Germania - rezidențiatul (arhivă)

cris3
senior
senior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby cris3 » Tue Dec 08, 2009 5:41 pm

Tot primesc mesaje pe pm cu intrebari legate de fides.
Nu stiu cine naiba a venit cu ideea ca la fides trebuie sa dai nu stiu ce, gen o cafea, ciocolata, sau chiar bani, insa nu stiu ptr ce anume

Eu va zic doar cum a fost in cazul meu, am platit 70 RON taxa de examen, am dat examenul, mi s-a dat raspunsul pe loc si nu am dat nimic, mi se pare superaiurea :shock:

Am preferat sa merg la ei, ptr ca sunt putin mai accesibili decat cei de la Goethe, adica organizeaza examenul mai repede, dureaza mai putin, in jur de 3 ore si ai raspunsul pe loc, iar diploma e recunoscuta.

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Tue Dec 08, 2009 9:07 pm

Poate asta din topic-ul geaman:
dr_dick wrote:Mai exista in ro un institut se numeste Fides e la bucuresti acolo poti sa dai testul de limba si primesti rezultatul pe loc(daca dai cucoanei o cafa in general se rezolva numa sa alegi o cafa mai scumpa de vreo 300-400 de euro) si in general ti recunoscut certificatu de acolo.
cse kestie

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Tue Dec 08, 2009 9:51 pm

acuma sincer vorbind cat de om mai putin dotat intelectual tre sa fii sa platesti sa iti iei cerificatul b2 adica inveti, platesti cursuri, platesti carti, casete, dvduri,etcetc, si dupaia sa mai dai si o CAFEA DE 300-400 de euro ? ce draq cafea e aia ma ca eu mai scumpa de 30 de euro pachetu nu cred ca am vazut cafea, bine poate sunt mai de la tzara , de loc de timp si de mod nascut in orasu constanta la sat nu la capetala, da pana si numele ma face sa vad un mocofan care crede ca stie tot. dr.DICK....din ciclu cei mai mica si mai mica decat p...tza de furnica? pu..za lu unu care isi zice si dr.dick probabil, nume de complexat.

vmc off topic. nu stiu in ce oras esti nu mai imi aduc aminte dar la mine poti sa te duci la primarie si pt ceva aproximativ 20-30 euro pe luna primesti un park tiket valabil pt toate parcarile cu plata pe o luna de zile. doar sa il pui in geam, cu nr masini pe el cu tot , daca ai nevoie. eu am luat in prima luna doar, dupaia mi-am facut un abonament la un parkhouse care e 20 E pe luna doar ca am masina acoperita, in parcare cu camere de siguranta, e caldutza cand vin de la munca, se incinge de la prima cheie, incepe sa toarca cum ma vede, etc etc :D hihihi numai chestii dastea relaxante :D
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

vladcome
junior
junior

Postby vladcome » Tue Dec 08, 2009 10:26 pm

cafeaua Kopi Luwak din indonesia costa intre 100 si 600 USD per 500g.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak

wolu
senior
senior

Postby wolu » Tue Dec 08, 2009 11:09 pm

vladcome wrote:cafeaua Kopi Luwak din indonesia costa intre 100 si 600 USD per 500g.

ba al dracu cavie...la pahar nu se da?? :)))

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Wed Dec 09, 2009 8:53 am

vladcome wrote:cafeaua Kopi Luwak din indonesia costa intre 100 si 600 USD per 500g.

Aia nu mai e cafea ci diaree. :)
cse kestie

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Wed Dec 09, 2009 5:28 pm

Spuneti-mi si mieva rog, in ce consta interviul pentru Berufserlaubnis?Este obligatoriu sa il dai sau au existat cazuri cand ai primit aprobarea de munca fara sa dai acest interviu. Multumesc

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Wed Dec 09, 2009 6:24 pm

in ce land?

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Wed Dec 09, 2009 6:51 pm

In Niedersachsen

drgrecu
junior
junior

Re: Spitale private

Postby drgrecu » Wed Dec 09, 2009 6:57 pm

Dar ca dezvoltare profesionala este o diferenta intre privat si stat?

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Wed Dec 09, 2009 7:11 pm

sorry, nu credca te pot ajuta. eu sunt in thuringen si din cate stiu eu difera de la un land la altul destul de mult.

blackd33vil
newbie
newbie

Postby blackd33vil » Wed Dec 09, 2009 11:19 pm

cum decurge un interviu la o clinica in germania? ce te intreaba? ce te pune sa faci? cum trebuie sa fi pregatit ca sa mearga totul bine?

multumesc

georged

Postby georged » Thu Dec 10, 2009 11:30 am

buna
va rog ajutati ma si pe mine cu un sfat.am primit o invitatie pentru interviu de la o clinica din germania pe neuro.problema mea e ca eu sunt abia la nivelul a2 de limba la fides.le am spus aceasta problema si mi au zis sa merg in ianuarie cand termin b1 la interviu.eu cred ca la capitolul vorbit o sa fiu undeva intre a2 si b1 .ei imi platesc toate cheluielile legate de deplasare.ce sa fac? daca nu fac fata interviului?

georged

Postby georged » Thu Dec 10, 2009 11:31 am

buna
va rog ajutati ma si pe mine cu un sfat.am primit o invitatie pentru interviu de la o clinica din germania pe neuro.problema mea e ca eu sunt abia la nivelul a2 de limba la fides.le am spus aceasta problema si mi au zis sa merg in ianuarie cand termin b1 la interviu.eu cred ca la capitolul vorbit o sa fiu undeva intre a2 si b1 .ei imi platesc toate cheluielile legate de deplasare.ce sa fac? daca nu fac fata interviului?

camish
senior
senior

Postby camish » Thu Dec 10, 2009 11:36 am

Eu le-am trimis actele prin posta si am primit Erlaubnisa la fel, dar era pe vremuri (Romania inca nu era in EU). Fara interviu, fara complicatii. In Bayern era treaba. Din cate stiu, treaba e si azi la fel. Din pacate gasesti foarte greu post.

liv
junior
junior

Postby liv » Thu Dec 10, 2009 12:29 pm

unde se gaseste foarte greu post? in Bayern te referi?

georged

Postby georged » Thu Dec 10, 2009 1:01 pm

buna.va rog ajutati ma si pe mine cu un sfat.am primit o invitatie de la o clinica de neuro din germania desi eu nu sunt decat la nivel a2.le am spus ca eu fac acum b1 si il termin in ianuarie si mi au zis sa merg in februarie.mi au dat si o lista cu acte cu care trebuie sa merg in februarie.ce sa fac?nivelul meu de vorbit va fi intre a2 si b1.

camish
senior
senior

Postby camish » Thu Dec 10, 2009 1:03 pm

Da, in Bayern. Motivele le poti specula (oare exagerez daca spun ca tine de nazism si subcultura?).

nectarya
junior
junior

Postby nectarya » Thu Dec 10, 2009 1:35 pm

Imi poate spune cineva care e diferenta intre examenul DAf si cel de B2 de la Goethe? Inteleg ca DAF-ul e echivalent de B2, deci e valabila diploma pt Approbation?
Ma intereseaza daca e diferenta intre ele ca si dificultate, desfasurare etc. Multumesc.

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Thu Dec 10, 2009 2:03 pm

Ma poate si pe mine ajuta cineva cu ceea ce iti trebuie pentru a sustine un examen de B2 de limba germana. Ma refer la carti , cursuri sau altele de genul acesta. Va multumesc

costi_costi
newbie
newbie

Postby costi_costi » Thu Dec 10, 2009 2:19 pm

buna.ajutati ma si pe mine cu un sfat.urmez cursurile de germana .am ajuns la nivelul a2.am primit o oferta de interviu pe neuro de la o clinica din germania.eu le am zis ca am nivel a2.dar ei insinta ca daca pot sustine un interviu sa ma duc neaparat in ianuarie.mentionez ca le am specificat de multe ori ca nivelul meu de limba e a2.deasemeni vor sa merg si cu mai multe acte.platesc ei totul ce tine de deplasare.cesa fac?daca nu fac fata la interviu?multumesc

costi_costi
newbie
newbie

Postby costi_costi » Thu Dec 10, 2009 2:22 pm

in ce land?

sandman
senior
senior

Postby sandman » Thu Dec 10, 2009 2:43 pm

nectarya wrote:Imi poate spune cineva care e diferenta intre examenul DAf si cel de B2 de la Goethe? Inteleg ca DAF-ul e echivalent de B2, deci e valabila diploma pt Approbation?
Ma intereseaza daca e diferenta intre ele ca si dificultate, desfasurare etc. Multumesc.

Diferenta e urmatoarea:

TestDaf

TestDaF se adresează în special celor care doresc să studieze în Germania şi doresc să le fie certificate cunoştinţele de limbă germană la un nivel avansat.
Următoarea dată de examinare pentru 2009. Informatii suplimentare gasesti aici: http://www.testdaf.de/index.php

Goethe Zertifikat B2

Atestatul dovedeşte capacitatea de înţelegere a unui spectru larg de texte mai complicate şi mai vaste. Cei care obţin această diplomă pot utiliza limba eficient şi flexibil în viaţa socială şi profesională sau pentru studiu, şi se pot exprima clar, structurat şi detaliat în situaţii reale complexe.

Participarea la examen este condiţionată de promovarea pre-examinării cu un procentaj de 70%. Doritorii pot opta pentru un curs de pregătire.
Life is good

vmc
elite
elite

Postby vmc » Thu Dec 10, 2009 5:36 pm

camish wrote:Eu le-am trimis actele prin posta si am primit Erlaubnisa la fel, dar era pe vremuri (Romania inca nu era in EU). Fara interviu, fara complicatii. In Bayern era treaba. Din cate stiu, treaba e si azi la fel. Din pacate gasesti foarte greu post.

Acelea erau vremuri tare bune...
Din februarie 2008 in majoritatea landurilor s-a introdus obligativitatea Certificatului B2, sunt foarte putine landuri in care se mai accepta "interviul" (sunt unele landuri care cer si B2 si interviu).
nicht wahr?

camish
senior
senior

Postby camish » Thu Dec 10, 2009 6:23 pm

Avantajul batranetii :D

anca popa
newbie
newbie

Postby anca popa » Thu Dec 10, 2009 9:13 pm

Echivalentul rezidentului din Romania este Assistentärztin?

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Thu Dec 10, 2009 10:05 pm

Test DaF este echivalentul lui C1 (sau undeva intre B2 si C1). Deci da, este mai sus decat B2.
Carti pentru invatat limba germana se gasesc pe linkul postat de mine intr-o pagina anterioara. Sunt pentru mai multe nivele. Foarte utile, dar nu usoare dupa parerea mea, sunt em-urile:
- em neu Brueckenkurs - B1
- em neu Hauptkurs - B2
- em neu Abschlusskurs - C1 (DaF). Astea sunt de la Hueber. Alte edituri au alte carti... emurile au si exercitii gratuite pe internet, destul de dragute.

anca popa
newbie
newbie

Postby anca popa » Thu Dec 10, 2009 10:22 pm

liv
junior
junior

Postby liv » Thu Dec 10, 2009 10:43 pm

vmc wrote:
camish wrote:Eu le-am trimis actele prin posta si am primit Erlaubnisa la fel, dar era pe vremuri (Romania inca nu era in EU). Fara interviu, fara complicatii. In Bayern era treaba. Din cate stiu, treaba e si azi la fel. Din pacate gasesti foarte greu post.

Acelea erau vremuri tare bune...
Din februarie 2008 in majoritatea landurilor s-a introdus obligativitatea Certificatului B2, sunt foarte putine landuri in care se mai accepta "interviul" (sunt unele landuri care cer si B2 si interviu).

noroc ca mai sunt insa si landuri in care nu trebe nici B2 si nici interviu si se primeste Approb. prin posta :allright:

vmc
elite
elite

Postby vmc » Fri Dec 11, 2009 2:03 am

In Bayern? acolo nu sunt posturi :D
nicht wahr?

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Fri Dec 11, 2009 8:13 am

vmc wrote:In Bayern? acolo nu sunt posturi :D

Depinde...
La praxisul unde lucreaza soacra-mea, la Bamberg, au cautat mai bine de 3 luni pana au gasit pe cineva sa vina pe postul lasat liber de un coleg care s-a pensionat.
Vino sa vezi soarele de la miezul noptii

wolu
senior
senior

Postby wolu » Fri Dec 11, 2009 9:57 am

Bogdan R. wrote:
vmc wrote:In Bayern? acolo nu sunt posturi :D

Depinde...
La praxisul unde lucreaza soacra-mea, la Bamberg, au cautat mai bine de 3 luni pana au gasit pe cineva sa vina pe postul lasat liber de un coleg care s-a pensionat.

ce post era??

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Fri Dec 11, 2009 11:48 am

wolu wrote:ce post era??

Allgemeinmedizin

camish
senior
senior

Postby camish » Fri Dec 11, 2009 12:24 pm

Matusa cu salariul mic era aceeasi?
Daca da, ai primit raspunsul. De ce sa lucrezi la un praxis din Bamberg pe bani putini cand poti lucra intr-un spital din sudul Thüringenului (de exemplu, ca-s oricum tare aproape una de alta)?
Nu spun de matusa, care probabil are peste 35 de ani, ci de un incepator care vine din Romania.
In partea aia de Bayern unde am locuit eu se licita puternic pentru un Praxis de medic de familie.

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Fri Dec 11, 2009 12:52 pm

In cat timp s-ar ajunge la un nivel B2 daca inveti zi de zi? Actualmente eu sunt la un nivel a2.1. Se poate da examenul chiar daca nu ai trecut prin toate modulele?

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Fri Dec 11, 2009 1:17 pm

camish wrote:Matusa cu salariul mic era aceeasi?

Nu am nicio matusa in Germania, probabil faceti confuzie.
Soacra-mea e medic de familie si deci e normal sa lucreze la praxis.

aadyraa
junior
junior

Postby aadyraa » Fri Dec 11, 2009 1:25 pm

da, poti sa dai examenul de B2, chiar daca nu ai trecut prin toate modulele. Ar trebui sa ai cunostinte de B2. Te poti orienta incercand sa faci un model de test pe care il gasesti si pe site-ul celor de la Goethe. http://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/gb ... nindex.htm Cand te inscrii pt examen la Goethe, trebuie doar sa platesti taxa. Teoretic, intr un curs intensiv de 2 luni, de cate 4-5 ore pe zi, zilnic, mai putin in weekend, se parcurge un modul intreg (de ex un intreg A2).
Bafta!

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Fri Dec 11, 2009 1:30 pm

aadyraa wrote:da, poti sa dai examenul de B2, chiar daca nu ai trecut prin toate modulele. Ar trebui sa ai cunostinte de B2. Te poti orienta incercand sa faci un model de test pe care il gasesti si pe site-ul celor de la Goethe. http://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/gb ... nindex.htm Cand te inscrii pt examen la Goethe, trebuie doar sa platesti taxa. Teoretic, intr un curs intensiv de 2 luni, de cate 4-5 ore pe zi, zilnic, mai putin in weekend, se parcurge un modul intreg (de ex un intreg A2).
Bafta!

Iti multumesc pentru raspuns. Sper sa pot rezolva cat mai repede. Eu sunt in situatia sa am contractul semnat cu spitalul si sa nu pot lucra fiindca nu am dreptul de munca (nu sunt inca la nivel B2 cu limab si deci nu am certificatul necesar).

anca popa
newbie
newbie

Postby anca popa » Fri Dec 11, 2009 3:12 pm

camish
senior
senior

Postby camish » Fri Dec 11, 2009 3:17 pm

Soacra...matusa...iertare!
Principiul este insa altul: daca o tii cu al tau contraexemplu la nesfarsit provoci raspunsuri. Uneori raspunsurile sunt mai rautacioase (chiar si involuntar). Nu exista specialitatea medicina de familie in Germania, ci medicina generala (amu da, mai incolo nu, mai incolo iar da s.a.m.d.). Nu esti obligat sa lucrezi intr-un praxis, orice specialitate ai avea. Exista mereu optiunea spital...la fel cum nu esti obligat sa lucrezi intr-un spital.

Return to “Germania”