intrebari ANUL I
- Ciprian_90
- senior

Re: intrebari ANUL I
Cei care au dat deja examenul la psihologie si fac cu O.Popa Velea sa-mi spuna si mie cum a decurs examenul va rog.
-
andreea22
- newbie

Ciprian_90 wrote:Salut!
Imi spuneti si mie cum decurge examenul la anatomie?
Am inteles ca de dimineata se dau radiologia si cadavrul, iar mai incolo se dau cele 3 subiecte cu profesorul.
Cat timp te lasa sa-ti pregatesti subiectele si te lasa sa spui tu tot sau te mai intrerupe si-ti pune intrebari? Mentionez ca fac cu dr.Filipoiu.
si eu as vrea sa aflu cate ceva despre cum va decurge acest examen cu dr. Filipoiu...

- Ciprian_90
- senior

eu ma dau batut la anato...stiu embriologia, tot sub 2 si 16 subiecte la sub 3...nu mai pot, sper sa am bafta 
- Ciprian_90
- senior

Cum e examenul de genetica cu Bohiltea?
-
dr.tm
- senior

Ciprian_90 wrote:Cum e examenul de genetica cu Bohiltea?
Ex este sinteza, 5 subiecte,se da pe 1sg nr doar ca stau 2 persoane pe 1 rand, la fiecare capat(intra cate 5 grupe);4-5 supraveghetori in sala; notele se ridica personal din biroul lui. e de recomandat sa bati apa-n piua, adica sa scriiiiiiii cat mai mult(deci, NU scurt si la obiect)..ca si subiecte..din amintirile mele - adn mitocondrial, intronul, transductia,histone, expresivitatea genelor,heterocromatina, conceptul de linkage, penetranta genelor.
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg
Dr A.Rosemberg
- Virgin.Black
- junior

Ciprian_90 wrote:Cum e examenul de genetica cu Bohiltea?
Indiferent ce-ti pica, scrie MULT. Notele se pun mai intai dupa nr de pagini. Depinde de pozitia in amfiteatru daca poti sau nu misca. Unii s-ar putea sa copie cu nerusinare si altii sa nu poata nici sa miste capul. Notele sunt ca la loterie. Se ridica din biroul lui cu carnetelul in mana. N-au contat notele de la ex practic la noi. Mai intreba si el de notele de la lp da' nu contau deloc (facea si el conversatie). Subiectele de la 1/2 noastra de serie au fost Oncogene, Transpozoni, Repararea leziunilor ADNului, O etapa de la biosinteza proteica (da' nu mai stiu care), ARNm.
Bafta!
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- Ciprian_90
- senior

OK...multumesc pt informatiiv 
-
me_c
- newbie

m-am retras de la examenul cu ispas.. stiu ca e de rau dar cat de rau e ? 
- Ciprian_90
- senior

Pt cine are examenul de anatomie dupa 12 februarie, in caz ca il iau
, donez toate foile mele dupa care am invatat( sunt in nr de vreo 150)...doritorii sa ma contacteze 
- Dmndash
- senior

Are cineva la genetica cursurile de la 8 in sus? Fac cu domnul Albu
oricare este binevenit scanat/sau daca ati avut noroc sa-l prindeti powerpoint
multumesc anticipat
oricare este binevenit scanat/sau daca ati avut noroc sa-l prindeti powerpoint
multumesc anticipat
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- Doddy
- elder

me_c wrote:m-am retras de la examenul cu ispas.. stiu ca e de rau dar cat de rau e ?
Rau si nu prea
Bine - pentru ca ai totusi o sansa sa iei o nota mai buna decat ai fi luat acum.
Rau - pentru ca nu cred ca vei lua mai mult de 8 la vreun examen de anato, pentru ca te vei incarca destul de rau in vara, pentru ca materia de anul 1 sem 1 inca te va bantui (dupa mine, cea mai urata anatomie asta a fost).
Nu pot sa zic ca a fost cea mai inteleapta decizie... Ispas pica destul de greu studentii... trebuie sa-l enerverzi rau ca sa te pice.
Ideea e sa faci tot posibilul sa iei partialul la biochimie, ca 'nea Atanasiu e al naibii rau de tot, materia de pe semestrul 2 e foarte nasoala... si daca ai si toata anatomia si toata biochimia pe vara, chiar e foarte nasol...
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- Ciprian_90
- senior

Astazi am dat si eu examenul de anato cu dr.Filipoiu. Am tras articulatia soldului, levator scapulae si romboizi si plex lombar. Cum nu am invatat articulatiile, am mai tras o data la sub I si mi-a picat ovulatia (embriologia o stiam toata). In concluzie, am luat 8 pt ca mi s-a scazut un punct pt ca am schimbat subiectul. Dr.Filipoiu mi s-a parut foarte ok, chiar mi-a placut de dansul si am fost surprins placut de modul in care vb cu studentii. Am vb foarte deschis, mi-a pus o groaza de intrebari din toata materia la care am stiut sa raspund mai bine sau mai putin bine. Per ansamblu, a fost un examen greu, dar care a trecut cu bine.
-
me_c
- newbie

Doddy wrote:me_c wrote:m-am retras de la examenul cu ispas.. stiu ca e de rau dar cat de rau e ?
Rau si nu prea
Bine - pentru ca ai totusi o sansa sa iei o nota mai buna decat ai fi luat acum.
Rau - pentru ca nu cred ca vei lua mai mult de 8 la vreun examen de anato, pentru ca te vei incarca destul de rau in vara, pentru ca materia de anul 1 sem 1 inca te va bantui (dupa mine, cea mai urata anatomie asta a fost).
Nu pot sa zic ca a fost cea mai inteleapta decizie... Ispas pica destul de greu studentii... trebuie sa-l enerverzi rau ca sa te pice.
Ideea e sa faci tot posibilul sa iei partialul la biochimie, ca 'nea Atanasiu e al naibii rau de tot, materia de pe semestrul 2 e foarte nasoala... si daca ai si toata anatomia si toata biochimia pe vara, chiar e foarte nasol...
am sa va tin la curent .. eu sper sa fie bine .. materia imi place.. in schimb n am apucat sa o parcurg pe toata .. nu stiam un sub din 3 si ma rog... o sa fie bine (continui sa-mi repet asta
- Dmndash
- senior

ultimul examen pentru mine in aceasta sesiune va fi psihologie, examen sustinut cu doctorul Iamandescu
imi poate da cineva vreun sfat? cum e examenul/cat ati invatat daca a meritat etc.
am cumparat cartea de anul acesta a dansului si am citit vreo 60 de pagini pana acum, 300 fiind toata dar...nici nu stiu ce sa punctez si ce nu...dansul ne-a zis subiectele la modul generic...Boala, dimensiune bio-psiho-sociala a bolii etc dar sunt foarte multe pagini la fiecare subiect
imi poate da cineva vreun sfat? cum e examenul/cat ati invatat daca a meritat etc.
am cumparat cartea de anul acesta a dansului si am citit vreo 60 de pagini pana acum, 300 fiind toata dar...nici nu stiu ce sa punctez si ce nu...dansul ne-a zis subiectele la modul generic...Boala, dimensiune bio-psiho-sociala a bolii etc dar sunt foarte multe pagini la fiecare subiect
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- razvv
- senior

Virgin.Black wrote:Ciprian_90 wrote:Cum e examenul de genetica cu Bohiltea?
Indiferent ce-ti pica, scrie MULT....
Examenul este numai sinteza?
- daby
- senior

da sinteza 5 sub parca se dau
- Doddy
- elder

me_c wrote:am sa va tin la curent .. eu sper sa fie bine .. materia imi place.. in schimb n am apucat sa o parcurg pe toata .. nu stiam un sub din 3 si ma rog... o sa fie bine (continui sa-mi repet asta)
Chestia e ca la anato nimeni nu reuseste sa parcurga toate subiectele. Sunt prea multe, iar unele sunt foarte nasoale (mai ales pe sem 1 anul 1 erau niste bazaconii cu teci sinoviale, arcada palmara, retinaculul flexorilor, absolut oribile subiectele). La anato e si chestia de sansa... mi s-a intamplat la examenul de pe sem 1 la sub II invatasem f. putine subiecte (vreo 10-15), si am nimerit unul din cele invatate, iar la III le facusem aproape pe toate si am nimerit unul din cele pe care nici nu le citisem. Ideea e ca Ispas cel putin nu este foarte strict, adica daca nimeresti un sub nasol insa stii unul "adiacent" poti sa-i spui si despre el...
-
riotvan
- newbie

Examenul de biofizica se poate amana pentru sesiunea de vara? Nu mai retin exact, dar parca spusese ceva de genul Ganea la primul curs. Daca da, stie careva cum se procedeaza?
- Kamy
- junior

stie cineva dupa cat timp primesti nota la genetica? si ce timp avem la examen?
- Doddy
- elder

Kamy wrote:stie cineva dupa cat timp primesti nota la genetica? si ce timp avem la examen?
La noi a tinut o ora jumate (parca)... iar nota ne-a dat-o in prima zi de vacanta (deci, daca s-ar respecta "traditia", voi pe 22 ar trebui sa o primiti). Oricum, du-te neaparat cand va cheam cu carnetul si ia-ti nota de la Bohaltea (daca faci cu el, daca faci cu Albu habar n-am cum se procedeaza), cei care nu s-au dus au primit note mai mici
- Virgin.Black
- junior

riotvan wrote:Examenul de biofizica se poate amana pentru sesiunea de vara? Nu mai retin exact, dar parca spusese ceva de genul Ganea la primul curs. Daca da, stie careva cum se procedeaza?
Nu te prezinti la examen si ai absenta. In cazul asta dai in presesiunea din vara.
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- Kamy
- junior

Doddy wrote:Kamy wrote:stie cineva dupa cat timp primesti nota la genetica? si ce timp avem la examen?
La noi a tinut o ora jumate (parca)... iar nota ne-a dat-o in prima zi de vacanta (deci, daca s-ar respecta "traditia", voi pe 22 ar trebui sa o primiti). Oricum, du-te neaparat cand va cheam cu carnetul si ia-ti nota de la Bohaltea (daca faci cu el, daca faci cu Albu habar n-am cum se procedeaza), cei care nu s-au dus au primit note mai mici...
fac cu Bohaltea. ms frumos de raspuns. chiar mi'a fost de ajutor
- choux
- junior

notele de la bohiltea se iau numai pe baza de carnet sau trebuie sa folosim si buletinul?
- Riley
- elder

Kamy wrote:stie cineva dupa cat timp primesti nota la genetica? si ce timp avem la examen?
La Albu noi le-am primit dupa vreo 2 luni (dupa vacanta de Paste oricum). Am crezut ca uitase de noi complet....
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
-
dr.tm
- senior

choux wrote:notele de la bohiltea se iau numai pe baza de carnet sau trebuie sa folosim si buletinul?
doar carnetul

La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg
Dr A.Rosemberg
- Kamy
- junior

stie cineva daca la examenul de biofizica se dau multe grile cu formule? si in general asa pe ce se insista? tare mi'e frica de el 
- Doddy
- elder

Kamy wrote:stie cineva daca la examenul de biofizica se dau multe grile cu formule? si in general asa pe ce se insista? tare mi'e frica de el
Examenul de biofizica (alaturi de cel de biochimie, evident), sunt cele mai nasoale examene din anul 1.
Eu nu mai tin minte exact pe ce s-a insistat la noi, insa stiu ca nu prea s-au dat formule. Fiecare grupa da examenul intr-o sala de LP, si fiecare student primeste cate un "bilet" cu grile, deci o sa aveti fiecare grile diferite (tinand cont ca sunt vreo 40 de bilete in total)... iar corectarea se face pe loc.
Nu am auzit pe nimeni sa fi zis ca "vai, am avut multe formule", probabil ca mai mult de 2-3 grile cu formule nu 'or sa fie. In orice caz, grija mare si atentie, la noi au fost foarte multi care au picat si foarte multi care au picat si la restanta (deci, automat exclusi din topul pentru buget).
- Riley
- elder

Din amintirile mele din copilarie la Ganea au fost doua trei grile cu formule-unii mai norocosi, altii mai putini norocosi-adica mai simple sau mai complexe formulele. Nu se punea accentul pe formule dar tin minte ca intrebarile mi s-au parut ciudatele. La cat timp a trecut de atunci si cate examene s-au dus chiar altceva nu mai tin minte. Oricum trebuie invatat serios, mai ales treburi de mecanisme, inclusiv transductii de semnal la membrana celulara, analizatori si sist muscular.
Succes!
Succes!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- patentu
- newbie

si daca nu suntem siguri k luam examenu absentarea de la biofizica nu e o optiune?k apoi sa dam examenul in vara in presesiune,mai bine dekt restanta 
- Kamy
- junior

mda... deci cam asa sta treaba. multumesc >:D<
- Doddy
- elder

patentu wrote:si daca nu suntem siguri k luam examenu absentarea de la biofizica nu e o optiune?k apoi sa dam examenul in vara in presesiune,mai bine dekt restanta
Mai, teoretic da. Acuma depinde si de tine... in semestrul 2 intr-adevar este umpic mai usor, insa e mai multa materie de invatat (adica pe sem 1 ai mai putin, dar greu, pe sem 2 ai mult, dar mai "invatabil"...). Sa nu te aglomerezi prea rau in vara si sa faci varza mai multe examene (stiu ca si eu gandeam ca... daca nu invat acum las pe vara si dau atunci... insa mi-am dat seama ca am facut o mare greseala lasand anatomia de sem1 pe vara). Cum spuneam... vezi si tu ca e destul de mult in vara... se face si frumos afara si cheful de invatat mai dispare :p... depinde de tine.
Practic, la biofizica nu poti fi niciodata sigur ca iei sau ca pici... am avut colegi care stiau bine materia si totusi au picat. Eu am avut mare-mare noroc ca l-am luat din prima, desi nu invatasem mare lucru, m-am dus mai mult "la noroc" (in schimb, mi-a facut biochimia figura). Biofizica e unul din cele mai over-rated examene din facultate, avand in vedere "utilitatea" ei (adica, lucrurile importante de la biofizica oricum se reiau la fiziologie...). Dar asta e...
S'aveti bafta !
- patentu
- newbie

si faza cu "am invatat" e relativa, adica treci prin toata materia si vezi cu ce ai ramas facand grile....ma gandeam k in vara e fizio, biochimie, anato 2 km atat = destul.stii cum as putea sa aman biofizica,pur si simplu prin neprezentare? k mi-e frica rau. orice dar nu restanta
-
me_c
- newbie

legat de biofizica am inteles ca profa ar mai organiza examenul in timpul sem 2 pentru cei care au picat .. bine in cazul in care se duc mai multi si vorbesc cu ea ..dar avand in vedere ca in seria 3 au picat 75% cred ca sunt doritori .. eu dau joi .. sper sa nu fie cazul sa-l dau iar 
- Riley
- elder

Eu zic ca daca invatati sa mergeti la examen-cu incredere. Daca ai picat este probabil pentru ca ai avut ghinion ca te-a intrebat exact ce nu stiai mai bine. Dupa, se aglomereaza destul de tare. Stiu senzatia din anul 1 cand tremuri pentru absolut toate examenele, mai ales ca totul e nou, materie e f multa comparativ cu liceul. Eu am avut un singur examen pe care l-am lasat sa il dau mai incolo (asta in anul 5-si nu de teama ca nu il luam ci pt ca am avut niste probleme in ziua respectiva) dar au fost atatea probleme dupa cu sustinerea lui, alergatul dupa profi si invatatul (mai era o "codita") incat mi-am zis ca nu mai fac treaba asta niciodata. Succes si o sa treaca! Sa spuneti dupa cum a fost
.
- Doddy
- elder

me_c wrote:legat de biofizica am inteles ca profa ar mai organiza examenul in timpul sem 2 pentru cei care au picat .. bine in cazul in care se duc mai multi si vorbesc cu ea ..dar avand in vedere ca in seria 3 au picat 75% cred ca sunt doritori .. eu dau joi .. sper sa nu fie cazul sa-l dau iar
Asa zicea si la noi... dar nu a organizat. Chiar pe la sf lui aprilie-inceputul lui mai fixase o data pt cei care au picat (pe la 20 iunie parca), si pana la urma a renuntat la idee... pentru ca avea ea alte treburi si pentru ca "vezi dom'le, e restanta" (nu stiu exact motivele, insa p'astea le "bombaneau" colegii mei) asa ca nu e sigura treaba asta.
- Kamy
- junior

examenul la biofizica a fost foarte nashpa...
chiar crezusem ca am invatat pt o nota mai decenta dar se pare ca intr'adevar materia asta e foarte nashpa si am luat 6.
oricum cred ca ar trebui sa ma pucur ca l'am trecut din prima macar.
chiar crezusem ca am invatat pt o nota mai decenta dar se pare ca intr'adevar materia asta e foarte nashpa si am luat 6.
- Riley
- elder

Kamy wrote:examenul la biofizica a fost foarte nashpa...
Bravo. Lasa, nu conteaza la nimic notele din facultatea asta. Felicitari!
- choux
- junior

intrebare: daca sunt aproape convinsa ca examenul la biofizica va fi un dezastru (nu am reusit sa parcurg toate cursurile) e mai bine sa nu ma prezint sau sa risc?... stiu, e o intrebare ciudata...dar mi-e frica rau si nu stiu cum sa fac...ma gandesc ca poate a mai fost cineva in situatia mea si ar putea sa-mi dea un sfat... multumesc
- Dmndash
- senior

maine voi avea minunatul examen de genetica sustinut cu Bohaltea (ca un student ce se respecta am aflat abia cu 4 zile inainte de examen cum il cheama pe profesor, asta dupa ce prima asistenta de curs ne-a zis ca suntem cu domnul albu...iar la curs nu a dat niciun profesor
)
momentan mi-am introdus membrele inferioare ca sa zic asa, nu mai am rabdare sa mai re-trec prin materie (care mi se pare ingrozitor de scarboasa)
ce'o fi o fi....
momentan mi-am introdus membrele inferioare ca sa zic asa, nu mai am rabdare sa mai re-trec prin materie (care mi se pare ingrozitor de scarboasa)
ce'o fi o fi....
- Kamy
- junior

hmmm 
am stat eu asa si m'am gandit, ar merita sa ma duc la marire la biofizica? avand in vedere ca am luat 6. stie cineva cam cum e la marire la dna Ganea?
am stat eu asa si m'am gandit, ar merita sa ma duc la marire la biofizica? avand in vedere ca am luat 6. stie cineva cam cum e la marire la dna Ganea?