salarii

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Enemy
elder
elder

Re: salarii

Postby Enemy » Tue Jan 19, 2010 9:26 pm

J.C. wrote:@ enemy: dar cati bani crezi ca ti-ar ajunge si, mai important, cum crezi ca ai putea sa intri in posesia lor ? cum iti dai tu seama ca salariul tau e mic ? din ce punct de vedere e mic ? parintii mei, amandoi medici primari, pe la mijlcul anilor 90, avea IMPREUNA un salariu total de cam 100 de dolari pe luna. acuma tu singur ai aproximativ 250 de euro pe luna. cati bani ti-ar ajunge ca sa nu te mai gandesti la bani si de unde ar putea banii astia sa vina ? si mai ales ... cine si de ce sa ti-i dea ?

intrebarea 1 e penala: raspuns - salariu mai mare
intrebarea 2 o intrece pe prima: ia un ziar si vezi cat costa chiria in bucuresti, ia carutu' si du-te la carrefour vezi cat costa mancarea

te raportezi la anii 90, cand erau alte vremuri, alte cheltuieli, alta valoare a banului. Si in perioada interbelica salariile erau de zeci de milioane. Cu ce folos, daca valoarea era mica?

Cati bani mi-ar ajunge? atatia cat sa ma pot intretine doar din munca de medic, sa pot sa mananc sa nu mor de foame si sa locuiesc si eu intr-o casa si nu la cort. E prea mult?

Cine sa mi-i dea? Statul, normal. De ce? pentru ca muncesc nu cersesc!

Numai bine!

PS: Ia fa abstractie intr-o luna de ajutorul dat de parinti sau din alte surse in afara profesiei de medic si vezi daca te mai descurci tot la fel de bine.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Tue Jan 19, 2010 9:55 pm

well, coaelor, inainte sa sariti asa repede cu gura si sa-mi ziceti mie "ciocu mic" admiteti faptul ca eu insumi nu o duc deloc asa bine. parintii mei nu castiga atat de bine incat sa poata sa ma sustina acum cu mai mult decat cu locuinta, prin faptul ca locuiesc inca impreuna cu ei, lucru deloc convenabil, va asigur. la ce mi-a folosit ca ei sunt medici ? mi-a folosit in a intelege ce ma astepta si pentru cat timp, astfel sa fac o alegere in cunostinta de cauza. daca voi ati intrat in toata treaba asta cu medicina cu capul in nori, gandindu-va asa, diafan, ca vreti sa "ajutati oameni" in spirit din asta de doctor quinn, si ati neglijat aspectul financiar, e numai vina voastra, cu atat mai mult daca in conditiile astea v-ati mai inhamat si la a va intemeia familie, casatorii si plozi. aici era momentul sa decideti ce vreti: medicina in romania sau familie si o oarecare bunastare materiala. io am ales-o pe prima, cel putin pana in momentul de fata, si nu am de ce sa ma plang, chiar daca port aceeasi pereche de blugi cate 2 ani la rand, chiar daca singurele mele distractii sunt legate de niste sporturi care nu pot sa ma coste mai mult de un milion pe luna, chiar daca pentru a ma tine la curent cu literatura medicala de specialitate trebuie sa fac downloaduri mai mult sau mai putin legale.
nu zic ca nu meritam niste salarii de probabil zece ori mai mari, cel putin, dar sa ne preocupam cu a ne plange despre asta este numai si numai o pierdere de vreme. sistemul asta nu ne va da acesti bani, nu ne va da nimic in plus si putem sa cautam cate parghii vreti, nu o sa le gasiti, ele NU exista. exista in schimb niste asemenea parghii pentru a cere anumite schimbari, care sa duca la un sistem DIFERIT, unul privatizat si liberalizat, unul in care sa putem cere bani in schimbul direct a ceea ce suntem in stare sa facem. unul are nevoie sa i se monitorizeze tensiunea arteriala: cat e dispus sa plateasca pentru asta: altul are nevoie de interpretarea analizelor biologice: la fel; altul si-a scrantit o glezna si vrea sa fie vazut si ajutat medical: tot asa; iar daca nu, sa se descurce singuri. poate vor putea sa o faca, si atunci noi va trebui sa ne cautam alta meserie. eu totusi cred ca nu le va fi asa usor si atunci... societatea trebuie sa invete din asta si trebuie sa decida ce vrea sa faca.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Tue Jan 19, 2010 9:57 pm

am mai zis asta, parintii mei, medici primari, acum 15 ani castigau impreuna LUNAR 100 de dolari pe luna. deci faptul ca eu fac acum 250 de euro pe luna intr-un sistem absolut falimentar nu mi se pare doar rezonabil ci pur si simplu o minune. inainte sa-mi zici mie ciocu mic, care se pare ca am o preocupare mai de profunzime in problema asta, mai bine imi zici tu mie cine vrei sa-ti dea banii astia si de unde ? te duce mintea sa incerci sa raspunzi la asta ?

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Jan 19, 2010 10:04 pm

bani mai multi nu avem de unde lua, dar macar vocabularul decent fata de colegii de breasla sa-l pastram. sunt absolut deaceeasi parere cu tine J.C., cu exceptia vocabularului folosit....

angry4ever
junior
junior

Postby angry4ever » Tue Jan 19, 2010 10:09 pm

J.C. wrote:well, coaelor, ...........
C I O C U L M I C !!!!!

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Tue Jan 19, 2010 10:34 pm

lol ! nu mai suferiti cu limbajul, ca nu vad la ce va folosesc complexele astea. "coaelor" e doar o formula prieteneasca de adresare, nu e un cuvant din dictionar, nu inseamna nimic, spre deosebire de "testicule" :D iar "coaelor" e pluralul de la "testicule". pur si simplu sunt o persoana mai de cartier. nu vad ce are asta a face cu subiectul in discutie. limbajul folosit este printre cele mai putin importante lucruri pe lumea asta, atata timp cat este inteligibil. uita-te la dr. house. :D
nu suferiti de falsa pudoare!
personal gasesc mai deranjanta expresia "ciocu mic", mai ales cand vine de la oameni care nu pretind sa aiba marel lucru in capatana.

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Jan 19, 2010 10:47 pm

J.C. wrote:lol ! nu mai suferiti cu limbajul, ca nu vad la ce va folosesc complexele astea.

e vorba de respect, educatie! personal nu mi-ar place sa vina un pacient sau un coleg cu un asa vocabular la mine...

Wile E. Coyote
newbie
newbie

Postby Wile E. Coyote » Tue Jan 19, 2010 10:59 pm

''exista in schimb niste asemenea parghii pentru a cere anumite schimbari, care sa duca la un sistem DIFERIT, unul privatizat si liberalizat, unul in care sa putem cere bani in schimbul direct a ceea ce suntem in stare sa facem.''
JC. care sunt acele parghii?
Ca nu stiu daca la lege (a de acum) scrie asa ceva...
Iar daca se apuca tot doctoru' sa ii ceara, ACUM, pacientului bani sa ii interpreteze orice investigatii, spre exemplu, iti dai seama ca in secunda 2 sinapsele lui vor duce la verbalizarea a 3 cuvinte simple ''SA VINA TELEVIZIUNEA''!!!!! :D
Astept explicatii suplimentare... si salariul pe decembrie :D

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jan 19, 2010 11:16 pm

J.C., poti vorbi asa in lumea reala, daca vrei, dar pe forum te supui regulilor forumului. Reguli care interzic adresari de genul "coaelor", "pielist", "pielea mea", "sbp" si altele pe care le-ai mai folosit. N-ai fi primul care primeste ban pentru asa ceva si ar fi pacat sa-ti pierdem contributiile la forum din cauza asta.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Tue Jan 19, 2010 11:35 pm

nu vorbim despre LIMBAJ aici. nu e nimeni dintre noi o autoritate in domeniu si fiecare are voie sa vorbeasca asa cum vrea, iar personal nu mi se pare ca te-am injurat sau ceva. uite, nici mie nu imi place cand voi va legati de niste chestiune asa neesentiale cum sunt cuvintele, intr-un forum cu discutii pe alta tema, dar nu ma auzi pe mine plangandu-ma despre asta.
nu ti-am cert tie sa vorbesti in nici un fel asa ca da-mi voie sa vorbesc absolut cum vreau eu, cum se vorbeste la mine in cartier. imi pare rau, dar nu toti au avut parte de o educatie asa fina si aleasa cum ai avut tu, regino si pretioaso!
ma asteptam la un grup de oameni care bitch and wine tot timpul pe aici sa faca la fel si cu privire la "vai, cum vorbesti, nu se poate asa ceva", dar nu atat de repede. asta e dovada ca voua pur si simplu va place mai mult sa va certati si sa va contraziceti si sa corectati lumea decat orice altceva, este ? sau poate vrei sa-mi dovedesti ca ma insel...
iar daca forumul asta alege sa fie de un fascism de 3 lei si sa baneze pe cineva pentru ca foloseste niste eufemisme nevinovate si nimic mai mult (mergeti repede la dictionar), prefer sa ma lipsesc de el, pentru ca e un forum pentru OI si nu pentru OAMENI ! OK? dati-mi de stire ca nu am cu cine si despre ce sa discut si ma dezic de toata prostia asta in 3 timpi si 3 miscari.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jan 19, 2010 11:50 pm

La raportul de garda, cu pacientii sau la examene vorbesti asa, ca la tine in cartier ? :D "Noi" avem sute de pagini de discutii, intr-un limbaj adecvat si respectand niste reguli. Toti cei care considera forumul fascist, comunist, plin de cenzura etc. pot sa-si faca propriul lor forum. Unii pleaca de buna voie, altii sunt dati afara si exista si o a treia categorie, cei care inteleg ce li se spune. Alegerea este a ta. :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Tue Jan 19, 2010 11:59 pm

stiu cum trebuie sa adaptez limbajul in functie de fiecare situatie, dar nu mi se pare un forum banal pe net un cadru care pretinde o formalizare excesiva, ma exprim cum vreau pentru a-mi face cant mai intelese nu doar gandurile rationale cat si atitudinea generala. si stiu foarte bine sa interpretez regulile si nu am incalcat nici una de aici. cine esti tu sa-mi spui ca nu ma exprim adecvat ? ai si alte probleme pe lumea asta, inafara de cum se exprima lumea din jurul tau ?te duce capul la mai mult, decat sa identifici ce e deosebit intr-o modalitate de exprimare ? pe mine unul ma deranjeaza erorile gramaticale ale interlocutorilor, dar nu ma cramponez in ele, caci sunt sigur ca si eu le fac. daca voi va lasati cramponati din cauza ca vi se pare ca ma exprim prea urat pentru prea finele dumneavoastra urechi de snobi si probabil tarani epatati, cum e cazul unora, inseamna ca oricum nu am ce discuta cu voi. dar mai intai logica spune ca trebuie sa ma conving de asta.

keroseneSS
junior
junior

Postby keroseneSS » Wed Jan 20, 2010 12:49 am

J.C. de acord cu tine.. pana nu se va impune plata pentru orice serviciu medical, stratificata in functie de complexitatea acestuia, nu vom avea cum sa castigam mai mult

iar pentru a se vedea adevarata valoare a acestor servicii trebuie ca cei carora le sunt necesare sa nu beneficieze de ele pentru un timp determinat.. adica, da, suna macabru, trebuie lasati sa sufere pana nu vor plati pentru ele la adevarata lor valoare
Mare amator de whisky si de domnisoare frumoase. Image

sashab
junior
junior

Postby sashab » Wed Jan 20, 2010 6:55 am

Asadar... au intrat banii la Floresca? De bonurile pt decembrie stie cineva ceva?

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Wed Jan 20, 2010 9:02 am

sashab wrote:Asadar... au intrat banii la Floresca? De bonurile pt decembrie stie cineva ceva?

nu au intrat banii. de bonuri nu stiu nimic...

sweet katy
junior
junior

Postby sweet katy » Wed Jan 20, 2010 12:02 pm

am sunat la floreasca,cica banutii vin dupa 21 grila veche:(bonurile se dau de luni 25.1

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Wed Jan 20, 2010 2:13 pm

Kerosene, chiar NU esti macabru sau deplasat in nici un fel. in tara asta se incearca de 65 de ani obligarea medicilor pt a lucra pe gratis si ce se reuseste e o monstruozitate mult mai inumana decat ce e acuma medicina la noi. exista tari, chiar tari foarte civilizate si avansate fata de noi, care pana nu de curand erau intr-o situatie deplorabila, iar acum sunt aproape ca americanii ca dotari si functionare a sistemului. in turcia, acum 17 ani, inainte sa se reformeze sistemul medical, la usa unui cabinet era o gloata de oameni aranjati dupa nici o ordine, dintre care intra pe rand cel mai mare si mai puternic dintre bolnavi, iar cei batrani sau cu adevarat grav bolnavi, nu aveau nici o sansa; insasi usa de la cabinetul medicului avea, tine minte asta ca imagine: CLANTZA DOAR PE DINAUNTRU. astea sunt istorii culese de la oameni care stau acolo de mai mult de 20 de ani si care imi spun ca acum medicina la ei e cum vezi in filmele gen Dr. House sau altele de gen.
ca singura alternativa, pentru ca medicii sa nu mai fie coruptibili, asa cum sunt acuma, trebuie sa se renunte la ipocrizia cu "medicul nu are voie sa primeasca nimic de la bolnav". este o porcarie si o cretinatate, fie ca se numeste shpaga sau foloase necuvenite, fie ca se dau inainte sau dupa savarsirea actului medical. atata timp cat doctorul nu lucreaza sub contract negociat individual, el poate sa ceara cati bani vrea el pentru orice vrea el, la fel ca un gunoier pe care vrei sa-l angajezi sa-ti care gunoiul de pe peluza din fata casei.

agressoru
junior
junior

Postby agressoru » Wed Jan 20, 2010 3:06 pm

oh ! Chiar nici acum nu stiti cum sa facetzi bani ?

Sectorul energetic e foarte banos. Ce-ar fii ca toti medici sa se bage in acest domeniu.

Propun sa se instaleze mori de vant in toate conturile medicilor ! O sa iasa terra-watti de aici !

Baftaloo !

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Wed Jan 20, 2010 3:24 pm

ideea pe aici pe forum nu e doar "cum sa castigi mai multi bani". toata lumea stie ca daca asta'ti e principalul obiectiv in viata, poti sa te lasi pagubash cu medicina.
ideea ar fi insa cum sa faci astfel incat sistemul sa fie mai liber si mult mai puternic finantat, astfel incat sa ai si personalul supermotivat si chiar competitiv, si dotarile pe masura. cum ar fi sa-i poti face unuia orice analiza iti trece tie prin cap pentru vreun diagnostic ciumec, cum ar fi sa-i poti face un RMN sau un SPECT in aceeasi dimineata cand ai scris in foaie ca ai nevoie de asa ceva, sau o imunohistochimie sau cum ar fi sa ai cate o echipa de deshocare superdotata si bine pusa la punct, mereu scolita si rescolita si supercalificata, ca atunci cand iti face unu stop pe targa sau, si mai tare, pe masa de CT, sa stii in ORICE moment ca, daca moare, frate, mai mult chiar NU putea fi facut. cum ar fi sa fie asa ? :D si eu unul ajung la concluzia ca decat sa existe o mie de spitale care sunt mai mult niste azile darapanate, mai bine avem, pentru inceput, zece de spitale ca in descrierea mai sus, finantate de la minister/CAS, iar pentru restul, case private care dezvolta spitale si clinici dupa propriile politici.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Jan 20, 2010 4:19 pm

Medicul nu poate sa ceara bani pentru serviciile medicale atat timp cat lucreaza la stat sau la privat. Pentru a-ti taxa serviciile dupa bunul tau plac singura solutie e sa iti faci clinica privata/cabinet unde cel care face legea e doar Maria Ta. Asta in cazul in care iti mai vine vreun pacient cand te aude cu limbajul tau de cartier, de care esti atat de mandru. Nu cred ca stii sa adaptezi limbajul in functie de fiecare situatie. Aici nu suntem in cartier la tine, iar mesajele postate de tine sunt vazute in mare parte de oameni pe care nu ii cunosti, lucru care prin bunul simt te obliga sa pastrezi o oarecare decenta.

Nu suntem nici "snobi" si nici "tarani epatati", suntem doar civilizati, ti se pare asa de anormal?

Vad ca insisti prosteste pe o stupida intrebare "cine sa iti dea acesti bani?". Statul colegu', medicii sunt bugetari platiti de stat. Deci repet, statul sa ii dea.
Nu sunt de acord cu spaga, nici inainte, nici dupa.
Doctorul lucreaza sub contract negociat individual in mediul privat, pentru cunostintele dvs generale. La stat nu se negociaza salariul nicaieri. Nici in SUA, nici in Anglia, nici in Germania, etc. Faptul ca salariul nu se negociaza individual te indreptateste pe tine sa ceri spaga pentru serviciile prestate? Vorbeai de inteligenta colegu'...

Respect

keroseneSS
junior
junior

Postby keroseneSS » Wed Jan 20, 2010 4:23 pm

Enemy wrote: "cine sa iti dea acesti bani?". Statul colegu', medicii sunt bugetari platiti de stat. Deci repet, statul sa ii dea.

da-mi voie sa neg cele spuse de tine pana nu o va face J.C. in modul lui caracteristic.

esti prea naiv/a daca tu mai astepti inca sa-ti dea STATUL remuneratia pe care chiar o meriti.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Jan 20, 2010 4:26 pm

n-astept nimic, dar doar statul poate plati in plus medicii care lucreaza in spitale.

keroseneSS
junior
junior

Postby keroseneSS » Wed Jan 20, 2010 4:34 pm

asta nu se va intampla niciodata... nimeni nu-ti va cuantifica munca in plus, cu atat mai mult intr-un sistem falimentar ireversibil

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Wed Jan 20, 2010 5:06 pm

=)) multumesc, kerosene, ca ai sarit atat de repede sa-i explici, inainte sa o fac eu "in modul meu caracteristic".
vreau doar atata sa-l intreb pe vanjnicul purtator de ochelari de cal: CINE ESTE STATUL ? este ludovic al paishpelea, cumva ? in acest sistem in care bani nu poti da cuiva decat daca iei de la altceva, nedreptatindu-l, medicina moderna nu isi are loc. asa ca, pe tine cel putin, o sa te las cu medicina de acum 100 de ani, cand un serviciu putea sa fie remunerat si cu nimic, caci tot nu consta in mult mai mult decat o manopera. de unde dracu sa-i plateasca statul in plus pe medici ? cu atat mai mult, de unde sa-i plateasca dupa meritul a ceea ce fac, a ceea ce castiga societatea de pe urma a ceea ce fac ei ? toate chestiile astea sunt atat de complicate incat nu pot fi decat lasate sa se rezolve de la sine, dupa legi de economie de piata, cu case care castiga bani, cu spitale care merg spre inflorire, extindere, sau spre faliment. that's IT !

agorima
senior
senior

Postby agorima » Wed Jan 20, 2010 6:13 pm

"lasate sa se rezolve de la sine" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :allright: esti tare! am ras de mi-au dat lacrimile!

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Wed Jan 20, 2010 6:54 pm

cat timp in Ro exista 80% din populatie care te intreaba mirata de ce te plangi de salariu, ca nu de asta te-ai facut medic, nu are rost nici o discutie. lumea nu apreciaza munca pe care o facem...

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Wed Jan 20, 2010 11:22 pm

@ agorima: probabil nu intelegi ca toata ideea cu economia de piata si liberalismul se refera la interventia minimala a statului si reglarea lucrurilor "de la sine" dupa regula esentiala a cererii si ofertei. dar tu razi in continuare, ca asta stii tu probabil cel mai bine sa faci, daca n-o fi chiar singurul lucru. sau poate ai cumva o idee noua, mareata si inovatoare, e? ia scoate-ne tu din lumina, daca te tine !

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Jan 20, 2010 11:32 pm

J.C. oare ti-am spus ca esti doar un papagal doctrinard, de care gasesti pe toate drumurile, sau m-am luat cu altele :?:
Singura durere suportabilă e durerea altora.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jan 20, 2010 11:36 pm

dr_arm wrote:cat timp in Ro exista 80% din populatie care te intreaba mirata de ce te plangi de salariu, ca nu de asta te-ai facut medic, nu are rost nici o discutie. lumea nu apreciaza munca pe care o facem...

ultimele 3 comentarii http://www.antena3.ro/stiri/romania/med ... 89881.html

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Wed Jan 20, 2010 11:38 pm

@ dr_arm: am fost socat sa constat ca lumea nu numai ca are impresia ca doctorii trebuie sa faca munca voluntara 100%, dar si sa vad ca oamenii cred ca sanatatea perfecta, pe durata intregii vieti, este intai si intai responsabilitatea ALTORA si nu a lor. a doctorului, a babei vrajitoare, a destinului, a lui Dumnezeu, a p***i mele, a oricui, numai a persoanei in cauza NU! si apoi am ramas uimit sa constat cat de putin le pasa oamenilor pe de-a intregul despre viata in ansamblu. nu stiu daca pur si simplu sunt sugar coatede bastards with bastard fillings (desi spre asta tind) sau datorita unei atitudini retardat de fatalista. acum cateva zile am fost cu tovarasii intr-un restaurant cu scopul evident de a huzuri si a arunca in jur cu bani, caci doar imi permit, cplm (ironie, ho, nu sariti!). ei bine, nu am prins io exact faza, cert e ca un prieten de langa mine a vazut cum la o masa mai indepartata un nene s-a inecat cu mancare si era sa dea proverbialul ort al popii. noroc ca un alt om, de la alta persoana, s-a ginit destul de rapid incat sa-i faca Heimlich in timp util (aici m-a apasat invidia toata seara ca n-am apucat eu sa culeg ipoteticii lauri). ei bine, la cat de umblat sunt prin toata lumea asta, pot sa va spun din proprie experienta ca in orice tara spre care ne uitam noi mai cu jind, inclusiv USA, unde ati zice ca oamenii sunt mult mai secatuiti spiritual si mai lipsiti de solidaritate ca noi, un asemenea act ar fi fost rasplatit cu rafale de aplauze infrigurate iar respectivul binefacator ar fi fost respectat si tratat ca un erou al momentului, cel putin. la situatia pe care v-o povestesc... nu mi-a venit sa cred, inafara de respectiva victima, sa mor io, n-a zis nimeni mai nimic, nimeni nici macar nu si-a imaginat cred, ce inseamna sa mori asa, din senin. asta s-a vazut si mi-e greu sa comentez mai mult de atat: un om a fost salvat de la moarte si... plm... atat! cred ca avem o problema foarte mare... daca nu ash totaliza luni sau chiar ani de zile in atatea tari, vazand atatea civilizatii, de la apropiate pana la indepartate, poate ca nu as fi bagat de seama, nu mi-as fi pus aceasta problema. wtf is wrong with us ?

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Thu Jan 21, 2010 12:05 am

J.C. wrote: wtf is wrong with us ?

Limbajul dragule. Dobandit in tara si rafinat in alte civilizatii.
Gandestete ca faci parte dintre noi si atunci cand acuzi, te autoacuzi.Ai grije ca si betia de cuvinte are faza excitativa si faza inhibitiva! Fara sa mai vorbim de mahmureala.
In rest, combati bine, parca ai fi de la TV. Acolo legea cererii si a ofertei chiar functioneaza. Rezultatul? Nu il pot pronunta.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 12:54 am

poate ca si limbajul este o problema a noastra, si chiar si a mea. dar mie taaaaaaaaaaaare greu sa admit ca asta e cea mai importanta, chiar si PRINTRE cele mai importante. nu am complexul limbajului, nu ma deranjeaza formele cuvintelor, pot sa vorbesc in absolut orice maniera imi propun, dar nu vad de ce ar trebui sa ma conformez. poate asa sunteti voi dresati si obisnuiti, conformisti, cu capul plecat ca sa nu-l taie sabia, frumos pe scaun si cu mainile la spate, iar daca e musai sa zic ceva, atunci sa nu fie foarte diferit si in nici un caz sa nu SUNE diferit.
iar pentru burlacel, intelege, nu acuz. unde ti s-a parut ca acuz? nu te mai lua de limbajul meu atata timp cat intelegi foarte bine ce spun, nu mai suferi de falsa pudoare atata timp cat nici tu insuti nu reusesti sa te exprimi perfect.

serios, atata va duce capul pe toti, atata puteti: FORMA LIMBAJULUI ? e singurul lucru de care va puteti agata si pe care va simtiti atat de stapani incat sa purtati discutii si sa dati lectii ? asta va face oameni mai buni, faptul ca "vorbiti ca la mama acasa" ? sau poate nu stiti ce inseamna, poate ati trait numai in pensioane frantuzesti de moda veche sau in cluburi YMCA de acum 100 de ani si nu ati mai auzit niciodata asa ceva, poate nu ati mers cu autobuzul sau metroul, poate nu ati stat in cozi si gramezi impreuna cu animale care va imping si va scuipa, poate nu ati fost claxonati in trafic fara motive, poate ca pur si simplu sunteti mai buni ca mine. nu am voie sa vorbesc aici doar fiindca sunt astfel o fiinta atat de inferioara voua ?

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Thu Jan 21, 2010 1:01 am

J.c., TU CE VREI, DE FAPT?

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 1:30 am

vreau 2 lucruri:
1. sa ma lasati in kilu meu sa vorbesc asa cum vreau.
2. sa vad ce intelegeti voi din lumea in care traiti, ca sa inteleg daca sunt complet singur printre oi pe "planeta rezidentiat".

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Jan 21, 2010 1:35 am

Omul e foarte inteligent, cu leadership si cu solutii la probleme, si când a dat recent de forumul nostru a simtit brusc nevoia sa-l pastoreasca.
Voi va rusinati de la limbajul lui de zi cu zi pe forum, dar o sa vedeti ce cool era de fapt în public la primul PM, în care foloseste limbaj liber.

Insa nu trebuie sa ne suparam, aparitia geniilor de teapa lui pe forumuri e statistic inevitabila.

Evident, si disparitia.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

keroseneSS
junior
junior

Postby keroseneSS » Thu Jan 21, 2010 1:45 am

J.C. .... degeaba.

cand astepti sa-ti dea cineva un minim pentru a supravietui si nu te gandesti cam cat ar putea valora munca ta daca ai incerca sa schimbi un pic atitudinea, nu poti fi catalogat decat ca un sclav care si-a acceptat conditia

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Thu Jan 21, 2010 1:53 am

J.C. wrote:vreau 2 lucruri:
1. sa ma lasati in kilu meu sa vorbesc asa cum vreau.
2. sa vad ce intelegeti voi din lumea in care traiti, ca sa inteleg daca sunt complet singur printre oi pe "planeta rezidentiat".

Puisor, tu ce varsta ai?
Si ce ai facut tu ca sa schimbi aceasta planeta de oi? Si in calitate de ce te manifesti printre oi? Fa baiete una alta si abia apoi aratate frustrat. Mai stai, cugeta de doua ori si abia apoi deschide gura. Cu un asa libaj sperii oile si nu te va mai citi nimeni.
semnat:
O oaie rebela!

Si acum fara gluma, iti inteleg frustrarea dar cred ca atitudinea ta e superficiala si deplasata.

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Thu Jan 21, 2010 2:33 am

J.C.,abia acum am ma citit cateva din posturile tale(nu toate, betia de cuvinte nu ma lasa).
Si acum sa le luam pe rand:
-Sistemul privat e bine sa se dezvolte dar nu e rezolvarea problemei. Spitalul privat cauta profit, nicidecum binele pacientului.In acceptiunea mea asta nu e a buna.
Eu lucrez si in privat la unitate cu pedigree si pe ambulanta si in spital. Satisfactia profesionala nu vine din spoiala ci din complexitatea cazului si calitatea actului medical. In privat arareori ai parte de satisfactie profesionala.
-Salariile, fie ca vrea statul fie ca nu, se vor modifica in urmatorii ani, influentate de legea cereri si a ofertei. Daca vrei salarii mai bune in tara trebuie sa pleci 1-2-3 ani afara.
Eu asa fac. Doar ca eu plec de tot. Nu mai vreau salariu mare in tara.
Asa ca lasa propaganda, inspira adanc si treci la munca.Cu siguranta daca vei mai scapa de saracie vei fi mai ingaduitor si cu pacientii.
Noroc bun!

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 3:16 pm

burlacelul wrote:-Salariile, fie ca vrea statul fie ca nu, se vor modifica in urmatorii ani, influentate de legea cereri si a ofertei.

prietene condescendent, ce intelegi tu prin legea "cereri" si a ofertei in sistemul medical romanesc? defapt ce intelegi tu din economia de piata? ca sa nu mai vorbim de campii pe care ii bati cu bani mai multi, satisfactia care vine de la complexitatea cazului si nu stiu ce porcarii din astea de limba de lemn din tip-top minitopuri uzate de-a lungul intregii scoli care se pare ca tind sa-ti erodeze tie creierul ? ai impresia ca ii vorbesti unui elev de liceu care aspira sa dea si el la medicina, cu sufletul mare si inima deschisa in speranta infrigurata ca va avea ocazia sa "ajute oameni" ??? fara cerere si oferta nu poate functiona nimic ca lumea, fara posibilitatea de profit contrabalansata de teama de faliment, la fel.

pentru restul frustratilor: in cazul in care aveti invective si injuraturi, alte defulari de transmis mie sau familiei mele, dintr-un motiv sau altul, nu ma intereseaza, as aprecia daca le-ati trimite direct sub forma de PM-uri. nu de alta, dar mi-e lene sa incerc sa disting pe forum cate o idee demna de discutie care se mai poate afla prin mormanele de gunoaie intentionate si ineptii nevinovate (care astea din urma oricum nu pot fi evitate). va multumesc!

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Thu Jan 21, 2010 4:51 pm

ah dac-ar exista un CUSA si pentru tine.
ma neegalatule, neintelesule, alo!
taci.

CUSA-cavitron ultrasonic surgical aspirator

Return to “Viata in spital”