Germania - rezidențiatul (arhivă)
-
green
- junior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
La Dortmund va fi intalnirea din cate am auzit, dar nu cunosc ora si locul exact.
- vmc
- elite

-
atlantiana
- senior

Multumesc pentru lamuriri, Doll si coolscript58!
Cum adica, ai lucrat un an fara certificatul ala? Sau ti-l cer iar, pentru noua Berufserlaubnis?
Vad ca vmc nu raspunde, daca nu dau bere...
Mai am o intrebare, daca tot ati fost draguti si mi-ati raspuns:
Voi sta - cel putin pentru inceput - in caminul spitalului si doamna de la administratie nu mi-a cerut sa semnez nici un contract. Ca sa ma anmelduiesc la primarie, trebuie sa duc un contract de inchiriere sau declar doar adresa la care voi locui?
coolscript58 wrote:- inca nu am cedrtificatul ala eu, si mai ti-l da si dua 2-3 LUNI!!
Cum adica, ai lucrat un an fara certificatul ala? Sau ti-l cer iar, pentru noua Berufserlaubnis?
Vad ca vmc nu raspunde, daca nu dau bere...
Mai am o intrebare, daca tot ati fost draguti si mi-ati raspuns:
Voi sta - cel putin pentru inceput - in caminul spitalului si doamna de la administratie nu mi-a cerut sa semnez nici un contract. Ca sa ma anmelduiesc la primarie, trebuie sa duc un contract de inchiriere sau declar doar adresa la care voi locui?
- Doll
- elder

Eu doar am declarat ca stau la Pensiune. Nu mi-au cerut nici un act doveditor.
Intrebare noua: pentru Arztekammer mi s-a cerut:
-amtlich oder notariell beglaubigter uber den Titel Dr. med
-amtlich oder notariell beglaubigter uber die Ubersetzung der Urkunde uber den Titel /akademischen Grad.
Cei de la mine de la Personal zic ca nemtii ar avea doua certificate: unul pentru titlul dr.med si inca unul...diploma de absolvire?. Pt noi cei din Romania e suficient sa trimit traducerea diplomei? Pe diploma mea scrie Titlul: Doctor-medic
-amtlich oder notariell beglaubigter uber den Titel Dr. med
-amtlich oder notariell beglaubigter uber die Ubersetzung der Urkunde uber den Titel /akademischen Grad.
Cei de la mine de la Personal zic ca nemtii ar avea doua certificate: unul pentru titlul dr.med si inca unul...diploma de absolvire?. Pt noi cei din Romania e suficient sa trimit traducerea diplomei? Pe diploma mea scrie Titlul: Doctor-medic
- vmc
- elite

atlantiana wrote:Vad ca vmc nu raspunde, daca nu dau bere...
oh da, acum am vazut: eu am facut minim posibil, in general ei iti sugereaza sa faci multe chestii. apoi am facut o completare cu o asigurare privata, care e stupid de ieftina si-mi intra pana si costul ochelarilor, implanturile dentare, asigurare in strainatate, etc. (acum si-a facut ciresar cu 14 E pe luna-asta e oferta la DKK, la mine a fost ceva mai scumpa)
PS imi cer public scuze ca nu am ajuns azi. stiti voi, motive obiective...ma revansez cu un party la siegen, ramane sa gasim timpul potrivit pentru toti
nicht wahr?
- cris3
- senior

Mie la primarie mi-au cerut contractul de inchiriere, pe care l-am luat de la spital (ptr ca este semnat intre spital si tipa care inchiriaza).
Am inteles ca cea mai buna Krankenkasse ar fi Barmer, dar eu am apucat deja sa ma inscriu la Hanseatische Krankenkasse...stiti ceva de asta, e ok?
Am inteles ca cea mai buna Krankenkasse ar fi Barmer, dar eu am apucat deja sa ma inscriu la Hanseatische Krankenkasse...stiti ceva de asta, e ok?
- vmc
- elite

-
maria_m
- senior

[quote="Doll"]Eu doar am declarat ca stau la Pensiune. Nu mi-au cerut nici un act doveditor.
-amtlich oder notariell beglaubigter uber den [b]Titel Dr. med
[/b]
Cei de la mine de la Personal zic ca nemtii ar avea doua certificate: unul pentru titlul dr.med si inca unul...diploma de absolvire?. Pt noi cei din Romania e suficient sa trimit traducerea diplomei? Pe diploma mea scrie Titlul: Doctor-medic[/quote]
Pt recunoasterea titlului de Dr med am trimis actele la Jena (la Col Medicilor) si am platit 100 de euro.
-amtlich oder notariell beglaubigter uber den [b]Titel Dr. med
[/b]
Cei de la mine de la Personal zic ca nemtii ar avea doua certificate: unul pentru titlul dr.med si inca unul...diploma de absolvire?. Pt noi cei din Romania e suficient sa trimit traducerea diplomei? Pe diploma mea scrie Titlul: Doctor-medic[/quote]
Pt recunoasterea titlului de Dr med am trimis actele la Jena (la Col Medicilor) si am platit 100 de euro.
- vmc
- elite

mie mi-au cerut doar o copie de pe diploma de licenta, nici macar tradusa. fara bani, fara nimic
nicht wahr?
-
atlantiana
- senior

Va multumesc tuturor pentru ajutor! Sper sa obtin toata hartogaria intr-o saptamana ...
-
maria_m
- senior

in general actele se fac repede la ei. dar..sa te astepti ca in primele 6 luni sa iti vina o mie de formulare de completat, taxe de platit si tot felul de anmelduiri. nu stiu daca in toate landurile e asa, dar la mine a fost groaznic. nicio zi fara un plic in cutia postala 
- Ventriloquist
- junior

salut. ma gandesc serios sa ma inscriu la rezidentiat in germania dupa ce termin facultatea intrucat vorbesc germana destul de bine.(mai am vreo 4 ani de facultate totusi)
vroiam sa-i intreb pe cunoscatori ce specialitati sunt mai accesibile acolo si care nu. eu personal visez sa fac endocrinologie in viata dar ma tenteaza destul de mult si chirurgia plastica sau psihiatria.
vreau sa stiu daca am sanse reale de a practica una din specialitatile de mai sus acolo...(fiindca nu vreau sa ma lovesc de chestii gen...cum in romania nu poti prinde post de medicina legala decat prin cine stie ce minuni)
vroiam sa-i intreb pe cunoscatori ce specialitati sunt mai accesibile acolo si care nu. eu personal visez sa fac endocrinologie in viata dar ma tenteaza destul de mult si chirurgia plastica sau psihiatria.
vreau sa stiu daca am sanse reale de a practica una din specialitatile de mai sus acolo...(fiindca nu vreau sa ma lovesc de chestii gen...cum in romania nu poti prinde post de medicina legala decat prin cine stie ce minuni)
Toy-town medicine don't make a change if you want your head rearranged
GET SOME SERIOUS DRUGS
GET SOME SERIOUS DRUGS
-
monica00
Stagiu de medicina interna in germania ?
Buna! Sunt medic alergolog si m-ar interesa sa fac stagiul de medicina interna de 9 luni in Germania. Momentan fac cursuri de limba la Fides, dar pana in iulie cand trebuie sa schimb stagiul nu cred ca o sa obtin atestatul. A facut cineva un astfel de stagiu in Germania sau a auzit de asa ceva prin spitalul in care lucreaza? Momentan nici nu stiu pe unde as putea sa ma apuc sa caut.
- coolscript58
- senior

Ventriloquist wrote:salut. ma gandesc serios sa ma inscriu la rezidentiat in germania dupa ce termin facultatea intrucat vorbesc germana destul de bine.(mai am vreo 4 ani de facultate totusi)
continua sa inveti germana, daca o stii bine poti sa FACI ORICE POSt AI IN CAP in germania. germania e mare. dute la congrese romania pe ce specialitate vrei sa urmezi, incepi deja sa aduni puncte ca habaucu, nu ca iti ajuta la ceva dar dau FOARTE bine la CV. incearca sa faci lucrari sa le prezinti, fa tot ce poti sa iti imbunatatesti CV-ul. si mai ales vorbeste germana impecabil si ia certificatul b2. daca ai astea toate, iti garantez ca gasesti orice post vrei. GARANTAT!!
cat despre VMC, vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sa nu imi aduc aminte......................!! m-am intalnit cu 3 oameni, ca eu mai veneam cu cineva, am fost 5 in total. stii cum aratau oamenii ? 2 maini, 2 picioare, 2 ochi, un nas, si ceva in cap. ca se vedea ca au
Majestatea sa...regele !
I:
Pentru cei ce nu-ntelege,
M-am nascut ca sa fiu rege.
Pentru mine nu e lege
Cand eu cu masina merge
Nu e treaba lor,
Eu sunt regele soselelor !
II:
Sunt tare dus cu pluta,
Dar mai pot s-ajung la mal.
Diminetile eu zbor de la club
Cu 200 la ora, beat in ultimul hal.
Daca m-ar vedea Richard al III-lea
Ar recunoaste ca mi-ar da mie regatul si coroana
Doar sa fuga el cu machina.
Refren:
Dar n-am si eu regina mea si doare
Ca nu stiu drumul pana la ea si-mi pare
Ca ma asteapta undeva
Si locu-i gol in dreapta mea.
III:
Noptile-mi sunt pline de prezente feminine
Ce se dau la mine fiindca stiu
Ca buzunarele ma tine.
Eu raman celibatar
Si suferind in mod regal
Adica trag un fum si beau oricum
O sticla whisky de amar.
Refren:
Ca n-am si eu regina mea si doare
Ca nu stiu drumul pana la ea si-mi pare
Ca ma asteapta undeva
Si locu-i gol in dreapta mea
Si e un gol in vïata mea...
refrenu poti sa il sari, da strofele sa nu dea naiba sa sari vreo cratima sau leneutza ca ti-ai fumat norocu ^^
p.s. daca nu stii melodia e regele soselelor de Vank hihii
@maria : si mie cam tot asa nu in fiecare zi da tot mai vine cate una cate una de completat si trimis inapoi. si mai vine si cate un blitz cu amenda in plic, cum am luat si azi cu 61 in zona de 50....mama ei de zona , numa miraj care sta la 2 pasi nu mi-a zis nimika si radea hehehe. sa puna naiba pancarta mare ----> AICI RADAR FRAIERILOR, INCETINITI <-------
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
-
swiss
- elite

Haideti sa facem o reuniune mai mare asa, sa venim de peste tot intr-un weekend fara garzi....
ce ziceti? (cam greu dar nu imposibil)
din franta, germania, elvetia etc?
ce ziceti? (cam greu dar nu imposibil)
din franta, germania, elvetia etc?
- coolscript58
- senior

holy day cu placere sa vedem cine se anunta acusica. ca sa fie franta in elvetia in carti intalnirea ar trebuii la frankfurt-stuttgart-ulm undeva. asa ca votati ce care si unde si cand.la mine e greu weekend fara garzi complet dar promit ca incerc sa le mut in altul si sa apar. si daca fac toti ca VMC de seriosi o sa fim 2-3
hihihi o mai ating un pic ca e inca proaspata amintirea, saraca am inteles ca ajuta un Ciresar sa se mute, dar totusi se invarte. nu stiu care ciresar insa : Victor, Ionel, Dan, Maria, Ursu, Lucia sau Tic ? sau chiar pe Constatin Chirita ? 
- vmc
- elite

Scriptule daca nu ai dat copY-paste la toata poezia si ai scris-o de mana, promit sa o cant (mai precis sa ti-o cant), iar cand termin o sa-ti mai cant si "In veci pomenirea lui" ca sivur mori pana la sfarsit
Eu peopun asa: sa ne organizam we liber in prima saptamana dupa Rusalii (sfarsitul lui mai). Sa organizam undeva langa Frankfurt ca e cel mai accesibil aeroport si suntem multi in zona (putem eventual sa va asteptam cu masinile). Ramane sa gasim o pensiune in mijloxul naturii cu posibilitatea de a petrece doua zile non- stop. Aici ii rog pe colevii din zona sa vina cu idei, mai ales cei care lucreaza in statiuni. Si facem un topic separat sa vada si colegii din alte tari. Sunt asteptati cu drag si cei din tara, posibilitate low-cost la Dormund si-i culeg eu pe toti de acolo. Astept reactii.
Eu peopun asa: sa ne organizam we liber in prima saptamana dupa Rusalii (sfarsitul lui mai). Sa organizam undeva langa Frankfurt ca e cel mai accesibil aeroport si suntem multi in zona (putem eventual sa va asteptam cu masinile). Ramane sa gasim o pensiune in mijloxul naturii cu posibilitatea de a petrece doua zile non- stop. Aici ii rog pe colevii din zona sa vina cu idei, mai ales cei care lucreaza in statiuni. Si facem un topic separat sa vada si colegii din alte tari. Sunt asteptati cu drag si cei din tara, posibilitate low-cost la Dormund si-i culeg eu pe toti de acolo. Astept reactii.
nicht wahr?
- coolscript58
- senior

bueeeey eu cre ca putem sa ne vedem si weekendu asta pi undeva, ca am liber !!!!!!! sper sa si ramana asa 
sambata , duminica cine are chef de ceva ?
Vmc vin cu camera sa te inregistrez cum imi canti si te postez pe youtube sa moara toti macar
sambata , duminica cine are chef de ceva ?
Vmc vin cu camera sa te inregistrez cum imi canti si te postez pe youtube sa moara toti macar
-
bluek
Aveti idee cam cat de mult se cauta rezidenti pe radiologie? M-am tot uitat pe paginile cu anunturi si am gasit foarte putine posturi, si alea numai in orase mari sau clinici universitare. 
- miraj
- junior

@coolscript M-ai innebunit cu C70, visez cu ochii deschisi la un credit de 25000 euro, in caz ca nu gasesc un Subaru Impreza nou la oferta de nerefuzat. Nu te supara ca ai luat amenda, o sa ai o poza cu mine für immer und immer
Legat de intalnire in mai, cred ca pana atunci o sa am machina (ce-o vrea Dumnezeu si banca) asa ca pot sa iau inca vreo 4 de la ce aeroport e nevoie. Sa scrie careva si pe topicul cu Franta si Elvetia eventual Spania, Anglia, cine stie, poate vrea si poate careva si de p-acolo. Pariez ca vom fi doar vreo 6:D, dar speranta moare ultima
Legat de intalnire in mai, cred ca pana atunci o sa am machina (ce-o vrea Dumnezeu si banca) asa ca pot sa iau inca vreo 4 de la ce aeroport e nevoie. Sa scrie careva si pe topicul cu Franta si Elvetia eventual Spania, Anglia, cine stie, poate vrea si poate careva si de p-acolo. Pariez ca vom fi doar vreo 6:D, dar speranta moare ultima

- vmc
- elite

coolscript58 wrote:bueeeey eu cre ca putem sa ne vedem si weekendu asta pi undeva, ca am liber !!!!!!!
We asta am vacanta mare (cele 3 zile) si i-am promis lui Cris 3 ca-mi beau cafeaua cu ea si-mi odihnesc oasele obosite in desertul din Klimahaus.
nicht wahr?
- coolscript58
- senior

miraj, nu glumesc, dar iti zic o chestie. cand o si conduci vara , decapotata, cu 240 pe autobahn, ochelarii de soare pusi ca sa ramana pupila mica, autobahnu gol, .. ehrm nu pot sa iti explic dar citeste semnatura hehe 
daca ai innebunit cand ai mers cu ea asa, vb la vara si iti garantez ca te internezi. nu am multe distractii , copilu, familia, si cand ei nu sunt aici pc-ul din cand in cand si racheta
nu am avut timp nici sa ma duc sa innot ca lumea, nici sa ma duc la pescuit, ... deci ce imi ramane profit si eu cat pot pana imi ii dau masina sotiei
daca ai innebunit cand ai mers cu ea asa, vb la vara si iti garantez ca te internezi. nu am multe distractii , copilu, familia, si cand ei nu sunt aici pc-ul din cand in cand si racheta
nu am avut timp nici sa ma duc sa innot ca lumea, nici sa ma duc la pescuit, ... deci ce imi ramane profit si eu cat pot pana imi ii dau masina sotiei
-
atlantiana
- senior

Cati ani are copilul tau?
- vmc
- elite

- coolscript58
- senior

se vb despre germania sa ne intoarcem la topic va rugam nu mai postati aiurea ^^
. fetita mea are 16 luni si cum orice cioara isi vede puiu lebada, e ceeeeeea mai frumoasa 
-
anca popa
- newbie

Buna. As dori sa stiu daca in Germania poti avea acces la stagii de ritmologie ca rezident ( in majoritatea spitalelor sau in putine).
-
Liliana
- junior

Stagii de ritmologie?!!!! Ce sunt astea?!!!
-
radu_goicea
- newbie

Salut! As avea o rugaminte daca lucreaza cineva de pe acest thread in Sachsen sau Sachsen-Anhalt sa imi dea un PM. Ma intereseaza sa aflu cateva informatii despre approbation-ul din aceste Bundeslanduri. Am intrat pe site-urile de la bezirksregierung, dar nu m-am lamurit daca se cere certificat de limba sau nu. Multumesc anticipat 
-
d3sp0t
- newbie

salutare, sunt student in anul 6 si ma gandesc foarte serios sa imi caut un loc de rezi in germania. Stiu germana foarte bine, am sprachdiplom-ul luat cu 94 /100 puncte (nu shtiu ce nivel e acela, tot aud de b1 si b2, din ce spuneau niste prieteni ar fi cel mai mare) si am avut norocul sa prind o bursa erasmus in anul 3 in marburg, lucruri ce cred ca m-ar ajuta foarte mult. As vrea sa va cer niste sfaturi, am sanse sa prind un post intr-o uni-klink sau ceva spital privat intr-un oras mare? si care ar fi urmatorul pas ? (fac un CV si ma apuc sa trimit de nebun prin DE?).
Va multumesc anticipat, si imi cer scuze daca au mai fost aceste intrebari pana acum.
Va multumesc anticipat, si imi cer scuze daca au mai fost aceste intrebari pana acum.
- vmc
- elite

Obligatoriu b2, chiar si pt berufserlaubnis. Am fost eu acolo
nicht wahr?
-
crinah
Am o intrebare "incuietoare". Daca am diploma de Abitur (am absolvit lic german sectia speciala) imi mai trebuie certificat de limba b2, stie careva? Multam
-
crinah
Hello! Am si eu o intrebare "incuietoare". Daca am diploma de Abitur (am terminat lic german sectia speciala) imi trebuie sa-mi iau si b2, stie careva?Multam
-
animustatea
- junior

buna.va rog sa ma ajutati cu un sfat.am o colega (are certificat b1) si ar vrea sa plece pe radio.daca poate cineva sa i dea mai multe detalii(daca sunt posturi, nivel de limba ,etc) il rog s o faca pe topic sau pe pm.multumesc anticipat
-
d3sp0t
- newbie

salut, sunt student in anul 6 si m-ar interesa tare mult un rezidentiat in germania, stiu bine germana (am sprachdimplomul) si am avut noroc sa fac anul 3 (semester 6 si 7) la ei la marburg ... lucruri ce cred ca m-ar ajuta foarte mult in obtinerea unui raspuns pozitiv. As dori sa va cer nishte sfaturi , ma intereseaza mult cardiologia, cui ar trebui sa ma adresez? Totodata am inteles ca Bewerbung e foate foarte importanta, m-ar putea ajuta careva cu un exemplu sau un model (aici sau PM)? tinand cont ca eu imi iau licenta doar in septembrie.
Va multumesc mult anticipat !
Va multumesc mult anticipat !
- coolscript58
- senior

ani... e un lucru simplu , so mai zis de 10 ori pe forum.
sunt niste linkuri unde sa caute posturi.: Kliniken.de sau aerzteblat.de
cauta post si trimite cv si acte, si certificat b1.
i se raspunde de cele mai multe ori ( cateodata se intampla si sa nu i se raspunda la unele scrisori, atunci trebuie sa sune ea personal la klinika sa intrebe ce si cum ) pozitiv sau negativ.
si dupaia se merge sau nu la interviu. De obicei in toata germania se cere certificat B2. exista clinici (sau landuri ) care accepta B1 cu conditia ca in un an de la angajare sa isi ia B2.
daca stiu colegii vreun post te ajuta . eu personal nu cunosc nici unu liber pe specialitatea ei.
sunt niste linkuri unde sa caute posturi.: Kliniken.de sau aerzteblat.de
cauta post si trimite cv si acte, si certificat b1.
i se raspunde de cele mai multe ori ( cateodata se intampla si sa nu i se raspunda la unele scrisori, atunci trebuie sa sune ea personal la klinika sa intrebe ce si cum ) pozitiv sau negativ.
si dupaia se merge sau nu la interviu. De obicei in toata germania se cere certificat B2. exista clinici (sau landuri ) care accepta B1 cu conditia ca in un an de la angajare sa isi ia B2.
daca stiu colegii vreun post te ajuta . eu personal nu cunosc nici unu liber pe specialitatea ei.
- cris3
- senior

coolscript58 wrote:se vb despre germania sa ne intoarcem la topic va rugam nu mai postati aiurea ^^. fetita mea are 16 luni si cum orice cioara isi vede puiu lebada, e ceeeeeea mai frumoasa
ete nah...nu l-ai vazut pe al meu baiatel de 3 ani
PS: n-am putut sa ma abtin de la offtopic
- vmc
- elite

-
aadyraa
- junior

Salutare!
e cineva din voi plecat pe oftalmo. As avea nevoie de informatii legate de transplantul de cornee in Germania (are cineva nevoie si ma intrebam daca se poate face si in ce conditii).
Stiu ca sunt putin off topic, dar daca ma poate ajuta cineva, rog sa imi dea un pm.
Multumesc
e cineva din voi plecat pe oftalmo. As avea nevoie de informatii legate de transplantul de cornee in Germania (are cineva nevoie si ma intrebam daca se poate face si in ce conditii).
Stiu ca sunt putin off topic, dar daca ma poate ajuta cineva, rog sa imi dea un pm.
Multumesc
- coolscript58
- senior

bei parca era un medic printre noi, da nu mai stiu cum il cheama 
glumesc, nu stiu
glumesc, nu stiu
-
anca popa
- newbie

Transplantul de cornee se poate face oriunde, inclusiv in Bucuresti.