemplu :rightblinky:

Return to “Pre-med”