bonuri de masa

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
187.92a
addicted
addicted

Re: nu mai primim bonuri de masa??????????

Postby 187.92a » Mon Feb 22, 2010 8:54 am

da, cei de la casierie si dureaza 20 de sec toata treaba.
nu ti-ar fi venit ideea :D :D

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Mon Feb 22, 2010 12:12 pm

gargaritza wrote:stie cineva daca s-or da azi bonurile de masa la floreasca?

azi pana la 12 nu se stia nimic de bonuri
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Mon Feb 22, 2010 12:23 pm

am trecut mai devreme pe acolo si am primit urmatorul raspuns: nu se stie daca se mai dau bonuri de masa pentru medicii rezidenti.

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Feb 22, 2010 12:50 pm

Care va mai duceti, ia intrebati de ce Floreasca nu vrea sa dea bonuri, daca Pantelimon a dat. Si Pantelimon a dat si salarii mai mari cu 11%.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

sweet katy
junior
junior

Postby sweet katy » Mon Feb 22, 2010 1:29 pm

am trecut joi pe la caserie si mi s-a rasp la fel,nu se stie dc se mai dau si de cand se vor da:se pare ca spitalul platitor floreasca vrea scandal:)

sweet katy
junior
junior

Postby sweet katy » Mon Feb 22, 2010 1:33 pm

gargaritza wrote:am trecut mai devreme pe acolo si am primit urmatorul raspuns: nu se stie daca se mai dau bonuri de masa pentru medicii rezidenti.

mi se pare corect medicii rezidenti nu mai merita nimic,nici bonuri :evil: nici un raspuns amabil de cate ori sunt deranjate doamnele de acl care sunt f ''ocupate'',e bine ca macar ne mai primesc pe sectii ca tot suntem in criza financiara sa nu le vina inca vreo idee sa ne dea cateva zile de concediu fara plata :twisted:

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Mon Feb 22, 2010 1:35 pm

trident wrote:da, cei de la casierie si dureaza 20 de sec toata treaba.
nu ti-ar fi venit ideea :D :D

NU, nu se dau, cel putin azi nu, am intrebat si eu si acelasi rapsuns: nu se stie dc rezidentii vor mai primi bonuri de masa.
vedem maine, poimaine...cine stie...poate ne-or da :hate:
si la sfarsit, mamotaaa....

ovidiu99
junior
junior

Postby ovidiu99 » Mon Feb 22, 2010 3:31 pm

La sf ioan buc se dau bonurile pe ianuarie (pt rezidenti) (cel putin asa au spus la telefon)

nicu29

Postby nicu29 » Mon Feb 22, 2010 3:45 pm

Ora 13.05 Spit Floreasca - o doamna grasuta de la RUNOS mi-a replicat cu nonsalanta si o licarire in privire: medicii rezidenti nu mai primesc bonuri! :shock:

anca2004

Postby anca2004 » Mon Feb 22, 2010 5:53 pm

Puteti sa-i informati pe cei de la RUNOS, in speta pe cei care refuza sa dea bonuri de masa la rezidenti ca in cadrul art. 17 din Legea nr. 330 din 2009se prevede clar ca art. 41 alin 1din OUG 115 din 2004, care a fost introdus de pct. 6 al art. I din Ordonanta nr. 23 din 31 ian. 2007, publicat in M OF nr. 85 din 02.02.2007 nu a fost abrogat, acest art. 41 alin 1 prevede clar ca se acorda bonuri de masa la rezidenti.
In concluzie avem dreptul la bonuri de masa in continuare. La Botosani , spitalul de Pediatrie a dat bonuri dar sp. de Urgenta si cel de la Dorohoi inca refuza.

anca2004

Postby anca2004 » Mon Feb 22, 2010 7:01 pm

Conform art. 17 din Legea nr. 330 din 2009 , art. 41 alin 1 din OUG 115 din 2004 care prevede clar ca avem dreptul la bonuri de masa ca rezidenti, art care nu a fost abrogat.
In concluzie avem dreptul la bonuri. La Iasi s-au dat la spitale si bonurile pe februarie. La Botosani s-au dat si la Pediatrie.

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Mon Feb 22, 2010 8:07 pm

stie careva care e legea salarizarii in vigoare pt medici?aia veche?aia noua? :?:

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Mon Feb 22, 2010 8:24 pm

sweet katy wrote:
gargaritza wrote:am trecut mai devreme pe acolo si am primit urmatorul raspuns: nu se stie daca se mai dau bonuri de masa pentru medicii rezidenti.

mi se pare corect medicii rezidenti nu mai merita nimic,nici bonuri :evil: nici un raspuns amabil de cate ori sunt deranjate doamnele de acl care sunt f ''ocupate'',e bine ca macar ne mai primesc pe sectii ca tot suntem in criza financiara sa nu le vina inca vreo idee sa ne dea cateva zile de concediu fara plata :twisted:

pai da,...daca am avea 'sange in instaltii' cum zice Oprescu ,dc nu am pleca 80% dintre noi; si prin asta scapa GUV si de noi si de bonurile de masa!

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Feb 22, 2010 9:33 pm

ovidiu99 wrote:La sf ioan buc se dau bonurile pe ianuarie (pt rezidenti) (cel putin asa au spus la telefon)

Pai daca si la Sf Ioan inseamna ca doar Floreasca face figuri. SUUB si Pantelimon au dat si ele.

Faza asta cu "nu se mai dau la medicii rezidenti" mi se pare super nesimtire. Fix cu rezidentii si-au gasit sa faca economie. Domnul manager are nevoie de niste cereri in care sa i se ceara baza legala prin care a decis ca rezidentii nu mai primesc bonuri. Sau aflat pe ce se bazeaza cei de la celalalte spitale de dau in continuare bonurile si la rezidenti, si intrebat la Floreasca de ce nu aplica si ei.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Feb 22, 2010 9:45 pm

b3 wrote:
Pai daca si la Sf Ioan inseamna ca doar Floreasca face figuri.

Cum isi permite? Doua palme sa=i dam!!

Ei, floreasca oprea bonuri de masa altele nu, au deja experienta cu bonurile. cred ca-s mai lenti la minte :)
solicitat in scris etc etc, b3 are dreptate. institutiile statului trebuie sa-si faca treaba, in caz ca nu, apelam la alte institutii ale statului care poate isi fac treaba in cazul asta si nu-si fac in altele etc etc.
de bun simt ar fi petitieonline. daca nu acum atunci cand. parerea mea.

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Feb 22, 2010 10:11 pm

poti sa taci. multumesc.

numarul 4

Postby numarul 4 » Mon Feb 22, 2010 10:14 pm

cu placere :mrgreen:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Feb 22, 2010 10:16 pm

imi place atutudinea ta de cetatean caruia institutiile statului ii "fac figuri" si nu sunt cuminti, cand in realitate ar trebui sa i se supuna, caci asta este tot farmecul democratiei in opinia unora. chestia asta combativa da un sentiment de putere, da aripi. cred ca trebuie incurajata atitudinea ta, asta este tot. si probabil ca si eu "ac figuri" si sunt nesimtit. dom'le lucrurile trebe toate sa stea la locul lor.
imi mentin ca trebuie o petitieonline, de fiecare data chjestia asta a reziolvat ceva. parera mea. cu placere.
alfel se poate da in judecata spitalul si se pot recupera bonurile, ce mare branza. pe bune. sper ca nu deranjeaza daca ofer o solutie in ac perioada a lunii

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Feb 22, 2010 10:50 pm

da, esti exact cum te-ai caracterizat, si daca ar fi forumul meu ti-as da ban definitiv. Atata poti, inteleg, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te las sa vomiti pe toate topicurile si mai ales pe alea pe care eu incerc sa-i fac pe colegi sa inteleaga ca pot sa faca cereri sa li se dea banii/bonurile care le sunt oprite abuziv de catre spital, ca asa a visat domnu manager noaptea sau asa n-a inteles cineva la contabilitate legile. Si daca respectivii se sterg undeva cu cererile, se pot face reclamatii si la minister, unde le este ceva mai greu sa le foloseasca pe post de hartie igienica. Daca nimic altceva nu merge, televiziune si ziare, cu texte lacrimogene cu vai saracii rezidenti, si asa prost platiti si ramasi cu greu in tara cand occidentul ii asteapta cu salarii de mii de euro etc. . Pentru 170 ron/luna eu zic ca merita "efortul". Stand cu mainile in san sau lamentandu-se pe forum sigur nu se intampla nimic.

petitieonline n-are nici o valoare, poate doar una mediatica dar asta daca faci efortul sa o trimiti la ziare si sa ti-o asumi, cum a facut holliday, si oricum eu n-am sustinut niciodata petitiile online, asa ca nu stiu ce tot aberezi cu petitia la fiecare post al meu. Justitia este ultima varianta pentru ca necesita bani sau prieteni avocati dispusi sa lucreze pe gratis, dureaza cam mult, e de preferat sa incerci sa rezolvi prin chestiile de mai sus (ca la OPC, cand te intreaba daca ai incercat mai intai sa rezolvi pe cale amiabila cu comerciantul :D ) mai ales pentru doar 170 ron/luna. La primele de stabilitate neprimite pe 2009 ar fi avut sens, ceea ce inteleg ca vreo 50 de rezidenti au si facut si au si castigat deja, vazusem un articol pe paginamedicala.ro zilele trecute.

asa ca, ti-am zis deja, poti sa taci si sa ma scutesti de atitudinea ta mistocara. multumesc.

JhB
junior
junior

Postby JhB » Tue Feb 23, 2010 12:36 am

trident sper din tot sufletul ca tu esti cel din poza...
"Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place,ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci"

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 2:41 am

mi-ar placea sa fiu cel fin poza.

esti biased, b3 ai tendinta sa vezi ca fac misto chiar si atunci canu nu este cazul. b3 cred ca schimbarea spitalului platitor este fara indoiala o solutie, in aparenta dificil de pus in practica, in realitate cunosc o gramada care s-au schimbat din varii motive (mutat cu locuinta, etc).

ce spui tu ar fi daca ar fi cineva legat de floreasca, dar in realitate nu e nimeni legat de floreasca.
si eu am oferit solutii, de nenumarate ori. uneori ironic, uneori serios.. indraznesc sa spun ca solutiile mele sunt chiar destepte si chiar istete, si depasesc cadrul lui "cereti o hartie etc".
imi cer scuze, exageri de data asta, suntem in realitate de aceeasi parte a baricadei. relax. nici eu nu as sta pe un forum al tau si nici eu nu te-as primi pe un forum al meu, desi eu nu sunt asa de si nici macar nu te contraziceam, dar cred ca tot timpul iti vine sa-mi dai cu ceva in cap. so relax

la unele solutii reactie este "aa. deci asa trebuie facut.. am obosit numai citind"
la altele este:aaa, deci asa tre facut, misto!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 2:47 am

in fine. relax. nu se trateaza asa o lupta ideologica, exagerezi de-a binelea: "vomiti", "atata poti".. adica urat. eu nu am injurat pe nimeni!

oricum am inteles din postul tau ca institutia de maxima incredere este MS, acolo unde hartiile se citesc cu adevarat etc. o parere originala. pai poate ca eu spun ce spun ca n-am incredere in institutiile statului, cum ar fi de ex si MS. cred ca tre sa avem o disc ideologica (sterge postul daca te deranjeaza, pe mine chiar ma deranjeaza ca spui ca vomit peste tot si ca atat poti si cate si mai cate. bai am si eu un suflet.

chiromf
senior
senior

Postby chiromf » Tue Feb 23, 2010 12:25 pm

hello! am intrebat azi la floreasca de bonuri: nu se stie nimic, cel mai probabil luna asta nu vom primi...ramane de vaz ce se mai hotaraste pt luna urmat. unui alt coleg i s-a spus ca noi rezid nu mai primim bonuri: DE CE? pt ca noi suntem bugetari (ca ne plateste ministerul) in timp ce restul angajatilor sunt platiti de catre casa de asig...deci nu sunt bugetari!

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Feb 23, 2010 2:21 pm

^ Sursa banilor nu conteaza atata timp cat exista contract de munca semnat cu spitalul iar spitalul trebuie sa dea bonuri de masa tuturor angajatilor.

trident, "vomiti" pentru ca ai asa o scarba in tine, adunata probabil din experientele tale cu institutiile statului (dunno, tu stii sursa, eu doar observ efectul), incat asta faci pe toate topicurile (si daca doar asta faci, presupun ca doar atat poti) pe care e vorba de vreo revolta, la orice nivel, impotriva institutiilor statului. N-am zis ca MS citeste cu atentie, doar ca are un miserupism ceva mai redus decat cei mai multi manageri ai spitalelor, si nu pentru ca le-ar pasa lor mai mult, ci pt ca suspectez ca sunt ceva mai constienti ca e o idee mai grav la ei in curte cand isi bat joc de legi (pt ca la MS nu e nici o Udrea tinuta in palme. Daca as avea de-a face cu ministerul lui madam Udrea nici nu m-a agita sa-i dau vreo hartie oficiala, am vazut ca e imaculata si acum si in viitor :D ).

Daca varianta ta e sa nu te lupti cu ei, doar sa incerci sa gaseste variante ocolitoare (sa te "descurci"), mersi de sugestie dar nu ma intereseaza. Iar faza cu vad eu mistouri peste tot iar tu esti cu bune intentii si complet nemistocar e atat de penibila incat nici n-o mai comentez.

andra_
junior
junior

Postby andra_ » Tue Feb 23, 2010 2:29 pm

Credeti voi ca ati rezolva ceva cu MS in legatura cu bonurile de masa? mie mi-au raspuns anul trecut in scris ca daca nu ma pot intelege pe cale amiabila cu managerul spitalului platitor, sa ma adresez justitiei :))

merlin_b
newbie
newbie

Postby merlin_b » Tue Feb 23, 2010 3:42 pm

Floreasca mereu au fost magari cu bonurile.
Ceea ce ne intereseaza acum este OUG 115/2004 art 41.1 "(1) Beneficiază în continuare de tichete de masa în conformitate cu prevederile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificările ulterioare, personalul contractual din unităţile şi subunitatile sanitare care, începând cu anul 2007, se finanţează de la bugetul de stat, precum şi medicii, farmaciştii şi medicii dentisti pe perioada anilor I-VII de rezidentiat."
Respectiva ordonanta a fost abrogata prin Legea 330/2009(salarizarea unitara), DAR " cu exceptia art. 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 36,37 si art. 41^1. "(Capitolul VI, art 48, punctul 17), si asta apare si in textul legii si la Camera Deputatilor asa ca legal este sa se dea bonuri.
Acum....cum facem? Sa mergem fiecare sa depunem cate o cerere in nume propriu, e mai usor sa ni se dea cu flit, cel mai bine ar fi mai multi pe o cerere, grupati pe sectie/specialitate/spital, cumva.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Feb 23, 2010 3:54 pm

Din gura directorului financiar-contabil de la Floreasca: a trimis hartie la MS sa intrebe cum se aplica ordonanta legata de tichetele de masa in cazul rezidentilor si medicilor din UPU si SMURD, care sunt platiti din bugetul MS, si nu din fondurile spitalului. El considera ca acolo este o diferenta si ca, daca ar da bonurile de masa, este posibil ca intr-o luna, doua, trei, sa se trezeasca cineva ca nu trebuiau sa se acorde si sa fie cerute inapoi. Asa ca pentru a evita situatia asta, a ales sa amane cu cateva zile/saptamani bonurile pe ianuarie, pana raspunde MS in scris. Daca MS zice ca se pot da, le va da si Floreasca. [/director]

Daca nu, probabil ca celelalte spitale care au dat le vor cere inapoi :? Caz in care oricum este discriminare dar probabil se poate rezolva doar in justitie cu ministerul finantelor sau cine a semnat ordonanta si n-a stiut ca unii medici sunt platiti din alte fonduri si apare situatia asta de discriminare :?

Altcineva de la organizarea muncii a zis ca sporul de preventie de 11% de care Floreasca a uitat/n-a inteles din lege pe ianuarie va fi adaugat in februarie, si deci in februarie va fi salariul cu 22% mai mare decat in ianuarie :D (la Floreasca)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 3:56 pm

ce bine ca avem un raspuns sigur.
b3, once again, pls nu mai emite consideratii elgate de probabilitatea si experientele mele personale, ma deranjeaza.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Feb 23, 2010 4:12 pm

Pai nici eu n-am incredere ca doamne fereste si-ar face treaba, de asta ii sacai cu intrebari si hartii, macar atat, asta e tot ce pot face eu. 3 din 4 dati mi se da dreptate/banii inapoi/whatever am reclamat sau macar aflu de ce lucrurile sunt asa. Sa astept sa se intample o revolutie n-are rost, nu o sa se intample din senin, n-ai cu cine, nici macar daca as fi eu liderul ei :lol: . Din 5 oameni care se aflau la un moment oarecare t pe hol la resurse umane Floreasca si aflasera de la casierie ca nu se dau bonurile, 2 ziceau in barba ca asta e discriminare, sa nu se dea la rezidenti bonurile, dar la restul da, trebuie greva domne, da' atat, 2 nu ziceau nimic (un fel de imed, asa :D ), toti 4 au iesit bombanind de acolo si doar unul a intrat la directorul financiar-contabil sa ceara detalii. A luat 5 minute, discutie civilizata, nu s-a facut nici o gaura in cer. Saptamana viitoare, daca nu se rezolva, se poate relua discutia, de data asta poate in scris, poate si mai sus etc. . Ideea este ca asa poate rezolvi ceva, poate-ti primesti banii, poate nu mai trebuie sa pierzi cate 5 minute si luna viitoare pt ei. Doar bombanind si vorbind aiurea de greva, fara nici o finalitate, cu siguranta nu primesti nimic.

LE: lol, ti-ai editat postul :D si cum era cu mistourile ? :) e retorica, nevermind.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 4:20 pm

eu cred ca fie ca ai vorbit fie ca nu nu ai modificat cu nimic cursul lucrurilor, e un fel de aflat in treaba.
adica daca se dau le vei lua si tu, cu sau fara alea 5 minute pierdute. pe care surprise nu ti le plateste nimeni. si de care din cate spui nici nu era nevoie.
ca stii sau ca nu stii de ce este doar o consolare trista, si am spus "consolare" trista, nu altceva. in definitiv cum spui oricum se rezolva in justitie, (ahem), deci care e shmenul ce aveeam si ce s-a rezolvat.
foarte bine, unii au vocatia asta a aflatului in treaba si a ideii ca ei fac chestii serioase si dicuta disctuii serioase. si trebuie intelesi, altfel fac urat ca preopinetii vomita si alte tampenii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 4:46 pm

b3 wrote:Saptamana viitoare, daca nu se rezolva, se poate relua discutia, de data asta poate in scris, poate si mai sus etc. . Ideea este ca asa poate rezolvi ceva, poate-ti primesti banii, poate nu mai trebuie sa pierzi cate 5 minute si luna viitoare pt ei.

Ideea este ca asa nu rezolvi ceva anume. Asa fie se rezolva de la sine fie nu si ajungi la judecata, asta oricum nu este o rezolvare, ci o informare sau ceva. Poate vad eu gresit. Nu vad de unde sare ideea ca daca bati la cap, sacai cum spui sau ceva, se rezolva ceva. Una e sa afly de ce, alta sa rezolvi.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 4:57 pm

m-am enervat.
legat de mistouri, pt ca intrebi, sigur ca ma ammuza ca tu crezi si nu contenesti (zau, cam pe orice topic pe care se pune pb) sa crezi ca poti rezolva ceva, orice, orice pe lumea asta prin mijloacele alea minunate: hartia cu raspuns pt obiectivarea problemei, judecata, presa, petitia, greva.
pt ca ma amuza imi vine sa fac misto, nu-i normal? eu cred ca nu asa se rezolva si rad in barba de cele m multe ori, ok, si uneori mai incerc s-o spun, ironic. stiu, ai exemplele miraculoase cu profesorii care au luat niste bani din urma pe doua luni sau ceva (si in rest au luat ...) si cu med de fam care au santajat, ok, ok, mie mi se par chestii slabute -si numeric daca e s-o luam --comparativ cu lucrurile care NU se rezolva in tara asta.
frate exista case nationalizate, exista abuzuri peste abuzuri, incl legea cu banii profesorilor, bai dar cate nedreptati sunt -intra oameni in puscarie nevinovati, altii scapa cu sau fara hartii scrise, sacait, memorii si petitii, etc etc bai si NU se rezolva asa.
aa.. e un fel de :"poate merge, exista 2% sansa?" (cat sa fie si sansa asta). ok, si cand tot vad asta pe toate topicele nu e logic sa ma sparg de ras? (peste tot hai greva, ok, cate greve si hartii trimise si intoarse de real si rasunator succes au fost pana acum)
mai unii vad ca n-au nicio patrundere.
poate intelegi de data asta. si te rog revizuieste-ti limbajul, si fara "penibi;", "vomita" si alte asemenea, ca eu nu merg in ceea ce te priveste pe banda asta de frecvente desi as avea si motive si mijloace gramada

minichoix
junior
junior

Postby minichoix » Tue Feb 23, 2010 5:58 pm

Sunt rezident anul I cu post la sanatoriul de recuperare din orasul Techirghiol. Am avut aceeasi problema: neprimirea bonurilor pe luna ianuarie 2010. Am facut o cerere catre manager sa imi dea in scris o explicatie. Au invocat OUG 114/2009. Nu m-am multumit si am apelat la sfatul directorului economic de la un spital care acorda tichetele de masa la rezidenti pe baza art. 41' din OUG 115/2004, cu modificari, ramane valabil dupa aplicarea legii 330/2009. Intorcandu-ma la sanatoriu bucuroasa ca am rezolvat ceva, mi s-a spus ca pe legea respectiva mai vine o alta care o abroga pe precedenta. O nebunie. Apoi am sunat la MS sa intrebam ce si cum si dansii au spus ca sanatoriul trebuie sa sune la MS pentru a accesa fondurile pt rezidenti. Numarul de la MS buget rezidenti:021/3072659. Sunt legile zapacite si fiecare manager interpreteaza cum poate. Nu sunt ei de vina ci Guvernul, parerea mea. Eu sper sa se rezolve.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Feb 23, 2010 7:02 pm

wow, cand cineva ii zice domnului trident ca vomita sau ca e penibil, domnul trident se ofusca si repeta chestia respectiva spre scoaterea ochiilor in fiecare post ce urmeaza. Cand domnul trident insa face mistouri sau zice ca unul n-are "oaie", ca altul face/este nu mai stiu ce a "ulii" si alte injurii de genul asta, sau, mai recent, ca unii simt nevoia sa se afle in treaba si importanti, chestii d-astea "finute" si "voalate", atunci nu mai conteaza, atunci se cheama ca domnul trident initiaza conversatii civilizate si de inalta conduita academica. Ti-a zis-o bine tapirul candva.

Dupa cum zice si minichoux mai sus, managerul a aflat care e opinia MS si ce trebuie sa faca (fantastic, exista si incompetenti in Ro) doar prin interventia rezidentilor, deci doar prin alea 5 minute "pierdute". Daca nimeni nu "pierdea" alea 5 minute, ramanea ca managerul. Experienta din Romania ne invata ca sunt sanse extrem de reduse sa fi primit cineva bani/bonuri doar pt ca se trezea managerul brusc ca trebuia sa le dea. Oricare ar fi situatia, o prostie din asta se (poate) rezolva prin cineva care semnaleaza undeva problema. Fie ca e un rezident la manager sau la MS, fie ca e secretara ministrului care a aflat de la cumnata care are un vecin rezident si a aflat intamplator :lol: Dar la baza sta o hartie, o reclamatie, o forma de protest, nu sfantul duh pogorat in visul factorului de decizie noaptea, in timp ce cei afectati stau si se roaga/injura.

Iar in cazul cu directorul de la Floreasca, cele 5 minute sunt tot utile (pt unii), ca sa descoperi ca uite domne, mai exista si oameni competenti, omul s-a gandit sa intrebe la MS si sa nu interpreteze dupa ureche, nu mai e cazul sa ne umplem de nervi si sa pierdem timpul injurand spitalul si discriminarea si sa tot vorbim despre greva si sa umplem pagini intregi de imed cu oare ce s-o fi intamplat, da' de ce acolo da si dincolo nu etc. .

Nu stiu cate exemple ar trebui sa ti se dea ca sa te convingi ca toate revoltele astea individuale si punctuale chiar ajuta la ceva si chiar rezolva ceva. Daca-ti dau un exemplu cu un singur om care s-a luat la tranta singur, fara avocat, cu o institutie a statului, si a castigat 1 miliard de lei, nu bani de covrigi, zici ca ce conteaza, sunt 21 de milioane de romani, sunt nu stiu cate nedreptati. Daca-ti dau exemplu cu un sindicat (unul dintre mai multe) al profesorilor care a dat statul in judecata si a obtinut aplicarea legii cu +50% la salariu, dai iar exemplul cu 21 de milioane etc. . Asta e, nu pot sa contorizez toate chestiile astea si sa ti le aduc tie la nas si nici n-am de ce, nu e prima discutie pe care o avem pe imed si nu mi s-a parut vreodata ca ai vrea sa accepti si un alt punct de vedere decat al tau. Asa ca in cazul asta chiar sunt zeci de minute complet pierdute si ma opresc aici. Poti sa recitesti daca ai nevoie de lamuriri.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 8:21 pm

si eu zic, un pic de finete si cizelare nu strica.
eu nu am inteles din fraza ta "din gura dir: a trimis intrebare la ms si acum asteapta", nu ca "in fata mea a trimis la ms sau datorita mie", ci ca at cand ai intrebat el "trimisese". asadar e hai sa ne aflam in seama fara finalitate. nu am spus "frectie fara finalizare" este o diferenta de nuanta, asadar hai sa ne acordam limbajul. oricum nu vad ca s-a rezolvat, ci ca lumjea s-a mai interesat. ceea ce am mai spus.

inteleg ca dir fin de la flor e un fel de rezident, face si el hartie si astapta raspuns. trebuie sa i se spuna ce sa faca. i dont buy it.
repet, profesorii nu primesc +50% la salriu.
b3 wrote:wow, cand cineva ii zice domnului trident ca vomita sau ca e penibil, domnul trident se ofusca

doh! :) eu nu am vbit asa, nu pe topicele serioase.
b3 wrote:Fie ca e un rezident la manager sau la MS, fie ca e secretara ministrului care a aflat de la cumnata care are un vecin rezident si a aflat intamplator
a-ye :D
b3 wrote:Daca-ti dau un exemplu cu un singur om care s-a luat la tranta singur, fara avocat, cu o institutie a statului, si a castigat 1 miliard de lei, nu bani de covrigi, zici ca ce conteaza,

nu, spun ca un roman a castigat la loto 12 milonae impozitabili, sau cat a fost maximul, si umplu topice intregi cu "dar trebuie sa jucam la loto".

am incheiat disc, deja vbim despre discutie si e aiurea. cum eu nu spun "bai esti penibil", "esti prost" sau "esti jenant", inteleg sa nu spuna nimeni. sau incep si eu, de ce nu.

VoxEgo
senior
senior

Postby VoxEgo » Tue Feb 23, 2010 8:30 pm

Ati deviat fantastic
Trident, desi tot incerc sa ma abtin si probabil vei interpreta negativ - as dori sa iti comunic senzatia personala pe care mi-o dau posturile tale - sunt demobilizatoare. Pur si simplu nu imi mai vine sa citesc topicul respectiv pentru ca ai o atitudine absolut negativa. Nu te cunosc, sincer nu am avut rabdarea sau timpul necesar sa iti citesc ceea ce presupun ca sunt explicatiile pentru atitudinea ta dar realitatea este ca 'sufoci' destul de multe topicuri. Nu aduci nimic util. Din nou, poate este vorba doar de interpretarea mea, poate in realitate posturile sunt la obiect.
No offence, really.
the Earth is flat

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 8:36 pm

da, am pareri contrare de cele mai multe ori.
acestea pot fi demobilizatoare.
nu sunt atat de importante cantitativ, nu in topicele serioase. devin imp cantitativ doar atunci cand sunt atacat pe nedrept de tot felul care considera ca o parere contrara ma certifica drept dusman personal al lor si al intregii clase socialiste.
nu, sunt nici BBC sa aduc noutati.
pe forum comentam si discutam, la avizier afisam.
nu ma supar, ai dreptul la o parere.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Feb 23, 2010 8:40 pm

trident wrote:cum eu nu spun "bai esti penibil", "esti prost" sau "esti jenant", inteleg sa nu spuna nimeni. sau incep si eu, de ce nu.

Nu abera. Nu te-am facut asa si nu mi se pare normal sa o zici aici ca si cum as fi zis-o. Iar daca te-au facut altii asa, nu vad rostul amintirii aici.

De asemenea, eu nu umplu topicuri intregi cu opiniile mele neintrebata, deci si faza cu loto este aiurea.

De asemenea, de asemenea :D, cel putin in topicul asta, nu te-a atacat nimeni pe nedrept, eu doar ti-am zis ca poti sa taci, aia a fost opinia mea, exprimata foarte pe scurt, ca raspuns la mistoul tau direct in care m-ai citat si ti-ai repetat poezia cu petitieonline etc., nu mai reiau. Deci te ataci singur :lol:

Hai pa.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 23, 2010 8:45 pm

in regula, voi utiliza si eu aceste sintagme ori de cate ori voi dori, daca tu le certifici. mersi.
acum poti sa taci, te aberezi si ce spui este penibil. sincer imi lasa un gust amar, dar daca e, e. bunul simt este ceva flexibil la unii. urmeaza sa mai te iei aiurea de vreo 5 ori si apoi sa spui ca fac OT

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Tue Feb 23, 2010 8:57 pm

Ca de obicei, intra Trident pe un topic, face comentarii aiurea si totul degenereaza, se deturneaza subiectul ....
Ce-ar fi sa revenim on topic ?
La Suub inca nu se dau bonurile, au zis ca mai pe la sfarsitul saptamanii sa intrebam
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

Return to “Viata in spital”