privatizarea si alte chestii pe care le-am mentionat eu vor rezolva chiar foarte multe, ca si legea respectiva, dar asta din pacate numai in contextul unei descentralizari administrativ-teritoriale, cu autonomie si bugete locale, in cadrul unei reforme de stat, cum balacaresc astia pe la televizor din cand in cand.
il stiti pe martin luther king; ei bine, si eu am un vis... sort of.
imaginati-va asta, complet ipotetic: vine unu la spital, serviciu de urgentza, cu mana in punga. dom doctor, mi-a zburat mana, sa zicem ca de pe la jumatea metacarpienelor, cam asa, nu conteaza. pai cam cand? pai cam acu juma de ora. aha, e ok, treci frumos aici sa te rezolvam dpdv al urgentei, aka sangerare, toaletare, antibioterapie, durere, etc. pai si mana nu mi-o replantati si mie la loc, stiti, eram oarecum atasat de ea

ba sigur, stai sa vedem ce asigurare ai matale, ok... ce lucrezi? pai taximetrist, sa zicem, asigurare privata? nu. asigurare la stat? da. supertare! pai replantarea costa cam vreo 100 000 de euro, iar asigurarea iti acopera cam vo 10 000 asa. de banii astia iti facem un bont de toata frumusetea. aaa, pai nu e bine, stiti, v-am zis, mie imi place de mana asa, cam cum era. ok, pai neavand asigurare, te duci frumos pe hol, dai telefon lu nevasta-ta sau cui o fi, faci frumos un crash credit special la o banca prevazute prin program guvernamental, girezi cu casa, scoti banii si hap, te-am si rezolvat. nu e nici o problema, totul e, cum vezi, stralucitor si frumos la noi aici in spital, rata de reusita e superbuna, 60 70 la suta, u'll be home in no time, si o sa schimbi vitezele alea cu aceeasi dexterinate ca inainte. deal ? da. bun. te asteptam. vezi, nu depasi cu telefonu ala 4 5 ore, ca devine riscant cu replantarea, deci grabeste-te! succes!
cum suna ?