Gauri negre in sistemul de sanatate!!

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
J.C.
senior
senior

Re: Gauri negre in sistemul de sanatate!!

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 12:43 pm

hah! va asigur ca nu ma bate nimeni. arat la fel cum vorbesc: mare si fioros. daca ma vezi pe strada si nu ma cunosti, nu ai curaj sa ma intrebi cat e ceasul sau daca am o tzigara sau astea.

no_zone
junior
junior

Postby no_zone » Sat Jan 23, 2010 1:35 pm

J.C. wrote:hah! va asigur ca nu ma bate nimeni. arat la fel cum vorbesc: mare si fioros. daca ma vezi pe strada si nu ma cunosti, nu ai curaj sa ma intrebi cat e ceasul sau daca am o tzigara sau astea.

stii bancul ala cu dulapul ala maaare, maaare, care avea o cheita mica - mica?
eu nu mi te imaginez cum te descrii tu pe aici, ci unu mic si slab, cu o voce pitzigaiata si cu un ras strident.
hai lasa-ne in gaurile noastre cu filozofiile.

on topic: insa asta micu are si el dreptate, ce ar fi sa tratam numai pe cei care au bani, sa o ducem si noi mai bine si sa mai lasam si selectia naturala sa-si faca treaba.
ca in Haiti...
"uneori spun niste chestii atat de aiurea ca imi vine greu sa cred dupa-aia cand le recitesc ca intentionasem sa fac o gluma si ma cuprinde toata jena"

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 2:32 pm

no_zone, imagineaza-ma cum vrei, esti absolut liber sa o faci! doar sa nu crezi cumva ca tot ce zic eu vine din niste complexe de inferioritate fizica, te asigur ca sunt mult peste percentila 50 aici :D

tu ca medic nu ar trebui sa te preocupi de cine ce bani iti da, dar acum esti foarte presat sa o faci. nu zic sa ii tratezi doar pe aia care au bani. daca iti permiti, tratezi pe cine vrei tu. doar sa ai libertatea de a alege pe cine si cand tratezi sau sa iti negociezi individual un contract, cum e si normal pentru orice meserie, de la prostituata la gradinar sau mecanic auto, avocat sau orice prestator de servicii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 3:16 pm

J.C. wrote: si cand tratezi sau sa iti negociezi individual un contract, cum e si normal pentru orice meserie, de la prostituata la gradinar sau mecanic auto, avocat sau orice prestator de servicii.

va rog nu incurajati dicutiile de genul "cat dai sa te rezolv?" la patul bolnavului :lol: :lol:

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 4:33 pm

de ce ?

oricum, mi se pare ca suprasimplifici problema! dar DE CE ?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 4:39 pm

..Nu-ti spun NIMIC!!!

Acum inteleg si titulul cu "gaurile negre".

In spitalul Judetean, medicii stau pe holul de la intrare insirati rezemati de peretii verde pal. Isi beau linistiti cafeaua, barfindu-si bninteles colegii cu colegul care se nimereste in imediata vecinatate. O zi de munca linistita. Pana cand apare salvarea SAJ, moment in care tot persoanalul incepe sa se freamate: apare in capul culoarului o targa. targa inainteaza, mdeicii isi flutura stetoscoapele cu zwarovschi

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 4:46 pm

si isi tuguie buzele, suierand cate un "cat dai sa te rezolv".
tanarul proaspat intors din spania nu cunoaste obiceiul locului motiv pentru care dupa epuizarea sirului de medici brancardiologul ii face un vant sictirit targii pe scarile de esire.

tanarul este prea speriat de faptul ca nu ii deschide nimeni usa, altfel s-ar fi intors si ar fi vazut medicii care efectueaza gesturi injurioase cu bazinul si degetele mijlocii si daca n-ar fi avut sangele ala pa ochi ar fi decelat si ranjetul dispretuitor al persoanlului mediu.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 4:52 pm

si au drpetate, doar nu tebuia sa fi facut FMMAMul la frecventa ca sa stie si ei cacodul rosu nu vine cu saj-ul, ci cu rav-ul. sau caclinetilor fideli li se face discount. desigur, un fidel cu bpoc este mult mai apreciat decat un ratacit cu accident auto, care ins desigur a ajuns acolo coincidental si intamplator, nu din convingere (si asta desigur, costa)

btw, avnd in vedere ca si la c.Rve exista notiunea de spaga pt a face mai mult decat s-a platit la peste (asa se spune) nu cred ca asta este rezolvarea, adica tot s-ar da spaga si restul :)

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 5:55 pm

ai pus 3 posturi consecutive din care io unul n-am inteles nimic; prea multe acronime si prea putina punctuatie!
altfel, intreaga problema rezida in faptul ca atat bolnavul ca beneficiar cat si doctorul ca prestator de servicii, nu au nici o alternativa sistemului centralizat, de stat. si nu, nu ma refer la superclinicile private unde se fac investigatii de laborator si imagistice si se dau consultatii contra cost. ma refer la alternativa de servicii DE SANATATE, frate, de medicina clinica, chit ca e primara sau altceva. nu exista alternativa, asta e problema. exista niste institutii ale statului care vor sa controleze ele totul la nesfarsit, ca intr-o dictatura. va place dictatura sau vreti sa va indepartati de ea ?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 7:08 pm

corecteaza cu markerul unde simti nevoia, nu ma supar.
ziceam ca ai drpetate, ca uniformele nu platesc asigurari de sanatate.
:)

alunelu
newbie
newbie

Postby alunelu » Sat Jan 23, 2010 7:17 pm

trident wrote:corecteaza cu markerul unde simti nevoia, nu ma supar.
ziceam ca ai drpetate, ca uniformele nu platesc asigurari de sanatate.

Corect este: uniformele-prescolari, elevi, studenti si detinuti-nu platesc asigurari de sanatate.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 7:24 pm

dar, dar! de putin timp. nu poti nega tocmai asta :)

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Sat Jan 23, 2010 11:16 pm

J.C. wrote:hah! va asigur ca nu ma bate nimeni. arat la fel cum vorbesc: mare si fioros.

Mult si fara rost!

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 11:36 pm

da, exact asa arat: mult si fara rost.

nu e de mai mult de un an situatia cu uniformele.
insa ce e si mai shmecher, dupa mine chiar hilar (poate chiar pedicular) e ca daca io sunt salariat si platitor de FASS, iar nevasta mea e casnica si coasigurata, beneficiaza de asigurare desi eu nu platesc un procent mai mare; de asemenea daca torn un copil, si el va fi beneficiar, dar io practic nu platesc pentru el; daca fac 10 copii deci, vor exista 12 asigurati si un singur platitor, JE. asta cum suna ?

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jan 23, 2010 11:44 pm

sa mutam aici discutia ca nu mai e nici macar tangenta la salarii..

J.C. wrote:lasa-le in ***** pe transporturi si opsnaj, oricum alea NU sunt case de asigurari, alea sunt pur si simplu niste liste cu oameni care au asigurare medicala de stat, dar nu platesc nimic. don't even get me started cu toate uniformele din tara care nu platesc asigurare, tot ce e militan, jandarm, pompier, militar etc...
in rest DA, este exact ce zic si eu, pana nu se termina cu pomenile, nu se poate reforma sistemul. toate pomenile sociale de orice tip, nu doar astea medicale!
cu spitalele private, alea sunt finantate prin contract cu casa, chiar daca mai au si alte surse de venit. insa incearca tu doar sa-ti faci o clinica de... ce vrei tu, de luat tensiunea sa zicem :D clinica lui b3 de luat tensiunea, unde oamenii vin si tu si cu mine le luam tensiunea contra cost. sa vezi cum NU reusesti sau prin ce furci caudine esti trecut, nu ai voie sa-ti impui tariful tau, tre sa iti faci contract cu CASMB, care te plateste cum vrea ea pt fiecare tensiune luata, tre sa te califici prin 10 000 de procese si trialuri de standarde pe care le inventeaza ei, iar shpagi, iar teancuri de acte, iar subcontracte, etc... la nesfarsit. la fel, un medic de medicina de familie (care este total neglijat de sistemul nostru de sanatate, contrar a cum ar trebui sa fie) nu poate sa lucreze niciodata decat dupa niste reguli impuse de CAS, unica si inexorabila.

Ma doare capul de cat de pe langa esti.. La opsnaj dintotdeauna, de cand s-a infiintat in 1999, le-a oprit bani pt asigurarea de sanatate. Ba chiar si la pensionarii opsnaj li se ia bani din pensie pt sanatate, pt ca au pensii mai mari de nu stiu cat.

Dar de ce sa faca un spital privat contract cu CNAS, daca e privat ? Privat inseamna sa platesti. La stat este "gratis"/de la CNAS. Daca ne facem noi doi clinica noastra privata de luat tensiunea nu trebuie decat sa respectam criteriile DSP ca sa primim autorizatia de functionare ca unitate medicala. Atat. Dup-aia taxam si 500 RON o tensiune daca vrem si daca ne plateste cineva atat. Ce vorbesti tu cu toate piedicile este pt contractul cu CNAS, ca sa le acorzi servicii medicale pe gratis pacientilor asigurati ai CNAS, si aia este alta mancare de peste, nu mai suntem clinica privata (sau nu in sensul in care vorbim noi [sau se pare ca doar eu, la tine fiind haos] aici de privat). Nu-ti dai seama ce aberatie spui ? Tie, in firma ta, iti impun institutiile statului, cu care n-ai nici o treaba, ce sa faci ? Daca esti fraier si cauti stapan de care sa asculti, da, iti impun.

Iar cu medicii de familie este iar alta discutie, pentru ca ei sunt cu cabinete private dar cu contract cu CNAS, si cei mai multi au ramas cu mentalitatea ca sunt angajati la stat si asteapta ordine de la institutii. Totusi, chiar si ei, in afara orelor contractate cu CNAS, daca au spatiul lor la dispozitie 24/7, pot sa faca orice vor si sa puna orice pret vor.

Esti complet pe langa..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 11:54 pm

Da, dar la cat de frumos spune ce spune ce mai conteaza!
AI dreptate JC, ar trebui sa plateasca si aia micii, eventual din banii de guma de exemplu sau de ce nu sa munceasca. :)
btw se zice fnuass, nu fass, sau era o gluma. cacid ac aer, sa stii ca exista si fnuass.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jan 23, 2010 11:56 pm

pai pe vremea lui ceausescu nu munceau aia mici, nu strangeau castane din parc ? :D stie el ceva :D
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jan 24, 2010 12:10 am

intrebarea mea -am si eu una- este daca nu este comparabil sa te dai cu parerea despre sistem cu a te da cu parera despre folbal. adicaca si la folbal, unii castiga bani calumea, au masini si femei dabelea, tu (un tu impotetic) platesti beletul, stai ca prostul te uiti tuata ziua la ce a mai zic becali si fratii lui si cumperi ziare de sport si te holbesti la meciuri de genul Pandurii Targu-Jiu Apulum Alba Iulia.
eu am o parere infecta despre micorbisti.
oarwe frecatul despre sistem nu este tot microbism dintr-asta?
ca ala din politica, saracu sta si se uita la ce zice basescu si cum il face basescu pe alalalt si din astea.
mie discutiile astea imi suna a microbism

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Sun Jan 24, 2010 12:36 am

J.C. wrote:da, exact asa arat: mult si fara rost.

insa ce e si mai shmecher, dupa mine chiar hilar (poate chiar pedicular) e ca daca io sunt salariat si platitor de FASS, iar nevasta mea e casnica si coasigurata, beneficiaza de asigurare desi eu nu platesc un procent mai mare; de asemenea daca torn un copil, si el va fi beneficiar, dar io practic nu platesc pentru el; daca fac 10 copii deci, vor exista 12 asigurati si un singur platitor, JE. asta cum suna ?

Dragule, tu esti mai rau ca Hagi Tudose!
Pe de alta parte, cuvantul asigurat presupune niste riscuri, printe care se numara nevasta si copiii.Ce te faci insa ca puradeii mei iti vor plati tie pensia. Atunci sa vezi pe tine dilema existentiala! Cred ca ai gresit locul in care sa te reproduci. Nu pe forum, nu-i frumos!

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 12:53 am

haideti coaelor ca nu am zis sa plateasca aia micii. cplln, e prea mult misto! asta ati inteles voi ?
acuma tu ti-ai pus problema, simplu si cinstit, DE CE STEAGU LOR AVEAU NEVOIE DE O CASA SEPARATA DE SANATATE, tot de stat si coordonata tot prin CAS ?
pai moshule (b3), spital privat NU ai cum sa-ti faci. ce spital privat cunosti tu ? un exista, pentru ca nu are cum sa fie fondat deci nu poate functiona. daca prin absurd in naivitatea in care traiesti sa zicem ca vei reusi sa iti faci clinica respectiva de luat tensiunea si respecti criteriile dsp, ai sa vezi cum in primul rand nu vine nici p**a la tine. cata lume cunosti tu care a incercat sa-si faca un cabinet privat de ORICE, ca sa stii toate piedicile pe care le-a intalnit ?
ce incerc eu sa-ti zic este ca nu poti functiona ca medic adevarat decat legat de stat. atata timp cat poti face cel mult niste laborator si imagistica, si eventual poti da consultatii de ambulator la niste clinici din astea coioase, astea nu se numesc sistem de sanatate, fratzicule! cat timp nu poti avea spital cu paturi, competitiv, orientat spre profit sau riscand falimentul, nu se va dezvolta medicina. noi nu suntem o tara ca UK ca sa avem buget anual de 100 miliarde de lire doar la sanatate, ca atare nu putem acoperi acelasi necesar fie si pentru o populatie de 3 ori mai mica. numai o lege a asigurarilor private de sanatate poate reprezenta un motor pentru dezvoltare a acestor servicii, altfel conflictele de interese intre principalii stapani si beneficiari ai sistemului actual si cei care pot sa faca o reforma a sistemului de stat nu vor permite niciodata sa se intample asta, caci o duc prea bine.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jan 24, 2010 1:32 am

J.C. wrote:haideti coaelor

and now let's bounce.
let's bounce, leys bounce, let's bounce.
and bounce. and bounce
and bounce, and bounce and bounce
hehe :D

bai ai uitat un i :D .

voicutu
senior
senior

Postby voicutu » Sun Jan 24, 2010 8:31 am

burlacelul wrote:
J.C. wrote:da, exact asa arat: mult si fara rost.

Dragule, tu esti mai rau ca Hagi Tudose!
Pe de alta parte, cuvantul asigurat presupune niste riscuri, printe care se numara nevasta si copiii.Ce te faci insa ca puradeii mei iti vor plati tie pensia. Atunci sa vezi pe tine dilema existentiala! Cred ca ai gresit locul in care sa te reproduci. Nu pe forum, nu-i frumos!

Puradeii sunt miscibili cu munca mai ceva ca lipidele cu apa

voicutu
senior
senior

Postby voicutu » Sun Jan 24, 2010 9:43 am

burlacelul wrote: Dragule, tu esti mai rau ca Hagi Tudose!

Zau?! Atunci ia sa mearga la restaurant si sa ceara 12 portii (parinti +10copii), dar sa plateasca numai una, sa vedem ce patesc. Sau sa mearga la un magazin si sa ceara marfa gratis in valoare e 11x o consultatie la ambulatorul spitalului. Sau sa plateasca abonamentul TV o luna pe an. Presupun ca celor care lucreaza acolo nu le vor plati pensiile, nu? Toata lumea are dreptul sa traiasca din profesie, mai putin medicii si farmacistii, care ar face bine sa vina cu bani de acasa ca sa-si merite onoarea de-a trata guno...pardon, natia romana.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 11:25 am

trident, daca scriu cu "i" rezulta un cuvant obscen. fara "i" e doar asa, o formula de adresare mai informala care doar seamana cu respectivul cuvant, deci e si un eufemism in acelasi timp. ca atare toata lumea e safe. intelegi cum merge treaba ? :D

catre voicutu: multumesc de sustinere! la restul ce o fi asa greu sa priceapa ? ash vrea sa-ti dau o steluta sau un vot pozitiv, ca pe youtube, dar din pacate nu face parte din posibilitatile forumului.

no_zone
junior
junior

Postby no_zone » Sun Jan 24, 2010 12:45 pm

J.C. wrote:haideti coaelor ca nu am zis sa plateasca aia micii. cplln, e prea mult misto! asta ati inteles voi ?
acuma tu ti-ai pus problema, simplu si cinstit, DE CE STEAGU LOR AVEAU NEVOIE DE O CASA SEPARATA DE SANATATE, tot de stat si coordonata tot prin CAS ?
pai moshule (b3), spital privat NU ai cum sa-ti faci. ce spital privat cunosti tu ? un exista, pentru ca nu are cum sa fie fondat deci nu poate functiona. daca prin absurd in naivitatea in care traiesti sa zicem ca vei reusi sa iti faci clinica respectiva de luat tensiunea si respecti criteriile dsp, ai sa vezi cum in primul rand nu vine nici p**a la tine. cata lume cunosti tu care a incercat sa-si faca un cabinet privat de ORICE, ca sa stii toate piedicile pe care le-a intalnit ?
ce incerc eu sa-ti zic este ca nu poti functiona ca medic adevarat decat legat de stat. atata timp cat poti face cel mult niste laborator si imagistica, si eventual poti da consultatii de ambulator la niste clinici din astea coioase, astea nu se numesc sistem de sanatate, fratzicule! cat timp nu poti avea spital cu paturi, competitiv, orientat spre profit sau riscand falimentul, nu se va dezvolta medicina. noi nu suntem o tara ca UK ca sa avem buget anual de 100 miliarde de lire doar la sanatate, ca atare nu putem acoperi acelasi necesar fie si pentru o populatie de 3 ori mai mica. numai o lege a asigurarilor private de sanatate poate reprezenta un motor pentru dezvoltare a acestor servicii, altfel conflictele de interese intre principalii stapani si beneficiari ai sistemului actual si cei care pot sa faca o reforma a sistemului de stat nu vor permite niciodata sa se intample asta, caci o duc prea bine.

sunt o gramada de clinici private ce merg bine.
stiu eu una in cluj care seamana cu un spital la ce servicii ofera(ma rog, policlinica):

http://www.interservisan.ro/

deci sunt unii ce o duc bine in Romania din medicina, muncind cinstit, fara spaga.
"uneori spun niste chestii atat de aiurea ca imi vine greu sa cred dupa-aia cand le recitesc ca intentionasem sa fac o gluma si ma cuprinde toata jena"

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 1:07 pm

da frate, lasa-ma cu astea, ti-am zis: laborator, ct, mri, spect bla bla bla. dar nu sunt spitale, nu au paturi, nu trateaza oameni, cel mult dau niste consultatii. iar banii pe investigatii si-i iau ori din 100% buzunarul clientului ori printr-un sistem de co-plata cu trimitere de la diverse structuri gen spital sau MF, prin CNAS. dar NU SUNT SPITALE. deci nu sunt paturi, oamenii nu stau internati, nu beneficiaza de ajutor medical propriuzis. spitalele (spre deosebire de anumite clinici) nu au cum sa functioneze decat pe baza unor asigurari, iar momentan singura casa de asigurari este CNAS => monopol => preturi discretionare si servicii proaste.

la opsnaj era cam asa : oamenii au o policlinica a lor, nu e cu liste, e o babilonie completa, iar pana in 2006, cred, primeau retete GRATUITE, la niste farmacii tot ale lor; nu exista nici o lista pt ei, nimic. iar ca toti bugetarii platesc sanatate tot doar din 2006; nu stiu cat plateau inainte, dar cert e ca regimul lor era mai special, conform unor presiuni de shpagi, manarii si posturi de stabi care nu trebuiau sa se piarda.

alunelu
newbie
newbie

Postby alunelu » Sun Jan 24, 2010 1:42 pm

J.C. wrote:la opsnaj era cam asa : oamenii au o policlinica a lor, nu e cu liste, e o babilonie completa, iar pana in 2006, cred, primeau retete GRATUITE, la niste farmacii tot ale lor; nu exista nici o lista pt ei, nimic. iar ca toti bugetarii platesc sanatate tot doar din 2006; nu stiu cat plateau inainte, dar cert e ca regimul lor era mai special, conform unor presiuni de shpagi, manarii si posturi de stabi care nu trebuiau sa se piarda.

Parca esti bazac. Si el era mare si avea certitudini, stia el sigur cum e cu salariile rezidentilor. Deci, angajatii mapn si m.i. platesc asigurari de la aparitia legii 145/1997:" nefăcând parte din nici una dintre categoriile scutite de plata contribuţiei obligatorii la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, atât cadrelor militare, cât şi poliţiştilor le-a revenit obligaţia, mai întâi în conformitate cu art. 52 alin. (1) din Legea nr. 145/1997, iar după abrogarea acesteia, în temeiul art. 51 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002, de a plăti contribuţia bănească lunară pentru asigurările de sănătate."

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jan 24, 2010 3:16 pm

voi chia v-ati pus pb la modul serios ca aia nu platesc contributii?

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 3:42 pm

si deci atunci care e rostul casei OPSNAJ ?

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jan 24, 2010 7:15 pm

sa te intrebi tu.

si cauta pe google "spital privat" sa vezi cum nu exista.

simt cum mi se sinucid neuronii in grup cand iti citesc mesajele si ma gandesc sa-ti raspund. asa ca n-o sa mai fac nici una din cele doua. ramai cu certitudinile tale. incredibil.

trident, dap, exact microbism. pe forum cel putin.

voicutu
senior
senior

Postby voicutu » Sun Jan 24, 2010 7:28 pm

b3 wrote:
si cauta pe google "spital privat" sa vezi cum nu exista.

Poftim?

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 7:41 pm

deci b3, esti aiurea rau, sa mor. unde exista ma spitale private, cu clinici si cu servicii de urgenta ? tu pui egal intre spital de urgenta si clinicile astea cul si noi si sexy, unde iti faci rinoplastie si iti pui silicoane si iti faci PET si aceste lucruri, din banii din buzunar ai clientului ? despre asta vorbesc io ? intelegi notiunea de sistem de asigurari ? pe CE ANUME te contrazici tu aici, inafara de placerea ta de a contrazice fara directie si, se pare, sustinerea ta infrigurata pentru manariile gen OPSNAJ ? spune-ne si noua, de ce esti un asa mare fan al lor? JESUS !

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jan 24, 2010 7:47 pm

hai plangi.
oricum, peste urmatoarele 7 posturi se va ivi solutia sistemului de sanatate. dioscutia s-a apropiat la 3 cm de esenta.
stay tuned pt a afla solutia.

btw, pan atunci eu cred ca ae aia ca se fura. si de la privat, side la stat, se tot fura. incorigibil.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 7:53 pm

nu peste 7 posturi, chiar mai devreme. io va vorbesc aici din calitatea de viitor fost ministru al sanatatii si incerc sa va pun in tema cu situatia, ca sa nu aveti un soc asa mare cand va demara adevarata reforma in sistem :D dar voi se pare ca nu sunteti foarte recunoscatori.

read my lips, ca sa zic asa: legea asigurarilor private de sanatate, in paralel cu sistemul de stat fundamentat pe medicina de familie. it's not just the best way, it's the ONLY way :D recunoaste-ti ca suna ca o reclama. da, sunt mandru!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jan 24, 2010 8:31 pm

J.C. wrote: recunoaste-ti ca suna ca o reclama. da, sunt mandru!

recunoaste-m. de fapt cam se rupe de, dar vad ca tii de subiect, asa ca nu pot fi insensitive, k dup-aia se scufunda topicul..

fist tre s stii ca esti contra naturii, lumea disxuta cand vine salariul.
si doi:cand intra legea ne acolim intr-o d-asta de asig si facem smenyuri. iti promit, asa este ok? mai mult ce vrei?
de fapt cre c stiu: vrei s faci o petitie p care s-o init b3 si sa cerem, in numele utiliz imed, sa dea drumul la cascaval?
da s-ar trag altfel banii, d'accord

:D :D :D salut nasterea unui utiliz cu kreer. poate reuseste sa compenseze pe avlee si muma P, la care n gandim in fiece zi cu tristete.

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Sun Jan 24, 2010 9:47 pm

J.C. wrote:se pare ca gaurile din sistem ori s-au umplut, ori au confluat atat de tare ...

ce-au facut gaurile? poti sa-mi explici mai in detaliu fenomenul? daca macar ziceai ca s-au umplut si dup-aia au confluasta, parca mai pricepeam. dar asa? fii bun(a) si fa-mi o schema.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 24, 2010 11:27 pm

@trident: aici nu e cu salarii, e cu "gauri negre..." deci acest subiect merge dezbatut la nesfarsit, exact cum imi place mie.
@amalia93: da-mi repede id-ul pe PM si iti trimit un desen, hai nu mai sta pe ganduri!

ASIGURARI PRIVATEEEEE !!!!!!

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Mon Jan 25, 2010 12:19 am

nu mai e nevoie. am inteles. au confluat privatele.
p.s. cand cercetezi dexul pentru a afla sensul unui cuvant, verifica si contextul minim in care se foloseste, eventual si etimologia, care in cazul de fatza iti clarifica sensul corect. si poate atunci nu mai faci confluenta de gauri. de altfel, in romana, verbul a conflua e un barbarism. numai substantivul e acceptabil.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Mon Jan 25, 2010 6:27 pm

da, ai inteles perfect! sincer, defapt nu.cred ca trebuie sa te concentrezi putin mai mult la continut si ceva mai putin la semantica. ca sa-ti citez din House: "read less, more tv!".

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Mon Jan 25, 2010 10:20 pm

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............... U HAVE GOT TO BE SHITTING ME !!!

Va dau in continuare mesajul privat primit de la dragul de JC. Nu de alta, dar nu-miplace cand unii se dau civilizati numai cand risca blamul public. JC, sa nu-ti mai permiti vreodata sa-mi trimiti astfel de mizerii. Insulta te descalifica pentru orice schimb civilizat de replici.
SI ACUM CAPODOPERA:

"sincer, ce problema ai tu de incerci sa ma convingi ca ar putea conta mai mult decat o ceapa degerata ce parere ai tu despre uzanta unui cuvant. esti academia romana sau cine esti tu ? ma doare la o asemenea distanta de varful cotului incat nici macar nu-mi trece prin cap sa te tot contrazic macar, pe o tema atat de triviala (gaurile nu pot conflua? nu se pot mari dimensiuni si nu se pot uni, chiar daca sunt inafara mintii tale?) ca apoi sa-ti mai si spun ca esti proasta sau alte chestii cerute de subconstientul tau masochist. sunt mult mai intrigat de ce probleme interioare poti tu avea sau cat de neglijata esti, caci toata lumea stie ca standardele gramaticale exagerate sunt ocupatia celor nebagati in seama.
nu-ti face griji de cum ma exprim io, caci in cazul in care am nevoie de ajutor aici, nu il voi primi de la cineva care foloseste expresii dubioase de genul "context minim" sau din astea , mai bine te ocupi tu putin de viata ta sociala, de unde fara indoiala iti vin neimplinirile. niciodata nu strica un "context minim" de atentie acordata ingrijirii tale proprii, ca prima sugestie. check it out, poate scoti ceva!"

Return to “Viata in spital”