Germania - rezidențiatul (arhivă)

Im
elite
elite

Postby Im » Sat Feb 27, 2010 6:42 pm

Liliana wrote:Da' Franta si Germania nu au "loazele" lor?

Poate ca nu ai facut-o expres, dar asta e un cliseu de top printre loaze.
Prostul s-a nascut cu grija altor prosti. ;)
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Liliana
junior
junior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby Liliana » Sat Feb 27, 2010 6:49 pm

OK... p-asta n-o stiam!
Dar tu de ce duci grija loazelor din Rom?!!

Im
elite
elite

Postby Im » Sat Feb 27, 2010 6:51 pm

Ti se pare. :)

De altfel nu cu tine conversam. :twisted:

tatiana
junior
junior

Postby tatiana » Sat Feb 27, 2010 7:08 pm

S-a inscris cineva la Fachkunde Rettungsdienst in Arnsberg intre 23.04 si 01.05 ?

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Feb 27, 2010 8:10 pm

alexa_doc wrote:Buna. Cine ma lamureste si pe mine.. este sau nu nevoie de apostila pe actele traduse in germana si legalizate (diploma, supliment la diploma, certificat de conformitate)? Ca daca nu e musai, mai bine economisesc niste bani :D . Multumesc.

Cei din Stuttgart nu vor nici traduceri, nici apostila, doar copii legalizate la notar, in Romania. Asa ca trebuie sa intrebi in Land-ul in care vei lucra.

nectarya
junior
junior

Postby nectarya » Sat Feb 27, 2010 8:30 pm

vmc wrote:Cred ca am lasat sa se inteleaga ca venitul in Germania e floare la ureche. si este daca ma refer la mine. Insa rata de insucces la interviuri este cam de 50% (per total), iar in clinicile acute de 70%. sistemul nu e disperat. Nu se vine cu camionul. E un filtru destul de atroce daca urmaresti o clinica buna. Ca istoriile cu cei care NU au primit un job nu le-am postat, desi stiu destule se datoreaza faptului ca nu am vrut sa-i descurajez pe potentialii aplicanti.

Vmc, te rog detaliaza fraza asta, ca eu nu vreau sa arunc cateva sute de euro pe geam acum. Am interviu peste 2 saptamani. Mai bine nu ma duc, ca si asa nu stiu limba.
Ce anume te face sa o dai in bara la interviu? Ca eu le-am scris clar ca nu vorbesc bine.

cocoscoco
newbie
newbie

Postby cocoscoco » Sat Feb 27, 2010 8:42 pm

:allright: Daca-mi permiteti sa fac un apel. Veniti fratilor in Germania. E superusor. Toata lumea va gasi un post undeva. Nu se exista. Si daca nu vorbesti foarte bine, tot te iau. Trebuie doar sa fi convingator. Vii le spui ca vrei cazare in Personalwohnheim, iti iei salariul hai sa zicem ca e 2000 ieuro, si stati probezeit 6 luni dupa care daca va dau afara vi se falfaie va intoarceti acasa si va continuati rezidentiatul. Dar aveti cel putin 1500x6 adica 9000 ieuro daca sunteti ieconomi. Sper ca am calculat bine. Super.
In alta ordine de idei. Sa stiti ca in Germania exista doar medici super competenti, ei nu fac deloc greseli, sunt toti niste talente, niste indivizi superselectati genetic. Sunteti pe bune??? :mrgreen:

cocoscoco
newbie
newbie

Postby cocoscoco » Sat Feb 27, 2010 8:57 pm

"Apoi sistemul e asa bine pus la punct incat greselile sunt usor descoperite si corectate"

Vrei sa pui pariu. Eu am colectat dovezi penrtu multe greseli facute de OA pe aici si nedescoperite. Oau!! Si stii ce greseli. Grave tatii. Gen rupt muschiul supraspinatus la artroscopie, gen prescris Clexane cand nu ie voie, gen uitat marele epiploon (rezecat deci fara aport sanguin, sper ca pricepeti) in abdomen si inchis pacienta si reoperat pt hemoragie si scos marele epiploon a adoua zi. Hi Hi. What do you think? Want more?? :allright:

alexa_doc
junior
junior

Postby alexa_doc » Sat Feb 27, 2010 9:51 pm

Cine poate sa-mi spuna cate ceva despre Permedex si posturile pe care le ofera? Eu peste o saptamana merg in Germania la un curs de o luna organizat de ei, pentru B2.. dupa care, desigur..in max un an trebuie sa accept un post de la ei. La ce sa ma astept? Cine a mai trecut prin asa ceva? Multumesc.

cocoscoco
newbie
newbie

Postby cocoscoco » Sat Feb 27, 2010 10:31 pm

Permedex sunt cei mai de treaba dintre firme. Au si o romanca care lucreaza pentru ei. In general insa te duc in orasele mici sau in orase mari in Est, oricum incearca sa te duca in Est daca pot, daca nu si in Vest. Nu stiam ca organizeaza cursuri de B2, dar de ce sa nuti platesti singur cursul la Centrul Cultural German din B,CJ,SB,TM,BV si apoi esti independent. Mai ales ca scrii trebuie sa accept un post de laei. Daca semnezi ceva ce te obliga esti al lor. Deci fiecare cum doreste sa apartina altora sau lui. Poate ca intrun an nuti place nimic din ceti arata sau numai vrei sa te cari, te puni sa platesti cursul si cazarea iesimai scump decat in Romania. Gata cu sfaturile bune pe ziua de azi. Ultima fapta buna. :allright:

Liliana
junior
junior

Postby Liliana » Sat Feb 27, 2010 10:36 pm

cris3 a venit parca prin Permedex (posturile ei le-ai citit?)... vino cu intrebari mai tintite!
Dar in principiu e bine, si pt tine, si mai ales pt ei!
Cainii latra, ursul trece! ... cine intelege - bine, cine nu - iarasi bine!

reha.pitzi
newbie
newbie

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 12:01 am

Liliana wrote:Bai, da' jack carter de ce nu mai zice nimic?!! (nu m-am putut abtine sa nu intreb) :mrgreen:

da'de ce, te plicti ?
uite, zice nevas'ta-sa ceva : bu-hu-hu ! :devil:
si acuma mai zi si tu ceva , ca eu sunt genul la care ii place mai mult sa asculte si sa citeasca. cum merge cu invatatul limbii germane, din ce inveti ? :mrgreen:

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 12:31 am

cocoscoco wrote:"Apoi sistemul e asa bine pus la punct incat greselile sunt usor descoperite si corectate"

Vrei sa pui pariu. Eu am colectat dovezi penrtu multe greseli facute de OA pe aici si nedescoperite. Oau!! Si stii ce greseli. Grave tatii. Gen rupt muschiul supraspinatus la artroscopie, gen prescris Clexane cand nu ie voie, gen uitat marele epiploon (rezecat deci fara aport sanguin, sper ca pricepeti) in abdomen si inchis pacienta si reoperat pt hemoragie si scos marele epiploon a adoua zi. Hi Hi. What do you think? Want more?? :allright:

deci te-ai intors. Cum se face ca aceste cazuri extrem de grave nu-si gasesc ecou in presa sau macar in cercurile restranse ale chirurgilor ? Cum se face ca administearea unui antibiotic gresit ajunge in instanta si o hemoragie postop. ( dintr-o eroare medicala grava) e cunoscura doar de tine. Pentru greselile care le descri te-ai alege cu un proces si in ro.

Prima data cand ai inceput sa postezi aberatii te-am ignorat cu gratie. Esti deja a multa oara aici sau pe alte topicuri ( in general create de tine) ca sa "faci valuri". crezi ca pentru mine e un capat de lume sa verific un IP? Oricum, sper sa te plictisesti din nou si sa nu mai bati campii fara sens. Multumesc!

Pentru admiratorii stilului manielistic le recomand un topic separat pe la diverse. Acolo puteti discuta in tihna
nicht wahr?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Feb 28, 2010 12:42 am

vmc wrote: crezi ca pentru mine e un capat de lume sa verific un IP?

reha.pitzi
newbie
newbie

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 4:30 am

vmc wrote:
deci te-ai intors. Cum se face ca aceste cazuri extrem de grave nu-si gasesc ecou in presa sau macar in cercurile restranse ale chirurgilor ? Cum se face ca administearea unui antibiotic gresit ajunge in instanta si o hemoragie postop. ( dintr-o eroare medicala grava) e cunoscura doar de tine. Pentru greselile care le descri te-ai alege cu un proces si in ro.

tovarasa invatatoare, pot sa raspund eu ? stiu eu, stiu eu ! :devil:

unii pacienti sunt mai inteligenti, altii mai putin.
unii mai curajosi, altii mai putin.
"cercurile restranse ale chirurgilor "...pfff, ce expresie frumoasa, uau.
vrei sa explici ce intelegi tu prin asta ? cu desen ca stiu ca iti place :allright:

vmc wrote:Prima data cand ai inceput sa postezi aberatii te-am ignorat cu gratie. Esti deja a multa oara aici sau pe alte topicuri ( in general create de tine) ca sa "faci valuri". crezi ca pentru mine e un capat de lume sa verific un IP? Oricum, sper sa te plictisesti din nou si sa nu mai bati campii fara sens. Multumesc!

nota 7 se acorda gratioasei VMC pentru impresia artistica.
nota 2 pentru partea tehnica cu verificatul IP-ului.
as dori acum un desen care sa explice drepturile lui VMC de a-si impune adevarul ca universal vis-a-vis de rezidentiatul in germania.
multumesc. fara semnul exclamarii.

vmc wrote:Pentru admiratorii stilului manielistic le recomand un topic separat pe la diverse. Acolo puteti discuta in tihna

inca o data si din nou :
deci daca experienta in sistemul german a unor forumisti nu se suprapune cu cea a lui VMC , nu e permis acelora sa posteze aici ? topicul se numeste "cum e rezidentiatul in germania pentru VMC ? "
si daca nu toata lumea se plimba si scrie cu un bat in fipt si apare vreunul cu un stil mai relaxat , de ce nu ati numit topicul "cum e rezidentiatul in germania pentru incordati" ?

si nu in ultimul rand : cum se scrie in germana drept la opinie ?

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Sun Feb 28, 2010 7:17 am

cred ca vmc are dreptate. sunt niste personaje tare ciudate pe forumul asta. la mine in spital , in sat, se face bericht pt fiecare op. bericht pe care il semneaza medicu operator si chefarztu. acuma daca insisti cu tampeniile nici un chefarzt care se respecta nu ar semna un bericht care nu spune adevarul despre operatie, iar de obicei cand ai un oberarzt om mai putin dotat intelectual il pui facharzt si cauti unu mai competent , nu il lasi tot acolo. sau il dai direct afara.
ciudat cum v-ati gasit voi doi cu acelasi stil mistocaresc sot si sotie, si cum va place sa incercati surfu pe internet pe forumu asta. si daca un om mai putin dotat intelectual era de ajuns, tu ca nevasta lui , care incerci sa ' ii copiezi stilu ' ...., macar el era original.
e bine ca mai scriti si cand eu e de garda, vmc am un caz frumos de akuter schlaganfall cu dd pe lupus sistemic. :P garda asta macar m-am distrat.
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 12:22 pm

reha.pitzi wrote:
vmc wrote:

Vezi daca vii doar sporadic si te bagi ca musca in lapte in discutie? (cred ca apreciezi stilul academic-relaxat in ton cu Grave tatii). Daca nu ai inteles/citit inca, eu postez cand sunt de garda de pe un mobil cu ecran de 3,5'' si cu o tastatura minuscula. Undeva, cu cateva pagini in urma, este scris pentru cei care viziteaza site-ul doar in cautarea unui antidot plictiselii sa ma scuteasca de observatii de specialitate. Bun, admit ca nu ai avut timp sa citesti tot topicul fiind foarte ocupat cu scrisul scrisorilor medicale, astfel incat repet si pentru tine.

Da mai, asta e topicul meu "cum e rezidentiatul in Germania, redactat si prezentat de vmc". Unde naiba erai tu cand oamenii erau in deriva, cand nu erau informatii despre Germania deloc? Aaa, imi scriai PM-uri sa vezi cum poti gusta si tu din painea alba nemteasca? Si cineva a fost prost si entuziast si ti-a raspuns la PM-uri? Si-acum vii si faci misto pe-aici de cat de tembeli sunt nemtii? Si de cei care te-au ajutat sa ai o paine alba pe masa? Vorba lui Im: nu te simti discriminat? Eu ti-as recomanda sa te simti daca la 11 erai gata cu sangele si scrisorile si te simteai plictisit intr-o sectie de chirurgie. E doar o recomandare gen "wir bitten um" si nu "wir empfehlen".

Drept la opinie? Care opinie? Ca in Germania toti OA sunt scapati din cusca si prosti gramada sa faca greseli, care nu se mai fac nici in Africa? Spuneai de ceva dovezi. Vreau si eu sa vad cateva.

Ma duc sa-mi petrec timpul cu gratie ca sunt Z.n. Dienst.
nicht wahr?

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Sun Feb 28, 2010 12:51 pm

bun topicul. invatam sa ne amenintam doctoreste. stuff i've seen allready. noi musai sa semanam cu aia batranii?

reha.pitzi
newbie
newbie

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 1:31 pm

coolscript58 wrote:cred ca vmc are dreptate. sunt niste personaje tare ciudate pe forumul asta. .

mda, simplul fapt ca tu ai vechime aici si ca altul cu opinie diferita isi permite sa o exprime pe un forum public , iti da tie dreptul sa il consideri ciudat. hmmm, foarte evoluata atitudine, vad ca statul in germania predispune la " civilizatie si toleranta" :allright:
coolscript58 wrote:...la mine in spital , in sat, se face bericht pt fiecare op. bericht pe care il semneaza medicu operator si chefarztu. acuma daca insisti cu tampeniile nici un chefarzt care se respecta nu ar semna un bericht care nu spune adevarul despre operatie, iar de obicei cand ai un oberarzt om mai putin dotat intelectual il pui facharzt si cauti unu mai competent , nu il lasi tot acolo. sau il dai direct afara..

scuza-ma, esti chirurg ? cata experienta ai pe o sectie de chirurgie, in germania sau in romania ?
coolscript58 wrote:...ciudat cum v-ati gasit voi doi cu acelasi stil mistocaresc sot si sotie, si cum va place sa incercati surfu pe internet pe forumu asta. si daca un om mai putin dotat intelectual era de ajuns, tu ca nevasta lui , care incerci sa ' ii copiezi stilu ' ...., macar el era original.

geez, ce e ciudat ca doi oameni care se aseamana sunt casatoriti...

si pentru jigniri, rog adminii si moderatorii sa iti dea un warn.

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Feb 28, 2010 1:44 pm

Bai, si nu mai demult ca ieri trageam un semnal de alarma cu ce înseamna sa îndemni masele s-o ia pe calea cea usoara. :mrgreen:

reha.pitzi
newbie
newbie

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 1:47 pm

vmc wrote:Da mai, asta e topicul meu "cum e rezidentiatul in Germania, redactat si prezentat de vmc".

multumesc. e bine de stiut. se poate adauga va rog si cuvantul "exclusiv" ?
"cum e rezidentiatul in Germania, redactat si prezentat exclusiv de vmc"

vmc wrote:Unde naiba erai tu cand oamenii erau in deriva, cand nu erau informatii despre Germania deloc? Aaa, imi scriai PM-uri sa vezi cum poti gusta si tu din painea alba nemteasca? Si cineva a fost prost si entuziast si ti-a raspuns la PM-uri? Si-acum vii si faci misto pe-aici de cat de tembeli sunt nemtii? Si de cei care te-au ajutat sa ai o paine alba pe masa?

aaa, nu ti-am scris niciodata vreun PM, nu m-ai ajutat niciodata cu nimic.
iar la faza cu unde eram eu cand oamenii erau in deriva o sa iti raspund pe larg cand o sa ma opresc din ras. pe scurt, asa, ca presupunere, munceam ceva, in nici un caz nu cred ca derivam

vmc wrote:Drept la opinie? Care opinie? Ca in Germania toti OA sunt scapati din cusca si prosti gramada sa faca greseli, care nu se mai fac nici in Africa?

drept la opinie pe acest topic, pe acest forum...

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Sun Feb 28, 2010 1:49 pm

mistocareala asta ieftina e ciudata , pe un topic care ar trebuii sa ajute.
sunt cam multi ciudati asa ca daca aveti nevoie de infos trimiteti mesaj si il vad cand citesc mailul, am sters shortcutu de la forum din browser. succes cu sfaturile in continuare desi nu va vad pe voi decat cu agitatia inutila si comentarii la fel de futile. si daca te simti jignita sau jignit, nu te-am jignit eu esti jignita din nastere. nu te mai ofusca pt un cuvant ai scris tu mai multe si ' sotu ' la fel.

la revedere chiar daca nu e in topicul potrivit dar chiar am lucruri mai bune de facut decat sa ma cert pe un forum cu cativa emo's.

p.s. IM are dreptate VMC , nu te mai agita degeaba lasa-i pe ei cu forumul. piti mai ai nevoie de 2 neuroni si impreuna cu sotu o sa faceti o pereche, succes poate ii iei din URMATOARE EXPERIENTA CHIRURGICALA.
Last edited by coolscript58 on Sun Feb 28, 2010 1:51 pm, edited 1 time in total.
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

vmc
elite
elite

Re:

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 1:51 pm

Im wrote:Bai, si nu mai demult ca ieri trageam un semnal de alarma cu ce înseamna sa îndemni masele s-o ia pe calea cea usoara. :mrgreen:

il ignor ca de fiecare data si se potoleste spontan
nicht wahr?

reha.pitzi
newbie
newbie

Re:

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 1:54 pm

Im wrote:Bai, si nu mai demult ca ieri trageam un semnal de alarma cu ce înseamna sa îndemni masele s-o ia pe calea cea usoara. :mrgreen:

moama, iti dai seama ce bun esti, nu mai devreme ca azi ai impresia ca ai avut dreptate.
ia, pisca-te.
mai vezi mesajul acum ?
uaa, cooooool, si tu detii adevarul universal.

reha.pitzi
newbie
newbie

Re: Re:

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 2:04 pm

vmc wrote:
il ignor ca de fiecare data si se potoleste spontan

ah, deci sub toata vorbaria sforaitoare de dinainte ( cea cu perfectiunea sistemului german si a super-medicului care munceste si nu greseste ) nu se ascund argumente ? unde sunt desenele ? experienta chirurgicala ?
mai, mai, mai, ce moment potrivit pentru a afirma cu gratie ca ignori, tocmai cand e pe cale sa ti se dezvaluie lipsa de substanta.

coolscript, asta ti se adreseaza si tie. tu ai fi varianta masculina, care scrie cu jigniri mai putin voalate.

reha.pitzi
newbie
newbie

Postby reha.pitzi » Sun Feb 28, 2010 2:08 pm

coolscript58 wrote:mistocareala asta ieftina e ciudata , pe un topic care ar trebuii sa ajute.
sunt cam multi ciudati asa ca daca aveti nevoie de infos trimiteti mesaj si il vad cand citesc mailul, am sters shortcutu de la forum din browser. succes cu sfaturile in continuare desi nu va vad pe voi decat cu agitatia inutila si comentarii la fel de futile. si daca te simti jignita sau jignit, nu te-am jignit eu esti jignita din nastere. nu te mai ofusca pt un cuvant ai scris tu mai multe si ' sotu ' la fel.

la revedere chiar daca nu e in topicul potrivit dar chiar am lucruri mai bune de facut decat sa ma cert pe un forum cu cativa emo's.

p.s. IM are dreptate VMC , nu te mai agita degeaba lasa-i pe ei cu forumul. piti mai ai nevoie de 2 neuroni si impreuna cu sotu o sa faceti o pereche, succes poate ii iei din URMATOARE EXPERIENTA CHIRURGICALA.

tovarasa educatoare, jack si cu pitzi nu vor sa se joace jocul nostru, e niste rai si niste prosti, noi ne luam jucariile si mergem de la gradi . :allright:

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sun Feb 28, 2010 2:10 pm

Ma introduc si eu ca musca in lapte. :D
Am o nedumerire: daca spitalul in care sunteti nu are medici competenti, de ce nu plecati in alta parte? Daca treaba nu merge bine, puteti sa va dati demisia, luati un ajutor de somaj care va permite sa traiti decent si intre timp gasiti alta clinica. Doar nu ati plecat din Romania ca sa adunati aici frustrari. Sau poate aveti un contract care va obliga sa stati...

In alta ordine de idei, chiar e usor sa vii in Germania. Dar trebuie sa faci asta pe cont propriu, nu prin firma, adica sa ai libertate de miscare. Undeva in Germania tot mai exista un spital cu personal insuficient, care va dori cu disperare sa te ia. Pentru cei care nu stiu limba, nu conteaza cat de buna e clinica, important e sa iti faci intrarea. Mai tarziu, dupa ce vei fi invatat ceva germana, si ai deja si experianta in sistem, te muti la o clinica mai buna. Vmc s-a mutat in alta clinica, coolscript se muta pe alta specialitate...
Totusi, dupa parerea mea, conditia minima pentru a porni la drum e sa stii germana de nivel B2. Fiindca si cu acest nivel e greu sa te descurci, daramite cu nivel A1-A2!
Cat despre interviuri, poate esti respins la primul, al doilea, dar intr-un final vei invata din experienta proprie cum trebuie sa te comporti la interviu, ce trebuie sa spui si ceea ce trebuie sa eviti sa spui. Exista clinici care pe langa cazare iti platesc si drumul asa ca nu e neaparat nevoie sa cheltui mult.
Dar, dupa cum s-a mai scris pe aici - cine e cu adevarat interesat, gaseste timp sa citeasca tot topicul (poate sa-l si reciteasca), ca sa extraga informatiile necesare. Cine nu, nu.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 2:26 pm

asta e ultimul ca-mi vin musafiri :wink:

da, in experienta mea chirurgicala (mica, inca sunt tanara) pe care o am si din Romania si din Germania nu am vazut nici un mare epiploon rezectat lasat in burta

cocoscoco wrote:"Apoi sistemul e asa bine pus la punct incat greselile sunt usor descoperite si corectate"

deci sa inteleg ca marele epiploon a fost nedescoperit (doar de tine), cand ai intervenit a doua zi si i-ai spun nemernicului de OA: "frate, te am la mana, cand mai comentezi ceva, te spun lui sefu sa te dea afara". si ce-ai scris in OP-Bericht? Nachblutung? Doar o curiozitate...

probabil ca eu lucrez cu oameni competenti intr-o clinica nu tocmai periferica si asta ma scuteste de interactiunea cu pacienti prosti care accepta un mare epiploon rezectat in burta sau cu OA care efectuaza astfel de manopere.
nicht wahr?

animustatea
junior
junior

Postby animustatea » Sun Feb 28, 2010 3:57 pm

stie cineva daca se gasesc posturi pe ati si care sunt conditiile? multumesc

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sun Feb 28, 2010 4:02 pm

http://www.aerzteblatt.de/v4/stellen/st ... mkreisPLZ=

Uite ca sunt locuri. Daca citesti anunturile afli si conditiile. Dar tu nu erai cu psihiatria?

arboo
newbie
newbie

Postby arboo » Sun Feb 28, 2010 4:51 pm

O rugaminte, pt cei care sunteti acolo, si mai ales in Rlp.
cum trebuie sa arate adeverinta de la medic ca esti intreg pt. a practica medicina.
La site-ul alora care da Approbationul exista o pagina de downloadat. E de ajuns ca pe ea cineva sa-si puna parafa si semnatura. Sau trebuie una in romana, apoi tradusa legalizata si apoi apostilata.
Daca e pagina aia standart de pe site eventual pot sa pun o parafa de la spital si semnez eu in locul lor, dar nu e cam prea simplu. Si apropo trebuie neaparat adev. de la medic de familie.

miraj
junior
junior

Postby miraj » Sun Feb 28, 2010 6:32 pm

Eu am downloadat de pe site-ul celor de la Münster o adeverinta tip pe care Chefarzt-ul a semnat-o si stampilat-o.

Draso
senior
senior

Postby Draso » Sun Feb 28, 2010 6:36 pm

Stie cineva daca se mai poate da examen pentru B2 altundeva in afara de Goethe Institut si Fides? De preferinta in Cluj ...

liv
junior
junior

Postby liv » Sun Feb 28, 2010 7:54 pm

arboo wrote:O rugaminte, pt cei care sunteti acolo, si mai ales in Rlp.
cum trebuie sa arate adeverinta de la medic ca esti intreg pt. a practica medicina.
La site-ul alora care da Approbationul exista o pagina de downloadat. E de ajuns ca pe ea cineva sa-si puna parafa si semnatura. Sau trebuie una in romana, apoi tradusa legalizata si apoi apostilata.
Daca e pagina aia standart de pe site eventual pot sa pun o parafa de la spital si semnez eu in locul lor, dar nu e cam prea simplu. Si apropo trebuie neaparat adev. de la medic de familie.

aia de pe site mi-a stampilat-o dr. de fam.

chriss_0458
newbie
newbie

Postby chriss_0458 » Sun Feb 28, 2010 8:12 pm

Scriu si eu primul meu post pe forum si vreau sa multumesc tuturor care au postat aici deoarece unele sfaturi au fost foarte utile. Sper ca pe viitor sa pot ajuta si eu pe altii care chiar isi doresc sa vina.

Cine poate sa-mi spuna cate ceva despre Permedex si posturile pe care le ofera? Eu peste o saptamana merg in Germania la un curs de o luna organizat de ei, pentru B2.. dupa care, desigur..in max un an trebuie sa accept un post de la ei. La ce sa ma astept? Cine a mai trecut prin asa ceva? Multumesc.

In legatura cu PERMEDEX ... eu am venit prin ei deoarece au fost singurii care mi-au gasit un post de ofta. Sunt foarte multumit de serviciile lor, s-au miscat foarte repede (parerea mea) si dupa 1 luna si o saptamana de la interviu sunt angajat al spitalului din Suhl (thuringen, poate e careva prin zona). Din toate angajamentele care si le-au luat, le pot reprosa doar ca nu mi-au gasit cazare dar pana la urma m-am descurcat si singur. In legatura cu cursul de B2 (nu am avut nevoie) dar stiu de la cineva care a fost la cursul din februarie, nu trebuie sa iti platesti decat drumul din romania si nu le mai dai nici un ban inapoi cum e la alte firme (deci mi se pare chiar rentabil, oamenii se multumesc cu ce primesc de la spital).

chriss_0458
newbie
newbie

Postby chriss_0458 » Sun Feb 28, 2010 8:17 pm

Scriu si eu primul meu post pe forum si vreau sa multumesc tuturor care au postat aici deoarece unele sfaturi au fost foarte utile. Sper ca pe viitor sa pot ajuta si eu pe altii care chiar isi doresc sa vina.

In legatura cu PERMEDEX ... eu am venit prin ei deoarece au fost singurii care mi-au gasit un post de ofta. Sunt foarte multumit de serviciile lor, s-au miscat foarte repede (parerea mea) si dupa 1 luna si o saptamana de la interviu sunt angajat al spitalului din Suhl (thuringen, poate e careva prin zona). Din toate angajamentele care si le-au luat, le pot reprosa doar ca nu mi-au gasit cazare dar pana la urma m-am descurcat si singur. In legatura cu cursul de B2 (nu am avut nevoie) dar stiu de la cineva care a fost la cursul din februarie, nu trebuie sa iti platesti decat drumul din romania si nu le mai dai nici un ban inapoi cum e la alte firme (deci mi se pare chiar rentabil, oamenii se multumesc cu ce primesc de la spital).

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Sun Feb 28, 2010 9:23 pm

OFF, dar complet OFF Topic: Coolscript, n-am alarma la masina, asa ca suturile in roata nu te puteau ajuta decat sa iti dezlipesti talpa de la pantof, in nici un caz si sa ma anunti pe mine ca te afli in curte !
Vmc, cand suni la telefon si intra mesageria, zi, bre, ceva aluia pe care l-ai sunat, nu il barfi cu insotitorul !

Scuze ca v-am tinut in curte, guys, dar zau daca am auzit ca ati sunat ! :roll:
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 9:25 pm

te-am barfit rau?
nicht wahr?

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Sun Feb 28, 2010 9:27 pm

Suficient incat sa va am la mana pe amandoi, asa ca fripturile de la gratarul viitor vor fi din contul vostru ! Si berea !
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 9:28 pm

tu asigura-te ca sucul scump il cumperi la oferta, beau mult :shock:
nicht wahr?