intrebari ANUL I
- rox
- elder
Re: intrebari ANUL I
eu n-as numi chiar noroc sa ai un asistent pe care il vezi la fata in prima zi si eventual la examen.... chit ca pune note mari, e muult mai greu sa buchisesti tu singur acasa decat sa stea cineva cu jordia dupa tine si sa iti mai arat/ explice...
eu am facut cu "Iepuras" si apoi cu DOAMNA ancuta gheorghisan, asta da noroc ( in afara de faptul ca eram singurii autisti care aveau caiet de desene cu mov si roz, restul a fost de mare exceptie, super femeie)
eu am facut cu "Iepuras" si apoi cu DOAMNA ancuta gheorghisan, asta da noroc ( in afara de faptul ca eram singurii autisti care aveau caiet de desene cu mov si roz, restul a fost de mare exceptie, super femeie)
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Virgin.Black
- junior
rox wrote:eu n-as numi chiar noroc sa ai un asistent pe care il vezi la fata in prima zi si eventual la examen.... chit ca pune note mari, e muult mai greu sa buchisesti tu singur acasa decat sa stea cineva cu jordia dupa tine si sa iti mai arat/ explice...
Da' ce e asa de greu la biologie celulara? Poate la histologie mai e cum e, dar la biologie celulara mai mult s-a pus accentul pe microscopia electronica decat pe coloratii
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- Doddy
- elder
Singurul lucru naspa la biocel este ca nu exista o carte anume din care sa inveti. Erau niste subiecte rezolvate care circulau pe net, insa mi-amintesc ca nu erau tocmai grozave, deci prezenta la curs, sau obtinerea cursurilor este destul de indicata! (nu imi cereti subiectele ca nu le mai am din pacate
). Din punctul asta de vedere, histo e mai ok, cursurile fiind toate la xerox (cum e la biofizica, anul 1).
Oricum, biocel e o materie foarte ok, la care se poate lua nota mare cu usurinta. Daca nu o lasati chiar pe ultima suta de metri (ultima suta de metri = 2 zile inainte de examen), chiar se poate lua o nota f. buna la orice profesor! Eu am luat 9 fara sa ma agit foarte mult, si am dat examenul cu d. Popescu Alexandru. (totusi, au fost si persoane care din unele motive, probabil de "tratat cu prea mare superficialitate", au intrat si in re- la biocel, asa ca nu va luati dupa ideea pe care si eu o auzisem, cum ca la biocel trece toata lumea, si daca cumva nu ia cineva, la restanta se da numai 9 si 10). Nu e atat de lejer ca la marketing, insa nici atat de solicitant ca la anatomie, biochimie, biofizica, etc. Pur si simplu, daca stii cateva idei la fiecare subiect si ai idee despre coloratii, nu ai cum sa nu iei nota buna!

Oricum, biocel e o materie foarte ok, la care se poate lua nota mare cu usurinta. Daca nu o lasati chiar pe ultima suta de metri (ultima suta de metri = 2 zile inainte de examen), chiar se poate lua o nota f. buna la orice profesor! Eu am luat 9 fara sa ma agit foarte mult, si am dat examenul cu d. Popescu Alexandru. (totusi, au fost si persoane care din unele motive, probabil de "tratat cu prea mare superficialitate", au intrat si in re- la biocel, asa ca nu va luati dupa ideea pe care si eu o auzisem, cum ca la biocel trece toata lumea, si daca cumva nu ia cineva, la restanta se da numai 9 si 10). Nu e atat de lejer ca la marketing, insa nici atat de solicitant ca la anatomie, biochimie, biofizica, etc. Pur si simplu, daca stii cateva idei la fiecare subiect si ai idee despre coloratii, nu ai cum sa nu iei nota buna!

Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- Dmndash
- senior
dupa atata agitatie cauzata de postul meu despre doamna bausica..numai bine ca azi ne-a venit alta asistenta la biocel lp..ca cica doamna e prea ocupata sa ne predea
Laura Corabia
modul de predare mi s-a parut foarte aiurea..cu televizorul si slideurile pe care n-a apucat nimeni sa le transcrie si cu vocea inregistrata care citea..in fine
multumesc de raspunsuri oricum

Laura Corabia
modul de predare mi s-a parut foarte aiurea..cu televizorul si slideurile pe care n-a apucat nimeni sa le transcrie si cu vocea inregistrata care citea..in fine
multumesc de raspunsuri oricum
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- Riley
- elder
Noi la primele lp-uri nici nu eram foarte atenti...radeam si ziceam bancuri cat vorbea tanti la teve.. 
Asta pana cand a venit asistenta (pe la mijlocul semestrului) a vazut ca nu scrisesem mai nimic si ca eram vorbareti si ne seminariza dupa fiecare lp. Ce vremuri
.
In alta ordine de idei, mie mi-a placut biocelul, interesanta materie si sunt lucruri noi. Nu va complicati foarte tare, trebuie sa stiti pozele alea la microscopul electronic, coloratiile alea si cam atat. Am dat si o lucrare din materia de curs la un moment dat. A fost floare la ureche. In schimb la histo e bine sa fiti atent si ce se zice la teveu, eventual sa faceti cu schimbul, unii scriu intr-o saptamana, altii in alta si va trageti la xerox unii de la altii! Solutii sunt
Succes si bafta!

Asta pana cand a venit asistenta (pe la mijlocul semestrului) a vazut ca nu scrisesem mai nimic si ca eram vorbareti si ne seminariza dupa fiecare lp. Ce vremuri

In alta ordine de idei, mie mi-a placut biocelul, interesanta materie si sunt lucruri noi. Nu va complicati foarte tare, trebuie sa stiti pozele alea la microscopul electronic, coloratiile alea si cam atat. Am dat si o lucrare din materia de curs la un moment dat. A fost floare la ureche. In schimb la histo e bine sa fiti atent si ce se zice la teveu, eventual sa faceti cu schimbul, unii scriu intr-o saptamana, altii in alta si va trageti la xerox unii de la altii! Solutii sunt

Succes si bafta!

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- Ciprian_90
- senior
Cum e dr.Ferechide ca asistent la LP la fizio? Si de partialul cu dr.Vargolici are cineva idee cum e?
- Riley
- elder
Ciprian_90 wrote:Cum e dr.Ferechide ca asistent la LP la fizio?
Nu stiu cum e la lp dar stiu cum e la curs.....

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Ciprian_90
- senior
Riley wrote:Ciprian_90 wrote:Cum e dr.Ferechide ca asistent la LP la fizio?
Nu stiu cum e la lp dar stiu cum e la curs.....![]()
![]()
Bafta!!
Aoleu

- Riley
- elder
Da, l-ai ghicit... si cam incoerent. A venit la doar 2 (doua dar suficiente) cursuri. La un curs am stat in medie 3 ore sa il iau, 3 ore sa il descifrez, 3 ore sa il organizez si 3 ore sa il invat (mi se pare cam mult).
Bafta anywayz
Bafta anywayz

- Ciprian_90
- senior
Riley wrote:Da, l-ai ghicit... si cam incoerent. A venit la doar 2 (doua dar suficiente) cursuri. La un curs am stat in medie 3 ore sa il iau, 3 ore sa il descifrez, 3 ore sa il organizez si 3 ore sa il invat (mi se pare cam mult).
Bafta anywayz
Perfect adevarat! Preda foarte ciudat, haotic as putea spune si e cam incoerent dupa cum ai spus si tu

- Dmndash
- senior
imi poate spune cineva ceva despre domnul Valentin Barca, asistent de biofizica lp
am plecat de la primul meu lp....cu un gust amar e foarte frumos si putin spus
am plecat de la primul meu lp....cu un gust amar e foarte frumos si putin spus

What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
-
- senior
Ciprian_90 wrote:Cum e dr.Ferechide ca asistent la LP la fizio? Si de partialul cu dr.Vargolici are cineva idee cum e?
dr ferechide ...la lp-uri nu faceti nmk si va veti trezi in sesiune ca nu stiti absolut nmk...la lucrari se copiaza ptr ca dansul citeste ziarul...el e de treaba asa sa zic dar nu se implica deloc deci eu zic sa invatati ptr lucrarile alea chiar daca va lasa sa copiati , iar la practic pune note dupa cum are chef in general 9...10 mai rar si nu pica pe nimeni...se uita pe foi sa vada ce ati scris si atat
-
- senior
hello. eu fac fiziologie lp cu dna dr catalina ciornei, iar cursul cu dna dr badarau. ceva pareri? 

- Doddy
- elder
madaaa wrote:hello. eu fac fiziologie lp cu dna dr catalina ciornei, iar cursul cu dna dr badarau. ceva pareri?
Despre LP nu stiu ce sa iti spun, am auzit ca ar fi de treaba... dar nu am facut cu dumneai!
Despre curs - Cursurile sunt destul de ok, insa pe alocuri obositoare si (uneori) plictisitoare. Nu pe toate le face dna Badarau. Sa cumperi cartea de curs a doamnei Badarau (de la xerox, mi se pare ca la cel de la metrou de la Eroilor o are), iar la cursuri poti sa te duci si sa inveti direct (deoarece in mare re-dicteaza mot-a-mot cartea, daca urmaresti pe carte ce spune ea ai mari sanse sa pleci "cu lectia invatata din sala"). Examenul este destul de ok, sunt 60 de grile cu raspuns multiplu negativ (adica 1 raspuns corect = +1, un raspuns gresit = -1, fiecare intrebare poate avea 1-5 raspunsuri adevarate), insa dificultatea lor este destul de redusa... la noi au luat majoritatea, iar la restante s-a dat o lista cu subiecte si s-a dat sinteza. Intrebarile sunt facute din cartea doamnei Badarau

- b3
- elite
ciornei e ok, preda, explica, dar se asteapta sa aiba cu cine vorbi, deci cititi si voi pe acasa cursul inainte sa veniti la lp, make an effort.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- senior
multumesc pt raspunsuri >:D<
-
- newbie
eu fac fiziologie lp cu dr. Artino iar cursul tot cu dr. Ferechide si tin sa zic ca este o combinatie mortala : amandoi sunt "f coerenti" in gandire, exprimare + datele care ni le dau se cam bat cap in cap (Ex : la curs ni se spune ca cea mai mare cantitate de apa o eliminam prin urina pe cand la lp prin perspiratie insensibila si alte diferente mari la concentratii). Dar sa zicem ca dupa cateva lp-uri ne-am obisnuit cu faptul ca Artino nu aude, nu agreaza baietii si ca e incapabila sa duca o propozitie pana la capat, insa a inceput sa devina enervanta cu monologurile ei pe eterna tema "generatiile din ziua de azi vs. generatiile comuniste " (va las pe voi sa ghiciti pe care o elogiaza si careia ii zice de sanatate).
- Riley
- elder
Nodame chiar ca este o combinatie mortala. La noi Artino a venit la cateva cursuri la endocrine si dupa primul curs tinut dupa FOLII
scrise de mana si puse pe retroproiector in amfiteatrul mare am renuntat.
Dar sa o auzi sapt de sapt la lp....... multa bafta (si rabdare mai ales
)

Dar sa o auzi sapt de sapt la lp....... multa bafta (si rabdare mai ales

- alexa_umf
- junior
Buna. Am si eu cateva intrebari legate de fiziologie. Cum este dr Badarau la lp (pana acum pare de treaba)? Exista vreo carte de grile de fiziologie? Lucrarile de control sunt tot de tip grila negativa ca si examenul final?
- Doddy
- elder
Nodame wrote:eu fac fiziologie lp cu dr. Artino iar cursul tot cu dr. Ferechide si tin sa zic ca este o combinatie mortala : amandoi sunt "f coerenti" in gandire, exprimare + datele care ni le dau se cam bat cap in cap (Ex : la curs ni se spune ca cea mai mare cantitate de apa o eliminam prin urina pe cand la lp prin perspiratie insensibila si alte diferente mari la concentratii). Dar sa zicem ca dupa cateva lp-uri ne-am obisnuit cu faptul ca Artino nu aude, nu agreaza baietii si ca e incapabila sa duca o propozitie pana la capat, insa a inceput sa devina enervanta cu monologurile ei pe eterna tema "generatiile din ziua de azi vs. generatiile comuniste " (va las pe voi sa ghiciti pe care o elogiaza si careia ii zice de sanatate).
Nu e dracul chiar atat de negru... Si eu am facut cu Artino si chiar mi s-a parut ok. Daca vreti sa aveti viata buna cu dumneaei, trebuiesc respectate cateva "reguli":
- faceti la fiecare ora referatul de lp pe un caiet, nu pe foi, ca la final se uita peste toate si e posibil sa va ravaseasca foile si sa zica ca nu aveti ceva
- nu puneti sticlele de apa/suc pe masa
- nu stati cu spatele la dumneaei
- nu vorbiti in timp ce "prezinta" ea ceva si nu v'apucati sa va contraziceti cu ea pe ceva (chit ca nu are dreptate)
- fiti "gentelmani" (ea iese prima pe usa... ea are mereu scaun liber... nu va strangeti lucrurile pana nu va zice "la revedere"... etc)
- aveti grija sa aibe pe ce sa stea la fiecare ora
- daca faceti totusi vreo boacana, mergeti si cereti-va scuze (f. important)
Aveti grija, ca la cele doua lucrari corecteaza destul de exigent, ideea e sa scrieti mult. Daca lipsiti / luati 4 la vreuna din ele, dati-le cand se anunta la catedra ca se dau, nu va bazati ca "le dati inainte de examenul de lp" cu ea, pentru ca nu merge...
Daca tineti cont de chestiile astea, o sa vedeti ca e ok, pe alocuri amuzanta, si oricum nu atat de "spooky" cum pare la inceput! E adevarat ca nu invatati mare lucru de la ea, dar oricum materia de lp de fizio de anul 1 e "cam de umplutura", in afara de cateva chestii foarte generale care se inteleg din carte (adik nu necesita explicatie), nu prea are sens!
In schimb, la examenul de LP este foarte ok. Sunt vreo 30 de subiecte, trageti 1 din ele, apoi mergeti si faceti experimentul. Daca nu stiti subiectul va lasa sa-l schimbati (pe loc asta), daca vede ca nu stiti "de nota mare" va mai cheama a doua zi. La noi nu a dat mai putin de 8 (eu am luat 10 destul de lejer - si sunt baiat... deci nu are probleme cu baietii).
-
- newbie
@Doddy : mersi de ponturile date si fii sigur ca le voi pune in aplicare
... apropo dupa ce e mai bine sa inveti la fizio ? manual, guyton, haulica ?

- Ciprian_90
- senior
Cei care ati facut anato lp cu dr.Carmen Cristescu ati mai dat colocvii pt sem II din anul I?
-
- senior
Ciprian_90 wrote:Cei care ati facut anato lp cu dr.Carmen Cristescu ati mai dat colocvii pt sem II din anul I?
Eu nu-mi aduc aminte sa fi facut macar lp-urile cu ea dupa sem I, an I; dar colocviile chiar daca nu le dati cu ea, le puteti da cu alt asistent pt ca nimeni nu scapa

- Ciprian_90
- senior
drel wrote:Ciprian_90 wrote:Cei care ati facut anato lp cu dr.Carmen Cristescu ati mai dat colocvii pt sem II din anul I?
Eu nu-mi aduc aminte sa fi facut macar lp-urile cu ea dupa sem I, an I; dar colocviile chiar daca nu le dati cu ea, le puteti da cu alt asistent pt ca nimeni nu scapaChiar acum la ce sef de serie mai "preda"? P.S. Sper ca n-am incurcat Carmenutzele - cea de care vorbesti e radioloaga cea tanara, slabuta, tunsa scurt si mereu imbracata frumos si inzorzonata?
Confuzi clar. Ea preda la seria 8, e cam plinuta si cam pe la 50 si ceva de ani si blonda.
- Riley
- elder
Pai indiferent cu cine faci nu dai un colocviu din craniu, unul din muschi+vase+nervi ale capului i gatului si parca unul din viscerele toracelui? Noi asa am dat-ce-i drept acum ceva timp...Spor!
-
- senior
Deci e cealalta Carmen. Eu am facut cu amandoua, dar cu cea mai in varsta doar in anul 2, dar l-aveam pe Nita ca sef de lucrari. N-am dat niciodata colocvii cu ea in anul 2, colocviile le-am dat in scris si atat, fiecare dintre noi cu subiecte diferite. De cea mai plinuta, eu imi aduc aminte ca e super de treaba, intelegatoare, explica f bine materia si e f corecta, dar noi n-am vazut-o f des pt ca avea mereu f multe lucruri de facut si era ocupata cu examene, etc... Bafta oricum!
- Ciprian_90
- senior
drel wrote:Deci e cealalta Carmen. Eu am facut cu amandoua, dar cu cea mai in varsta doar in anul 2, dar l-aveam pe Nita ca sef de lucrari. N-am dat niciodata colocvii cu ea in anul 2, colocviile le-am dat in scris si atat, fiecare dintre noi cu subiecte diferite. De cea mai plinuta, eu imi aduc aminte ca e super de treaba, intelegatoare, explica f bine materia si e f corecta, dar noi n-am vazut-o f des pt ca avea mereu f multe lucruri de facut si era ocupata cu examene, etc... Bafta oricum!
Da, asa este. Este cea de-a doua si nici noi nu o vedem prea des pt ca are mereu treaba...
-
dar de dr. lupusoru si dr. punga stie cineva ceva ? :help:
-
- junior
cei care faceti la lp cu carmen cristescu mai dati colocviu dupa vacanta?
anul 1
anul 1
- Ciprian_90
- senior
yutthyra wrote:cei care faceti la lp cu carmen cristescu mai dati colocviu dupa vacanta?
anul 1
Da, in prima luni dupa vacanta din scheletul capului si muschii gatului.
-
- newbie
Stie cineva daca se pot echivala din materii la UMF daca am facut primul an la UTM ? Ma refer sa dau admitere sa fiu tot anul I la UMF. Multumesc
-
- junior
scuze de off topic dar m-am gandit ca aici va citi mai multa lume.
daca are cineva nevoie de un craniu sa ma anunte.
daca are cineva nevoie de un craniu sa ma anunte.
- alexa_umf
- junior
Are cineva cursul de semnalizare de la biocel de la dr Hinescu? 

-
- senior
buna. imi puteti spune cam cum decurge examenul la biologie celulara, va rog? lp-ul il fac cu dna draghia si cursul cu dl leabu.
- Doddy
- elder
madaaa wrote:buna. imi puteti spune cam cum decurge examenul la biologie celulara, va rog? lp-ul il fac cu dna draghia si cursul cu dl leabu.
E ok. La curs nu o sa faceti numai cu Leabu, 'or sa mai vina si alti profi.
Examenul este ok (am mai scris parca p'aici despre el). Este oral, e o lista cu vreo 70 de subiecte, din care trageti doua. Mi se pare ca le impart ei in prima jumate de materie si a doua jumate de materie, dar nu sunt sigur.
Examenul de LP este asa si-asa (personal mi s-a parut mai greu decat cel teoretic). Vi se dau doua poze de microscopie optica, in care trebuie sa recunoasteti ce-i p'acolo (mitocondrii, nucleoli, jonctiuni), si doua subiecte din materia de LP (despre microscop, coloratii etc). Se da cu asistentul.
Examenul mare consta in cele doua subiecte "de tras", care sunt care cum are noroc (unele usurele, altele mai grele... faceti rost de lista de la profi sau de la "aia din anu' 2" -> eu nu o mai am din pacate). Este oral, pe noi ne-a bagat pe toti intr-o sala din aia si ne chema pe rand. Mai pun intrebari una-alta si din LP, coloratii, am observat ca au o pasiune pentru microscop si coloratii. Se da cu un prof de la curs, depinde. In general sunt ok majoritatea... de dna Bausic am auzit ca ar pune unele probleme... acuma nu pot sa introduc mana'n foc. Dl. Leabu intreaba foarte mult, te plimba prin toata materia, insa cei care au dat cu ei au luat toti note bune. Dl. Popescu (cu care am dat eu), este ok... mai pune unele intrebari pe langa subiect (si din LP - l-am avut si acolo), nu chiar usoare, insa in final da note bune, iar de picat numai daca esti total pe dinafara se poate pune problema.
In concluzie, e un examen ok, materia nu este grea, se poate lua o nota mare cu usurinta!
Bafta!
- Ciprian_90
- senior
Stie cineva cum se desfasoara lucrarea de la Fiziologie din anul I si cum se comporta dr.Ferechide la ea?
-
- senior
ne omoara coloratiile alea
). multumesc mult pt raspunsuri!

- Riley
- elder
Da, asa e si pe mine m-a intrebat la ex mare de ele asa ca trebuie stiute. Spor 

-
- senior
nu imi raspunde nimeni la topicul cu caminul, asa ca o sa intreb aici. stiti cand se fac cererile pt camin pt anul viitor si cam care sunt conditiile in care se dau locuri in U-uri pt cei din anul 2? ca tare urat e in caminul in care sunt acum...
- razvv
- senior
Ce subiecte a dat dr Ferechide la lucrarea de fiziologie?